Dodaj do ulubionych

Nalot na języku. Co to ? Jest foto !! Pomocy :(

20.01.08, 23:28
Witam. Od pewnego czasu mam taki brzydki nalot na języku. Pomimo ze to za
kazdym razem staram sie usunąć to i tak i tak on jest praktycznie co ranek !
;/ Przez niego mam nieprzyjemny zapach z ust czasami, a nawet coraz częściej.
Gdzie ja mam sie z tym udać ?

Weźcie looknijcie w foto poniżej, moze ktoś miał juz cos takiego. Dłuzej z tym
nie wytrzymam i albo to jakos wylecze albo sobie język utne :) Rano mam
takiego kapcia przez to w buzi ze chyba dziewczyny nie odważyłbym sie
pocałować, bo by zwymiotowała ;/ No ja nie wiem, cos mi sie mocno wydaje ze to
bedzie od migdałów, bo jak przełuykam to czasami czuje jakby ten przełyk w
dolnej częsci gardła był zbyt wąski. Looknijcie i powiedzcie mi czy to co ja
zaznqaczyłem to są migdały? Włozyłem sobie Cyfrówke do ust, a co :) !

fota: www.speedyshare.com/766454126.html
lub: img183.imageshack.us/my.php?image=ustaau5.jpg

uwaga bo widok odstrasza. Weźcie mi cos poradzcie. :( z Góry dzieki za odzew.
Laski czekają a mi z buzką sie źle dzieje :(
Obserwuj wątek
    • wadera3 Re: Nalot na języku. Co to ? Jest foto !! Pomocy 20.01.08, 23:56
      Muszę przyznać, bardzo ładne zdjęcie, migdały na miejscu:)
      a na języku nalot, chyba grzybiczy, ale prościej jest udać się do lekarza
      pierwszego kontaktu.
      • gobusters Re: Nalot na języku. Co to ? Jest foto !! Pomocy 20.01.08, 23:59
        taaa ok to wiem juz wiecej. migdały na miejscu, ok, tylko czy one czasami nie są
        zbyt mocno na miejscu ? Moze są za duze? kurcze, taki rodzinny mi pomoze ? do
        niego mam isc?
        • wadera3 Re: Nalot na języku. Co to ? Jest foto !! Pomocy 21.01.08, 00:03
          a jak mierzysz migdały, czy są w sam raz, czy już za duże?
          i czemu rodzinny miałby nie pomóc?
          (znaczy na rozmiar migdałów, to pewnie, nie;)) ale na obłożony język pewnie tak:)
          • gobusters Re: Nalot na języku. Co to ? Jest foto !! Pomocy 21.01.08, 00:13
            no w sumie to masz racje, przejde sie do rodzinnego, zobaczymy co mi powie po 8
            latach :D - bo tyle u niej nie byłem, a zawsze jak przyszedlem to mi tyle chorób
            nawymyślała ze szok. Jak nie skrzywienie kręgosłupa, to sobie tarczyce
            wymysliła, sie okazało ze jej nie mam, to powiedziała ze mam chorego zęba, bo
            ona tak widzi, ty i rzeczywiście był, nie wspomne ze twierdziła ze mam cos z
            rytmem serca nie tak :] hehe fajna lekarka, tylko strasznie zrzędliwa :D Chyba
            kupie jej czekolade i pojde a co :D Ps. Strasznie boje sie lekarzy (dentysta, +
            obojętnie jaki w szpitalu, no panicznie sie boje :O, wczesniej bym sobie dał
            kumpliw rzeźnikowi ten jęzor odciąć niz isc do szpitala :| :))

A tematu prosze nie zamykac bo nadal chciałbym poznac opisnie innych apropo tego
            nalotu;/ moze ktos miał cos podobnego. Pzdr
        • wiola2910 Re: Nalot na języku. Co to ? Jest foto !! Pomocy 07.02.08, 10:14
          ja mam podobna sytuacje,jezeli chodzi o nalot.... to moze byc grzybica nawet przewodu pokarmowego!!!!! a migdały rzeczywiscie powiekszone. biegnij do laryngologa
      • maggie754 Re: Nalot na języku. Co to ? Jest foto !! Pomocy 26.01.08, 00:15
        Sprawdzić, czy to nie grzybica, jeśli tak to internista zaleci nystatynę
    • jeanne72 Re: Nalot na języku. Co to ? Jest foto !! Pomocy 21.01.08, 00:36
      NA mój gust to naturalny, prawidłowy nalot na języku. Ale może zdjęcie niewyrazne.
      A propos, o nalocie chorobowym można mówić, gdy można go usunąć np. łyżeczką z
      języka.
      Może masz problemy z żołądkiem albo zmniejszone wydzielanie sliny.
      Tak czy inaczej id do lekarza rodzinnego. wstyd nie być tyle lat ;)
      Tak już zupełnie na marginesie, to tarczycę ja mam, Ty masz, wszyscy mamy ;)
    • zdrowy.jak.ryba Re: Nalot na języku. Co to ? Jest foto !! Pomocy 26.01.08, 22:22
      hahaha, to żeś mnie rozśmieszył :D Ozor wizualnie wygląda wporzo. Może masz jakieś niestrawności, może jakąś nadkwasotę.... Nalot wygląda nanaturalny (czasami się mocno nasila przy braniu niektórych lekarstw, zwłaszcza antybiotyków, tabletek na gardło itd.). Możesz się przejść do jakiegoś laryngologa i zrobić wymaż z gardła.
    • estutweh Re: Nalot na języku. Co to ? Jest foto !! Pomocy 26.01.08, 23:51
      Usuwaj go poki co szczoteczka, ale do lekarza przydaloby sie isc, moze jak inni
      pisali, masz jakies problemy z zoladkiem.
      • l81 Re: Nalot na języku. Co to ? Jest foto !! Pomocy 29.01.08, 09:45
        Jeżeli będziesz u lekarza to napisz co Tobie przepisał.Pazdrawiam.
    • sue30 Re: Nalot na języku. Co to ? Jest foto !! Pomocy 29.01.08, 16:06
      Też mam taki. Nalot nie musi oznaczac grzybicy, jak niektorzy lubią sugerowac. (u mnie zostala wykluczona)
      Problemy z żoładkiem moga byc powodem -refluks, nadkwasota..
    • pnelmokok Re: Nalot na języku. Co to ? Jest foto !! Pomocy 15.02.08, 23:54
      Jestem ciekaw jak po wizycie :)
      Może to być angina - zależy ile czasu to coś ci doskwiera :D
      języczek - kolor jak przy ataku paciorkowca
      migdałki - wydaje mi się że masz biały nalocik :)
      problemy z przełykiem :)

no cóż specjalista ci da diagnozę

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka