Dodaj do ulubionych

bol kolan u 12-latka POMOZCIE

IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 22:17
Mojego syna drecza bole kolan.
Co moze byc ich powodem?
Moze wiecie?
Obserwuj wątek
    • Gość: Jacek K. Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 23:07
      Kiedys mialem podobny przypadek z bolem w kostkach i znajomy radiesteta
      powiedzial mi zebym przestawil lozko w inne miejsce bo to moze byc wywolane
      przez ciek wodny... niewierzylem ale w koncu tak zrobilem i pomoglo. Wiem ze to
      ciezko wytlumaczyc ale mi pomoglo moze sprobuj zrobic tak samo, to nic nie
      kosztuje a moze pomoze. Pozdrawiam.
      • marialudwika Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE 19.09.03, 23:22
        Jak bylam w tym wieku cale noce bolaly mnie kolana.Podejrzewano nawet
        reumatyzm.Potem rozsadny pediatra stwierdzil,ze to sa bole "wzrostowe".Po
        jakims czasie jak przyszly tak poszly,ale bol pamietam do dzis.A bylo to dawno
        temu,choc prawda
        ml
        • Gość: lola Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 23:34
          dokładnie o tym samym pomyslałam, pamietam te bóle dodzis a mineło 20 lat.
    • banshee74 Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE 20.09.03, 00:24
      moja siostre tez bolalo kolano (tylko jedno), lekarze mowili, ze to byle
      zrostowe, niestety okazalo sie (po USG), ze to bardzo zlosliwy nowotwor -
      miesak kosci
      mam nadzieje, ze to tylko bole wzrostowe, ale lepiej wczesniej to sprawdzic,
      aby uniknac tragedii
    • Gość: wawa Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.03, 09:05
      Moj syn ma bole kolan szczegolnie w nocy, pediatra zalecil do smarowania
      Saldiam krem10% 2-3 razy dziennie. Pomaga
    • Gość: Mariusz Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 12:24
      Czy bóle dotyczą jednego czy obydwu kolan? Czy kolano jest także obrzęknięte
      lub zaczerwienione? Czy syn choruje na jakieś choroby? Czy syn uprawia jakiś
      sport? Pozdrawiam.
      • Gość: liza Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 13:11
        Na nic nie choruje. Kolane nia sa obrzekniete ani zaczerwienione.
        Bola obydwa ale lewe mocniej.
        Bol schodzi tez troche ponizej kolana. Najbardziej ponoc
        odczuwalny jestw jego dolnej /wystajacej/ czesci
        Sportu syn nie uprawia /niestety/ gra tylko troche w pilke, biega
        tak normalnie nie wyczynowo.
        Dziekuje za zainteresowanie i pozdrawiam
        • Gość: Mariusz Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 13:53
          z tego co piszesz nie wygląda to "groźnie" ale wizyta u lekarza jest
          konieczna. Pozdrawiam.
          • Gość: liza Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 13:57
            Dziekuje. A co polecasz aby ominac krazenie
            Chirurga, ortopede?
            • Gość: Mariusz Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 14:06
              Pediatrę i ortopedę. Pozdrawiam ponownie.
              • Gość: liza Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 14:46
                Ale po co pediatra? Chyba tylko po skierowanie.
                Jesli chce isc prywatnie to wydam kase dwa razy.
                Wiec co? Ortopeda? Nie chirurg?
                Pozdrawiam rowniez i dziekuje
                • Gość: Mariusz Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 15:05
                  Odpowiem tak. Pediatra zna sie lepiej na niektórych chorobach, które moga
                  powodować bóle kolan, specjalistą od innych jest ortopeda. Pzdr.
        • Gość: Doki Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 20.09.03, 17:19
          Najbardziej ponoc
          > odczuwalny jestw jego dolnej /wystajacej/ czesci

Osgood-Schlatter? Mozliwe, ale zeby obustronny? Tak sobie glosno mysle...

To nic groznego, ale warto wybrac sie do ortopedy.
          • Gość: liza Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 17:22
            a co takiego?
            mozna prosic o "przetlumaczenie"?
            Dzieki
    • sanis Twój syn poprostu szybko rośnie 21.09.03, 19:37
      Dzieci w róznym wieku skarzą sie na bóle stawów. Zwiazane jest to z okresem
      szybkiego wzrostu. Nie przejmuj się. Posmaruj kolana (po ciepłej,
      rozgrzewającej kąpieli) żelem pzreciwbólowym (np. fastum żel lub Dicloratio
      żel). Dbaj szczególnie o to aby syn w tym okresie otrzymywał zwiekszoną dawke
      wapnia i białka (np.mleko, jogurt, maślanka lub ostatecznie gotowe preparaty
      kupowane w aptece). To zapewni prawidłowy wzrost kośćca i uchroni w
      pzryszłości od złamań.
    • sanis Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE 21.09.03, 20:26
      Wczesniej podałam bardziej optymistyczną wersję.Jednak aby się upewnić ,ze
      Twojemu synowi nic nie dolega, udaj się do ortopedy.
      Lepiej zapobiegac niz później leczyć.
      • Gość: liza Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 20:50
        Dziekuje napewno tak zrobie
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka