Gość: liza IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 22:17 Mojego syna drecza bole kolan. Co moze byc ich powodem? Moze wiecie? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: Jacek K. Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 23:07 Kiedys mialem podobny przypadek z bolem w kostkach i znajomy radiesteta powiedzial mi zebym przestawil lozko w inne miejsce bo to moze byc wywolane przez ciek wodny... niewierzylem ale w koncu tak zrobilem i pomoglo. Wiem ze to ciezko wytlumaczyc ale mi pomoglo moze sprobuj zrobic tak samo, to nic nie kosztuje a moze pomoze. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
marialudwika Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE 19.09.03, 23:22 Jak bylam w tym wieku cale noce bolaly mnie kolana.Podejrzewano nawet reumatyzm.Potem rozsadny pediatra stwierdzil,ze to sa bole "wzrostowe".Po jakims czasie jak przyszly tak poszly,ale bol pamietam do dzis.A bylo to dawno temu,choc prawda ml Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lola Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 19.09.03, 23:34 dokładnie o tym samym pomyslałam, pamietam te bóle dodzis a mineło 20 lat. Odpowiedz Link Zgłoś
banshee74 Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE 20.09.03, 00:24 moja siostre tez bolalo kolano (tylko jedno), lekarze mowili, ze to byle zrostowe, niestety okazalo sie (po USG), ze to bardzo zlosliwy nowotwor - miesak kosci mam nadzieje, ze to tylko bole wzrostowe, ale lepiej wczesniej to sprawdzic, aby uniknac tragedii Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawa Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.wroclaw.dialog.net.pl 20.09.03, 09:05 Moj syn ma bole kolan szczegolnie w nocy, pediatra zalecil do smarowania Saldiam krem10% 2-3 razy dziennie. Pomaga Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 12:24 Czy bóle dotyczą jednego czy obydwu kolan? Czy kolano jest także obrzęknięte lub zaczerwienione? Czy syn choruje na jakieś choroby? Czy syn uprawia jakiś sport? Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liza Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 13:11 Na nic nie choruje. Kolane nia sa obrzekniete ani zaczerwienione. Bola obydwa ale lewe mocniej. Bol schodzi tez troche ponizej kolana. Najbardziej ponoc odczuwalny jestw jego dolnej /wystajacej/ czesci Sportu syn nie uprawia /niestety/ gra tylko troche w pilke, biega tak normalnie nie wyczynowo. Dziekuje za zainteresowanie i pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 13:53 z tego co piszesz nie wygląda to "groźnie" ale wizyta u lekarza jest konieczna. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liza Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 13:57 Dziekuje. A co polecasz aby ominac krazenie Chirurga, ortopede? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 14:06 Pediatrę i ortopedę. Pozdrawiam ponownie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liza Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 14:46 Ale po co pediatra? Chyba tylko po skierowanie. Jesli chce isc prywatnie to wydam kase dwa razy. Wiec co? Ortopeda? Nie chirurg? Pozdrawiam rowniez i dziekuje Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Mariusz Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 15:05 Odpowiem tak. Pediatra zna sie lepiej na niektórych chorobach, które moga powodować bóle kolan, specjalistą od innych jest ortopeda. Pzdr. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Doki Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.246-200-80.adsl-fix.skynet.be 20.09.03, 17:19 Najbardziej ponoc > odczuwalny jestw jego dolnej /wystajacej/ czesci Osgood-Schlatter? Mozliwe, ale zeby obustronny? Tak sobie glosno mysle... To nic groznego, ale warto wybrac sie do ortopedy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liza Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 20.09.03, 17:22 a co takiego? mozna prosic o "przetlumaczenie"? Dzieki Odpowiedz Link Zgłoś
sanis Twój syn poprostu szybko rośnie 21.09.03, 19:37 Dzieci w róznym wieku skarzą sie na bóle stawów. Zwiazane jest to z okresem szybkiego wzrostu. Nie przejmuj się. Posmaruj kolana (po ciepłej, rozgrzewającej kąpieli) żelem pzreciwbólowym (np. fastum żel lub Dicloratio żel). Dbaj szczególnie o to aby syn w tym okresie otrzymywał zwiekszoną dawke wapnia i białka (np.mleko, jogurt, maślanka lub ostatecznie gotowe preparaty kupowane w aptece). To zapewni prawidłowy wzrost kośćca i uchroni w pzryszłości od złamań. Odpowiedz Link Zgłoś
sanis Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE 21.09.03, 20:26 Wczesniej podałam bardziej optymistyczną wersję.Jednak aby się upewnić ,ze Twojemu synowi nic nie dolega, udaj się do ortopedy. Lepiej zapobiegac niz później leczyć. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: liza Re: bol kolan u 12-latka POMOZCIE IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.03, 20:50 Dziekuje napewno tak zrobie Odpowiedz Link Zgłoś