Dodaj do ulubionych

WYTRZESZCZ OCZU -WAŻNE!

IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 15:33
Poszukuję osób, które miały, mają lub wiedzą coś na temat wytrzeszczu oczu w
chorobie Graves-Basedowa. Mi się to przytrafiło, ale udało się w miarę
wyciszyć. Teraz zaczęłam ograniczać leki, żeby sprawdzić czy choroba wróci i
zauważyłam, że wraca wytrzeszcz. Co gorsze jest chyba niesymetryczny, lewe
oko wydaje się większe, przy czym boli (czuję jak uciska powiekę). Czy da się
to jakoś powstrzymać, jestem załamana, że pójdzie dalej i będę wyglądać jak
jakiś monster.
Zależy mi na uzyskaniu kontaktu z osobami, które leczą wytrzeszcz u Pani
Doktor Janik w Warszawie.
Obserwuj wątek
    • Gość: justy Re: WYTRZESZCZ OCZU -WAŻNE! IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 20:43
      nie kombinuj z dawkami leków bez zalecenia lekarza.
      • Gość: Mimi Re: WYTRZESZCZ OCZU -WAŻNE! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 25.10.03, 21:09
        To było zalecenie lekarza, a nie mój pomysł. Po prostu przygotowują mnie do
        jodu radioaktywnego więc każą zmniejszać dawkę.
    • dethy Re: WYTRZESZCZ OCZU -WAŻNE! 26.10.03, 16:51
      Mimi,masz dobrego lekarza i zdaj sie na niego.Nie bedziesz wygladala jak
      monster,bo dr.Janik do tego nie dopusci.Pamietam ,ze ona kieruje na operacje
      odbarczenia rogowki osoby,u ktorych jest duza roznica miedzy jednym okiem a
      drugim.Wyglad oczu to nie wszystko! To wlasnie uswiadomila mi dr.Janik.Ludzie
      maja naprawde powazne problemy z wytrzeszczem.Ja mam tylko defekt kosmetyczny,a
      inni majapodwojne widzenie,a nawet przestaja widziec!! To dopiero jest
      problem.Ja zawsze mialam piekne,duze oczy.Teraz mam jeszcze wieksze.I nie
      przejmuje sie tym,bo widzialam w szpitalu u dr.Janik kobiety,ktore mialy
      OLBRZYMIE oczy !! Wg.mnie moje sa duze ,jedno lekko wieksze,aledr.Janik
      powiedziala,zemojeoczy sa piekne.Robilam rezonans magnetyczny i wyszlo mi,ze
      moj wytrzeszcz jest ustabilizowany i nic sie nie dzieje.Dr.Janik polecila mi
      tylko stale nawilzanie oczu sztucznymi lzami.Chroni to przed wysychaniem
      rogowki.Dodam,zeostatnio bylam u dr.Janik z 2 lata temu.Chodze do kontroli
      endokrynologicznej w swoim miescie(woj.dolnoslaskie).Wiesz co jest okropne? Ze
      przez tego Gravesa-Basedova niemoge zostac honorowym dawca krwi...:(
      Zdaj sie na swojego lekarza i badz dobrej mysli.Powodzenia!
      • magdalenapilat Re: WYTRZESZCZ OCZU -WAŻNE! 26.10.03, 17:04
        Tu Mimi, dzięki za miłe słowa.
        Ja ostatnio byłam u dr Janik pół roku temu ale znowu się wybieram. Wczoraj nie
        wytrzymałam i pojechałam na oddział okulistyczny poradzic się okulisty (bo pani
        dr nie odbierała telefonu a ja mieszkam w Olsztynie). Okazało się, że miałam
        włos w oku i być może stąd ten ból. Dostałam jakiś steryd w kroplach i trochę
        przestało boleć.
        Widziałam w Warszawie osoby ze strasznymi oczyma, stąd u mnie taki strach.
        Jeśli chodzi o oddawanie krwi, to też mnie to wkurza. Szpiku też pewnie by od
        nas nie wzięli nie?
        Czy te łzy są na receptę? Jak je zdobyć?
        • Gość: Dethy Re: WYTRZESZCZ OCZU -WAŻNE! IP: *.lubin.dialog.net.pl 28.10.03, 18:48
          Mimi,sztuczne lzy kupuje sie bez recepty.Na recepte nie ma nawet zadnej znizki
          na nie.Nazywaja sie "Tears Naturale" firmy Alcon.Kosztuja w granicy 13-15zl.Ja
          sie po nich b.dobrze czuje,zwlaszcza teraz kiedy zaczal sie sezon grzewczy.
          Mimi,badz dobrej mysli i nie zaniedbuj wizyt i zalecen lekarza.
          Powodzenia !
    • Gość: Ag Re: WYTRZESZCZ OCZU -WAŻNE! IP: 213.199.212.* 31.10.03, 10:37
      Hej, moze Wy mi pomozecie.
      3 tygodnie temu dostalam jod radioaktywny, do tej pory oczka byly w porzadku
      ale tak okolo tydzien po jodzie zabczely mnie bolec i to mocno. Najpierw
      miesnie poruszajace galka oczna a teraz mam wrazenie jakby mi po prostu bardzo
      wzroslo cisnienie w galkach. Na kontrole mam sie zglosic dopiero za 3 tygodnie,
      od lekarki uslyszalam, ze jakby mi sie cos strasznego i dzwnego dzialo to mam
      natychmiast dzwonic do poradni. Ale jakos nie wydaje mi sie, zeby to bylo cos
      strasznego, tylko po prostu bardzo mnie to meczy i przeszkadza (oslepia mnie
      swiatlo a ja studiuje pokrewne optyki, czasem musze siedziec na przyrzadach
      optycznych i zaczyna sie cyrk).
      Jesli ktos moglby mi poradzic co teraz zrobic, zeby oczy przestaly bolec to bym
      byla wdzieczna. Nie chce kombinowac z lekami na wlasna reke, ale moze jest
      jakis prosty sposob...

Pozdrawiam
      • Gość: Dethy Re: WYTRZESZCZ OCZU -WAŻNE! IP: *.lubin.dialog.net.pl 31.10.03, 23:20
        Ja na Twoim miejscu zglosilabym sie do lekarza.Nigdy nie mialam podobnego
        problemu,wiec nie wiem co ci oprocz lekarza poradzic.
        • Gość: Mimi Re: WYTRZESZCZ OCZU -WAŻNE! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 13.11.03, 18:22
          Do Dethy!!!
          Mam pytanie, czy miałaś kiedykolwiek nawrót wytrzeszczu? Bo ja się dowiedziałam
          od dr Janik, że takowy mam. Trochę mnie to załamało, tym bardziej, że steryd w
          kroplach, który mi dała (Dexamethason)niby miał pomóc a lewe oko nadal boli.
          Czym leczyła Cie dr Janik??? Jeśli możesz, napisz na priva. Dzięki, pozdrawiam!

PS: JEŚLI KTOS MA PODOBNY PROBLEM, PROSZĘ O KONTAKT.
      • Gość: Mimi Re: WYTRZESZCZ OCZU -WAŻNE! IP: *.olsztyn.cvx.ppp.tpnet.pl 02.11.03, 17:11
        Zdecydowanie nie czekałabym i poszła od razu do lekarza, bo tak się u mnie
        zaczynał wytrzeszcz. To nie musi byc to ale może.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka