pati_1 11.05.09, 09:40 No właśnie jak w tytule! W czwartek je mam i sie boję jak to wygląda? Czy to coś boli i ile trwa?Na czym to polega? Bedę wdzięczna za odpowiedź. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dididia Re: jak wygląda badanie EMG-elektromiografia 11.05.09, 09:52 i ja się dołączam do tego zapytania.Też mam mieć to badanie ale nie wiele o nim wiem...może ktoś z Was nas oświeci? Odpowiedz Link Zgłoś
pati_1 Re: jak wygląda badanie EMG-elektromiografia 14.05.09, 11:03 Juz wiem jak to wygląda.W moim przypadku przypieli mi jakieś elektrody igłowe koło szyi z boku i pobudzali mięśnie prądem. Raz był to jeden impuls, potem 5 i 10.Uprzdzał mnie lekarz przed badaniem że nie jest to przyjemne badanie. Najadłam sie strachu, ale okazało się że to pikuś, normalnie nic bolesnego, mogłabym to mieć codziennie. Nie ma się czego bać. To już gastroskopia jest gorsza i to o 1000%.Nawet nie ma porównania. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
dididia Re: jak wygląda badanie EMG-elektromiografia 17.05.09, 07:17 Dziękuję to Ty już po badaniu.Czyli miałaś bóle głowy tak?moje badanie się przesunęło w czasie, niestety lekarz zachorował....A jaki jest wynik i czy jest od razu?A czemu w ogóle ma służyć to badanie? Odpowiedz Link Zgłoś
pati_1 Re: jak wygląda badanie EMG-elektromiografia 17.05.09, 12:28 Wynik jest od razu.ja mam problemy z przełykaniem, ale z tego wynika, że to na tle nerwowym-wszystkie badania wychodza ok.To badanie ma na celu sprawdzić czy mięsnie dobrze pracują-czy nie ma miastenii-nuzliwość mięsni..Nie wiem dokładnie. Nie ma się czego bać. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś