simfetka 19.02.14, 14:11 Hej dziewczyny, czy któraś z was rodziła ostatnio w szpitalu bełchatowskim? Opowiedzcie jak oceniacie opiekę i ogólne wrażenia czytałam że remontowali ostatnio salę, Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
enjoy83 Re: Poród w Szpitalu bełchatowskim 24.03.14, 22:48 Rodziłam, nie wiem czy opinia jest przydatna,bo u mnie to była szybka akcja, 2h od momentu przyjazdu do szpitala i po wszystkim, i wrażenia OK z porodówki, gorzej już jeśli chodzi o pobyt na oddziale z maleństwem, położne robią wielką łaskę jeśli poprosisz o pomoc,czy w przewinięciu maleństwa czy pomocy przy przystawieniu do piersi;tragedia w tej kwestii,na szczęście byłam tam tylko 2 doby. Odpowiedz Link Zgłoś
simfetka Re: Poród w Szpitalu bełchatowskim 25.03.14, 05:21 No właśnie interesuje mnie już ''po'' porodzie, gdyż to moje pierwsze maleństwo, a obowiązkiem pań położnych jest nam pomóc przystawić POMÓC nie mówię ROBIĆ ZA NAS i chciałabym taką pomoc otrzymać po porodzie. Odpowiedz Link Zgłoś
enjoy83 Re: Poród w Szpitalu bełchatowskim 25.03.14, 12:37 Owszem, pomogą Ci, najlepiej pytać o wszystko co trapi,wołać do pomocy i nie zwracać uwagi na ich miny i teksty czasami...najważniejsze jest dobro maleństwa. Byłabym niesprawiedliwa uogólniając, zależy na jaką zmianę się trafi, w dniu w którym wychodziliśmy do domu od rana były przesympatyczne pielęgniarki, wtedy o wszystko dokładnie się wypytałam a one nie szczędziły pomocy. To, co mogę doradzić, jak dziecko śpi, to nie budzić go na karmienie, mi tak kazały w nocy zrobić,bo wg jednej spało za długo,5godzin, a potem maleństwo zasnąć nie mogło...dziecku wystarczy parę kropel mleka, musi odpoczywać po wyczerpującym dla niego porodzie, jak będzie głodne na pewno samo da znać. Będzie dobrze, instynkt macierzyński działa najlepiej. Odpowiedz Link Zgłoś
simfetka Re: Poród w Szpitalu bełchatowskim 14.01.15, 08:38 Hej odpowiem Wam, że tragedii nie było :) Od razu poo porodzie polożna przystawiła mi małego do piersi, wiadomo była jedna taka przemądrzała w śr wieku co by tylko kazała żeby dziecko było samo sobie bo sie do rąk przyzwyczai ale pare dni to nie dramat :) Dziękuje za odpowiedzi, pozdrawiam,. Odpowiedz Link Zgłoś