Dodaj do ulubionych

ZUM a infekcja ,,kobieca''?

05.11.10, 13:48
Czytałam forum o dzieciach które wyzdrowiały. Jedna pani napisała, że dziecko chorowało często na infekcje dróg moczowych. Dziewczynka nie miała wad wrodzonych. Doktor wysłał malutką do ginekologa, który zrobił wymaz, stwierdzil e.coli i gronkowca, którego wyleczono.

Moja córka też ma nawracające infekcje dróg moczowych, cystografia nie stwierdziła wad, USG wykazuje że wszystko jest w porządku

Może problem leży tak jak w przypadku tej pani, w infekcji dróg płciowych? Moze powinnam wybrać się z córką do ginekologa dziecięcego?
Obserwuj wątek
    • agata-k3 Re: ZUM a infekcja ,,kobieca''? 03.02.11, 13:41
      Moja córeczka dziś 8,5 letnia cierpi na nawracające infekcje dróg moczowych i dróg rodnych , po wielu latach walki, wielu badaniach (z których wynikała że nasze dziecko jest zdrowe i generalnie nie ma powodu do nawrotów infekcji, badanie wskazywalo raz na osłabione a raz na nadczynne mięśnie pęcherza) i wielu wizytach u różnych specjalistów, lekarz orzekł, że taka jest jej uroda a zarazem pięta achillesa i choćbyśmy stanęli na rzęsach to ona infekcje będzie miała w jej przypadku tylko dojrzewanie hormonalne coś zmieni, zatem kontrolujemy i zakwaszamy ewentualnie leczymy infekcje, na tym nasza rola się kończy no i staramy się dbac o higiene intymną nie przesadzając z nią. Dziś po wylaniu morza łez i załamywaniu rąk nad bezradnościa naszą własną i lekarzy staramy siępo prostu funkcjonowac normalnie i mamy nadzieję że czas działa na naszą korzyść. Pozdrawiam
    • koralina5 Re: ZUM a infekcja ,,kobieca''? 10.02.11, 09:34
      Wizyta u specjalisty jest w tym przypadku najlepszym rozwiązaniem. Może zaleci szczepionkę od ZUM która zapobiega nawrotom.
      • jolaa27 Re: ZUM a infekcja ,,kobieca''? 11.02.11, 21:26
        Idz z córką do ginekologa nie zaszkodzi,u mojej córki jest to samo,leczy ja ginekolog,,teraz też nefrolog..lezała w szpitalu ,ustalono jaką ma bakterię(teraz juz w cewce moczowej) dali furagin bo na niego bakteria jest wrazliwa i tyle,jak dla mnie nie ma poprawy..czeka wiec nas pewnie leczenie dozylne antybiotykiem w szpitalu.
      • madziulec Re: ZUM a infekcja ,,kobieca''? 12.02.11, 00:16
        Juz w innym watku napisalam: NIE MA szczepionki przeciwko ZUM.
        Po prostu cos takiego nei istnieje.

Kazdy z nas tu piszacych pewnie dalby konia z rzedem temu, kto by cos takiego wymyslil.
        • koralina5 Re: ZUM a infekcja ,,kobieca''? 21.02.11, 16:51
          Jest szczepionka, Uro-vaxom jest ona uzupełnieniem klasycznego leczenia i wpływa na zmniejszenie częstości nawrotów, zmniejsza też ciężkość nawrotów i czas trwania.
          • bladyroz urovaxom 21.02.11, 18:11
            Nie wiem, czy skuteczność tej szczepionki jest naprawdę udokumentowana. Córka w 3 miesiącu brania urovaxom miała najpierw zum, a później coli. Wyniki moczu wyszły przy tym tak fatalne, włącznie z białkiem w moczu, że nie wiem, czy ten preparat w przypadku naszej córki w jakikolwiek sposob działał. Szczepionkę należy brać na czczo, popijając wodą. Smakuje obrzydliwie - taki komentarz córki. Może komuś przyda się mój typ cenowy - zamawiałm go iinternetowo w doz.pl z odbiorem osobistym, płaciłam 30 zł mniej za opakowanie, niż zapłaciłabym w aptece w mojej kamienicy.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka