kasia782 09.03.09, 12:07 słyszałam ze kosmetyki służące temu celu dla kobiet są nieodpowiednie dla dziewczynek przy chorobach ZUM Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
medykonline Re: co używacie do higieny intymnej dziewczynek 09.03.09, 20:53 Są dostępne różne preparaty do higieny intymnej dla dzieci. Na przykład GYNTIMA Odpowiedz Link
nellyssima Re: co używacie do higieny intymnej dziewczynek 09.03.09, 21:33 Szare mydło. Używałam Gyntimy dla małych dziewczynek, ale po kilku wizytach u ginekologa i nefrloga przekonałam się do szarego mydła. Odpowiedz Link
yasemin1 A co dla chłopców? 10.03.09, 09:53 Ja uważam, że szare mydło, czy jakiekolwiek mydło, to rujnuje barierę ochronną i podmywam mojego syna żelem do ciała dla niemowlaków (Nivea sensitive), ale widziałam żel do higieny intymnej dla mężczyzn (AA Men Classic -firma OCEANIC)lub Idea 25 for man o kwaśnym ph oraz (wprawdzie dla kobiet, ale może...): Z wycigiem z nagietka ("Działa bakteriobójczo, przeciwzapalnie i regenerująco. Wspomaga objawowe leczenie dolegliwości kobiecych narządów rodnych." Z wyciągiem z przywrotnika: "Szczególnie skutecznie regeneruje błony śluzowe. Zabliźnia i goi rany, hamuje procesy zapalne. Utrzymuje w dobrej kondycji skórę i błony śluzowe okolic intymnych" Czy takie żele można stosować u niemowlaków, jeśli tak to który byłby lepszy przy zumach? Odpowiedz Link
guderianka Re: A co dla chłopców? 10.03.09, 17:16 woda raz na tydzień sadzam w zioła- rumianek,brusznica,kora debu,szałwia,brzoza po kapieli natłuszczam czasem mascia z wit a lub aloesem Odpowiedz Link
nellyssima Re: A co dla chłopców? 10.03.09, 21:01 Nie znam się na chłopcach, ale nam ginekolog dziecięcy odradziła stosowanie żeli do higieny intymnej dla kobiet. Odpowiedz Link
ebenark Re: A co dla chłopców? 13.03.09, 13:43 U nas mydło lub jakiś żel dal dzieci i rumianek. Odpowiedz Link