grenka1 10.10.05, 19:51 że dziś minęła III rocznica mojego niepalenia. Ale ja forsy zaoszczędziłam !!! 3 lata to 1095 dni x 5,- zł = 5 475,- zł. Z okazji tej doniosłej chwili zapraszam na kawkę, tort i winko - marka do wyboru. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kendo Re: Ogłaszam wszem i wobec, 10.10.05, 20:04 no to sie wpisze z tej okazji grenko, mialam siedziec juz cicho;)) ciesze sie,ze udalao Ci sie, i co odkladalas do skarbonki?? jak tak,to zafunduj sobie jaks wspaniala podroz. GRATULUJE....buziaczki.... lapie kawcie i zazeram sie ciachem;))))))))))))) Odpowiedz Link
grenka1 Niestety nie 10.10.05, 20:07 odkładałam, bo zawsze była jakaś "dziura finansowa", którą trzeba było pilnie załatać. Odpowiedz Link
dama-kanaliowa Re:gratuluje 10.10.05, 20:18 Baaardzo gratuluje. Jakby mnie kiedys w poblize tomaszowsko-spalskich lasow pognalo, to sie na ta kawe zamowie. Ale jakis maly prezencik, chocby najmniejszy powinnas sobie strzelic na ten jubileusz. Odpowiedz Link
kendo Re:gratuluje 10.10.05, 20:31 dokladnie grenko, kameliowa ma racje.... ja ,jak nie palilam 8 miesiecy to zafundowalam sobie wizyte u kosmetyczki, poszlam na sesje zdjeciowa-bo bylo ogolne zaproszenie dla wszystkich, bylo swietnie bo za 1/3 ceny robili make-upp/fryzjerowali a pozniej przebieralo sie w ich laszki i bylo swietnie....mam do dzis pamiatke, maly albumik i portret. a pozniej zaczelam znow palic:(((((((((..ale bylam glupawa ot co!! Odpowiedz Link
grenka1 Re:gratuluje - kendo i damo 10.10.05, 21:14 Nie da rady - idzie zima (węgiel, jakieś kozaczki). Chyba takie szaleństwo odłożę do wiosny. Sama proza życia. Oczywiście, jeżeli zabłądzicie w moje strony, to serdecznie zapraszam na realną kawkę i ciacho. Odpowiedz Link
dama-kanaliowa Re:gratuluje - kendo i damo 11.10.05, 09:44 Ja rozumiem problemy ale mowimy o malym prezencie. Niech to bedzie za 5 zlotych ale kup z taka intencja. Czekolada, ulubiony batonik, kwiatek, bilet do kina, ksiazka, nie znam Ciebie, to nie wiem. Ale to wazne dla naszej psychiki. To bardzo buduje. Duza jestes to wiesz, nie bede wiecej gadac. Odpowiedz Link
grenka1 :gratuluje - kendo i damo 11.10.05, 14:15 Jak tak mi radzicie, to na tą intencję kupiłam sobie CZEKOLADĘ i CAŁĄ zeżarłam. Raz kozie śmierć(a niech tam leży na biodrach). Ale była miamuśna, jeszcze się oblizuję !!! Odpowiedz Link
dama-kanaliowa Re: :gratuluje - kendo i damo 11.10.05, 14:48 A jaka? Zle nie radzilysmy, co? Odpowiedz Link
jowitta17 Re: Ogłaszam wszem i wobec, 10.10.05, 21:00 Oj !!!!!!! szkoda że ja nie mogę czuć się zaproszona bo kopcę dalej! a każdego dnia rano mówię ze już nie będę potem idę do sklepu i jak zobaczę to zaraz mój nałóg się domaga Odpowiedz Link
anna41 Re: Ogłaszam wszem i wobec, 10.10.05, 21:47 Udało Ci się, ja rzucałam chyba z 15 razy / mam wprawę/ Nawet była przerwa 8 m-czna, i tak się cieszyłam,że to juz koniec. Niestety, kłopoty, jakieś emocje znów popchnęły mnie w nałóg. W tej chwili zawzięłam się na metodę rzucania stopniowego. Każdego dnia o 1 papieros mniej, i jestem na etapie 12 szt dziennie. Czy dotrwam??????????????????? Odpowiedz Link
maria285 Re: Ogłaszam wszem i wobec, 10.10.05, 22:05 A ja rzuciłam palenie ponad 10 lat temu.Paliłam bardzo dużo,nieraz nawet 3 paczki dziennie.A rzuciłam w jeden dzień,tylko nosiłam paczkę papierosów w kieszeni i od czasu do czasu ich dotykałam,ale już po trzech dniach pozbyłam się ich na zawsze. Odpowiedz Link
dankarol Re: Ogłaszam wszem i wobec, 10.10.05, 23:17 moje gratulacje i tak trzymaj. Mimo, że już nocka ale na kawę i ciacho się załapię, bo taki wyczyn trzeba poświętować Odpowiedz Link
kendo Re: Ogłaszam wszem i wobec, 10.10.05, 23:29 no to sobie miejcie dobrze.... wypalilam cmoczka przed spaniem/schrupalam jabluszko i idem lulu:-)) * dzieki grenko za zaproszenie, gdyby to bylo na Dol.Slasku moze i bym wpadla bo zaniedlugo tam jade:-)) rozumie te wszystkie wydaki przezimowe...ceny zawsze ida w gore ale nie wyplata:( moj sw.pamieci Tato tez tak skonczyl palenie,noszac paczke papierosow w kieszeni, a moje zawsze wieczorem z kieszeni wyrzucal;)) Dobranoc. Odpowiedz Link
framberg Re: Ogłaszam wszem i wobec, 12.10.05, 21:46 Dlaczego nosiłaś tą paczkę? Czemu to służyło ? Odpowiedz Link
basia553 Re: Ogłaszam wszem i wobec, 11.10.05, 00:13 Gratuluje! Jestem pelna podziwu. Gdybym ja tak mogla rzucic lasowanie:((((( Odpowiedz Link
dama-kanaliowa Re: Kendo, no cos Ty 11.10.05, 09:38 Rzuc te papieroski. Zobaczysz jak bedziemy Ci gratulowac i trzymac kciuki i podziwiac. Odpowiedz Link
kendo Re: Kendo, no cos Ty-kameliowa;) 11.10.05, 10:30 dzieki za wsparcie skarbie, obiecuje sobie co rano po kawce,ze to juz ostatni.... moze uda mi sie,bo mam caly czas na mysli by skonczyc. pozdrawiam z pieknym skandynawskim porankiem Odpowiedz Link
margo.pf Re: Kendo, no cos Ty-kameliowa;) 11.10.05, 13:59 Dolaczam sie do gratulacji i melduje, ze nie pale od 41 dni. Odpowiedz Link
dama-kanaliowa Re: skarga 11.10.05, 14:46 Poskarze sie. Jak nareszcie rzucialam a chyba byl to rok 1997 to pies z kulawa noga mi nie gratulowal a co niektore to pociaszaly, ze lada moment znow wpadne i musialam walczyc ze soba i nalogowcami w pracy, ktorzy mieli mnie gdzies i palili i zostawiali wszedzie papierosy i prowokowali moja silna wole. Mozna bylo sie przekrecic. Ale sie zawzielam. I wytrzymalam do dzisiaj. Czasem to bym sobie zapalila jak dawniej eve lub jakis slim ale wiem co mnie dalej czeka, i ze pewnie juz do konca bede smierdziala nikotyna. Brrrrrr I wiecie co? Okazuje sie, ze moje dorosle dziecko pali a moze palila juz wczesniej tylko teraz duzo i oficjalnie. Kleska!!! Odpowiedz Link
kendo Re: skarga -pocieszam kameliowa:-)) 11.10.05, 18:28 oj biedactwo..no to teraz Cie podziwiam i G R A T U L U J E mialas naprawde silna wole i tak trzymaj, i dobrze sobie tlumaczysz,ze zapalajac nawet slima jests juz "z g u b i o n a trzymam wszystkie dziesiec paluchow za niezapalaenie. Odpowiedz Link
grenka1 Kanaliowa damo !!! 11.10.05, 18:53 Biedactwo Ty moje !!! To ja teraz Ci gratuluję, że wytrzymałaś tyle lat. Nie marz o żadnym slimie, bo ja spróbowałam i zaciągnęłam się jednym "machem", to tak się rozkaszlałam, że wyobrażasz sobie co było dalej.... z tego kaszlu. Nie martw się, Twoje dorosłe dziecko też kiedyś wreszcie zmądrzeje i rzuci. Nic na siłę. Dzięki wszystkim za miłe słowa i trzymajcie się babeczki - te co nie palą, a te co palą niech przestaną, bo szkoda zdrowia. Odpowiedz Link
framberg Re: skarga 12.10.05, 21:49 Mogło palić wcześniej. Często nawyk palenia pozostaje w rodzinie. Moi rodzice nie palili, ja nie palę (próbowałem ale brak nawyków i obserwacji sprawił, że traktowałem to wyłącznie smakowo - były okropne), moje dzieci też nie. Ale zięć pali, więc wnuczka ma gorzej niż ja. Odpowiedz Link
kendo Re: niepalaca margo 11.10.05, 18:24 GRATULUJE...jak to zrobilas?? ja qurcze jakos nie moge zaskoczyc by niepalic:(( wytrzymaj....trzymam kciuki za Ciebie. Odpowiedz Link
luszu Re: niepalaca margo 12.10.05, 12:28 Czy 8 m-cy to jakaś granica? Ja też tyle wytrzymałam, ale moja głupota była ogromniejsza.Najgorsze jest to, że jak nie palę to tyję w oczach. A może to tylko takie "alibi"? Gratuluję wszystkim którzy rzucili palenie ! Tak trzymać ! Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Ogłaszam wszem i wobec, 13.10.05, 17:07 Gratuluję Ci Grenko!!! trzy latka-super.Ja jakos nie mogę-nie palić,wszystko to wiem,ze szkodzą itd.ale wcale nawet nie próbuje zostawić-narazie..chyba,że mnie jakies wstretne chróbsko dopadnie(chroń mnie panie)to rzucę...kurka-lubie palić..ale kawke wypiłabym z Toba z przyjemnoscią,szkoda ze tak daleko mieszkam,ale jak mówi stare przysłowie''góra z górą''świat mimo wszystko nie jest wcale taki ogromny,a byc moze kiedyś bedziemy miały okazję spotkac się i poplotkować przy kawce czy lampce wina.Raz jeszcze GRATULUJĘ. Odpowiedz Link
grenka1 del.wa.57 13.10.05, 21:20 Dzięki za bardzo miłe słowa i za gratulacje. Może kiedyś się spotkamy i wypijemy tą kawkę. Chciałabym. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: del.wa.57 15.10.05, 17:45 Mam nadzieję,że tak bedzie i wypijemy nie tylko kawe,ale i po lampce winka wypijemy(wytrawne-czerwone) co Ty na to Grenka? Pozdrawiam... Odpowiedz Link
grenka1 Re: del.wa.57 15.10.05, 22:35 Kochana, ja na to jak na lato, a ze mną jak z dzieckiem: za rączkę i do knajpy. Pozdrówki. Odpowiedz Link
anka125 Re: del.wa.57 20.10.05, 18:45 Ja rzuciłam palenie od razu w jednej chwili.A paliłam ponad 30 lat. Potem nie paliłam 6 lat.Przytyłam 20 kilo!!! Teraz czasami zapalę ale świadomie i ze swojego wyboru.Czy mogę mówić ,że palę? Odpowiedz Link
kendo Re: del.wa.57 20.10.05, 19:03 no chyba tak.... to podobnie jest z alkocholikami,ktorzy sa juz trzezwi, Odpowiedz Link
ania1022 Re: del.wa.57 20.10.05, 20:11 Palisz. Nie wazne kiedy i ile ale palisz. Tak mi kiedys lekarz powiedzial i wyslal na przeswietlenie pluc :)) Odpowiedz Link