wikul 06.03.06, 23:47 ...usta ? serwisy.gazeta.pl/fotografie/5,35076,3197221.html?i=7 Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kryzar Re: Zagadka - dlaczego ta skrzeka ma zaklejone... 07.03.06, 08:09 bo trzeba być przygotowanym na kneblowanie ust przy wypowiedziach krytykujących rząd lub partię panującą. Nie widziałas premiera ? To jego patent a może przestroga Odpowiedz Link
gabidd Re: Zagadka - dlaczego ta skrzeka ma zaklejone... 07.03.06, 10:14 kryzar ma racje ale tu chodzi o to że obecny rząd chce aby kobiety sie nie liczyły w państwie, bo według kaczńskich i kościoła , a przede wszystkim ojca rydzyka to baba jest do dawania dupy kiedy chłop zarząda , rodzenia i do garów, chcą zaprzepaścic to co dałpo nam państwo polskie po wojnie, prawie równy status tak prawie bonp w pracy na tym samym stanowisku jeszcze chłop więcej zarabia.. Zobacz prezydentową jak wygląda jak urodziła to od razu do garów, nie wrociła do pracy, tak ja mężus z braciszkiem urządzili i tak chcą urządzic wszystkie kobiety. Odpowiedz Link
wikul Re: Zagadka - dlaczego ta skrzeka ma zaklejone... 07.03.06, 19:47 gabidd napisała: > kryzar ma racje ale tu chodzi o to że obecny rząd chce aby kobiety sie nie > liczyły w państwie, bo według kaczńskich i kościoła , a przede wszystkim ojca > rydzyka to baba jest do dawania dupy kiedy chłop zarząda , rodzenia i do > garów, chcą zaprzepaścic to co dałpo nam państwo polskie po wojnie, prawie > równy status tak prawie bonp w pracy na tym samym stanowisku jeszcze chłop > więcej zarabia.. Zobacz prezydentową jak wygląda jak urodziła to od razu do > garów, nie wrociła do pracy, tak ja mężus z braciszkiem urządzili i tak chcą > urządzic wszystkie kobiety. Tak cie zgnebili, gabi ? Rzeczywiscie ? Moją tak zgnebili że ma dochody dwukrotnie większe ode mnie, jest młodsza i już na emeryturze. Dyskryminacja kobiet !!! Odpowiedz Link
jowitta17 Re: Zagadka - dlaczego ta skrzeka ma zaklejone... 07.03.06, 16:59 jej nie da się słuchać, apatrzeć to juz z wcale Odpowiedz Link
gabidd Re: Zagadka - dlaczego ta skrzeka ma zaklejone... 07.03.06, 17:07 nie mówcie kobita jest chora ma tzw guzki na strunach głosowych , co do wyglądu no cóz nie każdy może być miss Odpowiedz Link
botazka Re: Zagadka - dlaczego ta skrzeka ma zaklejone... 08.03.06, 21:50 gabi ja pisząc że patrzeć nie mogę miałam na myśli nie jej urodę,a jej smieszne ubieranie się stara baba a taki dziwoląg ,ale to moje prywatne zdanie i nie wszyscy muszą je podzielać Odpowiedz Link
wikul Re: Zagadka - dlaczego ta skrzeka ma zaklejone... 07.03.06, 19:50 jowitta17 napisała: > jej nie da się słuchać, apatrzeć to juz z wcale Masz rację ! A mówia że dlatego sobie zakleiła ze już nie bierze do ust. P.S.Gdzieś mam jej zdjęcie jak jedzie na murzynie na barana. Odpowiedz Link
gabidd Re: Zagadka - dlaczego ta skrzeka ma zaklejone... 08.03.06, 22:17 bo teraz taka moda nastała że masa kobiet nie ubuera się tak zeby ładnie wygladać tylko zeby byc modną Odpowiedz Link
jowitta17 Re: Zagadka - dlaczego ta skrzeka ma zaklejone... 09.03.06, 13:32 czy starsza pani ubrana "ala nastolatka " może być modna ,mi się wydaje że ta moda musi pasowac do wieku Odpowiedz Link
grenka1 Re: Zagadka - dlaczego ta skrzeka ma zaklejone... 09.03.06, 14:29 jowitta17 napisała: > czy starsza pani ubrana "ala nastolatka " może być modna ,mi się wydaje że ta > moda musi pasowac do wieku Jaka starsza Pani? Szczuka jest młodsza od nas i to o ile ??? Ona ma chyba 46 lat. To co miała moherowy berecik założyć? Wtedy byście się dopiero na niej wyżywali. Czy uważacie, że kobieta po 40 ma donaszać stare palto po córce lub synowej, a na głowie chustkę "a'la ruska turystka"? Pogięło Cię chyba "jowitto" ???? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Zagadka - dlaczego ta skrzeka ma zaklejone... 09.03.06, 14:32 Wg mnie ta pani jest ubrana NIEGUSTOWNIE, ale zeby mlodziezowo ??? Tego nie widze! Odpowiedz Link
grenka1 A wg mnie 10.03.06, 16:15 ta Pani ubrana jest w stylu sportowym. Przecież jej ten strój lepiej pasuje niż niektórym naszym posłankom te wieczorowe bluzeczki z cekinami na obradach sejmu, albo norki i szpilki w czasie zwiedzania obór na terenie Holandii. Odpowiedz Link
gabidd Re: A wg mnie 10.03.06, 18:01 o , rany dajcie spokoj ja chodzę w norkach na bazarek bo nie mam nic innego Odpowiedz Link
pia.ed Re: A wg mnie... ... ... 10.03.06, 19:07 Futro tej pani pewnie wcale nie jest prawdziwe, jest natomiast bez watpienia PSTROKATE! Wyglada w nim jak przebieraniec.I do tego ta czapka ze skaju, ni przypial, ni wypial. Czy to styl sportowy? Nie powiedzialabym... Sama ubieram sie sportowo, ale absolutnie nie dziwacznie jak ta pani! Odpowiedz Link
wikul Jan Pietrzak kontra Joanna Senyszyn 10.03.06, 22:11 Trwa korespondencyjna wymiana uprzejmości pomiędzy satyrykiem Pietrzakiem a posłanką Senyszyn. Kiedy Pietrzak nazwał posłankę zardzewiałą pudernicą, ta w rewanżu ogłosiła, iż Pietrzak to trup i kupa. Z kolei Pietrzak napisał w „Tygodniku Solidarność”: „Gdybym chciał rzeczywiście dosadnie oddać prawdę o posłance Senyszyn, powiedziałbym, że jest durną posłanką, która przynosi wstyd Sejmowi. Stroi się jak stara lampucera, bredzi jak poparzona, mizdrzy się jak pawian na wybiegu, kręcąc czerwonym... W dobroci swej anielskiej nigdy jednak nie sięgnąłem do tak precyzyjnych określeń”. źródło: Tygodnik Polityka Odpowiedz Link
maria73 Re: Jan Pietrzak kontra Joanna Senyszyn 10.03.06, 23:34 czy ja żle kojarzę czy ona faktycznie jest profesorem ??? jeśli tak to w jakiej dziedzinie ? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Stroi się jak stara lampucera ... 10.03.06, 23:50 Znalazlam to na google Joanna Senyszyn ur. 1949 Funkcja poseł V kadencji Sejmu Partia Sojusz Lewicy Demokratycznej Okres urzędowania od 25 września 2005 Joanna Senyszyn (ur. 1 lutego 1949 w Gdyni) - uważana za kontrowersyjną, lewicowa polska działaczka polityczna, profesor zwyczajny nauk ekonomicznych, posłanka na Sejm RP z ramienia SLD IV i V kadencji (od 2001). Tytuł rozprawy habilitacyjnej: "Konsumpcja żywności w świetle potrzeb i uwarunkowań". Przed wyborem do Sejmu pełniła funkcję dziekana Wydziału Zarządzania Uniwersytetu Gdańskiego. Obecnie kieruje Katedrą Badań Rynku na Wydziale Nauk Społecznych UG. Od 2005 jest wiceprzewodniczącą SLD. Prowadzi stałą rubrykę w antyklerykalnym tygodniku Fakty i Mity. W swojej ulotce rozsyłanej do mieszkańców Gdyni i Słupska podawała się za autorkę propagandowego hasła kaczyzm. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Jeszcze inne informacje z google... 10.03.06, 23:52 tomaszlis.wp.pl/wid,6803641,goscie.html?ticaid=11398 Odpowiedz Link
gabidd Re: Jeszcze inne informacje z google... 11.03.06, 00:13 Ja przepraszam dziewcxzyny z Trojmiasta, ale tak się składa że ja znam kilka Pań z tego okręgu i jak nie pieprznięta idiotka , to druga Matka Polka moherowa, a następna co się daje pejczem walic kochankowi az ma na ciele rany Ludzie toz to i prezydentowa z tamtych terenow , Odpowiedz Link
pia.ed Re: Juz wiem .... 11.03.06, 12:25 Na innym forum juz ktos mi trafnie odpowiedzial, ze gdyby miala kochajacego meza to by nie chodzila na demonstracje w dniu Swieta Kobiet!!! "Walczace feministki" rzadko zakladaja rodzine. Odpowiedz Link
gabidd Re: Juz wiem .... 11.03.06, 12:50 bzdura, mam mase kolezanek ktore maja po 3-5 dzieci i są za przywroceniem aborcji. Odpowiedz Link
kryzar Re: Juz wiem .... 11.03.06, 14:14 Co do pani Senyszyn, to mam męża, mieszka w Gdyni i jest całkiem normalna. Jest nawet lubiana przez młodzież studencką. Ubiera się kazdy jak ma ochotę, jeden ma berecik moherowy inny kapelusik ze skaju a inny berecik z antenką. Jeszcze wolno ubierać się wg własnego pomysłu i brońmy sie przed mundurkami, które zabijaja osobowość. A co do manifestacji kobiecych. Ja nie chodzę. Są jednak panie, które przed laty manifestowały i wywalczyły nam, kobietom, prawo wyborcze i inne prawa. Przecież od niedawna kobiety mogą studiować, pracować na odpowiedzialnych stanowiskach i decydować o sobie. Popatrzcie na Afganistan czy Iran gdzie kobiety korzystały kiedyś ze swobód,a które w wyniku powrotu państwa wyznaniowego zostały ponownie zamknięte w domach i pozbawione prawie wszelkich praw. Nasze skrajnie prawicowe władze też chętnie zamknęłyby kobiety w kręgu kuchnia, kościół, dzieci. Mam nadzieję, że się nie udadzą się żadne ograniczenia. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Juz wiem .... 11.03.06, 19:23 Nie wiadomo czy sie wladzom NIE UDA, jesli w Polsce uchwala Sejmu zabroni sie sprzedazy srodkow antykoncepcyjnych! A CZY NIE UWAZASZ ZRESZTA, ZE POWAZNA MANIFESTACJA MOZE BYC OSMIESZONA PRZEZ TAKICH PRZEBIERANCOW? kryzar napisała: "...Nasze skrajnie prawicowe władze też chętnie zamknęłyby kobiety w kręgu kuchnia, kościół, dzieci. Mam nadzieję, że się nie udadzą się żadne ograniczenia ..." Odpowiedz Link
wikul Każdy ma prawo do własnych poglądów... 11.03.06, 22:20 kryzar napisała: >Co do pani Senyszyn, to mam męża, mieszka w Gdyni i jest całkiem normalna. Jest > nawet lubiana przez młodzież studencką. Ubiera się kazdy jak ma ochotę, jeden > ma berecik moherowy inny kapelusik ze skaju a inny berecik z antenką. Jeszcze > wolno ubierać się wg własnego pomysłu i brońmy sie przed mundurkami, które > zabijaja osobowość. > A co do manifestacji kobiecych. Ja nie chodzę. Są jednak panie, które przed > laty manifestowały i wywalczyły nam, kobietom, prawo wyborcze i inne prawa. > Przecież od niedawna kobiety mogą studiować, pracować na odpowiedzialnych > stanowiskach i decydować o sobie. Popatrzcie na Afganistan czy Iran gdzie > kobiety korzystały kiedyś ze swobód,a które w wyniku powrotu państwa >wyznaniowego zostały ponownie zamknięte w domach i pozbawione prawie wszelkich > praw. Nasze skrajnie prawicowe władze też chętnie zamknęłyby kobiety w kręgu > kuchnia, kościół, dzieci. Mam nadzieję, że się nie udadzą się żadne > ograniczenia. Lepiej jednak posługiwać sie faktami a nie stereotypami opartymi na uprzedzeniach. Może wyszczególnisz tych którzy chetnie by zamknęli kobiety w jakichś tajemniczych kręgach ? Najbardziej przeraziły mnie plany zamknięcia kobiet w kosciołach. Wbrew twojemu przekonaniu, o prawach kobiet decydowali męzczyźni. Przecież to oni uchwalali stosowne akty prawne, które te prawa gwarantowały. Tam gdzie mężczyźni na to sie nie zgadzają, do tej pory kobiety są pozbawione wielu praw i często źle traktowane. Z całą otwartoscią muszę również dodać ze wszelkie damskie "udoskonalenia", takie jak podpaski czy OB, zostały również wynalezione przez mężczyzn a nie przez feministki. Bo tak naprawdę to oni są prawdziwymi a nie werbalnymi przyjaciółmi kobiet. Odpowiedz Link
gabidd Re: Każdy ma prawo do własnych poglądów... 11.03.06, 23:02 wikulku kochany ale przeciez teraz sam widzisz co się dzieje co chce dla kobiet LPR i PiS chyba jednak idzie na gorsze Odpowiedz Link
wikul Re: Każdy ma prawo do własnych poglądów... 11.03.06, 23:09 gabidd napisała: > wikulku kochany ale przeciez teraz sam widzisz co się dzieje co chce dla kobiet > > LPR i PiS chyba jednak idzie na gorsze Nie jestem zwolennikiem ani PiS-u ani LPR-u ale akurat te partie maja w programach, przynajmiej w sferze obietnic, udogodnienia zwiazane z macierzyństwem. A Ty , czego sie obawiasz ? Odpowiedz Link
gabidd Re: Każdy ma prawo do własnych poglądów... 11.03.06, 23:14 przecież tu nie chodzi o macierzyństwo tylko o to abny kobieta mogła wychować dziecko i wrocic do pracy żeby nikt jej nie zwolnił , tu nie chodzi o to żeby urlop macierzynski był dłuzszy, przez to kobieta ma siedzieć w domu tyak? a ja wolałam że jak poszłam na 3 lata urlopu wychowawczego to wiedziałam ze mam powrot do pracy. i o to chodzi kobietom anie jak w 99 instytucji, urlop = bezrobocie po odchowaniu dziecka Odpowiedz Link
wikul Re: Każdy ma prawo do własnych poglądów... 11.03.06, 23:39 gabidd napisała: >przecież tu nie chodzi o macierzyństwo tylko o to abny kobieta mogła wychować > dziecko i wrocic do pracy żeby nikt jej nie zwolnił , tu nie chodzi o to żeby > urlop macierzynski był dłuzszy, przez to kobieta ma siedzieć w domu tak? a > ja wolałam że jak poszłam na 3 lata urlopu wychowawczego to wiedziałam ze mam > powrot do pracy. i o to chodzi kobietom a nie jak w 99 instytucji, urlop = > bezrobocie po odchowaniu dziecka To bardzo piekne i szlachetne socjalistyczne idee. Niestety, nie całkiem realne w gospodarce rynkowej. Kto by zagwaranrtowal pracodawcy pomoc w utrzymaniu stanowisk na które mogłyby wracać kobiety po urlopie macierzyńskim ? A gdyby firma splajtowała to co ? Odpowiedz Link
pia.ed Każdy ma prawo do powrotu na swoje miejsce pracy 12.03.06, 00:24 Przeciez ETAT nie znika kiedy ksiegowa idzie na urlop, tylko na jej miejsce przyjmuje sie kogos na ZASTEPSTWO na czas okreslony. Kiedy ksiegowa wraca do pracy, to wraca na WLASNY ETAT i w gospdarce rynkowej cywilizowanych panstw jest to normalna procedura. A jesli zaklad pracy splajtuje? Wtedy jest force majeure czyli sila wyzsza, a na taka sytuacje nikt nie ma wplywu i nikt nie ponosi odpowiedzialnosci. Wikul napisal: "Kto by zagwarantowal pracodawcy pomoc w utrzymaniu stanowisk na które mogłyby wracać kobiety po urlopie macierzyńskim?" Odpowiedz Link
gabidd Re: Każdy ma prawo do powrotu na swoje miejsce pr 12.03.06, 10:37 i o to mi właśnie chodzi, już i w Warszawie niektore firmy właśnie wypożyczaja sobie pracownikow z takiej agencji, mnie chodzi o to że przez to że nie ma pracy kobiety są dyskryminowane, lepiej przyjąć faceta bo ten nie zajdzie wciązę i nie pojdzie na zwolnienie jak dzieciaki zachoruja , a rząd nasz taki prorodzinny nie chce zeby "głupie baby" wpiep..... się w zycie polityczne i zeby były mądrzejsze od chłopow zobacz przecież sam kościól nawoluje do rodzenia wychowania dzieci, Teraz przykładzik moja kolezanka poszła do spowiedzi i mowi do księdza, ze strasznie wyklina męża bo ją zdradza, przychodzi pijany i ją bije i dzieci, a ten czarnuch jej na to że co Pan Bog złaczył i takie inne dyrdymały , ona na to to co ma ją zakatować to nie wolno jej żyć i dzieciom dać lepsze życie jakby sie rozwiodła to on że jak się rozwiedzie to nie bedzie mogła przyjmować chrystusa. Więc moja kolezanka mu powiedziała ze nie musi przyjmowac chrystusa bo on widzi jak sie pona męczy i na pewno jej wybaczy, na co ksiądz nie dał jej rozgrzeszenia. Rozwiodła sie chłopa wyrzuciła i żyje sobie szczęśliwa z dzieciakami. i o to chodzi właśnie rządowi. A rzecz najważniejsza o ktorej jeszcze nikt nie powiedział to jest przyrost naturalny nie mamy ludzi dzieci sie mało rodzi i o to chodzi żeby baby rodziły, to niech zapewnia chłopom pracę to baaby nie będą musiały pracować tak jak było przed wojną albo w latach powojennych wiele kobiet nie pracowało bo nie musiały Odpowiedz Link
wikul Gabi, co ty za bajki opowiadasz... 12.03.06, 21:50 gabidd napisała: >i o to mi właśnie chodzi, już i w Warszawie niektore firmy właśnie wypożyczaja > sobie pracownikow z takiej agencji, mnie chodzi o to że przez to że nie ma > pracy kobiety są dyskryminowane, lepiej przyjąć faceta bo ten nie zajdzie > wciązę i nie pojdzie na zwolnienie jak dzieciaki zachoruja , a rząd nasz taki > prorodzinny nie chce zeby "głupie baby" wpiep..... się w zycie polityczne i > zeby były mądrzejsze od chłopow zobacz przecież sam kościól nawoluje do > rodzenia wychowania dzieci, Teraz przykładzik moja kolezanka poszła do > spowiedzi i mowi do księdza, ze strasznie wyklina męża bo ją zdradza, > przychodzi pijany i ją bije i dzieci, a ten czarnuch jej na to że co Pan Bog > złaczył i takie inne dyrdymały , ona na to to co ma ją zakatować to nie wolno > jej żyć i dzieciom dać lepsze życie jakby sie rozwiodła to on że jak się > rozwiedzie to nie bedzie mogła przyjmować chrystusa. Więc moja kolezanka mu > powiedziała ze nie musi przyjmowac chrystusa bo on widzi jak sie pona męczy i > na pewno jej wybaczy, na co ksiądz nie dał jej rozgrzeszenia. Rozwiodła sie > chłopa wyrzuciła i żyje sobie szczęśliwa z dzieciakami. i o to chodzi właśnie > rządowi. A rzecz najważniejsza o ktorej jeszcze nikt nie powiedział to jest >przyrost naturalny nie mamy ludzi dzieci sie mało rodzi i o to chodzi żeby baby > rodziły, to niech zapewnia chłopom pracę to baaby nie będą musiały pracować > tak jak było przed wojną albo w latach powojennych wiele kobiet nie pracowało > bo nie musiały W czym jesteś dyskryminowana ? W tym że nie wszystko przebiega po twojej mysli ? Jeden pracodawca potrzebuje młodą kobietę i żadna siła nie zmusi go do przyjęcia w to miejsce starego faceta i odwrotnie, inny może potrzebować silnego faceta i nikt mu nie powinien narzucać że w to miejsce może przyjąć słodką idiotkę. On odpowiada za produkcję a nie jakieś polityczno-poprawne feministyczno-homoseksualne lobby. Bo jak będą mu chcieli swoje zwyczaje narzucać, zwinie interes i wyniesie sie za granicę albo zajmie się czymś innym. Rząd (którego zresztą nie wybierałem i nie chciałem) mimo wszystko ma ważniejsz sprawy niż przeszkadzanie ci w marzeniach o socjalistycznych utopiach. Te czasy gdy rząd ingerował w zycie rodzinne i zastępował we wszystkim obywateli, należą już do przeszlości, na szczęście. Nie buj sie i nie bądź taka podejrzliwa. Zresztą wielu ministrów z tego rzadu i z PiS-u to rozwodnicy i nie wiem czy taki program o który ich posądzasz, byłby dla nich do przjęcia. A polityka prorodzinna prowadzona jest na całym świecie bo jest to po prostu, mówiąc górnolotnie, być albo nie być narodu. Moje zdziwienie budzi ustawiczne powtarzanie rewelacji o rzekomej dyskryminacji w trakcie przyjmowania do pracy. Wielokrotnie przyjmowałem do pracy i mając w garsci dokumenty kandydata nie musiałem mu zadawać intymnych pytań. Koń jak jest każdy widzi. Jak potrzebuję do pracy mlode kobiety to musze się liczyc z tym ze zajdą w ciążę i będą chciały skorzystać z przywilejów z tym związanych. Ale żaden strach przed tym faktem nie spowoduje że w to miejsce przyjmę mężczyznę. Nie dajmy się zwariować. Odpowiedz Link
gabidd Re: Gabi, co ty za bajki opowiadasz... 12.03.06, 22:49 wiesz co wikul mowisz teraz jak Giertych albo ten Gosiewski, sam chyba nie wierzysz w to co mówisz chyba że jestes nie facetem tylko starą zgrzybiałą feministką Odpowiedz Link
jowitta17 Re: do grenki1 11.03.06, 18:37 nie grenko nie pogieło mnie to nie jest p.Szczuka,a posłanka Senyszyn Odpowiedz Link
pia.ed Re: do grenki1 12.03.06, 11:13 Dziwne ze nie dal jej rozgrzeszenia, to musial byc wyjatkowo glupi ksiadz! Rozwiesc sie mozna i nawet dostac anulacje malzenstwa koscielnego. Tylko nie wolno miec drugiego mezczyzny, bo wtedy jest problem ... Z drugiej strony widze, ze mlodziez wspolzyje seksualnie, a jednak chodzi do spowiedzi i komunii. Chyba dziewczyna nie przyrzeka ksiedzu ze "nigdy wiecej", bo za pare godzin wskakuja do lozka ze swoim chlopakiem! Odpowiedz Link
gabidd Re: do grenki1 12.03.06, 15:35 wlasnie oklamuja w konfesjonale ze wiecej nie będą, i mają rozgrzeszenie a jak siue rozwiedziesz to nie dostajesz Odpowiedz Link
pia.ed Re: Spowiedz i komunia 12.03.06, 16:53 Moja znajoma ma corke, wychowana w poboznosci: wieczorem modlitwa na kleczkach przy lozku, zachowywanie postu w kazdy piatek, spowiedz na Wielkanoc obowiazkowa, w czasie roku przy wiekszych okazjach. Corka znajomej poznala starszego od siebie od siebie o 7 lat mezczyzne, sama ma 21 lat. Po miesiacu znajomosci zamieszkali razem. Najciekawsze, ze ten mezczyzna jest BARDZO RELIGIJNY. Co tydzien chodzi do kosciola razem z corka kolezanki, no i wlasnie zastanawialam sie, jak jest ze spowiedzia i komunia??? Odpowiedz Link
gabidd Re: Spowiedz i komunia 12.03.06, 18:53 Właśnie u nas jest taka woiara ludzie mowia że wierzą tylko się nie stosuja do przykazań to to samo co jak kiedyś wychodziłam z kościoła a sąsiadka podeszła do mnie z zapytaniem czy widiałam jak była ubrana inna sąsiadka , od razu jej odpaliłam że ja do koscioła chodzę rzadko ale jak juz ide to po to aby sie pomodlic a nie rozglądać. Odpowiedz Link
ania1022 Re: do gabi 13.03.06, 15:34 Nie jest prawda ze jak sie rozwiedziesz to nie dostaniesz rozgrzeszenia. Kosciol nie uznaje rozwodow i dla kosciola nie jestes rozwiedziona. Dopuki wiec nie wiazesz sie ponownie z innym mozesz chodzic do spowiedzi i do komuni. Odpowiedz Link
gabidd Re: do gabi 13.03.06, 15:38 acha to dopiero jak sie wyjdzie powtornie za mąż nie wiedziałam może i tak bo koleżanka wyszła za mąż powtornie, Odpowiedz Link
grenka1 Do ani 1022 13.03.06, 17:00 A któż to Ci takich bzdur naopowiadał !!!! Guzik prawda, jeżeli nie żyjesz z "kościelnym mężem" nie masz prawa spowiadać się (nie otrzymasz rozgrzeszenia), ani też przyjmować komunii. Odpowiedz Link
ania1022 Re: Do ani 1022 13.03.06, 17:37 Nikt mi nie naopowiadal, wiem to z wlasnego przykladu. Co prawda nie jestem po rozwodzie, jestem w separacji ale znam osoby ktore sa po rozwodzie i chodza do spowiedzi i do komuni. Wiele takich osob znam. Odpowiedz Link
gabidd Re: Do ani 1022 13.03.06, 18:14 MUszę zadzwonic do Wrocławia do tego mojego klechy niech mi powie wszystko jak jest Odpowiedz Link