Dodaj do ulubionych

WSPOLNICZKA do kupna domu-oferta

26.05.06, 09:29
Dla pani co chce sie wyrwac z blokowiska miastbedacej na emeryturz-moja
oferta-tadek6060@interia.pl
Obserwuj wątek
    • dama-kanaliowa Re: WSPOLNICZKA do kupna domu-oferta 26.05.06, 10:37
      Szczegoly tego biznesu pani poprosic moze? Biznesplan koniecznie - widze, ze
      troche czasu poza krajem sie bylo i realia umknely. Bez planu na ten erotyczno-
      nieruchomosciowy zwiazek zadnych dofinansowan nie bedzie.
      • tadeuszx Hahaha Damo świetne!! 26.05.06, 11:21
        :)))))))))
        • maria73 Re: Hahaha Damo świetne!! 26.05.06, 12:08
          tadeuszx - czy ty czasem z "Perpedesem" nie biegasz ???
          • tadeuszx A co to jest ten "Perpedes"? 26.05.06, 12:27
            ?????
            • maria73 Re: A co to jest ten "Perpedes"? 27.05.06, 08:21
              no co ty ....z Wrocławia jesteś i nie wiesz .....
              hmmm...z tego widać że nie jesteś.
              • ewa553 Re: A co to jest ten "Perpedes"? 27.05.06, 08:46
                a teraz to mnie zaciekawilas. Co ma "per pedes" z Wroclawiem wspolnego? Mowi
                sie u Was po lacinie? :))))))
              • tadeuszx Hahaha, Marysiu... hahahaha... 27.05.06, 11:17
                to każdy wrocławiak musi znać ... hahahaha... Per... Perpedesa?
                Łomaaaaatkobooosko, a ja jego nie znam:))))))))))))))))
              • tadeuszx Kapitalne Marysiu, ale się uśmiałem;) 27.05.06, 11:27
                Jeżeli jesteś z Wrocławia i masz ochotę coś bliżej się o mnie dowiedzieć, to:
                Pod warunkiem, że mnie odwiedzisz, podam Ci adres na @. Bardziej konkretnie:
                Krzyki, boczna od Borowskiej:). To za tego... Perpedesa;))))
                • maria73 Re: Kapitalne Marysiu, ale się uśmiałem;) 27.05.06, 21:25
                  fakt - nie każdy Tadeusz wie co to "Perpedes" !!!
                  wybacz Waść ;)))
                  a już myślałam ,że to kolega ze szlaku :(
                  • maria73 Re: Kapitalne Marysiu, ale się uśmiałem;) 27.05.06, 21:27
                    i jeszcze jedno - sorry ,ale nie odwiedzam nieznajomych !
                    no i tłoku nie lubię ;))))
                  • tadeuszx No. I tak wygląda "normalna rozmowa z kobietą" 27.05.06, 22:37
                    Rzuci hasłem, zapytasz, i tak nie wyjaśni. Jeszcze jakiś "szlak" dołoży, żeby
                    człowieka skołować już do cna:)))) Mario, Marysiu, wyjaśnij po ludzku co to jest
                    ten "Perpedes".
                    • maria73 Re: No. I tak wygląda "normalna rozmowa z kobietą 28.05.06, 07:40
                      "Perpedes" to klub piechurów.
                      I to nie było z mojej strony zakładanie beretu filozofa !!!
                      Pozdrawiam.
                      • tadeuszx Mario, sygnaturka nie dotyczy Ciebie 28.05.06, 20:32
                        Zaś co do Twojej odpowiedzi, muszę stwierdzić, że chyba bardziej lakonicznej,
                        nie sposób ułożyć. To w ten sposób zachęcasz tadeuszax, do czynnego wypoczynku i
                        wspólnego łażenia po szlakach??? ;))
    • ewa553 Re: WSPOLNICZKA do kupna domu-oferta 26.05.06, 12:07
      pan z mala nieruchomoscia? Dziekuje, slyszalam cos na ten temat:))))
    • ewa553 Mario, 28.05.06, 09:52
      a to mnie zaciekawilas. U nas takich klubow jest sporo, zawsze slyszalam ze w
      Polsce tego brak. Opowiedz cos prosze. Jak czesto sie spotykacie, gdzie
      chodzicie, jak dlugie sa Wasze trasy itd.
      • krysta_w-wa Re: Mario, 28.05.06, 16:15
        Spacery---z kijkami również????????
        • ewa553 Krysta, 28.05.06, 20:02
          nie wiem jak we Wroclawiu, ale u nas na spacery nie chodzi sie z kijkami. Sa
          kijki do Walking, ale to nie spacer, bo idziesz conajmniej 7 km/godz. Sa tez
          kijki gorskie, ale to tez dalekie od spacerow. Kijki wiaza sie wiec z tempem
          lub duzym wysilkiem (gory).
          • tadeuszx Bo jak powszechnie wiadomo, 28.05.06, 20:43
            każdy kij, a także kijek, ma dwa końce. Jeden od tempa a drugi od wysiłku;)))
            Jednakże, Drogie Panie, i tu jak zresztą wszędzie, bywają wyjątki. Mężczyźni na
            ten przykład, mają kijki tylko z jednym końcem. I mają przy tym zadanie o tyle
            utrudnione, że muszą w tym jednym końcu, zmieścić, zarówno tempo, jak też i
            wysiłek:)))
            • maria73 Re: Bo jak powszechnie wiadomo, 28.05.06, 22:36
              we Wrocławiu działa 6 klubów turystycznych o różnym zakresie działania
              np:zwiedzanie zabytków,turystyka górska,zwiedzanie miasta (świetnie
              przygotowane programy),wędrówki po terenach plaskich .
              Prowadzone są przez wytrawnych przewodników.
              Klub Perpedes to marsze w miarę szybkim tempie.Trasy w okolicach Wrocławia o
              długości powyzej 15 km.
              Ostatnio np.przeszlismy około 30 km ( to mój życiowy rekord).
              Spotykamy się w soboty i niedziele ( zimą tylko w niedziele) oraz w drugi dzień
              każdego ze świąt .
              Przychodzi każdy kto ma na to ochotę.Spotykamy się na Dworcu Gł. pod
              zegarem,wykupujemy bilety wycieczkowe i.... w drogę.
              Program tras jest w informatorze kulturalnym "Co jest grane".Informator (
              nieodpłatny !!!) można odebrać we Wrocławiu Rynek 4 na początku każdego
              miesiąca.
              Cóż jeszcze mogę dodać ...... nie zamierzam nikogo namawiać , do tego trzeba
              dojrzeć samemu.
              Jedno jest pewne - wejście na VII piętro nawet z zakupami to dziś dla mnie nie
              problem ( jak było rok temu wolę nie myśleć) no i czy warto spędzać całe dnie
              przed telewizorem czy komputerem ??? nawet w najlepszym towarzystwie ???
              Do niedawna chodziłam na prawie wszystkie wędrówki w tej chwili postanowiłam
              tylko raz w tygodniu bo przecież tyle się dzieje .Niedługo zaczną się koncerty
              w Ogrodzie botanicznym ktore bardzo lubię a poza tym spacery po wroclawskich
              parkach czy wyjście na kawę na wrocławski Rynek to też przyjemność .
              A JESZCZE SPRAWA KIJKÓW - KAŻDY CHODZI JAK CHCE I UMIE - Z KIJKAMI TEŻ.

Zapraszam wszystkich chętnych ;)
    • ewa553 Mario, 29.05.06, 09:05
      fantastyczne co sie w Waszym miescie dzieje. W innych miastach - jak slyszalam
      na forach - nikt niczego nie organizuje i single sa zdane na siebie. I ja
      uwazam ze szkoda czasu na siedzenie w domu, gdy natura (lub kultura) wola:)))
      Pozdrawiam i zycze wielu milych wycieczek.
      • krysta_w-wa Re: Mario,-Ewo!!!!!!! 29.05.06, 11:39
        To masz złe informacje , bo w innych miastach i miasteczkach tez się dużo
        dzieje...Wystarczy poczytac gazety , a w nich programy róznych imprez,
        zajęć kulturalno - rozrywkowych i rekreacyjnych. Korzystam z tzw zorganizowanych
        wycieczek i sama sobie organizuję. Piesze wycieczki po ziemi mazowieckiej
        sa juz normą. A teraz modne sa marsze z kijkami. Bardzo lubie rower i nim
        na działkę i z działki - razem 22 km.
        Zima kuligi , narty biegowe, spacery itd, itp
        • ewa553 Re: Mario,-Ewo!!!!!!! 29.05.06, 11:51
          z wielka przyjemnoscia przyjmuje do wiadomosci, ze sie mylilam:)))) bo jeszcze
          nie tak dawno temu slyszalo sie na roznych forach tylko jeczenie na brak
          organizacji. Ale czesto jest tak, ze sie po prostu nie wie ze cos takiego
          istnieje. Ja sama jak zostalam pare lat tem,u sama, to zaczelam uwazniej czytac
          miejscowa gazete. I tak dowiedzialam sie, ze w moim miescie istnieje wiecej
          mozliwosci niz dalabym rade "obskoczyc". Milych wedrowek zycze wszystkim!
          • ogon_trolla Re: Mario,-Ewo!!!!!!! 29.05.06, 11:57
            Na forach to narzekaja frustraci i oplaceni narzekacze-szczekacze. Z braku
            czasu zadowoleni i aktywni nie gegaja.
            • maria73 Re: Mario,-Ewo!!!!!!! 29.05.06, 12:53
              tak w kwestii formalnej - pisząc o turystyce w naszym mieście miałam na uwadze tylko kluby PTTK-a bo np. na naszym Uniwersytecie Trzeciego Wieku działają rownolegle dwie sekcje !! Wiem że przy dzielnicowych klubach seniorow też coś się dzieje.
              Jeste jeszcze basen , tai-chi ktore jak wiecie uprawiam ( znakomita sprawa dla zdrowia) a jesienią mam zamiar zapisać się do klubu tanecznego ( jest taki do ktorego można sie zapisać będąc singlem) i oczywiście zajęcia na UTW.O podrożach bliższych i dalszych nie wspomnię bo moje marzenia ( mam je a jakże) krecą się wokół nich.Jestem osobą naprawdę zajętą.
              Na forum wpadam poczytać i ostatni bardzo rzadko zabieram głos.
              Wiek- jak to my nazywamy- " póżnej dorosłości" może być bardzo interesujący jeśli umie sie z niego kporzystać.Najważniejsze zacząć !!
              I wierzcie mi - mam jeszcze czas na spotkania z wnukami.Jest świetnie ;))
        • krysta_w-wa Re-Ewo!!!!!!! 29.05.06, 11:55
          Dodam jeszcze, ze wszędzie działaja kluby seniorów- emerytów / rózną mają
          nazwę/ i one też proponują różne zajęcia, spotkania, imprezy. Swietne programy
          oferują Uniwersytety Trzeciego Wieku. Działaja tez koła PTTK. Kazda dzielnica
          organizuje gimnastykę dla seniorów/ bezpłatnie/ Wniosek taki : jesli sie chce
          korzystać, to mozna znależć, wybrać to na co ma sie ochotę.
      • tadeuszx No i proszę:) Maria udzieliła nam wielu 29.05.06, 13:20
        cennych informacji, dlatego, że Tadziowi nie chciało się wpisać do wyszukiwarki
        słowa "Perpedes":)
        • ewa553 przestan Tadek 29.05.06, 15:09
          mowic o sobie w osobie trzeciej, bo sie (Cie) zastrzele:))))
          • jowitta17 Re: przestan Tadek 29.05.06, 17:34
            nie bądż Tadziu leniuszkiem, bo to grzech ,ale to chyba cecha Tadeuszów
            • tadeuszx Do roboty jestem gooootów:))) 29.05.06, 18:23
              No, Jowittko? Wciskać bajer werbalnie i na forum to żadna sztuka!? Ale zagonić
              Tadeuszka do roboty z Tobą!? Aha! Do tego to już Jowittki nie ma!! Myk, i
              Jowittka się gdzieś kryje i znika??! Dobra dziewczyny, szkoda czasu. Na @ Tobie
              i Ewie wysyłam śliczną, uczuciowa prezentację. Gwarantowane, nie reklama, nie
              durny sex, erotyka. Po prostu ładna rzecz. Jeżeli odpowiada, proszę o
              potwierdzenie. Z Wami to ciężka sprawa jest. Trudno się polubownie dogadać.
              Trzeba toto zmuszać i brać na siłę, prawie gwałcić. Bo inaczej nic z tego nie
              wyjdzie i za sto lat:(
              • tadeuszx Aha, i tej ... ech, cosik nieżyciowej 29.05.06, 18:51
                admince landslajdce też! Też wyślę, żeby złamać, zniszczyć te Jej opory. Niech
                widzi! Niech słyszy! Niech wie, że jestem gość!:)))
          • tadeuszx Re: do Ewy n\t przestan Tadek 29.05.06, 20:17
            Jeśli zacznę;) Ahaaaaa, o trzeciej osobie? A co, nas dwoje nie wystarczy?
            Ahaaaaa, zastrzelić... to na zmianę, zgoda? Ale ja zaczynam... strzelanie;)))
    • ewa553 eeee, tam 29.05.06, 20:17
      zaraz gosc! Jaki gosc, co sie do gwaltu szykuje zamiast lagodnej perswazji uzyc?
      Za przesylke dziekuje, warto czasami przy milej muzyczce przypomniec sobie tych
      kilka prawd zyciowych...
      • tadeuszx Ewka!!! Na Was to i sto lat perwersji 29.05.06, 20:22
        nie perswazji, i tak by nie starczyło, żeby po dobroci, jakoś nakłonić, do tej,
        no... współpracy;)))
        • landslajt Re: Ewka!!! Na Was to i sto lat perwersji 29.05.06, 20:38

Ja tez dziekuje za przesylke, ale nie moge otworzyc, bo nie mam odpowiedniego
          programu i moj komputer pewnie nadaje sie na zlom.
          • tadeuszx Adminko, komputer do sieci nie musi być mocny 30.05.06, 09:08
            na byle czym można działać. Żeby takie załączniki otwierać potrzeba mieć
            zainstalowany program Microsoft PowerPoint. U mnie ten program jest w pakiecie
            Office i instaluje się razem z Wordem, Excelem itd. Jeżeli masz płytkę z
            Officem, włóż do CD-ROM-u i sprawdź lub przeinstaluj ponownie. Może masz a nawet
            nie wiesz. Mocny w tym jest np. homerowy_beret. Filozof, weź pomóż ludziom. Może
            nawet tego PowerPointa komuś w mailu podrzucisz? Jako przejaw mojej dobrej woli,
            patrz, sygnaturkę wyciąłem;)
            --
            • gunnera Re: Adminko, komputer do sieci nie musi być mocny 30.05.06, 09:23
              Jeżeli chodzi o przeglądanie (bez możliwości tworzenia i obróbki) prezentacji,
              polecałabym program PowerPoint Viewer 2003, do pobrania ze strony Microsoft.
              Strona w języku polskim ze szczegółowym opisem instalacji, wymagań i możliwości.

www.microsoft.com/downloads/details.aspx?FamilyID=428d5727-43ab-4f24-90b7-a94784af71a4&displaylang=pl

lub ten sam adres w skróconej wersji

tiny.pl/hm4c
              Na pewno zajmie na dysku mniej cennego miejsca niż pałny PowerPoint.
              • tadeuszx Gunnera;) Ty jesteś orzeł w tych sprawach 30.05.06, 11:32
                komputerowych!:)) Ahaaaa, Ty masz taki program. No to koniec. Nic mnie to nie
                obchodzi, czy chcesz, czy nie chcesz, ja Ci wysyłam prezentację jak powyżej.:))))
                • gunnera Re: Gunnera;) NIE orzeł w tych sprawach 30.05.06, 12:20
                  Do orłów mi bardzo daleko. Po prostu bawię się kilkoma dość zaawansowanymi
                  programami, ale oprócz tego znam i te bardziej oszczędzające miejsce na dysku.
                  Nie zawsze trzeba strzelać do muchy z armaty - jeśli np. komuś wystarcza
                  IrfanView, to po co ma instalować Photoshopa? i tak dalej...
                  • tadeuszx Gunnera, dla mnie, to Ty jesteś Orzeł:) 30.05.06, 14:43
                    A z tym Adobe Photoshopem, tak, eksperymentowałem, ale kiepsko mi szło i ponad
                    100 MB miał. Bałaganu sobie nim tylko narobiłem. Wyinstalowałem toto i mam
                    spokój. Aha, oj, Ty mnie zaskoczyłaś!? Tak, że zapomniałem podziękować za maile
                    i załączniki. Więc czynię to teraz. Dziękuje ślicznie:)
                    Pozdrawiam
        • jowitta17 Re: Ewka!!! Na Was to i sto lat perwersji 30.05.06, 21:02
          TadeuszX bo perswaduje się perwersję ręcznie ,czyżbyś tego nie wiedział?
          • tadeuszx Ba, przez monitor mam sięgnąć? 30.05.06, 21:19
            Nic, nikt, wszystko pochowane i rób tu perwersję?! Komu, sobie?! Sobie to tylko
            wizualną mogę zrobić, ale to beznadziejny zamiennik:((
    • ania1022 Re: Tadeuusz!! 30.05.06, 14:33
      A ja ?, dlaczego ja nie mam tej prezentacji ?? Zapomniales o mnie ??
      • tadeuszx Aniu, natychmiast wysyłam:))))) 30.05.06, 14:46
        Przepraszam najmocniej, ale tak ostroznie z tym postępuję, żeby nie być
        posadzonym o spamerstwo, czy jakąś nachalność.:))))
        • ania1022 Re: Tadeusz odbierz poczte... 30.05.06, 15:30
          Odebralam, dzieki.
          • tadeuszx Dziękuję Aniu 30.05.06, 17:07
            Tak, odebrałem.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka