Dodaj do ulubionych

Od września bezpośrednie połączenia do Wrocławia

27.08.14, 12:56
W grudniu 2013 r., wraz ze zmianą rocznego rozkładu jazdy, KD uruchomiły 4 pary bezpośrednich pociągów Wrocław – Jaworzyna Śląska – Świdnica Miasto. Od 1 września trzy z nich wydłużone będą do Dzierżoniowa. Odjazdy z Dzierżoniowa zaplanowane zostały na 6.12, 10.17 i 18.13; z Wrocławia o 7.48, 16.47 i 21.34.
www.rynek-kolejowy.pl/53685/kd_od_wrzesnia_bezposrednie_polaczenia_wroclaw_dzierzoniow.html
Obserwuj wątek
    • matri_caria Re: Od września bezpośrednie połączenia do Wrocła 27.08.14, 13:38
      No właśnie, aż mi się łezka w oku kręci, że będę mogła pociągiem sobie do Wrocławia pojechać, tylko żeby cena nie zwalała z nóg:( Na trasie Wrocław - Świdnica płaci się 5 zł. Zobaczymy jak tu ustalą:)
    • matri_caria Re: Od września bezpośrednie połączenia do Wrocła 28.08.14, 19:00
      Z Dzierżoniowa do Wrocławia - 9 zł, a nie 17,10 zł ja w cenniku. Bilet miesięczny będzie kosztował 249 zł, zamiast 299 zł. Od podanych cen biletów będą obowiązywały wszystkie zniżki ustawowe, na przykład dla uczniów i studentów.
      Za 15 zł będzie można podróżować w obie strony na trasie Dzierżoniów - Wrocław - Dzierżoniów dzięki specjalnym biletom o przedłużonym czasie ważności do 6 dni. Tylko 1 zł będzie natomiast kosztował przewóz roweru lub bagażu.
      • sibeliuss Re: Od września bezpośrednie połączenia do Wrocła 29.08.14, 08:06
        No i super, bo ja zawsze wyżej ceniłem pociąg od autobusu.
        • matri_caria Re: Od września bezpośrednie połączenia do Wrocła 03.09.14, 13:58
          Ja ostatnio zaczynam coraz bardziej cenić Polskiego Busa. Wrocław - Katowice 12 zł. Katowice - Wrocław - 14 zł. A na pociąg udało mi się kupić bilet na trasę ok 50 km za złotówkę. Wzruszyłam się taką cenę. Właściwie to był autobus - komunikacja zastępcza, ale pani konduktorka była!

A do Wrocławia może wybiorę się w sobotę:)
          • sibeliuss Re: Od września bezpośrednie połączenia do Wrocła 03.09.14, 14:08
            Mi Polski Bus nie pasuje, nie umiem usiedzieć całej podróży w miejscu :)
            • voxave Re: Od września bezpośrednie połączenia do Wrocła 10.09.14, 04:27
              To jak znosisz podróże samolotem,np. do USA? Całe 9 godzin?
              • sibeliuss Re: Od września bezpośrednie połączenia do Wrocła 10.09.14, 23:10
                Biorę coś na spanie i przesypiam.
    • sibeliuss Re: Od września bezpośrednie połączenia do Wrocła 31.10.14, 09:47
      Uruchomiona zostanie czwarta para połączeń Wrocław – Dzierżoniów Śl. Obecnie KD realizują 3 pary połączeń na tej trasie (czwarta para pociągów kursuje obecnie w krótszej relacji z Wrocławia do Świdnicy Miasta);
      www.rynek-kolejowy.pl/54552/kd_od_grudnia_beda_codziennie_obslugiwac_polaczenie_wroclaw_szklarska_poreba.html

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka