Dodaj do ulubionych

Złe oceny dla ministra Giertycha

12.06.07, 21:17
Aż 61 proc. Polaków uważa, że działalność Romana Giertycha dyskwalifikuje go
jako ministra edukacji.

Co drugi respondent jest przekonany, że Giertych szkodzi oświacie - wynika z
telefonicznego sondażu GfK Polonia dla "Rzeczpospolitej".

Najczęściej sądzą tak osoby ze średnim wykształceniem (68 proc.), i po
studiach (70 proc.). Pomysły ministra kiepsko oceniają też pełnoletni
uczniowie. 63 proc. z nich uważa, że dyskwalifikują go jako szefa resortu
edukacji.
fakty.interia.pl/kraj/polityka/news/zle-oceny-dla-ministra-giertycha,924842,3285
Obserwuj wątek
    • eppl Re: Złe oceny dla ministra Giertycha 13.06.07, 12:54
      To ja jestem w tych 40% badanych,bo ja Jego działań nie oceniam źle.Jedyny
      zarzut to amnestia-to trudno wybaczyć.Ale jednoczesnie rozmawiam z nauczycielami
      i to co mowia mnie zdziwilo po tym nalocie na ministra.Naucyciele mowia,ze za
      jego urzedowania dostali najwyzsze podwyzki,co prawda i tak marne,ale
      najwyzsze.Moze nie odpowiadac jego zaplefze polityczne,sposob bycia,ale trzeba
      być obiektywnym.Pomysły facet ma.
      • adrafka Re: Złe oceny dla ministra Giertycha 13.06.07, 21:38
        A nie uważasz,że skreślenie tylu nazwisk z listy lektur to jakby krok wstecz?
        Do mundurków i szkół niekoedukacyjnych dojdzie może klęczenie na grochu ;-)A
        wszechpolski minister G.wprowadzi nową epokę:romanizm i własne pozycje lektur?
      • sibeliuss Re: Złe oceny dla ministra Giertycha 14.06.07, 00:20
        Mnie interesują Twoje argumenty.
        • adrafka Re: Złe oceny dla ministra Giertycha 14.06.07, 08:23
          Super artykuł do poczytania i do zastanowienia się nad pomysłami P.Min.G.
          kobieta.onet.pl/2180149203273576,11,itemblog.html
          • eppl Re: Złe oceny dla ministra Giertycha 29.06.07, 20:19
            Zmiana lektur jest nie pierwszy raz,tylko najbardziej boli ludzi to,ze wprowadza
            ją minister Giertych.Troche obiektywizmu,a nie tylko krytyka,bo moze sie
            okazac,ze proponowane przez Niego lektury są w treści i przesłaniu wartościowsze.
            • sibeliuss Re: Złe oceny dla ministra Giertycha 30.06.07, 23:17
              Według Giertycha nie powinnaś nosić biodrówek z brzuchem na wierzchu i tipsów -
              czy bierzesz to pod uwagę?
              • eppl Re: Złe oceny dla ministra Giertycha 01.07.07, 21:07
                Biorę.A byłes kiedyś w szkole po tej drugiej stronie,w roli nauczyciela?Ja
                tak.Banda wymalowanych panienek,z tipsami dłuzszymi niż ja,prawie nieubranych,a
                w głowie nic.Od czegoś trzeba zacząc reformę szkolnictwa i to dobry pomysł,żeby
                zacząć od przywrócenia szacunku dla szkoły i nauczyciela (dla mnie strój i
                wygląd o tym świadczy).Jak idę gdzieś gdzie chce pokazać,że jestem "kimś" (np
                rozmowa kwalifikacyjna) ubieram sie schludnie i elegancko,ale skromnie.I do
                szkoły też trzeba wprowadzić pewne zasady.Takie jest moje zdanie.
                • sibeliuss Re: Złe oceny dla ministra Giertycha 03.07.07, 18:59
                  Wymóg schludnego i przyzwoitego ubioru nie musi być równoznaczny z nakazem
                  noszenia siermiężnego waciaka.
                  ps. miałaś kompleksy?
            • adrafka Re: Złe oceny dla ministra Giertycha 02.07.07, 23:50
              Fakt:nie bedę obiektywna, bo zwyczajnie nie trawie gościa, nie jest i nie
              będzie moim "idolem" ;)uważam , że nie jest właściwą osobą na właściwym
              miejscu. Może nie zwróciłabym na niego uwagi, gdyby nie ta amnestia maturalna i
              młodziez wszechpolska...No cóż ile osób tyle opinii :)
              • eppl Re: Złe oceny dla ministra Giertycha 03.07.07, 16:50
                W sumie to i ja nie jestem ślepą zwolenniczką ministra Giertycha i nie pochwalam
                np.amnestii w jego wykonaniu.Ale jak spojrzymy na wcześniejszych ministrów
                edukacji to niczym innym też nie wyrózniali się i też robili w szkolnictwie
                bałagan.A tylko o Panu Giertychu media tyle mówią,ludzie wypowiadają się na
                forach i zauwazyłam,ze nikt nie widzi w jego działaniu nic pozytywnego.Przeciez
                nigdy nie jest tak,ze wszystko jest źle. Nie myli się ten co nic nie
                robi,prawda? :) Trochę obiektywizmu :).Pozdrawiam.
    • sibeliuss Giertych powinien stanąć przed Trybunałem Głupoty. 03.07.07, 18:57
      wiadomosci.wp.pl/wiadomosc.html?kat=1342&wid=8988630&rfbawp=1183480894.504
      • adrafka Re: Giertych powinien stanąć przed Trybunałem Głu 03.07.07, 22:31
        Cieszmy się ,że przynajmniej niektóre pozycje wróciły na listę ;) Do końca
        wakacji jeszcze trochę czasu, więc jest nadzieja...na nowe "twórcze" pomysły ;)
        • sibeliuss Re: Giertych powinien stanąć przed Trybunałem Głu 03.07.07, 23:24
          Dziś Jarecek zaakceptował listę lektur Romcia - niestety.
          • adrafka Re: Giertych powinien stanąć przed Trybunałem Głu 19.07.07, 21:45
            sibeliuss napisał:

> Dziś Jarecek zaakceptował listę lektur Romcia - niestety.

A dziś zmienił zdanie ;)(co do Gombrowicza)
    • adrafka Re: Złe oceny dla ministra Giertycha 16.07.07, 22:02
      I jak tu dobrze oceniać kogoś, kto zamiast być dla młodzieży wzorem jest
      miernym przykładem i dowodem na to, że nie trzeba byc wyedukowanym by piastowac
      najwyższe urzędy państwowe (zresztą nie tylko on)???
      www.pardon.pl/artykul/2088/giertych_nasza_szkape_napisal_sienkiewicz
      to wywiad Giertycha z Olejnik, myśle,że warto posłuchać :))))
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka