Dodaj do ulubionych

zobaczyłam swój plan

31.08.10, 15:06
i jak zwykle podniósł mi ciśnienie, co roku to samo! okienka! moja przygłupia
dyrekcja daje okienka oczywiście tym samym nauczycielom co roku, wiem, ze
trudno ułożyć plan, który pasuje wszystkim, ale może by tak te okienka co roku
przydzielać innym nauczycielom a nie ciągle ja. Dziś nie wytrzymałam i na
radzie powiedziałam co tym myślę, oczywiście głosowałam przeciw
zatwierdzeniu takiego planu,
Obserwuj wątek
    • kamka1 Re: zobaczyłam swój plan 31.08.10, 16:10
      A ile masz tych okienek w tygodniu? Pracujesz na cały etat? U nas jest taka
      "niepisana" zasada, że maks 5 w tygodniu. I prawdę mówiąc nikt się nie rzuca:)

• cytryna76 Re: zobaczyłam swój plan 31.08.10, 20:06
        U nas obligatoryjne są 2 przy pełnym etacie. Ale muszę przyznać, że co najmniej
        60% jest wykorzystywana na płatne zastępstwa.
        • jk3377 Re: zobaczyłam swój plan 31.08.10, 20:21
          u nas kazdy ma jedno okienko. ale do planu musze jeszcze dolozyc te
          2 karciane i tu jest wyscig czasem kto pierwszy...
          • de_mo_lka Re: zobaczyłam swój plan 01.09.10, 12:21
            Bardzo chciałabym aby w mojej szkole były takie przejrzyste zasady, każdy ma 1
            lub 2 okienka, u nas nie ma okienek w ogóle, mają je nieliczni ci sami co roku(z
            małymi wyjątkami)
          • de_mo_lka Re: zobaczyłam swój plan 01.09.10, 12:23
            Bardzo chciałabym aby w mojej szkole były takie przejrzyste zasady, każdy ma 1
            lub 2 okienka, u nas nie ma okienek w ogóle, mają je nieliczni po 2 lub 3, ci
            sami co roku(z małymi wyjątkami)
            • de_mo_lka przez przypadek 2 razy kliknęłam 01.09.10, 12:27
              • osimek Re: przez przypadek 2 razy kliknęłam 01.09.10, 17:20
                Zawsze sama możesz pomóc w układaniu planu. Ja po raz pierwszy miałam ten
                zaszczyt i powiem, że to wielki koszmar. Ogólnie mamy po 2 okienka, choć 2 osoby
                mają 3okienka, ale się zgodziły na to.
                • kamka1 de_mol_ka? 01.09.10, 18:08
                  A Ty piszesz tu o 2/3 okienkach w tygodniu czy w dniu? Bo prawdę mówiąc jeśli to
                  pierwsze to nie rozumiem żalu. Zawsze w tym czasie można coś zrobić i nie targać
                  papierów do domu. W szkole gdzie poprzednio pracowałam 8 okienek/tydzień to była
                  norma ze względu na specyfikę szkoły (kilka budynków oddalonych od siebie nawet
                  o 3km!!!)
                  Jeśli ktoś pracuje na cały etat to można go ustawić w godzinach pracy szkoły
                  czyli od 8 do 15 np. Gdyby ktoś się opierał wyłącznie na programie komputerowym,
                  który jest bezwzględny mógłby dać nauczycielowi nawet 17/18 okienek w
                  tygodniu!!! Ale to się nie zdarza choć jest zgodne z prawem. Dlatego też
                  programy do układania planu nigdy nie zastąpią człowieka i ręcznego przekładania
                  zajęć. One pomagają w porządkowaniu i pilnowaniu odp. ilości godzin.
                  Jeśli natomiast masz te 2/3 okienka w tygodniu to dziękuj "układaczowi" (nie
                  zawsze jest to dyrektor)za świetny plan:))) Naprawdę!
                • radekbarski Re: okienka 12.01.11, 22:31
                  Ja pracuję w dwóch szkołach. Z czego jedna jest ogromna, co roku około 50 oddziałów, obsługuje to 140 nauczycieli. Szkoła pracuje od 7.10 do późnych godzin popołudniowych. Pomagałem dwa razy przy układaniu planu. Normą jest wiele okienek, ja mam ich 5 w tygodniu. Zdarza się okno dwugodzinne. Obsługuje pracownie komputerowe, komputery na zapleczach, szkolą www, okolicznościowe wydruki, prezentacje, prowadzę dwa różne zajęcia dodatkowe i karciane, itd.., zdarza mi się przyjść do pracy przed 7.00 i wygania mnie woźny o 22.00
                  Praca nauczyciela to ciężki chleb, bez wiary i powołania nikt nie da rady.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka