Dodaj do ulubionych

czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a XA???

19.05.10, 18:58
czy ktos ma juz ten model Ecoline? czy czyms sie rozni od starej
wersji? z opisow wynika, ze pasuje w jego stelaz fotelik maxi-cosi i
ze jest lzejszy niz X-lander XA, do tego mozna spacerowke w obie
strony.
juz sama nie wiem. ktos na tym forum polecil mi zamiast XA i nie
moge znalezc opiniii na temat tej nowej wersji. moze ktos
napisze?????
Obserwuj wątek
    • variuss Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 19.05.10, 19:22
      forum.gazeta.pl/forum/w,22462,93321775,,JEDO_FYN_4_DS_kontra_IMPLAST_BOLDER_SD_4_kolowy_.html?v=2
      forum.gazeta.pl/forum/w,22462,92789039,,Nowy_Implast_Bolder_SD_kto_widzial_w_Warszawie_.html?v=2
      • kamire12 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 19.05.10, 21:13
        ale tu sa opisy tej wersji starej. czytalam. mi chodzi o najnowsza
        ecoline.
        • k_sako Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 30.05.10, 11:13
          Ja widziałam ecoline wczoraj!!! Dopiero zeszły z produkcji i są w jednym sklepie
          w warszawie jak na razie.
          Wózek jest super, ale jeszcze nie mają cen adapterów do maxi-cosi i toreb do wózka.
          Mąż powiedział, że innych nawet oglądać nie będziemy.
          My na 100% zamówimy, ale mamy jeszcze trochę czasu.
          • annulka79 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 30.05.10, 12:32
            Nie wiem czy to prawda, ale ktoś pisał że nowy Bolder ma dłuższe oparcie. Jeśli
            dołożymy do tego montaż Maxi Cosi to wózek moim zdaniem przebija dość mocno XA.
            Lżejszy, lepsza amortyzacje, siedzisko w obie strony i chyba większa gondolka.
            • sim0212 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 30.05.10, 20:20
              kolory są naprawdę fantastyczne mnie się podoba koloe laguna i można
              zobaczyć wszystkie kolory na youtube . fajnie
              • mc-dulka Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 31.05.10, 17:30
                W tym nowym wózku Bolder SD Ecoline można montować fotelik maxi cosi?
                Nigdzie nie mogę znaleźć info na ten temat, a w sklepie powiedziano mi, że w tym
                bolderze sd (stara wersja) nie można montować tego fotelika...
                • magdalenca78 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 31.05.10, 17:55
                  Wg opisu na bobowózkach - można:
                  www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1625&%3CosCsid%3E
                • pomilak1 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 31.05.10, 17:55
                  ze strony bobowozków wynika że tak
                  www.bobowozki.com.pl/product_info.php?products_id=1625&osCsid=af5
                  mi się tez bardzo podoba ten wózek :)
                • dodzia68 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 01.06.10, 17:59
                  można zamontować maxi cosi oraz babyway.
                  • mc-dulka Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 02.06.10, 16:47
                    Jeszcze spytam - czy każdy fotelik Maxi Cosi można zamontować? Chodzi mi o model
                    np. Cabrio Fix (ten mnie interesuje)?
                    • magdalenca78 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 02.06.10, 17:29
                      A wystarczyłoby tylko kliknąć podany wyżej link...

Można zamontować Maxi Cosi CabrioFix, Citi i Pebble.
                      • mc-dulka Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 03.06.10, 10:46
                        Dziękuje za info.
                        A link czytałam, ale pytałam o różne modele maxi cosi, bo naprawdę się nie
                        orientuję czy każdy z nich montuje się na tych samych adapterach i jak pasuje
                        fotelik maxi cosi to znaczy, że każdy i cabrio fix i peble i citi, ale teraz już
                        wiem :)
              • dodzia68 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 01.06.10, 17:56
                mój partner również zakochał się w tym kolorze i nic innego nie chce widzieć..
                kolory godne pochwały dla producenta robią wrażenie!!! pozdrawiam.
            • dodzia68 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? 01.06.10, 17:53
              tak to prawda jest dłuższe oparcie i większa gondola. wiadomo boldery były w
              czołówce ale nowa wersja przebija wszystko.. poprzednia wersja niby bez zarzutu,
              ale nie było przy budce w gondoli żadnego zameczka ani nic więc trzeba było
              troszkę bardziej zabezpieczać dziecko przed wiatrem. nowa opcja ma zamek którego
              nawet nie widać. co tu dużo mówić o praktyce-
        • lorenzo3-8 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 13.08.11, 09:15
          Ten wózek to porażka po miesiącu użytkowania pękło kółko przednie,suwak zamka przestał działać ,Zle zakonczone szycia szwów co skutkuje jego pruciem, problem ze składaniem jego jedna osoba nie daje rade go złożyć.
          Ogólnie to tragedia za 2300 zł .Kupując chiński wózek za 100 zł mamy te same wykonanie
    • marta.laura Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 01.06.10, 23:19
      właśnie oglądnęłam ten wózek na allegro, na stronie producenta nic o
      nim nie ma! bardzo mi się podoba, duża waga niestety, ale za to
      ogromna gondola, a tego szukam! liczę na szybką opinię pierwzego
      posiadacza - jaki jest live ??? z góry dziękuję!
      • dodzia68 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 02.06.10, 10:38
        rama wózka waży 6kg to dużo??? zdarzają się takie po 13 a gdzie gondolka czy
        spacerówka.. można wejść na allegro tam również jest dużo opisane o tych wózkach
        i tam też można porównać z poprzednią wersją.
    • dorotka25t Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 03.06.10, 22:56
      Witam! A czy ktoś kto widział te wózki może powiedzieć że gondola zalicza sie do tych większych? Czy jest większa od gondoli w x landerze? jaki ma kształt-prostokątny, czy taki jajowaty jak w xa? zależy mi na dużej gonoli...Proszę o odpowiedź.
      • mc-dulka Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 04.06.10, 07:16
        Ja nie widziała tego wózka na żywo, ale wymiary jego gondoli to 86x43x22, a
        x-landera xa 79x37x21 (inf. z innego źródła- 76x32x19), więc jest większa i to
        sporo, a patrząc na fotki np.z allegro to jest taka typowa owalna
        • dorotka25t Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 04.06.10, 09:15
          wiesz co tylko ze na 99% ten wymiar 86-to jest podany wymiar zewnetrzny gondoli natomiast wymiar x landera to wymiar wewnetrzny-wiem bo mierzyłam...
          • mrukumaster Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 04.06.10, 09:33
            Ja miałem okazje widzieć już na zywo ten wózek. Gondola wydaje się prawie
            identyczna jak w poprzednich bolderach czyli wymiar 86 na dl. to wymiar zewn.
            Powem tak na zdjęciu wyglada ślicznie a na żywo jak poprzednie boldery. Dla mnie
            wózki implasta są brzydkie więc i ten też taki jest.
            • dorotka25t Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 04.06.10, 10:14
              to napisz jaki jest ładny, żebyśmy mogły ocenić jaki masz gust....
              • mc-dulka Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 04.06.10, 11:05
                A tego, że to wymiar zewnętrzny to nie wiedziałam, ale mimo wszystko gondolka
                Boldera jest chyba trochę większa niż x-landera.
                Ja za bardzo nie oglądałam Bolderów, bo nie miały możliwości zamont. fotelika
                Maxi Cosi, ale nie podobały mi się ich modele wielokolorowe np. w te falki. Chcę
                wózek max.2 kolorowy i biorę pod uwagę Boldera SD Ecoline w kolorze emerald
                (czarny z zielonymi wstawkami). Ciemna gondola to plus na czas jesienno-zimowy,
                a spacerówka ma budkę z dodatkiem zieleni, a nie całą czarną więc też ok. Muszę
                tylko zobaczyć choćby inny kolor, ale nowy model na zywo.
                • mrukumaster Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 04.06.10, 13:58
                  Jak już miałbym mówić jaki mi się podoba to np. Teutonia Cosmo ale to już
                  droższy wózek. Ogólnie to mam inne podejście do wózków i uważam, że jak ktoś w
                  mieście mieszka i ma normalne warunki do jazdy to wystarczy na początek kupić
                  klasyka na paskach a dopiero później inwestować w porządną spacerówkę lub
                  parasolkę bo często 2 funkcyjne wózki i tak po 6-10 miesiącach lądują w
                  piwnicach lub na allegro. Chyba że u kogoś kasa nie gra roli albo mieszka poza
                  miastem gdzie ciężki teren to już inaczej bym wybierał wózek ;)
                  • dorotka25t Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 04.06.10, 14:50
                    a widzisz.... ja mieszkam na przedmieściach, przy lesie...o równych drogach mogę pomarzyć....i jest mi potrzebny wózek na pompowanych kołach-i gondola i wersja spacerowa bo nawet jak dziecko będzie miało rok czy 1,5 nie będę po wertepach spacerować wózkiem na piankowych kołach-na takie tereny tylko pompowane koła, a drugi wózek-parasolke też zamierzam kupić na wypady na miasto i wtedy teutonia cosmo wydaje mi sie zbyt duża na pakowanie do bagażnika...
                    • dodzia68 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 05.06.10, 12:36
                      no otóż to ja mieszkam również przy lesie obok idzie polna droga po drugiej
                      stronie ulicy jest staw i również nie ma tam asfaltu.. więc koła piankowe tylko
                      by się niszczyły.. dlatego potrzebuje dość stabilny wózek..niestety w mieście ma
                      się inne warunki..
            • dodzia68 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 04.06.10, 14:01
              no właśnie powiedz jaki masz gust.. bo jakoś nie ma porównania do innych modeli
              wózków...
              • mrukumaster Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 04.06.10, 15:50
                To ja na taki teren kupiłbym sobie np. Emmaljungie Smart Duo Combi przynajmniej
                mam pewność że się nie popsuje przy jeździe po dziurach ;) poza tym zawsze jest
                tak że nowe modele mogą mieć jakieś mankamenty które powodują duże zużycie na
                takim terenie. Emme można kupić troszke drożej niż implasta ale duża różnica w
                jakości moim skromnym zdaniem.
                • mrukumaster Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 04.06.10, 15:53
                  A co do piankowych kół. Teutonia nie ma typowo piankowych kół tylko specjalne
                  koło które w profilu mają pęcherzyki powietrza co daje nam brak problemu z
                  dętkami i mniej się zurzywają. Znam troszke osób które mają teutoniei nie
                  narzekają. Poza tym mają wózki na dużych 4 kołach ale teutonia to już inna półka
                  cenowa jest.
                  • sim0212 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 05.06.10, 00:04
                    oglądałem w sklepie teutonię i jak dla mnie to brak amortyzacji,
                    małe przednie koła i mimo że solidny jak to niemiecki produkt to nie
                    jest tak ładny jak nowe boldery ecoline ,ale to kwestia gustu.
                • dorotka25t Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 05.06.10, 13:29
                  tylko nie każdy lubi takie tradycyjne wózki-bez skrętnych kół.... jednak na pochątku to bedzie wózek i na teren i na miasto,a w mieście liczy się zwrotność,no i emma z tym swoim stelażem jest przeogromna i ciężka....nie uśmiecha mi sie takiej pakowac do bagażnika....a teraz co do psucia.... dla starszego dziecka miałam xlandera xa prowadził się świetnie po terenie, dzieckiem nie trzęsło, i wózek po 2 latach użytkowania jest jak nowy-nigdy się nie popsuł, ale muszę go sprzedać bo teraz dziecko rodzi sie latem i do wiosny chce pojeździ w gondoli a xlander ma malutką-to jedyna wada tego wózka... Jeśli ten nowy implast ma taką jakość jak xlander to na pewno sie nie rozleci....:)
            • mrukumaster Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 16.06.10, 12:56
              Zadałem sobie troszkę trudu i powiem tak: długość gondoli wewnątrz od początku
              do końca bez wyściółki 80cm szer 35 z wyściółką 77cm długość.
              • polika313 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 17.06.10, 16:59
                magdal_l prosimy o więcej info i jakieś fotki real a nie katalogowe :)
      • magdalenca78 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 04.06.10, 20:23
        Gondole Bolderów są jednymi z największych an rynku. Pamietam, że jak szukałam
        dla siebie wózka wybierałam pomiędzy Fynem (Jedo) a Bolderem SD, właśnie ze
        względu na wielkie gondole; XA odrzuciłam bardzo szybko. Bolder ma nawet o 1-2
        cm dłuzszą gondolę niz Jedo - mierzyłam w sklepie miarką :D
        Gondola XA jest zdecydowanie mniejsza - krótsza, płytsza i węższa. Widać to na
        pierwszy rzut oka, nawet nei trzeba mierzyć.
        • dorotka25t Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 05.06.10, 13:20
          widziałam gondole boldera tego starego i wiem że jest duża ale ta nowa z zewnątrz wygląda inaczej wiec może wymiary też ma inne (mniejsze) A TY masz boldera pewnie ten poprzedni model? jesteś zadowolona? wczoraj widzialam na mieście spacerówke bolder 4-Boże jak ona skrzypiała-to mnie troche zmartwiło....że z jakością tych wózków chyba nie jest najlepiej...
          • magdalenca78 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 05.06.10, 13:29
            Mam Fyna; w Bolderze jeszcze mniej niz w Fynie podobała sie spacerówka, do tego
            Bolder był drozszy, wiec stanęlo na fynie ;)
          • mc-dulka Jakieś nowe opinie i spostrzeżenia? 20.07.10, 19:25
            Może ktoś już korzysta z tego wózka, ewentualnie ma go już w domku i podzieli
            się swoimi spostrzeżeniami?
            ja najprawdopodobniej go zamówię pod koniec sierpnia, ale chcę być pewna wyboru ;)
    • dorotka25t Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 09.06.10, 21:59
      Czy ktoś może zakupił już ten wózek i podzieli się z nami pierwszymi wrażeniami...???
      • magdal_l Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 11.06.10, 22:24
        Ja już go mam. Chętnie odpowiem na pytania :)
        • polika313 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 12.06.10, 11:09
          super to na dzień dobry poprosimy o rzeczywiste wymiary gondoli i
          wysokość oparcia w spacerówce, jak system mocowania gondoli? jest
          troszke inny niz w poprzedniej wersji ale czy jest lepszy stabilny i
          szybszy? czy adaptery do fotelika tez są takie duże jak w starej
          wersji? ja miałam 3 lata temu volanta 3kołowego i był super tylko
          spacerówka mała
        • marisell Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 12.06.10, 11:09
          magdal_l możesz napisać o pierwszych wrażeniach i spostrzeżeniach?
          Nie widziałam wózka na żywo więc interesuje mnie to, jak się prowadzi, jak
          podbija? Jaki masz kolorek? Może jakieś zdjęcia?
          • magduskaggg Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 07.07.10, 09:21
            Być może ma ktoś zdjęcia spacerówki ? Czy ta budka w spacerówce nie jest zbyt mała?
        • dorotka25t Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 12.06.10, 14:32
          Prosimy o wszystkie spostrzeżenia dotyczące wózka: czy ma dużą gondole? jak się prowadzi? czy porównywałaś go z x laderem?i czy uważasz że jest od niego lepszy?ja mam x ladera po starszej i jestem nie zadowolona z małej gondoli i nie wiem czy go sprzedać...czy opłaca się kupić boldera...?jak zawieszenie boldera? czy wydaje się być wytrzymałym wózkiem?
          • magdal_l Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 12.06.10, 15:08
            - Gondola mierzona wewnątrz ma 80 na 39 cm. Nie wiem czy to dużo czy mało, ale moje dziecko swobodnie się w niej mieści, oparcie spacerówki zmierzę ciut później
            - system mocowania gondoli jest bardzo wygodny, na klik, plusem jest to że jest metalowy a nie plastikowy jak w poprzedniej wersji. Gondola nie trzęsie się za bardzo na wybojach. Jednak mam zastrzezenia co do jakości wykonania, po kilku dniach użytkowania mam wrażenie że już poluzowały się nity. Nie chcę zapeszać ale to prawdopodobnie będzie najsłabsza strona tego wózka. Jednym słowem system wygodny ale niedopracowany.
            -nie mam adapterów więc w tej kwestii nie mogę pomóc
            - mam kolor stone, kwestia gustu bo wybór kolorystyczny jest ogromny, mnie się ten wydał po prostu elegancki :)
            - prowadzi się bardzo dobrze, podbija się lekko, moim zdaniem amortyzacja jest świetna (może to dzięki tym sprężynom przy tylnych kołach)
            - ma wygodną łamaną rączkę pokrytą pianką, bardzo łatwo się składa
            - lekki nie jest :)
            - torba na zakupy pod wózkiem jak dla mnie wystarczająco pojemna, bardzo przydatny wywietrznik w tyłu budki, całość ładnie wykończona, nic nie odstaje, nie wychodza żadne nitki itp.
            - to mój pierwszy wózek więc niestety nie mogę porównać do x-landera
            - na razie myślę że się opłaca, ale pewnie to kwestia czasu, konkretniej co do jakości będę mogła się wypowiedzieć po paru tygodniach
            podsumowując - póki co wszystko ok, wart swej ceny, estetyczny, jedyne minusy to te nity przy mocowaniu i waga

mam nadzieję że komuś pomogłam w decyzji :)
            • dorotka25t Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 12.06.10, 16:09
              Jeśli to możliwe to może zamieścisz fotki wózka..? wnętrza gondoli...?
              • magdal_l Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 12.06.10, 19:54
                postaram się jutro coś wrzucić
                • mala_niezapominajka Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 18.06.10, 22:26
                  Ktos tu obiecal zdejcia wozeczka ;)
                  • magdal_l Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 20.06.10, 21:25
                    Przepraszam że tak długo to trwało ale znalezienie wolnej chwili z
                    trzytygodniowym maleństwem to sztuka której jeszcze nie opanowałam ;)

fotoforum.gazeta.pl/72,2,857,113164187,113164187.html
    • marisell Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 20.06.10, 22:04
      Oglądałam ten wózeczek w sklepie. Poza informacjami, które można wyczytać w
      internecie dodam,że na plus zasługuje budka w spacerówce. Po rozsunięciu sięga
      niemalże do pałąka. Z tyłu nie wisi żaden materiał co wygląda dość estetycznie.
      Wózek bardzo zwrotny, lekki w prowadzeniu, łatwo się podbija. Nie jestem
      znawczynią wózków ale amortyzacja wg mnie jest bardzo wyczuwalna. Siedzisko
      spacerówki ustawiane do pozycji pionowej.
      Gdyby wózek był bardziej "dopieszczony" pod względem wykonania (materiał,
      wykończenia) dla mnie byłby ideałem.
      • marisell Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 21.06.10, 10:16
        Jeszcze zapomniałam dodać, że okrycie na nóżki w spacerówce wg mnie to
        prowizorka. Wygląda to tak, że z okrycia na gondolkę wyjmuje się kawałek
        cienkiego materiału, który jest tam ukryty podczas użytkowania gondoli.
        • sylki marisell 21.06.10, 10:33
          a czy masz możliwość zrobienia fotek spacerówce?
          • sylki Re: UPS :) to miałobyć do magdy_l 21.06.10, 10:49

https://fotoforum.gazeta.pl/photo/0/hc/wi/tjcq/iz9yAWTHDJ29scx5AA.jpg
            Weronisia 18.05.2007
            • magdal_l Re: UPS :) to miałobyć do magdy_l 21.06.10, 19:32
              Niestety spacerówka "wyjechała" do dziadków bo jest nam jeszcze niepotrzebna
              więc póki co nie mogę jej ani sfotografować ani wymierzyć.
              • justa-11 Re: UPS :) to miałobyć do magdy_l 11.10.10, 16:27
                Mam ogromną prośbę, abyś przesłała mi zdjęcia spacerówki w kolorze stone, jestem bardzo zainteresowana tym wózkiem ale obawiamiam się, że spacerówka może być bardzo jasna w środku a przez to brudząca, a niestety nigdzie nie mogę znaleźdź zdjęć wnętrza spacerówki.
                Jeżeli nie masz możliwości zrobienia zdjęć, to może opiszezsz mi, czy jasny kolor na budce znajduje się również we wnętrzu spacerówki. Z góry dziękuję za odpowiedź. mój adres to
                radekx4@tlen.pl
                • magdal_l Re: UPS :) to miałobyć do magdy_l 14.10.10, 20:20
                  zdjęcia są tutaj:
                  fotoforum.gazeta.pl/5,2,magdal_l.html
                  a wnętrze jest białe, ale nie brudzi się, przynajmniej u mnie ;)
          • marisell Re: marisell 21.06.10, 16:29
            niestety nie mam możliwości zrobienia zdjęć. wybrałam się z mężem specjalnie do
            sklepu w wesołej na "pomacanie" ale zdjęć nie robiłam. mieszkam z drugiej strony
            w-wy więc raczej już tam nie pojadę. jeśli zdecyduje się na zakup to oczywiście
            dodam fotki ale to nie wcześniej niż w pierwszej połowie lipca. co do wymiarów
            to niestety też nie pomogę . wsadzałam swoją 2,5 letnią córcię, która ma 90 cm
            wzrostu. Budka już jej jeździła po głowie (mówię o spacerówce oczywiście).
        • nikulenka Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 21.06.10, 12:50
          mogę prosić o pomierzenie siedziska spacerówki, szerokości , a także wysokości
          oparcia z góry serdecznie dziękuję i pozdrawiam
          • wasiczek-0 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 30.06.10, 17:52
            Mam od wczoraj;-)Wygląda nieźle, prowadzi się też ok(narazie na sucho, po
            domu).Wszystko wyjdzie w praktyce. Nie składaliśmy jeszcze spacerówki. Jak
            znajdę chwilkę, to pomierzę. Niestety,przysłali nam wadliwą parasolkę, ale nie
            będziemy odsyłać, bo to za dużo zachodu,sami coś wymyślimy, żeby się otwierała
            "do końca". Zakupiono w sklepie internetowym bobowózki.Za chwilkę, jak
            tylko się załadują fotki wózka, podam link. Narazie tylko wersja głęboka.
            • sylki Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 30.06.10, 18:02
              Ostatnio będąc na zakupach widziałam ecoline'a i co mnie w nim odrzuciło, to
              brzydko pospawana rama przy podnóżku :/ Jak cały wózek mi się spodobał i to
              bardzo, tak ten stelaż dyskwalifikuje go całkowicie, ale ja lubię by wykończenia
              były estetycznie zrobione, a nie na odwal się.
              • wasiczek-0 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 01.07.10, 07:54
                Hmm, też zwróciłam uwagę na ten defekt...ale my zamawialiśmy przez neta, na żywo
                ciężko gdzieś go zobaczyć, bo dopiero w maju zszedł z taśmy. No cóż, wózka
                idealnego nie ma. A jak jest, to jego cena powalić może z nóg. Nam jakoś ten
                szczegół nie przeszkadza za bardzo,oby tylko obyło się bez innych niespodzianek,
                w sensie psucia się jakichś elementów, bo podobno kontakt z firmą Implast, i
                jakiekolwiek reklamacje to masakra...(czytałam na kilku forach...)
                • sylki Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 01.07.10, 08:42
                  Oczywiście, że nie ma wózków idealnych :) nie sądzę też by z tą ramą miało się
                  coś dziać, to raczej tylko defekt wizualny :)
                  Zresztą stelaż jest chyba taki sam(albo prawie) jak w starym bolderze.
                  Nie podoba mi się, bo patrząc na to miałam wrażenie, że pospawała to osoba która
                  ma małe doświadczenie w spawaniu :)
                • marisell Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 01.07.10, 09:50
                  wasiaczek a możesz powiedzieć coś o torbie? Jak byłam w sklepie to jeszcze nie
                  mieli...
                  • wasiczek-0 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 01.07.10, 17:58
                    No cóż...trochę droga (100 zł), a wcale nie taka duża, choć wydaje się być
                    pojemna i ma sporo przegródek w środku.Zobaczymy jak będzie w praktyce, bo wózek
                    narazie czeka na Pasażerkę;-)
            • wasiczek-0 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 30.06.10, 18:09
              A o to link:
              fotoforum.gazeta.pl/u/wasiczek-0.html
              No cóż, wyborny fotograf to ze mnie nie jest, ale mam nadzieję, że coś niecoś
              widać;-)
              • krawiolka Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 30.06.10, 22:38
                Ja też zastanawiam się nad wyborem tego wózeczka. Fajnie,że kolor
                który mnie ineteresuje mogłam zobaczyć na zdjęciach od wasiczka.
                Wielkie dzięki wasiczko:) Chyba się zdecyduję na ten wózeczek, tylko
                pomyślę jeszcze nam kolorem.
                • wasiczek-0 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 01.07.10, 07:50
                  Oj, to powiem Ci, że czeka Cię trudny wybór;-) Kolory są śliczne, mi prawie
                  każdy się podobał. Wybrałam ten, bo ma być dziewczynka, ale jak zrobi nam
                  psikusa...;-)Jeszcze ten różowy mi się bardzo podobał, ale mąż veto postawił;-)
                  • mrukumaster Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 01.07.10, 10:25
                    Ja się ostatnio przyglądałem dokładnie spacerówce i nie wiem albo ten źle stał
                    albo spacerówka jest pod kątem i dziecko będzie zjeżdżać. Mógłby ktoś z
                    dzieckiem przetestowac tą spacerówkę i powiedzieć co i jak :)
                    • mc-dulka Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 03.07.10, 14:58
                      Wasiczek a powiedz mi czy widziałaś może na żywo wózek w kolorze emerald (czarny
                      z zielonymi wstawkami). Jeśli tak to czy ta zieleń jest taka jaskrawa i "bije"
                      po oczach ;) czy bardziej przygaszona.
                      W moim mieście nigdzie nie mogę obejrzeć tego wózka na żywo... Nie mówiąc już o
                      poszczególnych kolorach :/
                      • wasiczek-0 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 04.07.10, 20:40
                        Nie widziałam, bo my nawet swój tylko w necie widzieliśmy;-)Też nigdzie go nie
                        było-za nowy jeszcze.No ale na szczęście ta różnica kolorów z katalogu a na
                        żywo, nam wyszła na plus, tz. bardziej nam się podoba kolorystyka w wersji live,
                        bo trochę się obawiałam tego, że róż i fiolet jakiś jaskrawy będzie.
                        • mc-dulka Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 06.07.10, 10:05
                          Dzięki wasiczek
                          Mam jeszcze takie pytanie dot. wersji spacerowej - siedzisko można zamontować w
                          obu kierunkach, ale nigdzie nie widziałam jak to wygląda i nie mogę sobie jakoś
                          tego wyobrazić, bo rama jest tak skonstruowana, że pasuje do montażu spacerówko
                          przodem do kierunku jazdy, a jak jest z tyłem? Czy w tym Bolderze rączka jest
                          przekładana?
                          • czekolada85 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 06.07.10, 12:25
                            Spacerówkę można zamontować w obu kierunkach jazdy na 100%

A co do kolorów to właśnie z zobaczeniem ich na żywo jest problem
                            dlatego polecam filmiki na youtube ;) zawsze to coś innego niż katalog!

www.youtube.com/watch?v=yifPygm6T8I&feature=related
                            A tu link do kolroku który Cię intersuje ;)
                            • emakowka Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 06.07.10, 13:58
                              A ja mam prośbę do właścicielek nowego Boldera o podanie wymiarów
                              oparcia spacerówki,bardzo mnie ciekawi czy faktycznie jest
                              podwyższone w porównaniu do starszych wersji.Dziękuję
                              • sylki Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 07.07.10, 12:09
                                Wiecie, co on naprawdę jest lekki i to przez duże L zaryzykowałabym nawet
                                stwierdzenie, że w wersji z gondolą jest lżejszy od slaloma pro :)
                                Wczoraj w sklepie go podniosłam i lekko się zdziwiłam, że jest tak lekki.
                                Niestety nie widziałam opcji spacerowej, bo czasu nie było.
                                Gondola ogromna, a i ma niezłą amortyzację na pewno.

P.S
                                Przestało nawet razić spawanie :D
                                • magduskaggg Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 07.07.10, 12:22
                                  Nigdzie nie widziałam na żywo tej spacerówki SD a na youtube prawie nic nie
                                  widać :-( jestem ciekawa jaki jest faktyczny rozmiar tej spacerówki. Zastanawiam
                                  się nad x-landerem xa ale tam za to spacerówka jest fajna ale gondola wydaje mi
                                  się mała. Pod koniec września rodzę więc musi być spora. Sama już nie wiem co
                                  kupić :-((( Pomocy
                                  • kk7367 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 07.07.10, 14:38
                                    Rodzę również pod koniec września, kupiłam JEDO FYN, obok stał
                                    Bolder Ecoline, amortyzacja w Fyn zdecydowanie lepsza, kolor
                                    trafiłam bardzo fajny ( wersja limitowana), - elegancki, ogólnie mam
                                    nadzieje, że będę zadowolona. Myślałam również o x-landerze xa, ale
                                    tam spacerówka tylko w jednym kierunku, więc odpadł.
                                    • czekolada85 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 07.07.10, 16:58
                                      Ja też w pierwszej wersji myślałam o xlanderze xa ale ze względu na
                                      spacerówkę szybko zmieniłam zdanie. Teraz zastanawiam się własnie nad
                                      bolderem sd oraz symbio od graco.
                                      Ale chyba stanie jednak na bolderze sd ma dużą gondole i spacerowke
                                      rozkładaną na płasko, montować można ją w obu kierunkach jazdy co mnie
                                      przekonuje.
                                      Waham się nad kolorem dla mojej córeczki między safari a colar...
                                      • mc-dulka Jedo, x-lander, Bolder 07.07.10, 17:27
                                        Ja rodzę na początku października i wcześniej myślałam o Jedo Fyn 4ds, bo ma
                                        bardzo dobre opinie, ale na żywo nie do końca mnie przekonał (widziałam brzydki
                                        bladoróżowy kolor, stelaż jakiś taki niedopracowany mi się wydał).
                                        Później byłam pewna, że chcę X-landera XA, ale poczytałam o nim trochę: że mała
                                        gondolka (a potrzebna mi na 6-7 m-cy), że siedzisko spacerówki jakby "leci" do
                                        tyłu, a nie jest pod kątem 90 st., poza tym spacerówka tylko w jednym kierunku
                                        (dla mnie to spora wada), brak podnoszonych plecków w gondoli.
                                        Teraz jestem zdecydowana na tego Boldera, bo ma te funkcje, których brakuje
                                        x-landerowi. Fajnie, że ma dwie oddzielne budki-do gondoli i spacerówki i że w
                                        tej wersji można już zamontować fotelik Maxi Cosi.
                                        Jeśli nie uda mi się kupić używanej Teutonii, bo nowa w wersji 3w1 to prawie 4
                                        tys. więc trochę za drogo, to kupię tego Boldera SD Ecoline.
                                        • czekolada85 mc-dulka 07.07.10, 23:11
                                          A jaki kolor boldera ecoline Ci się podoba?

A nawiasie mówiąc gdybym miała więcej kasy to napewno bez żadnego
                                          zastanowienia kupiłabym bebe confort mura no ale to również koszt 4 tyś
                                          więc trochę dużo ;/

Pozdrowionka
                                          • magduskaggg Re: mc-dulka 08.07.10, 15:58
                                            Mi się podoba kolor LILAK PINK i SAFARI
                                            Pojechałam dziś do innego miasta i widziałam boldera SAFARI a obok stał X-LANDER
                                            za którym byłam na początku, zmieniłam zdanie i kupię boldera ale jeszcze nie
                                            wiem w jakim kolorze. Gondola zdecydowanie większa niż x-lander a na tym mi
                                            bardzo zależy ponieważ rodzę pod koniec września, mięciutko się prowadzi. Pani
                                            pokazała mi również spacerówkę jest SUPER oczywiście moim zdaniem :-)
                                            • mc-dulka Re: mc-dulka 08.07.10, 22:18
                                              Podoba mi się kolor emerald (czarny z zielonymi wstawkami)

Nam wózek finansują rodzice. Nie chcę ich naciągać na wózek za prawie 4 tys. zł
                                              chociaż ewentualnie sami moglibyśmy dołożyć i kupić droższy.
                                              Ja jednak uważam, że wózek za ponad 3 tys. to przesada. Poza tym często się
                                              okazuje, że np. fotelik 0-13 kg służy nam do ok.8 m-ca życia dziecka i do ok.10
                                              kg jego wagi (tak miały 3 moje koleżanki), a lekką spacerówkę kupujemy gdy
                                              dzidziuś ma ok. roczku, więc wystarczy mi wózek 3w1 za ok.2200 zł ;)
                                              Poza tym nie zawsze to co drogie = dobre i wygodne, chociaż bardzio często tak
                                              właśnie jest :)
                                              • domisia146 Re: mc-dulka 09.07.10, 17:27
                                                witam,
                                                ja właśnie dzisiaj dostałam przesyłkę z bolderem ecoline. Dla córeczki
                                                wybraliśmy kolor safari. Jestem bardzo zadowolona- łatwo się go montuje i
                                                rozmontowuje, jest lekki i bardzo zwrotny. Mam wersję 3w1 gondolka- bardzo duża,
                                                spacerówka zgrabna, fajną sprawą jest opcja osobnych budek do każdej z wersji;
                                                muszę tylko rozpracować jak się montuje fotelik.
                                                • magduskaggg Re: mc-dulka 10.07.10, 19:11
                                                  mc-dulka możesz zrobić jakieś foteczki wózeczka?
                                                • magduskaggg Re: mc-dulka 10.07.10, 19:14
                                                  pomyliło mi się :-) Domisia146 możesz zrobić jakieś foteczki wózeczka?
                                                • lui_kom Re: mc-dulka 12.07.10, 14:55
                                                  domisia146- czy mogła byś wstawić zdjęcie spacerówki?
                                                  interesuje mnie dokładnie ten kolor co wybraliście, ale nigdzie nie mogę znaleźć fotki, zastanawia mnie czy ta wkładka w spacerówce jest w tym jasnym kolorze.
                                                  z góry dziękuje:)
                                                  • mc-dulka do domisia146 12.07.10, 18:02
                                                    Ja również przyłączam się do prośby o fotki wózka (gondoli, spacerówki)
                                                    Czy mogłabyś podać szerokość i głębokość siedziska spacerówki oraz wysokość oparcia?
                                                  • mama_nikodemka Re: do domisia146 12.07.10, 19:25
                                                    a ja mam pytanko w sprawie budki w spacerowce, czy da sie ja powiekszyc? bo na
                                                    youtube wyglada na dosc plytka...
                                                  • magduskaggg Re: do domisia146 15.07.10, 19:09
                                                    tak można powiększyć widziałam w sklepie, z tyłu jest zamek i wyciąga się dalszą
                                                    część
                                                  • sylki Re: do domisia146 15.07.10, 19:24
                                                    znalazłam fotki spacerówki, moze nie rewelacyjne, ale zawsze cos :)
                                                    fotki.lv/laki/464371/
                                                    strona 4
                                                  • krawiolka Re: do domisia146 21.07.10, 13:02
                                                    Drogie koleżanki! Ostatnio odwiedziłam kilka sklepów, żeby przekonać
                                                    się na żywo jak wygladają kolorki i powiem Wam, że na żywo wygladają
                                                    zdecydowanie lepiej. Widziałam Safari, Lila pink, lila blu, laguna i
                                                    atlantic. Ja oczekuję córeczki więc nie waham się już zakupić kolor
                                                    lila pink, gdyż nie jest jaskrawy i naprawdę wyglada super.Dlatego
                                                    zdjęcia nie oddadzą rzeczywistego koloru. Ogladałam zdjęcia i to
                                                    jednak nie to samo. Moim zdaniem spacerówka jest ok no i do tego
                                                    lekki ten wózeczek i bardzo łatwo się prowadzi.
                                                  • redlob bolder sd ecoline 23.07.10, 12:33
                                                    Witam,
                                                    Ja również zakupiłam Boldera SD ecoline. Długo zastanawiałam się
                                                    nad kolorem (miałam okazję widzieć atlantic, lilak pink, emerald,
                                                    calipso, safari, grass, moro i laguna – więc trochę tego było i mogę
                                                    śmiało powiedzieć, że żaden kolor w rzeczywistości nie odpowiada tym
                                                    z katalogu czy youtuba, te katalogowe kolory można traktować tylko
                                                    jako poglądowe (nawet zdjęcia robione w domu nie oddaja
                                                    rzeczywistego koloru)). Ponieważ te kolory stanowią spory problem
                                                    przy wyborze napiszę moje osobiste odczucia o każdym który widziałam
                                                    a następnie wstępne opinie – wady i zalety – o zakupionym wózku.
                                                    Atlantic – klasyczny kolor granatowo-niebieski, ładne połączenie
                                                    wózek jest bardzo przyjemny idealny dla chłopca. Wózek prezentuje
                                                    się naprawdę ładnie, jasnoniebieski bardzo go rozjaśnia.
                                                    Lilak pink – ciemny fiolet i ciemny róż - wózek sprawia wrażenie
                                                    bardzo ciemnego, szczególnie spacerówka i fotelik.
                                                    Emerald – ciemny grafit i dość jaskrawy zielony (prawie seledynem),
                                                    bardzo podobny do dość popularnych na ulicach wózków czarno-
                                                    zielonych (np. Xlander).
                                                    Calipso – bury beż i jaskrawy pomarańcz – to połączenie nie
                                                    prezentuje się dobrze
                                                    Safari – bury beż i jaśniutkie ecri – połączenie całkiem przyjemne
                                                    ale jakieś takie mało wyraziste ale może na lato dobre
                                                    Grass – ładny trawiasty zielony i jasna groszkowa zieleń – bardzo
                                                    ładne połączenie, kolor oryginalny i naprawdę ładny. Wózek jest
                                                    taki „radosny”.
                                                    Moro – sprana, bura zieleń (taka ledwo co) i jaśniutkie ecri – wózek
                                                    sprawia wrażenie takiego mdłego jakby wyblakłego
                                                    Laguna – mocny wręcz jaskrawy, intensywny niebieski i biały – dobry
                                                    na lato.
                                                    To moje oczywiście subiektywne odczucia dotyczące oceny kolorów.
                                                    A teraz o samym wózku:
                                                    Zacznę od wad, które pewnie jeszcze pojawią się podczas użytkowania –
                                                    niedopracowane szczegóły, których na pierwszy rzut oka nie
                                                    zauważamy (brzydkie spawania, niedopracowane szwy, wystające nici i
                                                    siepiący się materiał, rozłażące się plastiki, w niektórych
                                                    miejscach brzydko naciągnięty materiał na gondoli).
                                                    Zalety – bardzo duża gondola co jest ważne jeśli dzidzia ma pojawić
                                                    się pod koniec lata i na jesieni, przed nami cała zima i na nadmiar
                                                    miejsca na pewno nie będziemy narzekać (polecam aukcję allegro gdzie
                                                    gratis dostaję się śpiworek, super sprawa, idealni pasuje do gondoli
                                                    a w środku ma polarek – i nawet po włożeniu go do gondoli nadal jest
                                                    obszerna). Spacerówka duża, obszerna – wpasował się do niej 2 letni
                                                    synek koleżanki i była ok. Oparcie wysokie, regulowane od pozycji
                                                    siedzącej na prosto do całkowicie leżącej, podnóżek regulowany,
                                                    budkę można powiększyć rozpinając suwak, który zbiera dodatkowy
                                                    materiał. Fotelik samochodowy, nie jest to Maxi Cosi Cabrio ale
                                                    spokojnie można go porównać do Maxi Cosi Citi – podobna elastyczność
                                                    skorupy, rozmiar. Fotelik jest duży i po zamontowaniu w samochodzie
                                                    stabilny – na okres jesienno-zimowy, kiedy nie podróżuje się zbyt
                                                    daleko, tylko raczej krótkie dystanse i jazda po mieście wydaje się
                                                    być ok. Sam stelaż nie jest ciężki, duże pompowane koła – jest
                                                    stabilny i łatwy w prowadzeniu, na pewno sprawdzi się zimą podczas
                                                    śniegu i na wszelkich wybojach. Torba, która również na większości
                                                    aukcji jest gratis, bardzo fajna, pakowna w środku ma kilka
                                                    przegródek, nawet takie specjalne do umieszczenia butelek.
                                                    I to chyba tyle pierwszych wrażeń po obejrzeniu wózka w domu. Pewnie
                                                    tak jaki każdy ma wady i zalety. Ogólnie wizualnie bez wnikliwego
                                                    oglądania prezentuje się ok., ale najważniejsze żeby był wygodny i
                                                    maluszkowi dobrze się jeździło ale o tym mogę napisać dopiera za
                                                    jakiś czas.
                                                  • emakowka do Redlob 23.07.10, 14:39
                                                    Mam prośbę,czy mogłabyś zmierzyć wysokość oparcia spacerówki.
    • mama_pszczolki_zuzi Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 25.07.10, 11:46
      Mam pytanko :) Interesuje mnie kolor Olimpic ... czy może ktoś widział na żywo ? Czy kolor znacznie odbiega od tego katalogowego na allegro ?
    • mc-dulka Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 25.07.10, 13:36
      Kolor Olympic przedstawiony w i-necie wg mnie nie odbiega od rzeczywistego. Jest
      jasny, dosyć jaskrawy i rzucający się w oczy ;)
      Może być trudno utrzymać go w czystości
      • jaa-2 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 28.07.10, 19:08
        ja zakupiłam właśnie ten wózeczek, kolor Olympic, dziś przyszedł do domku,
        rzeczywiście kolory takie same jak w internecie, jest śliczny, solidny i
        jesteśmy baaardzo zadowoleni :) teraz tylko czekać na pasażerkę...
        • jaa-2 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 28.07.10, 19:09
          https://img838.imageshack.us/img838/5492/foteliksamochodowywpity.jpg

Uploaded with ImageShack.us
          https://img830.imageshack.us/img830/5492/foteliksamochodowywpity.jpg

https://img231.imageshack.us/img231/2474/spacerwka.jpg

https://img36.imageshack.us/img36/3504/spacerwka2.jpg

https://img405.imageshack.us/img405/483/gondola2.jpg

https://img225.imageshack.us/img225/9797/gondola3.jpg

https://img293.imageshack.us/img293/7924/zestawi.jpg

• mama_pszczolki_zuzi Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 29.07.10, 15:21
            Jest śliczny !:) Maleństwu z pewnością przypadnie do gustu ;)pozdrawiam i dziękuję za fotki !
            • pomilak1 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 29.07.10, 15:57
              Jaa-2 bardzo ładny kolorek :) szybkiego rozwiązania i testowania
              wózeczka z pasażerką:)
              • marta2566 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 04.08.10, 17:16
                witam
                orientujecie się może w którym sklepie w Sosnowcu lub okolicach można obejrzeć
                ten wózeczek?
                pozdrawiam
          • aga-789dwa Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 08.08.10, 22:28
            czy materiał w spacerówce jest odpinany i mozna go prać? A jeśli tak, to które
            części?
            • maugos3 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 09.08.10, 10:38
              jak myślicie, jak w praktyce sprawdzi się użytkowanie tego wózka w kolorze olympic? czy wózki bardzo się brudzą? ta tkanina jest dość jasna i mimo, że połączenie turkusu z zielenią bardzo mi się podoba, mam wątpliwości czy jednak nie zdecydować się na ciemniejszy kolor, żeby ciągle nie prać tapicerki... Mam nadzieję, że bardziej doświadczone mamy pomogą:)
              • marisell Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 10.08.10, 17:07
                Hej. Jestem "na razie" szczęśliwą posiadaczką tego wózka. Nie ma regulacji
                tylnych amortyzatorów.
                Co do to tematu czy wózki się brudzą to się nie wypowiem. Mam kolor stone, który
                jest dosyć ciemny więc nie widać. Wnętrze jest białe (myślę o gondoli), ale
                można odpiąć i uprać. Brudzi się bardzo kosz. Przy składaniu koła do niego
                wchodzą :(
                • victoriae2010 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 24.10.10, 17:29
                  Czy można prosić o zdjęcia na e-maila z gazety. Bardzo podoba mi się kolor coral, ale zastanawiam się nad srebrnym stelarzem. Czy na pewno ten zestaw będzie pasował.
              • abcdziecka_pl Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 16.10.10, 10:57
                kolor wózka turkus plus zieleń jest taki sam jak na zdjęciu. Dodatkową jego zaletą jest to, że jest z materiałów błyszczących... czyli bardzo łatwych do czyszczenia. Mój sekret na czyszczenie wózków... chusteczki nawilżane, wszystko nimi bardzo ładnie można wyczyścić.

• lui_kom fotki, kolor emerald 19.10.10, 11:38
                  fotoforum.gazeta.pl/u/lui_kom.html
                  --
              • avia_82 Re: czy ktos ma juz Implast Ecoline BOLDER SD? a 18.04.11, 09:40
                Czy ktos miał okazję przetestować ten wózeczek w ciągu kilku ostatnich miesięcy? Dobrze się prowadzi? Jest solidnie wykonany?

Jaki macie do niego fotelik?

Wózek ten widziałam na razie tylko w necie i wydaje się spełniać moje oczekiwania.
    • annulka79 amortyzacja 09.08.10, 10:49
      Czy w tym modelu amortyzacja tylnych kół jest regulowana? W starszych wersjach
      można było ustawić bardziej miękką lub sztywniejszą.
      • jaa-2 Re: amortyzacja 12.08.10, 09:26
        Tak, amortyzacja jest regulowana.
      • jaa-2 Re: amortyzacja 16.08.10, 10:51
        Tak, amortyzacja jest regulowana, mąż własnie sprawdzał :)
        • marisell Re: amortyzacja 17.08.10, 21:58
          taaaak? A jak i gdzie?
          • nantu Re: amortyzacja 23.08.10, 13:07
            w sobotę kupiliśmy wózek ecoline, kolor safari, dla zainteresowanych wklejam zdjęcia, bo sama szukałam i wiem jak cięzko w internecie znaleźć zdjęcia tego wózka w tym kolorze w wersji spacerowej, więc może komuś się przyda;) zdjęcia robione przy bardzo słonecznej pogodzie,niestety telefonem komórkowym.
            http://img413.imageshack.us/img413/2474/spacerwka.jpg
            http://img837.imageshack.us/img837/5373/wozek.jpg

• lui_kom :) 23.08.10, 20:42
              dzięki nantu:)
              • marta2566 Re: :) 24.08.10, 19:50
                witam
                dziewczyny, a czy może ma któraś ten wózek z fotelikiem maxi cosi?
                Czy rzeczywiście te foteliki nadaja się do tego wózka i wystarczy mieć tylko adaptery maxi cosi?
                • marisell Re: :) 24.08.10, 21:45
                  Ja mam fotelik maxi cosi z adapterami. Z montowaniem nie ma problemów.

U mnie wczoraj, po 3 tyg. użytkowania (niecałych) rozwalił się kosz. Porwały mi
                  się jakieś sztywne wstawki... Wiem, że nie uważałam na ilość kg przewożonych
                  rzeczy, ale nawet przy minimalnym obciążeniu wydaje mi się, że kosz jest bardzo
                  nisko. Jak zjeżdżałam z krawężnika to zawsze szorował po ziemi... Ech. Nowy -
                  koszt ok 50 zł.
                  • mami84 Re: :) 24.08.10, 22:15
                    A mi dzisiaj kurier przwiózł cały zestawik do domu. Zamówiłam kolor
                    coral i jest naprawdę boski. Ten czerwony idealnie pasuje do
                    czarnego stelża.
                    • marta2566 Re: :) 25.08.10, 12:42
                      marisell a nie można tego jakoś zareklamować? ;)

mami84 można prosić fotki :)
                      kupowałaś na allegro czy w jakimś sklepie internetowym?
                      • marisell Re: :) 25.08.10, 14:21
                        Kosza niestety nie można naprawić w ramach gwarancji. Dziś przeszyła mi
                        krawcowa. Może wytrzyma trochę ;)
                        Ja mam kolor stone z jasnym stelażem, więc jeśli kogoś interesują zdjęcia to
                        mogę przesłać na maila
                        • lusi843 Re: :) 25.08.10, 15:19
                          Witam ja jestem zainteresowana właśnie tym wózeczkiem i stelażem w kolorze
                          srebrnym więc bardzo proszę o foteczki z góry dziękuje i pozdrawiam!
                          Mój adres lusi84@buziaczek.pl
                          • nantu Re: :) 25.08.10, 16:49
                            mój wózek na razie u rodziców stoi, a fotelik maxi cosi mamy u siebie i nie moge
                            przymierzyć czy pasuje:( nie kupowałam adapterów, możecie mnie uświadomić jakie
                            to mają być adaptery i jaki jest ich koszt?
                            Ja mój wózek mam obfotografowany z każdej strony jakby ktoś był zainteresowany
                            fotkami (kolor safari) to mogę wysłać;)
                            • marta2566 Re: :) 25.08.10, 18:32
                              ja też bardzo proszę o fotki marta2566@wp.pl dzieki :)
                            • lusi843 Re: :) 26.08.10, 17:05
                              Mam jeszcze jedno pytanko: Ciężki jest ten wózek?
                              • marta2566 Re: :) 27.08.10, 15:21
                                witam
                                jeszcze raz bardzo dziękuje za zdjęcia :)
                                Dziewczyny a orientujecie sie o co chodzi z ta budka p/słoneczna ? ja najprawdopodobniej zamówię wózek na bobowózki.pl i tam jest taka dodatkowa opcja (50zł)
                                marisell na jednej Twojej fotce budka jest rozłozona do samego pałąka, czy to jest właśnie ta dodatkowa budka? i mam jeszcze takie pytanko, czy kupowałyście wózeczki przez neta i polecacie jakieś sklep internetowy czy osobiście w sklepie;)
                                pozdrawiam
                                • marisell Re: :) 27.08.10, 17:19
                                  Ja mnie wiem czy tą budkę określa się mianem przeciw słonecznej. Budkę można
                                  "powiększyć" dzięki suwakowi. Odsuwasz i masz dodatkowy materiał powiększający
                                  budkę.
                                  marta2566 - wysłałam zdjęcie budki
                                  • marta2566 Re: :) 27.08.10, 18:47
                                    dzieki ;)
                                    czyli to nie jest to, bo wychodzi, że to jest w standardzie. A to się chyba
                                    jakoś dodatkowo montuje skoro można kupić osobno.
                                • jaa-2 Re: :) 30.08.10, 16:50
                                  ja zamawiałam przez allegro, firma krasnal, płaciłam 1899 zł a w komplecie
                                  miałam wózek z gondolą, spacerówką, fotelikiem samochodowym, moskitierą, folią
                                  przeciwdeszczową, parasolką, torbą do wózka, śpiworkiem na zimę oraz
                                  ręczniczkiem...do fotelika jest też okrycie na nóżki osobne. Uważam, że super
                                  cena jak za taki zestaw no i szybka wysyłka... a dodatkowa budka to może chodzi
                                  o to, że jest osobna do spacerówki??? Bo jest inna do gondoli, inna do spacerówki...
                                  • marta2566 Re: :) 31.08.10, 09:59
                                    jaa2 budka do spacerówki i gondoli jest w standardzie, a to dokładnie
                                    nazywa sie daszek p/słoneczny
                                • lusi843 Re: :) 13.09.10, 11:27
                                  marta2566 mam do Ciebie pytanko: zamówiłas wózeczk na bobowózki? jak długo czekałąś na wózeczek? Bo nie umiem się tak dodzwonic, a z opinii wyczytanych z internelu wynika że czas oczekiwania jest dlugi a ja juz nie mam zbyt wiele czasu!
                                  Pozdrawiam
                                  • marta2566 Re: :) 13.09.10, 21:58
                                    Kochana ja zrobiłam zamówienie przez internet z tym, że rezerwacje. Na drugi dzień Pani z bobowózki do mnie zadzwoniła z potwierdzeniem zamówienia i prośba o wpłatę zaliczki. Ja czytałam te opinie i wynika z nich, że wysyłka bardzo szybka www.ceneo.pl/1767-0a
                                    • lusi843 Re: :) 14.09.10, 10:00
                                      Dziękuije bardzo za szybką odpowiedź.
                                      Dodzwoniłam się dziś do tego sklepu i powiedziano mi, że na przesyłke bedę czekać aż 4 tygodnie ;( a ja niestety nie ma aż tyle czasu. Szkoda bo cena wózka wraz z fotelikiem Maxi Cosi jest taka sama jak na allegro ze zwykłym fotelikiem, no cóz trudno będę smuszona zamówić z allegro bo przesyłkę będę miała w ciagu kilku dni!
                                      Pozdrawiam
                                      • marta2566 Re: :) 14.09.10, 22:37
                                        4 tygodnie...? zwariowali. Mnie nic takiego nie powiedzieli, tylko tyle, że to co zamówiłam jest dostępne, a zamówiłam kolor emerald + fotelik maxi cosi cabrio fix kolor fast forward z tym, że powiedziałam, że bede chciał go dostać na początku października. Moze kolor, który wybrałas nie jest dostępny od ręki ? Kurcze szkoda, bo cena atrakcyjna, dlatego też zamówiłam. A może zaryzykujesz i akurat dojdzie wcześniej? Wózek w sumie przez pierwsze 2-3 tyg. aż tak bardzo nie jest potrzebny, ale gorzej z fotelikiem :[ pozdrawiam
                            • tygrysek-m Re: :) 20.09.10, 19:23
                              Witam :) proszę o przesłanie fotek implasta boldera ecoline 2010 na maila dziubek.11@wp.pl
                              Z góry dziękuję :)
                            • ibs79 Re: :) 08.11.10, 21:48
                              Ja również bardzo proszę przesłanie zdjęć tego wózka - irma_s@wp.pl
                            • marzenaantolak Re: :) 18.04.11, 15:06
                              WITAM, czy mogłaby Pani przesłać mi zdjęcia swojego wózeczka kolor safari, przymierzam się do kupna takiego, ale mam problem ze znalezieniem zdjęć zwłaszcza wersji spacerowej.Czy może Pani polecić ten wózeczek. z góry dziękuje i pozdrawiam
                        • lui_kom marisell 27.08.10, 22:28
                          marisell ja również proszę o przesłanie fotek
                          z góry dziękuje:)
                          --
                          • areola82 Re: marisell 27.08.10, 22:50
                            ja również proszę o fotki na gazetowego
                        • kasjopeja84 Re: :) 29.08.10, 14:59
                          Ja też poproszę fotki na maila gazetowego.
                        • misiasert Re: :) 05.09.10, 16:58
                          Marisell poproszę o przesłanie fotek na gazetowego.
                          dziękuje bardzo:)
                        • tygrysek-m Re: :) 20.09.10, 19:16
                          Witam :) jestem zainteresowana kupnem implasta boldera ecoline 2010. Byłabym wdzięczna za przesłanie zdjęć na maila dziubek.11@wp.pl
                          Z góry dziękuję :)
                        • marzenaantolak Re: :) 18.04.11, 14:59
                          Witam ja również jestem zainteresowana właśnie tym wózeczkiem w kolorze
                          srebrnym więc bardzo proszę o zdjęcia bo nigdzie nie mogę znaleźć zwłaszcza wersji spacerowej, dziękuje i pozdrawiam!
                          Mój adres antolett@poczta.onet.pl
                    • niunka186 Re: :) 06.06.11, 11:53
                      Witam! Interesuje mnie wózeczek w kolorze Coral, jeśli to możliwe to bardzo proszę o przesłanie fotek na e-mail ewcia_com1@wp.pl
            • felixkott Re: amortyzacja 21.09.10, 13:04
              Czy mogłabym prosic o jeszcze pare zdjęć na adres: felixkott(at)gmail.com
              Z góry dziękuje! :)
        • wic-her Re: amortyzacja 31.08.10, 10:07