magdalia1978 17.03.11, 10:59 Stoi w domku. Wklejam kilka fotek dla zainteresowanych. Kolor pois brown. Myślę, że fotki nie oddają uroku. Z pierwszych wrażeń powiem, że wszystko jest super intuicyjne, wpina się bez problemu, składa także co jest niezwykle ważne, że nie trzeba się szarpać z wózkiem. Jakbyście miały jakieś pytania to chętnie pomogę bo sama szukałam opinii o tym wózku, a jest ich w necie bardzo niewiele. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
variuss Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 17.03.11, 13:12 super! To moze na poczatek poproszę wymiary: -siedziska (szerokość i głębokość) -podnóżka -oparcia i odległość od siedzonka do budki no i ile wazy sam stelarz, ile z siedziskiem ładnie to jasne ubranko rozświetla ten wózek Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia1978 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 17.03.11, 14:30 -siedzisko 20 cm głębokie, a szerokie 38 cm, -podnóżek ten ruchomy to 16 cm, natomiast od siedziska do tego podestu, na którym dziecko może trzymać nóżki to 38 cm, -oparcie 45 cm, -wysokość od siedziska do budki 55 cm, Wagi nie znam, ale na pewno jest na stronie producenta. Kolor z założenia był wybrany taki, ponieważ jak wiadomo dziewczynki najczęściej ubiera się na jasno i dzięki temu będzie w tym wózku jaśniej, a nie będzie się to gryzło z tymi wszystkimi dziewczęcymi słodkościami :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia1978 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 17.03.11, 14:32 Waga całości z ulotki to 9,7 kg. Odpowiedz Link Zgłoś
variuss Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 17.03.11, 15:01 dzieki! sziedzisko 38 cm- no fajnie, postarali sie co do wagi, to pytałam bo producenci zazwyczaj oszukują, chociaz 9,7 kgwydaje sie realne Odpowiedz Link Zgłoś
ni24 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 17.03.11, 19:53 rowniez jestem na kupnie tego wozka a noge zapytac czy masz tez gondole?jesli jak ci sie podoba??? (bo na zdj widze chyba tylko spacerówke i fotelik) ps moge zapytac w jakims sklepei kupowalas? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia1978 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 17.03.11, 21:03 Nie mam gondoli gdyż posiadam drugi wózek głęboki na pompowanych kołach. Ja zaryzykowałabym z kupnem używanej. Widziałam w sklepie gondolkę, nie jest najmniejsza, ale do największych też nie należy. Wizualnie śliczna. Ja kupiłam w sklepie Dziecięcy Ekspert w Zielonej Górze, ale wiem, że dystrybutorem jest Akord z Poznania i oni od nich biorą. W necie można szukać, ale ceny różnią się naprawdę może o 100-150 zł a ja jednak wolę mieć obsługę gwarancyjną na miejscu. Odpowiedz Link Zgłoś
white_mysza12345 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 17.03.11, 22:03 jak z podbijaniem? chodzi mi o ciężar ok 10kilowy;-) Odpowiedz Link Zgłoś
mamu-chaa Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 18.03.11, 08:40 A ja mam pytanie o budkę, czy ona chociaż trochę się naciąga, czy tylko tyle jak widać na zdjęciach? czy jest tam jakiś daszek przeciwsłoneczny? Zastanawiam się czy będzie potrzebna jeszcze parasolka od słońca. Aha i czy ktoś orientuje się czy budki we wszystkich modelach pp są podobne? Bo mnie interesuje pliko switch compact Odpowiedz Link Zgłoś
lamciad Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 18.03.11, 08:45 wózek sliczny! Dołączę się do pytania - jak z podbijaniem???Nie jest to najmocniejsza strona PP,ciekawa jestem,jak sobie poradzili w tym modelu. Odpowiedz Link Zgłoś
mamu-chaa Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 18.03.11, 08:52 Jeszcze raz ja :) Magdalia, bo wyczytałam że Ty tez rozważałaś zakup pliko switch compact, ja niestety nie mam możliwości zobaczenia tych wózków na żywo, powiedz mi czy ten podest z tyłu rzeczywiście będzie się nadawał żeby starsze dziecko (4 lata) tam w wyjątkowych sytuacjach przewozić? Bardzo mi zależy właśnie na tym podeście, dlatego rozważam pliko switch bo on ma dwie rączki, wydaje mi się że wtedy starsze dziecko powinno się między nimi zmieścić..?Bardzo mało jest w necie informacji o tych nowościach PP. No i teraz mam dylemat: switch czy easy drive :( Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia1978 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 18.03.11, 09:38 Odnośnie podbijania to niewiele mogę na tę chwilę powiedzieć bo dzieć w brzusiu. Z tyłu ma większe kółka i ładnie się amortyzuje więc wydaje mi się być nieźle. Co do podestu to ja myślę, że awaryjnie może dziecko na tym pojechać jak je nóżki rozbolą, aczkolwiek nie jest to jakiś system, żeby kilometry robić z taki dzieckiem. Przy pojedyńczej rączce dzieć też się zmieści, aczkolwiek z podwójnymi napewno będzie wygodniej. Tapicerka jak porównywałam ją ze zwykłym Switchem wydaje się być grubsza, lepszej jakości. Te dwa siedziska się różnią ! Podest pod nóżki jest inny oraz sposób wpinania w stelaż - moi zdaniem w Easy Drive lepszy. Budka jest naprawdę duża i rozciąga się do samego pałąka więc zimą spokojnie ochroni. Ma dopinany tył na zameczek więc latem tej jednej części można się pozbyć. Ja jeździłam Ingesiną kiedyś i tu buda na plus dla PP. To tyle, chyba, że jeszcze coś mi umknęło :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamu-chaa Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 18.03.11, 11:25 Bardzo Ci dziękuję za informacje, z tym podestem to właśnie chodzi mi o takie awaryjne sytuacje, córka jest już duża, ale czasem marudzi na spacerze a zdarza się że trzeba szybko się przemieścić więc od czasu do czasu byłby pewnie w użyciu. W sklepach internetowych nie ma easy drive w tym kolorze co twój, a szkoda bo bardzo mi się podoba. Odpowiedz Link Zgłoś
dinuska Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 18.03.11, 14:14 Piękny ten twój wózeczek. I super, że ma pojedyncze kółka! Wcześniej Pliko ni było tak ładne, więc zdecydowałam się na Si. Ale teraz nie wiem jak by było :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia1978 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 18.03.11, 15:57 Co do kolorów to na początku producent chciał wprowadzić te dwa, ale potem poszerzył ofertę. Myślę, że wiele sklepów nie zakualizowało stron. Popytaj myślę, że bez problemu powinni sprowadzić ten kolor jak i wiele innych bo gama kolorów jest taka jak w zwykłym Switchu na 2011 rok. Udanych zakupów życzę :) Odpowiedz Link Zgłoś
mamu-chaa Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 18.03.11, 16:56 Zapytam, muszę jak najszybciej zamówić wózek, jeśli chodzi o kolor to albo ten "Twój" brąz albo czarny z takim wzorem - chyba fantasy nero, ja wybieram dla chłopca. Zastanawiam się jak się będą sprawować te pojedyncze koła... Mój syn (wielki roczniak ;) pojeździ w tym wózku pewnie do końca roku, a potem myślę kupić Maclarena Questa Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia1978 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 18.03.11, 18:25 Te kółka są naprawdę solidnie wykonane więc ja się o nie nie martwię. Myślę, że spokojnie dadzą radę. Wózek PP Si użytkowniczki sobie bardzo chwalą, a też ma pojedyncze koła. Myślę, że te są wzorowane na tamtych. Odpowiedz Link Zgłoś
mamu-chaa Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 19.03.11, 16:50 Mam jeszcze jedno pytanie do Magdalii jeśli chodzi o PP easy drive: ta rączka jest regulowana? Jaka jest wysokość w najwyższej możliwej pozycji? ( w cm) ja mam 175 cm, mąż tez jest wysoki. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia1978 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 19.03.11, 20:32 Rączka jest regulowana w dowolnej pozycji i w najniższej ma 84 cm, a w najwyższej 100 cm. Pomiędzy tym dowolna ilość regulacji. Ja akurat jestem niska i mąż też do najwyższych nie należy. Znaleźliśmy dla siebie dogodne ustawienia. Odpowiedz Link Zgłoś
mamu-chaa Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 24.03.11, 15:56 A więc...mam easy drive :) Rzeczywiście po obejrzeniu i "obmacaniu" na żywo (pojechałam specjalnie 100 km do sklepu!) zdecydowanie lepiej wypada niż PP switch compact. Na razie jestem bardzo zadowolona, synek też, chociaż jeszcze nie testowaliśmy bo mały chory. Dużo lepszy jest podnóżek, w switchu jest taki miękki no i materiał zupełnie inny - sztywniejszy, wydaje mi się że lepszy do czyszczenia. No i rewelacyjna budka! Dzięki za pomoc w wyborze :) Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia1978 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 29.03.11, 14:28 No to gratuluję :) Jaki kolorek wybrałaś? Daj znać jak się zachowuje na spacerku bo jestem bardzo ciekawa :) Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 29.03.11, 21:19 myślicie ze starsze dziecko typu3,5 lat zmieści się? zmartwiły mnie te wymiary wysokości siedziska ...marne w Inglezinir Avio 49 a tu 45cm. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia1978 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 30.03.11, 09:22 Myślę, że spokojnie się zmieści. Porównywałam do Inglesiny Zippy, w której jeździł mój Synek dobre 3,5 lat i tu siedzisko jest dłuższe. Pytanie tylko jak duże masz dziecko bo mój Synek we wzroście był raczej tak po środku. Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 30.03.11, 11:01 Magda czy rączka dla wzrostu 176 będzie ok? bo napisane ze ma 101 cm. a to strasznie mało Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia1978 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 30.03.11, 11:16 Wiesz co ona jest regulowana, a ja mam tylko 160 cm wzrostu, mój mąż 170 cm i każde znalazło sobie dogodne pozycje, ale jak będzie do 176 to już nie wiem. Jeśli masz możliwość to podjedź sobie do jakiegoś sklepu z tymi wózkami i przymierz się. Ja bym się bała tak z opisu tylko kupować ten wózeczek. Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 30.03.11, 11:21 sęk w tym ze w Trojmieście go nigdzie nie mają! mamały napisała ze siedzisko w jej Plico ma 50 cm a ty pisałaś ze u ciebie w Plico Easy Driwe jest 45 czyli siedzisko jest jednak pomniejszone? Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia1978 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 01.04.11, 10:52 Ja bym na Twoim miejscu poszukała jakiegoś sklepu nawet dalej i tam pojechała zobaczyć, albo zamówiłabym przez internet i wtedy masz możliwość zwrotu wózka. Na spokojnie wypróbujesz w domku. Lepiej stracić na przesyłce niż być niezadowoloną. Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 01.04.11, 17:52 Mam go już w domu!!! i narazie jestem zadowolona bardzo! jutro postaram się wyjść na spacer bo dzisiaj w Gdyni leje,kupiłam kolor Zafiro czyli ciemny granat naprawdę bardzo ładny bałam się bo w internecie wyglądał jaśniej,i o dziwo wysokość siedziska u mnie wyszło prawie 49 ! synek prawie cztero letni ma ok. Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia1978 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 01.04.11, 17:58 Super. Widziałam ten wózeczek w tym kolorze na żywo i też mi się bardzo podoba. Na żywo dużo ładniejszy niż na zdjęciach. Jak będziesz po spacerku to koniecznie opisz wrażenia. A z tym wymiarem to może ja coś pokręciłam za co przepraszam. A co kupowanie na żywo to na żywo :) Trzymam kciuki za udane spacerki :) Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 01.04.11, 18:16 dzięki! te 49 to tak na maksa naciągnęłam ale głowa mu nie wychodzi tylko ciutkę,sama jestem ciekawa jak będzie podbijał... napiszę Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_arma Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 02.04.11, 13:20 Widzę, że jeszcze zachciało Ci sie coś nowego :) Ja własnie zamówiłam PP Si, będę miała we środę :) Może na jakiś spacerek sie umówimy nowymi pegami? -- Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 03.04.11, 05:55 jasne!! juz jestem po pierwszym spacerku ! spisał się fajnie,buda super,koła sobie radzą i podbijanie z czterolatkiem jest ok. czyli na + za ulepszenie nowego modelu w pojedyńcze koła! Odpowiedz Link Zgłoś
nutka07 Mamu-chaa 04.04.11, 21:41 Mamu-chaa uwazaj z tym wozeniem. My nadwyrezylismy tylnie kola w ten sopsob a dzieci byly mlodsze ;) Rozchodza sie na boki, czasami tez hamowaly same. Zastanawiamy sie nad ich wymiana. Odpowiedz Link Zgłoś
maciejska Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 03.04.11, 12:31 Mam pytanie do szczęsliwych użytkowniczek PP Switch ED Jak on się składa? Mogę prosić o jakieś zdjęcie. W tej chwili dla starszaka mamy PP P3 i przyznam, ze uwielbiam tę spacerówkę....młodszy synek pojawi się na swiecie w połowie czerwca i wiem ze chcę PP Switch...tylko nie wiem jaka jest roznica w użytkowaniu miedzy ED a Compact. W sklepach widziałam Compact i już wszytsko o nim wiem...ale teraz czytając Wasze posty zastanaiwam się na ED. Stąd moje pytania: 1. czy ED też rozkłada się na płasko tak jak Compact? Nie planuję zakupu gondoli wiec zalezy ma na rozkładanej na płasko spacerowce 2. jak wygląda po złożeniu? 3. czy da się do ED zamontowac dostawkę np. lascal? Ktoś ma takie "zestaw"?? 4. jakie są rozniece miedzy ED a Compact w samym użytkowaniu? Z gory dziekuję za pomoc i porady Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 03.04.11, 14:40 mogę oczywiście wysłać zdjęcia zrobione w realu ale na maila niestety nie potrafię tak jak magda wstawić, roznic nie znam bo nie miałam PP P3 compacta,rozkłada się na płasko ale wtedy buda juz nie jest do pałąka ale w samym uzytkowaniu podstawowe roznice to napewno koła i pełna rączka,koszyk jest bardzo fajny wczoraj nawaliłam do niego full i wisiał dosyć wysoko nie szurał po ziemi Odpowiedz Link Zgłoś
maciejska Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 03.04.11, 22:52 to poproszę zdjęcia na gazetowego...bede bardzo wdzięczna. Zwłaszca zdjęcie złożonego wózka Odpowiedz Link Zgłoś
annulka79 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 04.04.11, 18:46 Czy ja również mogę prosić o zdjęcia na gazetowego? Koleżanka bardzo chce wymienić swój wózek a chcę mieć dla niej więcej argumentów za PP ;) Odpowiedz Link Zgłoś
iberka dla 2 latki????? 04.04.11, 13:13 wózek bardzo mi sie podoba już od kilku mcy odkąd online w katalogu widziałam :) ale cały czas nie wiem czy warto go kupic, bo nasza córeczka 1 maja skończy 2 latka....ni za duża do niego? ( wzrost 86, waga 11kg). Rozważam również cybex callisto i peg Si ale easy drive ma da mnie najwięcej + ....tylko ten wiek dziecka :/ hmmmm. Teraz jeździć xlanderem XA ale już wiele razy pisałam ,że mam dośc tego wózka, brrrr :) Iza Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: dla 2 latki????? 04.04.11, 13:47 kobietko droga! ja kupiłam dla 4 latka!!! i jest ok. nawet podbija Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia1978 Re: dla 2 latki????? 05.04.11, 08:57 Wózeczek składa się naprawdę fajnie. Zarówno ze spacerówką założoną do przodu jak i do tyłu. Na youtube jest chyba film, na którym to widać. System składania podobny jak w Pliko i Inglesinach. Tu dodatkowo przesuwa się takie plastiki na rączce, żeby ona się "złamała" do złożenia. Nie ma większej filozofii jak już opanuje się czynności po kolei. Odpowiedz Link Zgłoś
iberka hihi 05.04.11, 15:14 widziałam ,że piszez o 4 latku ale myślałam ,iż masz na myśli starsze rodzeństwo ;P ja nie wpadlabym na pomysł 4 latka w wózku ;P ale nzaczy się dobry winien być :) tylko etraz w Krakowie muszę go gdzieś zobaczyć iza Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: hihi 07.04.11, 11:24 chodzimy po parę godzin na spacery i on jeszcze śpi w wozku! więc niech ma! spał juz w nim i było ok. a buda jest naprawdę fajna zasłania sporo dziecko Odpowiedz Link Zgłoś
iberka Re: hihi 07.04.11, 12:57 dziecka śpiącego na spacrach zazdroszczę :), bo nasz Zosia to max 60 minut od urodzenia sypiała w wózku, zawsze wolała własne łóżeczko:). Szukam tego wózka w Krakowie i bez skutku:/ iza Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia1978 Re: hihi 08.04.11, 16:09 dima bardzo pocieszające wszystko co piszesz. Ja niestety długo pewnie wózka nie wypróbuję bo moje dziecko nie zamierza póki co z brzusia wychodzić :) Ależ zazdroszczę Ci tych spacerków, tym bardziej że wiosna co raz ładniejsza. Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: hihi 08.04.11, 16:15 Magda jeszcze się najeżdzisz! mnie ręce bolą ale wiem ze wozkowe szaleństwo się powoli kończy... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia1978 Re: hihi 10.04.11, 18:41 A mnie kochana plecy bolą. Mam już dość tego brzuszyska :) Odpowiedz Link Zgłoś
ni24 Re: iberka-kraków 25.04.11, 17:09 jeżeli uda ci się znależc gdzieś ten wózek w krakowie to napisz bo tez jestem nim bardzo zainteresowana , jak dotąd widzę że jest dostępny tylko w sklepach internetowych Odpowiedz Link Zgłoś
kronia29 Re: iberka-kraków 10.05.11, 00:39 napiszcie kobitki jak wózeczek bo już sporo spacerów za wami :) a ja planuję go upic ale on jest taaaki drogi czy wart jest swojej ceny? Odpowiedz Link Zgłoś
iberka kraków_nie wiem gdzie na żywo:( 25.05.11, 14:40 nie chcę kupować bez widzenia, chcę przymierzyć moją 2 latkę, przejechac się :) a tu nigdzie nie ma. Entliczki mają pegi ale tego nie, bo pego źle im się sprzedają więc go nie ściągną, wrrrrr. Dalej zatem mamy okropnego xlandera:/ iza Odpowiedz Link Zgłoś
groniek1977 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 18.04.11, 22:32 Dziewczyny a czy nie przeszkadza Wam ten "uskok" pomiedzy siedziskiem a podnóżkiem regulowanym. Wymacałam ostatnio,że siedzisko jest twarde potem miekki kawałek pomiędzy siedziskiem a resztą ponóżka i kawałek podnóżka znowu utwardzony. W pliko i si nie było usztywnień i tam całość przechodziła płynnie,ale może to nie problem? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra8500 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 19.05.11, 21:12 My też mamy ten wózek od stycznia, właściwie to już przyyszedł do nas w grudniu. Z każdym dniem jestem coraz mniej z niego zadowolona, jest bardzo nie stabilny i wywrotny nie wiem z czego to wynika ale chyba z tych kółek przednich, owszem bardzo dobrze się go prowadzi ale z czasem zbyt dobrze , trzeba go bardzo pilnowac żeby z dzieckiem sam nie odjechał :P nie kupiłabym go drugi raz napewno. Rączka jest nisko. Troche sie nim rozczarowałam bo był to mój wymarzony wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
boryna2010 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 20.05.11, 00:27 wozek niestabilny?? no to mnie zmartwilas bo wlasnie zamowilam ten wozek (jutro ma przyjechac kurierem).. dziewczyny, posiadaczki tego wozka - czy naprawde jest on niestabilny? Odpowiedz Link Zgłoś
duraczek Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 20.05.11, 12:42 Boryna2010 jak zamowiłaś z netu to zawsze możesz odesłać w ciągu 10dni. Ale nie martw się na zapas :) Tylko przeczytaj w instrukcji jak się wózek składa -że składając wózek trzeba plecki siedziska na płasko rozłożyć albo nie - to zależy w którą stronę jest siedzisko zamontowane. Odpowiedz Link Zgłoś
duraczek Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 20.05.11, 12:37 Wywrotny? Kurcze wieszam na rączce torbę i jest ok, nie wieszam i też jest ok. Przy dziecku 10kg które ma odkrywa świat i wierci się - nigdy z wózkiem nie było problemu. Ile kg wieszane było na rączkach żeby ten wózek był wywrotny? Rączka minimalnie jest na wysokosci 84cm a max jest na 103cm. Mam 172cm wzrostu i nie jest dla mnie za nisko ale to już kwestia upodobań.. Dla mnie minusem tego wózka jest krzyżak nad koszykiem ale to w końcu parasolka. Za to prowaadzi się go fajnie. Każdy wozek ma jakieś wady ale Switch nie jest wywrotny.. może Twój egzemplarz ma coś ze stelażem? Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra8500 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 20.05.11, 21:23 też się zastanawiałam że może coś jest z tym moim wózkiem nie tak :/ może po prostu moje dziecko jest za lekkie do tego wózka bo w instrukcji jest napisane że wózek przeznaczony od 12 miesiąca życia a mój Mały ma prawie 6 miesięcy. Ale np. nie wyobrażam sobie wozić w nim dziecka w gondoli a też jest taka możliwość. Sama juz nie wiem, ale dwa razy miałam z nim niemiłe sytuacje i mam go dość :/ a jeszcze sobie pomyślałam że może zależy to od kierunku jazdy siedziska, bo jak zamontowałam na chwilę tyłem do mnie to jakby o wiele lepiej sie prowadził. Może ktoś też ma takie odczucia jak ja. Powiem jeszcze że nie jest to mój pierwszy wózek, bo dla córki mialam graco viva (chyba) i potem chicco enjoy i w sumie byłam zadowolona teraz chciałam coś lepszego. Odpowiedz Link Zgłoś
boryna2010 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 20.05.11, 22:22 dziewczyny, a od jakiego wieku wasze dziecko sadzacie w PP? bo na instrukcji jest napisane ze wozek przeznaczony jest dla dzieci od 12 miesiaca zycia.... jak to u was jest? sadzacie tam mniejsze dziecko ...? moj synek ma pol roku dopiero... Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra8500 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 20.05.11, 23:19 moje półroczne w nim jezdzi. Wydaje mi sie że to jest jakaś pomyłka ze strony Peg Perego, bo dla mniejszych dzieci na tym wózku przewidziana jest gondola, to dziecko ma do roku w gondoli jezdzić? i potem od 12 miesiąca życia do spacerówki? eee nie wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
duraczek Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 21.05.11, 08:52 moja trafiła do spacerówki mając 7miesiecy - mogłaby jeszcze pjeździć w gondoli bo sie mieściła, ale świat na leżąco przestał być interesujący ;) Odpowiedz Link Zgłoś
duraczek Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 25.05.11, 12:48 znalazłam wadę: nie ma nakładk na pasy - ja jestem ich zwolenniczką i zamówiłam przez neta nakładki i liners Maclarena, różowe i czerwone :) mam nadzieje że będą pasować bo inaczej będę zmuszona dokupić Maclarena do tych akcesoriów ;) Odpowiedz Link Zgłoś
boryna2010 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 26.05.11, 14:34 dziewczyny, jak wy skladacie ten wozek? razem z siedziskiem oczywiscie..... bo ja cos nie pobralam lekcji w sklepie i teraz nie wiem... Odpowiedz Link Zgłoś
duraczek Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 26.05.11, 14:50 zaglądnij do instrukcji, masz? Odpowiedz Link Zgłoś
duraczek Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 26.05.11, 14:50 jak nie masz to mogę skan Ci wysłać na maila Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia1978 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 26.05.11, 20:34 Dziewczyny jeżdżę już tym wózeczkiem z Hanią odkąd skończyła miesiąc. Mam gondolę innego producenta i mi się znudziła. Jak zrobiło się ciepło to zaczęłam jeździć z Hanią w spacerówce na płasko rozłożonej. Super mi się jeździ tym wózeczkiem i nie jest dla mnie wywrotny. Póki co nawet sama wnoszę wózek z małą w środku na trzecie piętro. Z fotelikiem też się fajnie jeździ na szybkie i krótkie wypady. Jestem zadowolona z wyboru. Odpowiedz Link Zgłoś
gosia_arma Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 26.05.11, 20:57 Ja mialam zwykłego switcha i mój synek jeździł nim od 2m-ca do roku (był to nasz wózek wyjazdowy, żeby fyna nie pakować do auta) młody jeździł w spacerówce przodem do mnie, rozłożonej na płasko i nigdy nie miałam z nim żadnych kłopotów, a już na pewno nie mogę powiedzieć,że był nie stabilny!!! Teraz mam Si i jestem znowu bardzo zadowolona. Na rączce zawsze miałam powieszoną torbę, a często jeszcze jakieś siatki i ułatwiało mi to podbijanie, ale wózek nigdy nie był niestabilny. Może nie domykają Ci się zaczepy jak rozkładasz wózek??? JA zawsze sprawdzam czy zaczepy zaskoczyły. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra8500 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 26.05.11, 21:55 To nie chodzi o stelaż, może zle się wyraziłam. Wkurza mnie to że wózek np. jak stoję na prostej powierzchni ( żadne górki ) to jak go puszcze chociaż na sekundę to sam mi odjeżdza, musze go bardzo pilnowac, wiem doskonale o tym że nie można zostawiać wózka samego bez blokady i tak wcale nie robie, ja nawet nie mogę wziąsć czegoś z torebki bo wózek odjeżdza i skręca oczywiście to w wersji odblokowanych kół.Mam wrażenie że w wersji podwójnych kołek nie miałabym tych problemów, a tak po za tym to ma wszystkie funkcję jakie chciałam, glównie fajne jest przekładane siedzisko i zdjemowana tapicerka. Aha i jeszcze zauważyłam że jak się go prowadzi gdy dziecko siedzi przodem do jazdy to jest o wiele lepiej :) aaa i wózek można złożyć razem z siedziskiem, bodajże jesli siedzisko jest przodem do kierującego to trzeba rozłożyc fotel na płasko i wtedy składać jak parasolkę, wszystko jest dokładnie pokazane w instrukcji , pozdrawiam :) Odpowiedz Link Zgłoś
groniek1977 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 26.05.11, 22:49 A ja myslę,że z Twoim wózkiem jest wszystko w porzadku tylko on jest po prosu taki zwrotny co Tobie akurat nie odpowiada. W si i speedi jest to samo i ja zawsze blokuję hamulec. Już się przyzwyczaiłam, bo wożę duże dziecko i zależało mi właśnie na łatwym prowadzeniu,ale rozumiem o co Ci chodzi. Mnie denerwuje to,że w autobusie muszę cały czas stać przy wózku i go trzymać. W zwykłym pliko nie miałam tego problemu. Zwykły switch tym bardziej taki nie jest, ale to są wózki o których nie można powiedzieć,że łatwo jeżdżą. Coś za coś. Myślę,że z wraz z wiekiem dziecka będzie to się stawało zaletą. Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra8500 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 27.05.11, 09:05 Oj tak wiem jak to jest w autobusie, ale ostatnio zablokowałam przednie koła i było ok, ale ze skrętnymi to masakra. Być może właśnie że jest tak jak mówisz. Odpowiedz Link Zgłoś
boryna2010 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 26.05.11, 23:20 juz cos tam maz obczail wiec chyba dam rade, ale odnosnie instrukcji to ja jakies tylko rysunki dostalam, z ktorych niewiele dla mnie wynika... hmm.. a powiedzcie mi jeszcze, czy czesto skladacie ten wozek i czy to siedzisko i reszta elementow przez to ze jest jakby lamana wpol podczas skladania - nie traci na tym? czy nic sie potem nie dzieje z siedziskiem, budka, raczka, palakiem itd? Odpowiedz Link Zgłoś
duraczek Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 27.05.11, 12:59 Ja się nie wypowiem bo mój wózek nie był składany ani razu, używam go co któryś tam dzień do spacerów po osiedlu i znoszę i wnoszę go rozłożonego do mieszkania albo biorę drugi wózek. Materiał wydaje się b. porządny więc nic z nim nie powinnno się dziać. Odpowiedz Link Zgłoś
boryna2010 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 30.05.11, 18:13 dzisiaj bylam na pierwszym spacerze z PP switch easy drive i szczerze mowiac zalamalam sie...nie wiem z czego to wynika, czy z tego ze nigdy do tej pory nie jezdzilam parasolka na piankowych kolach a tylko wozkiem czolgiem na pompowanych czy z tego, ze ten wozek jest jednak nieudany... mnie sie go zle i ciezko prowadzilo, ciagle mi zjezdzal to na jedna to na druga strone... amortyzacja - masakra.... i ta raczka jakas taka dziwna.... niewygodna - teraz mysle ze PP z obiema raczkami bylby wygodniejszy.... sama nie wiem, ale to jest chyba jednak wozek na mega rowne tereny.. a u nas w PL takich nie ma, nawet w miescie..:( moze za jakis czas sie przekonam, na razie wozek wydajke mi sie niestabilny, rozklekotany i ciezko sie go prowadzi.... czy wy tez macie takie doswiadczenia z PP czy jednak to kwestika czasu i sie przekonam? Odpowiedz Link Zgłoś
duraczek Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 30.05.11, 20:17 Rozklekotany - bo PP mają "luz technologiczny" nie są sztywne, nie martw się z wózkiem nic się nie dzieje, to po prostu parasolka a nie mocny wózek wielkofunkcyjny w który rzucisz cegła i nic mu nie będzie :) amortyzacja - lekkie spacerowki to nie wózki z super amortyzacją niestety. Przechodząc z czołgu na parasolkę niestety jest lekki "szok" Ale nie ma co udawać - wózek na pompowanych kołach jest wygodniejszy dla malucha (przynajmniej w oczach troskliwej mamy bo niektóre dzieci szybciej zasypiają jak je wytrzęsie). Podobno Bee+ ma super amortyzację ale to zabawka o tysiąc droższa od PP. Ale pojeździj innym wózkiem to będziesz mieć porównanie i uznasz że PP SED ma odczuwalną amortyzację ;) że zjeżdza na jaedną czy drugą stronę - pewnie waży min 5-7kg mniej niż Twój czołg więc reaguje lżej. Przyzwyczaisz się :) Może zablokuj przednie kola na razie żeby Ci było łatwiej? Daj sobie troche czasu. Przejście z czołgu na parasolkę to duża zmiana.. choć niby oba to wózki ;) Ja jeżdzę na zmianę PP SED i Q12 - początkowo "przyzwyczajałam" się na zmianę do jednego i drugiego za kązdym razem gdy zmieniałam "furę" :) PS ja dokupiłam liners i nakładki na pasy Maclarena żeby wozek "oswoić", najchętniej bym córkę trzymała przez wakacje w gondoli bo nadopiekuńcza jestem ;) Odpowiedz Link Zgłoś
boryna2010 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 30.05.11, 22:19 noo, to mnie trochę uspokoiłas...:) faktycznie moze to dlatego, ze do tej pory moj synek jezdzil w wozku, ktore szczyca sie fantastyczna amortyzacja w dodatku sa mega stabilne bo mowa o emmaljundze edge duo combi na podwoziu sport - wiec jak dla mnie szokujaca zmiana:) moze - mam nadzieje - przyzwyczaje sie i przestane myslec, ze moje dziecko przezywa katusze siedzac w PP bo biedny podskakuje na kazdej najmnijeszej nierownosci, a i ja moze przywykne do troche uwazniejszego podjezdzania na krawezniki.... no nie wiem, ale teraz dopiero zrozumialam, co znacza duze pompowane kola.. a Ty tez jezdzisz PP SED, tak? czy tobie rowniez tak szybko starl sie napis Peg Perego na raczce i czy ta raczka troche cie nie denerwuje... (te ruchome czesci potrzebne do zlozenia wozka)... i w ogole cieszylam sie, ze wozek da sie prowadzic jedna reka (co sie czasem przydaje) bo jest pelna raczka, ale dzis prowadzac PP i rozmawiajac przez telefon myslalam ze wylece w kosmos z nerwow..:) no nic, skoro mowisz ze to kwestia czasu a PP to naprawde dobry wozek moze bedzie dobrze:)........ choc ja juz mysle o trzecim wozku;) Odpowiedz Link Zgłoś
marle200 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 30.05.11, 23:04 Dziewczyny jestem zdecydowana na kupno peg perego switch lub easy drive. Oba mają przekładane siedziska więc to do mnie przemiawia tym bardziej, że będzie w nim jeździł 4 miesięczniak. Jednak martwią mnie pojedyńcze koła w SED. Przez większość czasu obserwuję wózki na ulicy te z pojedyńczymi kołami i jestem przerażona bo w większości wózków są powykrzywiane. Np dziś widziałam o zgrozo Pep perego SI i miało wykrzywione kółka i przednie i tylnie, fakt kobieta wiozła 2 pełne reklamówy zakupów na rączkach ale dziewczynka siedząca w nim była drobniutka, potem widziałam chicco lite (czy jakoś tak) i to samo kola powykrzywiane, podobnie w coneco solar to samo. Dlatego tak się zastanawiam czy wogóle ten wózek da radę z pojedyńczymi kołami. Do tego jest w nim (chyba) podest to przewożenia starszych dzieci i tak sobie pomyślałam, że jesłi postawię na nim mojego 5 latka to ten wózek tego nie wytrzyma. Te koła mnie przerażają. Drugim minusem jest brak regulacji wysokoci rączki. Miałam chicco ct 0,4 i tam rączka była na wysokosci 102 cm i to było nisko dla mnie a mam 172 cm/ Kolejna kwestia jedne z was piszą, ze oparcie wózka ma wysokość 45 cm a inne 49 cm więc jak w końcu jest? Czy w obu wózkach będzie ta sama wysokość siedzis, Z góry dziękuje za odpowiedzi Odpowiedz Link Zgłoś
duraczek Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 31.05.11, 09:42 marle200: Mi nic się nie wykrzywia. Czytałam o krzywych kołach i widziałam w tanich wózkach. Pojedyncze koła nie staja dęba i nie blokuja się na żwirze i śniegu. A przynajmniej o wiele mniej :) Każdy wózek da się zajechać jak się go obłduje ponad miarę. Stelaż to tylko stelaż i jest przewidziany na 1-3kg na rączkach w zaleznosci od modelu. to nie wózek w supermarkecie :) Oparcie - plastik w środku 47 cm, materiał siłą rzeczy jest dłuższy Regulacja rączki jest - spora. Easy Drive to to też Switch - ten drugi to Switch Completo. Różnią się ilością rączek ;) i podobno materiałem. Podobno SC ma mniej fajny Ja na SC nawet nie patrzyłam bo lubie gadac przez tel jak dziecię spi i potrzebuje jednej raczki by spokojnie prowadzic wózek. Odpowiedz Link Zgłoś
marle200 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 15.06.11, 13:56 Witam ponownie. Właśnie wróciłam od rodzinki z dużego miasta :). Miałam okazje obejrzeć ten wózeczek na żywo z pełną rączką i z podwójną. Nie kupiłam tylko dlatego, że przez internet jest taniej. Zdecydowałam się jednak na rączki 2 a nie pełną i to niestety tylko ze wzgląd na kółka. Jak byłam z małym w parku to jechała tym wózeczkiem dziewczyna i miała przednie koła powyginane na boki z czystej ciekawości ją zaczepiłam spytać jak długo użytkuje wózek, wózek ma od 6 miesięcy wszystko w nim zachwalała prócz tych kółek, dziecko ma 2 latka, chłopczyk waga 13 kg więc chyba nie dużo. Spytałam co było przyczyną, że te kółka się tak powyginały a ona mówi, że nie wie że z czasem zauważyła że coś jest nie tak czując dyskomfort jazdy, powiedziała mi że będzie reklamować koła i jak dostanie nowe to wózek będzie sprzedawać na allegro, wózeczek miala w kolorku java i był naprawdę ładny. Potem jeszcze widziałam parasolkę espiro również z pojedyńczymi kółkami przednimi i również były powiginane na boki. Wydaje mi się, że niestety może i te pojedyńcze lepiej po śniegu pojadą ale przy cięższych dzieciach nie wytrzymują i są zbyt delikatne. Odpowiedz Link Zgłoś
duraczek Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 15.06.11, 16:37 też mam kolor java :) w moim wózku nic się nie dzieje z kołami :) Specjalnie się dziś na nie gapiłam jadąc - wyglądałam pewnie nieco dziwnie hehe. jest wiele wózków z pojedyńczymi kołami i nic się w nich nie dzieje chyba że są wykonane badziwnie albo wózki są traktowane jak wózki w hipermarketach i poobwieszane notoryznie reklamówkami na maxa ;) PP to dobra firma więc tamten wózek trzeba reklamować. Ja tam z dnia na dzień coraz bardziej lubię moje PP SED a za co ostatnio? Za bezproblemowe przekładanie siedziska w 3 sekundy z 10kg córką! to po prostu bajka :) A i tak go sprzedam i kupię PP Pliko Mini - tylko dlatego że jest nieco lżejszy no ale wchodząc na 4 piętro każdy kg mniej jest ważny jak się nie ma zmiaru spacerować a jedynie skoczyć do koleżanki albo do rodziców mieszkających obok. Mam nadzieje że po sprzedaży nie będę sobie pluła w brodę. Odpowiedz Link Zgłoś
boryna2010 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 15.06.11, 23:12 no z tymi kolkami boje sie ze moze byc problem... jezdze wozkiem od paru tygodni (i to bardzo rzadko bo na razie uzywam jednak spacerowki czolga) i wydaje mi sie ze one juz lekko zniszczone sa po tych naszych chodnikach,.... roznica jest tez ogromna jak jade wozkiem np po galerii jakiejs czy chociaz zwyklym asfalciea jak jade chodnikiem... no bo u nas w PL kurcze sama kostka na tych chodnikach i wozkiem telepie strasznie... nie wiem, ale wydaje mi sie ze jednak przy podwojnych ta amortyzacja bylaby lepsza.... z drugiej strony wszyscy tak zachwalaja PP Si a tam przeciez kolka sa praktycznie identyczne... wiec juz sama nie wiem.. no ale kolka jednak wolalabym miec podowjne, tyle ze juz za pozno:( Odpowiedz Link Zgłoś
boryna2010 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 15.06.11, 23:13 a wlasnie, i do jakiej wagi dziecka sa te wozki, czy nie do 15 kg czasem... jesli tak to to spacerowka dla dziecka do ok 2 roku zycia tylko.... czy sie myle? Odpowiedz Link Zgłoś
duraczek Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 16.06.11, 09:41 Niewiele wózków ma oznaczenie inne niż do 15kg. Podobno kwestia kosztów certyfikacji.. A guma na kołach się zużywa od jeżdzenia w każdym wózku. przecież drogi nie są gładziutkie. Mnie rozśmieszło w PP to że napis firmy na rączce zszedł tak szybko jakby go kredkami napisali Odpowiedz Link Zgłoś
boryna2010 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 16.06.11, 20:32 hehe ja z napisem mialam to samo, nawet nie zdazylam wziac wozka na dwor a jedynie kilka razy przetestowac jego skladanie no i napis przestal istniec..;) coz, bez tego akurat moge zyc no ale te kolka jednak mogly by byc wieksze... coz, za to na zakupy do galerii jest swietny;) Odpowiedz Link Zgłoś
aleksandra8500 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 15.07.11, 09:00 po prawie połrocznym użytkowaniu też nam sie troche kółka powykrzywiały ale nie tylko przednie ale i tylnie też się zrobiły jakieś inne eh. Może z czasem zarekalmuje ale kupiłam wozek przez internet więc musze im odsyłac tak? Odpowiedz Link Zgłoś
boryna2010 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 17.07.11, 21:18 kurcze, chyba jednak takie parasolki to lepsze z podwojnymi kolami, nie..? teraz jak widze ludzi z takimi spacerowkami to glownie z podwojnymi kolami a ja mam te pojedyncze i one o wiele mniej mi sie stabilne wydaja.,.......... choc i tak poki co wozkiem tym prawie wcale nie jezdze bo uzywam emmaljungi... Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia1978 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 18.07.11, 22:35 No my ujeżdżamy PP SED już drugi miesiąc i naprawdę jest super. Jestem bardzo zadowolona. Koła pojedyncze mają się super. Nie mogę mieć zarzutu, a wózka nie oszczędzam szczególnie i obładowuję koszyk dość mocno. Hania bardzo lubi ten wózeczek i gdybym mogła to kupiłabym kolejny raz. Czekam aż Mała podrośnie i będę mogła wykorzystać wszystkie jego możliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 26.07.11, 07:43 Hej dziewczyny! Ja już swojego sie pozbylam...niestety małego niestety bolała pupa dla starszego dziecka jak moje to on sie nie nadaje,i koła niestety jechały w bok przy lekkim dziecku tego nie odczujecie ale ponad 10 kilo napewno! I rodaka moim zdaniem dla wysokich ja mam 176 cm. Za niska ale wozek śliczny i szkoda ze mniejszego dziecka nie mam...teraz chce zamówić plico p3 podbija okropnie ale oparcie wysokie buda spora tylko ciekawa jestem czy brać model 2011 czy lepiej 2008 bo taki jest nowy do kupienia w sklepie,czy starsze modele nie majo ciut szerszego siedziska? Korci mnie ten pois Brown .... Odpowiedz Link Zgłoś
duraczek Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 26.07.11, 20:56 Ja swoje PP SED wkrótce dam do sprzedaży ale tylko dlatego że córka już na mamę patrzeć nie chce :P a właśnie dziś kupiłam piąty wózek i robi się ciasno. Więc sprzedaję wg kolejności zakupu a PP w maju kupiony :) jak to moja koleżanka stwierdziła: "5 wózków w ciagu roku to już nie mania tylko szaleństwo" .. gdyby wiedziała ile niektóre wózkomaniaczki wózków miały.. Dima twój synek do tych bardziej sporych należy, moja córka chyba też będzie wysoka :) ale obecnie w PP SED jej było wygodnie potrafiła ponad 2 godziny w nim spać. Jak sprzedawałaś ten wózio to Twój synek miał wymiary przeciętnego 2,5 latka tak strzelam. Pliko większy ale bez siedziska przekładanego, coś za coś. Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 26.07.11, 23:39 Coś ty ja go kupiłam jak synek już miał 4lata! Wiem to było szaleństwo ale bardzo mi sie podobał ...mimo to spał w nim tylko gderal ze go pupa boli wiec zastanawiam sie czy plico L4 jest bardziej miękkie ??? Odpowiedz Link Zgłoś
duraczek Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 27.07.11, 08:44 4latek w Switch? :) hehe no tak, jak się uprzemy to trzeba spróbować wózka :) a pupa go bolała dlatego że Switch jest płytszy niż Pliko.. a pupa już duża u takiego brzdaca i było mu niewygodnie. Swoją drogą teraz dziewczyny się napalają na Scootera który ma 16 cm głębokości siedziska! :/ chyba nie ma płytszego :/ Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia1978 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 27.07.11, 15:54 Dla mnie szokiem jest, że Twoje dziecko chce siedzieć w wózku mając cztery lata. Olek jak tylko zaczął chodzić to w wózku siedział okazjonalnie na lotnisku, dłuższych spacerach czy zakupach. Podziwiam i mam wrażenie, że z każdego wózka będziesz niezadowolona mając już takie duże dziecko. Odpowiedz Link Zgłoś
saras-wati Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 27.07.11, 17:12 moja 5-latka oddałaby wszystko, by to na, a nie jej półtoraroczna siostra jeździła wózkiem...choć sama pożegnała się z wózkiem, jak miała 2,5 roku:) najwidoczniej do komfortu się dorasta:D Odpowiedz Link Zgłoś
duraczek Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 27.07.11, 17:23 To że Dima kupiła wózek który się jej spodobał to mnie nie dziwi.. bo przecież jak się ma ochotę to czemu nie :) zwłaszcza jak synek jest kochany i mamie umożliwia realizację pasji bo mądrala w wózkach jeździć lubi. Też czasem bym chciała by mnie ktoś w wózku powozil zamiast drałować po naszych równiusieńkich i szerokich chodnikach ;) choć akurat na polbruk na moim osiedlu narzekać nie mogę ale już w centrum miasta (Szczcin) płyty są jakie są.. Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 27.07.11, 19:42 w wozku jezdzić lubi bo zazwyczaj jak się do centrum wybieramy to łazimy po 5,6 godzin i zakupy ja bym oszalała bez wozka ,mały wylata się na placu zabaw a potem chce się ulokować i zazwyczaj śpi na spacerach więc nie widzę w tym nic dziwnego ja go nie zmuszam lubi a mi to ułatwia sprawy zakupowe,mamy parę wozkow w domu i mieliśmy nie chwaląc się około 30 i we wszystkich wygodnie mu było ale w easy drywie wyjątkowo było twardo bo pod spodem plastikowy stelaz Odpowiedz Link Zgłoś
duraczek Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 28.07.11, 22:04 cholera napisałm post i wcisnęłam jakiś skrót bo piszę na latopie małż. i mi wszystko znikło :( do rzeczy: małż namawia mnie do zwolnienia jednego pokoju poprzez sprzedaż wózków którymi aktualnie nie jeżdżę bo kupiłam kolejne.. więć dałam ogłoszenie na tym forum gazety. :) no ale chyba żeby mieć czyste sumienie to warto dać ogłoszenie gdzie indziej. tylko gdzie? przychodzi mi do głowy allegro i tablica.pl Dima gdzie ogłaszałaś że sprzedasz swojego PP i inne wózki? Odpowiedz Link Zgłoś
dima1312 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 28.07.11, 23:46 Wiesz ostatnio to sporo sprzedalam na Allegro,dawalam na naszym forum,kiedyś było jeszcze takie specjalne forum do sprzedawania na gazeta.pl muszę jutro sprawdzić bo zmienili nazwę,najlepiej Allegro i takie ogólnopolskie kup sprzedaj dajesz ze na cały kraj i ludzie piszą a jest jeszcze takie coś chyba Gumitry jakoś ... Odpowiedz Link Zgłoś
duraczek Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 30.07.11, 20:58 fotki modelu Java - dla szukających real fotek (zrobiłam bo sprzedaję) moja galeria ludzie.gazeta.pl/ludzie/0,111225,8796853.html?user=duraczek&photoId=411355 Odpowiedz Link Zgłoś
magdalia1978 Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 31.07.11, 20:29 Podoba mi się ten wkład wewnątrz wózka. Gdzie można coś takiego kupić i ile to kosztuje? Odpowiedz Link Zgłoś
duraczek Re: Odebrałam PP Pliko Switch Easy Drive :) 31.07.11, 21:37 to liners firmy maclaren, kupilam na allegro ponizej 100zl. sa dwustronne, pierze sie ok, nie mechaca sie, sa takie tez z polarem, miskiem tylko drozsze Odpowiedz Link Zgłoś