Dodaj do ulubionych

gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu?

16.10.11, 21:06
dziewczyny pomóżcie! gdzie mogę wybrać się na poszukiwania wózka idealniego:) w Poznaniu? jakoś nie mogę skojarzyć żadnego dużego sklepu, gdzie można zobaczyć "na żywo" to co się już w niecie wyszukało:)
Obserwuj wątek
    • magda79pn Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 20.10.11, 23:29
      też niedługo będę szukała, myślałam o Pati i Maks na polnej, oraz Gluck w king krossie (nie wiem czy ten sklep tam jeszcze jest)

zależy czego szukasz, jeśli polskiego wózka, to w komornikach jest fajny sklep - hurtownia

ja na tą chwilę nastawiona jestem na bebe confort lub bebecar
      • ef_ka81 Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 21.10.11, 11:22
        Glucka w King Crossie już nie ma niestety :/
    • ollasja Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 21.10.11, 12:02
      jeszcze Maluszek w Mieście Wnętrz na Serbskiej. Tam sporo wózków dobrych firm jak Peg Perego, Mountain Buggy, Phil & Teds, chyba Bebe Comfort. Na Obornickiej jest też Dziecięcy Ekspert :-) tam mają np. Bugaboo
      • kasia688 Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 21.10.11, 12:32
        ja byłam w Swadzimiu w bobomarkecie, jest jeszcze Akpol ale tam jeszcze nie dojechałam.
        • magda79pn Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 21.10.11, 12:54
          z tego co kojarzę to akpol drogi jest (przynajmniej kiedyś był)

do mnie nie przemawiają takie cuda jak bugaboo (poza bee ;) ale to w późniejszym terminie) czy stokke ;) zwyczajnie nie podobają mi się za bardzo :)
          • aasia_g Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 21.10.11, 16:14
            dzięki dziewczyny, ja byłam już w Pati i Maks, tam mają spory wybór i mogłam obejrzeć większość interesujących mnie modeli ale nie zaszkodzi przejechać się gdzieś jeszcze, tym bardziej, że mam jeszcze sporo czasu na podjęcie decyzji.
            a ten akpol gdzie się mieści?
            • magda79pn Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 21.10.11, 17:51
              akpol to budynek "modeny" na ul.kraszewskiego, wiem że jest też gdzieś na podolanach chyba

a jakiego wózka szukasz? bo ja chcę dwa ;) na tą chwilę wybrałam bebecar stylo at (ze skrętną osią) lub bebe confort high trek (zobaczyć chcę obydwa, ale bardziej jestem za bebecarem) - to ma być wózek na co dzień (a spaceruję dużo) no i do tego potrzebuję jeszcze wózka do samochodu / tramwaju/ marketu (żeby tego wielkiego nie targać ze sobą) i tutaj wybrałam peg perego p3.
              • konwalia-82 Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 21.10.11, 18:13
                akpol jest na kraszewskiego, rondzie rataje i podolanach(ten beznadziejny)
                ja zamawiałam w maluszku przez net, taneij niz stacjonarnie-ale mam mały niesmak- było miło do czasu jak po porodzie nie okazało sie, ze mam za krótkie pasy do maxi cosi(mój bład, nie sprawdziłam, ale dla mnie był to standard fotelikowy)
                chciałam baze, ale tym razem najpierw przymierzyc-nie chcieli mi zamówic, bo nie zamierzaja miec na stanie jesli nie kupie i pewnie zle zapinam fotelik, bo niemozliwe
                w akpolu chcieli zamówic, ale w swadzimiu mieli na stanie, wiec tam pojechałam(i kupiłam-do bazy starcza krótsze pasy)
                wiec nie wiem, gdzie teraz bym kupiła
              • aasia_g Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 21.10.11, 18:46
                Magda ja jeszcze nie wybrałam ostatecznie, zastanawiam się na maxi cosi mura 4, mutsy 4rider, teutonia cosmo, bo potrzebuję wózka "terenowego", który jednak do auta będę chciała wrzucić i to dosyć często, bo mieszkam pod poznaniem i gdziekolwiek się nie będę chciała ruszyć poza standardowym "obchodem" to tylko autem. na szczęscie codzienne wnoszenie po schodach odpada (u dziadków będzie trzeba jakoś sobie radzić), mura podoba mi się bardzo z wyglądu, ale przeczytałam o niej na forum wiele negatywnych opini, że spacerówka jest krótka, budka mała itd, więc skłaniam się bardziej ku cosmo, bo tu z kolei spacerówka jest taka bardzej klasyczna - głębsza, większa a ja malucha będę przesadzała z gondoli jesien-zima, więc zależy mi na tym, żeby spacerówka dobrze chroniła przed niesprzyjającą aurą. w pati i maks mają taką ofertę na cosmo, że za spacerówkę, gondolę i fotelik zapłacisz 3tyś, tylko nie pamiętam czy coś jeszcze w tej cenie jest. cały czas się zastanawiam, czy w ogóle jest sens za wózek tyle (bo te co wymieniłam są od 3tys w górę) płacić, czy nie lepiej kupić tańszego, np jedo fyn, który wg sprzedawcy z pati i maksa nie jest dużo gorszy.
                • magda79pn Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 21.10.11, 19:19
                  ja miałam 40 wózków ;) przy dwójce dzieci, więc trochę tego przerobiłam, ale były to w większości spacerówki i poza dwoma modelami firmy deltim, z których byłam zadowolona, nie kupiłabym więcej polskiego wózka. Rozumiem że taka np. roan marita jest super (to chyba jedyny polski wózek który ewentualnie mogłabym kupić i zaryzykować - bo ma same super opinie) ale jak dla mnie brak skrętnych kół przy ciężkim dziecku (a takiego mogę się spodziewać, po dwóch moich dużych synach) i brak regulacji wysokości rączki, skreśla ten wózek :) marita jest też trochę za elegancka, ja lubię raczej sportowe wózki

jedo nie miałam - już z wyglądu nie bardzo mi się podobają, tak samo jak nie lubię wózków które mają z przodu obrotowe koła, jak we wózku inwalidzkim lub marketowym ;)

chcę najpierw obejrzeć high treka i stylo at oraz vector at, o tym czy kupię nowy wózek zdecyduję później, bo wiem że się nie opłaca, ale wiem też jak ciężko kupić wózek w idealnym stanie i tak żeby był z odbiorem osobistym :)
                  bardziej opłaca się kupić używany wózek wielofunkcyjny, potem sprzedać go ze startą 100zł albo żadną ;) i następnie kupić porządną, nową spacerówkę np. maclarena albo baby joggera.

jeśli kupię nowy wózek z gondolą to kupie do tego używanego peg perego p3, a jeśli wózek wielofunkcyjny kupię używany, wtedy p3 zamówię nowe.
                  • magda79pn Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 21.10.11, 19:21
                    dodam jeszcze że mam termin na koniec maja, więc podobnie jak ty, będę przesadzać dziecko do spacerówki późną jesienią, no chyba że zmieści się w gondoli całą zimę, bo bebecar ma duże gondole, ma też w nich podnoszone oparcie, więc nawet taki 5-6 miesięczniak powinien mieć wygodnie.
                  • aasia_g Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 21.10.11, 19:49
                    o kurcze Magda! 40 wózków przy dwójce dzieci...... ale ja im więcej zagłębiam się wtym temacie tym bardziej się przekonuję, że na jednym, czy dwóch wózkach się u mnie też nie skończy, tylko narazie nie mam żadnego doświadczenia w tej kwestii i opieram się głównie na opiniach osób bardziej doświadczonych, ale prawda jest taka, że każdy ma inne wymagania. ja biorę pod uwagę tylko skrętne koła przednie, bo wydaje mi się, że manewrowanie wózkiem bez tego jest prawie niemożliwe i wyberam takie modele, które te przednie koła mają też w miarę duże, jak na terenowca przystało, ale koła to nie wszystko przecież, po pierwszej mojej (i ostatniej póki co) wizycie w pati i maksie byłam zupełnie oszołomiona tymi wszystkimi szczegółami (siedzisko tylu stopniowe, rączka tak regulowana, pasy takie, budka z jendym, dwoma, pięcioma okienkami, podnóżek taki a tu siaki....) tak bardzo, że nie wiem, czy na kolejnej nie będę znów zielona
                    peg perego p3 jest fajny ale ma za małe kółka na moje wertepy
                    • magda79pn Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 21.10.11, 21:06
                      aasia_g napisała:

> peg perego p3 jest fajny ale ma za małe kółka na moje wertepy
                      ===================
                      my mieszkamy blisko centrum, ale masz rację, że za wygodne to te kółka nie są, ja go będę używała na początku sporadycznie, później jak dziecko podrośnie to może częściej, bo jednak z takim małym poręcznym wózkiem łatwiej jest się gdziekolwiek dostać :)
                      • magda79pn Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 22.10.11, 13:07
                        byłam dzisiaj w Akpolu na Kraszewskiego i nic mi się tam nie podobało :(
                        kilka sztuk Jedo, jedna Roan Marita, kilka X-Landerów, kilka Delti, jeden Quinny buzz, jeden kosmiczny ABC Design...

jedyny wózek który wpadł mi w oko, to Britax B-Smart - ale szału nie ma ;)

W przyszłym tygodniu przejadę się do Pati i Maks.
                        • aasia_g Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 22.10.11, 17:58
                          zerknęłam na tego Britaxa - wygląda fajnie, ale nie jest zbyt popularny raczej, a na wózkomani znalazłam tylko dwie niezbyt obszerne opinie o nim i to raczej negatywne, zobacz:
                          forum.gazeta.pl/forum/https://forum.gazeta.pl/forum/w,22462,123294423,123313112,Re_Jane_Slalom_Pro_czy_Slalom_Reverse_.html?v=2
                          forum.gazeta.pl/forum/w,22462,122027908,122551583,Re_Jaki_wozek_dla_niemalego_polroczniaka_.html?v=2
                          i widzę, że do niego tylko ich fotelik pasuje....
                          planujesz kupić trójkołowca jakiegoś? ja jakoś z rezerwą do nich podchodzę.
                          też planuję podjechać do pati i maksa w tygodniu i może do bobomarketu w swadzimiu, bo mam po drodze
                          • magda79pn Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 22.10.11, 23:42
                            w takim razie britax skreślony z listy, szukam dalej...

lubię trójkołowce... ale nie upieram się

miałam kilka wózków z których byłam bardzo zadowolona ale były ciężkie, wtedy nie miało to znaczenia bo albo mieszkałam na parterze, albo na 1 piętrze i wtedy wózek zostawał w kotłowni, teraz mieszkam na 1 piętrze w kamienicy, mam do pokonania 3 zwykłe stopnie + 19 stromych w jednym ciągu :( obawiam się że nie dam rady z wózkiem który waży 20kg +np. miesięczne dziecko około 5kg +drobne zakupy
                            chciałabym też aby wózek nie miał szerokiego rozstawu tylnych kół, wtedy łatwiej go złapać z boku
                            najlepiej pasowałby peg perego pramette, ale jakoś nie mam sumienia wozić maluszka na co dzień w takim sztywnym wózku, wolę się pomęczyć z wnoszeniem ciężkiego wózka, byle dziecko miało wygodnie.

dzisiaj w tym Akpolu doszłam do wniosku, że albo nie wyprodukowali jeszcze dla mnie odpowiedniego wózka, albo po prostu już się tyloma najeździłam, że żaden mnie nie zadowala :D
                            • magda79pn aasia-g 27.10.11, 17:27
                              byłam na Polnej w sklepie i muszę ci napisać że jestem załamana, wózków bardzo dużo, ale tak; jeden rząd wózków mutsy, jeden rząd wózków jedo, jeden tako, poza tym jakieś pojedyncze, np. roan marita, bebecar stylo (to ten co ja chciałam - mąż mnie skrytykował jak zobaczył) bebe confort high trek (dziewczyny z wózkomanii miały rację, jak go obejrzałam i się przejechałam to mi się odechciało)

tak więc jestem w tym samym punkcie :)

mam jeszcze upatrzonego (to mój najnowszy pomysł ;) ) quinny freestyle 3xl comfort, więc teraz muszę znaleźć w poznaniu sklep który sprzedaje quinny bo na polnej nie było ani jednego wózka tej firmy :/
                              • aasia_g Re: aasia-g 27.10.11, 18:59
                                ja z każdym dniem jestem coraz bardziej zrezygnowana, generalnie temat wózka wałkuję już chyba od trzech tygodni, codziennie przeglądam forum, allegro itd, byłam już w pati i maksie, maluszku na serbskiej i w bobomarkecie w swadzimiu. zawsze po wizycie w sklepie mam jeszcze większy mętlik, bo zazwyczaj te wózki, na które zwróciłam uwagę w necie na żywo są beznadziejne i odwrotnie te, które wydały mi się interesujące wizualnie po weryfikacji w domu przed kompem tracą swoją atrakcyjność. w maluszku na 100% widziałam, Quinny buzz, ale czy ten freestyle był to nie wiem, może go nie zauważyłam, bo jakoś tak sie tam na mutsy skupiłam, ponieważ własnie wydały mi sie jeszcze mniej atrakcyjne niż dotychczas. sprzedawczyni nawet do mnie nie podeszła, mimo, że w sklepie byłam tylko ja i spędziłam tam jakieś 20-30 minut miotając się od jednego modelu do drugiego, więc na fachową i miłą pomoc chyba w tym sklepie nie można liczyć. a co ja tam właściwie widziałam.... mutsy transporter, urban rider i 4rider (niby biorę cały czas pod uwagę, ale chyba coraz mniej, chociaż w przyszłym tygodniu spotkam się z koleżanką, która użytkuje od roku, więc zobaczymy co powie), quinny buzz (spacerówka mi się nawet podoba, ale wydaje mi się, że praktyczna nie jest, bo jakaś taka krótka i z małą budką), phil&teds (już na pierwszy rzut oka widać dość wysoką jakość, ale były dwa modele trójkołowe, a takie mnie nie interesują - przynajmniej narazie) jeden jakiś model mountain buggy i jane rider i na niego własnie pierwszy raz zwróciłam uwagę, bo wydał mi się wizualnie nawet fajny, dzisiaj własnie planuję poszukać o nim informacji w necie, bo trochę mi podpadają małe kółka z przodu i nie wiem nic o ich fotelikach ani czy maxi cosi pasują do nich, spodobał mi się jeszcze nawet jane trider, ale trzykołowiec, więc póki co nie dla mnie, ale może Tobie Magda przypadnie do gustu www.jane.pl/wozki.html (jest w miarę lekki i mały po złożeniu). w bobomarkecie natomiast królują implasty i jedo, był też jeden model wspomnianego jane rder i teutonia mistral i cosmo. cosmo jest również jednym z moich typów, ale jako wózek mało efektowny, natomiast bardzo praktyczny i jeśli go ostatecznie wybiorę to tylko ze względów zdroworozsądkowych, bo słyszę na jego temat same pochlebne opinie, ma cechy praktyczne, których ja oczekuję, jest wykonany z materiałów wysokiej jakości i jest.......hm no ładny, ale szału nie ma tak to powiedzmy.
                                a ten quinny freestyle fajnie wygląda w necie, ale na żywo musisz koniecznie zobaczyć, a nie wiem gdzie. mi jeszcze został do odwiedzenia ten sklep na obornickiej i akpol, nie wiem, kiedy się tam wybiorę, ale na pewno zwrócę uwagę, czy mają tam ten wózek i dam znać. a wiesz może gdzie w poznaniu można obejrzeć te słynne stokke? z ciekawości pytam, chcę zobaczyć na żywo czym się tak niektóre dziewczyny zachwycają na wózkomanii, albo bugaboo, czy joolz, bo to są takie marki, które się na forum przewijają i chciałabym je sobie gdzieś obejrzeć.
                                • magda79pn Re: aasia-g 27.10.11, 19:57
                                  stokke był w browarze, w nowej części, ale kurcze chyba ten sklep zlikwidowali... quinny freestyle kiedyś widziałam w glucku w king krossie (teraz też podobno tego sklepu nie ma)

ja wpadłam na pomysł (w sumie ktoś mi podpowiedział) żeby zadzwonić do dystrybutora quinny i tam zapytać, gdzie dostanę quinny w poznaniu, generalnie nie musze go za bardzo oglądać, miałam 5 lat temu nowego quinny freestyle ale 4xl (4 kołowy) i jakość to on miał rewelacyjną, więc jeśli nie znajdę, to kupię w ciemno.

tutaj jest najnowszy model, z tymi felgami jest piękny :) :
                                  www.kiddies24.de/shop/en/Strollers-Carriers/Jogger3-Wheel/Quinny-Freestyle-3XL-Comfort-EARTH-BROWN-2011::18302.html
                                  Jane nie lubię, tak po prostu, drogie i moim zdaniem nie warte tej ceny, to są niskie wózki i mają nisko gondolę a ja wysoka jestem.
                                  • konwalia-82 Re: aasia-g 27.10.11, 20:23
                                    sklepu w browarze i king crosie juz nie ma(w pestce inny dzieciecy tez zamkniety)
                                    bbo jest na obornickiej-na pewno widziałam tam bee+
                                    stokke był chyba tylko w browarze własnie
                                    sorki, ze wam sie wcinam

magda, moja kolezanka miała kilka lat temu stara wersje 3xl, sprzedała tylko dlatego, ze ja wkurzał wyblakły daszek-wtedy tapicerka była bawełniana impregnowana
                                    • aasia_g Re: aasia-g 27.10.11, 21:28
                                      no coś Ty, nie wcinasz się przecież, tak właśnie myślałam, że tak tu sobie tylko z Magdą konwersuję, ale nawidoczniej nikt więcej się nie chciał udzielać, chociaż każdy jest mile widziany:) dla mnie to fajnie, ze mogę sobie z kimś z poznania pogadać.... bo można się cennymi informacjami lokalnymi wymienić
                                      własnie mi sie też tak kojarzy, że ten gluck czy jak mu tam w king krosie i browarze miał dużo z tych droższych wózkow moze dlatego zamknęli. ale aż mi sie wierzyć nie chce, że w naszym mieście głupiego stokke nie można na żywo zobaczyć! a co do jane to mi sie własnie wydawało, że niski nie jest, przynajmniej spacerówka, ale ja za wysoka nie jestem to pewnie dlatego.....głupio, bo raczej na takim wyższym mi zależało, muszę sprawdzić
                                      • konwalia-82 Re: aasia-g 27.10.11, 21:43
                                        dla mnie w poznaniu jest jakaś dziura wózkowa :D ale jak chcesz obejrzeć stokke, to didis z wózkomanii ma ;)
                                        jakieś wózki są jeszcze w sklepie w malcie-obok c&a, ale nie pamiętam jakie

najwięcej do oglądania było w king crosie, ale z tego co wiem, glucki pozamykali też w innych miastach
                                        • magda79pn Re: aasia-g 27.10.11, 22:40
                                          nie wcinasz się, tylko cenne informacje przekazujesz :)

szwagierka ma jane slalom i on ma bardzo nisko gondolę (ale ona ma 1,50m), spacerówka jest OK, tyle że slalom nie ma odwracanej spacerówki przodem do mamy.

quinny ma za to małą gondolę, no trudno, coś za coś, ale ma skrętne przednie koło, odwracaną spacerówkę i wysoko gondolę (bo spacerówka jest montowana na stelażu, a gondola dodatkowo na adapterach, dlatego przypada wyżej) no i można zamontować fotelik maxi cosi (ja kupuję cabrio)
                                          • konwalia-82 Re: aasia-g 28.10.11, 08:42
                                            ja tez wzięłam cabrio, choc troche sie wahałam, bo citi i peeble maja homologację do samolotu, a cabrio nie-ale, ze nie wiedziałam, czy mi potrzebne bedzie, to odpusciłam temat
                                            tylko u mnie w samochodzie sa z tyłu za krótkie pasy, wiec po porodzie musielismy na szybko kupowac baze ;/
                                          • sylki Re: aasia-g 28.10.11, 09:11
                                            Jane slalom ma odwracanie siedzisko, dokładnie Jane Slalom Pro Reverse ;)
                                            • magda79pn Re: aasia-g 28.10.11, 10:21
                                              wiem, ale i tak ma nisko gondolę, a stare jane nie ma odwracanej spacerówki
                                              • magdaomar Stokke , Concord neo 28.10.11, 12:47
                                                gdzie można zob?
                                                ja bym chciała Stokke ale M w życiu mi nie kupi tzn synowi:) bo miesiąc temu kupiliśmy bee plusa.Ale może jakby na żywo zob to zmieni zdanie.Concord neo też mi chodzi po głowie.
                                                Mamy 4 ridera ale jakoś nie wyobrażam sobie mojego 3/4 miesieczniaka w tej spacerówce.
                                              • sylki Re: aasia-g 28.10.11, 12:48
                                                No ma nisko, wysoko gondole, to ma stokke, Mutsy, Mylo, pewnie jeszcze jakiś, ale Mutsy mnie zszokował, bo gondolę ma tak wysoko jak Stokke ;)
                                                • magda79pn Re: aasia-g 28.10.11, 15:16
                                                  ja dla mnie wysokość gondoli w quinny jest ok, woziłam ją na stelażu freestyle 4xl oraz speedi, więc na 3xl też powinno być ok ;)
                                                  • konwalia-82 Re: aasia-g 28.10.11, 15:56
                                                    4 miesieczniak w spacerówce mutsy da rade-ja woze juz kilka tygodni w tranporterze(jest szersza niz 4rider)
                                                    tylko nie załozyłam pałąka-jakos bez sensu mi sie wydaje
                                                    na plus jest serwis w pozku-i jest bardzo ok(kupiłam w czerwcu, teraz zauwazyła, krzywe szycie budy spacerówki jak przesiadłam-wymienili na miejscu)
                                                  • aasia_g Re: aasia-g 28.10.11, 21:29
                                                    kurcze, ja się trochę nad 4riderem zastanawiam, jeśli się okarze, że koleżanka będzie chciała sprzedać swojego (a podobno nie jest zniszczony) to pewnie będę się jeszcze intensywniej zastanawiać. konwalia napisz coś o nim. a od wczoraj to mi się marzy taka wysoka spacerówka jak w stokke, albo mylo, nie wiem, czy jeszcze jakieś wózki tak wysoko mają, wygodne to musi być, szczególnie jak dziecko jeszcze małe...... szkoda, że tego stokke nie można obejrzeć u nas, mylo też pewnie nie....
                                                  • konwalia-82 Re: aasia-g 28.10.11, 22:13
                                                    aasia-g ja kupiłam transportera, bo stwierdziłam, że tysiaka więcej 4rider nie jest dla mnie warty ;) choć 4ridera łatwiej sprzedać potem-jak da dobrą cenę, to przemyśl
                                                    jak dla mnie podstawowa wada mutsy jako takich to kiepskie podbijanie(parasolka m&p tempo podbija mi się lepiej!) i praktycznie brak amortyzacji, teraz jak patrzę, to buda mogłaby być lepiej zabudowana(od kiedy zobaczyłam city elite w przychodni mam takie przemyślenie-ale ogólnie on był wielki), głupio mocowana jest też fabryczna torba-przeszkadza w prowadzeniu, więc ją przewieszam przez rączkę

ja to znowu miałam wymóg-wysoko gondola a w miarę nisko spacerówka, nie dogodzisz :D
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 02.11.11, 19:08
                                                    Asiu, znalazłaś coś?
                                                    ja już jestem zrezygnowana poszukiwaniami, po oglądnięciu tego co było na polnej, zdecydowałam się na tą chwilę, na bebecar stylo at, wózek zwykły, bez udziwnień, ze skrętną przednią osią :) nie przekonują mnie te wszystkie dziwaczne wózki, w każdym czegoś mi brakuje...

a co będzie do porodu to zobaczymy :D
                                                  • aasia_g Re: aasia-g 02.11.11, 19:50
                                                    Magda, nic nie wybrałam...... ja też mam już dosyć, dzisiaj to spędziłam tyle czasu na tym forum, że już się czuję jak jakaś wózkomaniaczka, chociaż nie mam ani jednego wózka. chyba dałam się za bardzo zwariować......ale strasznie podobają mi się te designerskie wózki typu stokke, mylo, czy bugaboo i jak mnie coś napadnie (np dzisiaj) to próbuję sama sobie udowodnić, że własnie takiego wózka potrzebuję a prawda jest taka, że to wózki miejskie a ja mieszkam pod poznaniem i nie mam kostki brukowej jak wyjdę z domu:) więc jak do głosu dochodzi rozsądek to moimi typami jak narazie są bez większych zmian teutonia cosmo (chociaż dzisiaj o niej poczytałam niezbyt fajnie opinie), mutsy 4rider(bo liczę, że koleżanka mi odsprzeda) i może jeszcze jane rider.... dzisiaj też jedna z forumowiczek napisała mi, że jestem w błędzie myśląc, że trójkołowcem gorzej się jeździ po trudnej nawierzchni, więc zaczęłam się trochę zastanawiać.... i tak to jest! a wózek chcę wybrać jak najszybciej. po pierwsze, żeby mieć to z głowy, bo za bardzo się na tym skupiłam a przecież nie jest to jedyna rzecz, którą muszę kupić, a po drugie ponieważ w pati i maksie facet mi powiedział, ze zawsze trzeba liczyć czas oczekiwania jakieś 6tygodni (no chyba, ze akutat mają na stanie to co wybiorę, ale raczej wątpliwa sprawa), więc pewnie w większości sklepów tak samo (tych internetowych też) - z tego wynika, ze powinnam zamówić w styczniu, no do 15 najpóźniej, zeby sie nie martwic, czy bedzie na czas
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 02.11.11, 22:34
                                                    a ja się dzisiaj wieczorem przejechałam bebecarem stylo at i czar prysnął :( ciężko mi się manewrowało pustym wózkiem, z dzieckiem to chyba w ogóle niemożliwe, te przednie koła skrętne to jakiś koszmar, one jakby złośliwie nie chciały jechać tak jak ja bym chciała...

no i teraz to już zupełnie nie wiem czego mam szukać :(
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 03.11.11, 12:30
                                                    Znalazłam kolejny typ, peg perego gt3 + gondola navetta, muszę go tylko obejrzeć osobiście i przejechać się. Cały czas wiem, że będę potrzebowała dwóch wózków, jednego trochę terenowego, a drugiego lekkiego po fotelik maxi cosi, lub pod gondolę navetta.

Mam działkę w okolicach Puszczy Zielonki, więc terenowy wózek z dobrą amortyzacją to podstawa, jeśli gt3 będzie OK (niestety nie ma przekładanego siedziska, widzę więc że z czegoś muszę zrezygnować, nie można mieć wszystkiego - nikt nie wymyślił wózka doskonałego, ale idzie to obejść, można obrócić budkę, a dziecku dać poduszeczkę i śmiało może jechać przodem do mamy :) ) więc bedę miała PP GT3 na co dzień, i teraz albo PLIKO P3 pod gondolę navetta i potem do wykorzystania jak spacerówkę do CH, albo nunę pepp jako stelaż pod fotelik maxi cosi cabrio i potem również do wykorzystania jako spacerówkę do CH, ale gdy dziecko podrośnie tzn w okolicach roczku, to kupię sobie PP Arię, jak dla mnie najlepsza i najlżejsza spacerówka :)
                                                  • ollasja Re: aasia-g 03.11.11, 14:49
                                                    Dziewczyny, tak sobie przeglądam Waszą rozmowę... Ja też jestem z Poznania i chyba nie ma juz faktycznie więcej sklepów wózkowych poza tymi, o których pisałyście... Mam termin na marzec i choć plany wozkowe dla drugiego dziecia miałam wielkie, ostatecznie (z razcji budżetowych) stanęło na kupnie gondoli do mojego Urban Jungle... Ale nie o tym chciałam - a myślałyście o Teutonii? Ja, gdybym mogła teraz kuypić kolejny, nowy wózek, to byłby to albo Cameleon albo właśnie któraś z Teutonii (Cosmo albo Fun System). Tylko też nie wiem, gdzie w Poznaniu można je teraz obejrzeć. Kiedyś były w Pestce, ale teraz ostał się tam ino Kaphal... ;)))
                                                  • ollasja Re: aasia-g 03.11.11, 14:50
                                                    PS
                                                    Magda, jako wielbicielka Twoich śpiworków (mam trzy, tzn dwa, bo jeden sprzedałam w komplecie z wózkiem), dopytuję się, kiedy będzie ta mufka... :D
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 03.11.11, 15:33
                                                    mufka już jest :) tylko nie mam na czym zrobić fotek :)

a co do wózków, to ja nie lubię takich, które mają z przodu dwa pojedyncze koła obrotowe (po prostu nie podobają mi się) więc wszystkie Bugaboo odpadają, zresztą nie tylko, bo widzę że 95% wózków na rynku ma w tej chwili te nieszczęsne koła jak wózek inwalidzki, a teutonia nie podoba mi się ogólnie :)

ja chyba jednak lubię trójkołowce, najłatwiej się nimi manewruje, na tą chwilę po przeczytaniu opinii na forum (chyba samych pozytywnych, albo nie chciałam tych negatywnych czytać ;) ) muszę obejrzeć PP GT3
                                                  • aasia_g Re: aasia-g 03.11.11, 17:02
                                                    o matko, Magda! to Ty jesteś tą śpiworkową Magdą, o której ja czytam w co drugim poście??? hhahah, ale ze mnie gapa, że się nie domyśliłam.....

a co do teuoni to jest jednym z moich typów, bo chociaż nie powala mnie zupełnie swoim wyglądem to na podstawie opinii forumowych sądzę, że jest bardzo funkcjonala i porządna i tak się składa, że ma cechy, których ja w wózku potrzebuję, ale marzy mi się jakiś futurystyczny pojazd, dzisiaj mylo:)
                                                  • aasia_g aaa 03.11.11, 17:05
                                                    no i zapomniałam napisać, ze wózki teutoni można zobaczyć w pati i maks i bobomarkecie, w maluszku chyba nie mieli, ale nie jestem pewna
                                                  • magda79pn Re: aaa 03.11.11, 21:59
                                                    tak tak, to ja ;)
                                                    widziałam jedną albo dwie teutonie na polnej, ale nie wiem co to był za model.
                                                  • ollasja Re: aasia-g 03.11.11, 18:18
                                                    No to z trójkołowców to ja polecam z czystym sumieniem Urbana, który u nas przy jednym maluchu się sprawdził. Lub jego mniejszego i pewnie poręczniejszego brata Swifta. Tylko kurcze ta gondola, którą chciałam dokupić jest strasznie droga. GT3 był kiedyś w Maluszku na Serbskiej. Wózek jest ogrooooomny (także po złożeniu):) naprawdę!
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 03.11.11, 22:02
                                                    mi nie przeszkadza że jest ogromy, na działkę go przewiozę (albo kupię inny ;) tzw. działkowy) a do samochodu i tak kupię drugi wózek

jutro zadzwonię na serbską i zapytam czy mają, nie wiem tylko czy o tym samym sklepie myślimy, to ten w tesco?
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 03.11.11, 22:04
                                                    już wiem, maluszek na serbskiej... pomyliłam z dyzio na opieńskiego :)

a ten sklep maluszek to w niedzielę też jest czynny? bo będę tamtędy przyjazdem w niedzielę
                                                  • ef_ka81 Re: aasia-g 04.11.11, 11:29
                                                    na Polnej są wystawione 3 modele teutonii, Be YOU, COSMO i MISTRAL S. byłam tydzień temu
                                                  • konwalia-82 Re: aasia-g 04.11.11, 21:16
                                                    magda maluszek jest w budynku , w niedzielę czynne
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 09.11.11, 15:56
                                                    Asiu- nie chce mi się już studiować całego wątku, czy ty byłaś w bobomarkecie?
                                                    wybieram się jutro do sklepu decathlon i zastanawiam się czy warto tam wejść???
                                                  • aasia_g Re: aasia-g 09.11.11, 16:37
                                                    Byłam Magda, ale powiem Ci szczerze, że nie pamiętam dokładnie co tam było. Wystawa jest spora, na 100% był teutonia cosmo, jane rider, jedo bratatina i fyn, sporo implastów, nie jestem pewna czy tam nie widziałam bebecarów i quinny... ale nie chcę Cię w błąd wprowadzać. Z decathlona to żabi skok, więc choćby ze względu na to warto zajrzeć
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 09.11.11, 18:56
                                                    dzięki, właśnie młodszy synek mi się rozłożył (przeziębienie) więc raczej jutro nie pojadę :(
                                                  • aasia_g Re: aasia-g 10.11.11, 18:35
                                                    jak tam Magda u Ciebie? wirusy fruwają po domu? udało Ci się wybrać do bobomarketu? ja wczoraj na wizycie dowiedziałam się, że będzie dziewczynka:)) cieszę się, ale trochę mi to skomplikowało plany wózkowe, bo wspomniany 4rider koleżanki jest w kolorach dla chłopaka i nie wiem teraz co zrobić:(
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 10.11.11, 20:32
                                                    hej, ja to ci gratuluję tej dziewczynki :) mam dwóch chłopców :) ale wiesz, chyba chciałabym trzeciego :P
                                                    młodego zostawiłam u mamy i pojechaliśmy, poniżej wklejam wątek z wózkomanii bo już mi się nie chce drugi raz pisać :)

dzisiaj oglądałam kilka wózków, pobujałam, popodbijałam i...

jestem bardzo mile zaskoczona jedo vedi, ta amortyzacja no poprostu bajka :) gondola super, nie podoba mi się spacerówka, jakaś taka twarda, jakby mało ocieplona, jak się podniesie oparcie w górę to między budką a oparciem same prześwity (chyba że nie było coś doczepione po bokach - nie sprawdzałam)

kolejny to mutsy transporter, najfajniejszy ze wszystkich wózków tej firmy
                                                    - kto ma? jak się spisuje?
                                                    - czy spacerówkę można odwrócić przodem do mamy?

no i teraz tak, oczy by chciały mutsy, a rozum każe kupić jedo :D
                                                  • aasia_g Re: aasia-g 10.11.11, 21:30
                                                    dzięki:)) mi się cały czas wydawało, że będzie chłopak i teraz muszę się chyba tak oswoić trochę, że jednak dziewczynka:) widzę, że Ty masz podobne rozterki jak ja, też myślałam o jedo, ale akurat o fynie jako tej tańszej alternatywie. chciałabym tego używanego 4ridera, muszę przemyśleć, czy jakieś dziwczyńskie dodatki nie załatwią sprawy "męskiego wózka" (tatuś tak stwierdził), bo wtedy zwiększa się moja szansa na drugi, lżejszy wózek na wszelkie wyjazdy z domu...
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 10.11.11, 21:39
                                                    a jaki znajomi mają kolor?
                                                    mi by się zielony podobał, w sumie uniwersalny :)
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 10.11.11, 22:43
                                                    w tym bobomarkecie mieli też wózek i'coo peak, rewelacja, 1000 razy lepszy od mutsy, jak będziesz przy okazji to podjedź i sobie zobacz (stały dwa, z tym że jeden miał koła nie napompowane i ciężko się nim jeździło)
                                                    obejrzyj ten filmik na dole: www.wozkifoteliki.pl/peak-2012-spacerowka-gondola-p-954.html
                                                  • aasia_g Re: aasia-g 11.11.11, 09:20
                                                    ten 4rider ma granową gondolę i błękitną spracerówkę, gondoli nie widziałam a spacerówka ładna, tylko szkoda, że kolor moim zdaniem bardziej dla chłopca. wszystko sobie jednak przemyślałam i nie będę z tym kolorem szaleć, jakieś dodatki typu wkładka, śpiworek w bardziej dziewczyńskim kolorze (tylko nie blady róż!) dołożę i będzie dobrze. mam nadzieję, że zbliżam się już do dokonania ostatecznego wyboru i dzisiaj chcę wszystko uzgodnić z chłopakiem (niech też ma coś co pwiedzenia;)). albo kupię tego używanego 4ridera i wtedy drugi wózek bardziej miejski (może nawet nie odrazu, chociaż najchętniej tak) albo jeden nowy wózek i wtedy cosmo, albo może nowy 4rider(ale to troche bez sensu), albo jeszcze nie wiem..... ten i'coo jestbardzo fajny i funkcjonalny jak widać na filmie, ale 4 takie wielkie koła i jego waga ufff, widziałaś?
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 11.11.11, 09:45
                                                    widziałam jego wagę, już na wagę nie zwracam uwagi, mam nadzieję że będzie piękne lato i będę mogła całe 2 miesiące mieszkać na działce :) potem i tak będę koła zostawiała przypięte na dole, a gondolę będę tylko wnosiła.
                                                    Ja na tą chwilę jestem za jedo vedi bo ma wielką gondolę, fajną amortyzację (której niestety 4rider nie ma) i jakoś tego 4ridera nie widzę w lesie (a działkę mam w puszczy) a jako drugi wózek to chce kupić peg perego P3 lub inglesinę zippy lub coś tego typu tzn. rozkładane oparcie na płasko, boki zabudowane, pałąk i składany jak parasolka. Biorę jeszcze pod uwagę nunę pepp, dla maluszka jako stelaż pod maxi cosi, a potem dla takiego ponad półroczniaka jak wózek "na zakupy" :)

u ciebie ten pomysł z dziewczęcymi dodatkami jest dobry :) ja nawet jak będę miała dziewczynkę to i tak nie kupię dziewczęcego wózka :) jakoś nie leżą mi te dodatki różu, chyba najbardziej mi się zielony podoba, ewentualnie fiolet, jakaś śliwka.
                                                    Wczoraj widziałam jedo, kolor szary z zielonym (właściwie to limonka była) wnętrzem gondoli, bardzo ładny :)
                                                  • konwalia-82 Re: aasia-g 11.11.11, 13:45
                                                    magda ja mam transportera, gdzie mieszkasz? możemy się spotkać i pojeździsz ;)
                                                    ale spacerówka nie jest odwracana
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 11.11.11, 14:42
                                                    mieszkamy na grunwaldzie, ja widziałam w tym bobomarkecie transportera, mi pasował ;) tylko szkoda że spacerówka się nie odwraca...
                                                  • aasia_g Re: aasia-g 02.12.11, 10:21
                                                    Hej Magda! jak tam Twoje poszukiwania wózka? wybrałaś już coś? pamiętam, że interesowałaś się i'coo, więc zerknij sobie na limango.pl, bo są dostępne różne modele za pół ceny. nie przesyłam linka, bo musisz być zalogowana, żeby mieć dostęp, ale napewno znajdziesz - kampanie dla dzieci.
                                                    u mnie stanęło na teutoni cosmo, albo 4riderze z lżejszym wózkiem na wszelkie wyjazdy do cywilizacji w perspektywie, ale nic jeszcze nie kupiliśmy ani nie zamówiliśmy, więc wszystko się może wydarzyć.
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 02.12.11, 11:21
                                                    wczoraj specjalnie się na limango zalogowałam, i dzisiaj jest ten wózek w cenie 1800zł z 3000zł, a ja widziałam go za 1800 w sklepie :/

najnowszy mój wymysł, to zwykły wózek na pompowanych nieskrętnych kołach na lato, jesień i zimę, np inglesina magnum, silver cross sleepover classic itp, bo w sumie latem w lesie i zimą w śniegu skrętne koła nie będą mi potrzebne, a dziecko będzie na tyle małe, że bez problemu będzie można jeździć takim wózkiem, wybrałam te dwa modele, ponieważ mają gondolę robioną ze spacerówki i gdy dziecko podrośnie to nie ma potem problemu z przechowywaniem niepotrzebnej gondoli, waham się jeszcze nad x-landerem xq (2011 - najnowszym)

ale na tą chwile odpuszczam, bo wyjeżdżam na święta do NL, zobaczę jeszcze co tam mają ciekawego :)
                                                  • aasia_g Re: aasia-g 02.12.11, 20:18
                                                    kurcze, no zobacz, a ja myślałam, że na tym limango to taaaaaakie okazje!!! przynajmniej teraz zanim coś tam kupię to wszystko dwa razy sprawdzę...
                                                    ja też narazie odpuściłam, tym bardziej, że raczej nic nowego nie wymyślę. na początku stycznia albo odkupię używanego 4ridera od koleżanki (z tym, że cały czas nie wiem za ile będzie chciała go sprzedać:/) albo kupię nówkę cosmo lub 4rider zależy co korzystniej wyjdzie. no chyba, że znów jakiegoś olśnienia doznam i mi się odmieni....
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 29.12.11, 13:51
                                                    hej, co tam u ciebie? :)

ja zakupiłam drugi wózek (pierwszego nadal nie mam ;) ) kupiłam pliko pramette, do samochodu, tramwaju i galerii handlowej

teraz zastanawiam się nad jakąś teutonią, bo mi się ich spacerówka podoba :)
                                                  • aasia_g Re: aasia-g 01.01.12, 18:05
                                                    heej Magda, wszystkiego dobrego w Nowym Roku!
                                                    ja wózka jeszcze nie kupiłam. okazało się kilka dni temu, że tego używanego 4ridera jednak nie będę mogła kupić, więc pojechałam do pati i maksa zorientować się, czy jakieś oferty ciekawe mają na koniec roku, no i właśnie teutonię mieli - cosmo - w zestawie z fotelikiem i bazą za 3 tyś ostatnie dwa modele - fiolet i szary, ja nie zarezerwowałam, nie wiem dlaczego a na drugi dzień jak pojechałam to została tylko szara, która nam się nie podobała! teraz sytuacja wygląda tak, że nowe zamówienia będzie można składać po 9 stycznia a wcale nie wiadomo, czy nadal będą oferowali cosmo w takich zestawach i po takich cenach.... a czas już goni, bo terminy są 6-8 tygodniowe. jeszcze się na koniec okaże, że dzidziuś przyjdzie na świat a my wózka nie będziemy mieli. dobrze, że chociaż przez te kilka dni pomiędzy Świętami a Sylwestrem pokupowałam ciuszki na przecenach, bo też nie wiadomo co zastaniemy od jutra w sklepach po podwyżce vatu... Powodzenia z tym drugim wózkiem, napisz koniecznie jak uda Ci się coś kupić
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 01.01.12, 18:19
                                                    wiem że będą podwyżki, wszystkiego i tak nie jesteśmy w stanie kupić, trudno, będziemy kupować w nowych, wyższych cenach

a nie chcesz poszukać cosmo w jakimś sklepie internetowym? przecież już widziałaś jak wygląda, ja ostatnio polubiłam zakupy przez net :D
                                                  • aasia_g Re: aasia-g 01.01.12, 18:28
                                                    wiesz co, oferta w pati i maks jest bardzo korzystna, oni proponują stelaż, gondolę, spacerówkę, (plus folia przeciwdeszczowa i torba) fotelik i bazę za 3tyś i jak przeglądałam sobie ofertę sklepów internetowych to takie zestawy raczej są droższe. może coś przeoczyłam, więc jeśli wpadnie Ci w oko lepsza oferta to daj znać.
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 01.01.12, 18:33
                                                    ja nie oglądam :) bo mam jeszcze troszkę czasu :)
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 01.01.12, 18:38
                                                    znalazłam taką ofertę, ale dokładniej poczytaj sama: www.tosia.pl/sklep/product/p/1790/teutonia,cosmo.html

negocjacja ceny + fotelik, myślę że też zmieścisz się w 3tyś zł
                                                  • aasia_g Re: aasia-g 01.01.12, 18:42
                                                    kurcze, mi się też ciągle wydawało, ze mam czas, a żałuję, że nie zamówiłam już w zeszłym roku i martwię się, zeby była korzystna oferta..... ale przełom roku to zawsze taki nieciekawy okres
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 28.01.12, 11:02
                                                    kupiłaś już coś?
                                                    nie wiem czy dobrze pamiętam, ale chyba miałam termin na koniec stycznia, tak?

ja kupiłam quinny freestyle 3xl i bardzo mi się podoba :D
                                                  • aasia_g Re: aasia-g 30.01.12, 17:48
                                                    ja termin mam na marzec....
                                                    a wózek już kupiłam, a właściwie zamówiłam - teutonię cosmo - mam nadzieję, że będę zadowolona, bo cały czas się zastanawiam czy nie lepiej byłoby zamówić czegoś tańszego. W każdym razie decyzja zapadła i cieszę się, że mam już wybór z głowy. Ale powiem Ci, że najśmieszniejsze jest to, że bujałam się z tematem jakieś 3 miesiące i miałam mnóstwo różnych pomysłów, wózek śnił mi się po nocach i nawet parę razy mieliśmy z chłopakiem spięcia w kwestii wyboru a cosmo od początku był jednym z faworytów, więc mogłam podjąć decyzję już dawno temu bez tych wszystkich rozterek i wyszłoby na to samo...
                                                    a Ty oprócz tego quinny jeszcze jakiś będziesz kupowała teraz?
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 30.01.12, 22:57
                                                    najpierw chciałam kupić, a teraz w sumie nie wiem, przepękam jakoś z tym quinny na początek, fotelik maxi cosi mogę zamontować, samochód mamy kombi więc luzik, będzie lato, więc komunikacją miejską nie będę jeździć, tylko na piechotę, a i tak jak kupię spacerówkę (bo chodzi mi po głowie typu parasolka np. maclaren, cybex callisto lub inglesina trip itp.) dziecko może dopiero od 6 miesiąca w niej jeździć. Stwierdziłam, że w takim razie jest to niepotrzebny zakup na tą chwilę, postanowiłam kupić go dopiero na jesień, no chyba że trafi się okazja ;)
                                                  • aasia_g Re: aasia-g 31.01.12, 17:34
                                                    ja jak narazie cieszę się, że już zamówiłam, zobaczymy, jak będzie z tą radością jak zacznę użytkować.... jeśli będę zadowolona i nie będzie dla mnie problematyczne używanie tego jakby nie było raczej terenowego wózka przy codziennych (prawie) wyprawach do sklepu, rodziców, koleżanki, CH to prędko go nie sprzedam.... może dokupię na następną wiosnę (czyli dla roczniaka) np nunę typowo do auta. dzisiaj tak myślę:)
                                                    bo przez to, że tak dogłębnie wgryzłam się w wózkowy temat to mam jeszcze kilka typów do sprawdzenia np taki mylo, joolz, albo trójkołowce phil&teds, mountain buggy, czy baby jogger. dzieci tyle nie planuję, więc nie wiem jak to rozwiązać:) cosmo raczej dla kolejnego dziecka nie chcę trzymać (wolę sprzedać po dobrej cenie i wypróbować coś nowego) no chyba, że się w nim zakocham!!!
                                                    a Ty Magda na kiedy masz termin??
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 31.01.12, 19:18
                                                    koniec maja - początek czerwca (według mnie koniec maja ;) )
                                                  • aasia_g Re: aasia-g 08.03.12, 15:49
                                                    hej Magda! jak tam Twoje zmagania wózkowe? moje cosmo już przyjechało, stoi i czeka na pasażerkę, a pasażerka chyba trochę się wstydzi, bo mimo wszelkich przepowiedni nie chce opuścić brzucha:) przed czasem. jak narazie wózek mi się podoba bardzo, kolor trafiony, a tego trochę się bałam, bo wiesz jak sie wybiera z wzornika wielkości dłoni, materiały dobrej jakości, wszystko ladnie wykończone..... już nie mogę się doczekać spacerów.
                                                    tak się zastanawiałam, czy Ty dałabyś radę coś takiego zrobić www.teutonia.com/pl/produkty/wyposazenie/pozostale-akcesoria/mini-nest.html ? nie jestem pewna, czy jest mi to potrzebne, bo śpiworek niby mam, ale tak się chciałam zorientować:))
                                                  • magda79pn Re: aasia-g 09.03.12, 08:51
                                                    hej :)
                                                    fajne to jest, ale nie zamierzam kombinować (poza tym mi niepotrzebne, bo rodzę na samo lato), podejrzewam że jest super wymyślone i dopasowane (na takie wygląda) i ciężko będzie stworzyć "podróbę" ;)

Ja kupiłam tego quinnego 3xl, fotelik maxi cosi cabrio i mam też parasolkę inglesinę trip :)

na pierwszy rok wystarczy, ale już oczywiście zastanawiam się co będzie następne :P nipper czy BJ mini GT :D
                            • Gość: Marika Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? IP: 31.170.110.* 30.01.14, 12:32
                              Ja odwiedziłam ostatnio nowy salon Akpol Baby przy Łukasiewicza 43. Mają przeogromny wybór wszelkich artykułów dziecięcych, więc myślę, że warto zajrzeć chociażby dla porównania i przetestowania nowinek.
                            • Gość: mutsy Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? IP: *.echostar.pl 21.06.15, 17:11
                              wymyślacie jakieś głupoty wypisujecie , jakby to miało jakieś znaczenie dla małego dziecka jakim wozkiem jeździ, bzdury ludzie wypisują a producenci tylko żerują nad matkami idiotkami
      • Gość: anka Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? IP: *.centertel.pl 31.05.14, 18:43
        A w niedzielę na serbskiej otwarte?
    • baranek44 Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 26.05.12, 17:42
      Ja kupiłam Transportera, jest super!
      w Patim powiedzieli że okres oczekiwania na wózek to około 4 tygodni w Maluszku na Serbskiej był po 3 dniach od zamówienia.
    • mlarka Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 23.05.14, 17:37
      Kiedyś w samym centrum widziałam fajny sklep, ale nie wiem czy jeszcze tam stacjonują. Za to na internecie jest mnóstwo sklepów i naprawdę duży wybór.
      • Gość: ecri Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? IP: *.dynamic.chello.pl 26.05.14, 20:55
        Chyba najlepiej szukać na porównywarkach, ale nic nie zastąpi przymierzenia wózka przez dziecko. W internecie się tego nie sprawdzi
    • magda79pn Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 12.06.14, 08:40
      ceny mają jak z kosmosu, a "promocje" do niczego...

nie polecam nikomu zakupów w tym sklepie

kupiłam wózek za ponad 1000zł, dostałam kartę rabatową na której jest napisane "ileś procent rabatu przy zakupie produktów firmy roemer, britax, tommy tippee, i coś tam jeszcze" no to wracam do sklepu aby kupić sobie torbę do wcześniej zakupionego wózka britax, oraz pokrowiec na nogi, a Pani przy kasie oznajmia, że rabat jest tylko na zakup wózków i fotelików marki roemer-britax, akcesoria już nie sa tym objęte :/ nie wiem czym jest markowa torba i pokrowiec na nogi skoro nie PRODUKTEM FIRMY BRITAX...

kolejny przykład sprzed 3 dni, w weekend miała być promocja na zabawki -20%, wózki, butelki (każdy asortyment ma inny procent) no więc się pytam, czy ta promocja na zabawki obejmuje też hulajnogę, oczywiście NIE, HULAJNOGA NIE JEST ZABAWKĄ !!! nie chciało już mi się dopytywać o szczegóły, już tam więcej nie pójdę po prostu, bo może się okazać, że piłka jest piłką a nie zabawką, klocki sa klockami itd, byc może promocja obejmuje tylko zestawy do piasku ??? choć nie wiadomo, czy one są zabawką :D

chamstwo i tyle ;)
      • Gość: Asia Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 13.01.15, 22:51
        Podbijam temat. Gdzie w Poznaniu sa porządne sklepy z wózkami? Pati i Maks na Polnej, Bobowozki na Serbskiej, Lulababy- gdzieś jeszcze ?
        • magda79pn Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 30.01.15, 11:04
          to wszystko niestety... może jeszcze smyk megastore na Franowie i Toys w galerii na dworcu
    • Gość: Aurelia Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? IP: *.icpnet.pl 17.10.15, 15:14
      Ja swój wózek kupiłam w sklepie Babysowa w Poznaniu (duży wybór) myślę, że każdy znajdzie coś dla siebie - nie wiem ile chcesz przeznaczyć na wózek ale jeśli kupić dobry, ładny, funkcjonalny i w przystępnej cenie to na pewno warto się tam wybrać...
      ...mają swoją stronę i sklep internetowy...
      www.babysowa.pl/
      wozkidzieciece.net.pl/
      Ja kupiłam limitowaną edycje Baby design :) Dotty i jestem z niego bardzo zadowolona i mój synek również... na wiosnę pomyślimy o spacerówce :)
    • Gość: Łukasz81 Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? IP: *.cpe.smnt.pl 22.09.16, 20:52
      Czytając Wasze wypowiedzi, zdecydowaliśmy z żoną wybrać się do sklepu bobo wózki na serbskiej. Niestety wszystkie sugestie, co do obsługi tego sklepu potwierdziły się. Żałuję tylko straconego czasu na dojazd i samego pobytu w tym sklepie. Wchodząc do sklepu skierowaliśmy swoje kroki prosto do wózków spacerowych. Dwóch panów z obsługi sklepu nie zwrócili nawet na nas uwagi. Jeden pogrążony w serfowaniu zapewne po internecie ( z głową zwieszoną w laptopie), drugi zaś zajęty jakimś wózkiem. Po 10 min chodzenia od wózka do wózka (z 8,5 miesięczną córką) postanowiłem zapytać o pewien wózek. Odpowiedź: nie mamy go na sklepie, więc trudno abym mógł panu jakoś pomóc. Co za totalny olew klienta!!! Zero nawiązania dialogu po zapytaniu klienta!!! Masakra!!! Wchodząc do tego sklepu ryzykujesz totalny brak zainteresowania sprzedawcy, ignorancję oraz wyczuwalny fakt, że po prostu im przeszkadzasz. Na pewno moja noga więcej tam nie postanie, a i wszystkim moim znajomym będę opowiadał, co mnie spotkało w "super sklepie" Bobo wózki. Nie polecam i radzę mijać szerokim łukiem.
      • opnes Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 05.04.18, 15:17
        Sama jestem w poszukiwaniu wózka dla swojego dziecka, które niedługo przyjdzie na świat <3 Przeszukałam internet w poszukiwaniu wózka idealnego i trafiłam na sklep Smile na Kutrzeby w Poznaniu. Byłam w szoku, że obsługa to mężczyźni znający się na tym! Po zadaniu im mnóstwo pytań padło na wózek Bebetto Holand. Ostatnio dużo wszędzie na temat tych wózków. Fakt faktem, ze nie jest to zakup za 500 zł, ale wiem, że mojemu dziecku będzie wygodnie a wózek będzie służył na bardzo długo. Zainteresowanym wklejam link: www.sklep-smile.pl/bebetto-holland-fotelik
    • opnes Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 04.06.18, 16:07
      Sama jestem w poszukiwaniu wózka dla swojego dziecka, które niedługo przyjdzie na świat <3 Przeszukałam internet w poszukiwaniu wózka idealnego i trafiłam na sklep Smile na Kutrzeby w Poznaniu. Byłam w szoku, że obsługa to mężczyźni znający się na tym! Po zadaniu im mnóstwo pytań padło na wózek Bebetto Holand. Ostatnio dużo wszędzie na temat tych wózków. Fakt faktem, ze nie jest to zakup za 500 zł, ale wiem, że mojemu dziecku będzie wygodnie a wózek będzie służył na bardzo długo. Zainteresowanym wklejam link: www.sklep-smile.pl/bebetto-holland-fotelik
      • vinnka Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 24.07.20, 06:51
        Najlepsze zakupy można zrobić w necie – ja wolę zamawiać, niż biegać po różnych sklepach. Szczególnie teraz, w czasach pandemii. Dlatego ja zamówiłam wózek na larktale.pl, przeważyła cena (poniżej tysiaka), niewielka waga wózka i różne akcesoria, które ułatwiają spacerki. Polecam.
    • gosdebs Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? 28.07.18, 11:21
      Podobno bardzo fajny sklep - BOBO wózki na Serbskiej 9, koleżanka mi mówiła że tam kupowała
      • Gość: inez09 Re: gdzie najlepszy sklep z wózkami w Poznaniu? IP: 77.111.247.* 30.04.20, 11:18
        Otworzyli nowy salon na ul. Jakuba Wujka 15/17 w Poznaniu. Teraz dodatkowo mają rabaty na majówkę bobowozki-poznan.pl/ Można nawet odbyć wirtualny spacer i zapoznać się z asortymentem :)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka