Dodaj do ulubionych

Wózek dla Bliźniąt? Pomocy

11.11.16, 12:40
Może ktoś doradzić jakiś wózek dla bliźniąt? Poszukuje wózka jeden za drugim, aby ten wózek miał siedzenia odwrócone w stronę mamy (albo taty) A nie na świat, i z kołami które poradzą sobie na każdym terenie. Planuje spacery po lesie i do tego małe urodzą sie na początku lutego to prawdopodobnie bedzie śnieg.

Następne coś co zauważyłam w wózkach jeden za drugim to właśnie to, ze jak to dziecko z przodu zasypia i reguluje sie siedzisko aby je położyć troche do tylu to przeważnie ono leży centralnie na tym drugim dzieciaku z tylu i tamten nie ma pózniej wogule miejsca. Mam nadzieje ze ktoś rozumie co próbuje wytłumaczyć.

Także czy ktoś miał juz wózek bebetto 42? Jeśli tak to zdradzie jakie ma zalety i wady bo sie nad nim zastanawiam.

Dzięki
Obserwuj wątek
    • Gość: MamaKaroli Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy IP: *.internetia.net.pl 11.11.16, 21:06
      Użytkowałam wózki podwójne z dziećmi w podobnym wieku (moje i siostry, różnica kilka miesięcy). Miałyśmy różne pożyczone i szczerze odradzam rozwiazanie w którym gondola jedna nachodzi na drugą albo siedzisko jest niemal pod drugim. To bardzo niewygodne. Najfajniej było w wózku typu jeden obok drugiego. Miałyśmy akurat starą Emmaljungę ale była super.
      • likadelia Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy 12.11.16, 03:14
        Ta emmaljunga nie jest za bardzo szeroka? Mieszkam w mieście i boje sie ze wózek typu jeden obok drugiego nie bedzie mi sie mieścić wszędzie.
        • Gość: MamaKaroli Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy IP: *.internetia.net.pl 12.11.16, 09:52
          Chodziło mi o typ wózka z dobrym dostępem do OBU dzieci bo te piętrowe są kiepskie choć zgrabne. Próbowałam kiedyś włożyć do gondolki umieszczonej tak w 1/3 długości pod drugą śpiące dziecko trzymane na obu rękach. Delikatnie coby się nie obudziło ... nie polecam. Dosć wygodny jeden za drugim był Jane Twin ale tylko na równe i podbijanie takim tramwajem jest znacznie gorsze niż jeden obok drugiego. Ta Emmaljunga była szeroka i bardzo stara, ja jej tylko na dworze używałam, ale są wózki o mniejszej szerokości a jeden obok drugiego. Przeciętna szerokość to 75 cm. Emmaljunga Double Viking ma mniej, Mountain Buggy Duet tyle co pojedynczy.
    • ela.dzi Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy 13.11.16, 19:33
      Jeśli już koniecznie jeden za drugim to ABC Design Zoom. Jednak ja też bym odradzała tego typu wózek. Co z tego, że wąski jak długi i możesz nie wyrobić się na wąskim zakręcie lub będziesz przeklinać podbijanie czy skręcanie takim tramwajem. O wiele lepiej rozkłada się ciężar w wózku typu 2 obok siebie. Rozejrzyj się za używanym Easywalker Duo lub TFK Twinner Twist.
    • blueaha Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy 16.11.16, 13:56
      Zobacz sobie mountain buggy duet- ma szerokość pojedynczego wozka a dzieci sa obok siebie i łatwo sie go pcha i manewruje. Warto sie rozejrzeć za używanym , te wózki sa bardzo dobrej jakości. Mam dwie przyjaciółki które używają tego wozka dzięki mojej poradzie i obie sa bardzo z niego zadowolone. Jedna widuje codziennie i widze ten wózek w codziennym użyciu i jest to świetne rozwiązanie i do miasta i w teren.
      • likadelia Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy 16.11.16, 18:57
        Mounatin buggy brzmi fajnie, -ale siedziska chciałabym odwrócić do mnie. A jeśli tak zrobię to ta metalowa cześć zostaje z tylu. I tez dużo dziewczyn mówi ze ten wózek szybko sie psuje?
        • Gość: MamaKaroli Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy IP: *.internetia.net.pl 16.11.16, 20:23
          Mounatin buggy się psuje? Nie znam takiego MB coby sie psuł a znam różne i to wieloletnie. Może po 10 latach bieżnik się zetrzeć i tapicerka wyblaknąć ale nigdy nie słyszałam żeby Mountain Buggy się zepsuł.
          Ja też, kolejny raz polecałabym tego MB Duet ale jeśli siedziska odwracane to znów się powtórzę: popatrz na Emmaljunge Double Viking.
        • blueaha Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy 16.11.16, 20:46
          W nowych mountain buggy duet jest możliwość wożenia dzieci przodem do mamy ale wtedy trzeba dokupić dodatkowe siedziska. Niestety nie sa to tanie rzeczy , jednak jak to z dobra marka nie tracą duzo na wartości . O psującym sie mountain buggy tez nie słyszałam . Sama miałam/ mam 3 różne wózki z tej firmy- kupowałam używane , używałam i sprzedawałem dalej- służą kolejnym pasażerom:-) to kategoria wózków niezniszczalnych - tam sie nie ma co psuć :-)
          • likadelia Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy 16.11.16, 21:27
            Naprawde bardzo dziekuje. Bardzo mi się w nim podoba to ze jest taki wąski. Wielkie dzięki xx
            • kabalowa Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy 30.11.16, 21:16
              rewelacyjnym wózkiem jest ABC Design Zoom, warto się nad ty,m modelem zastanowić, siostra taki kupiła swoim urwisom i chwali sobie bardzo
              • likadelia Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy 03.12.16, 22:14
                Dziękuje bardzo!
    • Gość: Tomasz Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy IP: *.play-internet.pl 15.12.16, 09:26
      Widzę że nikt nie chce odpowiedzieć na Pani pytanie więc pomogę jak wielu swoim klientom ;-)
      Zalety B42
      1. Lekka aluminiowa konstrukcja
      2. Bardzo niewielki rozmiar konstrukcji po złożeniu co ułatwia jej transport.
      3. W standardzie wózek wyposażony w 2 gondolę i 2 siedziska.
      4. Na stronie producenta www.bebetto.eu/produkt/9/bebetto42 można zapoznać się z możliwościami wpięć gondoli i siedziska. Podziwiam ten produkt za możliwość wpięcia siedzisk w różnych układach z zachowaniem ich funkcji.
      5. Bezpieczeństwo dziecka. Bez względu na kolejność wypinania fotelika lub gondoli lub wyciągania dziecka z fotelika lub gondoli lub siedziska konstrukcja wózka z drugim dzieckiem stoi stabilnie.
      6. Możliwość montażu fotelików samochodowych przy użyciu odpowiednich adapterów.
      7. Obszerny łatwo dostępny kosz na zakupy.
      8. Siedziska spacerówek wyposażone w regulowany podnóżek i oparcie.
      9. Bardzo komfortowy w obsłudze system składania konstrukcji.
      10. Duże pompowane koła.
      11. Dobra amortyzacja tylnej osi i przednich kół obrotowych.
      12. Możliwość demontażu i montażu dolnej gondoli z zamontowaną górną.

"Wadą" sugerowaną przez naszych klientów jest umieszczenie niewielkiej części dolnej gondoli pod górną. Tutaj jednak producent wyjaśnił nam a my przekazujemy to swoim klientom iż w celu szybkiego dostania się do dziecka w niższej gondoli wystarczy odblokować pałąk budki i go złożyć co daje wygodny dostęp do dziecka.

W podsumowaniu łącząc zalety tego polskiego produktu z jego ceną dla mnie bliźniak w kategorii jeden z drugim numer jeden.
      • ela.dzi Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy 15.12.16, 14:20
        W porównaniu do jakich wózków ?
        • Gość: Tomasz Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy IP: *.play-internet.pl 16.12.16, 09:16
          Witam. Ja nie porównuje modelu Bebetto 42 z innymi ja tylko chciałem odpowiedzieć na zadane pytanie przez Panią likadelia.
          • ela.dzi Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy 16.12.16, 22:09
            Jeśli się uważa coś za najlepsze rozwiązanie, to wypadałoby wspomnieć o innych rozwiązaniach. Jak się ma do czynienia tylko z jednym wózkiem, to takie opinie można sobie wsadzić wiadomo gdzie. Litości, jak jesteś sprzedawcą, to chociaż spamuj dobrze.
            • Gość: Tomasz Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy IP: *.play-internet.pl 17.12.16, 10:15
              Witam. Myślę, że mylimy tutaj pojęcia, no ale przecież każdy ma swoje zdanie. I tak z mojego punktu widzenia jak i cyt.: Wikipedia "Spam – niechciane lub niepotrzebne wiadomości elektroniczne." A mój wpis jest jedynie odpowiedzią na zadanie pytanie przez autora tego wątku cyt.: "Także czy ktoś miał juz wózek bebetto 42? Jeśli tak to zdradzie jakie ma zalety i wady bo sie nad nim zastanawiam." Nie można, w swojej ofercie mieć całego asortymentu wózków dla bliźniąt. W mojej historii spotkałem się z różnymi produktami tego typu o których mógłbym wyrazić swoją opinię w pozytywach lub negatywach. W powyższym wpisie, który jak już wyżej napisałem jest odpowiedzią na zadanie pytanie wymieniłem zalety produktu, nie krytykując innych konkurencyjnych. Jest to jednocześnie przykład punktów, które mogą być wzięte pod uwagę przy ocenie innego produktu.
              Pozostawiam to bez dalszego komentarza. Pozdrawiam.
              • Gość: Dorota Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy IP: *.play-internet.pl 18.12.16, 13:18
                Oj widzę Panie Tomaszu, że chyba Pan uraził jakiegoś marketingowca swoim wpisem ale ja uważam, że gdyby przyszłe matki ojcowie spotykali się z takimi wpisami, które odpowiadają na zadanie pytanie, i zawierają przydatne informacje to wybór wózka był by znacznie łatwiejszy. Moim zdaniem najlepszy wpis jaki miałam okazje przeczytać na różnych forach. Szkoda tylko że nie wiem w jakim sklepie Pana znaleźć. ;-) ;-)
                • majkusia08 Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy 18.12.16, 17:18
                  Dorotko polecam regulamin forum! Odnoszę wrażenie,że sprzedajesz te"wózki" razem z Tomaszkiem.
      • likadelia Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy 15.12.16, 22:18
        Naprawdę dziękuje! Właśnie zamówiłam B42. Naprawde wydaje sie na idealny wózek. Zastanawialiśmy sie tez nad Baby Jogger City Select, ale jednak bebetto. Dziękuje za pomocną odpowiedz!
        • Gość: Tomasz Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy IP: *.play-internet.pl 16.12.16, 09:14
          Po prostu odpowiedziałem na zadane pytanie. Cieszę się że mogłem pomóc.
          • majkusia08 Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy 16.12.16, 22:03
            Tomaszku a wiesz co to spam?
            • Gość: Tomasz Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy IP: *.play-internet.pl 17.12.16, 10:02
              Wikipedii cyt.: "Spam – niechciane lub niepotrzebne wiadomości elektroniczne."
              A mój wpis jest jedynie odpowiedzią na zadanie pytanie przez autora tego wątku cyt.:
              "Także czy ktoś miał juz wózek bebetto 42? Jeśli tak to zdradzie jakie ma zalety i wady bo sie nad nim zastanawiam."
              Pozostawiam to bez dalszego komentarza. Pozdrawiam.
              • majkusia08 Re: Wózek dla Bliźniąt? Pomocy 18.12.16, 17:16
                Reklamujesz towar,który sprzedajesz a tego na forach robić nie wolno!
                Cytujesz co to spam,że jest to niechciana wiadomość i tak masz rację jest to niechciana reklama na tym forum umieszczona przez ciebie.
                Zanim coś napiszesz to proponuje lekturę regulaminu forum.
                Twój spamerski post został zgłoszony do administratora.
                Współczuję,że autorka wątku jest w posiadaniu tego tragicznego wózka.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka