Dodaj do ulubionych

Royal Hessen Nokka

IP: *.dynamic.mm.pl 09.12.16, 07:14
Witam,
czy ktoś zna lub używa wózka 2w1 Nokka marki Royal Hessen?
Nigdzie w internecie nie znalazłam informacji o tym wózku, nawet marki. Wózek widziałam w sklepie stacjonarnym, tam jednak nie udzielono informacji gdzie w necie można znaleźć wózek. Ponoć to polska produkcja.

Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • Gość: Niet Re: Royal Hessen Nokka IP: *.play-internet.pl 18.12.16, 17:48
      Kupilismy ok 2 miesiace temu i jestesmy zadowoleni
      • thea19 Re: Royal Hessen Nokka 20.12.16, 00:23
        badz tak dobra i zwaz calosc oraz pomierz siedzisko, wrzuc tez fotki. z gory dziekuje.
    • olielio Re: Royal Hessen Nokka 30.12.16, 17:13
      My również jesteśmy zainteresowani tym wózkiem po obejrzeniu go w sklepie. Otrzymałam taką informację ze sklepu w Szczecinie:Witam, jest to wózek Polskiej produkcji. Jest to model przewidziany na rok 2017 ( najprawdopodobniej premiera odbędzie się w Lutym ) dlatego w tej chwili nie znajdziemy na jego temat więcej informacji. Na ten moment sprzedawany jest pilotażowo w dwóch sklepach ( w Szczecinie i Warszawie ).
    • goscc333 Re: Royal Hessen Nokka 24.01.17, 13:36
      Witam, ja mam ten wózek. To polska produkcja firmy tako. Jest rewelacyjny. Używam go od sierpnia. Materiał (mam grafit) w ogóle sie nie brudzi,jest jak nowy, super duży kosz (można zmiescic mase zakupów bez problemu),duża gondola, super budka wydłużona -latem nie swieci słońce. Zimą wózek rewelacyjnie zabezpiecza dziecko przed najgorszym wiatrem, bo można postawić bardzo wysoko ten ,,pokrowiec,, materiałowy na zamek(w połączeniu z duża buda do gondoli dociera tylko tyle powietrza ile trzeba,wiatr nie wieje,ni etrzeba stawic kocykow itp.) Poza tym wózek posiada bardzo dobra amortyzacje i koła żelowe,które są nie do zdarcia, jest skrętny i zwinny. Ten wózek daje radę na różnych terenach. Jedyna wada to że jest trochę ciężki. Nie zamieniłabym go na żaden inny. W dodatku producent zgodził sie do grafitowego koloru zrobic mi czarny stelaż z czarnymi skórami.Bardzo elegancko wygląda
      • olielio Re: Royal Hessen Nokka 25.01.17, 07:59
        Czy mogłaby Pani pokazać zdjęcie takiej kolorystycznej wersji wózka?
    • Gość: Majka Re: Royal Hessen Nokka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.01.17, 15:48
      Wózek jest super, fajna amortyzacja. Jezdzimy nim od 4 miesięcy :) Kupiliśmy we Wrocławiu
      • Gość: sarah Re: Royal Hessen Nokka IP: *.dynamic.mm.pl 28.01.17, 00:20
        My dziś zamówiliśmy. Już nie mogę się doczekać
    • Gość: Nati Re: Royal Hessen Nokka IP: *.play-internet.pl 01.02.17, 21:15
      Zastanawiam się na wyborem pomiędzy Royal Hessen Nokka a Jooz Day 2. W Joolz przeraża mnie spacerówka kubełkowa Design mają zbliżony. Na plus Nokki większa amortyzacja. Pomocy!! Który wybrać ?
      • thea19 Re: Royal Hessen Nokka 01.02.17, 22:01
        wybierasz miedzy trabantem a mercedesem i sie zastanawiasz????
        • Gość: betii85 Re: Royal Hessen Nokka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.02.17, 10:16
          W tym wypadku Joolz to trabant, mała, mega płytka spacerówka, brak amortyzacji oraz całkowity brak osłon przeciwsłonecznych dla dziecka - płacimy tylko za markę
          • ela.dzi Re: Royal Hessen Nokka 16.02.17, 18:49
            Jaja sobie robisz czy mylisz wózki ?
          • thea19 Re: Royal Hessen Nokka 16.02.17, 21:02
            dowcip ci sie kompletnie nie udal. ten royal to kompletnie nieznany badziew za 3k (chyba komus przygrzalo i dodal jedno 0 za duzo) przez nikomu nieznanego producenta az jednego modelu. dizajn jak tutki, tako, anexy, adamexy i inne chlamy z najtanszych chinskich czesci z paskudnym pasem krokowym i koldra zamiast budki i wybitnie niskim oparciem, plastik udajacy skore na palaku i podnozku. sprzedawany tylko przez jeden sklep, opis zenujacy. zadnych dokladnych parametrow. z czym do ludzi ja sie pytam?
    • szajzu1988 Re: Royal Hessen Nokka 08.02.17, 11:15
      Moja kolezanka ma NOKKE kupila w Szczecinei w Bobolandzie, niestety u nas w Poznaniu nie moge nigdzie go odszukac. Podobno jest swietny, duza gondola, bardzo duzy kosz. i to polaczenie kolorystyczne i te materialy!! Bede u niej w weekend to napewno pojdziemy z mezem zobaczyc ten wozek
      • Gość: MamaKaroli Re: Royal Hessen Nokka IP: *.internetia.net.pl 08.02.17, 12:18
        Wyszukałam i ... stelaż od Junama Chess, gondola Tako Max One, koła też Tako, siedzisko spacerowe i buda Tako Max one ... Kobitki ochłońcie w tych zachwytach :)
        • konewaewa Re: Royal Hessen Nokka 08.02.17, 15:52
          Gdzie go wyszukalas??
          • Gość: MamaKaroli Re: Royal Hessen Nokka IP: *.internetia.net.pl 08.02.17, 18:42
            Google ...
            Miałam tako i nie polecam, wygląda fajnie i kusi kolorkami ale w użytkowaniu zwykła, niezwrotna krowa. Pozatym 2999 za głęboko-spacerowy? połowę tej ceny to może bym sie zastanowiła a z tyle kasy można kupić znacznie lepszy wózek :)
            • konewaewa Re: Royal Hessen Nokka 09.02.17, 10:27
              www.boboland24.pl/royal-hessen/royal-hessen-nokka-2w1 Mnie sie podoba ten wozek, musze go jeszcze zobaczyc na zywo. A jaki mialas model Tako ze taki malo zwrotny??
              • Gość: MamaKaroli Re: Royal Hessen Nokka IP: *.internetia.net.pl 09.02.17, 10:43
                Laret, masakra nie wózek, znam city move i podobnie. Siedzisko dla krasnali nie dzieci, jako głęboki czołg jeszcze ujdzie ale pchać go po cc to była masakra. Myślałam że każdy wózek taki będzie ale nie, porównując do innego (też duzy i masywny, amortyzowany) to tako jechał jak taczka a tamten jechał sam... sprzedałam i kupiłam inny. Z kolei Acustik po 2 reklamacji został oddany (siostra nie przyjęła naprawy i dostała zwrot pieniędzy) kupiła inny podobny i była zadowolona. Ja nabrałam sie też na nowy Adamex i to jeszcze wieksza masakra była :)
                Szczerze radzę, zweryfikuj swoje potrzeby i nie patrz na ładny wygląd gondolki (tak w tym hassanie tylko kształt gondolki jest na +) a cena 100% zawyżona - nie warto.

• konewaewa Re: Royal Hessen Nokka 09.02.17, 11:17
                  Jeju to ile ty mialas tych wozkow?? Duza rodzinka widze!:) Nie Acoustic to klassyka i ona zazwyczaj sa ciezkie i malo zwrotne ale za to jakie eleganckie :P
                  Ja szukam skretnych kol i duzej spacerowki...i oczywiscie zeby mialo duzo akcesoriow w cenie:) Jutro idziemy ogladac Chessa i jakis monlight zakard.... Pewnie po jutrzejszej wizycie bede wiedziec wiecej. Dziekuje za opinie...
                  • Gość: MamaKaroli Re: Royal Hessen Nokka IP: *.internetia.net.pl 09.02.17, 11:31
                    Wózków miałam dużo bo nie lubię się męczyć ze złomem. Takiego wielkiego i komfortowego też nie zmieściłam do bagażnika więc samochodowy był inny. Mam więcej niż jedno dziecko, siostra też, koleżanki i sąsiadki .... trochę tego porównałam :D Żaden Tako nie ma dużej spacerówki, tzn wielkie toto jest ale miejsca dla dziecka malutko. Większe ma zdecydowanie Jedo (polecam szczerze Fyn) a ten co sam jechał przy Larecie to stara Emmaljunga na krzyżakowym stelażu (i taż polecam).

Akcesoria w cenie to chwyt marketingowy żeby niedoświadczeni rodzice mieli poczucie "mam wszystko i nie będę biegał za duperelami" w dodatku nie trzeba dokładać bo magiczne "w cenie" też swoje robi a nic nie jest za darmo i w cenie tylko realnie sieza to płaci... w ten sposób kupiłam Adamexa ... nigdy więcej. Wybierz WÓZEK a bajery to rzecz względna. Czasem lepiej dokupić mufkę a uchwyt na bidon też często się nie przydaje, osłonka na nogi leżała w szafie bo po pierwszym spacerze z nią zamówiłam śpiworek, wkładkę wyciągnęłam bo była beznadziejna w uzytkowaniu i uszyłam inną ... tak wiem były w cenie i działały magicznie w chwili zakupu :P
                    • ela.dzi Re: Royal Hessen Nokka 09.02.17, 17:54
                      Dokładnie tak. Mój Fyn ma 3,5 roku, dalej wygląda jak nowy i na jesieni będzie wiózł kolejnego pasażera. Nigdy nic się w nim nie zepsuło, a w spacerówce dalej mieści się pierworodny, bo ma tak wysokie oparcie.
        • olielio Re: Royal Hessen Nokka 09.02.17, 18:04
          Podaj stronę na której to wyszukałaś ? Tak po prostu weszłaś na ten temat ? Dziwne.
          • Gość: MamaKaroli Re: Royal Hessen Nokka IP: *.internetia.net.pl 09.02.17, 18:37
            Co dziwnego? Przeglądam forum. W Google wpisałam tego Hassana i widzę jak wygląda. Znam różne wózki to porównać i wnioski wyciągnąć potrafię. ????
            • chaser87 Re: Royal Hessen Nokka 11.02.17, 13:54
              Ile Pani tych wózków zna? Dla mnie też dziwne że Pani wie od kogo dana część wózka pochodzi. Poza tym nie używała Pani tego wózka a źle jest oceniony wg Pani.
              • Gość: MamaKaroli Re: Royal Hessen Nokka IP: *.internetia.net.pl 11.02.17, 15:17
                Po pierwsze: wózka z tytułu nie oceniłam (nie mam, nie miałam, nie zamierzam)
                oceniłam wózki, które miałam lub jeździłam niemal codziennie bo miała bliska mi osoba (używałam osobiście).
                A jak gołym okiem WIDAĆ TE SAME ELEMENTY w rożnych wózkach to produkuje je ta sama firma, co dziwnego że o tym napisałam? Prawda w oczy kole panowie?
                • Gość: MamaKaroli Re: Royal Hessen Nokka IP: *.internetia.net.pl 11.02.17, 15:41
                  Inna sprawa, że znam to ( i nie tylko to) forum od lat i zauważam dwa rodzaje pytających.
                  Rodzice, którzy naprawdę poszukują wózka i ci przyjmują rady, często sie nie zgadzają ale np. zmieniają zdanie w czasie dyskusji, znajdują jeszcze inne rozwiązania itp....
                  Są też tacy, którzy tylko chcą zwrócić uwagę na produkt. Za chwileczkę też po pytaniu "co sądzicie?" pojawiają sie równie nowe osoby które mają i polecają, często powtarzając slogany ze stron internetowych. W przypadku tych drugich "pytających" nie wolno skrytykować produktu... bo przecież nie o prawdziwą opinię tu chodzi, a jeśli już to tylko pozytywną, oni zwykle na drugi dzień są po wizycie w sklepie i są zdecydowani, zawsze też pojawia sie "zupełnie inna osoba" która nie rozumie dlaczego można o tym czymś napisać źle i zupełnie przypadkowo (podobnie jak kilka "innych" nicków) zalogowała sie żeby o tym napisać ... Różne marki miały tu i na innych forach takie wystąpienia :)
    • Gość: Voseba Re: Royal Hessen Nokka IP: *.dynamic.mm.pl 20.02.17, 22:23
      Najważniejsze dla mnie są opinie użytkowniczek i narazie czytałam i słyszałam same pozytywy. Oczywiście w internecie pojawiają się już odganiacze ( pewnie konkurencja ), którzy nie widzieli wózka na oczy, a go opiniują, porównują oraz źle opisują. Ja dałam się namówić koleżance i zamówiłam Nokkę, odbiór mam za 3 tygodnie. Jak wyjedziemy na spacer to dam recenzję. Pozdrawiam wszystkie mamuśki
      • thea19 Re: Royal Hessen Nokka 20.02.17, 23:06
        jakich uzytkowniczek skoro to nowy wynalazek. tzn skladak z chinskich czesci pod nowa nazwa, bo cala masa tych tutkow, adamexow, anexow juz jest. wcale nie trzeba nikogo odganiac. widac jak wyglada a cena z kosmosu. komus niezle przygrzalo, zeby oczekiwac takiej kasy za skladaka nikomu nieznanej firmy, ktora ma w ofercie jeden model i sprzedaje go az jeden sklep.
        • olielio Re: Royal Hessen Nokka 23.02.17, 21:48
          Akoro Pani nie jest tym wozkiem zainteresowana i nie uzywa go i nie uzywala wiec nie jest w stanie nic powiedziec o wozku,o ktorym tu mowa, to po co sie Pani w ten sposob wypowiada? Szkoda czasu i energii. Z mezem rowniez zamowilismy ten wozek bo jako jedyny z ogromu wozkow spelnial nasze oczekiwania, dobra waga, latwe skladanie,pompowane kola, duza bo ponad 80 cm gondola z drewnianym a nie plastikowym dnem duza budka i duza amortyzacja. Moze dzieki temu ze ten model xzerpie z roznych innych to spelnia tyle wymagan. Cena w porownaniu np do mutsy,ktory nie ma polowy tych zalet a nad ktorym sie zastanawialismy jest po prostu nizsza. Na pewno nokka bedzie miala jakies wady jak kazdy wozek, ale o nich moga sie wypowiedziec uzytkownicy.
          • thea19 Re: Royal Hessen Nokka 23.02.17, 22:07
            a to ciekawe, ze wszyscy znajomi go juz maja skoro nie ma zadnych opinii o nim w necie. nikt go nie widzial w zadnym sklepie (bo sprzedaje go az jeden internetowy) i nikt nim nie jezdzil. nie znam tez nikogo na tyle naiwnego, by wydac 3tys na cos zupelnie nieznanego, co inni sprzedaja pod inna nazwa za 1,5tys bo to jest dokladnie to samo co tutki, tako, camarelo, anex, adamex i inne czestochowskie zlomki.
            tu juz nie jeden sprzedawca (producent) usilowal reklamowac swoje "cudo" ale nikt nie wierzy w takie "reklamy". jak ktos nawet jest zainteresowany i prosi o realne zdjecia wozka czy wymiary, to koniec dyskusji.
            • olielio Re: Royal Hessen Nokka 24.02.17, 09:00
              Ja czekam na ten wozek trzeci tydzien bo jest na niego bardzo duzo zamowien. Nie kupilam go na necie tykkow sklepie stacjonarnym w szczecinie- tu go tez ogladalam i mierzylam. Na moim osiedlu widzialam juz kilka osob z tym wozkiem, wiec robi sie popularny. I na pewno nie mozna go porownac do tutkow i camarelo bo tamte tez ogladalam i jakosc wykonania materialow i amortyzatorow nieporywnawalna. Tak jak pisalam po mutsy ten wozek jako jedyny spelnial nasze oczekiwania, dlatego go zamowilismy choc samych opinii internetowych bylo malo. Jesli chce go ktos kupic to napewno sam go ogladal i mierzyl w sklepie, wiec widzi roznice, jest akurat w szczecinie na miejscu. Pan w sklepie sklepie po tych targach w kielcach ma sie pojawic oficjalna strona producenta itp bo sam wozek sprzedawany jest od roku w szczecinie,to na stronie bobolandu pojawil sie od kilku tygodni po raz pierwszy w internecie. Zastanawialismy sie tez nad pegperego ale nie ma go na miejscu a chyba dla wiekszosci rodzicow sam internet zdj i opisy ze strony to za malo zeby kupic wozek. Ja kazdy ktory ogladalam skladalam rozkladalam bujalam stawialam budke,podnosilam itpto jedyny sposob zeby odrobine ocenic wozek jesli sie go wczesniej nie uzywalo, ja nie uzywalam nigdy zadnego bo to pierwsze moje dziecko i kupno wozka okazalo sie najwiekszym wyzwaniem:)
              • thea19 znajdz roznice 24.02.17, 09:37
                https://www.abcdziecka.pl/wp-content/uploads/2016/05/spacer%C3%B3wka_tutek_ravio.jpg
                https://www.boboland24.pl/images/0ce3c10fe0b0c740173b5796dd4e709d.jpg
              • Gość: MamaKaroli Re: Royal Hessen Nokka IP: *.internetia.net.pl 24.02.17, 10:16
                Nie cierpię jak takimi wpisami miesza się w głowach jeszcze nieświadomym rodzicom szukającym pierwszego wózka :/ Pierwsze dzieco, pierwszy wózek, jeszcze go nawet nie mam a juz jestem fachowiec bo w sklepie widzałam ...
          • Gość: MamaKaroli Re: Royal Hessen Nokka IP: *.internetia.net.pl 24.02.17, 08:34
            Olielieo
            skąd wzięłaś wymiary gondoli?
            wiesz jakie wymiary ma siedzisko w tym wózku?
            • olielio Re: Royal Hessen Nokka 24.02.17, 08:41
              Ze sklepu:) siedziska nie pamietam bo nie zapisalam ale po rozlozeniu bylo rowniez jedno z najwiekszych- nie na oko, pan mierzyl mi metrowka:)
              • Gość: MamaKaroli Re: Royal Hessen Nokka IP: *.internetia.net.pl 24.02.17, 10:13
                Oj olielio, wózka na żywo Z METRÓWKĄ to ty nie widziałaś ...

Gondola jest taka jak w Tako Max One i zapewne tak jak w Tako widziałaś wymiary zewnętrzne podawane przez producenta ... tak ZEWNĘTRZNE. Z doświadczenia: gondola w max one (czyli taka sama) ma 78-79 cm długości i ok 35 szerokości (nadal sporo) jest płytka. Siedzisko to oparcie ok 42-45 cm i niewiele ponad 30 szerokości. Czyli jedna z najmniejszych :)
                Jeśli widziałaś na stronie sklepu wymiary siedziska ponad 60 i szerokość ponad 40 to są to wymiary zewnętrzne! Nie zastanowiło Cię ze wymiary złożonego stelaża i szerokość siedziska sie pokrywają?

Co do "dobrej" wagi jak piszesz: stelaż tego typu to 10 kg jak nic, gondola 5kg a siedzisko 6kg czyli wersja spacerowa 16 gk ... w praktyce nawet nieco wiecej ... wow

Dno gondoli: nie drewniane zapewne ale myślę ze jak w tako z płyty pilśniowej (tak jak w xlanderze, murze i innych) drewniane to ma Baby Design Husky, Emmaliunga.

• olielio Re: Royal Hessen Nokka 24.02.17, 15:04
                  Pan w bobolandzie ma metrówke w kieszeni i mierzył z zewnątrz i wewnątrz gondole i siedzisko, dno to płyta, dla mnie w uproszczeniu to dno "drewniane" dla odroznienia od plastikowego po prostu, bo nie jestem specjalistą od konstrukcji poszczególnych wózków:) Jak będzie do odbioru to go z ciekawosci przeważę w domu, ale porównując wagę w sklepie elementy były lżejsze od np xlandera, choć jest ciezszy od mutsy-chodzi mi o faktyczne podnoszenie elementow a nie o opisy producentow. Dalsza taka dyskusja nie ma sensu, szczeglnie z osobami, które tego wózka nie miały i nie chcą mieć. Napisze opinię po odbiorze i z użytkowania, które może przydadzą się przyszłym mamom, bo wiem teraz sama jaka to trudna decyzja jest odnośnie do zakupu wózka:)
    • Gość: LaLaLo Re: Royal Hessen Nokka IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 01.03.17, 15:36
      Ja mam ten wózek już ponad pół roku i jestem bardzo zadowolona, jedyne rzeczy jakie mi się przydarzyły to złapany kapeć oraz podskrzypujące amortyzatory, ale usterki te zostały usunięte w 10 minut w sklepie.
      Polecam szczególnie osobą, które będą jeździły po nierównościach ponieważ jest bardzo miękki.
      • thea19 Re: Royal Hessen Nokka 01.03.17, 17:18
        pokaz nam wszystkim to cudo.
        • Gość: Przyszła mama Jerz Re: Royal Hessen Nokka IP: 87.239.94.* 17.08.17, 12:28
          Hej! Jestem zainteresowana wózkiem Nokka od Royal Hessen.
          Z tego co wywnioskowałam z informacji zdobytych na tym forum, na YT, w opisie sklepu internetowego Boboland (boboland24.pl/royal-hessen-m42) i w sklepie stacjonarnym Dudek w Warszawie, gdzie można wózek zobaczyć i zamówić:
          Nokka to wózek produkowany przez polską firmę Tako, złożony z takich samych części jak inne polskie wózki. Jego poprzednikiem, prekursorem był Tako Max One (dostępny film na YouTube: www.youtube.com/watch?v=KXGeoj3Di88). W Max One zostały dołożone amortyzatory - na podwójne i ta pozytywna zmiana utrzymała się w wózku Nokka. Max One dostał dobre noty po wejściu na rynek, głównie za designe zbliżony do yoolz day czy innych zach. marek, wciąż będąc niewiele droższym, porównywalnym cenowo z innymi polskimi wózkami.
          (Max One wciąż można gdzieś kupić, w kilku sklepach interentowych-ale z pojedynczymi amortyzatorami za jakieś 2500zł za 2w1.)
          Te fajne noty spowodowały rebranding: wózek zaczęto produkować pod nową, obco brzmiącą marką, z lepszymi jakościowo tkaninami i stonowanymi kolorami. Do tego dobra gwarancja i za taki produkt płacimy ok.500-1000 zł więcej (bo 3000zł) w porównaniu z MaxOne czy innymi polskimi produktami. Wciąż mniej niż za Cybex Priam (od 4200 bez akcesoriów) czy Joolz Day2(od 4250) (które, co prawda, mają różne dodatkowe funkcjonalności - mi osobiście niepotrzebne)
          24 miesiące gwarancji
          "Firma realizuje na terenie całej Polski system serwisowania „Door to door”. Reklamację lub konieczność naprawy zgłasza się telefonicznie, bez konieczności wychodzenia z domu, a więc z korzyścią dla klienta. Następnie wybrany przez firmę kurier odbiera wózek potrzebujący naprawy, a po zakończeniu prac serwisu odwozi go do klienta. Serwis w ramach okresu gwarancji jest bezpłatny."

Tyle wiem. I wciąż jetem zainteresowana. Widziałam wózek na żywo, wpadł mi w oko, rozumiem, że dopłacam za wygląd, ale gwarancja 24mm to też mało popularna sprawa wśród polskich wózków, warta dopłaty.

Teraz pytanie do was: czy ktoś taki wózek posiada, jest zadowolony/niezadowolony z użytkowania? Czy wózek jest wygodny dla dziecka - szczególnie pytam o spacerówkę? Czy nie jest jakoś szczególnie awaryjny? a, i czy dostęp do wentyli nie jest jakiś utrudniony.

Proszę o opinie użytkowników :) Pozdrawiam!

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka