Dodaj do ulubionych

Amortyzacja w używanym wózku

IP: *.internetia.net.pl 14.12.16, 16:14
Siostra kupiła wózek 3w1, używany choć wygląda nieźle. Wózek ma niecały rok, rysy na stelażu, ślady na kołach, tapicerce, budce ale ok. Najgorsze jest to że amortyzacja jakby osiadła, nawet na pusto jest przechylony w stronę rączki. Przy zakupie siostra zachęcona niską ceną tego nie wyłapała ale dno gondoli jest pod kątem wiec możliwe że dziecko będzie się zsuwało, spacerówka tyłem też zjeżdża. Amortyzacja jest w ramie i przy sprężynach, przekręcanie jej nic nie daje. Jak wsadziłam zgrzewkę wody do spacerówki to wózek jeszcze mniej amortyzował.

Naprawa gwarancyjna nie obowiązuje bo gwarancji/paragonu nie mamy, koszt w serwisie może być różny bo jak się już dowiadywałam "zależy". Sprzedająca twierdzi że wózek był sprawny i się czepiamy :( Jest możliwy sposób na domową naprawę/wymianę amortyzatorów? Wózek miał być używany jako głęboki i spacerówka na krótko ale obawiam się że nawet i tak się nie da a siostry denerwować nie chcę puki czegoś nie wymyślimy.
Obserwuj wątek
    • thea19 Re: Amortyzacja w używanym wózku 14.12.16, 18:39
      a co to za wozek? i skoro ma niecaly rok, to sprzedajaca ma chyba paragon albo dowod zakupu?
      • Gość: Kasia Re: Amortyzacja w używanym wózku IP: *.internetia.net.pl 14.12.16, 19:53
        Wózek nazywa sie Sport. Sprzedająca zgubiła ponoć dowód zakupu ale wózek to dość nowy model więc starszy na pewno nie jest. Na spacerówce nie ma prawie śladów użytkowania. Na pierwszy rzut oka tego nie widać bo gondola mocno zaokrąglona. Cena niska bo skorupa gondoli mocno porysowana, stelaż też a babeczka chciała szybko sprzedać.
        • thea19 Re: Amortyzacja w używanym wózku 14.12.16, 19:57
          sam sport to raczej nie bardzo. poszukaj dokladniej nazwy. moze to dziadostwo to anex sport?
          • Gość: Kasia Re: Amortyzacja w używanym wózku IP: *.internetia.net.pl 14.12.16, 20:02
            Jest napis Sport Anex masz rację.
            • thea19 Re: Amortyzacja w używanym wózku 14.12.16, 20:11
              tego badziewia nie naprawiaj tylko sprzedaj na olx czy gdzie tam to kupilyscie. wiesz juz teraz czemu 1 wlascicielka pozbyla sie grata. jesli chcesz miec cos porzadnego, to wejdz na wozkomanie i zaloz watek nt swoich potrzeb oraz budzetu. mozna kupic uzywany wozek, ktory pojezdzi 10lat i sie nie rozleci i jeszcze bedzie komfortowy dla rodzica.
              ps anex ma tylko rok gwarancji producenta, to o czyms swiadczy.
              • Gość: Kasia Re: Amortyzacja w używanym wózku IP: *.internetia.net.pl 14.12.16, 20:28
                Siostra znalazła w jakiś ogłoszeniach lokalnych, nie wiem gdzie. Pojechali zobaczyli że się składa/rozkłada, czysty, w dobrej cenie i kompletny i kupili. Podobał się jej ten wózek i twierdziła że czytała dobre opinie a ja nie zgłębiałam tematu. Zależało im na głębokim i dobrze amortyzowanym w sumie bo spacerówkę, moim zdaniem dość fajną mają po dziecku z rodziny (Peg Perego Book). Mnie nie podobało się ułożenie gondoli ale nie chcę siostry denerwować... Może szwagier coś wymyśli bo jak mu włożyłam poziomicę do gondoli to dopiero uwierzył że coś nie halo :)
                • thea19 Re: Amortyzacja w używanym wózku 14.12.16, 20:33
                  dobre opinie pisza o nim tylko sprzedawcy. wozek jest badziewny, ma strasznie wysoka cene i nie nadaje sie do niczego, poza irytowaniem.
                  • Gość: Kasia Re: Amortyzacja w używanym wózku IP: *.internetia.net.pl 14.12.16, 20:37
                    Spodobał się bardzo, niestety ale teraz mamy problem. Jutro szwagier ma poszukać amortyzatorów bo twierdzi, że nie pracują jak należy. Choć wątpię że to wymieni. Moze sprzedać puki czas? Jakiś komis cokolwiek a szukać innego? Przyznam że się wkurzyłam nieźle. Sprzedająca twierdzi że z wózkiem wszystko ok, czepiemy się, oglądali i było dobrze a jakby co to pieniędzy i tak nie odda bo nie ma już ...
                    • thea19 Re: Amortyzacja w używanym wózku 14.12.16, 21:27
                      same amortyzatory nie beda jedynym problemem. beda osemkowac przednie kola, bardzo mozliwe, ze rozpadna sie bo to czesta usterka w tym wozku, stelaz moze peknac. spacerowka totalnie nie nadaje sie dla dziecka bo jest zle skonstruowana. na kafeterii jest sporo historii uzytkowniczek. watki pochwalne sprzedawcow nalezy pominac. niech siostra pozbedzie sie tego jak najszybciej.
                      • Gość: Kasia Re: Amortyzacja w używanym wózku IP: *.internetia.net.pl 15.12.16, 07:45
                        Oglądałam kółka, z tyłu ok ale co miałaś na myśli pisząc, ze będą ósemkować przednie kola? czy chodzi o to, że nie jedzie prosto tylko chwieje sie na boki ściągając wózek z prostego toru jazdy? Jeśli tak to ósemkują (jedno zdecydowanie bardziej). Wózek schowany w garażu a my myślimy co z fantem zrobić. Stelaż faktycznie trochę skrzypi, jak pusty to nie bardzo nawet i można nie zwrócić uwagi ale jak włożyłam wodę to już bardziej. A na zdjęciu wygląda niemal idealnie...
                        • thea19 Re: Amortyzacja w używanym wózku 15.12.16, 08:57
                          przednie kolka osemkuja czyli zyja wlasnym zyciem, tak jak piszesz, wozek jedzie jak chce a nie jak chce wlasciciel. porada sprzedawcow bezcenna: zablokuj przednie kola.
                          ps jesli chodzi o wyglad, to nic unikatowego, wyglada jak wszystkie wytwory czestochowskie. nie wiadomo czemu przewyzsza je tylko cena. powstalo to dziadostwo z chinskich czesci a firma jest ukrainska. sprzedaj nawet za grosze i kup cos normalnego.
                          • Gość: Kasia Re: Amortyzacja w używanym wózku IP: *.internetia.net.pl 15.12.16, 09:21
                            Dzięki raz jeszcze. Poczytałam wpisy na wspomnianej kafeterii, radzą tam żeby utwardzić amortyzację ale to u nas nie działa, moze byc utwardzona ale i wtedy pusty wózek ma pochyloną gondolę/siedzisko. Rady jakie wyczytałam przez noc podobne do tego z postu poniżej i pilnika. Koła blokować, z amortyzacji zrezygnować, smarować (tylko co bo lekko obciążona konstrukcja trzeszczy, namoczyć w oleju?). Wynika z tego że wózek super a jak coś się zepsuje to nie używać bo reszta super a jak używasz to źle.
                            • thea19 Re: Amortyzacja w używanym wózku 15.12.16, 09:33
                              w normalnym wozku nic nie musisz robic poza czyszczeniem i psikaniem od czasu do czasu teflonem, chociaz ja mury nie smarowalam nigdy, poszla do bratowej i po dwojce dzieci dalej nic nie piszczy, wozek ma 6lat i wciaz jest w bardzo dobrym stanie, nawet detki sa oryginalne i nigdy nie byly latane.
                  • Gość: Kasia Re: Amortyzacja w używanym wózku IP: *.internetia.net.pl 14.12.16, 20:47
                    Dziękuję za szybką odpowiedź :)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka