Dodaj do ulubionych

Bardzo proszę o pomoc!!!

16.02.18, 07:02
Witam wszystkich czytających, czy ktoś słyszał o wózku chicco bravo? Bardzo mi się spodobał, były dobre opinie więc zamówiłam na amazon - dokładnie yfostore baby...
Czy ktoś zamawiał? Nie wiem czy nie wyjdzie z tego jakiś problem, ponieważ otrzymałam informację że przesylka jest zatrzymana przez urząd celny ... tylko w opisie nawet nie jestem napisany jaki... nr przesyłki też nie ma, tylko nr zamówienia... 😣
Napisałam maila, bez odzewu...
Proszę, podpiwiedzcie co zrobić....😢

Obserwuj wątek
    • natalia123456654321 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 16.02.18, 20:00
      Tak, ja zamowilam z yfostore.com wozek quinny mood rachel zoe, u mnie wczoraj bylo na etapie tez sprawdzania, ale od wieczora nie potrafie wejsc na ich stronke, masz moze tez taki problem ?
      • Gość: MamaKaroli Re: Bardzo proszę o pomoc!!! IP: *.internetia.net.pl 16.02.18, 21:02
        Wpiszcie nazwę strony do wyszukiwarki. Na zagranicznych forach są juz wątki na ten temat. Nie wygląda to dobrze, ale osobiście nie znam strony ani nikogo kto by z niej zamawiał.
      • Gość: Ewka Re: Bardzo proszę o pomoc!!! IP: 188.191.200.* 16.02.18, 21:57
        U mnie ten sam problem czy juz ktos cos wie co sie dzieje!!!
        • natalia123456654321 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 17.02.18, 00:17
          Może zostawimy namiary na siebie w razie oszustwa? będzie Nam w grupie łatwiej załatwić ewentualne sprawy sądowe. Ja będę informowała na bieżąco czy się coś ziemnia :)
          • ekaszuba1 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 17.02.18, 11:02
            Hej czy zmienilo sie cos u Was?
            • natalia123456654321 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 17.02.18, 11:57
              Nic niestety, zostałysmy oszukane kochane, trzeba coś z tym zrobić, jakis pozew napisać?
              • pigana Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 17.02.18, 12:25
                Teraz działają jako HWTSTORE.com ...
                Jaki pozew? Gdzie????
              • ekaszuba1 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 17.02.18, 14:43
                I robimy faktycznie wszystko jest to samo na ten stronie co podala kolezanka
    • maegaret Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 17.02.18, 01:20
      Witam
      Ja też zamówiłam zaplacilam i na drugi dzień nie byli już aktywnej strony
      Myślę ze to oszustwo
      Moj meil Margaretd@wp.pl
      • pigana Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 17.02.18, 11:10
        Te z myślę że to oszustwo... strona jest nieaktywny-wysłałam maile i nie docierają... 😣
        Id komputera z którego zostają wysyłane oferty nie jest zarejestrowany w żadnym kraju... 😣
        U mnie żadnych postępów- ostatni raport że przesylke przejął urząd ceny- spr nie mogę bo nawet nr przesyłki nie mam (jedynie nr zamówienia)
        • ekaszuba1 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 17.02.18, 14:55
          Tak oni sa pod ta nazwo htwstore wszystko to samo
          • Gość: MamaKaroli Re: Bardzo proszę o pomoc!!! IP: *.internetia.net.pl 17.02.18, 16:49
            Ta strona to lipa. niektóre informacje skopiowane z innych stron, np:
            incarsafetycentre.co.uk/contact/milton-keynes/
            swoją drogą wszystkie sprzedawane artykuły przecenione o jakieś 80 - 90%, wszystkie, nawet najnowsze kolekcje. Do tego brak wysyłki pobraniowej ...

• ekaszuba1 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 18.02.18, 08:07
              Czy da sie cos z tym zrobic
    • ichmama Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 19.02.18, 16:13
      Można wyciągnąć wnioski na przyszłość.
      Po pierwsze i przede wszystkim nie ufać sklepom z asortymentem -80,70,50 proc na wszystko. Oczywiście trafiają się takie okazje ale na pewno nie na cały asortyment i raczej na starsze roczniki. Z czego inaczej. miałby się taki sklep utrzymać?
      Po drugie wpisać w wyszukiwarce nazwę sklepu i wyraz "scam". Jeśli to oszusci to będą jakieś negatywne recenzje, chyba że sklep działa od niedawna. Wtedy również rezygnujemy z zakupu.
      Po trzecie. Sprawdzamy stronę sklepu na Facebooku. Większość sklepow je prowadzi i ma jakieś opinie.

Ja tak zrobiłam kupując swój wózek ze sklepu hiszpańsko-francuskiego. Zrobiłam małe internetowe śledztwo, wszystko wydawało się ok. Ponadto byłam w kontakcie messengerowym i telefonicznym ze sklepem. A mimo to i tak drżałam, czy wózek dotrze. Na szczęście dotarł w ciągu kilku dni i jest ok. Zresztą sledzilam przesylke przez parcel tracking.
    • warczerad1 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 21.02.18, 16:29
      czy ktoś coś działa w tej sprawie. Policja, urząd ochrony konsumenta itd? Kilka stówek poszło w piach i nie wiem co z tym fantem robić
      • natalia123456654321 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 22.02.18, 21:59
        tak ja chce rowniez cos zrobic, chyba zaczne od pojscia na policje
    • warczerad1 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 21.02.18, 16:30
      Czy robicie coś w tej kwestii. Nie wiem czy iść z tym na policję, UOKIKu ? Kilka stówek poszło w piach i po prostu się z tym pogodzić?
      • ekaszuba1 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 22.02.18, 08:36
        Halo dziewczyny co robic ma ktoras jakis pomysl przeciez nie mozna tego tak zostawic
        • natalia123456654321 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 22.02.18, 22:01
          radze zglosic przestepstwo na policje , ja pojde jutro prawdopodobnie
          • ekaszuba1 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 23.02.18, 12:59
            Hej i co bylas zglosic sprawe
            • natalia123456654321 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 23.02.18, 13:41
              Niestety nie dalam dzis rady, jutro w poludnie pojdę jak partner wroci z pracy,bede Was na biezaco informowac :)
              • ekaszuba1 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 05.03.18, 07:49
                I jak tam sytuacja
                • natalia123456654321 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 05.03.18, 15:44
                  No ja jestem aktualnie w Holandii inie byłam na policji, ale wczoraj mi stronka się otwarla, jestem moje zamówienie niby jest już w Zabrzu ale cisza ani be ani me od kuriera.. Ciekawe a u Was jak?
                  • ekaszuba1 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 05.03.18, 17:43
                    No u mnie ti sako na stronke wchodze i tez jest gdzies juz blisko mnie...poczekamy zobaczymy
                    • ekaszuba1 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 06.03.18, 20:12
                      No i jak doszlo cos?
                      • natalia123456654321 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 07.03.18, 14:15
                        Coś ty, wal nas walkami, nagle status się zmienił na niedostarczone mylne, a dziś się zmienił w trakcie, co za ch...e :/ szkoda słów i nerwów te, a iść na policję
                    • tahmina1 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 10.04.18, 15:52
                      witam doszla paczka z hwtstore>PL
    • ja.agnieszka.j Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 07.03.18, 15:25
      Cześć Dziewczyny,

Ja tez zamówiłam wozek na yfostore.com,14.02.2018r. Oczywiście nie dotarł. Strona raz jest,raz znika,przesyłka niby gdzies w Polsce..taaaaaa. Tknęło mnie,ze to moze byc oszustwo zaraz jak zapłaciłam-kartą kredytowa mBank. Sprawdziłam obciążenie i było przewalutowane z jakiejś dziwnej chińskiej waluty,a niby to UK. Dzwoniłam do banku-póki jeszcze środki były tylko zablokowane na koncie a nie rozliczone,co moge zrobic jesli to jest oszustwo? Poinf mnie,ze muszę poczekać na rozliczenie,a potem jakby co zlozyc reklamacje ChargeBack. Tak tez zrobiłam,czekam na rozpatrzenie.
      • Gość: Natalka.k Re: Bardzo proszę o pomoc!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.06.18, 14:50
        Może Pani powiedzieć co Pani napisała do banku, uznali Pani reklamacje
    • ja.agnieszka.j Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 07.03.18, 15:33
      Raz jeszcze ja;) Oczywiście na karcie od razu wyzerowalam limity na transakcje internetowe,zeby mi jeszcze karty nie spruli;) Co do Polskiej Policji nie wierze,zeby cokolwiek mogli zrobic,ale czasem takie zgłoszenie jest wlasnie potrzebne do chargebacku. Na razie nie dostałam inf,ze mam takie zawiadomienie zlozyc. Ale jakbyście jakies zbiorowe zgłoszenie szykowały ja sie podpisuje. Bardziej wierze,w instytucje finansowe w tej kwestii,zobaczymy jak długo;)
      • natalia123456654321 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 11.03.18, 21:15
        Hej, jak tam sytuacja u Was? Mój status się zmienił na paczka dostarczona do drzwi, a wózka nie widać. Heh, piszę z kimś od nich, niby mam poczekać kilka dni, taaa, napisałam, że pójdę na policję itd.. Ciekawe co będzie dalej.
        • ekaszuba1 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 14.03.18, 05:29
          U mnie tak samo🤣🤣🤣🤣
        • maegaret Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 16.03.18, 12:37
          Moje meile do nich nie dochodzą
          Na jaki meil piszesz?
          • ekaszuba1 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 17.03.18, 19:47
            No wlasnie na jaki email piszesz bo u mnie od paru dni "dostarczono do drzwi wejsciowych"
            • natalia123456654321 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 19.03.18, 19:29
              Ja piszę na fb do nich, natomiast od paru dni cisza ku... :/
        • tahmina1 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 10.04.18, 16:01
          witam dotarla wkoncu paczka?
      • Gość: Natalka.k Re: Bardzo proszę o pomoc!!! IP: *.dip0.t-ipconnect.de 01.06.18, 13:44
        Jak Pani odzyskała pieniądze? Jaka reklamację Pani napisała do banku żeby zwrócili pieniążki?
    • Gość: Joanna Re: Bardzo proszę o pomoc!!! IP: *.telpol.net.pl 30.03.18, 23:49
      e-import.pl/clo-i-podatki/towar-zatrzymany-przez-urzad-celny/
      • ja.agnieszka.j Re: Bardzo proszę o pomoc!!! 04.05.18, 10:42
        Cześć dziewczyny:) Jesli jeszcze odwiedzacie ten wątek-ja odzyskałam pieniądze za wozek/oszustwo:) Bank uznał moja reklamacje:) Tadam😁
    • Gość: Monika1987 Re: Bardzo proszę o pomoc!!! IP: *.zapnet-isp.net 17.07.18, 15:47
      Witajcie, też mam ten problem, wydawała się fajna promocja, naszej córeczce zamówiłam wozyczek i nie dotarł co najlepsze na ich stronie w śledzeniu przesyłki jest że dostarczona do drzwi wejściowych...ha ha ha, szkoda że parę stówek jak piszecie poszło w ...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka