Dodaj do ulubionych

TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł

09.01.06, 16:14
Witam
Znalazłam w internecie wózek TRAXX HAUCK MERLIN 4,który dostosowany jest do
jazdy po super nierównościach. Niestety nie mogę znaleźć żadnej opinii na
jego temat. Czy naprawdę nikogo ten wózek nie zainteresował?
link do zdjęć www.allegro.pl/show_item.php?item=78956982

tickers.TickerFactory.com/ezt/d/1;20716;33/st/20060406/k/8772/preg.png
Obserwuj wątek
    • katka761 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 09.01.06, 23:28
      hej
      Haucki są raczej niepopularne w Polsce. jeśli nie kupię mutsy, to zapewne
      weźmiemy ten pojazd, ale musimy sie dowiedzieć o nim więcej szczegółów, ile
      bedzie kosztował fotelik, okrycie do spacerówki. a tu masz linki - może coś
      pomoga.
      www.mytoys.de/is-bin/INTERSHOP.enfinity/eCS/Store/de/-/DEU/DisplayProductInformation-Start;sid=39hsEshfCf9UEoudPnwPGslVu3i_6pL3Xo8=?
      ProductSKU=de_DE-1447957#rating

www.hauck-group.de/pdf/im/pl/IM-PL-07-Marlin%204.pdf
      • mkw1 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 10.01.06, 09:53
        Czesc

Wozek wyglada super. Ja zastanawialam sie nad "i'coo Platon" (www.hauck-
        group.de/en/detail.asp?PLID=4&BID=18&KID=1&HID=2&UID=71&DID=120&ARTNR=372128#)
        ale ani w Platonie, ani w Merlinie nie znalazlam mozliwosci przelorzenia raczki
        na druga strone. Nie ma, czy ja nie moge znalezc?
    • katka761 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 10.01.06, 15:36
      merlin nie ma regulowanej rączki, nie znalazłam takiego info na stronie
      producenta, chyba że przegapiłąm. co do i'coo platon 4 air czy photon 4 air -
      tymi się interesuję - rączki nie mają przekładanej, mają ruchomą rączkę, można
      montować na nich fotelik samochodowy (na stelaż) jedyny mankament to to że są
      duże po złożeniu. ale jeśi nie znajdę mutsy to wybór chyba pasnie na nich.
      zresztą zawsze podobały mi sę wózki z grupy hauck.
      • kaka_h Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 10.01.06, 17:23
        Odnośnie wózków i'coo to na polskich forach prawie nic na ich temat nie pisza
        bo tych wozkow malo jeździ. Zastanawiałam się nad kupnem któregoś z tych wózków
        i nie wiedziałam gdzie się na ich temat dowiedzieć. Weszłam więc na niemieckie
        fora i tam piszą same negatywne rzeczy na temat tych wózków. Przeważnie cały
        czas wózek w naprawie. Wiec zrezygnowałam z niego.
    • julliettaa Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 12.01.06, 21:23
      Witam.
      Ja tez sie zainteresowalam tym wozkiem. Niestety w internecie niewiele sklepow
      prowadzi jego sprzedaz.Nie widzialam go tez na zywo. Z Waszych postow wynika,
      ze niezbyt pochlebna opinia ciesza sie wozki i'coo, ale czy to dotyczy tez tego
      modelu traxx marlin???Mi sie wydaje, ze wozek jest ok. na pierwszy rzut oka...
    • baranek77 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 13.01.06, 10:43
      Cześć dziewczyny,
      ja jestem na etapie wybierania spacerówki dla mojej córki i strasznie podobają
      mi się haucki. Znalazłam sklep internetowy który sprzedaje m.in. Haucki, traxx,
      tu jest link
      www.bobowozki.pl/product_info.php?manufacturers_id=26&products_id=219
      tam możecie sprawdzić np. ceny gondolek do Marlina
      Pozdrawiam,
      Magda
    • katka761 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 13.01.06, 11:44
      ja widziałam na żywo i siębawiałm dosyć długo i'coo platon 4 air. dla mnie
      bomba. wydaje mi się nieprawdziwe wypowiedzi o i'coo platon. to jest wózek w
      miarę nowy, a poza tym niemiecki producent daje na ten wózek PIĘCIOLETNIą
      GWARANCJę. niestety nasz importer daje tylko rok. zresztą podobnie jest z mutsy
      w NIemczech, Holandii dwa lata, a u nas rok. jeżeli chodzi o ten model i'coo to
      dla mnie on przewyższa klasą nawet mutsy. niestety sam stelaż z kołami waży 15
      kg. w sprzedaży u nas trudno go znaleźć, bo i ceny są troszkę szalone (zupełnie
      inaczej wygląda to w Niemczech) za gondolkę sprzedawcy chcą 900-1000, a i za
      spacerówkę tę samą cenę. poza tym cena fotelika samochodowego waha sięw
      granicach 550-650. gdyby tylko gwarakcja była pięcioletniaa, to można byłoby
      się zastanowić.
      • julliettaa Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 13.01.06, 14:54
        Na stronie bobowozki.pl hauck traxx marlin 4 jest najdrozszy! Taniej jest na
        allegro. Ja znalazlam tez srone bazarek.com i tam ceny sa o wiele nizsze. Daja
        tam tez gwarancje. Sa tam rozne modele haucka a do tego jest Marlin 3
        (trzykolowy)-moj faworyt. Wiecie moze gdzie wozki haucka mozna obejzec we
        Wroclawiu???
    • anik-a28 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 14.01.06, 14:54
      Witaj. Ja mam zamiar kupić wózek firmy Traxx, model Jaguar. To jest wózek
      głęboko- spacerowy. Ja upatrzyłam go sobie w Świecie Dziecka. Wózek jest
      świetny, ma wiele zalet, bardzo solidny( niemiecka marka), świetnie się
      prowadzi, bardzo łatwo się składa (po złożeniu zajmuje b. mało miejsca), ma
      ciekawą kolorystykę w przeciwieństwie do Emmaljungi(a zastanawiałam się nad tym
      wózkiem). Właściwie to jeżeli chodzi o solidność i trwałość to porównywalny
      jest z Emmaljungą ale o wiele ładniejszy jak dla mnie. Ta firma jest jeszcze
      mało znana w Polsce, ale ja już tyle opcji brałam pod uwagę i jestem
      zdecydowana na Traxx-a Jaguara. Ten drugi model Traxx-a ma takie dziwne
      podwozie (idealne ponoć na tereny leśne), ale mnie bardziej pasuje Jaguar.
      Jeszcze go nie kupiłam (bo termin mam na kwiecień) ale jestem już zdecydowana.
      Moim zdaniem inne wózki (poza Emmaljungą- ale ona jest b. nieładna) chowają się
      przy Traxx. Pozdrawiam, Ania.
      Jeśli masz stronę internet. Traxx-a to podaj proszę, bo ja nie mogę znaleźć.
    • katka761 Re: do Anik 14.01.06, 16:22
      hej
      tu jest storna www.hauck-group.de/de/detail.asp?
      PLID=7&BID=1&KID=1&HID=2&UID=202&DID=68&ARTNR=342732

u mnie odpadł i traxx i i'coo ze względu na wage, a poza tym one wcale aż w
      takie małe się nie składają. a szkoda niestety, bo ja byłam bardzo napalona na
      i'coo.
      • anik-a28 Re: do Anik 14.01.06, 18:35
        Dziękuję bardzo. A co to jest za firma ten i'coo- nie wiem. Czy to też jakiś
        niemiecki wózek.Jeśli możesz to napisz coś o nim. A co do traxxa to moim
        zdaniem nieźle się składa, może się mylę i jest pod tym względem jakiś lepszy.
        Ja w każdym razie sprawdzałam kilka wózków (tych które mnie interesowały) i mój
        mąż stwierdził, że ten najlepiej się składa. Pozdrawiam, Ania
    • katka761 Re: do Anik 14.01.06, 18:48
      hej
      traxx i i'coo są z grupy niemieckiej hauck. co do składania wszystko zależy od
      tego jaki macie bagażnik. my niestety nie dysponujemy sporym i wybór padł na
      mutsy. i'coo są wózkami wyższej klasy od traxx. jeśli się zdecydujecie to
      uważajce żeby sprzedawca Wam nie wcisnął starej kolorystyki mówiąc, że jest
      najnowsza. z tego co wiem nowe kolory mają wejść ok 20-30 stycznia. tylko nie
      wiem czy na wszystkie kraje one pójdą.
      • anik-a28 Re: do Anik 16.01.06, 11:38
        Witaj ponownie. Nie wiem nic o nowej kolorystyce. Tak czy inaczej z wózkiem nie
        ma pośpiechu, ważne że wiem jaki chcemy kupić. Zamówimy pewnie dopiero w marcu
        tak więc gdyby wyszła nowa kolorystyka to ja się załapię. Pozdrawiam
        • pamciaw Re: do Anik 17.01.06, 10:38
          Aniu a wozek Traxx Jaguar o ktorym piszesz to 3 czy 4 kolowy? Ja mam do
          sprzedania ew.naprawde niedrogo (bo niedrogo kupilam w Anglii)trojkolowca.
          Pisze ew. bo wozek jest super, ale dopiero jak go dostalam okazalo sie ze nie
          mieszcze go do mojego mini autka. Takze musze sie powaznie zastanowic co
          zrobie. Kupie inny - mieszczacy sie do autka wtedy sprzedam mojego Jaguara,
          albo zostawie ten i jakos bede unikac wsadzania go do auta. Strasznie mi zal go
          ew. sprzedawac. Musze to dobrze rozwazyc....Oczywiscie moj wozeczek jest
          nietkniety, nowiutki, musze tylko do niego gondolke dokupic w razie gdybym sie
          zdecydowala go zostawic (a znalazlam juz zrodlo gondolek za 499 PLN czyli
          przyzwoicie cenowo).

pozdrawiam
          Paulina
          • anik-a28 Re: do Anik 17.01.06, 17:50
            Kochana dziekuję za propozycję, ale ja niestety nie znoszę 3-kołowców. Nie wiem
            dlaczego ale denerwują mnie takie wózki. Fajnie że jest coraz więcej
            zwolenników Traxx-ów. Ja mam zamiar go kupić ale jestem ciekawa dlaczego ty go
            kupiłaś. Poza tym skoro kupiłaś go w Anglii to może napiszesz jaką opinię ma
            ten wózek w tym kraju. a swoją drogą wierzę że jest ci go żal, bo ten wózek
            jest taki słodki. Nie dość że solidny, fajnie się prowadzi, ma drewnianą
            podstawę gondoli( co jest ponoć bardzo istotne), to jeszcze jest nowoczesny i
            ładny. Pozdrawiam, Ania
            • pamciaw Re: do Anik 22.01.06, 20:57
              Hej,

ja akurat lubie 3-kolowe a ten Traxx jest wyjatkowo ciekawy, poza tym latwiutko
              sie sklada, spacerowka sie montuje w obu kierunkach no i caloksztalt ogolnie
              pozytywny dlatego sie na niego zdecydowalam nawet go nie widzac wczesniej. i
              sie nie zawiodlam. Zawiodl mnie moj bagaznik....ale nie poweidziane ze sie go
              pozbede....:)

pozrawiam
              • ulka1970 Jaguar 25.01.06, 12:43
                Jak ci się użytkuje Jaguara Traxxa? Rzeczywiście jest taki duży, że się nie
                mieści w bagażniku ? Nadal chcesz go sprzedać ? Jaki masz kolor ?
    • agaiartur Re: TRAXX hauck merlin 24.02.06, 11:42
      mi tez sie strasznie podoba ten wózek - ale po przeczytaniu tych opini sama
      zgłupiałam - wygląd dla mnie - bomba - ale czy napewno sie nie rozleci tak
      szybko.....
      może wie ktoś gdzie na śląsku moge zobaczyc ten wózek????
    • gorzata77 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 28.02.06, 13:08
      allegro.pl/item89373545_nowy_traxx_hauck_merlin_4_deluxe_gondola_new_.htm
      l juz jest tańszy:-) bardzo jestem ciekawa opini, bo tez mi sie podoba trn
      wózeczek
      • dyzia81 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 28.02.06, 14:04
        My już właściwie jesteśmy zdecydowani na Traxxa Marlina 4 :)
        Chociaż 10 marca wychodzi nowość impalstu - Volant, poczekam jeszcze co to
        będzie za "cudo" i wtedy ostatecznie zakupimy lepszy :)
        O ile o tych tanszych wózkach haucka z serii radster słyszałam wiele złego, o
        tyle o Traxxach same dobre opinie, na forum babyboom znalazłam 2 zadowolone
        użytkowniczki Marlina 4... myślę, że to będzie dobry wybór :)
        • 0902b Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 28.02.06, 14:41
          Też mi sie podoba ten wózek, ale zauważyłyście, że ma cholernie szerokie
          podwozie, o ile dobrze widziałam to 70 cm, do Punto nie wejdzie za Chiny.
      • bastek80 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 16.06.06, 22:42
        cześć
        mam pytanko gdzie na sląsku zobaczyć haucka traxx4 Marlin oraz Jaguar jestem z
        okolic Tych. nie ma go w zadnym znanym mi sklepie. Napliłem sie na niego,jesli
        go nie zobacze to raczej kupie drivera.

pozdawiam bastek_ole

• mazja1 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 28.02.06, 22:11
      czy ktos wie gdzie można kupic marlina 4 w łodzi? tez mi sie podoba i słyszałam
      same pozytywne opinie.
      • gorzata77 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 01.03.06, 14:02
        A co sądzicie o braku regulacji podnóżka, nie przeszkadzają wam wiszące nóżki
        podczas snu dziecka....?
        • dyzia81 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 02.03.06, 09:52
          gorzata, z tego co wiem to Marlin ma regulowany podnóżek.
          Popatzr na "ikonki" pod wózkiem :
          www.bazarek.com/product_info.php?cPath=21_30&products_id=58
          Pozdrawiam
          • gorzata77 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 02.03.06, 11:04
            o jeny juz sie dopatrzylam, sorki;-) to chyba przez to, ze ostatnio na jaguara
            sie zapatrzylam co o nim myslisz?
            www.bazarek.com/product_info.php?products_id=82
            • dyzia81 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 02.03.06, 11:43
              jaguar tez mi się podoba, to właściwie taki Marli tyle że bez tej wolno
              noszacej osi za to z przekładana w obie strony spacerowka...
              Ja na forum babyboom znalazlam kilka uzytkowniczek Marlina i po przeczytaniu
              ich opinii chyba sie zdecydujemy na Marlina, no chyba ze ten Volant sie okaze
              takim hitem ;)

Wklejam ci tu jeden z linków któe znalazłam do poczytania :
              www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,4955.0.html
              Buziaki
              • gorzata77 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 02.03.06, 12:03
                no własnie chyba rozczarowalam sie tym volantem, wyslalam ci na priv to co mi
                wczoraj z implastu przyslali, opis mnie zachwycil ale gdy otworzylam
                zalacznik....;-( niecierpie takich malych koleczek, a trojkolowca chyba bym nie
                chciala
                pozdrawiam
                a co sadzisz o x- landerach?
                • gorzata77 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 02.03.06, 12:16

• dyzia81 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 02.03.06, 12:46
                    Gosia, Icoo jest bardzo ładny ale cena zupełnie nie na nasze możliwości. Poza
                    tym uważam, że za 1200-1500 mozna juz kupic naprawde fajny wózek i nie ma sensu
                    wydawac tyle pieniedzy.

Obejrzałam fotki Volanta które dostałam od ciebie. Wiedzialam ze przednie koła
                    są mniejsze, ale nie ze az tak male... I felgi tak jakoś "plastikowo"
                    wyglądaja...
                    Ale chciałabym mieć okazję na żywo pooglądać :)

A skąd jesteś ?

Buziaki :)
                    Mariola
                    • gorzata77 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 02.03.06, 13:14
                      masz racje my tez sobie taka granice cenowa postawilismy do 1500;-) slyczalam
                      ze merlina i jaguara rzadko mozna w sklepach spotkac i troche sie tego boje bo
                      przeciez trzeba w "realu" obejrzec. Dlatego mnie X-landery tez zainteresowaly
                      www.xlander.com.pl/pl/ Mieszkam w Krakowie i mam jednak nadzieje, że
                      gdzies traxx napotkam:-) a ty skad jestes? bierzesz pod uwage x-landery?
                      pozdrawiam cieplo
                      gosia
                      • dyzia81 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 02.03.06, 13:35
                        Ja mieszkam pod Wrocławiem, wiem ze Traxxy można zobaczyć w Baby Maxxie , to
                        taki duży sklep w Psarach niedaleko Wrocławia, ale ja nie jestem zmotoryzowana
                        i zupełnie mi nie po drodze :( Jak mi sie nigdzie indziej nie uda obejrzec to
                        namówię szwagra i pojedziemy :)
                        Ale dziwie sie ze w Krakowie, takim dużym mieście nie ma w zadnym sklepie
                        Traxxów .

Co do X-landerów, to ostatnio oglądałam jednego trójkołowca, ale to jest to
                        samo co Quinny, moim zdaniem gondola jest za mała. Ale to tez kwestia gustu :)

Pozdrawiam serdecznie :)
                        Mariola
                        • gorzata77 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 02.03.06, 13:54

• dyzia81 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 02.03.06, 14:25
                            Dam znac na pewno :)
                            Ty też daj znać jak znajdziesz :)

I zapraszam na forum babyboom, jestes czerwcówką ? Mają tam swoje podforum :)

www.babyboom.pl/forum/index.php/board,85.0.html

Temat wózków na forum był już wielokrotnie wałkowany, polecam
                            podforum "Polecam/Odradzam" i wątki wózkowe na pozostałych podforach :)

Buziaki,
                            Mariola
                            • dyzia81 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 02.03.06, 14:30
                              Moja matematyka w ciąży zawodzi, hihihi.
                              Oczywiście jesteś sierpniówką a nie czerwcówka ;) A może i wrześniówką ?

Tak czy siak zapraszam na babyboom :)
                              www.babyboom.pl/forum/index.php/board,92.0.html
                              www.babyboom.pl/forum/index.php/board,96.0.html
                              Buziaki :)
                              • gorzata77 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 02.03.06, 14:36
                                koniec sierpnia;-) wlasnie sie zarejestrowalam na babyboom. Fajnie, że bedziesz
                                miala dzidzie na lato:-)
                          • kaja251 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 02.03.06, 14:37
                            Gorzata,ja jestem z okolic Rybnika i u mnie traxxów nie ma.Ale Pani w takim
                            dużym sklepie z wózkami powiedziała ze są w Krakowie.Jeżeli trzeba będzie to
                            wybiore się do niego do Krakowa ponieważ mie sie bardzo podoba.Niestety też nie
                            wiem w którym sklepie moze być.Pozdrawiam
                            • agaiartur kaja 251 02.03.06, 15:09
                              ja jestem z Żor - więc jesli by ci sie udało cos dowiedziec o tych wózkach to
                              prosze o jakieś wieści.oczywiście ja tekze dam znać jesli je gdzies znajdę. aga
                              • kaja251 Re: kaja 251 02.03.06, 15:21
                                Niema sprawy.A na kiedy masz termin?:-)
                                • agaiartur Re: kaja 251 03.03.06, 08:45
                                  kochana ja termin mam dopiero koniec sierpnia - ale już zazełam sie rozglądać -
                                  ty pewnie prędzej?
                                  • kaja251 Re: kaja 251 03.03.06, 17:09
                                    Ja mam na 7 lipca ale wole wczesniej sie porozglądac bo wiem wtedy co chce.
            • mazja1 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 02.03.06, 22:04
              ja się pytałam na alegro to napisali mi że Marlin nie ma regulowanego podnóżka
              tylko jaguar ma .
              • dyzia81 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 03.03.06, 07:59
                Jak mi się uda to może jutro go zobaczę, to dam znać :)
            • agulec.majulec Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 08.05.06, 12:22
              Witam, widziałam i porównałam oba modele.MARLIN nie ma regulowanego podnóżka.
      • agaiartur Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 01.03.06, 14:58
        na alegro jest wystawiony wózeczek za 1 199.00

aukcja.onet.pl/show_item.php?item=88158637

też bym go chiała najpierw zobaczyć - ale w mojej okolicy raczej nie bedzie. ]
        w marcu bede w łódzi wiec jesli bedziecie gdzieś go tam widzieć to prosze o
        namiary.
        • agaiartur Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1 199.00zł 01.03.06, 15:01
          a to są opinie jakie znalazłam

www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,4436.msg68445.html
          www.babyboom.pl/forum/index.php/topic,4955.0.html
    • dyzia81 Jutro jadę obejrzeć Traxxy na żywo :) 03.03.06, 12:11
      Znalazłam w końcu sklep, a właściwie hipermarket "dzieciowy" gdzie mają
      Traxxy... a przy okazji 300 innych wózków :o Jak tam wejdę to do zamknięcia
      chyba nie wyjde, hihiih.
      Więc wszystko się wyjaśni, przynajmniej dla mnie :)
      Aż jestem ciekawa :)

Buziaki,
      Mariola
      • gorzata77 Re: Jutro jadę obejrzeć Traxxy na żywo :) 03.03.06, 13:53
        z niecierpliwoscia czekam na twoja relacje:-)
      • mazja1 Re: Jutro jadę obejrzeć Traxxy na żywo :) 03.03.06, 14:31
        a gdzie jest ten sklep?też bym chciała zobaczyć marlina 4
      • kaja251 Re: Jutro jadę obejrzeć Traxxy na żywo :) 03.03.06, 17:11
        Dyzia koniecznie zdaj relacje i podaj ceny .Czekamy
        • aiowa Re: Jutro jadę obejrzeć Traxxy na żywo :) 03.03.06, 19:15
          A nie wiecie gdzie na Slasku moze byc?? Ja jutro bede z mezem objerzdzac sklepy
          i moze uda sie go zobaczyc:) Jestem juz od dawna zakochana w tym wozku!Tylko
          wczesniej cena byla dla mnie zbyt wysoka:)Ciekawa jestem jak wyglada sprawa
          dokupienia do tego wozka pozniej nosidla i ochronki na nozki na zime:( I czy to
          musi byc z tej fimy czy nie.

Ja tez czekam wiec na relacje!!!!!!
          Pozdrawiam!tez jestem z BB!!
          • mazja1 Re: Jutro jadę obejrzeć Traxxy na żywo :) 03.03.06, 20:26
            ocieplacz na nóżki można dokupić na:
            www.bazarek.com/index.php?cPath=21_29
      • kaja251 Dyzia 04.03.06, 14:19
        Ja mam nadzieję ze o nasz nie zapomnialaś i zdasz na relacje.....
        • agaiartur Re: Dyzia 05.03.06, 10:53
          czekam na relecje a tu pusto - Dyzia i jak ????
      • mazja1 Re: Jutro jadę obejrzeć Traxxy na żywo :) 04.03.06, 14:42
        no ja też mam nadzieje że nie zapomniałaś o nas :)
        • dyzia81 Re: Jutro jadę obejrzeć Traxxy na żywo :) 06.03.06, 07:25
          Nie zapomniałam ale w weekendy nie mam netu.

Niestety muszę was zmartwić, mojej mamie coś wypadło a mi samej juz sie nie
          chciało do tego wrocka pchac...
          Ale w przyszły weekend mam zajecia a ze sklep jest czynny do 20.00 to na pewno
          pojade zobaczyc. Dzwonilam tam juz i maja Marlina 4 i Jaguara 3 na sklepie , a
          ponadto ponoc.....300 innych wozkow ! JAk tam wejde to chyba beda musieli mnie
          na zamkniecie wyrzucac, hihihi. A jak bede w przyszly weekend to powinien byc
          juz Volant, to sie ostatecznie zdecydujemy czy bierzemy Marlina cyz Volanta.

Dla dziewczyn, ktore pytały gdzie jest ten sklep, to jest taki "baby -
          hipermarket", nazywa sie baby Maxx i jest we Wrocławiu przy wylotówce na
          Poznań, nie da sie nie trafic :)

Buziaki ,
          Mariola
          • kaja251 Dyzia 06.03.06, 10:11
            Możesz mi dac numer do tego sklepu?Bo ja i tak tam nie pojade bo mam za daleko
            ale chce sie orientować w cenie.
            • dyzia81 kaja251 06.03.06, 12:18
              kaja numer to (0-71) 387 88 46 i musisz prosić ze sklepem (nie z allegro).
              Jak sie dowiesz ile kosztuje to daj znac :)

Ja raczej kupie na allegro albo bazarek.com , ale najpierw musze go sama
              bezposrednio "wymacac" ;)

Buziaki
              • dyzia81 fotki ze sklepu 06.03.06, 12:19
                Tu masz fotki z tego sklepu zeby miec obraz całości, hihihi

www.babymaxx.pl/onas.htm
                Chyba wybłagam moja mame zeby ze mna poszła, bo jak nic wydam całą wypłatę :o
                a wypłata juz w piatek.... ojjj , trzeba sie bedzie opanowac, hihihi
    • mazja1 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 07.03.06, 10:35
      Będę nie długo w Krakowie, może ktos wie w jakim sklepie można obejrzeć ten
      wózek
    • wisniaa Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł >> WIDZIAŁEM!! 08.03.06, 21:06
      Witam drogie Panie!
      Zaczytałem się w to forum pewnie jako jeden z niewielu facetów ponieważ mnie
      również zaintrygował MERLIN 4.
      Dzisiaj byłem we wspominanym wyżej sklepie i oglądałem go na żywo.

Wózek wygląda dość ładnie choć moim zdaniem tylko w kolorze bezowym, prowadzi
      sie lekko a takze milo skreca - mechanizm skretnych kol dziala dobrze.
      Wygięta kierownica jest również w porządku i fajnie się ją trzyma. Z dużych
      minusów to na pewno brak amortyzacji, wszyscy mówią iż wózek ma rewelacyjny
      system skrętnej w poziomie przedniej osi i faktycznie działa on dobrze ale koła
      tylnej osi są całkowicie pozbawione jakiejkolwiek amortyzacji zaś wspomniany
      system raczej powoduje że wózek zawsze styka się z podłożem 4 kołami niż
      amortyzuje. Ogólnie jest bardzo twardy, jedynie koła przedniej osi nieco się
      uginają ale tylko kosmetycznie. Kolejną wadą jest kiepskie wyważenie - aby
      poderwać wózek na np. krawężnik trzeba użyć dużo większej siły niż np
      Emmaljundze Smart czy PP young na stelażu classe 4.
      Wózek oceniam narazie na 3+ ale chętnie obejrzę go jeszcze kilka razy w miarę
      możliwości, może się przekonam a przedewszystkim to moja Żona musi go zobaczyć.
      Pozdrawiam wszystkie Mamy przyszłe i wszystkiego dobrego z okazji dnia kobiet.
      • kaja251 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł >> WID 08.03.06, 22:56
        Przepraszam,a widział Pan tej samej firmy Jaguara?
        • dyzia81 Re: do wisniaa :) 09.03.06, 09:14
          Mamy pytanko :)
          Czy może oglądał Pan też wózek Roan Marita ?

Byłabym bardzo ciekawa męskiej trzeźwej technicznej opinii ;)

Pozdrawiam,
          Mariola
      • wisniaa Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł >> WID 10.03.06, 15:23
        Witam, niestety nie widziałem wózków o które pytacie.
        Powiem szczerze, że pomijając względy finansowe to jestem fanem Mutsy,
        stylistycznie jak dla mnie to nie ma mocnych dla niego.
        Dzisiaj idę oglądać wózki Deltim i X lander z Żoną u producenta ponieważ
        mieszkamy w częstochowie.

Podoba mi się również (i na pewno jest godna 100% polecenia) emmaljunga smart,
        jest w miarę tania jak na producentów z górnej półki i super jeździ, lekko i
        przyjemnie się podbija i jest w sam amortyzowana. Naprawdę solidna.

Nieco droższy ale równie atrakcyjny i może ciut ładniejszy od smarta jest peg
        perego young na stelażu classe 4. Tyle że on niekiedy stuka i puka już jako
        nowy, ale może to tylko te sklepowe demo-egzemplarze.

Zdam relację jak obejrzymy dzisiaj Deltimy i Xlandery.

Pozdrawiam.
        • dyzia81 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł >> WID 10.03.06, 15:30
          Roan tez jest z Czestochowy, maja zakład na Welońskiego 8, niestety nie wiem
          czy maja sklep, ale mysle ze powinny byc te wozki w innych czestochowskich
          sklepach :)

Jakbys miał okazje obejrzec, to daj znac :)

Pozdrawiam,
          Mariola
          • etrala Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł >> WID 11.03.06, 10:19
            A ja właśnie wczoraj dostałam Traxxa Marlina 4 i powiem Wam , że jestem zadowolona, wózeczek jest bardzo przyjemny, z pewnością inny niż wszystkie, jeszcze go nie używałam na ulicy więc nie moge sie wypowiedzieć na temat tego jak sie nim jeżdzi po naszych chodnikach ale po parkiecie idealnie. Szybko i łatwo się przekłada spacerówkę na gondolkę, do tego jest torba z folią przeciwdeszczową i folia na wózek. Jedno co mnie pewnie będzie denerwowało to dziwny system regulacji oparcia (pasek z blokadą) ale jest wygodniejszy niż w moim starym Graco :)
            Zastanawiam sie jeszcze czy nie bedzie mi brakowało podnoszonego podnóżka - wyjdzie w praniu jak przełożę malutką do spacerówki.
            W razie pytań chętnie odpowiem.
            Pozdrawiam.
            Ewa
            • kaja251 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł >> WID 11.03.06, 11:58
              Bardzo prosze powiedzieć później jak sie sprawdza w terenie.A ile kosztował?
              Kupiła go pani na allegro?
              • etrala Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł >> 12.03.06, 14:59
                Kupiłam na allegro, spacerówka + gondolka + torba(plecak) + folia przeciwdeszczowa na spacerówkę i na torbę w cenie 1199 kolor navy. Gwarancja na rok, mam nadzieję że nic się nie zepsuje :)Jak przetestuje to zdam relację.

Pozdrawiam
                Ewa
                • agulec.majulec Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł >> 08.05.06, 12:35
                  etrala napisała:

> Kupiłam na allegro, spacerówka + gondolka + torba(plecak) + folia przeciwdeszcz
                  > owa na spacerówkę i na torbę w cenie 1199 kolor navy. Gwarancja na rok, mam nad
                  > zieję że nic się nie zepsuje :)Jak przetestuje to zdam relację.
                  >
                  > Pozdrawiam
                  > Ewa
                  Witam, czy kupiłas go może u użytkownika babyshop? Też mam zamiar kupić ten
                  zestaw i w tym kolorze.Jeśli mogłabyś odpowiedzieć na kilka moich pytań będe
                  wdzięczna.
                  Czy gondola ma uchwyty do noszenia?Czy jest stabilna po założeniu na adaptery-
                  nie chwieje się?
                  Czy budka nie trzaska przy składaniu?
                  Czy folia do spacerówki jest zakladana na budkę czy dopinana na zamek?
                  Czy koła można zablokować?
                  Czy wóżek ma z tyły jakąś kieszeń na drobiazgi? I czy torba do wózka jest na
                  ramię czy ma szelki :)))?
                  • etrala Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł >> 09.05.06, 20:08
                    Tak , kupiłam go właśnie u tego allegrowicza, wszystko odbyło sie bez problemów.
                    jesli chodzi o odpowiedzi to prosze bardzo:
                    - gondola ma bokach wyprofilowane rączki do noszenia, po założeniu na adaptery delikatnie można ją poruszać ale podczas jazdy sie nie chwieje
                    - budka nie tzraska przy składaniu
                    - folia jest zakładana na całą budkę, dodatkowo oryginalna folia na spacerówkę
                    - koła mozna blokować, jest hamulec na tylnie koła
                    - wózek ma 2 kieszenie z przodu jesli chodzi o gondolę, a na spacerówce jest kieszeń z tyłu pod budką
                    - torba do wózka jest jak plecak, czyli ma szelki, dodatkowo jest na nią folia przeciwdeszczowa.
                    Generalnie , to ja bym już wózka nie zamieniła na żaden inny, jest świetny i wszystkim sie podoba :)

Pozdrawiam
                    Ewa
    • ekip Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 12.03.06, 10:22
      Witam Wszystkich
      Tak się składa że od czterech miesięcy szukam wózków i Traxx był jednym z moich
      faworytów - wygląd, funkcjonalność, wykonanie na poziomie. Wybraliśmy wersję
      Marlin 4, już prawie miałem kupwać gdy skontaktowałem się z ludzmi, którzy go
      mają - wstęp mój potwierdzili le powiedzieli jedno - może to i mercedes wśród
      wózków ale bardzo felerny. Dochodzi do tego brak w Polsce przedstawiciela, tak
      więc jeżeli zakupicie przez neta ten wózek i niech coś się stanie to klapa -
      jasne można odsyłać w nieskończoność do Niemiec ale to trwa. Koszt wózka
      spacerowego z głęboką gondolą i nosidełkiem kształtuje się w granicach 1800 zł.
      We Wrocławiu można na żywo oglądnąć wersję Jaguara tylko w jednym sklepie. Od
      samego poczatku wybór padł na jeszce jeden model X-lander, Jest to polska firma
      i jest tego dużo, polecam, choć dla porównania. Ja dalej walczę z myślami nad
      Traxx-em, decyzja ma zapaść w tym tygodniu, tak więc jeżeli ktoś z Was miałby
      jakieś doświadczenia lub uwagi będę wdzięczny za wypowiedź.

Pozdrawiam
      • anik-a28 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 13.03.06, 17:39
        Ja w tym tygodniu zamawiam Traxx-a Jaguara 4 i fakt nie zdecydowałabym się na
        kupno wózka przez neta. Kupuję w sklepie w W-wie więc jest pewne że w razie
        gdyby coś było nie tak (choć wątpię, moja znajoma już wypróbowała) to jest rok
        gwarancji. Czy to będzie traxx czy wózek innej marki nie zdecydowałabym się na
        kupno w necie. Pozdrawiam
        • pawfazi Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 23.03.06, 19:14
          Mam pytanie do posiadaczy i użytkowników TRAXX JAGUARA 4 (może "anik-a28" mi
          też odpisze?).

Czy w Waszych wózkach też delikatnie rusza się rączka??? (tak półtora milimetra
          góra/dół)
          Nie wiem czy tak ma być, czy jest tak tylko w moim wózeczku ??? :(

Z góry sedrecznie dzięki za info
          PR

ps. Mam od 2 dni :) JAGUARA 4 i bardzo polecam wszystkim. Naprawdę ładny,
          funkcjonalny, fajnie wyglądający i w dobrej cenie wózek (kupiłem na Allegro).
    • mazja1 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 14.03.06, 13:54
      niestety nie widziałam jeszcze Marlina na żywo ale zaryzykowałam i kupiłam go
      dzisiaj na alegro. jak tylko go przetestuje dam znać .... jak oczywiscie mnie
      nie oszukają tak jak ostatnio :(
      • etrala Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 14.03.06, 17:44
        Ja kupiłam u babyshop na allegro, jest pewnym sprzedawcą. Bedziesz zadowolona.
        pozdrawiam
        Ewa
        • mazja1 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 14.03.06, 20:30
          ja też u niego zamówiłam.długo czekałaś na wózek? a jaki kolor kupiłaś? bo ja
          ten czarno granatowy. najgorsze że chyba nie zmieści mi sie do bagażnika i będę
          musiała zdejmować koła a jeżdze z niuńką sama :(. Fajnie, że są jeszcze uczciwi
          alergowicze bo ostanio zamawiałam mate Tiny Love i do tej pory maty nie mam i
          pieniędzy też :(. uważajcie na justysia_1977
          • ekip Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 15.03.06, 06:47
            Witam

W niedzielę dwukrotnie oglądałem z żoną TRAXX-y, we Wrocławiu były prawie
            wszystkie modele bez Jaguara. Ja osobiście jestem zdecydowany na Marlina 4
            ale...
            sztuką wielką jest cofanie tym wózkiem, sam muszę się nieźle nagłówkować i
            namęczyć aby to zrobić - kóła są bezwładne, bez możliwości blokady i to stanowi
            problem.
            Kolejna sprawa to regulacja oparcia w spacerówce - mechanizm, a raczej jego
            brak, który opiera się na paskach i blokadzie - dość niezręczne i niepewne, z
            drugiej strony oglądnąłem inne wózki, np Chicco, które maja ten sam patent.
            Dodatkowo, nie podoba mi się osłona w spacerówce, która daje efekt wielkiego
            tyłu w pozycji prawie pionowej oparcia - można ją przypiąć do oparcia ale
            wygląda to tragicznie i nie ma dostępu do schowka zapiananiego na zamek.
            Poza tym wózek jest rewelacyjny - lekki, zwrotny, funkcjonalny. Martw mnie
            jeszcze jedna sprawa - właśnie ta zwrotność, porównałem sobie Marlina z X-
            landerem XA, który ma mniejsze kółka z przodu i to powoduje, że w małych
            pokojach, sklepach itp ten typ jest najlepszy, niemalże można zawrócić w
            miejscu. W tym tygodniu dostarczą X-landera XA w moim kolorze i wtedy
            podejmiemy decyzję.

Pozdrawiam
            • etrala Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 15.03.06, 09:57
              Nie wydaje mi sie taką wielka sztuka nauczyc sie cofania w tym wózku, skoro ja - kobieta pojęłam to nie rozumiem dlaczego dla Ciebie to takie trudne ?? Gdy koła są proste jedziesz prosto, a gdy skręcasz to skręt w lewo powoduje skręt w prawo, a skręt w prawo powoduje skręt w lewo, chyba nie namotałam :)A zreszta kto jeżdzi tyłem, znacznie lepiej jest zawrócic i jechać przodem.
              A sprawa regulacji oparcia też mnie zdziwiła, ale widziałam, że w wielu nowych wózkach takie blokady się stosuje np. Quinny. W moim starym Graco był mechanizm i zawsze się zacinał przy podnoszeniu lub opuszczaniu dziecka, więc może z tego będę bardziej zadowolona.
              Mazja ja też kupiłam ten kolor wózka, ten niebieski w rzeczywistości jest taki ostry, ale ślicznie wygląda i na pewno się nie bedzie brudził jak ten beżowy.
              Na wózek czekałam tydzień, tylko dlatego tak długo bo puściłam pieniążki przez nieodpowiedni bank :( PKO w weekendy nie przelewa .
              Współczuje sytuacji z matą TINY Love, pogróź może sprzedawcy sądem (oszustwo internetowe jest już karane)a w razie gdy nie poskutkuje zgłoś sprawę zarządowi allegro, oni już bedą wiedzieć co zrobić, a następnie idź na policję zgłosić.

Pozdrawiam
              Ewa

• shanties Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 15.03.06, 10:09
                mam pytanko do wszystkich którzy mieli okazję oglądać merlina: jak to jest z
                podnóżkiem? Jest regulowany? Z "ikonek" wynika, że tak ale słyszałam rózne
                wersje
                • etrala Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 15.03.06, 10:20
                  marlin nie ma regulowanego podnóżka, jaguar ma.
                  • shanties Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 15.03.06, 10:34
                    no własnie i to mnie do jaguara bardziej przekonuje, dla dziecka to raczej mało
                    komfortowo podczas snu.
                    • kaja251 Traxx merlin a jaguar 15.03.06, 18:55
                      Czy ktoś moze powiedzieć który lepszy?
                      • mazja1 Re: Traxx merlin a jaguar 15.03.06, 22:06
                        nie wiem który lepszy ale napewno jaguar jest cięższy
              • muress Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 16.03.06, 10:28
                jazda tyłem ma znaczenie, zwłaszcza jeśli nie ma przekładanej rączki, bo jak
                dziecku słońce w buzię świeci, albo wiatr wieje, to nie ma czasem innej
                możliwości, jak tylko tyłem jechać. Wóżki ze skrętną osią/kołami najczęściej
                do tyłu kiepsko jeżdżą, trzeba wtedy blokować koła. Ja jeżdzę teraz bebecarem
                stylo, tam blokowanie jest super łatwe (i dobra blokada) więc nie ma tego
                problemu. Ale zastanawiam się nad kupnem lżejszej spacerówki na dużych kołach
                (ze wzgledu na wertepy), wiec zainteresowałam się tym hauckiem - tyle, że te
                opisy, które tu sa mnie raczej zniechęcają, a nie zachęcają.

Pozdr.
      • wisniaa Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 15.03.06, 23:10
        Witam!
        Jeśli kupować ten wózek to z allegro polecam - na pewno pod względem cenowym a
        wierzcie mi że różnice są kolosalne. Np. w porównaniu z warszawskim Światem
        Dziecka na ul. Towarowej. Dzisiaj tam byłem i sprzedawca powiedział że kosztuje
        blisko 2000zł spacer+gondola a u tego sprzedawcy na allegro jest za 1199zł. Do
        tego dostępne wszystkie kolory.
        Jeszcze nie zdecydowaliśmy się na wózeczek, odnośnie wcześniejszych pytań to
        porównywalną alternatywą dla traxxa marlina 4 jest X-lander XA lub X1 który mi
        się podoba ale nie ma skrętnych kół.

Powiem Wam że znalazłem nowy obiekt westchnień a mianowicie i'coo photon 4 air
        w super niskiej cenie jak na ten wózek. Ale sam ciągle nie wiem a Żona nie jest
        przekonana mimo jego super wyglądu i resorowania.

Dzisiaj we wspomnianym sklepie widziałem również fajnie wyglądający i dobrze
        wyważony wózek klasyczny Implast Europa za 1390 spacer + gondola, wyglądem
        prawie to samo co EMMALJUNGA Smart. A do tego bomba kolor różowy (spodziewamy
        się Córki).

No to tyle rozważań które nie wiem czy coś komuś pomogły, liczę również na
        Wasze opinie i porady baartolo@o2.pl GG poniżej.

Może ktoś ma ciekawe propozycje bądź opnie nt i'coo photon/platon.

Pozdrawiam i życzę udanej eksploatacji posiadaczom marlina, choć go trochę
        skrytykowałem na początku to sam jeszcze nie wiem czy to nie ten... ale tylko
        beżowy.
        POZDRAWIAM!!!
        • mazja1 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 21.03.06, 20:11
          nie ma rzadnych opini użytkowniczek tego cuda, nikt nowy nie kupił jeszcze
          wózeczka? ja będę miała jutro .... chyba.
    • mazja1 Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 23.03.06, 20:32
      Mam ten wózek od dwóch dni .... i naprawde polecam!!!!!!!!!!!!
      • ktat a te rogi mozna zdjac ??? 25.03.06, 12:40
        bo to jedyne co mnie drazni
        • pawfazi Re: a te rogi mozna zdjac ??? 25.03.06, 19:47
          Śruby są, ale chyba nie bardzo...
          Zresztą trzeba przejechać się trochę tym wózkiem i te rogi staną się wówczas
          bardzo mile :)
          Wg mnie są bardzo wygodne i funkcjonalne. Każdy może prowadzić wózek jak lubi..
      • olka_krakow Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 31.03.06, 13:58
        Czy Traxxy maja pokrowce na nozki? bo jakos niegdzie nie widzialam na zdjeciach
        • monikarz Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 31.03.06, 16:28
          można dokupić osobno np tu www.bobowozki.pl/product_info.php?
          manufacturers_id=26&products_id=220
          są 2 rodzaje śpiworków
          • monikaaleksandra Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 11.04.06, 11:52
            czy te wózki mają przednie koła skrętne i możliwość przekładania rączki?
            • etrala Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 18.04.06, 15:40
              Skrętna jest cała oś przednia, nie ma przekładanej rączki. Jedynie t jaguarze jest przekladane całe siedzisko
              • olka_krakow Re: TRAXX HAUCK MERLIN 4 1499.00zł 19.04.06, 01:33
                Napiszcie, prosze, jakiej wielkosci sa gondolki. W Krakowie niestety nie ma
                takich wozkow, nie ma mozliwosci obejrzenia ;)

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka