Dodaj do ulubionych

idealny wózek

28.05.07, 14:45
Jak większość z nas tutaj szukam wózka dla mojego dziecka. Przerabiam ten
temat już od kilku miesięcy i stwierdzam że im dłużej szukam tym bardziej
przekonuję się że nie ma czegoś takiego jak idealny wózek. Wszystkie mają
wady i zalety, każdy z nas szuka czegoś innego, bo inne ma potrzeby. Swoją
drogą czy producenci wózków robią wogóle jakiś rekonesans czego MY klienci
tak naprawdę potrzebujemy? Pełno jest wózków dziwnych, wymyślnych a tak
naprawdę mało solidnych, przede wszystkim praktycznych. Przecież płacimy za
to nie małe pieniądze. Moje typy jak na razie to:Deltim Focus, Driver 4 XL i
X lander XA. Ale oczywiście żaden z nich nie spełnia zupełnie moich
oczekiwań. Szukam wózka z głęboką gondolą, dużymi pompowanymi kołami(z
blokadą), opuszczaną rączką i dużym koszem na zakupy.Oczywiście w miarę
rozsądnej cenie.Czy ktoś może znalazł taki wózek?
Obserwuj wątek
    • magia Re: idealny wózek 28.05.07, 15:11
      Inglesina Magnum.
      • kaaaroo Re: idealny wózek 29.05.07, 10:04
        magia napisała:

> Inglesina Magnum.

Miałam zarówno Inglesinę Magnum jak i Deltima Fokusa.
        Oba są dobre. Inglesina nie ma typowej gondoli, ale siedzisko rozkłada się
        całkiem na płasko, jest dobrze zabudowane, kiedy przypnie się okrycie na nogi,
        górę okrycia odpina się zamkami, a boki są przypięte, dzięki czemu tworzy się
        taka niby-gondola, bardzo fajne rozwiązanie. Ma regulowaną wysokość rączki i
        miękkie zawieszenie. W Fokusie rączka nie jest regulowana, ale pasowała i mnie
        167 cm i mężowi - 10 cm więcej. Jako spacerówka jest taki sobie, nie
        pojeździłam nim długo. Generalnie lepiej oceniam Inglesinę niż Deltima za
        lepsze dopracowanie szczegółów.
        Na podanej poniżej stronce znajdziesz real foto obu modeli:
        www.alewozki.pl/index.php/cName/wozki-wielofunkcyjne?osCsid=8ec3705f0496d2b372bca7b7fb5c276d
        • kaaaroo Re: idealny wózek 29.05.07, 10:22
          Dodam jeszcze tylko, że ja miałam Magnum z 2000r, na stelażu X z piankowymi
          kołami, lekka wersja niestety już nie produkowana. Teraz są dwa rodzaje stelaża
          i ten lżęjszy z piankowymi kołami nie jest tak dobrze amortyzowany, a na
          pompowanych wózek jest dość ciężki, za to amortyzacja rewelacyjna.
          • magia Re: idealny wózek 29.05.07, 15:40
            Ja mialam/mam Magnum z 2003 na pompowanych kolach.
            Ten wozek ma wiele wad, ale spelnia wymagania autorki watku, moich nie
            spelnia :)
    • koma.edziecko Re: idealny wózek 28.05.07, 18:30
      Fokus oprócz regulowanej rączi spełnia wszystkie Twoje wymagania, to bardzo
      dobry wózek na pierwszy rok - półtora.
      Rączka jest na optymalnej wysokości ja jestem niska ale prowadziło mi się go
      bardzo dobrze.
    • anamelia Re: idealny wózek 29.05.07, 09:39
      co do Deltima Fokus to rzeczywiście bardzo mi się podoba ale jednak potrzebuję
      tą opuszczaną rączkę. ja mam 158 cm wzrostu, a mój mąż 190. poza tym mamy
      czteroletnią córkę, która niewyobraża sobie żeby nie móc prowadzić wózka z
      braciszkiem, a rączka w tym wózku jest jednak trochę wysoko. szukam dalej;)
      • rowinki Re: idealny wózek 29.05.07, 10:29
        Witam,widze,że mamy taki sam problem ;-) też byłam nastawiona na Deltima
        Fokusa,ale... niestety nie ma opuszczanej rączki,a ja również nie należe do
        osób wysokich,poza tym miałam okazje przejechać sie takim wózkiem z malutkim
        dzieckiem (sąsiadka akurat ma ten model) i... o zgrozo,bardzo ciężko się nim
        manewruje,nie ma skręcanych kółek,polecono mi wózek Baratina (na wahaczach)
        firmy Jedo (na forach ma pozytywne opinie) i jestem nim zachwycona,wózek jest w
        rożsądnej cenie (1080 zł 3 w 1,duża gondola,spacerówka i fotelik z
        adapterem),lekko sie go prowadzi,ma duży kosz na zakupy,koła duże i
        pompowane,godny polecenia,pozdrawiam
        • marganka Re: idealny wózek 29.05.07, 13:27
          A jak z waga tego wózka-ja tez go chce kupic ale mysle o gondoli czy nie
          zaciezka na 3 pietro
          • june18 Re: idealny wózek 29.05.07, 14:13
            ja zdecydowałam Implast Bolder4- najnowsza kolekcja - ma wszystko - prócz
            dobrego kosza na zakupy .I jedną z większych gondoli.
          • rowinki Re: idealny wózek 29.05.07, 15:11
            marganka napisała:

> A jak z waga tego wózka-ja tez go chce kupic ale mysle o gondoli czy nie
            > zaciezka na 3 pietro

Waga Bratatina to : wersja głeboka 14 kg,wersja spacerowa równiez 14 kg
            • madzia.niunia Re: idealny wózek 29.05.07, 17:21
              Moja siostra ma Implasta 4xl i jest z niego bardzo zadowolona...
              • anamelia Re: idealny wózek 29.05.07, 20:55
                ja też najbardziej nastawiałam się do tej pory na drivera 4xl, ale brak blokady
                przednich kół powoduje np. że nie można tego wózka ciągnąć do tyłu. co wydaje
                mi się dużą wadą konstrukcyjną. i dlatego nie mogę się zdecydować. no bo co to
                za wózek którym nie można cofać? poza tym jest śliczny i odpowiada mi pod
                każdym względem. może znajdę jeszcze coś innego
        • anamelia Re: idealny wózek 29.05.07, 21:41
          rowinka, obejrzałam sobie w internecie wózek Bartatina, który polecasz i
          rzeczywiście jest godny uwagi. sprawdziłam o nim opinie i są raczej pozytywne.
          koniecznie muszę zobaczyć go na żywo. może rzeczywiście nie warto wydawać za
          dużo pieniędzy, bo cenę ma naprawdę przystępną. i bardzo duży wybór kolorów.
          już teraz ciężko byłoby mi się zdecydować który najładniejszy. dzięki
          • rowinki Re: idealny wózek 30.05.07, 08:42
            Nie ma problemu!!! Polecam się na przyszłość ;-) Sama miałam ten sam problem,
            jeszcze co prawda mam troche czasu,ale warto rozglądać się już za wszystkimmi
            rzeczami dla dziecka niż w ostatniej chwili i w pośpiechu.
            Jak bylismy w sklepie pani ekspedientka mówiła,że odkąd sprzedaje Bartatinay
            (przeszło rok czasu pracuje) to żaden do niej nie wrócił.
            Pozdrawiam
            • blaszany_dzwoneczek Re: idealny wózek 30.05.07, 12:08
              Ja też się zastanawiam nad Bartatiną. Ale nie wiem czy lepszy ten na wahaczach
              czy na paskach. Pan w sklepie polecał paski, dziewczyny na forum też
              najczęściej chyba paski wybierają, ale mam wątpliwości czy na tych paskach nie
              buja się za bardzo. Spotkałam raz mamę z bartatiną - dała mi chwilę poprowadzić
              i miałam wrażenie, że strasznie się chybocze na wszystkie strony.
              • rowinki Re: do blaszany_dzwoneczek 30.05.07, 23:19
                blaszany_dzwoneczek napisała:

> Ja też się zastanawiam nad Bartatiną. Ale nie wiem czy lepszy ten na
                wahaczach
                > czy na paskach. Pan w sklepie polecał paski, dziewczyny na forum też
                > najczęściej chyba paski wybierają, ale mam wątpliwości czy na tych paskach
                nie
                > buja się za bardzo. Spotkałam raz mamę z bartatiną - dała mi chwilę
                poprowadzić
                >
                > i miałam wrażenie, że strasznie się chybocze na wszystkie strony.

Nam z kolei w skelpie poclecono Bartatine na wahaczach, porównałam paski i
                wahacze, faktycznie paski za bardzo "latają" dlatego my zdecydowaliśy się na
                wahacze,pozdrawiam
                • kari.na Re: Bartatina 12.06.07, 14:15
                  hej miałam podobny problem Bartatina na paskach czy na wahaczach. Poszłam do
                  sklepu i zrobiłam kilka rundek wersją paskową i wahaczową - no i kupiłam na
                  paskach, mimo, że najpierw chciałam wahacze, bo bałam się, że na paskach za
                  bardzo buja. kupiłam na paskach, bo o wieeeeeeeele lżej chodziła i dużo lepiej
                  się prowadziła, jabyś nie miała w ogóle wózka przed sobą!!! Teraz po pół roku
                  jeżdżenia nie żałuję ani trochę, wózek wcale się nie buja za mocno, jest
                  idealnie miękki, można zresztą regulować naciąg pasków, ale ja tego nie
                  robiłam. Można bujać pionowo i poziomo, co na wahaczach nie zabardzo jest
                  możliwe. Bardzo się cieszę, że wybrałam ten model wózka i gorąco go polecam.
                  Jest stosunkowo lekki, ma podnoszone oparcie, szeroką i długą gondolę, mocne
                  paski do noszenia gondoli, wersję kołyski, ja mam na piankowych kołach i w
                  zupełności wystarczą nawet na las i piasek nadmorski, gdzie byliśmy, a przez to
                  wózek jest lżejszy - pompowane dużo ważą. Jedynym mankamentem dla mnie jest
                  kosz na zakupy, który jest duży, ale tylko do 5 kg, a ja chętnie bym więcej
                  woziła :-). Pozdrawiam
          • madzia.niunia do Anamelia 30.05.07, 16:09
            Hej driver ma już jakiś czas blokadę na przednich kołach...
            • anamelia Re: do Anamelia 30.05.07, 19:41
              poważnie? ma blokadę? nigdzie w internecie nie spotkałam się z driverem z
              blokadą przednich kół a trochę tych stron z wózkami oglądałam. a i u znajomych
              nie ma tej blokady, chyba że oni mają starsze wersje. byłoby super.
            • anamelia Re: madzia.niunia 30.05.07, 19:59
              hej chyba rzeczywiście masz rację. weszłam przed chwilą na stronę implastu i
              faktycznie jest napisane: mechanizm skrętny z blokadą. SUPER!
              • mada28 Re: madzia.niunia 02.06.07, 19:08
                hej, ja tez własnie zachwyciłam sie driverem 4XL ale równie fajny jest Bolder 4 2007 - Implastu oczywiscie i ma jeszcze większa gondole!
                • wanda731 Re: madzia.niunia 05.06.07, 23:19
                  Polecam szczerze polski wózek Mikado model Discovery. Wygodny, obszerny, mający
                  duuży kosz na zakupy i blokada na każdym kole.
                  Cena również super, ok. 700zł. Moja córcia już z niego wyrosła, będę
                  sprzedawać, ale strasnie szkoda mi się z nim rozstać. Polecam, bo warto!!!
                  • annagp3 Re: madzia.niunia 06.06.07, 00:00
                    ja równiez napaliłam sie na wózek draiwera ale jak o zobaczyłam to mnie
                    zaskoczyła tandeta wykończen, ja wkońcu zakupiłam emmaljunga
                    familyshop.com.pl/towar.php?id_tow=293
                    i jestem bardzo ale to bardzo zadowolona, bo w gondoli woziłam synka do 8
                    miesiąca, bo taka duża jest i oparcie sie podnosi... kosz ma duzy i mocny, a w
                    spacerówce ma dużo miejsca i w dodatku szpiworek na zime;-)) polecam
                    a można równiez dokupic podstawkę dla starszego dziecka by nieszło tylko
                    jechalo;-))
    • klubmm Re: idealny wózek 09.06.07, 17:26
      Jeśli jeszcze nie kupiłaś polecam Ci emmaljunge smart.
      100% satysfakcji - wózek stabilny, z dobrą amortyzacją, duża, wygodna gondola,
      solidne wykonanie, znakomity materiał /dobrze się pierze, nie brudzi szybko/,
      wygodna rączka z regulowaną wysokością, duży, metalowy kosz na zakupy /nie
      ugina się pod wpływem ciężaru/, część spacerowa również bardzo wygodna dla
      dziecka, kilka stopni rozkladania opracia,, duża budka /rozkłda się bez
      odgłosów - wiem, że są takie ktore potrafią obudzić dziecko/, wózek łatwo się
      składa, łatwo prowadzi. Użytkuję od roku. Sprawdził się w każdych warunkach
      terenowych. Kiedy synek był mały, na krótkie wyjścia np.do lekarza, marketu, do
      stelaża zapinaliśmy fotelik /pasuje np. maxi cosi/- wygodne rozwiązanie - nie
      trzeba zabierać do samochodu dużej gondoli. Szczerze polecam! Placiłam za niego
      ok 1800zł za komplet. Niestety nie ma skrętnych kół i blokady - tego, czego
      potrzebujesz, ale nie wiem czy jest to takie niezbędne, jak wózek znakomicie
      sie prowadzi. Mnie nie było :)
      Jak masz pytania, pisz na priv:)
    • mika1332 Re: odradzam Focusa 10.06.07, 17:17
      Jeśli chcesz mieć dobry wózek głęboki to jest to dobry wybór.Gondola jest
      bardzo wygodna i maluszek na pewno długo w niej pojeżdzi bo jest
      obszerna.Jednak spacerówka to tragedia i na pewno będziesz chciała ją zmienić w
      rezultacie wydasz tyle co na droższy wózek.Do tego Focus nie ma opuszczanej
      rączki.Ja również chciałam kupić dory wózek ze spacerówką w rozsądnej
      cenie,wybrałam Focusa i byłam zadowolona(nawet bardzo) tylko z wersji
      głębokiej.Dokupiliśmy spacerówkę i w sumie mogliśmy od początku kupić naprawdę
      sporo droższy wózek zaoszczędzilibyśmy sobie tylko nerwów i dodatkowych zakupów.
    • anamelia Re: idealny wózek 11.06.07, 15:05
      Jestem po wizycie w sklepie z wózkami. Oglądałam nowego Drivera(jedyny
      egzemplarz) i niestety mieliśmy pecha bo akurat ten miał wadę kół(robił tzn.
      ósemki w jednym kole) i nie jechał po lini prostej z blokadą kół. A jesteśmy na
      to szczególnie uwrażliwieni i sprawdzamy czy wózek nie zjeżdża na jedną ze
      stron. U córki mieliśmy taki problem z Polakiem i było to naprawdę uciążliwe.
      Ale z tego co zauważyliśmy z mężem jest to problem wielu wózków. Ciekawe czemu.
      Pan w sklepie również bardzo polecał nam Emmaljunge smart. Bardzo ładny i lekki
      wózek. Tylko ta cena trochę odstrasza ale rozumiem że jakość musi kosztować
      tylko nie jestem pewna czy tyle chcemy wydać na wózek. I wydawał mi się bardzo
      duży. Ja jestem niska i drobna i nie wiem czy taki wózek przy mnie śmiesznie by
      nie wyglądał.
      • agni71 Re: idealny wózek 14.06.07, 00:25
        anamelia, ja mam 159 cm wzrostu i wożę córcię Emmaljungą (Classic, ale wygląda
        bardzo podobnie do Smarta) - nie wydaje mi się, żebym wygladała na smiesznie
        małą przy nim, ale aż chyba kogos zapytam. Podstawka dla drugiego dziecka fajna
        rzecz. No i Emmaljungi to bardzo solidne wózki - jeśli będzie w bdb stanie to
        korzystnie sprzedasz póżniej na Allegro i okaże się, że w sumie kosztował cię
        kilkaset złotych. Niedawno widziałamm,,że komplet E. Smart + fotelik Maxi-Cosi
        poszedl na Allegro za prawie 1600 zł!
        Juz nie raz przekonałam się, że warto kupić drogą markową rzecz (np. zabawki
        Tiny Love), bo można ją póżniej korzystnie sprzedać - i tak mam pieniądze na
        kolejne akcesoria dla dzieci :-)
        Rozwaz naprawdę opcję Emmaljungi.
        aga
        • anamelia Re: idealny wózek 14.06.07, 11:04
          Pan w sklepie też twierdził,że Emmaljunga to Volvo wśród wózków;). I
          rzeczywiście czego się nie dotkniesz w tych wózkach widać różnicę w wykonaniu,
          np. w porównaniu do Drivera. Musimy się dobrze zastanowić, tylko czasem męża
          trudniej przekonać;)
          • rowinki Re: idealny wózek 14.06.07, 16:40
            anamelia napisała:

> Pan w sklepie też twierdził,że Emmaljunga to Volvo wśród wózków;). I
            > rzeczywiście czego się nie dotkniesz w tych wózkach widać różnicę w
            wykonaniu,
            > np. w porównaniu do Drivera. Musimy się dobrze zastanowić, tylko czasem męża
            > trudniej przekonać;)

Nam pani w sklepie powiedziała,że Bartatina,jest odpowiednikiem
            Emmaljunga,tyle,że tańszym (e jest produkowany w Szwecji-jak Volvo ;-),a
            Bartatina w Polsce nasze wózki sa tam eksportowane,natomiast Emmaljunga
            sprowadza się do nas.Nie miała jeszcze zwrotów Bartatiny o Emmaljunga nie
            pytałam,ale sądze,że tez nie miała zwrotów
            Mało tu negatywnych opini na temat Bartatiny do tego ma tańszy fotelik ;-) np.
            Deltim Grillo(tańszy od Maxi Cosi),ale wybór oczywiście należy do kązdej z
            nas,bo każda lubi co innego,pozdrawiam przyszłe mamy ;-)
            • storczyk79 Re: idealny wózek 14.06.07, 17:26
              ach gdyby jeszcze ta bartatina miala przekladana raczke to nawet chwili bym sie
              nie zastanawiala...
              • rowinki Re: idealny wózek 14.06.07, 17:57
                storczyk79 napisała:

> ach gdyby jeszcze ta bartatina miala przekladana raczke to nawet chwili bym
                sie
                > nie zastanawiala...

Przecież ma ;-)
                • storczyk79 Re: idealny wózek 14.06.07, 18:20
                  ktory model ma??????
                  z tego co wiem maja tylko przekladane siedzisko, a nie raczke, a to roznica...
                  • rowinki Re: idealny wózek 14.06.07, 23:12
                    storczyk79 napisała:

> ktory model ma??????
                    > z tego co wiem maja tylko przekladane siedzisko, a nie raczke, a to roznica...

Chyba źle Cię przeczytałam ;-)można ustawiać gondole/spacerówkę przodem lub
                    tyłem do kierunku jazdy,ale się zakręciłam...
                    • agni71 Re: idealny wózek 14.06.07, 23:42
                      Jeszcze jedna uwaga do wpinania fotelika w wózek. Supr sprawdza się posiadanie
                      od razu dwóch wózków - dużego, na duzych kołach na spacery, oraz czegoś
                      mniejszego, lżejszego, składanego w parasolkę i z możliwością właśnie wpięcia
                      fotelika - ja wpinam fotelik tylko, jak jadę na zakupy do centrum handlowego i
                      tam mniejszy wózek sprawdza się lepiej od np. Emmaljungi i innych duzych
                      wózków, którymi do niektórych butików nawet nie da sie wjechać.

aga
          • agni71 Re: mąż :-) 14.06.07, 23:37
            Mój mąż też nie chciał kupować droższego wózka, jako pierwszy mieliśmy Implast.
            Ale póżniej i tak kupiliśmy Emmaljungę - jeśli planujesz więcej dzieci, to
            trwałość wózka będzie argumenetem za Emmaljungą (Implast zaczął nam skręcać w
            jedną stronę, hamulec zaczął opadać). Drugi argument to ten, że ty będziesz
            miała większy komfort uzytkowania, a dobry firmowy wózek sprzedasz pożniej nie
            tracąć tak dużo na jego wartośći.

aga
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka