Dodaj do ulubionych

Przysłali mi PP Aria!!!

15.01.09, 17:31
i powiem Wam, że to zupełnie niedoceniany u nas wózek. bez żalu sprzedaję
pliko. mój synek waży 13 kg, ubranka 92/98 cm. podbija się lepiej od pliko.
siedzisko ma 34 cm szerokości (identyczne jak w pliko) i dodatkowo aż 27!!! cm
głębokości - normalnie fotel na kółkach. jest super lekka, fajnie się składa i
wreszcie mieści mi się do bagażnika samochodu i jeszcze mam pół wolnego!
prowadzi się jedną ręką i ma duży kosz na zakupy. ja ją kupiłam jako wózek do
samochodu i centrów handlowych, ale ma też amortyzację na tylne koła. jutro
pojeżdżę z ciekawości po wertepach. póki co mam to na czym mi zależało. mój
synek już więcej na nóżkach chodzi i wtedy ja mogę sobie spokojnie pchać wózek
jedną ręką i zmieszczą mi się wszystkie zabawki do piaskownicy;)
Obserwuj wątek
    • kmms4 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 15.01.09, 17:37
      wow !!! już mi się podoba :))))
      Napisz kochana wszystkie wymiary (wysokość oparcia, szerokość ,
      wysokość boczków it.) a może jakieś zdjęcie dało by radę wkleić ??
      Od tygodni szukam wózka dla 2,5 latka, z boczkami , duzym koszem i
      całą rączką -ten byłby idealny. Myślisz że 2,5 latek się zmieści ?
      Pozdrawiam
      • leila78 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 15.01.09, 17:53
        pomierzę wieczorem bo teraz mam dużo pracy a za 1,5 godz. muszę dziecia odebrać.
        mój ma teraz prawie 1,5 roku ale zalicza się do tych dużych. zamówiłam ten wózek
        z ciekawości i zdecydowałam, że zostaje a sprzedaję pliko. jak masz możliwość to
        przymierz gdzieś synka do pliko, z tym, że aria ma głębsze siedzisko. a i te
        boczki nie są usztywnione jak w pliko - sam materiał więc się odginają.
        wrzuciłam dwa zdjęcia synka w zimowej kurce:
        fotoforum.gazeta.pl/u/leila78.html
        • kmms4 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 15.01.09, 20:58
          Dzięki, ślicznego ma synka :)
          a ile Twój synek ma wzrostu ? i czy ta tacka się odpina ?
          Gdzie kupiłaś i za ile ?
          Pozdrawiam
          • leila78 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 15.01.09, 21:01
            ciuszki 92/98, jego samego nie mierzyłam bo nie utrzymam gada przy ścianie;)
            • leila78 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 15.01.09, 21:04
              tacka się odpina obustronnie albo jednostronnie i podnosi do góry jak szlaban.
              jak go złapię to cyknę więcej zdjęć. kupiłam w sklepie int. dino. nie było to
              najtaniej ale mają najsensowniejszą politykę ew. zwrotów i nie marudzili, że
              chcę sobie wózek pooglądać.
              • leila78 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 15.01.09, 21:14
                wys. oparcia 38; odległość do budki prawie 70 cm.
                • leila78 pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 21:30

• kmms4 Re: pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 21:47
                    jeszcze raz adres sklepu poproszę
                    • magda79pn Re: pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 21:53
                      fajny !!! ale szczerze mówiąc chyba inglesina espresso bardziej za mną przemawia
                      bo ma oparcie wysokie na 52cm, ogólnie prawie to samo.
                      czy mogłabyś zmierzyć szerokość wewnętrzną między podłokietnikami (tymi plastikami)
                      dziękuję
                      • leila78 Re: pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 21:59
                        od plastiku do plastiku 35 cm.

sklep:
                        dino.sklep.pl/nowy/aria-oh-completo-peg-perego-kolory-2009-p-3074.html
                        można kupić taniej. na allegro ze stanów mni.
                        • leila78 Re: pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 22:08
                          dodałam jeszcze zdjęcia, na których widać ile mały ma miejsca.
                          • magda79pn Re: pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 22:12
                            dziękuję, a jak szukałam spacerówki która ma 35cm miejsca to nikt nic nie napisał :)
                            • magda79pn Re: pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 22:15
                              a ile masz wzrostu bo gdzieś czytałam że on ma rączkę 98cm, nie jest dla ciebie
                              za niski? bo regulacji chyba niema?
                              • leila78 Re: pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 22:17
                                i tu pełne zaskoczenie. mam 175 cm, mąż 193. dla mnie super, dla męża mogłoby
                                być ciut wyżej. ale nawet jak "przymierzyłam" do obcasów jest ok.
                                • magda79pn Re: pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 22:18
                                  no to super bo ja mam 178 a obcasów na co dzień nie noszę :)
                                  • leila78 Re: pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 22:21
                                    jak jestem na płaskim to mam nadgarstki zadarte w górę. na obcasie się prostują
                                    dopiero.

boszesz i jest lżejsza od pliko. jutro mogę zrobić zdjęcia porównawcze.
                                    • magda79pn Re: pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 22:23
                                      mi się najbardziej podoba kosz na zakupy :)))
                                      • magda79pn Re: pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 22:23
                                        a zakupów to ja codziennie robię duuużo...
                                      • leila78 Re: pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 22:24
                                        no mi też. i lita rączka i to, że wreszcie zamknę bagażnik tak, że wózka widać
                                        nie będzie i jeszcze to, że mam torbę do kompletu (od pliko):)
                                      • magda79pn Re: pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 22:25
                                        no i waga też mi się podoba :) w aukcjach podają 4,5kg liczę że "na żywo" będzie
                                        5,5kg więc i tak ok !!!
                                        • leila78 Re: pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 22:28
                                          nie no. ja trafiałam na 5,8. ale ciut cięższa jest. zaraz zważę.
                                          • leila78 Re: pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 22:32
                                            zważona. ok. 6,5 kg do 7 w zależności jak trzymałam.
                                            • magda79pn Re: pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 22:56
                                              i tak niema tragedii, w inglesinie espresso piszą że 7,5kg co w rzeczywistości
                                              może znaczyć 9 :)
                                • sadzik81 Re: pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 22:59
                                  I jeszcze mozna przegiac budke do samego palaka.Wsadzalam kiedys synka do niego
                                  i lekko sie prowadzil oczywiscie w sklepie bo na dworze to nie wiem jak ale jak
                                  ja mieszkam w miescie to dla mnie bylby dobry.W mammas papas kosztuje on teraz
                                  tylko 69 funtow to jest okolo 300 lub 350 zl nie wiem po ile funt stoi,niezle
                                  przebicie no chyba ze to inne roczniki i te w dino maja jakies nowsze modele
                                  tego wozka i jest cos ulepszone.Ja mam 1.65 i wysokosc raczki byla dla mnie
                                  idealna.Ja tez mysle ze ten wozek nie jest doceniany,moze nie jest idealny ale
                                  jak widzialam w nim duze dzieci to wcale nie wygladaja zle a na pierwszy rzut
                                  oka ten wozek wydaje sie maly.Leila napisz jak sie go prowadzi po chodniku,ulicy
                                  ,jak sie podbija?
                                  • leila78 Re: pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 23:13
                                    są dwa modele. ten droższy to aria one hand czyli rozkładany jedną ręką. można
                                    poznać, który to model patrząc na rączkę. aria OH ma na niej przycisk. i
                                    faktycznie składa się jedną ręką. tu macie linki do allegro:
                                    www.allegro.pl/search.php?string=aria&category=11763&country=1
                                    jak jutro nie będzie padać to pójdę na rynek po zakupy piechotą nowym wózkiem.
                                    zdam relację.

a i jeszcze może być różnica w wyposażeniu: completo lub light jak przy pliko chyba.
                                    • magda79pn Re: pomyłka w wys. oparcia powinno być 48 cm 15.01.09, 23:17
                                      ja zauważyłam że mają inne boczki przy oparciu, jedne są takie jak twoje a inne
                                      takie zawinięte, chyba że mi się wydaje... i koła mają inne... ciekawe czy
                                      wymiary/stelaż ten sam???
    • sadzik81 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 15.01.09, 23:26
      A juz teraz wiem jakie moga byc roznice.Ogladalam przed chwila ten wozek na
      stronie mamapapas i on chyba tez moze sie zlozyc jedna reka tylko ze nic do
      niego nie dodaja,ale za ta cene to i tak chyba nie drogo
      • hercia83 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 16.01.09, 00:12
        a jak myślicie dobre kobiety,sprawdzi sie taka Aria zimą i jako jedyny wózek do końca dla 15 miesięcznika ?? Uzywany na zmianę z Zooperem Twistem :-)
        • magda79pn Re: Przysłali mi PP Aria!!! 16.01.09, 08:30
          trudno mi powiedzieć bo nie używałam, ale skoro mój prawie 3 latek się zmieści
          to chyba starczy :) ja kupiłam triumpha jako ostatni i do końca i on ma mniejsze
          wymiary niż aria, ja mam oparcie na 46-7cm, głębokość siedzenia na 22cm i
          szerokość zależy jak zmierzę oparcie ma 30cm a siedzenie 33cm, ogólnie miejsca
          na szerokość jest na maksa 33cm.
          • magda79pn Re: Przysłali mi PP Aria!!! 16.01.09, 08:32
            ja się zastanawiam czy sobie go nie kupić bo 24.01 wyjeżdżam w góry, oczywiście
            nie żeby nim po szczytach jeździć ;) ale w centrum chyba da radę lepiej niż
            triumph, chociażby ze względu na jedną rączkę, a najbardziej mi się kosz na
            zakupy podoba :)))
            • magda79pn Re: Przysłali mi PP Aria!!! 16.01.09, 08:40
              zastanawiam się dlaczego na każdej aukcji podają inne wymiary... przede
              wszystkim wysokość oparcia, czy myślicie że one się różnią? czy po prostu
              różnie/byle jak mierzą?
              • leila78 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 16.01.09, 09:27
                te z aukcji teraz widzę to stara kolorystyka (kolor tofi jest z 2007 roku wiem
                bo mam takie pliko) i są bez folii i osłonki. mają też inny uchwyt na kubek.

acha, wózek ważyłam z folią w koszu.
                • kmms4 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 16.01.09, 09:31
                  Powiedz mi czy ta głębokość siedziska to jest odległość od :
                  -oparcia do końca meteriału czy :
                  -od oparcia do końca "boczków" i tam jeszcze zostaje kawałek
                  materiału
                  Dziękuje
                  • leila78 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 16.01.09, 11:39
                    od oparcia do końca siedziska i zostaje ten pasek materiału. z paskiem to 38 cm.
                • zyna Re: Przysłali mi PP Aria!!! 16.01.09, 09:34
                  Ciesze sie Leila, ze jestes zadowolona.
                  Ja ten wozek bardzo lubie.
                  Pozdrawiam
                • slonko1335 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 16.01.09, 09:37
                  Dziewczyny a nada się to dla półroczniaka na wiosnę czy raczej w Pliko
                  zainwestować na jakiś czas najpierw?
                  • kmms4 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 16.01.09, 09:41
                    nie, dla półroczniaka to naperno nie !!
                    On nie ma podnóżka, i jest raczej z tych twardych.
                    Zdecydowanie zainwestowac w Pliko lub coś innego wygodnego dla
                    malutkiego dziecka, ja miałam BABY DREAMS SPRINT i byłam super
                    zadowolona, dlatego znowu szukam wózka z całą rączką i wygodnego dla
                    synka.
                    Pozdrawiam
    • anusia_kra już sie napaliłam, ale... 16.01.09, 10:59
      czy to oparcie 38 cm to nie jest troche mało? Siedzisko fakt spore, ale
      zmierzyłam teraz questa i on ma 48 cm wysokości a mój roczniak ma niespecjalnie
      dużo zapasu :(.
      • kmms4 48 cm -leila się poprawiła !!! 16.01.09, 11:00
        • anusia_kra Re: 48 cm -leila się poprawiła !!! 16.01.09, 11:12
          dzieki :)
    • leila78 byłam na rynku po zakupy 16.01.09, 11:46
      i pierwsze spostrzeżenie dla Magdy ważne - jednak jest za niski. jak chciałam
      iść szybkim krokiem to kopałam w koszyk. problem rozwiązałam po chwili i szłam
      obok wózka prowadząc jedną ręką.

szłam po chodnikach, poniemieckim bruku i polbruku. wózek zaskakująco miękki,
      praktycznie się nie telepie, podbijanie na pewno lepiej niż w pliko i carrerze.
      kosz bardzo pojemny. wózek po załadowaniu zakupami dał się łatwo prowadzić (i
      znów pliko odpada w przedbiegach). ta amortyzacja, mimo że tylko na tylnych
      kołach to bardzo miękka, czuć jak się wózek ugina - sprężynuje. gdyby był wyższy
      to właśnie znalazłabym wózek idealny dla siebie... cóż nie można mieć
      wszystkiego. acha, na minus - kółka będą się bardzo niszczyć.
      • anusia_kra Re: byłam na rynku po zakupy 16.01.09, 11:56
        to chyba jednak podobnie jak w inglesinie espresso amortyzacja super, siedzisko
        też ma 48 cm (męczyłam właśnie sprzedawce) ale rączka dla wysokich kobietek
        zdecydowanie za nisko :(. Czy oni jednego wózka solidnie zrobić nie mogą, jakiś
        łamaniec przegubowy dodać i rączke z regulacją zrobić. I w sumie jak narzekają
        matki ponad 175 cm to co mają powiedzieć ojcowie ok 190 cm i wyżej :(
        • magda79pn Re: byłam na rynku po zakupy 16.01.09, 12:06
          inglesina espresso ma na bank oparcie na 52cm, a rączka posiada regulację
          wysokości, tyle że jest chyba 2cm węższy.
          • anusia_kra Re: byłam na rynku po zakupy 16.01.09, 15:55
            trułam dziś faceta, który miał niedawno espresso na allegro po 340 zł i
            stwierdził, że 48 cm, jak 52 jest w rzeczywistości to nawet lepiej (może różnie
            jest w różnych rocznikach?). Nie prowadziłam nigdy espresso, ale pare razy
            ogladałam sobie ludzi na spacerach i rączka nie jest na powalającej wysokości.
            Facet tak na oko 185 szedł zwinięty prawie przy tym wózku.
            • leila78 Re: byłam na rynku po zakupy 16.01.09, 16:01
              mi to aż tak nie przeszkadza. mam ten wózek do galerii handl. i ewentualnie jak
              na spacer pojadę samochodem i będę musiała dojść na plac zabaw;)
            • magda79pn Re: byłam na rynku po zakupy 16.01.09, 19:20
              ja widziałam w aukcji która się teraz kończyła (poszedł za ok 156zł) wysokość
              oparcia 52cm, a nie wiem czy na tej samej czy innej aukcji (też zakończonej)
              wysokość rączki 103cm, może nie rewelacyjnie ale lepiej niż 98cm. Kiedyś
              oglądałam go w sklepie i miał na prawdę wysokie oparcie.
    • leila78 zdjęcia porównawcze pliko i aria 16.01.09, 13:11
      fotoforum.gazeta.pl/5,2,leila78.html
      • jokka Re: zdjęcia porównawcze pliko i aria 16.01.09, 13:24
        narobiłyście mi apetytu ;)
        chyba muszę iść na odwyk od tego forum;) jeszcze do mnie jeden wózek nie dotarł,
        a ja już kombinuje i sama siebie przekonuje ze przecież baby jogger to na długie
        spacery a taka aria byłaby idealna do sklepu itp , ojoj ;)

Leila a mogłabyś wkleić fotkę jak oparcie jest rozłożone? podnóżek też się da
        regulować? czy nie?
        • leila78 Re: zdjęcia porównawcze pliko i aria 16.01.09, 13:36
          podnóżek nie jest regulowany, oparcie rozkłada się mniej niż w pliko ale dalej
          jest to pozycja leżąca.
          • magda79pn Re: zdjęcia porównawcze pliko i aria 16.01.09, 15:37
            super sesja fotograficzna :) dziękujemy :)))
            JOKKA- ty to tak jak ja, pomyślałam że przydałby się taki wózek na moje samotne
            (mąż cały dzień w pracy) zakupy do tesco, lidla czy biedronki ;) bo przecież
            triumph ma kiepski koszyk na zakupy :)))
          • anusia_kra do leila 16.01.09, 15:59
            a dużo wyższe oparcie ma pliko? Bo na fotkach wygląda że sporo
            • leila78 Re: do leila 16.01.09, 16:07
              z tego co pamiętam to obydwa mają po 48 cm. pliko właśnie rozebrałam do prania
              więc nie zmierzę. na zdjęciu to złudzenie bo aria ma niżej nad ziemią siedzisko.
              generalnie aria ma większe siedzisko od pliko bo jest ono bardzo głębokie - 27
              cm a pliko 20 zdaje się.
    • marriposa do Leila 16.01.09, 16:08
      a będziesz sprzedawać pliko? ile byś za niego chciała? proszę o szczegóły na
      kbubka@o2.pl
    • pinik Re: Przysłali mi PP Aria!!! 16.01.09, 22:44
      BArdzo fajne zdjecia porownawcze zrobilas!

Ja ten wozek lata temu widzialam w sklepie i mi sie wogole nie
      spodobal. Wydawal mi sie jak dla lalek i wogole go zbytnio nie
      obejrzalam. Kilka miesiecy temu zobaczylam go w nowej kolorystyce i
      troche "przerobionym" design i mi sie wizualnie spodobal i troche
      sie nim w sklepie pobawilam. KOszyk genialny! Dziecko spac moze i
      super skladanie. Wozek malenki i leciutki po zlozeniu. Tylko wlasnie
      jednego sie boje: wchodzenia na kola.

Leila i inne posiadaczki arii: ile macie wzrostu (moze gdzies w tym
      watku bylo juz to napisane, ale nie przypominam sobie, a wszystkiego
      mi sie jeszcze raz czytac tez nie chce :-) sorry!
      • leila78 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 16.01.09, 23:13
        no właśnie ja bardzo (?) wysoka jestem - 175 cm. i dziś właziłam na koła (a
        raczej na hamulec). ale i tak pokochałam ten wózek. to włażenie to tylko przy
        szybkim, dłuuugim kroku. a i tak poradziłam sobie prowadząc wózek jedną ręką - z
        zakupami i 13 kg maksem! - i idąc z boku. tragedii nie ma. prowadzi się o niebo
        lepiej niż pliko. mały zadowolony. ja też. tylko okrycie na nóżki dupne jest -
        za małe. wcisnęłam w nie maksa na styk. jeśli ktoś ma możliwość kupna wózka bez
        przykrycia i folii to za mniejsze pieniądze to ta opcja zdecydowanie do mnie
        bardziej przemawia.
      • zyna Re: Przysłali mi PP Aria!!! 17.01.09, 14:12
        Ja mam 170cm wzrostu i dla mnie raczka w arii nie jest za nisko. No
        moze jak bardzo szybko ide to wtedy moglalby byc wyzej, ale ogolnie
        jest ok.
        Dla mnie koszmarem byl chicco caddy, sprzedalam po pierwszym
        spacerze, wlasnie ze wzgledu na niskie raczki.
        • magda79pn Re: Przysłali mi PP Aria!!! 17.01.09, 15:25
          ja też nienawidziłam caddy... jak tobie w tym jest lepiej to może mi też będzie
          pasował :) pytałam o folię bo jeśli kupię to egzemplarz bez folii, i zastanawiam
          się czy mi w ogóle będzie potrzebna bo nie używamy folii, teraz w triumphie
          czasami zakładam jak mocno pada żeby synkowi na misia nie padało (koniecznie
          musimy go wszędzie zabierać) :) a aria ma budkę przechylaną do przodu więc
          chyba wystarczy, mój syn już bardzo rzadko śpi w dzień.
          • leila78 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 17.01.09, 16:13
            Zyna już Ci o folii odpisała. jak znajdziesz bez folii i przykrycia na nóżki
            taniej to kupuj i się nie zastanawiaj.
            • magda79pn Re: Przysłali mi PP Aria!!! 17.01.09, 18:56
              masz rację ja okrycia na nogi nie używam, wolę śpiworek bo na zimę
              praktyczniejszy, a u nas zimy mało...
    • magda79pn leila78 17.01.09, 13:15
      napisz mi proszę jaką masz folię przeciwdeszczową do tego wózka? czy ona jest
      taka sama jak w p3 tzn przypinana na zamek do budki czy zupełnie inna?
      • zyna Re: leila78 17.01.09, 14:13
        Folia nie jest przypinana do budki, naklada sie ja po prostu.
    • anusia_kra jak aria ;) 17.01.09, 23:30
      allegro.pl/item532813270_wozek_spacerowy_skladany_jak_parasolka_leciutki.html
      ja wiem że nie tylko ten bo jeszcze espresso, simplicity, tiny BD, ale tak sobie
      wrzuciłam :)
    • pinik Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 00:42
      Troche sie znow nakrecilam na ten wozek. W poniedzialek pojade do
      sklepu go jeszcze z dzieckiem obejrzec. Fajny, ze taki maly i lekki,
      a ma duzy kosz. Ja co piatek jezdze z mama gdzies dalej na zakupy
      takie babskie (lazenie po miescie i sklepach). Mama ma mniejszy
      bagaznik i czasem chcemy cos wiekszego kupic (np. w Ikeii) i wtedy
      ten wozek bylby fajny :-)
      Quest ma marny koszyk i sie co rusz wywala, jak mam torebke na nim i
      na takie wypady sie malo nadaje, bo moj maly jak jest moja mama to
      wie, ze sie go czesciej z wozka wyjmuje i malo chce siedziec :-)

No wiec mam "super powod" zeby ta arie obejrzec : -)

W sklepie blisko jest niebieska z serii on track.

W poniedzialek sie podziele wrazeniami.
    • leila78 Magda 18.01.09, 00:53
      ja mierzyłam synka do questa a to przecież to samo co triumf (czy jak to sir
      pisze) w sklepie kilka razy i normalnie nie byłam go w stanie kupić. w zimowej
      kurtce wyglądał jak sardynka i sprzedawcy się śmiali:/ w arii ma sporo miejsca i
      się nie drze;)
      • jokka Re: 18.01.09, 01:36
        qurcze fajny ten wózek jest
        www.youtube.com/watch?v=UIpTleWljo4
        znalazłam też na allegro co prawda mamas&papas
        tylko tak sie zastanawiam czy to nie jest jakiś starszy model
        www.youtube.com/watch?v=UIpTleWljo4
        • jokka Re: 18.01.09, 01:37
          sorki miało być to
          www.allegro.pl/search.php?string=aria&from_showcat=1&category=11846&description=1&country=1
          • jokka Re: 18.01.09, 01:40
            www.mamasandpapas.co.uk/product-aria-pushchair-toffee/180776000/type-i/
            a jak to można tam kupić?
            • magda79pn Re: 18.01.09, 08:50
              oglądałam już wszystkie mamas&papas, jak dla mnie to to samo ;) jak ja się
              zdecyduje na zakup to będzie to właśnie M&P bo są sporo tańsze :))) nie
              zwróciłam uwagi jaki link do sklepu wkleiłaś "argos"? bo wiem że tam też mają,
              to sklep wysyłkowy ale nie wiem czy do polski też by przysłali. ja bym kupiła
              ten za 329zł z allegro ze śpiworkiem w komplecie, folią i pewnie bez gwarancji,
              ale co się może stać w nowym wózku? akurat w poznaniu jest serwis peg perego
              więc daleko nie mam w razie czego :)
              • magda79pn Re: 18.01.09, 08:58
                w argosie są po ok 150€ więc drogo, z tego co ja widziałam to najlepszą cenę ma
                ten na allegro, mimo że nie potrzebuję "dodatków" to myślę że cena jest dobra.
                allegro.pl/item524904008_wozek_spacerowy_peg_perego.html
      • magda79pn Re: Magda 18.01.09, 09:18
        tak quest ma taki sam stelaż jak triumph, mój synek się do triumha mieści ale ma
        ciasno tzn jak siedzi to nie jest źle ale jak mi zaśnie to ma ręce w górze bo po
        bokach się nie mieszczą ;) według moich pomiarów aria jest szersza o ok 2-3cm
        może nie dużo ale zawsze coś, ja bym go chciała kupić bo mi się podoba duży kosz
        na zakupy, jedna rączka i to że się nie wywala jak maclaren, bo gdy mój syn ma
        dzień na chodzenie to jestem triumphem zmęczona ponieważ zamiast go tylko pchać
        muszę go jeszcze podtrzymywać żeby się nie wywrócił.
        • bebis72 do Magdy79 18.01.09, 10:35
          hej! poczytuje te wszystkie wątki o PP aria tudzież M&P i mam pytanko.Jestem
          posiadaczką M&P własnie ale atlantico - m.in.dzieki Twoim postom bo tez mam
          duzego synka ( obecnie 20 m-cy i 90 cm i 15,5 kg wagi ) i jestem super z niego
          zadowolona,kupiłam go uzywanego na allegro sprowadzonego z Anglii i tak teraz
          patrząc na tą arie to mysle czy jest ona tak samo duza wymiarowo jak atlantico?
          Mialas atlantico,moze masz jakies porównanie atlantico do arii? i czy bedzie
          aria wizualnie w ogóle mniejsza od atlantico? ten kosz na zakupy mnie tez
          nakręca, bo w atlantico to jest porażka :-((( .Ale jako całośc ATLANTICO jest
          super :-))).
          A te aukcje z ARIĄ na allegro obserwuje juz od paru dni :-))) i sama nie
          wiem...pozdr
          • magda79pn Re: do Magdy79 18.01.09, 11:33
            aria jest mniejsza, mniejszy stelaż, mniejsze siedzenie o ok 5cm, ogólnie ja jak
            pierwszy raz zobaczyłam arię to pomyślałam że to taki "mini atlantico"
            Mi kosz w atlantico bardzo się podobał :)
            • anusia_kra Re: do Magdy79 18.01.09, 14:31
              Magda a który wymiar jest mniejszy o 5 cm? Zalezy mi na wysokim siedzisku młody
              co prawda nieco ponad roczniak, ale jak pamiętam przy córce jak miała 18 msc to
              głowa jej wystawała ponad oparcie i nawet o budke w inglesinie zachaczała.
            • anusia_kra Re: do Magdy79 18.01.09, 14:33
              a i pyt nr 2 dlaczego nie Espresso? Ja już zaczełam sie do niego przekonywać i w
              cenie arii byłaby z gwarancją, hmm...
              • magda79pn Re: do Magdy79 18.01.09, 17:59
                atlantico ma ok 39cm szer, a aria 34,5, wysokość oparcia w obydwóch ok 49-50cm,
                dla mnie nie espresso bo jest węższa o ok 2cm ma z tyłu pojedyncze koła które
                najczęściej przy takich wózkach się "rozjeżdżają" i patrząc z boku jest większa,
                szerszy rozstaw kół przód-tył.
    • pinik Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 14:59
      Patrzcie, na Australie Peg robi Arie tez w kolorze (moim kiedys
      ulubionym) bubbles greeen. Szkoda tylko, ze tez ma te boczki. Jak
      narazie to tylko seria on tour chyba jest bez boczkow na oparciu.
      Czy widzialyscie tez inne???

strollersandprams.com/strollers/443/Peg-Perego-Aria-OH-Classico/reviews.html
    • pinik Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 15:05
      Sorry !Pomylilam sie! Szukalam australijskich stron i gdzies mi sie
      ta strona z ta aria zielona otworzyla, ale to nie byla strona
      australijska. Wiecie, czy w Europie byla aria Green bubbles?
    • ewa-lew Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 15:53
      przepraszam, że wtrącę, ale te aukcje jakieś dziwne dla mnie...ktoś sprzedaje
      wózki prawie taniej niż producent...Mamas&Papas sprzedaje je po 69 funtów (czyli
      ok.324 zł, przy kursie 4,70) plus 10 funtów za przesyłkę od producenta (zawsze
      tyle liczą), razem ok. 371 zł. Nie wiem jak to możliwe, ale...i nie wiem, czy te
      wózki nowe są?bo koła nie wyglądają na nowe...poza tym firma wysprzedaje kolor
      Toffee, chyba, że to z poprzednich sezonów i bez okrycia na nóżki i bez śpiworka...
      przepraszam, ale to takie moje osobiste zdanie
      jeśli te aukcje są ok, to w takim razie to duża okazja!
      pozdrawiam:)
      • anusia_kra Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 16:28
        wg mnie te przynajmiej:
        www.allegro.pl/item524904008_wozek_spacerowy_peg_perego.html
        to nie jest toffie tylko szary, pewnie jeszcze starszy model
        • magda79pn Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 18:01
          to są starsze modele bez dodatkowego wyposażenia kupione w Anglii z wyprzedaży
          lub końcówki serii- nie mają gwarancji. Mi to osobiście nie przeszkadza a cena
          jest ok.
        • leila78 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 18:17
          ten z tej aukcji to nie jest model OH tylko starszy - nie ma przycisku na rączce.
          • magda79pn Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 19:35
            bardzo możliwe, nie zwróciłam na to uwagi bo mi na tym nie zależy, ja mam
            dziecko już duże także nie muszę składać go jedną ręką (i tak rzadko składam
            wózek bo bardzo rzadko jeździmy samochodem z wózkiem), różnią się też boczkami
            przy oparciu, jedne (chyba starsze) mają "miękkie" boczki które można schować do
            tyłu za oparcie,a drugie "twarde" jak pliko p3 są tylko z przodu oparcia i to mi
            właśnie w tych starych pasuje żeby boczków nie było z przodu bo tylko zwężają
            oparcie.
            • leila78 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 20:43
              Magda t mój ma średnio twarde;) na pewno nie są sztywne jak w pliko i nie są
              przymocowane do oparcia więc rozszerzają się na maksa.
              • hercia83 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 21:04
                Droga Leilo78 a jak Aria spisuje się na śniegu?? Oczywiście nie mam na myśli żadnych zasp :) tylko nasze zaśniezone chodniki ???
                • hercia83 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 21:11
                  Aaa i jeszcze: chcę sprzedac Vectora bo synuś chodzi i napewno niedługo już będzie więcej smigal na nóżkach na dworze,dlatego chcę kupić lekkiego Buggstera. Mam jeszcze Zoopera Twista, co myslicie, czy zamiast Bugg kupić Arię ,czy jednak ten osławiony Buggster:). A może to i to, czy nie ma juz sensu Arii kupować, bo będzie zbędna (Buggster ma i duży koszi jest lekki)
                  • leila78 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 21:39
                    Jak na śniegu to Ci niestety nie powiem bo mieszkam w Szczecinie a tu śniegu
                    prawie nie uświadczysz. zakładam, ze normalnie. jak będzie świeży to będzie
                    właził w kółka i je kitował, a jak ubity, odśnieżony, zmarznięty to pewnie
                    normalnie.

co do buggstera to ja też go strasznie chciałam i nawet jedna z Forumek umówiła
                    się ze mną żebym go mogła potestować. nie zachwycił mnie. podobnie rzecz się
                    miała z questem. już go miałam zamówić i coś mnie podkusiło żeby tą arię na żywo
                    zobaczyć i tak mi została. dziś byliśmy na zakupach i nawet mój sceptycznie
                    nastawiony mąż sypnął paroma komplementami w kierunku nowego nabytku (a
                    wcześniej wyzywał, że zdurniałam z kolejnym wózkiem)
                    • pinik Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 21:47
                      Zachecilyscie mnie :-)

Jutro jade obejrzec arie :-)

Z tego co zauwazylam, to bez boczkow jest jedynie model on track
                      (chyba tak sie nazywal). Ja tez wole bez nich, bo one tylko miejsce
                      zabieraja bez sensu (nawet jak sie odchyla, to nadal sa).
                      • leila78 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 21:58
                        zgadza się. tylko, że wtedy nie ma tego systemu składania jedną ręką.
                        Zmierzyłam, że w mojej z boczkami są 34 cm po ich rozszerzeniu.
                    • hercia83 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 21:53
                      Dzięki za odpowiedź! A mam jeszcze takie pytanko, syneczek nie śpi na spacerach, ale jakbysmy byli cały dzień na dworze i musiałby pospać te 1,5 godziny to czy w wózku z nieregulowanym podnóżkiem wyspałby się??? Bo qrcze napaliłam się na ta Arię, że hej! Jest niedroga, lekka wcale dla mnie nie musi być parasolką ,którą będę nosić jak synuś będzie szedł,wystarczy,że da się poprowadzić. Kiedyś pewnie jak już będzie większy mój kochany syn, to kupię np triumpha,którego będe mogła nosić na ramieniu. Wiesz, Buggster to jednak jest coś ,strasznie chwalony na tym forum,ale z drugiej strony przeciez Pege Perego to dobra firma i myślę,że wózio się nie rypsnie do końca okresu wózkowego... Hmm... kobiety, co robić????
                      • pinik Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 22:01
                        Hmm... mysle, ze zawsze wygodniej jest wozek pchac niz go nosic na
                        ramieniu! To nie az taka wygoda! To dobre rozwiazanie, na noszenie
                        dziecka np po schodach, czy krotki odcinek (np do auta).
                        • leila78 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 22:03
                          arię można też ciągnąć jak się nie dopchnie tej rączki. coś jak wózek na zakupy.
                      • leila78 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 22:02
                        ja nie neguję, że komuś buggster może odpowiadać. podobnie jak quest. co nie
                        zmienia faktu, że się uśmiałam jak już upchnęłam maksa w tym wózku w sklepie.
                        każdy kupuje co lubi i co mu się podoba. ja arii nie byłam pewna i dlatego
                        zamówiłam ze sklepu int. i upewniłam się, że nie będą robić problemów ze
                        zwrotem. jeśli masz możliwość zobaczenia na żywo to jedź i się poprzymierzaj. ja
                        nie namawiam do tego wózka tylko opisuję swoje wrażenia:)
                        • hercia83 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 22:15
                          Tylko teraz mam dylemat: synuśma 14 miesięcy , mam Zoopera Twista (którego może sprzedamlub zostawię - nie wiem), ale jako główny, lub jedyny wózek chcę:
                          Buggstera lub Arię. Co wybrać???? Błagam pomóżcie.,..
                          • leila78 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 22:17
                            ja Ci nie doradzę. musisz zdecydować sama. ja zostawiłam sobie carrerę jako
                            wózek na spacery niesamochodowe;) mój synek ma 17 mcy.
                            • hercia83 Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 22:20
                              Założę nowy wątek, bo tu zaczynam juz swoje dylematy wywlekać :) Dzięki za rady!
              • magda79pn Re: Przysłali mi PP Aria!!! 18.01.09, 22:29
                no to super, wyglądają na sztywne i tak mi się wydawało :)
                • monjan a czy ciak nie jest podobny? 19.01.09, 11:40
                  tak sobie ogladam w necie i zauwazylam
                  allegro.pl/item523337655_lekki_wozek_spacerowy_ciak_primi_sogni_2008_folia.html
                  nie macałam na zywo
                  • magda79pn Re: a czy ciak nie jest podobny? 19.01.09, 11:53
                    jest wiele podobnych, inglesina espresso, graco citisport
                    • pinik No i mam tez arie :-) 19.01.09, 13:54
                      Wlasnie wrocilam do domu z nowo nabyta aria (on track niebieska).

Wozek ma wiele plusow. Dla mnie jedyny minus (niestety spory): wlazi
                      sie troche na kolka/hamulec. Ja mam 165 cm, ale gdybym byla wyzsza
                      to bym go juz napewno nie kupila. MOzna faktycznie pchac jedna reka
                      z boku, ale ja tak wogole nie lubie.
                      • zyna Pinik 19.01.09, 14:12
                        Ale ja mam 170cm i nie wchodze na hamulec tylko jak bardzo szybko
                        ide. Moze aria oh jest jaks inna?
                      • jokka Re: No i mam tez arie :-) 19.01.09, 14:22
                        Pinik
                        taką kupiłaś?
                        www.pegperego.com/pegcatalogue/juvenile/img/ico_aria_ontrack_navy.jpg
                        a gdzie kupowałaś?
                        ile u Was kosztuje?
                        • pinik Re: No i mam tez arie :-) 19.01.09, 14:36
                          Tak, mam dokladnie ta.

Kosztuje w sklepie 119 euro, ale byla jakas promocja, z ejak sie
                          kupi cos ponad 100 euro, to 10 oddaja, wiec wyszlo mi 109. Za tyle
                          tez jest na ebayu taka czerwona. Granatowa jest za 119, ale
                          powiedzieli mi, ze jak zamowie ja u nich telefonicznie, to tez mi za
                          109 sprzedadza. Ale dochodza jeszcze koszta przesylki.
                          Wiec kupilam obok.

Nie wiem, czy aria oh jest inna. Moze jak ktos jest przyzwyczajony
                          do tego wozka, to nie wchodzi na kola. Ja wchodze, jak szybciej ide,
                          a zwykle z wozkiem tak chodze. Raczka mi nie jest za nisko, ale za
                          blisko troche kolek.

Siedzonko jest calkiem szerokie. Moj synek duzy nie jest, ale jak
                          siedzi, to oparcie jest chyba troche nizej niz glowka. Jak lezy, to
                          jest dobrze. Jak mi sie uda, to porobie tez fotki, ale nie wiem, czy
                          mi sie uda przed sroda.

W innym sklepie na wystawie widzialam arie oh, ale completo i
                          kosztowala 219 euro zdajsie, wiec nawet nie prosilam, zeby mi ja
                          pokazano. Tak, ze nie wiem, czy tam sa jakies wielkie roznice w
                          dlugosci raczki, ale b. w to watpie.

Wozek jedzie cicho!

Skladanie tej on track mimo, ze nie jedna reka to jest b. proste i
                          szybkie.

Wozek leciutenki.

Jednak gdybym miala miec jeden to wolalabym buggstera (ktos o to
                          pytal).
    • pinik Re: Przysłali mi PP Aria!!! 19.01.09, 15:42
      zalozylam osobny watek "Peg perego Aria", bo tu juz jest tyle
      wpisow, ze wszystko wolno sie otwiera.

Rozwiazalam tam problem wchodzenia na wozek!
    • hercia83 Propozycja - nowa Aria za 330 zł :-) 24.01.09, 12:11
      Dziewczyny! Mam taką propozycję -ja kupiam Arię na Allegro w
      środę za 330 zł. Jest to Aria starszego typu, nie OH. W komplecie
      jest śpiworek, folia przeciwdeszczowa i uchwyt na kubek. Tu jest
      link do aukcji : www.allegro.pl/show_item.php?item=524904008.
      Wpadłam teraz na aukcję ewy-lew z ta Arią toffee i się na nią
      napaliłam :-). Moge wydac te 550 zł, bo będę sprzedawać Vectora i
      pieniążki się znajdą a będzie tyo mój głowny wózek do końca, więc
      mogę ten wydatek przełknąć. Czy któraś z Was nie jest zainteresowaną
      ta moją Arią? Mogę ja wystawić na Allegro za 330 i wysłać na własny
      koszt.

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka