Dodaj do ulubionych

znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn

30.01.09, 14:29
Chciałam się pochwalić:) Po trzech tygodniach przeczesywania sieci i
po czterech wizytach w sklepach z wózkami i drodze od Bebe confort,
przez Bebecar, Maxi Cosi kończąc na Teutoni, zdecydowałam się na
Jedo Fyn.

Zalety:
- obrotowe podwójne przednie koło
- wszystkie koła pompowane
- duża gondola z podnoszonym oparciem
- duża spacerówka rozkładana na płasko
- siedzisko montowane w dwie strony
- ogromny kosz na zakupy
- regulowana amortyzacja
- 2 lata gwarancji
- cena (jako bonus, nie warunek konieczny)

Wady (chociaż akurat nie dla mnie)
- waga
- dosyć duży po złożeniu

Niestety nie ma zbyt wiele opinii w sieci na temat wózków Jedo -
jeżeli ktoś coś wie na temat ich użytkowania, awaryjności czy innych
wad będę wdzięczna za info:)
Obserwuj wątek
    • pstrabiedronka Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 30.01.09, 20:47
      tu na tym forum jest dużo opinii o JEDO ale modelu Bartatina. Sa to opinie dobre.
    • funboy2001 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 15.02.09, 22:08
      Użytkuję jedo fyn (wersja 4 - kołowa) od 5 miesięcy i jestem na
      prawdę bardzo zadowolona. Mogę spokojnie powiedzieć że dla mnie
      wózek nie ma wad :) Na razie korzystam tylko z gondolki ale
      przymierzam się do przejścia na spacerówkę (jak tylko zrobi się
      troszeczkę cieplej :)) Ja zastanawiałam się nad x-landerem (był dla
      mnie prawie idealny - zabrakło mi w nim możliwości montowania
      spacerówki w 2 strony) i nad ABC Design Rodeo (ale tu spacerówka ma
      siedzonko "kubełkowe" do którego nie jestem przekonana). Zatem
      wybrałam jedo fyn (wersja 4-kołowa wydaje mi się bardziej stabilna).
      A co do wad, które wymieniła postka to z dużym rozmiarem po złożeniu
      nie mogę się zgodzić - jeżdżę seicento i wózek mieści mi się do
      autka :))))
      • comfi Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 17.02.09, 13:04
        Też się przymierzam do tego wózka, też wydaje mi się być idealny, też za dwa
        miesiące...:) Aż dziwne że tak mało o nim informacji...
      • olazur Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 09.03.09, 13:52
        naprawde miesci ci sie w tak malym autku?
        • caraanna Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 09.03.09, 14:02
          Jestem nim zachwycona. Gondola rewelacja ale spacerówka już trochę gorzej, mała
          jest, w sensie wąska. Wózek ogólnie jest niezłą kolumbryną, ale mi o to
          chodziło. Kupiłam juz Maclarena xlr i teraz jego użytkuję, głównie dlatego, że
          jest mniejszy i lekki z kolei wielkość siedziska jest duża. Szczerze polecam
          jedo fyna czterokołowego. Rewelka. Nie wyobrażam sobie wózka bez skrętnych
          przednich kółek. Bartatina dla mnie tragedia.
          Mi ledwo wchodził do małego kombi. Lepiej odczepić koło. Bardzo łatwy demontaż i
          montaż.
    • emasis Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 09.03.09, 18:10
      jak wózkiem z obrotowymi kołami jeździ się po chodniku? trzeba go
      mocno trzymac, żeby nie leciał na boki?
      • caraanna Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 10.03.09, 10:39
        Zależy jak bardzo krzywy jest chodnik. Jak sa wystające kafle to beznadziejnie.
        Ale za nic bym nie kupiła wózka bez takich kół. Wolę przejść taki chodnik bo nie
        jest ich dużo w mojej okolicy niż przy każdym skręcie unosić wózek i nim
        skręcać. Skrętne koła to podstawa. Pozdrawiam serdecznie
        • sylwek_81 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 10.03.09, 12:36
          Czy spacerówka w Fyn jest naprawdę taka wąska? mnie wydała się spora, ale jeśli
          tak to burzy to moje założenia.Rodzę w maju i na zimę córcia (6-7 miesięcy)
          będzie już jeździła w spacerówce pewnie.W takim wypadku boję się że się nie
          zmieści w kombinezonie(albo będzie miała bardzo ciasno). Co wy na to dziewczyny?
          • smadzi Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 10.03.09, 13:14
            owszem... tez mam takie wrazenie. Tak jak gondola byla ogromna, fajna. Tak
            spacerowka niestety nie jest juz taka wielka.
            Urodzilam w czerwcu, dzieki temu ze gondola ma podnoszone oparcie wozilam
            dziecko do grudnia (dodam ze dziecie nie nalezy do duzych). W styczniu niestety
            przenieslismy sie do spacerowki. Nie jest tragicznie, ale moglaby byc troche
            szersza.
            • joanalux Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 12.03.09, 10:58

Jak tylko zobaczyłam Jedo Fyn 3DS to się w nim zakochałam :P
              Właśnie wczoraj zamówiłam ten wózeczek w sklepie:)) Jeśli chodzi o
              spacerówkę, to wydaje mi się duża w porównaniu z innymi wózkami! JA
              mam termin na koniec kwietnia więc zimę dziecko też przejeździ już w
              spacerówce, ale myslę, że nie będzie z tym problemu:)
              Nie znalazłam negatywnych opini o Jedo Fyn, same zalety:))
              MAm tylko pytanie: dziewczyny co sądzicie o foteliku do tego wózka
              też Jedo - Berbero? warto kupić taki? Można go wmontować do stelaża
              wózka i cena też przystepna.... Tylko martwie się czy bezpieczny
              bedzie??? Co myslicie? Pozdrawiam :)))
              • postka Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 12.03.09, 16:02
                Ja nie chciałam eksperymentować, bo opinii o fotelikach Jedo nie
                znalazłam i zamówiłam Maxi Cosi Cabrio:)
                • sylwek_81 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 12.03.09, 19:03
                  No właśnie....nikt nie pisze nic na temat fotelików Berbero-czy są wystarczająco
                  wygodne dla dzidzi, czy nie za wąskie, jak np.piszą o foteliku x-landera.Ja też
                  sie nad tym zastanawiam jak ty-Joanalux, bo też chcę zamówić Fyn 3DS. Miałabym
                  wiec prośbę-jak juz ci przyjdzie i trochę go przetestujesz to napisz jakie
                  wrażenia. Ja się martwię czy nie jest to za twardy wózek dla niemowlaczka bo nie
                  chciałabym żeby moją córcią strasznie telepało i żeby się budziła non stop na
                  spacerach(dlatego rozważam jeszcze kupno Bratatiny na pasach i nie mogę sie
                  zdecydować). Mam nadzieję ze mi troszkę pomożesz w tej kwestii:)
                  • m_aw Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 12.03.09, 21:02
                    Wprawdzie nie miałam okazji "prowadzić" Fyna, ale Vedi - tak. Z tego co
                    zauważyłam, one mają taką samą amortyzację na tylnych kołach. Vedi był dużo
                    bardziej miękki niż mój X-Lander XA. Prowadził się super. Nie obawiałabym się,
                    że dzidzia będzie miała niewygodnie, szczególnie w FYN 3-kołowym. Pozdr!
                    • sylwek_81 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 13.03.09, 02:00
                      Dzięki m_aw:)))Pozdrowionka. Jestem trochę w szoku że Vedi jest bardziej miękki
                      od x-landera-w końcu ma piankowe mniejsze kółka z przodu. Najgorsze jest to że w
                      sklepie nie można przecież tego przetestować-wychodzi dopiero w praktyce.Ale
                      czekamy na inne opinie-czy któraś jeszcze zgadza się z m_aw?
                      • julka.9 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 13.03.09, 10:14
                        Używam wózka jedo fyn 4D, jak dla mnie bardzo dobrze się
                        prowadzi,jest zwrotny i ma dobrą amortyzację.Mały ma pół roku a
                        jeszcze mieści się w gondoli a wcale nie jest maly.Czekamy na
                        cieplejsze dni i przesiądziemy się w spacerówkę.Co do fotelika to
                        rzeczywiście wydaje się trochę wąski( nie mniej niż X landera)ale
                        synuś spokojnie się w nim mieści.
                        A jedyna jak dla mnie wada to to,że gondola jest dość ciężka
                        (ważyłam-5 800). Ja po prostu się nacięłam bo mieszkam na 4 piętrze
                        i przy wnoszeniu czułam ten ciężar.
                      • m_aw Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 13.03.09, 10:47
                        Tak, ma małe piankowe kółka, ale XA nie ma ŻADNEJ amortyzacji oprócz pompowanych
                        kół. Jak są mocno napompowane to wózek lżej się prowadzi, ale dzidzia odczuwa
                        każdy kamyczek. Dlatego też te sprężyny mają duże znaczenie. Ostatnio przed
                        sklepem widziałam babkę, która bujała w VEDIm dziecko. Nie wiedziałam, że to
                        jest możliwe :)
                        • sylwek_81 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 13.03.09, 12:22
                          Dziewczyny! na allegro pojawił się nowy model Fyn 4DS ze wszystkimi pompowanymi
                          kołami...teraz to już na pewno przebije x-landera-większa gondola, spacerówka
                          przód-tył i amortyzacja:)no to chyba mam swojego faworyta

www.allegro.pl/item581213253_fyn_4_ds_kola_pompowane_nowosc_jedo.html
                          • smakulaa Re: znalazłam wózek dla mnie idealny Jedo Fyn DS 3 17.03.09, 23:26
                            Witam,

ja uzytkuję jedo fyn ds3 i jest cudny. Prowadzi mi się go bardzo
                            wygodnie, powietrze nie schodzi z kół. Użytkuję go od września 2008
                            i nie było potrzeby pompowania.
                            Wózek był z nami w górach i tam sprawdził się w 100 %. Gondola jest
                            duża i wygodna. Moja Majka jeździ w pozycji półleżącej, a w kietniu
                            planuję zmianę na spacerówkę.
                            Dokupiłam fotelik samochodowy niemieckiej firmy ROEMER, wpinany
                            przez adapter. Całość wygląda rewelacyjnie a i Mai jeździ się
                            dobrze nie marudzi i ładnie śpi podczas spacerów. Gdybym miała
                            kupować raz jeszcze to ten sam model.
                          • majka.da A wymiary i waga jedo Fyn 4 DS? 18.03.09, 21:35
                            A jakie wymiary ma gondola?
                            I znacie może wagę tego na 4 pompowanych kołach? Bo znalazłam 14,8 kg, ale to ten z plastikami na przodzie, a pompy pewnie cięższe.
        • jacaroline24 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 19.03.09, 23:34
          dziś znalazłam w sklepie jedo fyn 4 ze wszystkimi pompowanymi
          kołami - jestem zachwycona, mysle ze taki bedzie sie lepiej
          sprawował na nierównej powierzchni - przednie koła sa wieksze i
          lepiej amortyzują. szkoda tylko ze i cena duzo wyzsza niz
          Bartatiny...
          • sylwek_81 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 20.03.09, 00:20
            jacaroline24 a jak z wagą tego wózka? nie orientujesz się ile waży?I czy nie
            wydaje ci się ze kosz jest wyżej w tym 4-kołowym niż np.w 3-kołowym?bo tak mi na
            zdjęciach wygląda ze wyżej. Też zastanawiam się nad tym wózeczkiem-rozważam Fyn
            3ds i 4ds.
            • jacaroline24 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 21.03.09, 21:13
              Sylwek_81, kosz przynajmniej sie nie bedzie po glebie włóczył przy
              wiekszych zakupach :) z wagą: podnosiłam i wydaje mi sie ze jest
              nawet lżejszy od Vedi a na pewno nie wiecej niz 15 kg wazy.(z
              plastikowymi kołami waży 14,8 podobno a przy pompowanych pewnie
              troszke wiecej) ja juz własciwie jestem zdecydowana tylko teraz
              mysle gdzie go kupic bo na allegro taniej niz w sklepie o około 100
              zł. 1260zł.
            • jacaroline24 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 21.03.09, 21:24
              ponadto na Jedo podobno wcale nie ma reklamacji - sprawdziłam tę
              informację w kilku sklepach.

u mnie za Jedo Fyn4 przemawia:
              - 4 pompowane koła
              - przekładana spacerówka
              - sprawdzona przeze mnie zwrotność
              - waga
              - robiony w Polsce
              - dość ciekawe kolory (piękny kolor kiwi)
              - duża gondola z podnoszonym oparciem
              - wentylowana gondola
              - uwaga! na co warto zwrócić uwagę - jak się blokuje koła przednie,
              bo np w starym FYN 3 czy 4 trzeba sie schylić, obrocić koła i
              ręcznie wsadzić trzpień blokujący a w nowym wystarczy nogą wcisnąć
              mały "dzyndzel" i jak koła natrafią na pozycję prostą to same się
              blokują.
              - nienajgorsza twardość, to znaczy, że przy najmiększym
              amortyzatorze można jeszcze jakoś "pobujać" dzidzią, na pewno nie
              tak jak w Bartatinie ale jednak. pozdrawiam!
              • sylwek_81 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 22.03.09, 13:41
                Dzięki za info dotyczącą blokady kół-właśnie się zastanawiałam czy zmienili coś
                w porównaniu do Fyn3.Z koszem to oczywiście zgadzam się że czym wyżej tym
                lepiej, chyba że może być potem problem przy rozłożonym na płasko oparciu
                spacerówki.Co do wagi to teoretycznie Fyn 3 i 4 z pompowanym kołami powinny
                ważyć tyle samo, bo na moje oko to mają identyczne koła(w Fyn 3 też są z przodu
                2), czyli jak podaje producent 14,5kg.Mam nadzieję że będę miała jeszcze szansę
                zobaczyć go na żywo przed zakupem.Co do ceny to nie wiem ile kosztuje u mnie w
                sklepie(ale sprawdzę), no i zawsze to 100zł mniej na allegro, ale jak wtedy jest
                z ewentualną reklamacją?czy trzeba najpierw wózek odsyłać do sklepu w jakim się
                zamówiło?pozdrawiam
    • justyszda Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 18.03.09, 21:50
      Jestem jak najbardziej za Jedo- polecam Bartatinę, ale co do Fyn,
      jedno mnie zastanawia (ale nie widziałam na żywo wózka i nie
      prowadziłam go), czy to, że rączka jest tak blisko gondoli i kończy
      się właściwie na poziomie jej końca, nie będzie przeszkadzało w
      podbijaniu- w końcu są na naszych drogach krwężniki, skrętne koła
      nie wystarczą (wiecie, o co mi chodzi? Zazwyczaj, rączka "wychodzi"
      z dołu i jest skierowana bardziej pod kątem rozwartym, a w Fyn
      zaczyna się od środka gondoli i idzie ku górze. To tylko takie moje
      przemyślenia...
    • sagittarius_84 skrętne koła - troche o nich 19.03.09, 08:27
      Napiszcie coś wiecej o tych skrętnych kołach,
      bo to że Jedo to juz wiem od dawna, teraz zastanaiwam sie na zwykła
      B... (cos tam;) czy Fyn lub Vedy ze skrętnymi kołami na co uparł się
      mąż.
      Czym to się różni w użytkowaniu?
      • caraanna rewelacja!!! 19.03.09, 11:33
        Wypowiadałam się już wcześniej na temat tego wózka. Urodziłam w lipcu 2008. Moje
        dziecko jest wielkoludem bo ja i mąż mamy po 183 cm wzrostu. Teraz ma 8 miesięcy
        i waży 10 kg. Co idzie w parze z długością. Apropos skrętnych kół to jest to
        podstawa, ja mam Fyna od początku. Gondola jest największa, przynajmniej te 8
        miesięcy temu, na rynku. Ma 80 cm. Moje dziecko jeździło w gondoli do 6
        miesiąca. Dla mnie ważne było to żeby wózek był z aluminium bo musiałam go
        wtargac na 4 piętro. Skończyło się w praktyce na tym że i tak zostawiałam go na
        półpiętrze bo był za ciężki. Koła skrętne jak wcześniej wspomniałam to podstawa.
        Moje koleżanki pokupowały sobie starą dobrą Bartatinę bo bały się tej nowości
        Fyna. Były wściekłe jak na spacerze dałam im poprowadzic mój wozek i jak mogły
        skręcac "jednym palcem". Ja miałam ten wózek z plastykowymi kołami, tzn. felgami
        i przednimi kołami bo te z tyłu były pompowane. Jak go kupowałam to nie było
        wyboru. Koła możecie blokowac i wtedy macie Bartatinę, hi hi hi. Jak wcześniej
        napisałam spacerówka jest za wąska i przeniosłam małego do Maclarena xlr. Trochę
        duży to był wydatek ale z kolei jak inne koleżanki kupowały wózki po 3 tyciące
        jak Teutonia, Bebecar itd. to stwierdziłam że to nie przesada. Przypominam że za
        Fyna wtedy dałam 1000 zł, nówka sztuka ze sklepu w Warszawie. No i Maclaren
        kolejny prawie 1000 zł. Ale ten wózek będzie mi służył ze 3 lata, naprawdę, jest
        bezkonkurencyjny, a i potem może uda mi się go sprzedac bo jak patrzę na allegro
        to schodzą używane jak świerze bułeczki.
        Jeszcze apropo tej rączki czy za blisko gondoli to osobiście nie miało to dla
        mnie większego znaczenia. Było wygodnie i tyle.
        Reasumując skrętne koła to podstawa, poza tym niewiele jest wózków które mają
        tak szeroką gamę kolorów do wyboru. No i wspomagajmy polski przemysł, hahahaha.
        • caraanna Re: rewelacja!!! 19.03.09, 11:36
          Jeszcze apropos fotelika to kupiłam deltim grillo pasujący oczywiście do stelaża
          Fyna, montowany poprzez adapter. Zwróccie uwagę jaki jest szeroki!!!!!!!!!! Do
          tej pory go w nim wożę (8 miesięcy). Pozdrawiam i czekam na pytania.
          • joanalux Re: rewelacja!!! 19.03.09, 11:59

Właśnie wczoraj odebrałam Jedo Fyna 3DS..Jest przecudny:)) PRzednie
            skrętne koła to absolutny bajer! w życiu nie zamieniłabym go na
            BArtatinę. Można jedną ręką skręcać, obracać wózeczek...ŁĄtwy montaż
            i demontaż, gondola olbrzymia a i spaceróewka wydaje mi się w sam
            raz (ale to wyjdzie w praktyce)..duży kosz na zakupy, wygodna
            rączka, miękki materacyk w gondoli....Polecam!!!
            • sylwek_81 Re: rewelacja!!! 19.03.09, 12:27
              Ja też zastanawiam się ile ta wersja z 4 pompowanymi kołami waży(na allegro na
              aukcji niestety nie podają wagi), ale raczej nie może być cięższa od Bartatiny,
              która ma większe koła z przodu.Ja też będę musiała wnosić wózek na 3 piętro, ale
              już pogodziłam się z myślą że najpierw będę wnosić samą gondolę z córcią, a
              potem stelaż, bo nie wyobrażam sobie inaczej. Dziewczyny napiszcie jak w Fynie z
              amortyzacją-da się chociaż trochę dziecko pokołysać i nie telepie bardzo
              maleństwem na naszych super chodnikach?Wiele osób właśnie dlatego wybiera
              Bartatinę na pasach...
            • beattta82 Re: wielkość JEDO FYN po złożeniu 28.03.09, 13:57
              mam pytanie, jak duży jest po złożeniu JEDO FYN. Mamy peugota 206 czterodrzwiowego i zastanawiam się, czy nam się on zmieści do bagażnika. A jeżeli tak, to czy za każdym razem będę musiała demontować koła czy wystarczy jak złoże stelaż.
              • sylwek_81 Re: wielkość JEDO FYN po złożeniu 29.03.09, 01:37
                Wymiary po złożeniu są podane na stronie producenta www.jedo.pl.
          • smakulaa Re: rewelacja!!! 19.03.09, 13:29
            Do JEDO FYN DS3 pasuje również niemiecki fotelki Roemer, wpina się
            go poprzez adapter. Ja jestem bardzo zadowolona. www.roemer.pl W
            razie pytań chętnie odpowiem. Bardzo dobrze wypada w testach
            carcrash, jesto to ta sama półka jakościowa co Maxi Cosi.

CO do fotelika Berbero czy jak mu tam. Nie ryzykowałabym został on
            wprowadzony w lipcu 2008, nie nie był jeszcze poddawany tak
            specjalistycznym testom. Posiadam tą informację od sprzedawcy.
      • smakulaa Re: skrętne koła - troche o nich 19.03.09, 13:23
        Co do gondoli to nie mierzyłam jej natomiast jest dość duża, Moja
        Majka ma pół roczku i mieści się w niej swobodnie, i jeszcz jest
        dość dużo miejsca. Atutem jest to, iż dziecko może jechać w pozycji
        pół leżącej.

Co do wysokośći rączki to można ją swoodnie wyregulować.
        Co do kółej to ja od razu chciałam wózek trzykołowy. Prowadzi się go
        wygodnie, Jeśli są jakieś nierówności to kółko można zablokowac ale
        ja cały czas jeżdzę na odblokowanym. Najlepiej jest jednak sprawdzić
        samemu w sklepie.

Co do Bartatiny to jest ona zdecydowanie cięższa, dobre porównanie
        jest na stronie producenta www.jedo.pl.
        Pozdrawiam
    • comfi Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 19.03.09, 15:16
      A jak jest z "twardością" tego wózka? Jest totalnie sztywny, czy można w nim
      chociaż lekko pohuśtać bobasa?

I jeszcze pytanie dotyczące składania, zakładania, zdejmowania gondoli czy
      spacerówki, czy robi się to prosto i szybko, czy trzeba trochę pomanewrować?
      • postka Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 19.03.09, 16:28
        ja jeszcze czekam na mojego Fyna, ale w sklepie sprawdzałam
        amortyzację - koła pompowane same w sobie amortyzują, dodatkowo Fyn
        ma regulację amortyzacji na tylniej osi więc nie powinno być źle:)
        • comfi Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 19.03.09, 18:16
          Też się do niego skłaniam, mimo, że cena dla mnie nie jest najistotniejsza.
          Osobiście go nie widziałam, znam tylko z opisów (bardzo pozytywnych), natomiast
          zasmuciło mnie, bo mąż go widział i twierdzi, że wózek sprawia wrażenie
          "topornego" i "byle jakiego" i, że jemu się ten wózek nie podoba. Już sama nie
          wiem co zrobić, bo zgadzam się z Tobą, że ten wózek wydaje się być idealny.
          Jeszcze tylko z wózków o porównywalnych parametrach zostaje bebecar stlo at (on
          niestety nie ma pompowanych kół z przodu).
          A jaki kolor wybrałaś? Ile trzeba czekać na Fyna?
          • postka Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 20.03.09, 12:12
            Dla mnie cena też nie była kluczowa, na Fyna zdecydowałam się ze
            względu na funkcjonalność po prostu. Nad bebcarem się zastanawiałam -
            ale nad wersją style at (tą z pompowanymi skrętnymi kołami z
            przodu), ale jak go obejrzałam w sklepie to mi przeszło. Fakt,
            tapicerka w kwiatki boska, ale skrętnym kołom bardzo daleko do
            obrotowych, no i spacerówka wydaje się być mniejsza. Co do opinii
            Twojego małżonka, to może warto, żebyś Ty obejrzała Fyna, bo pewnie
            będziesz częstszą użytkowniczką niż mąż. Mnie się on toporny
            zupełnie nie wydawał, a już tym bardziej byle jaki. Rozmawiałam też
            z wieloma sprzedawcami wózków - większość twierdziła, że bebecary są
            dosyć awaryjne. No i Fyn ma dwuletnią gwarancję - bebecar tylko
            roczną.

Wybrałam kolor 119 - wybór jest spory, ale moim zdaniem kolorystyka
            to i tak najsłabsza strona Jedo, brakuje mi stylowych, zabawnych
            tapicerek we wzorki. Na wózek czeka się ok dwóch tygodni.
            • comfi Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 20.03.09, 14:00
              Dzięki za informacje, jadę go dziś zobaczyć :) A możesz jeszcze drapnąć czemu
              nie zdecydowałaś się na Mutsy 3rider, bo on też pozostaje w kręgu moich
              zainteresowań - wiem, że nie ma podnoszonego siedziska w gondoli i ponoć ma małą
              spacerówkę, czy to te kwestie u Ciebie zdecydowały? Jeśli tak, to faktycznie
              mamy podobne preferencje, i z tego co pamiętam podobny termin - na koniec
              kwietnia. Choć mam wrażenie, że u mnie będzie szybciej. Pozdrawiam z Krakowa
              • postka Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 20.03.09, 21:15
                Dokładnie z powodów, o których piszesz nie zdecydowałam się na
                Mutsy:) Szczególnie przeszkadzała mi ta mała spacerówka, poza tym o
                ile pamiętam siedziska nie można obrócić w drugą stronę. Termin mam
                z OM na święta, z USG na 28 kwietnia, nie wiem czy będzie szybciej
                niestety chociaż bardzo bym chciała:) Napisz koniecznie jak wyniki
                oględzin:)
                • comfi Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 22.03.09, 19:44
                  Wrażenia - byłam dziś w sklepie i na żywo widziałam Fyna 3DS.

Potwierdzam, że ten wózek spełnia niemal wszystkie moje oczekiwania. Niemal, bo
                  jest kilka wózków, które wygrywają pod względem wizualnym. Jednak uważam, że
                  wózek ma być przede wszystkim funkcjonalny, a wygląd jeśli totalnie nie odraża,
                  to jest zupełnie wtórną kwestią.

Porównałam wersję Freeline i Classic i wg mnie ta pierwsza, z uwagi na okienko w
                  budce, jest nawet bardziej funkcjonalna, dodatkowo ta budka troszkę przyjemniej
                  się rozchyla.

Wózeczek prezentuje się zupełnie w porządku, jest bardzo zwrotny, niezbyt
                  ciężki, działa zmienne zawieszenie :) nie skrzypi, ma faktycznie przestronną
                  gondolę. Doprecyzowałam z mężem jego obawy dotyczące tego pojazdu - chodzi
                  wyłącznie o sam montaż i transportowanie gondoli. Faktycznie ta kwestia mogłaby
                  być troszeczkę lepiej rozwiązana. Jednak to jedyny wg mnie nawet nie zarzut, ale
                  drobne niedociągnięcie tego wózka.

Od sprzedawcy dowiedziałam się, że jeszcze za mało znana jest ta marka wśród
                  klientów, ale pnie się coraz szybciej w górę, zwłaszcza jeśli wziąć pod uwagę
                  bardzo atrakcyjną cenę. Mają bardzo pozytywne opinie od klientów.

Ostatecznie - zdecydowaliśmy się na niego!!!!!
                  Dodam tylko, że gruntownie przeanalizowałam rynek wózków - przechodziłam przez
                  Jane Slalom pro, Casualplay, Emmaljunga, był czas na Xlandera, cały czas
                  alternatywa Mutsy 3Rider i Bebecar Icon At/Hbr. Pojawił sie też na chwilę Joolz
                  Bloom, Herqules Raptor, Teutonia Mistral...

Zgadzam się z postką, i uznaję ten wózek za idealny również dla mnie!!!

Pozdrawiam i pewnie w maju, po pierwszych spacerach, będę w stanie odpowiedzieć
                  na pytania dotyczące użytkowania pojazdu.
          • anka481 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 31.03.09, 15:02
            ja mam stylo at ma skretne, ale nie obrotowe, kola i jest maszyna
            przejezdza wszytko. jest bardzo miękki.
    • majka.da Gdzie w sklepie Jedo Fyn? 22.03.09, 11:51
      Dziewczyny czy wiecie gdzie w Kielcach lub Radomiu (i ew.okolicach)
      można zobaczyć na żywo jedo fyn 4 DS najlepiej ten na 4 pompowanych kołach?
      Waham się pomiedzy nim a Tako jumper x. Ale fyna nigdzie nie widziałam na żywo, a w ciemno nie kupię.A może któras porównywała obydwa? Napiszcie jak wypadło.
      • sylwek_81 Re: Gdzie w sklepie Jedo Fyn? 22.03.09, 13:48
        Wózki firmy Jedo są w Radomiu w Kimexie na Wojska Polskiego-oglądałam tam
        Bartatinę i Fyn3ds.Sama zastanawiam się czy można obejrzeć już Fyn 4ds z
        pompowanymi kołami bo rozważam kupno tego wózka-muszę się niedługo wybrać.Waham
        się pomiędzy Fynem 3 a 4.Jakbyś coś wiedziała to daj znać.
    • liivia Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 23.03.09, 21:11
      No to ja też znalazłam :)
      Przy pierwszym dziecku przerobiłam naście wózków, pod koniec
      zorientowałam się, że nie ma wózka idealnego ;)
      Zakładałam jednak, że przy następnym dziecku będzie MUTSY i ślepo
      zapatrzona w niego przeoczyłabym JEDO FYN.
      Jestem przeszczęśliwa, że dzięki Wam go odkryłam bo ma wszystko to
      czego wymagam od wózka a do tego bardzo mi się podoba!
      Bardzo żałuję, że nie mogę go kupić od razu ale do terminu jeszcze
      daleko i szkoda gwarancji.
      Na razie nie mogę też wyjść z domu i obejrzeć go sobie na żywo bo
      muszę leżeć ale jak tylko będę mogła się ruszyć to jadę go obejrzeć
      i mam nadzieję, że się nie rozczaruję a póki co proszę te z Was,
      które niedługo staną się jego szczęśliwymi posiadaczkami o wszelkie
      opinie jak to cudeńko zachowuje się w użyciu :)

I mam też dwa pytania, na które jakoś nie mogę znaleźć odpowiedzi
      nigdzie: czym rózni się tak naprawdę wersja CLASSIC od FREELINE i
      czy w spacerówce jest budka w okienku?
      • jacaroline24 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 24.03.09, 01:16
        hej! Freeline jest wizualnie bardziej kwadratowa i ma 2 okienka-
        siateczkowe niżej i na "czubku budki " zafoliowane okienko. a wersja
        classic ma tylko 1 okienko siateczkowe -niżej. ale wg mnie classic
        jest zdecydowanie ładniejszą budką :)
        wazna tez jest cena o ktorej nie pisałam wczesniej - zdecydowany
        atut tego wózka. 1230zł na necie - wszystkie inne jak mutsy - są
        niestety o wiele droższe. :( pozdrawiam serdecznie
        • liivia Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 24.03.09, 10:43
          Dzięki za odpowiedź :)

A z tą ceną to też dla mnie ogromny plus, bo na allegro ludzie
          poszaleli i używane zestawy MUTSY licytują czasem za ponad 2000zł i
          dla mnie to już spora przesada (rozumiem 1600 - 1700) a tu mam
          nowiuteńki wózek, z gwarancją za cenę 1500zł - wersja 3 w 1.
          Mam tylko naprawdę ogromną nadzieję, że jak zobaczę go na żywo to
          nadal będę go chciała i nie wrócę znów do pomysłu z mutsy...
          • jacaroline24 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 24.03.09, 10:59
            ale tam w mutsy sa chyba plastikowe kółka i kubełkowa spacerówka?
            bo wizualnie jest naprawde bardzo ładny!
            pozdrawiam!
            • liivia Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 24.03.09, 11:04
              W stelażu URBAN RIDER są pompowane, w 4rider do wyboru: pompowane i
              pankowe.
              Co do siedziska to nie wydawało mi się kubełkowe i na jakiejść
              aukcjii spotkałam się z opisem, że regulowane jest nie tylko oparcie
              ale też głębokość siedziska, planuję to sprawdzić w sklepie ale i
              tak chciałabym pozostać przy JEDY FYN :)
              • comfi Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 24.03.09, 15:49
                Faktycznie, różnica między Classic i Freeline dotyczy samej budki - we Freeline
                są praktyczne okienka, tak jak to opisała koleżanka powyżej, minimalnie różni
                się krój, ale również, na co zwróciłam uwagę w sklepie, w wersji Freeline, jakby
                to określić, drucik utrzymujący budkę nie ucieka pod materiałem :) jak to ma
                miejsce w wersji Classic. Taki detal. Budka jest ta sama do gondoli i do
                spacerówki.
                • liivia Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 24.03.09, 19:50
                  Dzięki za jeszcze bardziej szczegółową odpowiedź :)
                  Chyba jednak wybiorę wersję freeline...

Natomiast mój M to mnie dzisiaj załamał!! Pyta się mnie, czy ten
                  wózek co mi się podoba to ten co dodałam do obserwowanych aukcji, ja
                  mu na to (z błyskiem w oku), że tak to właśnie ten, a on mi na to,
                  że jemu się nie podoba :( i o zgrozo, że jemu przypomina CHICCO 6WD
                  TECH, którego mieliśmy kiedyś, szok!
                  • comfi Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 25.03.09, 17:08
                    No mojemu ukochanemu też nie przypadł jakoś niesamowicie do gustu, ale zgodził
                    się na niego, bo stwierdził, że najważniejsze, że odpowiada moim potrzebom.
                    Mogliśmy się zdecydować na MUTSY - powiedzmy, że ładniejszy - ale stwierdziłam
                    że ważniejszym dla mnie jest by wózek był funkcjonalny niż ładny. Może i to
                    podziała na Twojego M :)
                    • majka.da Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 25.03.09, 17:35
                      A mojemu M wszystko jedno. Trochę Wam zazdroszczę, bo ja sama musze wybierać i zdecydować. Z drugiej strony jednak jakby miał całkiem inny gust, to moze lepiej jest jak jest:). Mój M gdyby miał kupowac, to jak sam stwierdził-najtańszy byleby na paskach żeby bujać dziecko.
                      • sylwek_81 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 26.03.09, 00:07
                        Hahaha...śmieję się bo mój mąż też powiedział że woli Bartatinę na pasach żeby
                        córkę bujać, no i tańszy. A ja się upieram przy skrętnych kołach,ale myślę że
                        postawię na swoim.W końcu to my dziewczyny będziemy go częściej używać i nam ma
                        być wygodniej:)
                        • liivia Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 26.03.09, 15:54
                          A mój M to wcale znowu nie z tych co by brał czynny udział w wyborze
                          wózka! Wręcz przeciwnie, ucieka od tematu jak tylko może, i na
                          wszelkie pokazywane aukcje zawsze na odczepnego coś tam mówił.
                          A teraz po prostu przypadkiem zajrzał na nasze konto na allegro i
                          skomentował JEDO.
                          Ale co tam, ja go jeszcze przekonam :)
    • comfi Wersja Freeline a Extreme? Wersje limitowane? 27.03.09, 16:15
      Czy ktoś z Was widział może wersję Extreme na żywo, albo choćby w jakimś
      katalogu, albo może gdzieś w sieci i może podrzucić linka? Czy są jakieś inne
      kolory czy to po prostu nieco inny krój materiału? A może gondola ma jakieś
      "ulepszenia" względem Freeline czy Classic? Słyszałam też, że Jedo ma jakieś
      wersje kolorystyczne limitowane za dopłatą? Czy są one gdzieś dostępne, bo do
      producenta nie można się ani dodzwonić ani "dopisać" ;)
    • sagittarius_84 Jedo Vedi 17.04.09, 13:41
      Dziewczyny,
      czy sądzicie że te pompowane przednie obrotowe kółka jak ma FYN sa
      takie wazne ???
      Cały czas mam mętk, bo cena odgrywa rolę i bardziej skłaniałabym się
      ku VEDI.
      • izzyy6 Re: Jedo Vedi 17.04.09, 15:29
        jak dla mnie sa wazne wydaje mi sie ze jest wtedy jeszcze lepsza amortyzacja i
        ogolnie fajniej sie prowadzi ogladalam ten wozek i bylam mile zaskoczona odpadl
        u mnie jedynie przez niepompowane kola przednie teraz bardzo powaznie sie
        zastanawiam nad jedo fyn 4d tu co prawda nie ma przekladanej raczki ale i tak
        nie wyobrazam sobie tych mniejszych kolek z tylu, fyn ma amortyzacje z przodu z
        tylu jest regulowana wiec to nawet fajne wczesniej bylam zdecydowana na roana
        marite ale teraz chyba wygra jednak fyn, musze jeszcze bardziej dokladnie oba
        obejrzec
        • sagittarius_84 Re: Jedo Vedi 19.04.09, 11:24
          Mąż ma już dość tematu wózek, ja sama powoli też.
          Zostaje przy FYN 4 DS , pompowane koła muszą być i koniec.
          Wizualnie też mi się podoba. Kolorystyka super.
          Koniec tematu :))
          • mietowkam materiały Jedo 12.06.09, 19:00
            Byłam dzisiaj w sklepie by dokładnie przyglądnąć się wózkom Jedo, bo jeszcze nie
            zdecydowałam, jaki wybrać model i strasznie się rozczarowałam jakością użytego
            materiału do wykończenia gondolki. Pod przykryciem na nóżki do gondolki jest
            materiał jakby z ekologicznych papierowo-materiałowych toreb - jestem pełna obaw
            jak to wygląda po praniu. Macie jakieś doświadczenie? Na stronie nie widziałam
            modeli gondolki z zameczkiem, więc może w sklepie mieli starszą kolekcję niż
            2009. Wogóle to na FYN jakikolwiek trzeba czekać nie wiadomo ile - jak
            stwierdził sprzedawca, a zobaczyłam jedynie Bartatinę. Co sądzicie o materiale?
            Bez porównania niestety gorszy niż w X-landerze czy Mutsy...no ale cały czas się
            łudzę, że może to była stara kolekcja, bo jednak ten FYN najbardziej wydaje mi
            się funkcjonalny. Jedna z Was pisała też o linii limitowanej. Dołączam pytanie
            czy może ktoś wie coś więcej o materiałach tej wersji?
            • izzyy6 Re: materiały Jedo 12.06.09, 19:16
              Trzeba koniecznie zwrócić uwagę by były to materiały z 2009 bo są o wiele lepsze
              niż te z 2008 porównywałam, ale myślę ze w jedo fyn są juz tylko te z tego roku,
              bartatiny bywają jeszcze też i z zeszłego roku
              • ivo30 Re: materiały Jedo 19.06.09, 16:20
                Witam, do niedawna bylam zdecydowana na jedo, ale...właśnie zawsze to ale :D
                Znalazłam w necie nowosc firmy espiro - GTX - wózek bardzo podobny parametrami
                do jedo - waga, wielkość gondoli - ale zdecydowanie lepszy materiał no i design
                taki bardziej nowoczesny - wiec coż teraz poluję na ten wózeczek zeby go
                oblookać na zywo, ciekawa jestem czy ktos z Was juz widział ten wózeczek? jeśli
                tak to mogę prosić o opinie?
                • sylwek_81 Re: materiały Jedo 19.06.09, 20:31
                  No bardzo fajny ten wózeczek, ale jak dla mnie za krótka gondola-tylko 74cm-Jedo
                  ma 80. Ja już swoim 3DS jeżdżę:)
                • adelcia13 Re: materiały Jedo 07.09.09, 15:52
                  Ja widziałam GTX w sobotę stał dokładnie obok jedo. Wizualnie może
                  być choć ja rozpatrywałam wersję espiro atlantki - odpadł przez
                  spacerówkę montowaną tylko przodem do kierunku jazdy. Na korzyść
                  jedo przemówił adapter do maxi cosi. Nie chcę nie atestowanego
                  fotelika do samochodu bo te normy jakie podają że spełnia fotelik
                  nic nie znaczą to minimum. Atesty konsumenckie niemieckie czy
                  brytyjskie są wiarygodniejsze - minimum ocena 3 - o ile w wózku
                  dziecku się nic nie stanie jak powiedzmy odpadnie koło przy foteliku
                  bardzo ważne jest bezpieczeństwo w razie jakiegoś wypadku.
    • donia1987772 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 02.07.09, 15:19
      Hej mam pytanko odnosnie modelu jedo fyn 4ds nigdzie w necie nie
      moge znalesc jego wymiarow a konkretnie szerokosci osi ale z
      kolkami! wszedzie podane sa bez kol. bardzo prosze o odpowiedz kogos
      kto ma ten wozek :) serdecznie pozdrawiam:):)
      • agulag76 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 02.07.09, 20:08
        Strona producenta www.jedo.pl - zakładka porównanie modeli, na końcu są wymiary
        z kołami i bez.
    • forget-me-not1 Re: Czy nadaje się na polne drogi? 07.07.09, 14:32
      Witam
      Czy waszym zdaniem ten wózek nadaje się na polne drogi czy bardziej
      model Bartatina.Zastanawiam się, czy te małe, obrotowe przednie
      kółka nie będą sprawiały problemów na wertepach.
      • hoop_cola Re: Czy nadaje się na polne drogi? 07.07.09, 18:23
        będą sprawiały i to bardzo, do momentu, kiedy ich nie zablokujesz:)
        a pozniej to hulaj dusza po wertepach:)
        • forget-me-not1 Re: Czy nadaje się na polne drogi? 08.07.09, 17:47
          Wiem, że te kółka można zablokować :)
          Chodziło mi o to, czy mniejsze koła z przodu i większe z tyłu nie
          sprawiaja problemów w "terenie".
          Dzisiaj w jednym sklepie z wózkami, babka odradzała mi firmę
          Jedo,tylko proponowała Mutsy, Beby Dedign, X-lander, Implast.
          Za to, w innym sklepie, facet polecała albo X-landera albo Kadex
          Elipse (Polska firma).
          • camelia28 Re: Czy nadaje się na polne drogi? 12.07.09, 00:11
            Witam. Mam wózek Fyn 4ds z 4 pompowanymi kółkami i uważam, że przednie kółka są kiepskie. Prowadziłam x-landera, jego odblokowane kółka współpracują zdecydowanie lepiej niż Fyna, może jest to kwestia tego, że x-lander ma metalowe mocowania przednich kół do stelaża. Fyn ma tandetne plastikowe mocowanie nie nadające sztywności. Polecam wykonać w sklepie test tzn. czy da się lekko i swobodnie prowadzić tj. skręcać wózkiem JEDNĄ ręką. Jeździłam nieco po polnych ścieżkach fynem i nie jest za fajnie, amortyzacji prawie żadnej. Myślę, że w teren to lepsza będzie Bartatina na paskach niż Fyn. Wózki ze skrętnymi kółkami choćby nie wiadomo jak miękką miały amortyzację to nie będą tak delikatnie bujać jak paski.
    • luisalon Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 07.09.09, 23:03
      jedo fyn jest fajny, ale niestety ma straszna kolorystyke!!!jakies
      szarosci, niebieski milicyjny, Mam ogromny problem który kolor
      wybrac dla dziewczynki, np w kolorze 182 mi sie nie podoba kolor
      dodatków cxzyli bezu w wisniowe kółeczka
      • gojapio Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 08.09.09, 12:10
        z 2 miesiące temu w Dudku w Wawie za dopłatą (100 albo 200, nie
        pamiętam) mieli jasny róż i jasny błękit
        Gosia
    • piernik_dwa sprzedam jedo fyn 3ds - trojmiasto 20.10.09, 13:58
      Sprzedam wózek jedo fyn 3ds (gondola, spacerówka i fotelik) Używany
      przez jedno dziecko, od lutego do października, jest jeszcze na
      gwaracji. Cena 800 zł. Kolor grafitowo-zielony. Dla zainteresowanych
      więcej informacji na maila. Moj adres: mimoza69@wp.pl
    • mamaola6 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 21.02.10, 15:34
      Mam Jedo Bartatinę Classic. Nie kupujcie Jedo !!!! Ja do dziś byłam zadowolona.
      Akceptowałam go ze wszystkimi wadami, bo kosztował niecałe 1000 zł. Siedzę i
      ryczę cała w nerwach, bo właśnie wróciłam ze spaceru na którym wózek po prostu
      się rozpadł. Pękła śruba łącząca konstrukcję wózka(krzyżak). Wózek przechylił
      się na bok pod ciężarem mojego dziecka ( 10.5kg). Na szczęście synkowi nic się
      nie stało, bo był przypięty pasami. Wrócić do domu pomógł mi taksówkarz. Nie
      wiem co dalej. Dziś niedziela - nikt nie odbiera telefonów. Wózek mamy już 14
      m-cy. Nawet nie wiem czy ma jeszcze gwarancję. Powiedzcie mi co znaczą te
      wszystkie certyfikaty!!!!!!! Jak pomyślę, gdyby to się stało przy wsiadaniu do
      autobusu. po prostu katastrofa. trochę mi słabo.....
      • cherrie Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 21.02.10, 16:04
        po prostu mialas pecha! Ale zeby zaraz nikt nie kupowal Jedo z tego
        powodu? Przeciez takie cos moglo sie zdarzyc w kazdym wozku!
        • mamaola6 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 21.02.10, 16:55
          A Ty kto? Producent! bo mam ochotę z nim pogadać! No to proszę wsadź swoje
          dziecko do tego wózka i jedź z nim na spacer. Chyba nie masz dzieci! Jak może
          pęknąć część konstrukcji wózka!!! Rozumiem, że odpada jakaś osłonka, ale nie
          główna śruba. To, że mnie nie stać na wózki za 3000 zł to nie znaczy, że mam
          narażać dziecko na niebezpieczeństwo!!!!!
          • cherrie Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 21.02.10, 17:05
            tez mam Bartatine! Twierdze tylko, ze to zwykly przypadek/ wypadek.
            Zanim kupilam ten wozek naczytalam sie wielu opini o nim. Wlasnie
            dlatego, ze mial dobre kupilam ten a nie zaden inny.
            Jakos nie czytalam nigdzie, ze posiada wady konstrukcji. Nie powinno
            sie to zdarzyc, no ale stalo sie i tyle. Jakbys kupila wozek za 3 tys.
            to co, mialabys pewnosc ze to sie nie stanie?
          • emma6666 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 21.02.10, 18:27
            mamaola6 napisała:

> A Ty kto? Producent! bo mam ochotę z nim pogadać! No to proszę wsadź swoje
            > dziecko do tego wózka i jedź z nim na spacer. Chyba nie masz dzieci! Jak może
            > pęknąć część konstrukcji wózka!!! Rozumiem, że odpada jakaś osłonka, ale nie
            > główna śruba. To, że mnie nie stać na wózki za 3000 zł to nie znaczy, że mam
            > narażać dziecko na niebezpieczeństwo!!!!!

słuchaj to że jest niedziela i nie możesz w tej chwili wyżyć się na pracowniku
            marki jedo nie znaczy że masz się wyżywać na niewinnych ludziach.
            Tyle ludzi jeździ bartatinami i nic nie pęka że to raczej przypadek, czy tego
            chcesz czy nie
            • izzyy6 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 21.02.10, 20:27
              zgadzam sie to moglo sie zdarzyć w kazdym wozku nawet i tym drozszym jutro
              zadzwon do producenta po prostu i powiedz co sie stalo tam sa calkiem mili
              ludzie przynajmniej takie mam doswiadczenia a tak na marginesie ogolnie trzeba
              robic co jakis czas przeglad wozka ja oddaje stelaż wozka w sklepie gdzie
              kupilam i oni robia przeglad ja mam jedo fyn, jakis czas temu zauwazylam ze nie
              mam nakretki od jednej ze srobek to bylo przy mocowaniu przy czyms co
              podtrzymuje gondole no tu oczywiscie wystarczylo sobie srobke przykrecic i tyle
              ale to pokazuje ze trzeba co jakis czas przeglad robic, oczywiscie takie rzeczy
              jakie sie Tobie przytrafily nie powinny miec miejsca absolutnie dlatego zadzwon
              koniecznie do producenta i zobaczymy co oni na to i daj koniecznie znac coz
              powiedzieli
              • izzyy6 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 21.02.10, 20:40
                aha wozek powinnas miec chyba jeszcze na gwarancji bo ta jest na dwa lata choc
                nie jestem pewna czy przy wszystkich wozkach jedo ale prawdopodobnie tak
                • mamaola6 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 21.02.10, 23:33
                  Dzięki! Jutro dam znać. Co do przeglądów to nie wiedziałam, że coś takiego
                  istnieje. Przy zakupie nie dostałam informacji. Do tej pory sama go oliwiłam, bo
                  trzeszczy... trzeszczał jak szalony.
                  • mamaola6 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 28.03.10, 00:11
                    Wózek wrócił od producenta po dwóch dniach cały wyremontowany. Wygląda jak nowy.
                    Wymieniona została konstrukcja, rączka wózka, chromy w kołach i inne elementy,
                    które tego wymagały. Producent b. się postarał. Doceniam. Chociaż nie życzę
                    nikomu takich przygód z wózkiem.
                    • irvinka Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 28.03.10, 11:24
                      Dziewczyny a takie pytanie...wiem ,że był poruszany temat wąska
                      spacerówka,ale może możecie podać wymiary?Jaka to jest ta wąska?Bo
                      tak się zastanawiam,ja urodzę w sierpniu wiec na zimę gondola jest
                      super fajna,duża,ale na wiosnę i lato dziecko już się lżej ubiera
                      więc może ta spacerówka w moim przypadku by sie w miarę
                      sprawdziła?...Pozdrawiam
                      • ktosinny0 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 28.03.10, 12:10
                        spacerówka nie jest wcale mała !!! w środku szerokośc 32 czy 33
                        cm !!!
                        • izzyy6 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 28.03.10, 19:57
                          nie jest mala, moja ponad 9 miesieczna mala jezdzi i jescze ze spiworem i ciasno
                          nie ma wrecz przeciwnie ma szeroko i wygodnie , producent podaja ze ma 33cm, nie
                          mierzylam wiec nie wiem czy tak jest, mierzylam gondole i sie wymiary zgadzaly
                          wiec i tu sie moze zgadzaja choc to nie ma znaczenia ile tam cm, skoro widze ze
                          miejszce jest
                      • magdalenca78 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 28.03.10, 21:57
                        Potwierdzam, zmierzyłam w swoim ;) 33 cm szerokości, 50 cm wysokosc oparcia.
                        Pewnei na stronei Jedo są dokładne wymiary.
                        • irvinka Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 28.03.10, 23:19
                          Czyli mówicie dziewczyny ,że to jest wystarczająca szerokość?No to
                          spoko bo szukam juz trochę i w tej chwili chyba Jedo jest w
                          czołówce... ;)
    • ok42 Jedo - skrzypi czy nie? 15.04.10, 11:07
      A ja mam pytanie do uzytkowniczek, ktore juz dluzszy czas posiadaja Jedo Fyn.
      Czy te wozki zaczynaja skrzypiec po jakims czasie, czy tez sa w miare ciche?
      • izzyy6 Re: Jedo - skrzypi czy nie? 15.04.10, 12:24
        ja jeżdżę juz prawie 10 miesiecy i mi nic nie skrzypi nie piszczy
        • ok42 Re: Jedo - skrzypi czy nie? 15.04.10, 19:35
          Dzieki za odpowiedz. Mnie czekaja spacerki po malo rownym terenie a wiec musze
          miec wozek w miare wytrzymaly, ktory przetrzyma rozne warunki i nie zacznie mi
          zaraz piszczec ;)
          • izzyy6 Re: Jedo - skrzypi czy nie? 15.04.10, 21:13
            moj fyn przetrzymal zime najwieksze zaspy nie oszczedzalam go wcale czasem
            pchalam go na sile jezdzilam tez po roznym terenie i jak dotąd nic mu nie dolega
            teraz jezdze spacerowka i nadal jestem zadowolona wiec na razie z niego nie
            rezygnuje
            • muzinta Re: Jedo - skrzypi czy nie? 16.04.10, 10:50
              Użytkuję ten wózek 6 miesięcy, niedawno córcia przesiadła się do
              spacerówki. Gondola jest bardzo duża, wystarczyła na całą zimę
              (dziecko urodziło się długie - 60 cm). Stelarz dobrej jakości,
              wspaniale prowadzi się na nierównym podłożu,po dużym śniegu jak tej
              zimy, nic nie skrzypi, świetna amortyzacja. Szczerze polecam.
              • sylwek_81 Re: Jedo - skrzypi czy nie? 16.04.10, 12:27
                U mnie też nie skrzypi a jeździmy ponad 10 miesięcy,w razie czego można
                silikonem psiknąć bo wiadomo że piach się dostaje itd.Gondola rzeczywiście
                starczy nawet dla dużego dziecka, ostatnio wsadziłam moją córę(10,5 miesiąca)i
                się mieści i mogłaby w niej nawet spać a jest dużym dzieckiem(ok.75cm).
    • ola.kola Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 17.04.10, 00:26
      Sama stoję przed wyborem wózka i patrzyłam jak wyglądają używane na allegro żeby
      wiedzieć co się niszczy. Wygląda na to, że koła po roku zaczynają rdzewieć:

www.galerieallegro.pl/zdjecia/wozek-jedo-fyn-3ds-freeline/107008/7/
      i na tej aukcji - zobaczcie przedostanie zdjęcie:
      www.allegro.pl/item998962730_wozek_jedo_fyn_3ds_z_fotelikiem_jak_nowy.html
      • izzyy6 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 17.04.10, 12:35
        moje felgi tak wygladaly po zimie, producent sam przyznal ze to wlasnie taki
        feler ale bez problemu mi kola wymienil no to jedyny taki maly minus tego wozka
        • adelcia13 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 07.09.10, 09:10
          Używam jedo od końca lutego. Gondola była dla mnie idealna, Duża przestronna z podnoszonym oparciem co przydało się w pierwszym miesiącu. Mała spędziła w nie pierwsze trzy miesiące życia bo spała w naszym pokoju więc w wózku. Potem gondola służyła jako łóżeczko gdy jeździliśmy do teściów na wakacje. Teraz używam spacerówki i też mi pasuje. Duża łatwa w przekładaniu. Przeszkadza mi tylko że przednie koło wpada w drganie co trochę przeszkadza jak się człowiek spieszy. No i brakuje mi poręcznego uchwytu aby wnieść wózek. Trzeba łapać za stelaż. Wiadomo jak dziecko większe to nie wniosę dziecka i wózka razem ale uchwyt taki by się przydał do wnoszenia wózka w pojedynkę. Innych zastrzeżeń nie mam jestem zadowolona z wyboru. Aha i jeszcze jedno. Ja wybrałam kaptur klasyczny. Dziś wybrałabym ten z folią na daszku do podglądania małej. Jak wybierałam uznałam że to zbędne dziś jak mała jeździ przodem do kierunku jazdy wolałabym mieć możliwość spoglądania na nią.
      • gorligorligor Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 18.03.12, 10:18
        Jedo Fyn'a śmiało można polecić. Jak w większości wózków wielofunkcyjnych, by go złożyć do auta musisz odpiąć gondolę lub spacerówkę, a w Fynie jeszcze dobrze odpiąć przednie koła, by nie naciskać pod kątem na konstrukcję (da się złożyć i z kołami, tylko wtedy lepiej nic na wózek-stelaż w samochodzie nie kłaść). Montowanie gondoli, czy spacerówki jest banalnie proste, bo trzeba tylko wcelować w takie szparki na stelażu i lekko popchnąć i KLIK :) Jak usłyszysz KLIK, to gondola/spacerówka jest na swoim miejscu. Aby wyjąć gondolę/spacerówkę, to naciskasz po bokach na takie "przyciski", by odblokować wcześniejsze klik i już :). Przednie koła blokuje się przez naciśnięcie (przy każdym przednim kółku oddzielnie) takiego wystającego elementu, ala zapatki-widać to chyba na zdjęciach internetowych. Ogólnie rzecz BANALNA i łatwa w obsłudze, tak jak zdejmowanie kół. Wózkiem jeździ się naprawdę bardzo fajnie. Ma regulacje zawieszenia dwustopniową, łatwo się buja w górę i w dół, materiał jest porządny bodaj 60% bawełny, można ściągać i prać niemal wszystko (poza chyba zewnętrzną warstwą gondoli, ale to chyba w żadnym wózku się tego nie ściągnie;) (test tej zimy, kropelki wody zatrzymywały się na materiale, ale oczywiście na ulewy lepiej zabrać folię przeciwdeszczową:P), amortyzatory (sprężyny na tylnej osi ok-na pewno znajdziesz twardsze jak i bardziej miękkie/na wahaczach/ wózki (te wózki Bebetto mają chyba amort. i z przodu i z tyłu?), ale myślę, że i tym nic nie brakuje i nawet po śniegu pośmigasz, tylko wtedy polecam blokadę przednich skrętnych kół/no i nie polecam spacerować namiętnie po starym wyboistym bruku, bo wtedy moim zdaniem, to lepiej raczą sobie wózki na wahaczach i wszystkich dużych pompowanych kołach...no ale coś za coś :P. Gondola jest naprawdę spora 75 (80) cm, ale wszystko tak ładnie wykonane i kolorystycznie dobrane, że nie widać, że jest taka duża :) jest zgrabna (ja miałam z czarnym spodem i błękitną lamówką), spacerówka duża, wygodna dla malucha (budka przekładana z gondoli do spacerówki), wózki mają dołączony kawałek materiału z gumką i suwaczkiem, tzw. przedłużka do budy, by ją jeszcze bardziej wydłużyć w wietrzne dni. Czy się zmieści do auta? Najlepiej zmierz wymiary bagażnika i te podane na stronach Jedo, ale moim zdaniem się zmieści. Niektórzy narzekają na forach na hamulec nożny, że niby ciężko chodzi, ja się z tym absolutnie nie zgadzam i przynajmniej w porównaniu do mojej Marity, to dopiero ciężko to ustrojstwo tam chodzi:). Jak dla mnie to wózek godny polecenia dla kobiety i jest w przyzwoitej cenie. Polecam te modele Fyn'a, co mają skórzaną rączkę (te z 2012r. mają na pewno), jak dla mnie nie ma wygodniejszych i bardziej przyjemniejszych w dotyku! Co do kolorystyki wózka, to jest taki wielki wybór, że na pewno coś znajdziesz, a kolory na żywo są moim zdaniem dużo ładniejsze, niż w necie (w sklepach stacjonarnych wiem, że można nawet dostać kolor z serii poza katalogowej!), koła można kupić na szprychach (te mogą zawsze Ci kiedyś zardzewieć) lub na plastykowych felgach (nie rdzewieją i obniżają wagę wózka gdzieś pewnie o około 1 kg), obecnie można też wybrać kolor stelażu (jak dla mnie, to te na czarnym stelażu wyglądają elegancko, ale wszystko zależy od wyboru koloru materiału wózka, bo np. widziałam śliczny brązowy z nowej kolekcji na takim złotawym stelażu i wózek był miodzio). Aha, wózek ma 2 letnią gwarancję! Wózek prowadzi się bardzo przyjemnie. Wiem, że dużo osób kupuje Fyn'a i przeważająca większość jest zadowolona. Pozdrawiam!
    • kasjopeja84 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 29.11.10, 18:39
      Mam Jedo Fyn 3DS z czerwca 2009r. jest to ten starszy model...
      Mam 2 pytania:
      - jak się blokuje przednie koła?
      - czy w tym modelu jest regulacja amortyzacji (wiem, że w tym nowszym jest)?
      • izzyy6 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 29.11.10, 19:40
        jak w 3ds sie blokuje kola to nie wiem bo mam 4ds tez kupowalam wozek w czerwcu 2009 i jest regulacja amortyzacji przy tylnich kolach pod spodem takie dzyndzole chodza gora dol tak trzeba lekkiej sily by przestawic
        • kasjopeja84 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 29.11.10, 22:00
          Dzięki za info o amortyzacji. Przewróciłam wózek i znalazłam :)
          • parismoonlight Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 21.02.11, 11:00
            haj dziewczyny,
            odswiezam temat gdyz waham sie miedzy kupnem Jedo FYN4DS a Implast Bolder Ecoline...
            Z tego co piszecie Fyn jest rewelacyjny(o implascie czytalam, ze troche skrzypi).
            Mam pytanie do mamus, ktore juz sa uzytkowniczkami Jedo...Jestem dosc wysoka i mam problemy z kregoslupem wiec schylanie sie do maluszka w wozku bedzie dos uciazliwe. Szukam wozka z wysoko umieszczona gondola. Mozecie zmierzyc i napisac jaka jest odleglosc od podlogi do dna gondoli? Bede Wam ogromnie wdzieczna.
            Jak jest z kolami? Szybko rdzewieja? Moze lepiej wybrac te z plastikiem..?
            Pozdrawiam cieplo!
            • ag_ag_waw Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 23.02.11, 21:17
              Gondola jest na wysokości około 70cm zmierzyłam tak na szybko. Ja mam 173 mąż 188 więc mali nie jesteśmy i schylanie nie jest problemem. Co do kół to nie jestem Ci w stanie odpowiedzieć bo użytkuję wózek od 3 miesięcy więc jeszcze nie zauważyłam rdzewienia. Generalnie wózek super bardzo dobrze się sprawdza w zimę, lekko się prowadzi, duży plus za regulowaną wysokosc rączki. Jedyny minus jaki zauważyłam to dosyć cieżko chodzący hamulec ale może to kwestia egzemplarza
              • margolinas1 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 28.02.11, 09:21
                Co do kółek - to nie rdzewieją - przynajmniej nie moje!
                Uzytkuję wózek od wrzesnia 2010 - wiec przejezdził całą zimę - spacery codziennie, a wiadomo jak to zimą - sniegu masa, sól na drogach chodnikach itd. Po takich spacerach moje kolka wyglądają jak nowe w dalszym ciągu!
                Polecam Jedo!
                • izzyy6 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 28.02.11, 12:10
                  z tymi rdzewiejacymi kolami to byla jakas wada mieli ja poprawic wiec powinno byc juz ok moje zardzewialy po zimie tej poprzedniej ale nie bylo problemu wymienili mi kola na nowe jesli chodzi o hamulec to te wozki chyba tak maja ze dosc ciezko chodzi bo u mnie tak samo ale to tez nie tragedia poza tym wozek super teraz zima nadal jezdzi w nim moja mala ktora ma juz rok i dziewiec miesiecy i jest git jedynie co to to ze podnozek zrobil sie juz dla nas za krotki nawet kiedy jest opuszczony no ale moja mala jest wysoka jak na swoj wiek, no i regulacja amortyzacji jest fajna bo przy gondoli mialam na ta miekka a przy spacerowce jak mala zaczela jezdzic przodem do jazdy na ta twardsza co nie znaczy ze wozek nadal nie jest miekki nadal mi pomimo wiekszego ciezaru w srodku swietnie lekko miekko sie prowadzi
                  • krooowka Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 28.02.11, 21:40
                    ja mam 172cm wzrostu i Fyn nigdy zbyt niski nie był :)

Jeździmy juz drugą zimę, kółka zardzewiały po pierwszej, ale na wiosnę doczyściłam i do następnej zimy były jak nowe. Ale nawet gdyby nie były jak nowe to bym Fyna na nic innego nie zamieniła :) Co do opcji ze szprychami plastikowymi, może bym się zastanowiła (choć metalowe ładniejsze).
                    • ol_ena Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 27.06.11, 11:32
                      posiadam i jestem bardzo zadowolona:) sprawdza się świetnie - zarówno w wersji gondoli (polecam dla mam dzieci rodzonych latem, jest naprawdę duża i spokojnie "wytrzyma" do wiosny, nawet jeśli dziecko duże), jak i spacerówki.
                      dementuję od razu jakoby spacerówka była wąska (???) - może nie mam porównania, ale moim zdaniem wcale wąska nie jest. zdziwiłam się, gdy o tym tu przeczytałam.
                      miałam problem z rdzewiejącymi kółkami, ale podobno w nowej partii już wszystkie są chromowane, nie mają prawa zardzewieć. musiałam trochę wydzwaniać do firmy Jedo, trochę trwało zanim wysłali, ale w końcu wysłali całkiem nowe kółeczka :)
                      • emily.1 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 28.06.11, 22:21
                        Czytam tez te opinie o wąskiej spacerówce, a ja w sklepie posadziłam do wózka swojego 5 latka (fakt- młody jest szczuplutki) i zmieścił się bez problemu;)
                        Mam nadzieję że mój zamówiony jedo będzie się świetnie sprawował;)
            • coma100 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 26.02.12, 16:11
              Ja mam 180cm wzrostu i gondola w Jedo była dla mnie na optymalnej wysokości. Co do kól to niestety po 1 zimie nieco pordzewiały, ale w związku z tym, że pękł mi jeden plastik łączący przednie koło ze stelażem (niestety dały o sobie znać spacery po nieodśnieżonych drogach) wózek wylądował w serwisie, a tam przy okazji wymieniono mi bezpłatnie wszystkie 4 koła. Jeśli teraz miałabym wybierać to wzięłabym na plastikowych felgach.
    • postka Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 30.07.11, 14:43
      woow, mój wątek jeszcze żyje? Jak miło:)

Raport ze stanu użytkowania po dwóch latach (ostatecznie kupiliśmy 4DS)
      - tapicerka prana iks razy nic się nie dzieje chociaż upierdliwa trochę w zakładaniu
      - nic nie trzeszczy ani nie skrzypi, nie rdzewieje
      - w dalszym ciągu wózek jak czołg i chociaż mamy już Arię od roku to na spacery jeździmy Fynem, bo komfort nieporównywalny i dla nas i dla małej
      - siedzisko w spacerówce naprawdę jest ogromne...
      - jedyne co mnie wkurza, ale to chyba wynik intesywnej eksploatacji - przednie koła jak nie są zablokowane lubią stawać dęba przy pełnym obciążeniu (dziecko + zakupy). Wykrzywiają się albo stają w poprzek na większych dziurach i wyglądają jakby się miały zaraz urwać. Szczególnie to jest odczuwalne jak koła nie są na maksa dopompowane. Nie wiem, może za dużo od tego wózka wymagam po prostu, pewnie jakbym zablokowała przednie koła to by się tak nie działo, no ale człowiek przyzwyczajony do obrotowych bo wygodniej:)
      - jestem wysoka (176) i nie kopię hamulca ani nie muszę się garbić prowadząc wózek - zaleta, której początkowo nie doceniałam, a w Arii (która też generalnie jest niezłym zakupem) brak tej zalety doprowadza mnie do szału, bo musżę drobić jak gejsza zgięta w pół albo prowadzić jedną ręką.
      - pasy mnie wkurzają i chociaż nie powinnam, to w ogóle małej nie zapinam, bo są jakieś takie sztywne, chyba w złym miejscu zamontowane i palce mnie bolą od ich rozpinania (no ale tu znowu może mam za wysokie oczekiwania, bo uwielbiam patent Peg Perego na pasy)
      - nie wiem, czy w ciągu ostatnich dwóch lat dokonał się jakiś technologiczny przełom wśród wózków, ale ciągle uważam, że to naprawdę fajny wózek.
    • goooosia4 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 22.09.11, 14:10
      Witam!
      Czy może któraś z Was ma wózek w kolorze 170? :) Wydaje mi się dość ciekawy, to taki ni żółty ni zielony, więc chciałabym zobaczyć go na żywo, tzn w tym przypadku na zdjęciu, zanim zamówię wózeczek :) Z góry dziękuję za pomoc.
      • gaga-sie Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 22.09.11, 16:58
        Odnośnie koloru-nie wiem, czy nie będziesz miała utrapienia z meszkami i innymi małymi skrzydlakami...
      • 1mzeta Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 22.09.11, 19:09
        Ja mam 174 i nie było żadnych problemów z owadami. Fajny ten 170....
        • emily.1 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 23.09.11, 09:19
          a ja mam 169 i w środku budka jest taka jaskrawo zielona i wszystkie osy/pszczoły/inne robale się do tego pchały przez całe lato:(
          • goooosia4 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 23.09.11, 10:29
            kurcze no macie rację z tymi robakami, prawdopodobieństwo przyciągania jest duże :) 169 też mi się właśnie podoba. ehhhh ... ciężki wybór :)
            • maciekpas Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 18.02.12, 12:04
              Witam,

Maksymalnie na jakiej wysokości jest rączka w tym wózku, jestem wysoki, mam 194 cm i potrzebuje rączkę na wysokości minimum 110cm.
              • vangie Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 29.03.12, 23:04
                wlasnie zmierzylam- 114cm, ale to jak jest pionowo w zasadzie- 3cm za tylnim kolem i nad oparciem spacerowki rozlozonej na plasko- jak dla mnie, na dluzsza mete prowadzenie tego wozka z tak ustawiona raczka byloby niewygodne
                • progress04 Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 27.04.12, 18:07
                  Nie miałyście problemu z opuszczaniem podparcia w gondoli, jak dziecko zasnęło?
                  NIe wiem, czy dobrze wytłumaczę, o co mi chodzi- w Jedo Fyn nie można regulować podparcia od zewnątrz, jak w niektórych wózkach innych firm i do tego jest stopniowe, a nie płynne.
                  • misskaffee Re: znalazłam wózek dla mnie idealny:) Jedo Fyn 27.04.12, 20:09
                    Tego oparcia w gondoli uzywaliśmy bardzo krótko, bo młody jak już zaczął być ciekawy świata przesiadł się do spacerówki. Ale jak czasem podnosiłam to oparcie, to później nie ma innej opcji niż podnieść to oparcie wysoko (w sensie: w kierunku pionu), żeby ta nóżka, która je podtrzymuje się złożyła. Nie jest to wygodne a jak dziecko wrażliwe, to pewnie się obudzi. Mojemu nie przeszkadzało i spał.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka