Dodaj do ulubionych

Wiem już na kogo nie będę głosował...

28.06.05, 14:33
Powrócił w szranki marszałek WC,ale jak się dowiedziałem że murem za nim stoi
Ordynacka a do tego milady Belwederska no to dziękuję.Wiem już na kogo nie
będę głosował,ale pytanie na kogo by tu z czystym sumieniem zagłosować jest o
wie...eele trudniejsze.
Obserwuj wątek
    • chetor Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 28.06.05, 14:50
      Mam tak samo - też już wiem.
      Zaplecze z Czarzatym, Jakubowską itd ma faktycznie "znakomite".
      Jeszcze Polka-Idolka na szefową kampanii - komedia na samym początku. Fakt, ma
      kobita zdolność gromadzenia lewej kasy.
      W sumie nowe wydanie nie "chcem ale muszem".
      • trawolta A ja mialem sporo szacunku do Cimosza 28.06.05, 15:13
        ale stracił w moich oczach po tych ostatnich wahaniach. Jednego dnia wycofuje
        się z polityki, drugiego dnia radzi się żubrów i kandyduje, no jak dziecko,
        dajcie spokój. No i jeszcze Yolanda za plecami...
    • sto100 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 28.06.05, 17:37
      I wszystko jasne.
      Mój mąż mówi,że od dawna.
      Czy ma rację?
      • parkowy Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 28.06.05, 20:51
        Wszyscy zgadzamy się : na Cimoszewicza nie głosujemy!Pozostaje nadal otwarte pytanie : Na kogo więc?? Tusk,Religa...
        • chetor Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 29.06.05, 07:58
          U mnie na czele peletonu na razie jest Tusk. Czytałem trochę program, można
          zaakceptować, ale jak wiadomo późniejsza jego realizacja w systemie, w którym
          się znajdujemy jest często niemożliwa. Generalnie jestem za systemem przydenckim
          w stylu USA, prezydent premierem, bez powielania gabinetów cieni.
          • parkowy Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 29.06.05, 15:31
            Przy parlamenci dwu izbowym,aż się prosi,aby powstał system prezydencki.Jesteśmy zbyt biednym państwem,by utrzymywać dwie rady ministrów.Przy obecnym systemie,budżet kancelarii prezydenckiej jest za nadto rozdmuchany.
            • romanroz Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 29.06.05, 18:22
              A to wiecie? podaję za Wirtualną Polską część dossier naszego czekoladowego
              ulubieńca..Dr Jędruś
              ... " 2004 - został uhonorowany tytułem doktora honoris causa Międzynarodowej
              Akademii Kadr w Kijowie - za osięgnięcia w zbliżaniu we wzajemnych kontaktach
              między narodami: polskim i ukraińskim"
              Jako żywo nie słyszałem -no i ten zostając prezydentem napewno by poradził
              sobie i z Sejmem i z Senatem i z kancelarią.A może już wiem na kogo będę
              głosował? :-)))
              • chetor Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 30.06.05, 10:33
                Tfu, tfu - aż o takie "dziwactwo" nie posądzam Cię ;-)))
                • romanroz Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 02.07.05, 21:50
                  no.no.Cimoszko zmienił szefową,pewnie poszedł po rozum do głowy,żeby go nie
                  postrzegano jako pociąganego za sznurki czy uwikłanego w związki ze starym
                  Belwederem.Tak czy inaczej choć jest dość wartościowy to jednak conajmniej
                  równie podejrzany ze względu na "nieczyste" i interesowne zaplecze.Nadal
                  wiem ,na kogo nie będę głosował.A Jedruś nadal na czele - jak odwrócisz
                  wszystkie tabele. :-)))
                  • chetor Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 04.07.05, 08:48
                    To nie tak. Są dwie szefowe. Szefowa kampanii wyborczej - Jolka-nieIdolka oraz
                    szefowa komitetu wyborczego Piekaraska Katarzyna (albo odrwotnie). To genialne
                    stwierdzenie bezpartyjności jest znakomite :((( Całośc przygotowana bardzo
                    dobrze socjotechnicznie, zresztą jak zwykle u eselduszków.
                    • broneknotgeld Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 04.07.05, 18:17
                      Zdo sie som mi leci rym
                      forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=26289&w=25943106&v=2&s=0
                      Z ty radości że tyż wiym.
    • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 04.07.05, 20:28
      Szkoda nawet komentowac, ten niby krysztalowy wie co robi, ale mnie na to nie
      nabierze i jeszcze barbie obok,pfeee. Tak sie boja o swoje stolki i wplywy,
      szczegolnie jeden pan od pewnej pani. Bardzo ciekawy wywiad Toranskiej z
      Hausnerem, w dzisiejszym formacie!!!
    • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 05.07.05, 22:09
      Jak Wam sie podoba chwilowe uniesienie Cimosze:-)
    • ciekawska_z_forum Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 05.07.05, 22:58
      "Wiem już na kogo nie będę głosował..."
      Ja też wiem.
      • dodo66 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 09.07.05, 19:02
        Mam nadzieje, ze akceptujecie outsiderow :-) Bo ja wlasnie na dzien dzisiejszy
        za Cimoszewiczem glosowac bede. Z wielu dla mnie istotnych i juz rozwazonych
        powodow.
        • chetor Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 10.07.05, 10:48
          Na dzień dzisiejszy jeszcze bardziej utwierdziłem się, że Cimoszewicz to bufon i
          pozer, poniekąd kalka Millera sprzed wyborów. Pomijając debilną komisję, nie
          miał prawa łamać prawa, on 2. człowiek w państwie. Już Pani Przechodnia
          Przezydentowa pokazała przed komisją lepszą klasę.
          • soter_mlodszy Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 10.07.05, 16:24
            chetor napisał:

> Na dzień dzisiejszy jeszcze bardziej utwierdziłem się, że Cimoszewicz to
            bufon
            > i
            > pozer, poniekąd kalka Millera sprzed wyborów. Pomijając debilną komisję, nie
            > miał prawa łamać prawa, on 2. człowiek w państwie. Już Pani Przechodnia
            > Przezydentowa pokazała przed komisją lepszą klasę.

podpisuję się pod słowami chetora...
            bardzo nie ładnie się zachował, no ale cóż wyszło z niego chamliwe
            partyjniactwo!
    • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 11.07.05, 12:21
      I jak? podobalo sie??? Arogant najwyzszej proby. O czlonkach komisji prawie
      wszystko wiemy, a o przyszlym prezydencie??? juz chyba tez, jednym slowem sa
      sobie rowni:-(((
      • soter_mlodszy Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 11.07.05, 14:57
        nie mogę pomyśleć, ani przemyśleć, jak można z ludzi czyli NAS robić takich
        durńów, oni bawią się NASZYM kosztem...;-(((
        • parkowy Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 11.07.05, 19:53
          Nie oglądałem,jednak reakcja znajomych jest podobna do Waszej.Ta komisja już dawno przekroczyła próg śmieszności,teraz jest jedynie żałosna.Chciało by sie napisać,jaka komisja tacy przesłuchiwani.
    • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 12.07.05, 21:12
      Alez ten Cimosz powolnie kreci, tak niby cacy a mataczy jak nikt dotad i
      wszystko zgodnie z prawem, hehe. Nalecz smieszny, bardzo mnie zawiodl:-(
      • chetor Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 13.07.05, 09:33
        Z prawnikami też niezły odlot. Kazda frakcja - to ich racja. Ciekawe za czyje
        pieniądze Cimosz zrobił te ekspertyzy?! I po co ja durny pytam?! :((
        • chetor Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 14.07.05, 08:38
          WC - wahacz.

Komisję śledczą chciał odwołać, bo jest stronnicza. Nieistotne jest wszak, że
          nie zdążyła mu zadać nawet jednego pytania. Złożył przysięgę jako świadek.

Debatować z nikim nie będzie, bo to teraz nie ma sensu. Dopiero pogada przed
          drugą turą.

Zawsze mu zarzucano aroganctwo, ale on tak o sobie nie myśli. Wszyscy się mylą.
          -------

Oglądałem na tv24 debatę "ekonomia i polityka". Udział wzięli Bochniarz, Religa,
          Kaczor, Tusk. WC - odmówił - jw.
          Było całkiem rzeczowo i kulturalnie na temat ZUSu. Religa jest cieniutki.
          • yarko72-1972 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 14.07.05, 09:15
            A ja nie mam zamiaru wogóle iść na wybory.Który kolwiek z obecnych kandydatów
            wygra to i tak nic nie zrobi z obietnic przedwyborczych.Każdy marzy tylko żeby
            dostać sie do koryta i napchać kieszeń.Pozdrawiam
          • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 14.07.05, 09:25
            Nie moge zniesz tego samozadowolenia, nawet nie lubie patrzec a co dopiero
            sluchac, ale jak tak dalej pojdzie, ze wiekszosc bedzie piala z zachwytu to
            kolerka to wlasnie jest nasz prezydent, nasz, ale na pewno nie moj zl;e mi sie
            robi od widoku tego samochwaly. Religa jest dobry i to bardzo calkiem w czem
            innym i tak powinno pozostac. Szkoda mi faceta, ale moze on swoje wi?
    • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 14.07.05, 09:27
      Zapomnialam dodac, bo tez ciut widziala, ze Kaczynski oprocz wszystkiego innego
      zlego jest dla mnie za woly w myslach, slowach i uczynkach chyba tez:-)
      • chetor Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 14.07.05, 09:53
        Obietnic nie ralizuje chyba nikt, albow nieiwlkim procenicie. Przyczyny tego są
        oczywiście rózne, a najgłowniejszą system, który u nas funkcjomuje. Bo co może
        prezydent gdynie ma zaplecza w parlamencie - niewiele. Nawet przy fantastycznie
        dobrych pomysłach pOsły beda to odwalać. Tylko system prezydencki byłby to w
        stanie rozwiązać.

ToJu- Kaczor wolno myśli, bo głęboko zanurza się głęboko w otchłań swej wiedzy,
        aby wydobyć na powierzchnię to co istotne ;-))
        • parkowy Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 14.07.05, 20:52
          Tylko naiwni sądzą,że obietnice przedwyborcze będzie można zrealizować.Przy obecnym podziale władzy,prezydent jest jedynie pionkiem.Nie oszukujmy się,dużo bardziej ważne są wybory do Sejmu.Zwycięska partia zabiera wszystko,a prezydenta będzie miała w nosie.Dlatego też,nie podniecam się rankigami prezydenckimi i oglądanie debat z kandydatami uważam za stratę czasu.pzdr
    • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 18.07.05, 11:49
      Coraz gorzej, az strach pomyslec co z tego wyniknie, mam tylko nadzieje, ze
      zacznie opadac jak kiedys Jolce, chyba zaglosuje na Bochniarzowa:-)
      • dodo66 Trymam sie z dala od tej duskusji .. 19.07.05, 19:06
        ..nie ze wzgledu na mojego kandydata, ktorego nie lubicie, ale ja juz wiem kto
        bedzie prezydentem. Przeczytajcie :
        "Polska, rok 2008. Spłonęła biblioteka narodowa a w niej cały księgozbiór
        prezydenta Leppera. Jedna z tych dwóch książek była wyjątkowo cenna, bo już
        pokolorowana. "
    • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 19.07.05, 22:16
      Dodo! nie kracz, bo jeszcze sie spelni:-) To nie ma nic do lubienia kandydata
      lub nie, marzy mi sie porzadny prezydent, chociaz musze przyznac, ze wsrod
      kandydatow nie widze:-(
      • naata Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 21.07.05, 00:24
        Pokrótce, wiem już, jakie macie poglądy na kandydatów, zbieżne z medialnymi i
        trochę z moimi he he he
        No, bo nikogo nie widać, jak, oczywiście, namberłan-KWaki, po awanturce z
        komisarzami-Cimoszka(38%!?), Tusk i wiadomo-Leppiej, a potem Pan Doktor,i tatuś
        Romusia... A przecież cała plejada ich jeszcze w ogonku czeka do płatnej
        reklamy w naszej niezależnej telewizji i innych komunikatorach. Kochani, SLD
        się "odmłodziła" i zaczyna im rosnąć..A, tam, nie takie tuzy jak Cimoszka
        czekają he he he
        A Tymiński, to, co?? A lewica Borowika? A lewica z ultra-prawicy od ojdyra?
        He he Kochani, Wszystko to już było i...Chciałoby się zaśpiewać - nie wróci
        więcej...Ale wróci, niestety, bo socjotechnika, umiejętność manipulowania
        informacją, jak już Chetor wspomniał, tym lepsza, czym partia, organizacja
        STARSZA i doświadczona! Zależności, układy, na które, jak, już widać, nie ma
        rady! I śmieszno, i straszno...
        Jeszcze posłucham, popatrzę. W drugiej turze, jak nic trza będzie znowu
        wybierać mniejsze zło. Jeśli zostanie Cimoszka z Kwakiem, sprawa jasna...
        A może stanie się, cud jaki? ;P

Póki, co jest lato, życie toczy się swoim torem, mało tego, mimo wszystko -
        jest piękne i to mnie najbardziej cieszy, jeszcze.
        Wam, życzę również, tylko miłych doznań ;-)))
        • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 21.07.05, 09:41
          Znowu klotnie i przepychanki, Kaczorow juz zniesc nie moge. I co to SLD z
          senatu zrobilo, przechowalnie emerytow ? smieszne az straszne i po to ten
          senat, ot pomysly politykujacych inaczej, ale jest zajecie na kilka miesiecy a
          w sprawach powaznych ciszaaaaaa. Dziewulski do senatu Szymanek Deresz do sejmu
          i Nowicki, ludzie a my?????????????
          • naata Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 21.07.05, 10:09
            Toju, nie oglądałm i nie słuchałam jeszcze żadnych wiadomośći. Jestem przed
            śniadaniam ;D
            A na poważnie, wyszło o co naprawdę chodzi
            wszystkim "patryjotom", "uzdrowicielom". O swoje zagrożone kariery będą walczyć
            wszelkimi sposobami, a że niehonorowymi? Cóż to znaczy w porównaniu z wielka
            kasą, często uwikłaną w niejasne interesy? Jeszcze nie całe szydło wyszło z
            worka. C.D.N. mamy zapewniony, jak w banku.
          • parkowy Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 21.07.05, 10:12
            Wczoraj oglądałem w telewizorni zapomiane hasła lewizny z przed czterech lat.Jedno z nich brzmiało:likwidacja Senatu.Teraz nikt nie mówi o likwidacji za wyjątkiem PO.Biadolenie Milera o utracie prestiżu,odstawce,zmuszają do refleksji: po co nam druga izba?Jeśli traktuje się ją marginalnie,to zliwidujmy ją ,a zaoszczędzone pieniądze niech zasilą NFZ.
            O kandydatach na prezydenta pisałem wcześniej,szkoda słów.Obawiam się,że w drugiej turze trzeba będzie praktycznie zastosować słowa Wałęsy "nie chcem,ale muszem".
            Zaśmiałem się gorzko pod nosem po lekturze artykułu o nepotyźmie politycznym.Gilowska zapłaciła ostrcyzmem za zatrudnienie dziewczyny,która później została jej synową.Kwaki jawnie się popierają,co chwilę mówiąc "my z bratem...".Dlaczego tu nikt nie mówi o nepotyźmie??
            • naata Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 21.07.05, 10:30
              Parkoś, piszesz lewizna, myśl prawizna,lub odwrotnie. Czym, to, zasadniczo, oni
              się różnią?
              Z jednego wora pochodzą, znają się, jak łyse konie. Wszyscy mniej lub więcej
              umoczeni są w "interesy", dlatego tak trudno, nawet po udowodnionych
              przestępstwach, oderwać ich od stołków. Gilowska nie pierwsza i ostatnia.
              Ale, ona, byłaby pierwsza na liście. Zagrażała.
              Obrzydłe partyjniactwo, walka na teczki, granie naszymi uczuciami, religią i
              czym tam jeszcze. Nie wierzę żadnemu z "idoli"! Może znalazła by się jedna
              osoba, ale i tak w tym stuleciu nie ma szans.
              No, i tak, jak piszesz, trza będzie powiedzieć se, nie chcem ale muszem.
              • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 21.07.05, 12:43
                Gilowska - kobieta wiadomo wyszla honorowo,Borowski tez nawija o honorze bez
                przerwy, a kaczory juz raz razem ukradli i to ksiezyc, wiadomo, blizniaki
                zawsze razem hehe niepowazne to wszystko, tylko nie ma nikogo, zeby to wytknac,
                czuja sie nietykalni i tyle, a ty ciemna maso glosuj, a fige / tu pokazalam
                gest pewnego sportowca/.
                • naata Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 21.07.05, 14:14
                  ..dołączam do Tojki i Kozakiewicza!! ;p
                  • parkowy Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 21.07.05, 23:17
                    Nie jesteście odosobnione.:)
                    • dodo66 Wpiszcie do Google "kretyn" , a zobaczycie .. 23.07.05, 21:57
                      • chetor WC-imoszenko 26.07.05, 08:42
                        www.cimoszenko.info/
                        • chetor Kaczorek bez brata 26.07.05, 08:43
                          www.spieprzajdziadu.pl/
                          • toja50 Re: Kaczorek bez brata 26.07.05, 10:40
                            To na bardziej czasowa chwile, do pozniej wiec:-)
                            • chetor WC - jeszcze raz 26.07.05, 13:41
                              www.cimoszewicz.neostrada.pl/
                              Ludziska nawymyślają i robią w tym necie ;)
    • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 29.07.05, 22:17
      To co zrobil wczoraj przemawiajac w TV wlasciwie nie wiadomo po co przekresla
      go w moich oczach w calosci:-( slow mi brakuje jak nazwac ta widoczna pogarde
      dla innych a ludzie sie daja na to nabrac, nie wiem nie wiem:-(((
    • tomasz_st Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 30.07.05, 06:48
      a ja bede glosowal, pierwszy raz w zyciu, na zasadzie wyboru 'negatywnego',
      czyli w II turze na tego, kto bedzie walczyl o glosy z Kaczynskim :>
      czyli teoretycznie na Cimoszewicza...
      Kaczynskiego mam na co dzien - przyklad 'parady rownosci' (sprzeciw
      Kaczynskiego, ale juz Parada normalnosci_czyli_nazistow i Pikiety
      Gornicze_czyli_zadyma to juz sie odbyly bez przeszkod) i "POPRAWY SKUTECZNOSCI
      PRACY POLICJI" (czyt. mandatowanie mlodziezy, pijacej JEDNO piwo w parku)
      jakos nie spieszy mi sie do tego, zeby ten Ktos wprowadzal porzadki w calym
      kraju; zreszta troche balbym sie PO-PiSu w polaczeniu z Kaczynskim-
      prezydentem :/
      a Cimoszewicz... byl ministrem spraw zagranicznych, wpadek nie pamietam, a
      chyba ta funkcja (reprezentowania kraju 'na zewnatrz') jest dosc wazna :)
      moze troche zakrecilem, ale jestem po nieprzespanej nocce ;P
      • aaren Nic Pan nie zakręcił Panie Tomaszu, 30.07.05, 07:44
        Jestem z Panem! Dobranoc!
        • soter_mlodszy Re: Nic Pan nie zakręcił Panie Tomaszu, 30.07.05, 15:01
          Ja na pewno na Pana C. nie zagłosuję!!!
          • toja50 Re: Nic Pan nie zakręcił Panie Tomaszu, 30.07.05, 15:09
            Wam to dobrze, mlodzi ludzie, znacie tylko biezace sprawy a historii Wam sie
            nie chce uczyc, bo i po co? A Cimoszewicz nie jest od dzisiaj, czy tam o od
            spraw zagranicznych niedawno:-(, na prezydenta startowal juz ze dwa razy z
            cieniutkim wynikiem i tak powinno byc:-) Ale macie swoje zdanie to juz dobrze!
            Pozdrawiam
    • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 30.07.05, 15:25
      Nareszcie sie do czegos przyznal, no...ze sie pomylil w zeznanich majatkowych,
      my sie niestety mylic nie mozemy, za drogo nas to kosztuje:-((( to tylko takie
      male ziareneczko.
      • soter_mlodszy Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 30.07.05, 15:43
        toja50 napisała:

> Nareszcie sie do czegos przyznal, no...ze sie pomylil w zeznanich
        majatkowych,
        > my sie niestety mylic nie mozemy, za drogo nas to kosztuje:-((( to tylko
        takie
        > male ziareneczko.

oglądałem to od początku, a teraz patrzy brat młodszy odemnie i się śmieje i
        widzi w nim naprawdę inteligentną bestię, zakamuflowany pocisk cynizmu...

właśnie chyba Giertych tak skomentował tą pomyłkę,
        czy ludzie nie widzą iż Pan C. łże jak pies...z tym zbiegiem okoliczności
        upłynienia akcji...
        a kto soterowi dałby 100tys. pożyczki na zakup akcji, kupa g....!!!!

przepraszam, ale czasem ponosi mną, kiedy takiego się widzi...

masz rację toju, ten Pan już istnieje od dawna!
        • naata Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 31.07.05, 12:59
          toja50 napisała:
          >
          > > Nareszcie sie do czegos przyznal, no...ze sie pomylil w zeznanich
          > majatkowych,
          > > my sie niestety mylic nie mozemy, za drogo nas to kosztuje:-((( to tylko
          > takie
          > > male ziareneczko.
          >
          > oglądałem to od początku, a teraz patrzy brat młodszy odemnie i się śmieje i
          > widzi w nim naprawdę inteligentną bestię, zakamuflowany pocisk cynizmu...

Tak, też można było odebrać W.C. Inteligentny, wręcz pedantycznie skrupulatny.
          No i w związku z tym, mam pytanie;
          - jak, taki nieprzeciętny pedant, mógł dopuścić do pomyłki w tak ważnej
          sprawie, jak zeznanie majątkowe??
          Reszta, to już kabaret ze starymi, zawsze tymi samymi "aktorami".
          Coś tam nawet W.C. czytał panom komisjarzom, o tym, że powinni siedzieć cicho
          bo i oni są umoczeni w sprawy i sprawki.TAK, JABYSMY O TYM NIE WIEDZIELI! ;]]
          Tylko, że jak wygrają wybory to już nikt ich nie rozliczy, bo zwycięzców się
          nie sądzi, tymbardziej, ze wiele aferek sie JUZ przedawnilo. ;]]]

>
          > właśnie chyba Giertych tak skomentował tą pomyłkę,
          > czy ludzie nie widzą iż Pan C. łże jak pies...z tym zbiegiem okoliczności
          > upłynienia akcji...
          > a kto soterowi dałby 100tys. pożyczki na zakup akcji, kupa g....!!!!

A
          czy przecietnego obywatela stac na zakup jakichkolwiek akcji???
          Byly swiadectwa udzialowe, ktore mialy nas wzbogacic hehehehe

>
          > przepraszam, ale czasem ponosi mną, kiedy takiego się widzi...
          >
          > masz rację toju, ten Pan już istnieje od dawna!

Soterku, ten pan, jak tez cala reszta ISTNIEJA od dawna...Oni walcza o SWOJ, a
          nie nasz byt ;/
          >
          >

• aaren Kandydat Cimoszewicz skreślony z mojej listy 02.08.05, 23:52
            Myśle, więc piszę..
            • naata Re: Kandydat Cimoszewicz skreślony z mojej listy 03.08.05, 07:06
              aaren napisał:

> Myśle, więc piszę..

Zatem podziel się z nami swymi myślami ;)
              • chetor Re: Kandydat Cimoszewicz skreślony z mojej listy 03.08.05, 09:58
                Jak możecie skreślać Takiego Wspaniałego Kandydata?!

najlepszy ojciec - dzieci od wielu lat w USA (10 i 4 lata),
                najlepszy mąż - boi się tylko żony,
                najlepszy doktor praw - zna się na wszystkich przepisach, innych ekspertów ma ..
                nalepszy płatnik podatków - jak mógł wypełnij pita,
                najlepszy makler giełdowy - wiedział kiedy sprzedać z największym zyskiem,
                najlpszy marszałek sejmu - nikt nie ma takiego szczekościsku i zacięcia,
                najlepszy bezpartyjny kandydat - świat tego jeszcze nie przerabiał.
                Amen
                • toja50 Re: Kandydat Cimoszewicz skreślony z mojej listy 03.08.05, 10:29
                  Brawo Chetor!!! tak, wlasnie tak;-)
                  • dodo66 Cimoszewicz skreślony z mojej listy i ,, 03.08.05, 20:02
                    Po sobotnim przedstawieniu.. No i znowu problem? Na kogo?
                    • mmk9 Re: Cimoszewicz skreślony z mojej listy i ,, 04.08.05, 09:14
                      No kurde , dlaczego by nie na Tuska ? A jakby nie przeszedł do 2 tury , co jest
                      niestety bardzo prawdopodobne, no to jaki wybór będzie ?
                      Spieprzaj dziadu - Lepper
                      Spieprzaj dziadu - Cimoszenko
                      Spieprzaj dziadu - Religa
                      Spieprzaj dziadu - Giertych
                      Hehehehehehehehehehehehehehe no sami powiedzcie
                      Dziękuję panstwu za uwagę
                      • chetor Re: Cimoszewicz skreślony z mojej listy i ,, 04.08.05, 09:20
                        Już wcześniej pisałem - dla mnie, z obecnych pretendentów, tylko Donald jest
                        możliwy. Boję się właśnie sytuacji II tury, gdyby zostali WC i LK. Bedę miał
                        wtedy niezły problem, nie głosować, czy głosować na Kaczora?!
                        • naata Re: Cimoszewicz skreślony z mojej listy i ,, 04.08.05, 10:32
                          Ciężko będzie, zastanawiam się czy pójść na wybory?

A mówiłam załóżmy partię, własną! ;D
                          • toja50 Re: Cimoszewicz skreślony z mojej listy i ,, 04.08.05, 20:10
                            Isc i nikogo nie skreslic, w takiej sytuacji, szkoda, ze trzeci kaczor nie ma
                            szans, moze nastepnym razem:-)
                            • parkowy Re: Cimoszewicz skreślony z mojej listy i ,, 04.08.05, 23:46
                              Z wszystkich kaczorów jedynie Donald jest godzień uwagi.;) Podzelam obawę Chetora,jeśli Donald nie wejdzie do 2 tury,będę miał zagwozdkę>:(
                              • chetor Re: Cimoszewicz skreślony z mojej listy i ,, 05.08.05, 09:07
                                Czy ktoś wie dlaczego Tusk ma na imię Donald?! Gdyby teraz ktoś dostał takie
                                imię to bym rozumiał, ale parę dziesiątek lat temu, dla mnie oryginalnie?!
                                • mmk9 do chetora 05.08.05, 14:55
                                  Sam DT nazwał kiedyś to imię "idiotycznym" i to o nim dobrze chyba świadczy.
                                  To, że go nie zmienił, też dobrze świadczy. Nie przejmuje sie facet byle czym,
                                  a poza tym jednak szanuje wybór babci. Bo to babci wina. Dokładnie nie wiem,
                                  pamięć nie ta, ale zdaje się babcia podczas bytności w Niemczech uległa
                                  fascynacji/tylko tyle, nie chichrajcie się/ przystojnym oficerem amerykanskim o
                                  tym imieniu. Ale że miala taka zdolnosc przekonywania, no no...
                                  • chetor Re: Dzięki Mmk9 05.08.05, 16:58
                                    Jeśli babcia z takiego powodu maczała w tym palce to dla mnie rewelacja :D
                                    Dzięki za info.
                                    • toja50 Re: Dzięki Mmk9 05.08.05, 17:47
                                      Babcie zwykle sa fajne hehehehe:-)))A co do wyborow ja nie mam zadnych
                                      problemow. Trzeba wiedziec co sie chce;-)
    • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 09.08.05, 21:44
      Ciekawie sie robi w tych sondazach, tak po mojej mysli:-) Moze mozliwe bedzie
      to co niemozliwe? Oby, trzymam kciuki za trzeciego kaczora. Wczoraj w G. byl
      Borowski, byla ladna jeszcze pogoda, troche ludzi na bloniach, ale co z tego,
      no i ciekawe kto nastepny nas odwiedzi.
    • naata Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 10.08.05, 10:52
      Temat wątku jest cały czas aktualny, nadal nie wiem na kogo głosować. Nawet,
      jeśli darzę kogoś sympatią, to nijak widze Go jako polityka-głowę państwa...
      • parkowy Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 11.08.05, 08:15
        Nasz kandydat wspina się w sondażach do góry!Oby nie była to typowa huśtawka przedwyborcza.
        • chetor Re: Tusk napiera 11.08.05, 09:25
          Byłem zdziwiony takim wzrostem, ale cieszy mnie to. Może będzie dobrze, byle
          dalej mówił zrozumiałym językiem, bez zadęcia, i miał odczuciapodobne do większości.
          • naata Re: Tusk napiera 11.08.05, 09:36
            Oby, później, nie zapomniał tego, co mówi teraz.
            Niekóre sondaże są dołujące. Odnosze wrażenie że Tvi sama nakręca "elektorat"
            • chetor Re: Tusk napiera 11.08.05, 10:20
              Przecież wiemy, że nie ma idealnego kandydata. Do tego jestem przeciwny temu
              systemowi prezydentury. Ale jeśli już mam dawać głos to dam na Tuska.
              • chetor Niezła afera Cimoszenki..... 11.08.05, 19:46
                ..może być po oświadczeniu byłej asystentki. Jeśli to prawda to chyba będzie
                jego koniec, bo kto myślący może jeszcze na niego głosować?! Chyba tylko Nałęcz!!!
                • naata Re: Niezła afera Cimoszenki..... 11.08.05, 20:21
                  Taaak... sprawa z asystentką rzuca Cimosiewicza w "objęcia" Giertycha i nie
                  tylko, ku uciesze, być może "czyściejszych" od niego, ale niekoniecznie.
                  Cóż, jeśli to prawda, to do pomyłek nie wolno mieć wspólników ;)
                  • toja50 Re: Niezła afera Cimoszenki..... 18.08.05, 12:21
                    Nie wiem co z tego wyniknie, ale dosc sceptycznie podchodze do wszelkich
                    rewelacji, no, dosc sie zamotal i juz jest nerwowy, szkoda, ze takie metody
                    biora gore, chociaz sam WC zachowuje sie jak notabl w PRLu, zalosne, i jeszcze
                    te postulaty solidarnosciowe przywlaszczone przez SLD to juz szczyt cynizmu:-(
                    • parkowy Re: Niezła afera Cimoszenki..... 18.08.05, 14:21
                      Na skutki afery nie trzeba było długo czekać.Wczorajsze sondaże przewyborcze bezlitośnie obnażyły skutki matactwa.Cieszę się jedynie,że nie przedłozżyło się to na skok notowań LPR.
                      Przywłaszczenie sobie postulatów sierpniowych przez SLD jest oczywistym draństwem.Czytając jednak te postulaty,mając na uwadze rzeczywistość,słychać w oddali chichot historii.
                      • chetor Re: Cimoszenko 3 w 1 20.08.05, 17:53
                        Normalnie jestem wzruszony dzisiejszą wypowiedzią na temat odnalezionych aż
                        trzech oświadczeń majątkowych.

Oto rzekł pan WC: "to nadmiar uczciwości z mojej strony"

Słyszał ktoś o takim nadmiarze?! Lęże i kwiczę.
    • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 24.08.05, 10:52
      Niekonwencjonalny polityk zaplatal sie we wlasnych wypowiedziach? szkoda, mial
      takie dobre zdanie o sobie:-(
      • chetor Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 24.08.05, 14:34
        To już jego koniec(?), ale odpowiednie służby prl'u coś tam jeszcze "wynajdą"
        bombowego, że opryskać kupą innych. Tak łatwo prezio i cimoszenko się chyba nie
        poddadzą, ale, ze dupska im się trzęsą to czuć:(((
    • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 25.08.05, 21:06
      "moje serce krwawi"!tak rozpoczela JK kampanie pana C. i co Wy na to? az mi sie
      zal zrobilo:-)A te oklaski prawie po kazdym zdaniu prezydentowej przypomnialy
      mi stare dobre czasy:-(
      • parkowy Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 25.08.05, 21:24
        W nowe hasło wyborcze Cimoszewicza uwierzą jedynie ślepi i głusi.To chyba początek końca.
        • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 25.08.05, 21:30
          Oj Parkosiu, mozesz nie miec racji. Nalecz tlumaczyl,ze my darzymy sympatia
          pokrzywdzonych, czyli kopanych a nie kopiacych, cos w tym jest.
          • chetor Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 25.08.05, 21:59
            Wydaje mi się, ze jednak w tym przypadku kopanemu to niewiele pomoże, nawet
            morze Jolkowej krwi.
            • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 25.08.05, 22:00
              Ale Nalecz do tego, no,no, moze jednak?
              • naata Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 25.08.05, 22:12
                ...nie pomoże. Kopali AWS i wykopali, a teraz będzie, znowu, zmiana. ;]]]
                • chetor Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 31.08.05, 09:52
                  "Jest pan świnią" - raczył rzec pan marszek sejmu RP, prawnik, kandydtat na
                  prezia. Pytanie nie było wyszukane, ale skoro temat jest "huczący" to znalazł
                  się taki, który je zadał.
                  Cimoszenko - żubry i świnie paść w puszczy, a nie pchać się na urzędy!!!
                  • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 31.08.05, 14:04
                    Ogladam tylko audycje rocznicowe, wiec nie jestem na biezaco.
                    • naata Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 31.08.05, 15:20
                      Jeszcze nic nie oglądałm i nie słuchałam..
                      Się poprawię ;)
                      • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 01.09.05, 20:59
                        Naata! cos nie widac tej poprawy, co u Ciebie?
                        • chetor Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 02.09.05, 11:09
                          Wczorajsze "prosto w oczey" u Olejnik był Giertych(ble) z Nałęczem(ble). Romek
                          popisał się niezłym dowcipem, dwa razy zresztą. Nejpier zapytał Nałęcza jaki
                          miał stopień wojskowy i usłyczał, że szeregowy. Wtedy zaczął zwracać się do
                          niego panie marszałku-szeregowy. Podobnie jak Nałęcz mówi: poseł-pułkownik
                          Miodowicz.
                          Na koniec programu Romek zadał znakomite pytanie Nałęczowi: "DZISIAJ jest Pan
                          JESZCZE u Cimoszewicza, tak?"

To było genialne, złote usta dla Romusia :)))
                          • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 02.09.05, 13:14
                            No to ogladalismy to samo:-)Dowcipny ten Romus faktycznie,tylko, zeby nie byl
                            taki zajadly:-( Nalecz zalosny. Ogladalm tez z zainteresowaniem pierwszy
                            program po wakacjach Co z ta Polska.Lis, ktory goscil Tuska bardzo przyjemnie
                            przepytywal Donalda o wazne sprawy osobiste jak i dotyczace Polski.Na wolnym
                            powietrzu, przed stocznia, sceneria ciekawa,tematy na czasie i do tego Tusk
                            moim zdaniem wypadl bardzo dobrze. No i szykuje sie za tydzien spotkanie Tuska
                            z Cimoszewiczem.
                            • naata Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 03.09.05, 10:15
                              Często zadawałam sobie pytanie co robi były lider Po - Olechowski, jakoś
                              ucichł, znikł? Myślałam nawet, że ma to związek z "fiatem"..? A on jak
                              najbardziej, dzaiała, tylko, ze poza granicami i to jako "PL, Olechowski,
                              Andrzej, Leader Civic Platform"
                              www.bilderberg.org/2005.htm#part
                              Nawet nie wiemy jakich mamy zdolnych i znanych w wielkim świecie polityki,
                              ludzi.
    • toja50 Re: Wiem już na kogo nie będę głosował... 06.09.05, 14:24
      Widze, ze i ten najbardziej czysty brodem sie nie brzydzi. Cale zycie dorosle w
      PZPR i SLD jednoczesnie jest ponadpartyjny, wycofal sie z polityki, ale jest
      marszalkiem i koniecznie chce byc prezydentem o jakim Jolka marzy, bo inaczej
      jej serce zakrwawi sie na smierc:-( A jeszcze Nalecz w tym wszystkim:-(
      Dzisiaj GW bierze sie zas za Tuska, na razie delikatnie, zobaczymy jutro?
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka