Dodaj do ulubionych

Szukam ludzi z Grudziądz

19.06.06, 10:42
Mieszkam tu z mężem od niedawna i usycham z tęsknoty za kimś, z kim można
pogadać. Szczególnie brak mi babskiego towarzystwa do plotek przy kawce
(tudzież herbatce). Może tą drogą...
Obserwuj wątek
    • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 19.06.06, 13:12
      Witaj Lubka!Udzielaj sie na forum:-)troszke Cie poznamy i kto wie, moze sie
      spodobamy. Mamy tu wprawdzie mieszane towarzystwo, ale na spotkaniach na zywo
      nikt sie nudzi,jest i kawka i piwko, a niedlugo szykuja sie wikliny
      spotkaniowe. Musza tylko wrocic nasi przewodnicy Naata i Chetor a i Parkowy sie
      znajdzie i Ann i moze ktos jeszcze:-) Chyba,ze szukasz tylko mlodego
      towarzystwa, bo u nas od lat dwudziestu do prawie siedemdziesieciu,pozdrawiam!
      • lubka32 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 19.06.06, 13:25
        Cieszę się, bo mieszczę się w przedziale! Mam 32 lata, nie pracuję, niestety, a
        w tym wieku możliwość łapania kontaktu z ludźmi staje się poza pracą właściwie
        cudem. "Poudzielam się" się więc tu trochę (w miarę możliwości, bo widzę, że
        wiele tu tematów dla wtajemniczonych) i może mnie zechcecie :-) Pozdrawiam
        słonecznie
      • kirke18 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.06.06, 09:22
        witam lubka! popieram wpis Toji, hmmm będę sledzić ten wątek :-), nie narzekam
        na brak znajomych, ale jestem otwarta :-)))) -pozdrawiam. A! i mieszczę się w
        przedziale ;-))))
        • magikos Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.06.06, 09:36
          Kirke - w przedziale PKP ??? :]]]]]]]]]]]]]]]
          • lubka32 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.06.06, 10:16
            Też mi ten przedział PKP przyszedł do głowy. Cóż.. Sama zaczęłąm. A pociągów
            nienawidzę. Dworców PKP tym bardziej. Choć w sprawie wyglądu dworca w
            Grudziądzu, jakby coś ruszyło. Trochę mniej straszy.
      • mcphisto Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.06.06, 12:27
        Spotykacie się na żywo? Czy to spotkania otwarte? :>
        • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.06.06, 15:56
          Oczywiscie spotkania na zywo i otwarte. Niedlugo wroca ojce zalozyciele to
          objasnia dokladnie. Termin musi byc dogodny rowniez dla zamiejscowych, ktorych
          to na tym forum jest wiecej. Czasem tez spotkanie odbywa sie w mniejszym,
          miejscowym gronie:-)
          Lubka! napisz, w ktorej czesci Grudziadza mieszkasz, bedzie latwiej cos
          zaradzic.
          • lubka32 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.06.06, 16:12
            Tak właściwie jestem trochę "zamiejscowa". Mieszkam 10 km od Grudziądza,gdzie
            wieś spokojna, wieś wesoła... Młodzi ludzie stąd zwiali, kontakty towarzystkie
            więc mocno tu kuleją. Dlatego chętnie przyjmiemy (bo razem z mężem, oczywiście)
            kierunek na Grudziądz :)
            • sto100 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.06.06, 18:51
              Wam to dobrze, w tym Grudziądzu,
              a ja cóż, chociaż pozdrawiam.
              • lubka32 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.06.06, 20:54
                To też się przyłącz. "Zamiejscowść" rzecz względna. Też pozdrawiam
          • mcphisto Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.06.06, 20:47
            No to super :)
            Ja też jestem zamiejscowy.
            • lubka32 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.06.06, 20:56
              Za chwilkę wyjdzie na to, że w Grudziądzu spotykają się głównie ludzie spoza
              miasta :-)
              • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.06.06, 22:15
                :-) tak wlasnie jest:-) bo to sa byli mieszkancy Grudziadza, ale lubia swoje
                miasto i chetnie tu bywaja od czasu do czasu, no i lubia pogadac:-)
                • sto100 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.06.06, 22:27
                  ja co prawda była nie jestem, ale za to sympatykiem.
                  Miasta i forumowiczów. Ale parno u mnie, idzie lato,
                  pozdrawiam.
                  • lubka32 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.06.06, 23:25
                    A do mnie burza szła, ale nie doszła. Wciąż gorąco. Chłodzę się wentylatorkiem
                    i miską z wodą (gdzie to nóżki sobie moczę. Deszcz, raz, proszę...
                    • sto100 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.06.06, 23:37
                      cóż, czasami musi wystarczyć przysznic, albo wąż ogrodowy.
                      Dobranoc.
                • anaiss Re: Szukam ludzi z Grudziądz 21.06.06, 09:12
                  Tojku, byli albo przyszli :) coby być precyzyjnym :)
                  • parkowy Re: Szukam ludzi z Grudziądz 21.06.06, 10:41
                    Ann,zamierzasz być "przyszłą"???!!!:) No to ci dopiero.:))
                    Witam Lubkę w naszych skromnych progach.
                    Tojka prawdę napisała,spotykamy się i mam nadzieją na rychłe spotkanie.Wszyscy forumowicze powinni pilnie śledzić pojawiające się w różych wątkach hasło "Wikliny",obwieszczające zbiżające się spotkanie.
                    pzdr
                    • anaiss Re: Szukam ludzi z Grudziądz 21.06.06, 10:56
                      Kto wie, Parkoś, kto wie :)
                    • mongoz Re: Szukam ludzi z Grudziądz 21.06.06, 11:48
                      Za powitanie witam. Całkiem miło tu u Was. Pochłaniem sobie właśnie
                      truskawki "własnego wyrobu", macham lewą nogą i zastanawiam się, gdzie w
                      Grudziądzu można smacznie zjeść (tanio, dodajmy, bo pieniędzy to ja za bardzo
                      nie mam). Może choćby jakaś pizza? Macie propozycje? Pozdrawiam. Gorąco u mnie
                      nadal.
                      • kirke18 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 21.06.06, 11:54
                        PKP! też coś! ;-))) No, ładnie się rozwija wątek. A czemu wikliny, że plecie
                        się??? Bo ze mnie też jest pleciuga, ale to rodzinne :-) czyli wrodzone. Ależ
                        mnie dziwi popularność grudziądzkiego forum wśród nie-byłych i nie-obecnych
                        grudziądzan, i... nie powiem miłe to! A! jadę do Świecia na orkiesty dęte!
                        fajna imprezka, a mazuretki (czy jakoś tak) jaki fajoskie!
                        a co żarełka to zajrzyj na wątek kulinarny
                        polecam, pozdrawiam
                        • naata Re: Szukam ludzi z Grudziądz 21.06.06, 13:21
                          No i patrzcie, jaki ruch na forumie. :-) Trwało to trochę, boaż tylko 3 latka
                          :-) ale opłaciło się. Miło słyszeć, że podoba się ludziskom nasze rodzinne
                          miasto .. no i forum :-)))
                          Wikliny zapowiadają się bardzo ciekawie, ja już przygotowuję mowę powitalną, ja
                          też gaduła :PP
                          Pozdrówki, szczególnie dla gospodyni tego wątku ;-)
                          • lubka32 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 21.06.06, 15:19
                            Hm.. Czyżby o mnie mowa? A przy okazji- od piątku wakacje (wiem, że nie dla
                            wszystkich), więc zapraszam też na Mazury Zachodnie- stamtąd pochodzę. Rybki,
                            woda. Cóż, sentymenty... Pozdrawiam.
                          • czarnycharakter1 to kiedy te wikliny, natus ? 21.06.06, 21:32
                            bo mnie macie szanse tylko od 25.06. do 07.07. :-))) w borach - naturalnie...

czch
    • chetor Re: Szukam ludzi z Grudziądz 22.06.06, 13:03
      Witam serdecznie Lubkę (32) - fajne oznaczenie wieku "przedziałowego" ;-)) Bywaj
      na FG jak najczęściej, pisz, proponuj nowe teamty, zawsze z kimś tu pogadasz.
      Spotkanie wiklinowe jeszcze w powijakach. Dopiero po skrzyknięciu się B4
      zobaczymy co z tym fantem zrobić ;-)
      Pozdrawiam.
      • lubka32 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 22.06.06, 16:15
        A cóż to jest B4? Trochę się w tym plączę (jak w wiklinie?). Pozdrawiam
        • chetor Re: Szukam ludzi z Grudziądz 22.06.06, 18:12
          B4 - potem od ubr właściwie B5 - to trzon, matki i ojcowie chrzestni tego forum,
          trwający od jego poczęcia :) Naata i Parkowy to korzenie, potem Toja i ja,
          wyrośnięci z tych korzeni, kolejnym konarem okazała się An. Wiesz, "B" - to
          B-rygada lub "B"-anda ;-)))
          Pzdr
          • sto100 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 22.06.06, 18:17
            mnie sie podoba: Banda.
            Jak to brzmi: Banda czworga.
            Haa, mocno. Jak w państwie środka.
            • magikos Re: Szukam ludzi z Grudziądz 22.06.06, 19:35
              B4 - bodajże - Grupa Trzymająca Władzę (w ryzach ;)) :]]]]]]]]]]
              pozdrawiam
              • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 22.06.06, 20:27
                Jeszcze byl Radzisz, nasz mlody,zdolny,dobrze zapowiadajacy sie,ale chyba sie
                na nas obrazil, albo Go ktos przestraszyl:-) Pozdrawiam przy okazji, bo milo
                wspominam. No i wpadajacy Magikos, ktory majaczy cos o GTW:-)
                • lubka32 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 22.06.06, 22:46
                  Matko Święta, mam nadzieję, że B4 nie stanowi rodziny królewskiej, a "reszta"
                  nie robi za dwór, bo naturę mam buntowniczą i mogę nie podołać roli (rokosz
                  jakś wywyłam, czy cóś...) :)
                  • parkowy Re: Szukam ludzi z Grudziądz 22.06.06, 23:10
                    Eeee,to tylko banda,jak zauważyła 100-tka.:) To,że sami doprowadziliśmy forum do stanu obecnego wcale nie oznacza superdominacji.:) Przy okazji, ogłaszam konkurs dla forumowych nowicjuszy : skąd nazwa :"Wikliny" jako określenie spotkań? Nagroda niezmiennie ta sama - pyfko przy najbliższym spotkaniu.
                    p.s.
                    Czy naprawdę całemu B-4 umknęło wyznanie Ann w tym wątku???
                    • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 22.06.06, 23:58
                      No co Ty Lubka masz za pomysly. Poczytaj troche wstecz i wszystko bedzie jasne:-
                      )
                      Parkosiu! nie rozumiem o co chodzi z AN? przekomarza sie jak zwykle:-) Zycze
                      dobrej nocy!
                      • chetor Re: Szukam ludzi z Grudziądz 23.06.06, 07:52
                        Ależ Parkosiu, wyznania An dotyczą głównie Ciebie. Wiesz więcej od nas?! ;-)
                        • magikos Re: Szukam ludzi z Grudziądz 23.06.06, 08:03
                          A wikliny fruwały podczas burzy ;) i nie tylko wikliny ,niezłe pobojowisko na
                          starym ;) :]]]]]]]]]]]]]]]]
                          • chetor Re: Szukam ludzi z Grudziądz 23.06.06, 08:46
                            Trza było tych parę trzymać dla nas ;)
                    • lubka32 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 23.06.06, 09:14
                      No to zgłaszam się do konkursu. Wikliny, bo:
                      1.pleciecie trzy po trzy :)
                      2.na spotkania przynosicie własny prowiant w wiklinowych koszyczkach
                      3.grupa B4 to tak naprawdę banda wodników szuwarków, które zwiały z bajki
                      4.na spotkaniach odbywają się zawody w wyplataniu wiklinowych kaczek
                      5.tworzycie grupę hodowców wikliny i wspieracie się w dążeniach o uzyskanie
                      dopłat bezpośrednich z funduszy unijnych
                      6.palicie wiklinę (podobno stanowi niezłe drewno opałowe) zamist fajek
                      7.na spotkaniach piwo leje się ostro, i potem trzeba wbić klina (stąd nazwa "wy
                      (wi)-klina" (w domyśle "wbijacie")
                      8.nie było innych propozycji na nazwę zlotów i tak już zostało
                      Więcej pomysłow nie posiadam. Pozdrawiam.
                      • lubka32 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 23.06.06, 09:19
                        Jeszcze coś... Wszystkich tatuśków w czólko dziś całuję. W końcu to Wasze
                        święto!
                        • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 23.06.06, 21:49
                          Ale masz bujna wyobraznie, Lubka:-) a to tylko fotele wiklinowe, na ktorych sie
                          przyjemnie siedzi w super towarzystwie.
                          • parkowy Re: Szukam ludzi z Grudziądz 23.06.06, 23:13
                            "a to tylko fotele wiklinowe, na ktorych sie
                            przyjemnie siedzi w super towarzystwie."
                            Tym sposobem konkurs rozstrzygnęła Tojka.Ze zrozumiałych względów nagrody nie dostanie.:)
                            • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 24.06.06, 00:06
                              O rany, jaki konkurs? cos przeoczylam? weszlam w parade? przepraszam, pewnie
                              czegos nie kapnelam buuuuuuuuuu wybaczcie, ale wiecie, nie ma tego zlego coby
                              na dobre nie wyszlo:-)
                      • anaiss Re: Szukam ludzi z Grudziądz 23.06.06, 09:56
                        Bardzo kreatywnie :)
                        • chetor Re: Szukam ludzi z Grudziądz 23.06.06, 15:48
                          Lubko - jesteś genialna, wymieniłaś wszystkie punkty prawidłowo :)))
                          Pzdr.

PS. An - naprawdę miło Cię znowu "widzieć"
                          Dzieki wszystkim za tatuśków, nawet sekundowych ;-))
                          • anaiss Re: Szukam ludzi z Grudziądz 23.06.06, 20:40
                            chetor napisał:

> PS. An - naprawdę miło Cię znowu "widzieć"

Dziękuję.
                            • naata Re: Szukam ludzi z Grudziądz 24.06.06, 00:10
                              ... kurczę chcia łam napisać Wam, coś miłęgo, aler nie wiem czy to wyślę, od
                              dłuższego czasu chcę "wyłączyć" reklamę która zasłania mi pole pisania, i...
                              nic, nie daję rady.. W tym miejscu PROTWESTUJę !!! przeciw nachalnemu wpier...
                              się reklam!! To już szczyt bezczelności!! GW.. opanuj się!!!!!
                              • parkowy Re: Szukam ludzi z Grudziądz 24.06.06, 15:43
                                Może zablokuj w przegladarce wyskakujące okna?:)
                          • lubka32 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 25.06.06, 16:20
                            No to na piwko liczę! Ogłaszajcie więcej konkursów! Jestem pomysłowa, a w życiu
                            niczego nie wygrałam (mąż mi podpowiada, że on jest moją życiową wygraną, ale z
                            tego, co pamiętam, sam się jakoś napatoczył :). Pozdrawiam.
                            • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 25.06.06, 23:07
                              Musialas troche pomoc temu napatoczeniu,nie wierze,ze tak zupelnie sam:-)
                              • parkowy Re: Szukam ludzi z Grudziądz 26.06.06, 09:48
                                Na jasne!:) Idąc śladem dedukcji Naaty,silne charaktery nie pozostawiają nic przypadkowi.Po prostu shaltowała chłopinę pod swe opiekuńcze skrzydła,a ten teraz nawet nie jęknie.:)Qrcze,sam nie wiem,współczuć czy zazdrościć.:)
                                • chetor Re: Szukam ludzi z Grudziądz 26.06.06, 11:21
                                  Tutaj wszystko zostało totalnie zakręcone, nie będę czytał od początku. Jednego
                                  jestem pewien, piwa, którego mamy się napić. Nie bardzo wierzę jednak, że Parkoś
                                  będzie stawiał. Chyba, że to będzie e-piwo ;-))
                                • kirke18 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 26.06.06, 11:23
                                  hehehe... zazdrościć! napatocznienia nie zdarzają sie przypadkowo! tylko
                                  wybranym ;-) wiem coś o tym....
                                  • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 26.06.06, 20:12
                                    Parkos! zazdrosc i to mocno, Lubka,jak widac z czytania to fajna dziewczyna.
                                    Nawet Ty sie ozywiles;-) No i co z tym spotkaniem wstepnym?
                                    • parkowy Re: Szukam ludzi z Grudziądz 26.06.06, 20:15
                                      Łod zawsze powtarzałem,trzeba nam świeżej krwi.:)
                                      • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 26.06.06, 20:18
                                        Alle refleks, łał :-) czyli masz cos z wampir...
                                        • parkowy Re: Szukam ludzi z Grudziądz 26.06.06, 20:20
                                          ...dlatego tak łatwo mnie rozszyfrowała Kirke.:)
                                          • lubka32 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 26.06.06, 23:54
                                            Chwilę niedługą mnie nie było i cóż widzę- stałam się małam atrakcją. Ale w
                                            skrócie:
                                            1. napatoczył się sam, testowany lat 10, test przeszedł pozytywnie- ostał się
                                            i, jak mniemam, nawet to sobie chwali (z wzajemnością zresztą)
                                            2. zazdrościć nie współczuć; argumentów nie mam, ale w mojej subiektywnej
                                            ocenie- ogólnie jestem znośna
                                            3. naturę przywódcy mam wpisaną w zawód; jako nauczycielka (choć w tej chwili
                                            bez pracy) bywam przewodnikiem stada; stado wprawdzie składa się głownie z
                                            owieczek, ale zdarzają się czarne owce, które ja władczą dłonią sprowadzam na
                                            słuszną drogę wytyczoną przez ministra edukacji (co do słuszności tej drogi mam
                                            oczywiście wielkie wątpliwości, ale przy dzisiejszym bezrobociu, zanim znajdę
                                            pracę, to i o Giertychu zapomnimy)
                                            4. parkowego pozdrawiam
                                            • parkowy Re: Szukam ludzi z Grudziądz 27.06.06, 07:29
                                              Siła złego na jednego... Zmowa jakaś czy co?:) Skoro wszystkie dziewczyny w tym wątku radzą zazdrościć,niech Wam będzie.Zżerany zazdrością udaję się na zasłużony odpoczynek.:)Pa
                                              • kirke18 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 27.06.06, 08:22
                                                taaaa ranek juz, słowik to, a nie skowronek się zrywa ;-)
                                          • kirke18 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 27.06.06, 08:21
                                            :-)))))))))))X
                                            • lubka32 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 01.07.06, 01:29
                                              Morfeusz wśród forumowiczów ma sporo roboty i pracuje na kilka zmian- jeden
                                              wstaje, drugi się kładzie. O niestrudzone istoty boskie!
    • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 01.07.06, 12:05
      Zamiejscowi! kiedy wiec planujecie wikliny?
      • naata Re: Szukam ludzi z Grudziądz 01.07.06, 13:01
        Myślę, że lipiec to odpowiedni miesiąc na letnie spotkania? :)
        • chetor Re: Szukam ludzi z Grudziądz 01.07.06, 13:38
          Wiklin na ryneczku dostatek, aż 2 ogródki je mają, z tym, że w jednym są nowsze.
          • parkowy Re: Szukam ludzi z Grudziądz 01.07.06, 16:06
            Może się uda w lipcu,kto wie.:) Całkiem przy okazji wydało się ,że pracuję na zmiany,bystrzacha.:)
            • chetor Re: Szukam ludzi z Grudziądz 02.07.06, 06:47
              Najlepiej 22 lipca, nawiążemy do tradycji ;-))
              • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 02.07.06, 21:24
                Wiklin dostatek, fakt, ale ta starociowa szafa w srodkowych wiklinach, oklejona
                jakas plachta malarska szpeci okrutnie. Dziwie sie, ze sasiad,ktory ma ladnie w
                swoim ogrodku, i lampki i kwiatki, nie protestuje,przeciez caly czas widzi to
                plastykowe beznadziejstwo. Bleee
                • naata Re: Szukam ludzi z Grudziądz 02.07.06, 23:27
                  w takim razie, zaszczycimy te wikliny, które są ładniejsze :-))
                  • parkowy Re: Szukam ludzi z Grudziądz 02.07.06, 23:43
                    ino kiedy?:) masz konkretną propozycję?
      • anaiss Re: Szukam ludzi z Grudziądz 03.07.06, 00:04
        Ja w miarę moich możliwości dostosuję się do tych bardziej zamiejscowych.
        • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 03.07.06, 20:23
          No to prosze o konkreciki tych bardziej zamiejscowych, moze poczatek sierpnia?
          • chetor Re: Szukam ludzi z Grudziądz 05.07.06, 20:49
            Raz zdam się na Was i nie będę niczego koordynował :P
            • naata Re: Szukam ludzi z Grudziądz 06.07.06, 10:40
              Nie, nooo.. Chetorek być musi, jako TEN nr.1 od nas :-))
              • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 06.07.06, 10:46
                No to nie ulega watpliwosci, tylko daty, daty, godziny itd
                • parkowy ...::: Wilkiny :::... 06.07.06, 11:29
                  Koło rdynator się znalazł.:)Zawsze spotykaliśmy się na "wariata",teraz będzie tak samo.:)Wszyscy chętni powinni potwierdzić swój udział w tegoroczych Wilkinach mail'owo u kolegi Chetora!
                  • chetor Re: ...::: Wilkiny :::... 06.07.06, 12:00
                    Jak na "wariata" to po jakie licho te maile?!
                    Wstępnie termin mi odpowiada, zobaczymy co powie reszta B5. Potem poinformujemy
                    innych towarzycho forumowe i zbierzemy listę chętnych.
                    • naata Re: ...::: Wilkiny :::... 06.07.06, 12:35
                      Mnie też odpowiada,ale może być i na "wariata" :-)))
                      • chetor Re: ...::: Wilkiny :::... 07.07.06, 10:46
                        Gdy spotkam jakiegoś to przykuję go na rynku, wszystkim będzie łatwo go znależć ;)
    • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 24.07.06, 21:21
      Lubka! znalazlas juz babskie towarzystwo do plotek przy kawce? Daj glos
      chociaz, bo tak wpadlas i wypadlas a Parkos przez Twoja nieobecnosc na wikliny
      nie dojechal. No coz, niech Ci sie dobrze wiedzie i pozdrawiam.
      • parkowy Re: Szukam ludzi z Grudziądz 28.07.06, 11:33
        To wszystko prawda.Nawet Naatka odwiedza nas raz w tygodniu.Z kim mam teraz prowadzić dwuznaczne dysputy?:)
        • chetor Re: Szukam ludzi z Grudziądz 28.07.06, 11:36
          Gdy tylko Lubka się zjawi i wyrazi chęc na spotkania, to Parkos w trymiga się
          zjawi ;-P
          • parkowy Re: Szukam ludzi z Grudziądz 28.07.06, 11:39
            Takiś pewien?:)
            • lubka32 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 28.07.06, 23:06
              Wróciłam! Nie uciekłam! Nie wypadłam! Nie znalazłam koleżanki! Nie zdradziłam
              Parkowego! Stęsknionam! I niepocieszona, że Wikliny przepadły! Ale może i tak
              bym Was nie rozpoznała. Albo Wy mnie, bo ni czapeczki ni nawet kapelusza nie
              posiadam. Mam czapkę pilotkę i beret z antenką, ale odziana w owe nakrycia
              głowy mogłabym zostać przez Was niewłaściwie oceniona: jako tajny agent, który
              zaparkował (sic!) swą podniebną machinę za rogiem lub kobietę-szpiega na
              usługach Radia Maryja. Może więc lepiej, że dłużej zabawiłam w mazurskich
              lasach, gdzie jeno kleszcze wnikliwie badały me białe ciało. Cieszę się, że
              jestem już z Wami. Pozdrawiam. Ściskam. Parkoś- co te kobietki takie złośliwe?
              • naata Re: Szukam ludzi z Grudziądz 29.07.06, 00:55
                Zatem, witaj w domu, Lubka! :-)
                Eeee tam, zaraz złośliwe, prędzej zazdrosne,
                wiem co mówię, sama do nich należę ;P Parkosia mamy jedego! ;-)))

A z tym beretem to poważnie? Znaczy, masz jakieś obawy?? Mnie, osobiście, nawet
                antenki w beretach nie przeszkadzają, jeśli do propagandy nie służą! :-)))
                Wystarczy jeden (oczywiście nie antenka), za wszystkich nas Polaków, co to nie
                daruje se pogadać w radiu i tivi, Tediego. No i luzik..........Do czsu aż się
                słuchaczom znudzi! :-))
                • parkowy Re: Szukam ludzi z Grudziądz 29.07.06, 07:32
                  Mamy wprawę w rozpoznawaniu siebie.:) Może niegłupim byłoby napisanie odpowiedniej instrukcji? Muszę to sobie jeszcze przemyśleć.:) Odściskuję.Parkoś
                • lubka32 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 29.07.06, 19:12
                  Z tym beretem to bywa różnie. Zależy jak wiatr zawieje, antenkę ma raz w lewo,
                  raz w prawo, raz w centrum. Zawsze pod jaką frakcję mi, choroba, zwiewa i to
                  niezależnie od mojej woli. Też witam. Teraz już indywidualnie, tylko Ciebie.
                  • naata Re: Szukam ludzi z Grudziądz 30.07.06, 09:21
                    Znaczy, jesteś dla wszystkich i jednocześnie dla nikogo.. ;-)))
                    Pozdrowionka
                    • lubka32 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 30.07.06, 21:32
                      Dlatego chodzę raczej w pilotce. Wtedy jestem dla wojsk lotniczych :))
                      • naata Re: Szukam ludzi z Grudziądz 31.07.06, 22:28
                        Ciekawa z Ciebie Lubka! :-))
    • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 01.08.06, 21:27
      Fajnie,ze Lubka sie znalazla,ale niefajnie,ze Kirke zgubila. Co jest z Wami,
      kobiety grudziadzkie?
      • chetor Re: Szukam ludzi z Grudziądz 02.08.06, 11:08
        Może Kirke na wywczasach, a w domciu brak komputra ;)
        • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 02.08.06, 12:03
          Moze;-)
          • kirke18 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 02.08.06, 13:07
            ....
            • chetor Re: Szukam ludzi z Grudziądz 02.08.06, 13:10
              Oooooo, czuwalska - nieodzywalska?!
              ;-)
    • aiwlys25 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.09.06, 10:39
      widzę, że na tym forum temat już ucichł, a szkoda bo i ja chętnie poznałabym
      kogoś do pogaduszek, jakąś babkę na ploteczki przy kawie, mieszkam już rok w
      Grudziądzu, ale niestety jeszcze nikogo bliżej nie poznałam...
      • chetor Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.09.06, 12:09
        Witam Obserwatorkę :) Zapodzieli się niektórzy :(
        Zaglądaj, pisz - na pewno ktoś się znajdzie.
        Pzdr
        • aiwlys25 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.09.06, 13:00
          co tu wiele pisać, mieszkam w Grudziądzu już od roku, ale praca, praca... nie
          mam za dużo czasu, mąż pracuje na zmiany, jak jestem w domku sama, mąż ma
          popołudniówki to mi jakoś smutno, czasami chciałabym poznać kogoś aby móc sobie
          pogadać... tak o wszystkim fajnie, że ktoś tu zagląda poza mną... papatki
          • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.09.06, 20:08
            Witam aiwlys, trafilas na sezon ogorkowy na forum, ale mam nadzieje, ze sie
            jeszcze rozkreci, sama tez pisz, jak poczujesz chec, pozdrawiam.
            • parkowy Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.09.06, 20:34
              Witam nową na naszym forum.:)Poczekaj chwilę,zaraz zjawią się dziewczyny chętne do pogaduszek.:)
              • aiwlys25 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 20.09.06, 20:37
                no coś mało osób tu zagląda, ale mam nadzieję, że w końcu kogoś poznam
                ciekawego do pogaduszek, przez net poznałam miłość swojego życia, swojego
                męża... więc i może uda sie jakąś kumpelę, czy kumpla znaleźć
          • kirke18 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 21.09.06, 09:46
            Witam po urlopie, a zwłaszcza witam się z nowo-zaforumowaną :-))). Jestem nieco
            zapracowana, ale czuwam ;-), piszę tylko z pracy bo domowy komp nie ma
            Iternetu... Pozdrawiam cieplutko.
            • chetor Re: Szukam ludzi z Grudziądz 21.09.06, 10:44
              Kirke, postaraj się o tego neta w domciu, będzie weselej :)
              • kirke18 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 21.09.06, 10:48
                Jeśli tzw. pociecha idąc na studia do Gdańska nie zabierze starej matce kompa,
                to jest cień nadziei ;-)
                • chetor Re: Szukam ludzi z Grudziądz 21.09.06, 13:55
                  W Gdańsku dorobi parę groszy i kupi lepszego złoma od domowego ;-)
            • aiwlys25 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 21.09.06, 14:50
              cieszę się, że ktoś tu zagląda... no ja mam obecnie dobrze, mam necik i w domku
              i w pracy... chciałabym aby to już był piątek... i weekend... z moim mężem,
              oczywiście normalka, że nie cały bo w niedzielę niestety idzie już na 14 do
              pracy... pozdrawiam wszystkich cieplutko papa
              • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 21.09.06, 20:40
                Moze napisz w jakich okolicach bywasz lub pracujesz, bedzie latwiej sie
                dogadac, chociaz widzac "25" czuje przepasc wiekowa:-) wiec z tym dogadaniem
                moze byc problem, ale moze.
                • aiwlys25 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 22.09.06, 07:07
                  mieszkam na Strzemięcinie, a pracuję w pobliżu kościoła Krzyża, piszesz o
                  różnicy wieku, hmmm... fakt, ale w poprzedniej pracy pracowałam z Panią, która
                  miała przeszło 50, obecnie ma 58 lat, i uwierz mi że wczoraj byłam ją
                  odwiedzić... nie jestem typową osobą, ponieważ nigdy nie umiałam szaleć jak na
                  młodych ludzi przyszło, zawsze byłam bardziej poważna, i zawsze zanim zabawa
                  się zaczęła ja już analizowałam konsekwencje..... pozdrawiam papatki
    • magigo Re: Szukam ludzi z Grudziądz 02.10.06, 19:36
      Witaj!! Ja też tu mieszkam od niedawna, z mężem i 1,5 rocznym synkiem. I tak
      samo jak Ty właściwie nie mam do kogo buzi otworzyć (dobrze, że mój mały
      zaczyna mówić:)) Nie pracuję, i to jest ten ból, bo praca to jakby nie było,
      kilka godzin dziennie w towarzystwie:) Miło by było z Tobą pogadać. Pozdrawiam.
      • aiwlys25 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 03.10.06, 07:07
        fajnie, że jest takich osób więcej jak ja, ja pracuję, czasu dużo nie mam, ale
        w pracy siedzę samiuteńka w swoim biurze i też nie mam do kogo się odezwać... w
        domku jak mąż jest to super, ale ta jego praca i te zmiany, bywa tak że czasami
        się cały tydzień nie widzimy... a wtedy mi tak jakoś kogoś brak z kim mogłabym
        pogadać... Można wiedzieć z jakiej części Grudziądza jesteś? Ja jestem ze
        Strzemięcina....pa...
        • magigo Re: Szukam ludzi z Grudziądz 03.10.06, 16:56
          Jeśl mnie pytasz, to mieszkam na Rządzu. Troche tu smutno:( Pzdr.
          • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 03.10.06, 20:05
            Wierze, ze te osiedla jakies smutne, no, moze oprocz Mniszka:-) nie ma to jak w
            srodmiesciu. Ostatnio otwarto nowy pub "Poranek Kojota" :-))))))
            • chetor Re: Szukam ludzi z Grudziądz 04.10.06, 11:58
              A gdzie ten "kojot"? Może pub lepszy od filmu.
              • otumaniona Re: Szukam ludzi z Grudziądz 04.10.06, 12:21
                Tarpno, przy skrzyzowaniu Paderewskiego z Karabinierow? cos tak za Naata maly
                kawalek:-)
                • chetor Re: Szukam ludzi z Grudziądz 04.10.06, 12:24
                  Chyba tam nie trafię, otoczenie niezbyt ciekawe.
                  • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 04.10.06, 12:29
                    Trafisz na bank,to widac z daleka, takie ladne cos kolorowe, atmosfera super:-)
                  • naata Re: Szukam ludzi z Grudziądz 06.10.06, 11:17
                    No wiesz? Chetor!? otoczenie nieciekawe??? .. i tu uraziłeś mój lokalny
                    patriotyzm! :P
                    • kirke18 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 23.11.06, 08:46
                      No ja już chyba mogę się nazwać stała klientką "Poranka kojota", zaglądamy tu
                      czasem z mężem na małe jasne :-)
                      • gosia798 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 23.11.06, 09:49
                        :))
    • gosia798 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 21.11.06, 21:10
      Cześć. Sądze że każda droga poznania nowych ludzi jest dobra, pod warunkiem że jest sie szczerym i uczciwym Ja jestem z Grudziądza i mieszkam tu cale zycie ale nie mam wielu znajomych. Ja po studiach zostalam w Grudziądzu. Większość moich koleżanek rozjechala sie po Polsce a kontakty się urywają. Niestety. Jeżeli masz ochote pisz. Zawsze odpowiem bo lubie babskie pogaduchy i poznawać nowych ludzi.
      • parkowy Re: Szukam ludzi z Grudziądz 21.11.06, 22:21
        Witaj na naszym forum.:)W jakiej części miasta mieszkasz?
        • gosia798 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 22.11.06, 11:02
          Ja również witam. Mieszkam na Rządzu. Zgadzam się z magigo, troszke tu smutno:( pozdrawiam:))
          • toja50 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 22.11.06, 11:11
            To chyba prawda, ze Rzadz, Strzemiecin i Mniszek to taka sypialnia raczej, bo w
            srodmiesciu jest bardzo wesolo, szczegolnie w piatki i soboty jak w/w osiedla
            ruszaja w miasto, czy puby, hoho ekstra jest, miasto zyje i tak ma byc.
            Pozdrawiam Gosie i wiesz, dzieci rosna i jeszcze bedzie pieknie:-)
            • gosia798 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 22.11.06, 12:00
              Licze na to, że bedzie pięknie:))Co do osiedli to prawda. Ja mieszkalam w Mniszku, teraz na Rządzu. Dwa sypialniane osiedla na trzy zaliczone:)) Mam nadzieje, że to sie bedzie zmieniać. Narazie to podobno stawiają nam bankomat PKO. Fajnie bo kartą można tylko placić w Rządziku, a po pieniązki trzeba bylo biec na Strzemyk lub do reala.
              • chetor Re: Szukam ludzi z Grudziądz 22.11.06, 13:54
                Witaj Gosiu, zaglądaj często, dziel sięz nami swoimi poglądami, odczuciami itd. :)
                Pozdrawiam

PS. Mniszek to najspokojniesza dzielnica G-dza, ale o bankomacie to można tylko
                pomarzyć :)
    • iwon_a1 Re: Szukam ludzi z Grudziądz 24.11.06, 20:14
      Wita mieszkam w Grudziądzu jeśli byś chciała pogadac to zapraszam na gg
      9599731.mam na imie Iwona.Pozdrawiam cie serdecznie
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka