qpiman 14.10.06, 23:46 Interesuje Was co się dzieje w Grudziądzu ? co robicie 12 listopada ? proponuję www.kupidura.pl pozdrawiam W.K. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
naata Re: www.kupidura.pl 15.10.06, 01:25 Do Pana Wojtka! Sensownie, interesująco i zachęcająco! Przystojny, miły, młody człowiek! Ale.. jeśli jest Pan związany z PiS-em, to...wielka szkoda! osobiście nie znoszę mentalności tych ludzi - jedynie nieomylnych. "najmadrzejszych" i niby sprawiedliwych, no i partyjniactwa nie znoszę, obojętnie z jakiej opcji ono jesst! A "koń" jaki jest, każdy widzi! Niemniej życzę powodzenia w realizacji swych planów! Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qpiman Re: www.kupidura.pl 15.10.06, 22:46 Szanowna Pani Naato. Proszę pamiętać, iż w wyborach samorządowych bardziej głosuje się na osobę niż na partię. Jestem i zawsze byłem bezpartyjny. Startuję z listy PIS-u i nie odcinam się od tego co głosi pan Prezydent czy Wiceprezydent Grudziądza. Proszę nie wrzucać wszystkich do jednego worka, bo ludzie dzielą się na mądrych i głupich, a nie na Pis i resztę. Bardzo zależy mi na Pani głosie. Pozdrawiam. W.K. Odpowiedz Link Zgłoś
qpiman Re: www.kupidura.pl 15.10.06, 22:59 odpowiedziałem też na mojej stronie pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: www.kupidura.pl 17.10.06, 00:34 "Proszę nie wrzucać wszystkich do jednego worka, bo ludzie dzielą się na mądrych i głupich, a nie na Pis i resztę." =========================================== No cóż, Panie Wojtku - to prawda, której sama hołduję. :-) Ale musi Pan przyznać, że trudno nabrać przekonania do liderów partii, którzy są autorami wątpliwych wystąpień i szczególnych popisów. Jestem zniechęcona tym politycznym mordobiciem. Myślę, że dość już mamy tandetnych haseł o hura patriotyzmie, nauczania "nowej" historii, pouczannnia o moralności w/g standardów dziwnych autorytetów i wmawiania jedynie słusznych wartościach, jakie na wzór dla nas wyznają a raczej obnoszą się nimi "nasi" prawie święci wodzowie. No i do tego ci ludzie, którzy uwijają się jak w ukropie by nie umknęła im żadna z naszych dziedzin życia, nad którą chcą bezczelnie zapanować, nie licząc się przy tym z naszym zdaniem i sprzeciwem. Polska, to nie tylko przystanek "Włoszczowa". Choć ten przykład jest właśnie najlepszym "komentarzem" dla absolutnego braku wstydu. Można odnieść wrażenie, ze ci panowie maja zamiar zabawiać się długo, bez obawy, ze kiedyś Naród może ich rozliczyć... Dlatego nie mogę być za, bo widzę i słyszę. I choć wiem, że nie wszyscy są za to odpowiedzialni, to jednak wszyscy mówią tym samym głosem, lub wtórują zgodnym chórem. Tak jak w potępianej przez nich byłej "zbrodniczej" PRL..a może i jeszcze gorzej??? Być może młodzi, tak jak Pan, zmienicie kiedyś oblicze naszego kraju, mam nadzieję, ze na lepsze. Życzę tego sobie i Panu. Pozdrawiam serdecznie. ---- naata Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: www.kupidura.pl 15.10.06, 08:35 qpiman napisał: > Interesuje Was co się dzieje w Grudziądzu ? Jasne i to bardzo. > co robicie 12 listopada ? Ide na wybory glosowac na PO. > proponuję www.kupidura.pl Dziekuje, jak zaczne pisac swojego bloga, to tez Pana zaprosze. > pozdrawiam W.K. Pozdrawiam rowniez. Odpowiedz Link Zgłoś
vampirrr dopowiem tu, 15.10.06, 23:16 gdyz na Twoja strone byloby - zapewne - zbyt wulgarne: - robisz wrazenie gladkiego cwaniaczka (wrazenia nie mylily mnie w ostatnich 20 latach). ach, jeszcze jedno: spadaj z tego forum. reklamuj sie gdzie indziej. v. Odpowiedz Link Zgłoś
ac3 Re: dopowiem tu, 15.10.06, 23:45 byłoby dobrze aby wbrew Warszawce a wzorem Poznania grudziądzki PiS i PO dogadały się dla dobra miasta; przeraża mnie np.bezsensowna krytyka PO w dzienniczku Prezydenta, tak wogóle świetnym zresztą. odnośnie programu Pana Kupidury, to nie zauważyłem tak istotnych pozycji jak: -Politechnika Grudziądzka jako kuźnia kadr dla firm strefy -budowa nowoczesnego Grudziądza lewobrzeżnego -przywrócenie Teatru zawodowego -budowa sieci solankociągowej dla każdego domu -odbudowa Klimka z funkcją hotelu ****** -budowa potężnych tężni solankowych w centrum Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: dopowiem tu, 16.10.06, 17:13 Oj,Poznan to chyba zly przyklad, ale niech sie dogaduja,dla dobra miasta, chociaz watpie. A dzienniczkiem pana prezydenta tez jestem prerazona. Tak niewinnie zaczal a teraz juz na calego i wiadomo o co chodzi. Dobrze,ze sama wiem na kogo oddac glos. Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: dopowiem tu, 17.10.06, 08:06 No i za tę krytykę i pomówienia w swoim dzienniczku prezio odpowie. I słusznie. Czytaj w dzisiejszej pomorskiej. Co do dzienniczka to uwazam, ze tak nie pisze ani powazny polityk ani powazny facet. W kazdym razie po jego lekturze jestem bardziej niz do tej pory "przeciw". Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: dopowiem tu, 17.10.06, 11:29 Nie zdążyłam przeczytać dzienniczka prezydenta. W GP pisali że jest juz zdjęty. Poczytałam natomiast opinie na forum. Jak widać Grudziądzanie nie pałaja "miłością" do prezydenta, ani tez do ratusza. W moim bloku, na 100 rodzin tylko 4-y mają internet, więc opinie interautów nie sa odzwierciedleniem poglądów większości mieszkańców. Dlatego też ważnym jest by lokalna prasa obfitowała w szczery i odważny dziennikarski przekaz. pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: dopowiem tu, 17.10.06, 13:44 Dziennik nadal jest , mozesz poczytac. Ciekawa jestem, jakie byloby Twoje zdanie na temat goscia, ktory jako prezydent pisze w ten sposob. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: dopowiem tu, 17.10.06, 14:20 Faktem jest jednak, że zrobił dla siebie dobrą, chyba, robotę. Na razie żaden inny kandydat w G-dzu nawet dobrze nie spróbował w podobny sposób dotrzeć do wyborców. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: dopowiem tu, 17.10.06, 17:13 ja nie mam problemu z wyborem, a na pisanine w dzienniczku nie dam sie nabrac, za duzo miodziku i slodziku dla swoich no i ten Pis w tle:-( Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: dopowiem tu, 17.10.06, 19:10 Jesli zalozymy, ze dostep do internetu maja osoby lepiej wyksztalcone niz srednia i to one czytaja ow dzienniczek, to obawiam sie, ze efekt tego dzienniczka moze byc wrecz przeciwny do zakladanego. Mnie i moich znajomych ow dzienniczek jeszcze bardziej utwierdzil w naszej opinii na jego teamt. A swoja droga: W nastepnych wyborach walka kandydatwo bedzie sie odbywala jak widzimy za sprawa internetu. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: dopowiem tu, 18.10.06, 11:48 paperella 17.10.06, 19:10 + odpowiedz Jesli zalozymy, ze dostep do internetu maja osoby lepiej wyksztalcone niz srednia i to one czytaja ow dzienniczek, to obawiam sie, ze efekt tego dzienniczka moze byc wrecz przeciwny do zakladanego." --------------------------------------------------------------------------- Nie jestem psychologiem, ale znając troche ludzi "średnich" i przeciętnych wiem, że słodkie obietnice przyjmowane są bardzo krytycznie..Prosta kalkulacja, co ja z tego będę miał?- jest dość skuteczna. Zdrowy chłopski rozsądek jest czujny. Instynkt samozachowawczy, którego brakuje wielu "politykom". Oszukac, można ich tylko raz! I nie pomoga żadne zaklęcia. może poda ktoś link do tego bloga, nie potrafię go poszukać, co mnie dziwi bo zawsze wszystko znajduję :-) Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: dopowiem tu, 18.10.06, 14:30 andrzejwisniewski.pl/index.php?op=komentarze------ Owocnego wnioskowania:-) Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: dopowiem tu, 18.10.06, 14:31 A jednak musisz wybrać zakładkę "Mój dziennik". Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: dopowiem tu, 18.10.06, 15:15 Naata! hahaha, rzeczywiscie, zawsze wszystko znajdujesz:-) Ciekawam tego wnoskowania. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: dopowiem tu, 19.10.06, 10:12 "Dzienniczek" jaki jest, każdy(?) widzi, ale sądzę, że odniesie swój skutek, in plus dla autora. Może pospekulujemy i obstawimy, kto przejdzie do II tury? Bo przecież druga jest nieunikniona. Moje typowanie na II turę: Wiśniewski Sokołowska Odpowiedz Link Zgłoś
ac3 Re: dopowiem tu, 19.10.06, 10:36 mój typ to: -albo reelekcja Andrzeja Wiśniewskiego w 1.turze -albo 2.tura z Robertem Malinowkim Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: dopowiem tu, 19.10.06, 13:16 Jak Malinowski dogada się z SLd może przejść. Prezydent zapomniał, że rządzi w biednym mieście z tradycjami socjaldemokratycznymi.Epatowanie byłym etosem "S" to tylko policzek dla tych którzy uwierzyli(10 mln) i wynieśli na swych plecach obecnych "dygnitarzy". To se ne vrati panie prezydencie! Odpowiedz Link Zgłoś
naata konsternacja? 20.10.06, 21:54 No cóż, widzę że wypowiadanie słowa SLD, to żenująca gaffe - w towarzystwie! Szkoda, że nie jesteście równie uczuleni na neofaszyzm, który zaczął panowac na dobre! "komuchy obrzydłe", obojętnie czy się komuś podoba czy nie i s t n i e j ą...bo jest demokracja! ta sama która dopuściła do władzy ludzi niezrównoważonych emocjonalnie! i nie zależy to od moich sympatii i waszych też! Zresztą nie mam zamiaru sie tu wymądrzać. Jestem właśnie taka! Jak trza "komunistka", jak trza "prawiczka". Jestem przede wszystkim niezależną, i to cenię sobie bardzo. Za obrazę uczuć moich Przyjaciół przepraszać nie będę. Bo nie mam za co.Z bratem się człowiek rodzi, przyjaciela się wybiera. Jedyne co moge zrobic, to przyłaczyć sie do grudziądzkich "mechaników samochodowych"! Odpowiedz Link Zgłoś
purple_haze AC3 13.11.06, 23:39 > -budowa sieci solankociągowej dla każdego domu co to jest 'sieć solankociągowa'? poszczególne słowa rozumiem ;) ale idei nie łapię Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: www.kupidura.pl 23.10.06, 19:18 Brak obecnosci w watku jego zalozyciela i brak odpowiedzi zle o nim swiadczy. Polityk musi byc konsekwentny, musi przekonywac a tu gosc cos zalozyl i zniknal. Wstyd Panie Kupidura, zwlaszcza ze juz tyle osob Pana zna dzieki temu forum. Odpowiedz Link Zgłoś
vampirrr no coz, wystarczylo spojrzec tu: 23.10.06, 19:22 forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=225&w=50355623&a=50393038 :-)) v. Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: no coz, wystarczylo spojrzec tu: 23.10.06, 19:31 Tos sie Pan, Panie Vampirrze naprawde nie mylil:-) Odpowiedz Link Zgłoś
vampirrr no - mowie, bo wiem ! 23.10.06, 21:47 gdybym nie wiedzial, nie mowilbym przeciez... :-)) v. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: no - mowie, bo wiem ! 24.10.06, 00:28 A ja sie tam nie dziwię, nie wie Chłopina co powiedzieć, a może, co począć? Zależy mu na pnięciu sie w górę? Ma prawo! Młody, ambitny i trochę - tak myslę, -, oszołopmiony natłokiem "prawd" oświeconych, szczególnie pod nadzorem starych "belfrów" z którymi żyć jakoś musi, by chcieć się utrzymać na jakiejś tam powierzchni!!! Pisze w swoim pamiętniku, że zazdrości solidarnościowcom ich przeżyć.. że Go wtedy nie było.. Mój Boże..I po co to Panu, Kupidura? Pani Zochna, napisała Panu, mniej więcej: " niech będzie pan wytrwały, niech nie da sie pan uwikłać(?)" Ja też tego życzę, z całego serca! i pozdrawiam! PS.. jeśli zdziwi Pana moja serdeczność, to juz wyjaśniam; ma sympatię do młodych ludzi, w nich nasza NADZIEJA. Na dodatek, jest Pan młodzszy od mojej młodzszej córki. Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: no - mowie, bo wiem ! 24.10.06, 08:59 ".......Pisze w swoim pamiętniku, że zazdrości solidarnościowcom ich przeżyć.. że Go wtedy nie było." Nie czytalam jego dzienniczka, ale jak tak pisze to albo kłamie albo cos nim nie tak. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: no - mowie, bo wiem ! 24.10.06, 22:29 ..nie, Paparella, nie podejrzewam Wojtka o kłamstwo... To taki rodzaj młodzienczej fascynacji, graniczącej z fanatyzmem. Podpartym propagandą takiż "kombatantów"! Odpowiedz Link Zgłoś
qpiman Re: www.kupidura.pl 24.10.06, 22:26 hmmm Nie wiem czy przecieram nowe szlaki. Czy ktoś wcześniej próbował "reklamować" się na forum? Muszę przyznać, że bałem się Waszej reakcji. Dostałem kilka mniej lub bardziej sympatycznych maili, na forum też nie zawsze mnie oszczędzaliście, ale było warto. W jaki sposób można dotrzeć do ludzi którzy zaraz po otrzymaniu ulotki wyborczej szukają śmietnika? Wymyśliłem sobie forum. Stronkę podpatrzyłem. Ale blog/dzienniczek to przyznacie niezły pomysł (też nie mój ). Wyrabia dyscyplinę. No właśnie wczoraj mi zabrakło dyscypliny. Ale przecież nie po to go piszę... Piszę go, gdyż uważam że to jedyny sposób na poznanie człowieka na odległość. Chyba, że ktoś się zgrywa i pisze nieprawdę. Szczerze ? Przecież wiadomo, że staram się uważać na to co piszę i dlatego jest piwo bezalkoholowe ... ... i ze stoickim spokojem odpowiadam na zarzuty że jestem burakiem bo sprzedawałem buraki i ziemniaki w warzywniaku. W wieku 16-17 lat wykonywałem różne mniej lub bardziej „prestiżowe” prace, ale przynajmniej miałem swoje pieniądze na wyjście z koleżanką :). Zresztą czy sprzedawca w malutkim sklepiku powinien się tego wstydzić ? Myślę, że tak naprawdę wielu z Was nie miało by odwagi powiedzieć tego co można napisać bez większych skrupułów na forum. I to jest fajne. Bo ludzie się otwierają. I piszą to co naprawdę myślą. A propos jeszcze mojego bloga. Czasami po przeczytaniu mojej wypowiedzi z przed kilku dni, też wydaje mi się naciągana i może trochę propagandowa. Ale właśnie tak w tamtej chwili się czułem. Tak to ubrałem w słowa. I już ostatnie: Droga paperellu/o „Nie czytałam jego dzienniczka, ale jak tak pisze to albo kłamie albo cos nim nie tak.” Ostatnio pewien sławny polityk też nie widział filmu, ale mu się on nie podobał. Mało tego, obraził nawet jego uczucia .... Pozdrawiam p.s. forum czytam codziennie ;) Odpowiedz Link Zgłoś
vampirrr naprawde myslisz, ze 24.10.06, 23:49 "wielu z Was nie miało by odwagi powiedzieć tego co można napisać bez większych skrupułów na forum" ??? wierzyc sie nie chce, ze tak myslisz; czyzbys ulegal projekcji ? coz, ja jestem z tych, ktorym podobno "zazdroscisz"... v. Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: naprawde myslisz, ze 25.10.06, 09:53 Drogi Qpimanie, Tez uwazam ze warto bylo zaryzykowac pisanie, bo dostales duzo pozytecznych zwrotnych informacji, ktore mozesz teraz wykorzystac Zabraklo mi wiec slowa "dziekuje" dla nas:-( A to "ostatnie" w Twoim poscie uwazam za nietrafione. Moze czytasz, ale nie uwaznie. Pozdr. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: naprawde myslisz, ze 25.10.06, 13:36 Vampirrr'ze podpisuję się pod Twoją ostatnią wypowiedzią. Nic dodać, nic ująć. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: naprawde myslisz, ze 26.10.06, 13:52 Widze to troche inaczej, fajnie, że pan Wojtek uznał nasze forum i nas za towarzystwo warte dyskusji. Myśle, że tu nikt nikomu nie musi dziękować. A za otwartość i szczerość należy sie pochwała .Nawet jeśli ma inny od mojego "światopogląd". :) Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
ac3 Re: naprawde myslisz, ze 26.10.06, 14:26 tak w sumie to fajnie że wkracza młode pokolenie do dość mocno podstarzałego samorządu, a zarzut że ktoś kiedyś sprzedawał pietruszkę dla mnie jest atutem Odpowiedz Link Zgłoś
trawolta Re: naprawde myslisz, ze 26.10.06, 15:10 Zgadzam się. Osobiście z żalem stwierdzam, że jeśli chodzi o wybory samorządowe to PiS zaproponował lepszych kandydatów niż choćby PO (generalizując, bo mozna na liście PiS znaleźć takie kwiatki jak Gizela Górska). W takich wyborach nie patrzę na przynależność partyjną. Odpowiedz Link Zgłoś
qpiman burak czy pietruszka ? 26.10.06, 15:18 Co cię nie zabije to cię wzmocni. Tak kiedyś mówił mi ojciec. I tak sobie myślę, że to po części prawda. Wczoraj wieczorem zadzwonił do mnie ktoś z zastrzeżonego numeru i nawymyślał mi na czym świat stoi, a na koniec powiedział mi tak : „Czy na forum czy przez telefon czy jak chcę to ci mogę to k... prosto w ryj powiedzieć.” (albo jeszcze trochę na k... po drodze było) I wiecie co... ? ... i nic. Chyba mnie to nie zabiło. Piszę to tutaj, ponieważ wydaje mi się że ta wypowiedź to była Żaluzja do mojego ostatniego wpisu. Także pozdrowienia dla tego Pana, bo pewnie to przeczyta. A tak szczerze to też miałem ochotę go trochę ochrzanić, no ale jak to Begerowa Zwei to co? Kandydatowi na radnego nie wypada co nie ? Paperellu/o - dziękuję masz racje zapomniałem. No i bierzmy się wszyscy za handel pietruszką... Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: burak czy pietruszka ? 26.10.06, 15:34 Ciekawa ta cala kampania i cale szczescie,ze moge glosowac na osobe. Szkoda, ze u nas prezydent tak sie jasno zdeklarowal i sklocil prawie ze wszystkimi,ale przyklad idzie z gory:-( Nawet Torun mnie pozytywnie zaskoczyl:-) Odpowiedz Link Zgłoś
aklud Re: burak czy pietruszka ? 03.11.06, 18:04 Przypadkowo znalazlem to forum nareszcie normalni ludzie z ktorymi mozna dyskutowac nie to co na forum gazety pomorskiej tam to dopiero saczenie jadu i nienawisci a tak pozatym Wojtek masz moj glos i calej rodziny bo ciebie znamy z dobrej strony Wiem ze w miare mozliwosci pomagasz ludziom ktorzy sa w biedzie.za to cie szanuje bo wiem jak tobie bylo trudno na poczatku pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
qpiman Re: www.kupidura.pl 31.10.06, 18:23 Skradziono mi baner wyborczy z ogrodzenia targowiska na osiedlu Rządz. Za wskazanie złodzieja przewidziana jest nagroda. kontakt wojciech@kupidura.pl Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: www.kupidura.pl 31.10.06, 18:31 Ktos pewnie zabral na pamiatke, bo mu sie Twoje wpisy w dzienniczku i na forum podobaly:-) Odpowiedz Link Zgłoś
pirce Re: www.kupidura.pl 31.10.06, 21:26 Od miesiecy jestem z Wami; czy to temat Madery, czy innych wspomnien...Dzis akurat aktualna polityka...Pytam: jesli tylu z Was nie kocha PiS-u, to kto go u czorta wybral do wladzy?! Elektorat PO emigruje...Trzeba glosowac! Pozatym: przez te Wasze dyskusje siedze po nocach, no bo jeszcze troszke, i jeszcze ten temacik, no a potem znowu jeszcze...Jestescie fajni! Odpowiedz Link Zgłoś
naata Jesteśmy fajni? 01.11.06, 00:52 To miłe,Pirce ;-) Jesteś tu od kilku miesięcy? Znaczy roznickowałeś się na całego :-) Myślę, Pircce, że ludzie są przekorni, nie chcą przyznać się, że są za pisem, nie wiem z jakich powodów? Brak odwagi, wstydu w związku z niepopularnościa braci mniejszych? Taka to "miłość" widać. Ale idą i głosuja, bo gdzies tam we wmątrz sa wkurzeni na dotychczasowe układy - i mówia sobie; dobrze! .. niech się wezma za nich któtko! Niech wezmą ich za mordy, rozliczą... Zapominając, że owszem, nawet jak zrobia porządki, i wezmą ich - znaczy komuchów, Żydów,pedałów i innych różowoideowych- to wezmą się krótko za resztę, ich wielbicieli, bo za siebie na pewno się nie wezmą. p. "gosiu dworzec", kompania taśmowa i tede. A ostanio odzyskali Trybunał no i dziennikarze w "kamasze" W portfelach nam nie przybędzie, wręcz przeciwnie. Juz sie zaczęło, podwyżki, zrobienie w konia podatkami. I jakie jest tanie państwo każdy widzi. Ostanie okrzyki "edukacyjne" tym bardziej przekonją młodych o ich słusznym wyborze, opuszczenia Ojczyzny. Być może bez chęci powrotu. I to jest smutne, cholera! Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: www.kupidura.pl 06.11.06, 18:43 Jak tam poszukiwanie banerka? Myslalam, ze bedziesz nas informowal na biezaco:-(( PS. Nareszcie zajrzalam do Twojego dzienniczka. Gdybys nie zostal radnym zloz aplikacje do "Przyjaciolki", dzial "Listy od Czytelnikow". Bardzo sie usmialam czytajac" Droga Pani Jadwigo" itd....... Odpowiedz Link Zgłoś
qpiman Re: www.kupidura.pl 06.11.06, 23:19 Już wiem że to nie chuligani. Po raz drugi skradziono mi baner wyborczy. Jeżeli konkurencyjne komitety tak sobie wyobrażają kampanie wyborczą, To ciekawy jestem jak w sposób przyzwoity zamierzają rządzić naszym miastem. Obiecuję, że osoba która pomoże mi ustalić złodzieja otrzyma 500 zł nagrody. Nie wiedziałem w co się pakuję, to teraz już wiem. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: www.kupidura.pl 07.11.06, 09:12 Czyli nie nadajesz sie na polityka, bo jestes zbyt naiwny :-) Moim zdaniem za bardzo jestes wpatrzony w pana Wisniewskiego. Szczegolnie to pytanie w debacie mnie nie zachwycilo.Ale moze to mlodosc? Pozdrawiam Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: www.kupidura.pl 07.11.06, 11:28 Qpiman, logicznie rzecz biorąc, to także mogli tego dokonać konkurenci z Twojej listy, fałszywi przyjaciele. Odpowiedz Link Zgłoś
kirke18 Re: www.kupidura.pl 07.11.06, 14:04 Poczytałam nieco o panu, robią wrażenie pozytywne opinie podpisane nazwiskami, ale jedno mnie totalnie zniechęca- dlaczego popiera Pan obecnego prezydenta??? Zdaje się, że o wiele więcej Pan nie zauważa niźli tylko niewłaściwośc kampani w solankach. Wygoda czy krótkowzroczność? Zapewniam Pana, że nie wszystko to kalumnie, pewnych rzeczy nie da sie wytłumaczyć, choćby to, że teren pod solankami należał do Solgrudu i został sprzedany miastu (za nie małe pieniądze) a w trakcie kampani poprzedniej mówiło się, ze Solgrud po to kupił te tereny aby zainwestować w oslanki, tylko okazało się, że po co topić kasę jak można to samo zrobić za miejskie pieniądze, a kasa jest ;-). Poza tym mieszkanie dla byłej rzecznik (komunalne, na które czekają całe rodziny z dziećmi). Nie no szkoda pisać, to są powszechnie znane sparwy. A dlaczego odszedł Szymon Gurbin, tak zasłużony w walkach o wybranie obecnego prezydenta, z posady rzecznika, wie Pan? SZokda, że taki fajny facet tak sie daje robić... Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: www.kupidura.pl 07.11.06, 20:44 A ja mysle, ze sie Kupidurek na polityka nadaje. Zero indywidualizmu, parcie na sukces, choragiewka ... Odpowiedz Link Zgłoś
qpiman Re: www.kupidura.pl 09.11.06, 23:44 Startując do Rady Miasta chciałbym być przedstawicielem ludzi młodych... Jednym z punktów mojego programu wyborczego jest SAMORZĄDOWA GIEŁDA POMYSŁÓW Kreatywni młodzi ludzie mogliby zgłaszać swoje pomysły na business, a specjalna komisja składająca się z kompetentnych osób, analizowała by te projekty. Najlepsze z nich mogłyby być zrealizowane przy wsparciu finansowym z PUP-u, a także przedstawicieli lokalnej przedsiębiorczości. Rozumiem też oczywiście problemy ludzi pracy i przedsiębiorców, którzy na co dzień borykają się z setkami niezrozumiałych przepisów i niejasnych interpretacji prawa. Chciałbym aby tym osobom miasto również pomogło zapewniając BEZPŁATNĄ POMOC PRAWNĄ Myślę, ze rozwiązało by to może chociaż małą część tych problemów z którymi borykamy się codziennie. Oczywiście ludzie starsi i najubożsi, też mogą na mnie liczyć. Jest mi strasznie przykro, jak widzę ilu starszych i schorowanych osób nie stać na wykupienie recept w aptece. Dlatego należało by utworzyć PIERWSZĄ PRAWDZIWIE MIEJSKĄ APTEKĘ. Apteka która była by spółką miejską, byłaby tak prowadzona, ażeby cały zysk jaki apteka osiąga, był przerzucany na klienta. W ten sposób najbiedniejsi ludzie mogli by kupować tanie leki. (gdyż faktycznie kupowaliby je po cenach hurtowych) Apteka nie wymagałaby finansowania, ponieważ niewielka 1-2% marża wystarczyłaby na pokrycie wszystkich wydatków. (prąd, woda, pensje dla pracowników) Nikomu nie uda się zrealizować tych pomysłów w pojedynkę. Liczę na to, że 12 listopada wybierzemy mądrą i zgraną drużynę, która będzie w dalszym ciągu ZMIENIAĆ GRUDZIĄDZ na lepsze :) Odpowiedz Link Zgłoś
kirke18 Re: www.kupidura.pl 10.11.06, 08:54 Kolejne pomysły z księżyca... a raczej z kiełbasy ;-(, jak niby sprzedawano by leki w takiej aptece-tylko ubogim? a po czym by ich poznawano, po oczach? kto powstrzymałby innych (bogatszych) ludzi do kupowania tanich leków? czy nie byłaby to dyskryminacja? a jaki byłby próg "biedy"? poza tym zdaje się, że MOPS refunduje w części najuboższym kupwane leki... i nie doczekałam odpowiedzi na swoje wątpliwość... :-( Panie ładny, czy czyta Pan to forum czy tylko wkleja swoje reklamy??? co o tym sądzą P.T. forumowicze? Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: www.kupidura.pl 10.11.06, 09:53 Sadze, ze niedlugo zacznie sie cisza wyborcza i nareszcie bedzie mozna zakonczyc ten watek. Odpowiedz Link Zgłoś
mcphisto Re: www.kupidura.pl 10.11.06, 12:32 podoba mi się pomysł z giełdą pomysłów myślę, że takie stałe "burze mózgów" na temat najróżniejszych rozwiązań w Grudziądzu, byłyby bardzo dobrą opcją, z wielu powodów nie zagłosuję jednak na pana, ponieważ startuje pan z listy pis'u nie mam za grosz zaufania do tej partii ani do żadnego z jej ludzi jestem młody, póki co chcę zostać w Polsce kompletnie nie interesują mnie poglądy religijne współobywateli, ich preferencje seksualne, nie interesują mnie sierpnie '80, czerwce '56, niczyje szafy, teczki czy notatki interesuje mnie listopad 2006, styczeń 2007, marzec 2008, interesują mnie podatki, likwidowanie przymusowych ubezpieczeń, liberalizacja kodeksu pracy mimo obietnic wyborczych, pis zajmuje się prawie wyłącznie historią, wygrzebywaniem trupów i innymi rzeczami, które mam głęboko gdzieś, a wraz ze mną wielu moich rówieśników dlatego, proszę pana, nie będę na pana głosował nie wierzę, że spełni pan choć jedną z obietnic lub planów jakie pan tu składa Odpowiedz Link Zgłoś
qpiman Re: www.kupidura.pl 10.11.06, 14:30 Wymieniłem rzeczy, które przy odrobinie dobrej woli są możliwe do zrealizowania. To Wy decydujecie czy będę miał szanse się wykazać, czy nie. Moim zdaniem niegłosowanie jest najgorszym możliwym wyjściem. Jeżeli nie ja to jest jeszcze sporo młodych ludzi którym coś się chce zrobić, mają jeszcze sporo energii i trzeźwy umysł. I powiem Wam, że to nie ważne z jakiej partii. W samorządzie nie ma to żadnego znaczenia. Zagłosujcie na młodych, bo jak nie pójdziemy głosować, pretensje potem możemy mieć tylko do siebie. Od jutra cisza wyborcza także na wszelki wypadek będzie to mój ostatni post przed wyborami. Nie omieszkam oczywiście pochwalić się wynikami jak tylko coś już będę wiedział. Dzięki za rozmowę Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: www.kupidura.pl 10.11.06, 14:46 Jestem starszawsza i mysle podobnie jak mcphisto, mnie tez interesuje przyszlosc i stawiam na mlodych. Oczywiscie,ze pojde i zaglosuje, ale na pewno nie na Pis, na pewno nie na Pis. To nigdy nie byla moja bajka, za bardzo prawa i za bardzo sprawiedliwa. Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: www.kupidura.pl 10.11.06, 16:37 Brawo Mcphisto I Toja!! Wojtek, dzieki za odpowiedzi. Jasne, ze w tych wyborach najmniej liczy sie partyjna przynaleznosc. Ale popieranie jakiejs partii, bycie jej czlonkiem mowi duzo o czlowieku. Widzisz, ja nie wybieram sobie przyjaciol wg przynaleznosci do partii, jednak wszyscy oni sa zwolennikami albo PO albo SLD, SDRP. Nie wiem tez dlaczego mam Cie wybierac , bo jestes mlody. Wolalabym bez watpienia wybrac "starszawa" Toje50, bo to ona jest mi duzo blizsza w swoich pogladach niz Ty. Pozdrawiam. Odpowiedz Link Zgłoś
pirce Re: www.kupidura.pl 10.11.06, 18:33 Zdejmuje czapke z glowy Panie mcpphisto!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: www.kupidura.pl 11.11.06, 07:44 Ale jednak widać po Wojtku, że "nie każdy pisowiec taki straszny, jak go malują" :) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
kirke18 Re: www.kupidura.pl 13.11.06, 11:42 A ja się nie doczekałam rzeczowych odpowiedzi, w ogóle się nie doczekałam... może za małe literki piszę :-( i żadne Pisy mnie jakoś nie uwiodły prawością (auuuu) i sprawiedliwością (OJJJJ) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: www.kupidura.pl 13.11.06, 18:55 mo właśnie co tam u Wojtka słychać? Jakie miał poparcie u wyborców? Odpowiedz Link Zgłoś
vampirrr ze siem tak wyrazem... 13.11.06, 19:00 - jak mawial Lopek - "ch.. bombki stzelil" ??? (pewnie...:-) v. Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: ze siem tak wyrazem... 13.11.06, 20:30 Pan Kupidura zapewnial, ze codziennie nas czyta wiec zapewne dzis przyjdzie jakas odpowiedz (jego zapewnienie chyba bylo powazne- moj post jest zartem:-))) Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: ze siem tak wyrazem... 13.11.06, 22:39 .. nie strzelił, jeśli chodzi o moją "twórczą wenę", ciągle czekam na jej przypływ :-)) .. i bardzo przepraszam, Vampirrku :-) Uśmiałam się serdecznie z porównania fotki pasującej do święta "przebierańców" he he .. no cóż taka jestem ;D Odpowiedz Link Zgłoś
qpiman Re: ze siem tak wyrazem... 13.11.06, 23:36 Niestety nie wszystko poszło tak jak to sobie założyłem. Wszystkim, którzy oddali na mnie głos serdecznie dziękuję. Zaufało mi sporo osób i zabrakło naprawdę niewiele. Ale jak kiedyś ktoś mądry powiedział... Co cię nie zabije to wzmocni. Widocznie nie było mi to jeszcze pisane. Wierzę, że nowo wybrana Rada Miasta poprowadzi nasz kochany Grudziądz w dobrym kierunku. Zdobyłem 165 głosów. Teoretycznie 40 więcej wystarczyłoby żeby zostać radnym z listy PIS. Z drugiej strony z RdG można było wejść z liczbą 103 głosy. Mam nadzieje ze nasza rozmowa sie nie skonczy. Bo bitwa o Grudziądz trwa nadal. hej Odpowiedz Link Zgłoś
naata .. jak w życiu, raz na wozie, raz pod.. 14.11.06, 00:08 Qpiman, i co tu Ci powiedzieć? Myślę, że powinieneś poświęcic troche czasu dla siebie, na naukę, tej nigdy za wiele. A, jak na przyszłego prezydenta, może? Kto wie? Zawsze się przyda. Zastanawiam sie po co zadajesz sie z pisem? Czy nie widzisz, jak to wygląda?? Naprawdę wierzysz w "solidarne państwo"? Gołym okiem widac co nam szykują. Podwyżki juz są a będą jeszcze większe.. Jak myślisz? Jak będą żyć Grudziądzanie? Czy naprawdę zależy Tobie na ich dobrej przyszłości?? Jak chcesz pogodzić to z programem pisu..?? A może załóż swoją partię?? Pozrawiam, Wojtku, serdecznie! Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: .. jak w życiu, raz na wozie, raz pod.. 14.11.06, 08:14 Gdyby zalozyc, ze wygrywaja zawsze najlepsi, to nie widze powodu do zmartwienia panie Wojtku. A przed kolejnymi wyborami prosze nie zapomniec, zeby nakrecic jakis spot wyborczy i wkleic na Youtube. To pomaga:-)) Przepraszam za wszystkie zlosliwosci. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: .. jak w życiu, raz na wozie, raz pod.. 14.11.06, 09:34 Ludzie głosuja na tych, których "jakoś" znają. To się potwierdza, że trzeba być bardzo widocznym, vide Dzięcioł. Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: .. jak w życiu, raz na wozie, raz pod.. 14.11.06, 12:08 Dziecioł to "swoj chlop" jak mozna bylo kiedys zobaczyc i to sie za nim ciagnie. Jednak na senatora go nie wybrano. Moze szkoda? Sama jestem ciekawa jak to sie rozwinie,ale mysle, ze nic sie zmieni. Czyli jak w tytule. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: .. jak w życiu, raz na wozie, raz pod.. 14.11.06, 12:16 Zmieni się o tyle, że żadna opcja nie ma w radzie stabilnej większości i nie będzie mogła głosować za wszystkim co sama wymyśli. Muszą szukać poparcia. Odpowiedz Link Zgłoś
naata Re: .. jak w życiu, raz na wozie, raz pod.. 14.11.06, 15:46 Paperella trafiłaś w dziesiątkę. Youtube robi zawrotna karierę. :-)) A,co do pana Wojtka, myślę, że jeszcze wszystko przed nim! Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: .. jak w życiu, raz na wozie, raz pod.. 16.11.06, 20:38 Tak się ciekawie złożyło, że ja z nim rozmawiałem i było mi wesolutko, że on nie wiem ktom zacz :))) Odpowiedz Link Zgłoś
toja50 Re: .. jak w życiu, raz na wozie, raz pod.. 16.11.06, 20:39 I wytrzymales nie powiedziec? no nie, to do ciebie niepodobne:-) Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: .. jak w życiu, raz na wozie, raz pod.. 16.11.06, 21:20 A wrazenia z rozmowy? Po jego wpisach to raczej cienias. Ale moge sie mylic. Odpowiedz Link Zgłoś
chetor Re: .. jak w życiu, raz na wozie, raz pod.. 17.11.06, 09:04 Rozmowa był krótka i luźna, bez wąznych tematów. Wrażenie sympatyczne :) Toju, moja Toju - a niech .... ;-) Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: .. jak w życiu, raz na wozie, raz pod.. 17.11.06, 10:17 Po Bergergate i rekoalicji mam zupelna awersje do polityki i politykow. Pewnie dlatego jestem uprzedzona i do Wojtka. Odpowiedz Link Zgłoś
qpiman Re: .. jak w życiu, raz na wozie, raz pod.. 17.11.06, 15:03 hmm przeciez ja nie jestem politykiem :) Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: .. jak w życiu, raz na wozie, raz pod.. 17.11.06, 18:04 Moze jeszcze nie, ale ta Twoja przygoda tym sie wlasnie pewnie kiedys skonczy:-) Odpowiedz Link Zgłoś
qpiman Re: .. jak w życiu, raz na wozie, raz pod.. 17.11.06, 19:42 dzieki ze we mnie wierzysz ale jak na razie to chyba troche lepiej idzie mi w interesach niz w polityce ;) Odpowiedz Link Zgłoś
paperella Re: .. jak w życiu, raz na wozie, raz pod.. 17.11.06, 19:51 Wiec sie tych interesow trzymaj. Polityka jest wlasnie dla tych, ktorzy sie w interesach nie wykazali. To tak ogolnie:-) Odpowiedz Link Zgłoś
qpiman Re: .. jak w życiu, raz na wozie, raz pod.. 18.11.06, 01:00 bede pamietal :) chociaz myslalem ze polityka to wyzsza szkola jazdy dla tych co juz do czegos doszli i chca cos zrobic dla innych Odpowiedz Link Zgłoś
trawolta Re: .. jak w życiu, raz na wozie, raz pod.. 18.11.06, 01:04 A tu się generalnie zgodzę. Mam wrażenie, że większość "polityków" rekompensuje sobie swoją "działalnością polityczną" kompletny brak sukcesów w innych dziedzinach. Piszę "większość" bo jak wszędzie są wyjątki. Odpowiedz Link Zgłoś
pirce Re: .. jak w życiu, raz na wozie, raz pod.. 19.11.06, 17:40 He,he,he... Jak zycie i swiat rozumiem, to polityka jest wlasnie interesem. Zeby w tym interesie osiagnac sukces - trzeba wykazac sie charakterem, lub ra- czej jego brakiem... Powstrzymam sie od he,he... Odpowiedz Link Zgłoś