rumburok 24.08.06, 20:01 Czy warto do Indii brac polska komorke z wlaczonym roamingiem, bedzie dzialala? Nie bede ani wysoko w gorach ani w dzungli, czy w miastach jest zasieg? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
sanyu Re: Komorka - czy dziala w Indiach? 24.08.06, 20:18 sama bym chciała wiedzieć..hmmm.zapytaj w salonie operatora u jakiego masz komórę.. Odpowiedz Link
krzysztof.cukier Re: Komorka - czy dziala w Indiach? 24.08.06, 21:46 W ubiegłym roku orange działał w miastach bez problemu, za to często jak jechałem pociągiem to 5 min po wyjeździe z miasta zasięg się urywał. Fajne są indyjskie komunikaty powitalne, niektóre sobie zachowałem na pamiątkę np: "Good Afternoon, Welcome to Delhi where an IDEA/INA04 can change your life!" "Hello, welcome to Mumbai." - byłem wtedy w Kalkucie a nie Bombaju ;) i najciekawsza "Dear Centertel Subscriber, BSNL Orissa welcomes you to the land of LORD JAGANNATH." Odpowiedz Link
ampolion Lord Jugannath 25.08.06, 01:12 www.harekrsna.com/gallery/jagannath1/jagannath1.jpg Odpowiedz Link
krzysztof.cukier Re: Lord Jugannath 25.08.06, 11:48 tak tak, wiem :) ten komunikat dostałem w Puri gdzie jest chyba największa świątynia tego Boga Odpowiedz Link
5bella Re: Lord Jugannath 25.08.06, 14:06 era ogólnie biorąc też działała, także poza dużymi miastami. Odpowiedz Link
beribazu Re: Komorka - czy dziala w Indiach? 25.08.06, 17:17 Hej! Wlasnie wróciłam z Indii i powiem ci tak: Mam telefon z roamingiem z Orange. W delhi zasieg jest, poza delhi tez. W manali zasieg jest, ale nie mozna wysylac smsow (niezaleznie do jaka siec indyjska zlapiesz), mozna tylko odbierac (tez bylamzaskoczona). Leh-Srinagar-Jammu to obszary, na ktorych sa sieci komorkowe, ale nie mozna sie do nich podlaczyc (pewnie to forma obrony militarnej). Natomiast w Amristarze wszystko juz hula :). Odpowiedz Link
sanyu Re: Komorka - czy dziala w Indiach? 25.08.06, 17:26 a jak to wygląda z telefonami na kartę np. tak taka? i czy każdy aparat będzie mi tam działał jeśli kupie tamtejszy numer? Odpowiedz Link
beribazu Re: Komorka - czy dziala w Indiach? 26.08.06, 10:12 niestety nie wiem. karta jak karta - jak kupisz, powinna dzialac, ale pewnie nie mozesz miec sim locka. telefony to oni maja takie jak my :P. pytanie, czy bedzie ci sie to oplacalo. Odpowiedz Link
sanyu Re: Komorka - czy dziala w Indiach? 26.08.06, 12:01 ja nie mam simlocka..to telefon kupiony w salonie Germanos. A czemu miałoby się nie opłacać? bo jak mam kartę to obawiam się że ona tam po prostu nie będzie działaś..przecież na tak taku nie ma roamingu :(( Odpowiedz Link
beribazu Re: Komorka - czy dziala w Indiach? 29.08.06, 11:46 a to kupuj! tam to jest tanie, a zawsze bedziesz miec kontakt ze swiatem :) Odpowiedz Link
5bella Re: Komorka - czy dziala w Indiach? 29.08.06, 14:46 Tylko pamiętaj, że podczas zakupu karty startowej musisz w Indiach okazać paszport! Nie pytaj mnie, dlaczego... Jeszcze jedna z tajemnic indyjskiej biurokracji. Odpowiedz Link