tynia 18.09.07, 19:42 Poradźcie. Może nie będzie potrzebny, ale wolałabym mieć go ze sobą. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
mleko_z_miodem Re: skuteczny środek na żołądkowe sensacje 26.09.07, 15:54 polecam trilac. codziennie 2x przed posilkiem. choc po jakims tygodniu lykalem juz tyylko rano a pozniej nawet co 2 dni. w zupelnosci wysatrczy. w aptece bez recepty. nie mozna brac dluzej niz miesiac bodajze. ale polecam z czystym sumieniem! Odpowiedz Link
kornel-1 Re: skuteczny środek na żołądkowe sensacje 26.09.07, 17:25 mleko_z_miodem napisał: > polecam trilac. codziennie 2x przed posilkiem. choc po jakims > tygodniu lykalem juz tyylko rano a pozniej nawet co 2 dni. w > zupelnosci wysatrczy. w aptece bez recepty. nie mozna brac dluzej > niz miesiac bodajze. ale polecam z czystym sumieniem! Zaszkodzic to nie zaszkodzi.... Tylko po co brać? Trilac - wskazania: Zaburzenia jelitowe wywołane kuracją antybiotykową. Zaburzenia czynnościowe jelit spowodowane brakiem prawidłowej flory bakteryjnej. Ostre i przewlekłe zapalenie jelit. Przewlekłe zaparcia zwłaszcza wieku starczego. Jak uniknąć kaca? Pij kefir codziennie rano. ;-) Kornel Odpowiedz Link
mleko_z_miodem Re: skuteczny środek na żołądkowe sensacje 26.09.07, 18:50 i walsnie o brak prawidlowej flory bakteryjnej tutaj chodzi. ze wzgeldu na jej zmine zalecane jest wziecie czegos na oslone ukladu pokarmowego, a tak m.in. wlasnie dziala trilac. ja bralem, przez miesiac zadnych problemow nie mialem... Kornel a na kaca polecam sok z kiszonej kapusty:) Odpowiedz Link
lil_witch Re: skuteczny środek na żołądkowe sensacje 26.09.07, 19:22 > Kornel a na kaca polecam sok > z kiszonej kapusta nie tak łatwo o kiszoną kapuchę w indiach no chyba, że ktoś sobie ukisi Odpowiedz Link
kornel-1 Re: skuteczny środek na żołądkowe sensacje 27.09.07, 09:20 Hm... jeśli dla wątkodawczyni i odpowiadającego żołądek = jelita...? ;-) Kornel Odpowiedz Link
mleko_z_miodem Re: skuteczny środek na żołądkowe sensacje 27.09.07, 18:04 chodzilo o popularna "sraczke". bynajmniej takie jest moje zdanie. a zeby jej uniknac nalezy oslonic jelita przed zmiana flory bakteryjnej.... tak czy siak mi pomoglo:) pozdrawiam, lukasz Odpowiedz Link
tynia Re: skuteczny środek na żołądkowe sensacje 04.10.07, 16:56 Wątkodawczyni dziękuje za odpowiedzi! Dziś byłam u pana doktora w szpitalu zakaźnym, to podróżnik entuzjasta czyli teoria i praktyka w jednym - poleca Immodium albo zwykly stoperan. Odpowiedz Link
abhijeet Re: skuteczny środek na żołądkowe sensacje 05.10.07, 20:02 imodium to to samo co loperamid, dzis sprzedawany pod nazwa laremid. ten sam sklad, a cena o polowe nizsza :) Odpowiedz Link
pushkar Re: skuteczny środek na żołądkowe sensacje 08.10.07, 15:25 Mi pomógł zabrany z Polski metronidazol, ale jeśli mam być szczery, to kilka razy już złapałem potworną biegunkę w Indiach (raz też wróciłem z rzadkim rodzajem żółtaczki typu E, na szczęście nie jest groźniejsza niż zwykły typ A) i z moich doświadczeń wynika, że najlepiej w Indiach jest po prostu iść do lekarza. Zazwyczaj jest tanio, bo lekarze i farmaceuci są jednak trochę mniej napaleni na kasę niż indyjscy handlarze. Z wszystkich rozwiązań jakie stosowałem, najlepiej sprawdził się miejscowy lekarz, a najmniej węgiel (jego jedyny efekt - czarne fontanny). Odpowiedz Link
alysza Re: skuteczny środek na żołądkowe sensacje 16.10.07, 14:05 Loperamid faktycznie sie sprawdza chyba pod kazda szerokoscia geograficzną, ratowalam nim w Boliwii poznanego na Salarze Szwajcara. wzial, odetchnal z ulga i poprosil 'na wynos' :) Odpowiedz Link
yskyerka Re: skuteczny środek na żołądkowe sensacje 01.12.07, 23:07 Laremid zatrzyma rozwolnienie, natomiast leczyć najlepiej się miejscowymi środkami. Zapytaj w aptece, na pewno coś doradzą. Ichnie leki są na ichnią florę bakteryjną. :) Odpowiedz Link
ampolion Re: skuteczny środek na żołądkowe sensacje 03.12.07, 04:47 Imodium to to samo co i keopectate, które doskonale mi posłużyło w Indiach. www.webmd.com/drugs/drug-525-Kaopectate+1-D+loperamide+Oral.aspx?drugid=525&drugname=Kaopectate+1-D+(loperamide)+Oral Odpowiedz Link
tynia Re: skuteczny środek na żołądkowe sensacje 03.12.07, 18:37 Sprawdził się bardzo zwykły stoperan. Stopował skutecznie i to na kilka dni :-) Odpowiedz Link