dardetka 21.11.04, 11:53 ok, koniec z szalenstwem, wracamy do kefirku ;-) no, trzeba, trzeba... pozdrowionka dla wszystkich!!! Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
dardetka a, i dwa pytania... 21.11.04, 11:54 1.czy jedzac 5 razy dziennie tylko kefir z platkami schudne 5 kilo w miesiac? ( wzrost 164) 2.czy mozna sie olejkowac na calutka noc i potem rano sciagnac? probowal ktos? wieksze efekty sa? Odpowiedz Link
schaetzchen Re: a, i dwa pytania... 21.11.04, 13:13 Pewnie że schudniesz, zależy tylko ile tego kefiru. A na poważnie: moim zdaniem to nie jest najszczęśliwszy pomysł. Pierwsza i podstawowa zasada brzmi: UROZMAICONE posiłki. Nie jestem dietetykiem, ale dam sobie rękę uciąć, że w samym kefirze i płatkach nie ma wszystkich potrzebnych składników. Nie chcę wyjść na marudną ciotkę, ale jedz jeszcze inne rzeczy. Odpowiedz Link
dardetka Re: a, i dwa pytania... 21.11.04, 13:23 jak ja zaczne urozmaicac to sie rzuce na wszystko. a kefitu w kubeczku jest 200ml. Co do urozmaicenia to zjadam jeszcze owoce, i łykam centrum. czasem salatka albo jakies risotto. w sumie zle nie jest. Odpowiedz Link
br0mba Re: a, i dwa pytania... 22.11.04, 10:12 dardetka napisała: > jak ja zaczne urozmaicac to sie rzuce na wszystko. a potem piszesz ze nie masz apetytu, no to w koncu jak? dieta kefirowa nie jest zbyt szczesliwa, bo wytrzymasz moze gora dwa tygodnie, a potem naprawde rzucisz sie na jedzenie. Kup sobie grudniowa Super Linie, tam jest fajna dieta 1000 :) ja przez ostatnie dwa tygodnie stosowalam diete 1000 kal, nie jadlam oczywiscie slodyczy i ostatni posilek o 18 (byl to zazwyczaj normalny obiad!!, tyle ze polowe) i schudlam trzy kilo. Foliowalam sie i jezdzilam 40 min na rowerze. Nie byly to z mojej strony jakies wyrzeczenia ogromne i udalo sie bezbolesnie :)) Pozdrawiam :) Odpowiedz Link
nadja Re: a, i dwa pytania... 21.11.04, 14:45 A co to za idiotyczna dieta - kefir z platkami??? n Odpowiedz Link
dardetka Re: a, i dwa pytania... 21.11.04, 14:53 nie mam czasu na pichcenie, a kefir lubie, stad pomysl :P Odpowiedz Link
nadja Re: a, i dwa pytania... 21.11.04, 15:01 Nie wierze niestety w takie opowiesci, jak brak czasu :) Pomysl kiepski, bo nie dostarczasz sobie wlasciwie... niczego czego potrzebuje Twoj organizm. Nawet jesli schudniesz te 5kg, to pewnie Ci wroci, bo cale zycie nie bedziesz jadla kefiru z platkami chyba? A poza tym samopoczucie nie bedzie najlepsze. Nie powinno tak byc - jedzac odpowiednio masz mase energii i czujesz sie dobrze, chyba ze cos Ci jest (jak np ja od jakiegos czasu). Platki i kefir... na dodatek zima... Nie polecam :) n Odpowiedz Link
dardetka Re: a, i dwa pytania... 21.11.04, 15:03 no i jest jeszcze jedno przemawiające za nieszczęsnym kefirkiem, o czym juz na tym forum pisalam_ brak apetytu na inne rzeczy... Z czego to moze byc? Odpowiedz Link
nadja Re: a, i dwa pytania... 22.11.04, 00:27 Mimo braku apetytu jesc trzeba, ale nie pizze i zapiekanki rzecz jasna... Mnie ostatnio tez nie chce sie jesc, bo mam problemy z gardlem, uszami, zatokami itp, ale staram sie tyle ile trzeba. Czemu Tobie sie nie chce - nie mam pojecia :) n Odpowiedz Link
sabio_btw Re: a, i dwa pytania... 22.11.04, 14:14 Dardetka, co do zawijania sie na noc: probowalam, ale polecam cwiczenia, daja lepszy efekt. Taka zmumifikowana, niestety nie moge spac, bo wciaz mnie cos swedzi i drapie. Odpowiedz Link