saga_sikora 11.09.05, 16:53 Chodzi mi o facetów:)to wazne;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
emka26 Re: napiszcie mi troche więcej o Kenijczykach 11.09.05, 22:19 tzn. o co konkretnie Ci chodzi? ile przecietnie miewają kuz? Odpowiedz Link
lulu20 Re: napiszcie mi troche więcej o Kenijczykach 12.09.05, 14:07 Na pewno sie w jednym zakochalas. Wiec powiem Ci tak: pewnie splodzi Ci uroczego bobaska i wyjedzie w sina dal. :) Odpowiedz Link
kika82 taaaa... 19.09.05, 22:05 w zasadzie sa fajni:) tylko bycie kobieta Kenijczyka to nie prosta sprawa, trzeba duzo dzieci rodzic, dom budowac, zarabiac, zalatwiac wode, chrust i pieniadze, i w ogole zalatwiac wszytsko, kiedy oni czekaj az Ameryka sama do nich przyjdzie... a moze jestem sceptyczna? ;/ Odpowiedz Link
lulu20 Re: taaaa... 21.09.05, 09:59 swiete slowa, Kika Moja kolezanka jest dziewczyna Tanzanczyka. I jest swietnie, tylko szkoda ze facet ma zone, stadko dzieci i... jest pastorem. No comment ;) Odpowiedz Link
camel_3d Re: taaaa... 21.09.05, 12:31 n o to rzeczywiscie wypas.. ciekawe co ja jeszcze przy nim trzyma.. pewnie ma cos wielkiego do zaoferowania:))) Odpowiedz Link
lulu20 Re: taaaa... 21.09.05, 13:05 wiem ze lubisz przyslowia Camel, wiec przytocze jedno, zyciowe i prawdziwe mojej swietej paieci babci: Na milosc i sraczke nie ma lekarstwa ;) Odpowiedz Link
chanya Re: napiszcie mi troche więcej o Kenijczykach 27.01.06, 22:11 Hallo! Slow pare o Kenijczykach (i o innych Afrykanczykach tez) Na poczatku roku przyjechala do mojego miasta grupa Kenijczykow (nowa partia) uczyc sie w studium jezyka polskiego. Moj znajomy Nigeryjczyk ,ktorego zawsze uwazalam za mojego bardzo dobrego znajomego polecil mi jednego z nich jako nauczyciela Swhahili,jakoze chcialam kontynowac nauke. Joe okazal sie przemily aczkolwiek troche niesamialy. Zaczelam pobierac u niego nauki i wszytsko byloby swietnie do tej pory gdyby nie toe ze Joe mieszkal w pokoju z Jimem - Tanzanczykiem, ktory nie wiedziec czemu w oko mi wpadl byl :]. Pare razy panowie scinali sie przy mnie o to jako cos poprawnie powiedziec po Swa,a zaznaczyc trzeba ,ze kazdy z nich uwazal ze zna Swa lepiej niz drugi. Czasmi az glupio mi sie robilo ,bo nie chcialam ,zeby przez takie glupoty sie poklocili.W koncu mieszkja w jednym pokoju a z tonu w jakim rozamawiali wnioskowalam ,ze calkiem nie zartuja. NO ALE. O Kenijczykach. Wybraz sobie,ze jak tak przychodzilam do Joego na Swa zupelnie niewinnie sie przy tym zachowujac to jemu uroilo sie w glowie,ze uwaga-jestem jego dziewczyna. Tak tez powiedzial swoim zanjomym Kenijczykom. Specjalnie podkreslam Kenijczykom,poniewaz wiem z zycia ,ze Afrykanczycy trzymaja sie razem tzn. Nigeryjczycy sa szalenie lojalni wobec innnych Nigeryjczykow itd. Kiedy wiec wyprowadzilam go z bledu okazujac sowje zainteresowanie z wzajemnoscia zreszta,jego kuplowi to rozpetala sie burza. Nie przesadze jesli powiem ,ze oni dostali jakiegos wscieku(przy calej mojej sympatii do Afrykanczykow).Robili wiele rzeczy zebym nie mogla sie spotykac spokojnie z Jimem. Pzrez chwile poczulam sie jak gwiazda z pierwszych stron brukowca,bo tyle uslyszalam o sobie nieprawdziwych histrii,czego to ja nie robie w tym akademiku. Nastepnie Jimowi grozili, nie tylko Kenijczycy ale juz nawet mOj znajomy Nigeryjczyk sie wtracil i stal po ich stronie. Nie wiem czemu przyznali sobie prawo do zadecydowania o tum z kim mam sie spotykac. Sic! Przy czym dowiedzilam sie ze Joe mial wobec mnie bardzo(???)powazne plany i ze starsznie go zawiodlam. Dlaczego tak pomyslal?no w koncu dalam mu wystarczajaco do zrozumienia,ze pragne byc wybranka jego serca ,przeciez tyle mowilam o Kenii i tak sie zachwycalam Afryka.Poza tym przegralam mu Boba Marleya i zabralam go do kosciala.Czy mogl miec wobec tego watpliwosci? Tak wlasnie mi chlopcy tlumaczyli to zamieszanie. Przez pewnien czas musielismy z Jimem chodzic na spacery ,zeby sie spotka bo nie szlo wytrzymac w akademiku. A poza tym,Kenijczycy tak :) Usmiech o ucha do ucha ,hakuna matata co by sie nie dzialo,glosni,serdeczni,goscinni.Jak to Afrykanczycy,przynajmniej tak z mojego doswiadczenia wynika. Jadas rekoma kasze manne z jedej michy z gronem Kenijczykow ,poprzedzona modlitwa dziekczynna z spotkanie? Jesli nie,to mowie Ci to jest cos wspanialego!:D Spiewalas kiedys z nimi zdzierajac sobie gardlo? Albo tanczylas z nimi do utraty tchu ,wyglupiajac sie przy tym niemilosiernie? Polecam afrykanskie imprezy,to jest niezly ubaw! Ale co do samych Kenijczykow. Kiedy bylam z chlopakami na Wiernym ogrodniku,to tez bylo ciekawe doswiadcznie,bo co chwile padal jakis komentarz i bardzo entuzjastycznie reagowali na widok znajomych miejsc. W polowie fimu ,do jednego z nich zadzwoil ktos ,btw z Kenii i ten bez krempacji na cala sale zaczal rozmwiac po Swa . Jak najabrdziej na miejscu,tylko nie wiem czy wszyscy byli tak zachwyceni jak ja. Kiedys bylismy z kolei w Sphinxie i czekalismy na zamowienie.Chlopaki wtedy znali dopeiro kilka slow po polski,kelnerka zas tylko kilka po angielsku. Poniewaz oczekiwanie przedluzalo sie,to w jeden z moich Cornych ziomkow skinal na kelnerke a kiedy ta przyszla i uprzejmie zapytala czy cos podac jeszcze o odpowiedzial stanowczo uderzaja (lekko ale wymownie)piescia w stol: -JESC! hehhhheee,co ja tu robie,tylko mi przemknelo przez mysl,bo chwile pozniej ktorys z nich zapytal sie mnie czy mamy tu miesa z antylopy. No i juz wiedzialam,ze jestem jednak na miejscu i ze ich uwielbiam!!! Ale uwazaj. Afrykanczycy sa wspaniali,choc nie wszyscy i zawsze mozesz trafic na tego zlego. Badz generalnie ostrozna,bo w niektorych kwestiach ciezko z nimi dyskutowac i niemal niemozliwe jest przekonanie ich do slusznosci pewnych zachowan. To jednak temat na zupelnie inna rozmowe. Tymczasem ... VIVA AFRICA MAMA! pozdrawiam, Chanya Odpowiedz Link
chanya Re: napiszcie mi troche więcej o Kenijczykach 27.01.06, 22:17 Przepraszam,wybaczcie mi wszystkie bledy i inne kwiaty w tamtym poscie ,ale bardzo spieszylam sie piszac. Chanya :) Odpowiedz Link
kika82 Re: napiszcie mi troche więcej o Kenijczykach 28.01.06, 02:53 jakie bledy, pisz jeszcze:) Odpowiedz Link
yvona73pol Chanya... 28.01.06, 08:14 .. ty to chyba z Lodzi piszesz? ;))))) fajna historia, ubawilam sie :)))) Odpowiedz Link
chanya Re: Chanya..do yvona73pol 28.01.06, 21:46 Skoro skojarzylas to pewnie sie znamy :) Odpowiedz Link
yvona73pol Re: Chanya..do yvona73pol 29.01.06, 01:05 he, he, nie sadze, ja "stara dupa" jestem, studia skonczylam w 2000 ;)))) i teraz sie bujam po swiecie.... daleeko bardzo ;) ale do Lodzi czasami tesknie, choc tylko studiowalam, pochodze z innego regionu; wbrew wielu opiniom i gustom, lubie to miasto i jego klimat (oczywiscie poza terenami zulerskimi i tymi "super trendy" ;))))) pozdrowionka, i szybkiego wyjazdu do Afryki zycze :)))) Odpowiedz Link
chanya Re: Chanya..do yvona73pol 29.01.06, 13:26 Dziekuje za zyczenia :) Jesli wszystko ulozy sie po mojej mysli to cale przyszle wakacje bede sie blakac po bezdrozach wschodniej Afryki :D Ja w lodzi najbardziej chyba lubie okolice Matejki ;) A skoro tak bujasz sie po swiecie, to moze bylas w Kenii i Tanzanii na jakiejs niestandardowej wyprawie ? Chetnie poslucham jesli masz cos ciekawego do opowiedzenia. Pozdrawiam rowniez ! Odpowiedz Link
yvona73pol Re: Chanya..do yvona73pol 31.01.06, 11:41 jakby bylo tak pieknie, jak piszesz, to bajka :) niestety moje "bujanie sie" jest ograniczone finansowo, z kilku wzgledow, ale... kto wie gdzie mnie poniesie jak juz poniesc bedzie mnie moglo ;))) no i jak nie stchorze to i Afryka ;)) Odpowiedz Link
madzingwa Re: napiszcie mi troche więcej o Kenijczykach 08.09.06, 02:42 Ci mieszkajacy w Polsce? Lubią sie bawić, na każdej dyskotece maja inna dziewczyne, no i niestety czesto zostawiaja tu dziewczyny z dziećmi. Jada do Kenii spowrote, bo tam im lepiej A do tych madrych co pisza o kozach.. wydaje mi sie ze to byla aluzja do masajów, oni nie przyjeżdzaja do Polski na studia. Odpowiedz Link
madzingwa Re: napiszcie mi troche więcej o Kenijczykach 08.09.06, 02:51 Ok, ten mój post był roche niemiły, ale niestety, nasłuchalam sie od mojego chlopaka Kamerunczyka jak to jest w Fusion w Krakowie gdzie Afrykanczycy ktorzy ida sie tam bawić w 80% zapominaja o dziewczynach jeśli je maja i bawia sie na calego. Odpowiedz Link