Dodaj do ulubionych

jak najtaniej do gwinei?

17.11.06, 16:32
witam
czy ktos moze cos zasugerowac w odp na powyzsze pytanie? najoptymalniejsza opcja jaka znalazlam
jest warszawa-londyn i z londynu air maroc z przesiadka w casablance. ok 3100zl. do razu uprzedzam
sugestie paryska, bo dojazd (dolot) do paryza jest drozszy niz do londynu i roznica biletow w wys. 200
zl sie wyrownuje...
pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • micko2 Re: jak najtaniej do gwinei? 17.11.06, 19:49
      Euroafrica - 1300 dolarów z żarciem ze Szczecina w obie strony. Taniej na
      piechotę chyba.
      • kingadpl Re: jak najtaniej do gwinei? 17.11.06, 21:29
        ale czasem mozesz nie znalezc miejsca i musisz leciec na stojaco.... :))))) No
        chyba ze jakiegos tubylca wyrzuca a wtedy ty znajdziesz miejsce :)))
      • gvalcah Re: jak najtaniej do gwinei? 18.11.06, 19:02
        micko2 napisał:

> Euroafrica - 1300 dolarów z żarciem ze Szczecina w obie strony. Taniej na
        > piechotę chyba.
        >
        hm, a jednak, jakby nie mnozyc, 3100 to mniej niz 3900...:) ale dzieki za odpoowiedz
        • micko2 Re: jak najtaniej do gwinei? 18.11.06, 19:18
          Ale za to żarcie i spanie gratis. I gorzała w sklepach bezcłowych...
    • camel_3d sprawdz.. 19.11.06, 11:08
      czy nie lepiej bedzie np. Berlin-Londy-Johanesburg (tu jakiej lokalne linie) -
      Gwinea

bo np. Samolot Berlin-Londyn-Johanesbug-Tanzania - jest duzo tanczy niz Berlin-
      Tanzania lub Beri-Londyn-Tanzania.
      • emka26 Re: sprawdz.. 19.11.06, 16:09
        proponuje uderzyc na forum -latanie-, tam byc moze cos Ci doradza
        pozdrawiam
        • gvalcah Re: sprawdz.. 20.11.06, 00:00
          dzieki, sprawdze
          • kingadpl Re: sprawdz.. 20.11.06, 09:50
            zalezy tez duzo w jakiej odleglosci czasowej jest przylot i wylot. Taniej mnie
            wyszlo na 7 tygodni Amsterdam-Londyn-Dar es Salaam, z BA, a z kolei na tydzien
            taniej jest Amsterdam-Dar es Salaam z KLM... Po prostu poszukac, dowiedziec sie
            co i jak :))
            • micko2 Re: sprawdz.. 20.11.06, 10:49
              bardzo fajowa rada!
              jak ktoś mnie będzie pytal jak dojść do placu zamkowego to tez odpowiem, a to
              proszę pani najlepiej jest chodzić i pytać...

A swoja droga ciekawe dlaczego wszyscy tak gardza ta Euroafrica. Mi sie to
              coraz bardziej podoba...
              • kingadpl Re: sprawdz.. 20.11.06, 14:03
                a to lec, moze silniki nie wysiada! Zreszta pytanie o rozne linie lotnicze jest
                jak najbardziej wskazane, poniewaz chyba nikt z nas nie pracuje tutaj w biurze
                podrozy, aby wiedziec wszystko. Nie jestem z W-wy, i jakby ktos mnie zapytal
                jak dojsc do Placu Zamkowego, powiedzialabym, musi Pan/Pani zapytac kogos
                innego. Czyz nie jest to prawda?!
                • micko2 Re: sprawdz.. 20.11.06, 14:11
                  Dziwni ci ludzie sa i to coraz dziwniejsi. Ani w pytaniu nie bylo mowy o
                  lataniu ani w mojej odpowiedzi. Jesteś pewna, że dobrze się czujesz? Zawsze
                  jakoś nieswojo mi sie robi gdy slysze takie rozmaite abstrakcyjne odpowiedzi
                  jak twoje ...
                  • kingadpl Re: sprawdz.. 20.11.06, 14:29
                    jakos nie na temat sa twoje, jakbys mial tylko blade pojecie o wszystkim.
                    gdzies tam dzwonili po prostu...
                • micko2 Re: sprawdz.. 24.11.06, 20:51
                  przylozylas sobie lod?
              • gvalcah Re: sprawdz.. 20.11.06, 16:47
                to nie jest kwestia pogardy, przynajmniej w moim wypadku, ale uwazam, zed 800 roznicy to sporo. za
                800 zarcia i alkoholu, gdyby mi na tym akurat w podrozy najbardziej zalezalo, nakupilabym, jak na
                moje potrzeby na pol doby, po uszy w supermarkecie.
                cos mi sie wydaje ze jednak moja opcja jest optymalna cenowo (pominawszy interesujace sugestie typu
                kajak czy na piechote, jak dowcipnie (?) proponowaly osoby na innych forach. haha po prostu).
                pozdrawiam
                gvalcah

micko2 napisał:

> bardzo fajowa rada!
                > jak ktoś mnie będzie pytal jak dojść do placu zamkowego to tez odpowiem, a to
                > proszę pani najlepiej jest chodzić i pytać...
                >
                > A swoja droga ciekawe dlaczego wszyscy tak gardza ta Euroafrica. Mi sie to
                > coraz bardziej podoba...
                • micko2 Re: sprawdz.. 20.11.06, 17:46
                  nie bardzo rozumiem gdzie mozna za 800 zl kupic żarcia na 3 miesiace? chyba ze
                  kartofle i cebule...
                  • kingadpl Re: sprawdz.. 20.11.06, 18:08
                    oj mozna... jak sie jest studentem, to mozna prawie wszystko :D
                    • emka26 Re: sprawdz.. 21.11.06, 09:11
                      dobrze prawi.
                      tez bylam studentem (tka), pamietam te czasy..;)

chociaz..chyba cos sie zmienilo, bo za moich studenckich czasow, zycia za
                      drobne i picia lokalnej alkoholowej produkcji, bilety do Afryki pozostawaly
                      jednak w sferze marzen..

kingadpl napisała:

> oj mozna... jak sie jest studentem, to mozna prawie wszystko :D
                  • gvalcah Re: sprawdz.. 22.11.06, 00:35
                    czemu 3 miesiace? ja caly czas o kosztach PODROZY DO i Z.
                    • micko2 Re: sprawdz.. 22.11.06, 00:40
                      no i czas podrozy jest 70 - 90 dni. przyjalem wariant optymistyczny, że 90.
                      • monomotapa Re: sprawdz.. 22.11.06, 01:18
                        nie znęcaj się nad koleżanką. mico chodzi o podróż statkiem, podał ci linie
                        morskie.
                        co chcesz robić w Gwinei? jedziesz turystycznie?
                        • gvalcah Re: sprawdz.. 24.11.06, 00:25
                          tak, wiem, ze to lodeczki - sprawdzilam w necie... zajmuje sie tancem afrykanskim i jade sie edukowac
                          dalej
                          • micko2 Re: sprawdz.. 24.11.06, 06:54
                            o boze swiety, jak nie garnki lepic to tancowac...
                            • gvalcah Re: sprawdz.. 26.11.06, 02:34
                              coz, takim biednym samotnym sfrustrowanym osobnikom jak ty mozna jeno wspolczuc, jakkolwiek
                              trudno mi wzbudzic w sobie to szlachetne odczucie w tej sytuacji. propnuje skorzystac z rady dolaczenia
                              do grupy wsparcia. a jak nie - to proponuje spotkanie w realu i chetnie tam poslucham tych wszystkich
                              trafnych uwag, zenujacy typie.
                              calusssskow moc
                              • micko2 Re: sprawdz.. 26.11.06, 21:26
                                Przeczytaj jeszcze raz cały ten wątek i znajdź posting lepiej odpowiadający na
                                Twoje pytanie niż mój.

Pozdrawiam

mic

NB Propozycję spotykania się doceniam ale na razie nie skorzystam.
    • micko2 Baron Rotshield 24.11.06, 10:10
      - Panie baronie, dlaczego Pan jeździ osobowym?
      - Bo mniej się płaci, a dłużej się jedzie.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka