tosia.tosia 14.04.07, 18:42 witam, jakie należy wykonać szczepienia udając się do Kenii? jakie radzicie wziąć leki? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kingadpl Re: szczepienia 14.04.07, 21:49 dur brzuszny, tezec, blonica, zolta febra, zoltaczki A i B. Sprawdz najlepiej na stronie www.szczepienia.pl Tam mozna tez zadac pytanie specjalistom, szybko i rzeczowo odpowiadaja :)) Odpowiedz Link
camel_3d Re: szczepienia 15.04.07, 21:01 cos na srake:))) pisze serioe. sporo moich znajomych mialo na poczatku problemy. inna flora bakteryjna itp. Odpowiedz Link
kj6 Re: szczepienia 16.04.07, 08:29 Szczepienia: zolta febra i zoltaczka A+B. Reszta - to juz niepotrzebne obciazanie organizmu, choc decyzja nalezy do Ciebie. Leki - sluchaj Camela :-) Odpowiedz Link
kingadpl Re: szczepienia 16.04.07, 12:24 zawsze mozesz kupic kilo bananow :))) Mnie sie nie przytrafily zadne problemy zaladkowe, ale kolega ktory byz ze mna praktycznie co tydzien mial jakies problemy :))) Odpowiedz Link
tosia.tosia Re: szczepienia 21.04.07, 18:10 na to o czym pisze camel dobra jest też cola, a banany żeczywiście dziłają zapychająco :))) Odpowiedz Link
tosia.tosia Re: szczepienia 21.04.07, 18:17 W Polsce nigdy dotąd nie stwierdzono zachorowań na żółtą gorączkę, nawet u osób powracających z terenów zakażonych w Ameryce czy Afryce. Ale może ulec zakażeniu osoba wyjeżdżająca z Polski tam, gdzie żółta gorączka występuje. To cytat ze stony o szczepieniach, a wy szczepiliście się na żółtą febrę? Odpowiedz Link
cyprianocypriani errata odnośnie wątku;) 22.05.07, 23:42 Żółta febra już nie jest obowiązkowa do Kenii, jedynie zalecana. (: Odpowiedz Link
kaatka1 Re: szczepienia 23.05.07, 12:39 Hej, byłam w Kenii w zeszłym roku. Nie ma żadnych obowiązkowych szczepień. Szczepiłam się tylko na żółtą febrę i brałam tabletki na malerie- 1 w tygodniu. W tym roku też się wybieram, ale szczepić się na jakieś dury brzuszne nie mam zamiaru,pzdr Odpowiedz Link
tomekzlasu nikt nie pisał o malarii? 18.12.07, 00:54 Wyjeżdzając do kenii warto odwiedzić Sanepid i sprawdzić jakie szczepienia obowiazują . Wiele zalezy od standartu podrózy , jezeli spanie na zasadzie gdzie sie da - trzeba sie maksymalnie zabezpieczyć ( zółta febra,żółtaczka,uwaga na skaleczenia, zestaw alarmowy antybityków oraz zabezpieczenia antymalaryczne LARIAM - DO KUPIENIA NA RECEPTE W CZECHACH , w aptece na polską receptę, łyka się tabletke raz na tydzień i możemy byc gryzieni przez komary ( uwaga z malarią to nie zabawa ! Tomekzlasu ( w buszu spedziłem łącznie prawie 6 miesiecy) Odpowiedz Link
kifaru24 Re: nikt nie pisał o malarii? 18.12.07, 09:49 Nikt nie pisal o malarii, bo bylo o szczepieniach, a szczepionki przeciw malarii nie ma. Warto pamietac, ze tabletki zapobiegajace nie daja stuprocentowej gwarancji. Pozdrawiam Odpowiedz Link