GoĹÄ: Rask
IP: *.adsl.inetia.pl
09.06.08, 22:45
Witam!
Myślę o wyjeździe na przełomie stycznia i lutego na którąś z dwóch wycieczek Rainbow Tours:
1. Kenia Classic - parki Amboseli, Lake Nakuru, Masai Mara (mniej wiecej po 2 dni w każdym parku) + Nairobi
2. Kenia i Tanzania - parki Serengeti i Ngorongoro w Tanzanii oraz Amboseli i Tsavo West w Kenii (zdecydowanie dłuższe przejazdy i mniej wiecej po 1 dniu w każdym parku)
Serengeti i Ngorongoro przyciągają choćby magią nazw ale z drugiej strony chciałbym jak najwięcej czasu poświęcić na ogladnaie zwierzat a nie na przejazdy miedzy parkami, no i w przewodnikach piszą że kenijski Masai Mara to właściwie część Serengeti tylko że po kenijskiej stronie granicy.
Czy ktoś z forumowiczach byl w parkach zarównko kenijskich jak i tanzańskich i mógłby porównać wrażenia? Czy Serengeti i Ngorongoro są naprawdę tak wyjątkowe i inne od tych kenijskich?
Zaznaczam, że kompletnie nie interesuje mnie porównanie noclegów, wyżywienia itp. Intersuje mnie tylko i wyłacznie to po co wybieram się do Afryki czyli oglądanie zwierząt.
Będe wdzięczny za wszelkie informacje.
Pozdrawiam
Rask