gslawik 12.01.05, 17:13 Ciekawi mnie czy ktoś z mieszkańców Dębicy zastanawiał się nad poprawnością brzmienia nazwy własnej mieszkańców Dębicy w liczbie mnogiej? Tak sobie jakoś to napisałem... Pozdrawiam mieszkańców Dębicy... ;) Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
maw51 Re: Dębicczanie, czy Dębiczanie? 12.01.05, 20:54 Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale zawsze słyszałam Dębiczanie. Odpowiedz Link
serek600 Re: Dębicczanie, czy Dębiczanie? 13.01.05, 08:59 maw51 napisała: > Nigdy się nad tym nie zastanawiałam, ale zawsze słyszałam Dębiczanie. Ja tez. Podobniez nie slyszalem nigdy Mielecczanie, tylko Mielczanie :-) -- srk Odpowiedz Link
magdarka Re: Dębicczanie, czy Dębiczanie? 13.01.05, 21:29 jasne ze Dębiczanie ładnie brzmi Odpowiedz Link
gslawik Re: Dębicczanie, czy Dębiczanie? 13.01.05, 23:47 no i udało się!!!!!!!!! Dębiczanie zaczęli się odzywać!!!!!!!! Cieszę się bardzo bo mam wielki sentyment do Dębicy. To miasto, w którym pierwszy raz zasmakowałem wagarów, to misato, w którym mieszka KTOŚ... To miasto, w którym krótki przez czas pracowałem... Mieszkają fajne dziewczyny... Pozdrawiam Odpowiedz Link
paula245 Re: Dębicczanie, czy Dębiczanie? 15.01.05, 17:14 gslawik napisał: To miasto, w którym krótki przez czas pracowałem... > Mieszkają fajne dziewczyny... O, i to jest najlepsza reklama dla naszego miasta,na pewno przyciągnęłaby wielu inwestorów ;-) Odpowiedz Link
bartosz_p Re: Dębicczanie, czy Dębiczanie? 15.01.05, 17:17 paula245 napisała: > gslawik napisał: > To miasto, w którym krótki przez czas pracowałem... > > Mieszkają fajne dziewczyny... > O, i to jest najlepsza reklama dla naszego miasta,na pewno przyciągnęłaby wielu > > inwestorów ;-) A w jakiej branzy?? ;) pozdr BartoszP Odpowiedz Link