Dodaj do ulubionych

Przedszkola.

13.03.05, 09:59
Znalazłam taki artykuł o Dębickich przedszkolach na portalu Dębica.Org
www.debica.org.pl/modules.php?name=News&file=article&sid=3417
Jak mi się uda znaleźć prace i jeżeli mój synek będzie już na tyle duży będę
musiała posłać go do przedszkola. Ale szokuje mnie fakt, że przedszkola
czynne, sa tylko do godziny 16:00. Przecież w dzisiejszych czasach często
pracuje się do godziny 17-18, i co w tedy? Widziałam tam dużo dobrych opinii
na temat przedszkola u sióstr. Do której ono jest czynne?
Obserwuj wątek
    • magdarka Re: Przedszkola. 13.03.05, 22:32
      hmmm wiesz moje dzieci chodza do przedszkola nr 7 jestem zadowolona ale masz
      racje czynne do 16 no i teraz mam iśc do pracy i mam problem kto mi je bedzie
      wybierał z przedszkola,ale chyba wiekszośc przedszkoli jest tak czynna,co do
      artykułu to hmm jest moze jedna pani nieuprzejma w tym przedszkolu ale na
      szczęście moje dzieci trafiły na syper nauczycielki tak że jestem zadowolona pa
      • gosiaklis Re: Przedszkola. 15.03.05, 21:53
        Moja córka chodzi do przedszkola nr 1 . Jestem z niego bardzo zadowolona. Ona
        tez je uwielbia. A co do sióstr - moze i maja ładne zabawki i lepszy plac
        zabaw. Ale nigdy nie oddałabym na wychowanie dziecka siostrze zakonnej. Mają
        one przytłumiony instynkt macierzyński i nie sądzę, że do końca potrafią
        odnaleźć się w tym co robią. Może się myle, ale takie jest moje zdanie.
        Kobieta, która nie ma swoich dzieci, nie jest matką, ma inne podejście do wielu
        kwestii związanych z dzieckiem.
        • maw51 Re: Przedszkola. 16.03.05, 09:19
          Chyba masz racje biorąc pod uwagę moje podejście do dzieci zanim urodziłam
          synka.
          • gosiaklis Re: Przedszkola. 16.03.05, 22:57
            :)))
    • kocur_1 Re: Przedszkola. 06.04.05, 11:31
      Mój syn chodzi di przedszkola nr 4 - rewelacja, dyrka jest najfajniejszą
      babką ;) zaangażowaną osobiście w naukę/wychowanie każdego dzieciaka, każdego
      zna; panie są takie ciepłe, miłe :)))
      Wcześniej startowaliśmy do integracyjnego na Konarskiego, ale to była porażka.
      Dla mnie idea integrowania dzieci sprawnych i niepełnosprawnych na poziomie 3-
      latków to co najmniej pomyłka. Poza tym najnowsze badania dowodzą że dzieci ze
      szkół/przedszkoli integracyjnych są jednak mniej wyuczone :(
      Co do przedszkola sióstr - ja ze względow podanych prze Gosię i całego mnóstwa
      innych - nie dałabym tam dziecka.
    • izis11 Re: Przedszkola. 04.05.05, 13:44
      Moja córka chodzi do sióstr,teraz do zerówki.Jeśli chcesz więcej wiedzieć to
      napiszę.Ogólnie mogę powiedzieć tylko tyle:REWELACJA!
      • maw51 Re: Przedszkola. 04.05.05, 15:20
        Napisz mi spostrzeżenia na temat przedszkola u sióstr. Ja wcześniej byłam
        bardzo napalona na to przedszkole, ale spotkałam osobę, która tam akurat
        pracuje i stanowczo mi odradziła. Podobno niektóre dzieci nie wytrzymują
        nerwowo dyscypliny, którą zaprowadzają tam siostry i radziła mi żebym dla dobra
        dziecka wybrała raczej normalne przedszkole.
        • izis11 Re: Przedszkola. 06.05.05, 20:01
          Moje spostrzeżenia są takie:dyscyplina jest,ale bez przesady,przecież nie
          chodzi o to,żeby dzieci wchodziły nauczycielowi na głowę.Poza tym dzieci
          codziennie mają zajęcia dydaktyczne(odpowiednie dla grupy wiekowej),są zajęcia
          dodatkowe(j.angielski,zajęcia taneczne,plastyczne).Ogólnie dzieci mają cały
          dzień wypełniony różnorodnymi zajęciami i nie mają kiedy się nudzić.Moja córka
          tak lubi to przedszkole,że wybieramy ją ok.16.oo,bo inaczej jest za wcześnie
          (gdy była młodsza,zdarzało jej się płakać,bo...musi iść do domu.Gdybym miała
          wybierać drugi raz,poszłaby do tego samego przedszkola.
          A jeżeli dziecko jest bardzo nieposłuszne,to trzeba je utemperować,przecież w
          końcu pójdzie do szkoły a tam dyscyplina też obowiązuje.
          • maw51 Re: Przedszkola. 08.05.05, 16:21
            I to jest właśnie jeden z problemów tego przedszkola dzieci maja za dużo nauki
            a za mało zabawy, która jest przecież potrzebna takim maluchom. Na naukę
            przyjdzie czas jak pójdą do szkoły a w tak krótkim czasie, w jakim chodzą do
            przedszkole powinny mieć normalne dzieciństwo i głownie się bawić.
            • izis11 Re: Przedszkola. 08.05.05, 22:10
              Niestety nie zgodzę się z tobą.Zabawy mają pod dostatkiem,a młodsze grupy uczą
              się głównie w formie zabawy.Zajęcia dodatkowe są nadprogramowe,jak ktoś nie
              chce,nie korzysta.
              I jeszcze jedno.Większość problemów w szkole powstaje wtedy,gdy dziecko spędza
              czas tylko na przyjemnościach i nie wie co to obowiązki.A przedszkole w sposób
              bezstresowy pozwala im stopniowo przyzwyczajać się do nauki i związanych z tym
              obowiązków.
              • malopolskowianka Re: Przedszkola. 09.05.05, 12:11
                każda zerówka czy to w ochronce czy w tradycyjnym przedszkolu to obowiązki i
                nauka połączone z zabawą. To normalne że dzieci więcej się uczą w zerówce, w
                koncu szkoła juz za rok. Zastanawialam sie nad poslaniem swojego berbecia do
                ochronki ale ze względów organizacyjnych (a dokladnie mojej organizacji)
                zdecydowalam o zwyklym przedszkolu jak najblizej domu. Nie narzekam, dziecko
                bardzo polubiło wszystkie panie. Argument ze siostry zakonne nie mają wlasnych
                dzieci to zaden argument. Trzeba miec w sobie duzo ciepla, milosci i
                wrazliwosci, a i w tradycyjnym przedszkolu zdażają sie stare panny. Owszem,
                najczesciej brak im swojego zdania i doswiadczenia z wlasnymi dziecmi,
                podpierają sie wiedza ksiazkową i pobranymi na studiach i kursach teoriami
                wychowania ale o dziwo (znam jeden taki przypadek) kobieta ma doskonaly kontakt
                z dziecmi, umie obiektywnie spojrzec na dziecko (rodzicom czesto brak
                obiektywizmu). Serce mi rośnie kiedy mój maluch jest tak zaabsorbowany zabawą i
                kolegami w przedszkolu ze nawet nie widzi kiedy po niego przychodzę, zrobil sie
                nagle taki dorosly i samodzielny. Dla większosci dzieci przedszkole to
                dobrodziejstwo, nieistotne czy to ochronka czy zwykle przedszkole.
                • izis11 Re: Przedszkola. 09.05.05, 15:45
                  Oczywiście.Masz rację.Ja pisałam o ochronce,bo o nią było pytanie i na ten
                  temat mogę się wypowiedzieć.Są też w Dębicy inne świetne przedszkola o kt€rych
                  słyszałam.
    • vikidworak Re: Przedszkola. 20.08.14, 23:35
      Odświeżam watek. Czy ktoś może polecić DOBRE przedszkole w Debicy na WYSOKIM POZIOMIE? Mało jest informacji aktualnych z rocznika 2014 prawie nic. Chcę posłać synka do przedszkola od grudnia i nie mam kompletnie pomysłu GDZIE. ktoś pomoże?
      • michal2oo3 Re: Przedszkola. 25.08.14, 22:57
        zobacz www.weldonkids.pl
    • sylwiaaabanka Re: Przedszkola. 15.09.15, 11:16
      A ja ze swojej strony chcę polecić nowe przedszkole - Pałacyk Malucha przy ul. Gawrysia. Zraziłam się do pewnego popularnego (nie chcę z grzeczności wymieniać nazwy) przedszkola prywatnego w Dębicy i szukając alternatywy natknęłam się na Pałacyk. Jestem bardzo póki co zadowolona, nie mam się do czego przyczepić bo i panie przesympatyczne i jedzenie, zabawki i zajęcia na poziomie. Chętnie pomailuję z innymi rodzicami, którzy zapisali tam dzieci, zapraszam do kontaktu ze mną :))
    • pukahontas Re: Przedszkola. 12.01.16, 12:01
      Znajoma ma w nowym prywatnym przedszkolu na chyba Sobieskiego i bardzo je chwali .
      • ewkaruda Re: Przedszkola. 28.01.16, 14:02
        To chyba to przy Gawrysia? :-) Jeśli tak to ja je polecam - moja mała śmiga tam od dwóch miesięcy i jest tak strasznie zadowolona, że aż czasem nie chce wychodzić w ogóle z przedszkola :-) Póki co nie mam uwag do tego przedszkola, według mnie to naprawdę godne polecenia miejsce.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka