Dodaj do ulubionych

Czysta woda zdrowia doda!!!

29.03.05, 14:54
Czy szanowni dębiczanie wiedzą o tym że od trzech lak w okresie letnim pijemy
wodę zanieczyszczona odchodami Romów mieszkajacych pod mostem nad rzeka
Wisłoką w Jasle.
Cyganie załatwiaja swoje potrzeby bezpośrednio do rzeki dlatego woda w
naszych kranach jest taka smaczna i zdrowa.

Może ktoś ma siłę przebicia i zainterweniuje w Jasle o zlikwidowanie
trującego NAS problemu.

Mam informacje że właśnie Cyganie zaczynają rozbijanie swojego koczowiska
dorocznego w tym samym miejscu, więc działajmy póki jest na to czas a
cygańskie gówno nie stoi nam w gardle.
Obserwuj wątek
    • krzyniu1971 Re: Czysta woda zdrowia doda!!! 29.03.05, 22:01
      myślisz że oni robią kupę do rzeki?A tak apropo mam nadzieję iż woda w
      Dębickich kranach jeżeli pochodzi z rzeki Wisłoka to cheba jest wcześniej
      oczyszczana bo nie tylko oni tę kupkę robią do rzeki.
    • paula245 Re: Czysta woda zdrowia doda!!! 01.04.05, 14:57
      Nawet nie zdajesz sobie sprawy ile dużo bardziej szkodliwych związków znajduje
      się w dębickiej rzece.
      A tak poza tym skąd taka nienawiść do Cyganów?
      • lady676 Re: Czysta woda zdrowia doda!!! 06.04.05, 14:03
        Jezeli cyganie nie łamali by prawo, nie zanieczyszczali srodowisko , nie
        koczowali w cywilizowanym podobno kraju pod mostem, obsrywając wszystko w koło,
        nie przerabiali wszystkie okoliczne koty i psy na sznycle wyrzucając resztki po
        nich do rzeki, nie kłusowali nielegalnie ryb w rzece, nie wycinali drzew i
        krzaków regulujacych brzegi, nie zaczepiali mieszkających w poblizu ludzi, nie
        kradli w okolicy, nie żebrali nachalnie, a w końcu zamieszkali razem z tobą w
        twoim albo obok domu to nikt by o nich nie pisał żle oprócz ciebie. To nie
        nienawiść skarbie, ale bezsilne wołanie o pomoc przestrzegającej normy
        współżycia międzyludzkiego osoby. A puki co to smacznego skoro nie szkodzą ci
        cygańskie gówna.
        • lady676 Re: Czysta woda zdrowia doda!!! 09.04.05, 21:19
          Paula!!! Odpowiedz proszę jak smakują ci gówienka cygańskie bo strasznie
          jesteśmy ciekawi w Jaśle a Ty milczysz. Jeszcze raz smacznego.
          • krzyniu1971 Re: Czysta woda zdrowia doda!!! 10.04.05, 08:28
            U nas wisłoka taki ma szybki nurt że jakoś nie wykryłem ani jednego gówna.
          • myszka04 Re: Czysta woda zdrowia doda!!! 10.04.05, 09:51
            lady676 napisał:

> Paula!!! Odpowiedz proszę jak smakują ci gówienka cygańskie bo strasznie
            > jesteśmy ciekawi w Jaśle a Ty milczysz. Jeszcze raz smacznego.
            Może sama spróbujesz jak jesteś taka ciekawa.
          • serek600 Re: Czysta woda zdrowia doda!!! 10.04.05, 13:12
            lady676 napisał:

> Paula!!! Odpowiedz proszę jak smakują ci gówienka cygańskie bo strasznie
            > jesteśmy ciekawi w Jaśle a Ty milczysz. Jeszcze raz smacznego.

W Jasle zapewne pijecie wode prosto z rzeki :), ale w Debicy najpierw
            przechodzi przez stacje uzdatniania wody, gdzie jest klarowana, odbarwiana,
            zmiekczana, odzelaziana, ozonowana, itd.
            Pomaga zarowno na te cyganskie gowienka, jak i na polskie - z setek gospodarstw
            w zlewni Wisloki spuszczajacych scieki bez jakiegokolwiek oczyszczania.
        • serek600 Re: Czysta woda zdrowia doda!!! 10.04.05, 13:17
          Dziwne to Jaslo... W Debicy Romowie mieszkaja - jak inni - w domach, a nie pod
          mostami; zalatwiaja sie w ubikacjach, a nie do rzeki; jedza zarcie kupione
          w "Albercie", a nie psy i koty...
        • malopolskowianka Re: Czysta woda zdrowia doda!!! 10.04.05, 13:55
          interesuje mnie jak "kłusuje się ryby" ??? :)))))))))
          a jesli ty pozwolilas Romom (nie cyganom) zamieszkac w twoim domu to masz
          kiepską sile przebicia - ja nikomu nie pozwolilabym zamieszkać w moim domu!
          :)))))))))))))))
          pomysl zanim napiszesz.....
          • pierdziel1 Re: Czysta woda zdrowia doda!!! 16.04.05, 11:41
            nie pieprz małapolskaniańko! przeciez w Dębicy jest tez bardzo duzo cyganów, a
            to przeciez romowie.trochę więcej wiedzy serdeńko.
            I dlaczego im pozwalasz mieszkac w Twoim domu?
            • krzyniu1971 Re: Czysta woda zdrowia doda!!! 16.04.05, 22:32
              No się czepił jeden z drugim romów.Uwaga co wam powiem .U nas w Mieście Dębica
              romowie czy też cyganie mieszkają w bloku na ul.Sobieskiego.Jest ich tam całkiem
              sporo ale jakoś problemów z nimi nie MA!!!A nawet 99% z nich jest przyjaźnie
              nastawiona.Pewnie że są wyjątki 2 albo 3 gdzie się ich spotyka pijących wino
              marki wino albo ten gość z wieczną beretką na głowie.Ale czy to jest problem na
              całe miasto 40 parę tysięcy ludzi dwóch romów co się nie zachowuje tak jak
              reszta społeczeństwa?wąpię.Sam wiem że cygan to cygan i koniec i wiem że na tych
              ludzi trzeba koniecznie uważać i uważam i nie wchodzą mi w drogę.Osobiście nie
              mam do nich nic i niech sobie żyją.A ci którzy starają się z nimi walczyć niech
              przemyślą sprawę .MOŻE warto się porozumieć?
              • pierdziel1 Re: Czysta woda zdrowia doda!!! 17.04.05, 06:31
                Krzyniu ty chyba nic z tego nie rozumiesz.
                Tu nie jest mowa o cyganach mieszkajacych w blokach w Dębicy czyli normalnie
                jak przyzwoici ludzie , lecz jest mowa o cyganach zyjacych pod mostem nad rzeką
                w warunkach urągających podstawowym zasadom czystości, obsrywujących okolice i
                zanieczyszczających wode w wisłoce, zaczepiających spacerujacych a w ogóle to
                test ich tam około 50 osób. Od starych do nawet niemowląt . Jak nie masz
                wyobrazni to zapraszam do Jasła sobie pooglądać skansen średniowiecza w
                cygańskim wykonaniu. I sobie pospaceruj w okolicy. Tylko radzę Ci trzymaj sie
                mocno za kieszen.
            • malopolskowianka Re: Czysta woda zdrowia doda!!! 17.04.05, 13:49
              pierdziel1 napisała:

> nie pieprz małapolskaniańko! przeciez w Dębicy jest tez bardzo duzo cyganów,
              a
              > to przeciez romowie.trochę więcej wiedzy serdeńko.
              > I dlaczego im pozwalasz mieszkac w Twoim domu?

nie pierdziel pierdzielu! Nie ma tekiej nacji jak cyganie!!!! Są Romowie!!!
              więc "Trochę więcej wiedzy". Czy ty czytałes/łas mój post czy liznąłeś literki?
              Sęk w tym że nie pozwolilam nikomu i nie mam zamiaru pozwalac by mieszkal w
              moim domu ....no ale jeśli takie praktyki stosuje sie w Jaśle to nic dziwnego
              że sie takie brewerie tam wyprawia (mieszkanie pod mostem, zalatwianie sie do
              rzeki itp). W Dębicy nie problemu bo się wszyscy wzajemnie szanują i nie
              wchodza w drogę... no ale Jasło jest Jasłem, a Dębica Dębicą.
              • krzyniu1971 Re: Czysta woda zdrowia doda!!! 17.04.05, 23:00
                No pierdzielu to co ja mam jechać z Dębicy i pomóc ci wywalić romów?Romowie w
                Jaśle to jest sprawa władz tego pięknego miasteczka a nie Dębicy!Więc mieszkańcy
                Jasła to jest wasza sprawa nie Dębicy bi jak tak dalej pójdziemy to też jest to
                sprawa Tarnobrzega Sandomierza Mielca a dalej Warszawy Gdańska.Macie problem to
                go sobie rozwiążcie i nie mieszajcie w to mieszkańców grodu królewskiego Dębica.
                • serek600 Re: Czysta woda zdrowia doda!!! 18.04.05, 12:22
                  krzyniu1971 napisał:

> No pierdzielu to co ja mam jechać z Dębicy i pomóc ci wywalić romów?Romowie w
                  > Jaśle to jest sprawa władz tego pięknego miasteczka a nie Dębicy!Więc
                  mieszkańc
                  > y
                  > Jasła to jest wasza sprawa nie Dębicy bi jak tak dalej pójdziemy to też jest
                  to
                  > sprawa Tarnobrzega Sandomierza Mielca a dalej Warszawy Gdańska.Macie problem
                  to
                  > go sobie rozwiążcie i nie mieszajcie w to mieszkańców grodu królewskiego
                  Dębica
                  > .

Wlasnie to samo mialem napisac :-)
                  • pierdziel1 Re: Czysta woda zdrowia doda!!! 18.04.05, 12:40
                    jak nie ma sprawy, to nie ma. wpierdzielajcie cygańskie i pierdziela gówienka.
                    Autor tematu zapewne chciał waszego dobra i liczył na sąsiedzką pomoc w
                    egzekwowaniu u jasielskiego burmistrza który ma to w dupie usunięcia cyganów
                    nielegalnie koczujących w Jasle. Lecz skoro tak sie bronicie przed sąsiedzką
                    pomoca to kij wam w oko zadufani w sobie dębiczanie i równiez życze wam
                    smacznego. A Dębica za brzostowskiego to same afery i upadek miasta / podobnie
                    zresztą jak i Jasło/.

• serek600 Re: Czysta woda zdrowia doda!!! 18.04.05, 13:05
                      pierdziel1 napisała:

> jak nie ma sprawy, to nie ma. wpierdzielajcie cygańskie i pierdziela gówienka.

forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=22691&w=22158870&a=22561835

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka