elyanande 22.12.10, 17:30 Czego nie można jeść mając aparat? ...bo chyba są pokarmy, które trzeba sobie odmówić? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tosia-84 Re: Czego nie jecie mając aparat? 18.01.11, 09:40 Na pewno trzeba uważać na twarde cukierki- ja sobie zerwałam zamek przez takie coś:) A poza tym to wszystko, tylko jest kwestia tego, że np. pizza czy tortilla zostaje Ci później w aparaciku i jak nie umyjesz od razu zębów, to przekichane:/ Odpowiedz Link
andzik27 Re: Czego nie jecie mając aparat? 02.02.11, 09:05 nie da rady jabłka ugryźć - pozostaje opcja: pokrojone w kawałeczki i do przemiału na tył szczeny:-D A poza tym wszelkie cukierki-ciągutki. Odpowiedz Link
mili_vanili Re: Czego nie jecie mając aparat? 04.02.11, 01:20 Słonecznik, orzeszki - odpada, jabłka czy gruszki trzeba kroić. Krówki i inne ciągutki, landrynki - odpadają. Mi ortodonta powiedział, że coli mam nie pić - podobno klej od zamków rozpuszcza :D Odpowiedz Link
piotrek70095 Re: Czego nie jecie mając aparat? 03.03.11, 00:53 ja tam jem, i pije wszystko mimo aparatu jabłka też udaje mi sie bez krojenia zjadać.. Odpowiedz Link
summerlove Re: Czego nie jecie mając aparat? 06.02.11, 23:30 Ja jem absolutnie wszystko to samo co przed założeniem :)) Odpowiedz Link
martuska300 Re: Czego nie jecie mając aparat? 09.03.11, 12:43 problem z jedzeniem jest spory...nie mogę ugryźć nic twardego, jabłko, marchew inne twarde pokarmy, do tego nic klejącego, zaraz trzeba będzie się męczyć z usuwaniem tego z drucików nie mówiąc o możliwości próchnicy co jest bardzo niewskazane z naklejonym aparatem...czyli słodycze niewskazane, nie można podobno napojów gazowanych oraz tego co przebarwia zęby : kawa, herbata, buraki, wino ...najlepsze są pokarmy rozdrobnione albo płynne. swiatmatki.pl/ Odpowiedz Link
bluegirlone Re: Czego nie jecie mając aparat? 04.05.11, 10:57 tak najlepsze są pokarmy rozdrobnione - ja w sumie schudlam juz 4 kilo. Takze nawet przez to jestem zbardzo zadowolona z aparatu. Zawsze mialam problem z dieta a tutaj nagle taka dieta cud:) Odpowiedz Link
robak.rawback Re: Czego nie jecie mając aparat? 05.05.11, 21:37 w pracy kolezanka wspominala jakmiala aparat jak byla nastolatka i jak bardzo przezywala ze nie mogla jesc ugotowanej kolby kukurydzy - to taki hardcore ortodontyczny ha ha ja nie jem zadnych niedozwolonych bo by mie chyba piorun strzelil jakby mi cos przez to odpadlo i musialabym czekac miesiac albo dwa do nastepnej wizyty zeby to podoklejac (nie mam swojego ortodonty pod reka) Odpowiedz Link
tentimenti Re: Czego nie jecie mając aparat? 12.05.11, 20:28 Nie dam rady ugryźć takiego prawdziwego bochenka razowca z chrupką i twardą skórką. I nie chodzi mi o kromkę chleba, ale taki bochen właśnie :) Oczywiście twarde jabłka też trzeba kroić. Odpowiedz Link