Dodaj do ulubionych

Proszę o opinię - założyć aparat czy nie ?

10.10.13, 11:22
Chciałabym nosić aparat, ale nie wiem czy przy moich zębach jest to możliwe. Wstawiam kilka zdjęć ;)

[IMG]http://i42.tinypic.com/30hpxed.jpg[/IMG]

[IMG]http://i40.tinypic.com/2i21yti.jpg[/IMG]

tinypic.com/r/2i21yti/5
tinypic.com/r/30hpxed/5
Obserwuj wątek
    • marysiaes Re: Proszę o opinię - założyć aparat czy nie ? 09.07.14, 10:33
      Myślę, że poprawnej odpowiedzi na Twoje pytanie może udzielić Ci jedynie ortodonta. Więc polecam wybrać się do jakiegoś. :)
    • wera.08 Re: Proszę o opinię - założyć aparat czy nie ? 12.08.14, 16:38
      powiedz mi po co Ci aparat? Masz ładne, proste zęby, nie są idealne ale po co poprawiać coś co dobrze wygląda?
      Jeżeli mogę się wtrącić to poleciłabym Ci się wybrać do porządnej kosmetyczki i zrobić coś z cerą (mezoterapia/mikrodermobracja/peeling) na pewno by Ci doradziła ;)
    • kasia.trawinska Re: Proszę o opinię - założyć aparat czy nie ? 19.08.14, 13:28
      Ja się zastanawiam, czy po trzydziestce wypada jeszcze założyć aparat? Moje zęby nigdy nie były idealne, ale teraz tak jakoś mnie natchnęło, że chciałabym je poprawić... Myślicie, że nie wyglądałabym dziwnie?
      • aliciawonderland Re: Proszę o opinię - założyć aparat czy nie ? 07.12.14, 22:00
        Przecież wlasnie wielu ludzi po 30stce zakłada aparaty, nawet po 40stce... Ja mam od wczoraj, a mam 30 lat :)
      • kl.zn Re: Proszę o opinię - założyć aparat czy nie ? 09.02.16, 14:24
        W tym roku skończę 36 lat. Moje jedynki zaczęły mi się unosić w górę od momentu kiedy niepostrzeżenie wyszły mi ósemki i zabrakło miejsca. Zauważyłam, że unikam uśmiechu z pełnym uzębieniem. Nie ukrywam, że mi to przeszkadzało, bo zęby zawsze miałam ładne. O założeniu zaczęłam się zastawiać mając jeszcze 20 kilka lat, tylko przerażała mnie higiena i to, że tyle czasu to się nosi. Rok temu trafiłam na oczyszczanie zębów i wystraszyła mnie bardzo higienistka mówiąc jak mam sporą wadę zgryzu i że ona będzie się pogłębiała, Ze tylko aparat mi pomoże. Poszłam na jedną konsultację, drugą i słyszałam to samo. W czerwcu 2015 założyłam, minęło już pół roku, zdążyłam się przyzwyczaić do tego ustrojstwa, higieny. Nie jest źle, ale początki były trudne bardzo. Zęby prostują się, widać różnicę :-) Ja polecam, warto przemęczyć się by potem móc zarażać swoim pięknym uśmiechem innych ;-))
    • kwiatuszek129 Re: Proszę o opinię - założyć aparat czy nie ? 19.09.15, 14:50
      Zęby ustawiają się do ok. 45 roku życia, więc aparat możesz założyć, zawsze warto zadbać o siebie, jeśli czujesz, że coś Ci nie odpowiada. Zębom wyjdzie to tylko na dobre ;-)
    • magda_ul Re: Proszę o opinię - założyć aparat czy nie ? 21.10.15, 14:50
      ja też się cały czas waham i nie moge zdecydować :(
      • kl.zn Re: Proszę o opinię - założyć aparat czy nie ? 09.02.16, 14:25
        a ja polecam ;-)
    • jaa25 Re: Proszę o opinię - założyć aparat czy nie ? 11.06.17, 14:47
      Boże, ludzie takie ładne zęby mają i chcą aparatem się katować... Takie ładne ząbki! Widziałam gorsze efekty po noszeniu aparatem, niż na tych zdjęciach autorki wątku.
    • karmin_ka Re: Proszę o opinię - założyć aparat czy nie ? 24.10.18, 20:38
      ja też chciała bym założyć aparat ortodontyczny tej zimy, mam fundusze ale też mam małe dylematy. Mam kilka pytań... czytam, pytam... może pomożecie... gdzie w Łodzi mieliście leczenie ortodontyczne i polecacie a gdzie nie polecacie? czym się kierować przy wyborze gabinetu ortodontycznego? na jaki aparat ortodontyczny się zdecydować?
    • kawkanawynos Re: Proszę o opinię - założyć aparat czy nie ? 24.01.23, 13:32
      Ja nosiłam aparat i oczywiście polecam każdemu, kto ma problem z uzębieniem - sanodental.pl/

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka