tricia23 10.03.05, 18:00 Post został usunięty przez adminów lub założyciela forum . Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
tricia23 dr Fudalej 10.03.05, 18:02 jak dla mnie ideal przez rok juz chodze, na comiesieczne wizyty czekam z niecierpliwoscia Posiedziec u p Fudaleja przez chwile na fotelu to najlepszy relaks Jest to czlowiek tak czarujacy, budzacy zaufanie, ze ja chyba aparaciku nie zdejme !;)) a,24lata mam a cena? poniewaz mam na dolnej i gornej szczece, przezroczysty, kosztuje mnie to jakies 4tysiace. Ale place w ratach juz rok(+150pln za wizyte :( )Duzo, ale nie zmienilabym ortodonty za nic w swiecie. Raty, obok tego ze p Fudalej powiedzial ze wystarczy opilowac mi zeby ( a nie wyrywac-wyrywanie zapowiadaly 2poprzednie ortodontki) byly glownymi argumentami ktore przewazyly szale na korzysc pana F. ( i moja :) jak sie okazalo) a co jeszcze? dojezdzam do niego az z lodzi :) (tuti) Odpowiedz Link
wo_bi potwierdzam fachowiec :)) 11.03.05, 11:51 tricia23 napisała: > > jak dla mnie ideal > przez rok juz chodze, na comiesieczne wizyty czekam z niecierpliwoscia > Posiedziec u p Fudaleja przez chwile na fotelu to najlepszy relaks > Jest to czlowiek tak czarujacy, budzacy zaufanie, > ze ja chyba aparaciku nie zdejme !;)) > a,24lata mam > a cena? poniewaz mam na dolnej i gornej szczece, przezroczysty, kosztuje mnie t > o > jakies 4tysiace. Ale place w ratach juz rok(+150pln za wizyte :( )Duzo, ale nie > zmienilabym ortodonty za nic w swiecie. Raty, obok tego ze p Fudalej powiedzial > ze wystarczy opilowac mi zeby ( a nie wyrywac-wyrywanie zapowiadaly 2poprzednie > ortodontki) byly glownymi argumentami ktore przewazyly szale na korzysc pana > F. ( i moja :) jak sie okazalo) > a co jeszcze? dojezdzam do niego az z lodzi :) > > (tuti) Nosilem aparat przez dwa lata. Juz rok jak sie go pozbylem. :) Robilem to nawet z pewnym zalem... Profesjonalne podejscie, no i tez zawazyl argumet, ze nie wyrywamy zebow. I to byla bardzo dobra decyzja. Wszystko jest jak powinno a zabki wygladaja super. Ma jedna wade, jak wspomnialas ponizszym poscie. Przeciaga zdjecie aparatu. Ale trzeba mu postawic sprawe jasno: "Zdejmujemy. Jestem zadowolony/a z tego co jest i to mi wystarczy." Trzeba asertywnie z dr. Fudalejem. ;)) Aaa i jeszcze jeden minus. O kosztach zalozenia stabilizatorow (a moze to inaczej sie nazywa, po zdjeciu aparatu przyklejony drucik po wewnetrznej stronie zebow) dowiedzialem sie przy umawianiu sie na zdjecie aparatu. Nikt wczesniej mi o tym nie mowil. A to duzy blad!!! No ale na plus jest to, ze pracuje tam bardzo mila, sypmatyczna i ladna ;)) Pani Sylwia. Hmm moze niezbyt komfortowa sytuacja ale zawsze z checia szedlem na to spotkanie. ;)) Ehhh moze powinienem byl zaprosic gdzies poza gabinet poza godzinami pracy ;))))) hahaha Pozdrawiam Wobi Odpowiedz Link
martapik Ja Polecam ORTOMANIĘ 10.01.08, 18:35 A ja polecam ORTOMANIĘ. Mialam poważną wadę zgryzy i zgłosiła się do pani doktor w ORTOMANII i po niespełna 1,5 roku ząbki zostały mi wyprostowane. Wcześniej byłam u innego ortodonty w Krakowie, ale przeraziło mnie to, że lekarz kazał mi usunąć 2 zęby. W ortomanii nie tylko nic nie musialam usuwać, ale Pani doktor powiedziala mi, że wszytsko da się wyprostować. Dzisiaj cieszę się z ładnego uśmiechu. Dlatego polecma ortomanie, kto jest zinateresowany to zapraszam na stonę www.ortomania.pl Odpowiedz Link
mikkasial Re: ORTOMANIA - jest OK! polecam 10.01.08, 18:51 Ja byłam u Pani dr Truztel która tam przyjmuje i muszę przyznać że jestem bardzo zadowolona Fudaleja też byłam ale nie polecam nie tylko ze wzgledu na sposob podejścia do pacjenta ale takze ze wzgledu na cene. W ortomanii pani jest nie tylko symaptyczna ale ceny maja tez nie wysokie. Z jeden łuk zapłaciłam 1500 zł, a je jak u innych chcieli 1800 a niektórzy nawet ponad 2000. Odpowiedz Link
tom_tgm Re: ORTOMANIA ul.Czapińskiego w Krakowie 10.01.08, 18:57 polecam leczyłem się tam i zgadzam się z wcześniejszymi opiniami na ten temat - ja przynajmnuej jestem bardzo zadowolony a mój przypadek z zębami był wręcz kliniczny i myślałem ze nic już z tego nie da się zrobić - ale jakoś poszło:) Można sprawdzić stonę www.ortomania.pl tam jest wszytsko napisane co i jak. Odpowiedz Link
emless Re: ORTOMANIA ul.Czapińskiego w Krakowie 01.03.08, 19:24 Panie recepcjonistki chyba nie mają co robić bo same sobie reklamę na forum organizują... Mogłyby to przynajmniej robić subtelniej :/ Ja odradzam ortomanię. Większe nastawienie na pacjenta jako płatnika niż na pacjenta jako osobę, której trzeba pomóc. Profesjonalizm strony www nie idzie w parze z profesjonalizmem obsługi pacjenta. Przykre to ale prawdziwe. Odpowiedz Link
grudzew Re: ORTOMANIA ul.Czapińskiego w Krakowie 24.04.08, 14:11 Jestem na etapie poszukiwań orto. Twoja opinia jest niestety bezużyteczna, bo nie podałeś żadnych konkretów / swoich doświadczeń. Odpowiedz Link
snatina Re: ORTOMANIA ul.Czapińskiego w Krakowie 02.07.08, 16:25 zgadzam się z przedmówcą w 100%. na moje nieszczęście zdecydowałam się na leczenie w ortomanii i bardzo tego żałuję. jestem traktowana zdawkowo, czym prędzej bo następni czekają, bez zaangażowania i konkretnych informacji na temat etapów leczenia - no chyba że sama zadam pytanie wtedy dostaję szybciutką zbijająca odpowiedź. co do pań recepcjonistek to chyba rzeczywiście się nudzą, ponieważ będąc tam raz w miesiącu obserwuje na recepcji świetny ubaw a nie profesjonalizm. dodatkowo sa opóźnienia ok 20-30 min i niestety ale jestem skazana na "uroczy"humor w/w pań....pozostaje tylko wiara w to,że ktoś w klinice się obudzi i wprowadzi konkretny model zarzadzania tą placówką. Odpowiedz Link
faworkowo ODRADZAM!!! ORTOMANIA ul.Czapińskiego w Krakowie 12.05.10, 19:12 Jak w temacie stoi, zdecydowanie odradzam. Bynajmniej nie ze względu na kompetencje lekarzy, nie było mi dane tego sprawdzić - w porę zorientowałam się, że nie jest to miejsce, gdzie pacjentów się szanuje, lecz właśnie z powodu niepoważnego ich traktowania. Umawiając się telefonicznie (w kwietniu) na pierwszą wizytę konsultacyjną (termin w maju), poinformowana zostałam, że wizyta jest zupełnie darmowa. Tak też zresztą głosi do tej pory strona internetowa. Jednakże na miejscu okazało się, że w maju zmienił się cennik i wizyta jest już odpłatna. Ale pani recepcjonistka udzieliła mi radosnej informacji, że skoro jestem studentką to spotyka mnie to niebywałe szczęście prawa do skorzystania z 50% rabatu, ergo do zapłaty tylko 35 zł zamiast 70 (sic!). Pani po cierpliwym wysłuchaniu moich żalów związanych z nieodpowiednim traktowaniem pacjentów stwierdziła, że się ze mną zgadza, że to nie fair itp, ale zaznaczyła, że poza przeprosinami nie jest w stanie nic więcej zaoferować. Zaznaczenia wymaga również to, że o wszelkie informacje związane z cennikiem musiałam sama pytać, pani na recepcji nie była skłonna mnie powiadomić o zmianach cen w okresie czasu jaki minął od rejestracji telefonicznej do momentu umówionej wizyty. Ortomania świadomie wprowadza klientów w błąd, liczy na to, że nie będą oni dociekliwi, lecz pokornie będą płacić każdą zażądaną sumę, więc to nie jest już tylko kwestia etyki, ale sprawa wg mnie może się nadawać do zaskarżenia do UOKiKu. Odpowiedz Link
quietly.unto.ur.grave Re: Ja Polecam ORTOMANIĘ 01.11.10, 15:57 Wydają się szalenie profesjonalni. Piszę to z punktu widzenia pacjenta. Czasem jednak trzeba cierpliwości, bo niektórym zdarza się grubiańskie zachowanie. I, co gorsza, nieuzasadnione. Takim np. może być komentowanie pewnych bezwarunkowych kwestii np. "hektolitrów śliny" u pacjenta. To nie jedyny przykład, ale powstrzymam się przed dalszym wymienianiem, bo mimo wszystko polecam tę placówkę ze względu na najważniejsze kryterium - profesjonalizm, które jest spełnione. Jednak pewne personalne postrzeganie określonych spraw (zgoda, że uciążliwych dla przemęczonego ortodonty) może być irytujące. Utożsamianie pacjenta ze wspomnianymi hektolitrami/sprawianie wrażenia jakby to pacjent miał coś do zrobienia w tej materii, obserwowane z fotela, wygląda na słaby żart. Rozumiem, że to ciężka i niewdzięczna praca, a często nawet kopie ludziom z ust jak w kawałku Tymańskiego. I tylko to mnie powstrzymuje przed radykalniejszą opinią. Odpowiedz Link
tricia23 Re: dr Fudalej 10.06.05, 11:24 Autor : jola11 29.10.2004 10:49 Witam wszystkich Mam pytanko, czy ktos leczy sie u dr Fudaleja? Co o nim sadzicie? Mam aparat przezierny na dolej szczece i jeszcze musze zalozyc na gorna, tylko ze moja obecna, polecona przez znajomych, ortodontka jest baaaardzo niedelikatna ( nie mowie o dyskomforcie spowodowanym aparatem), srednio mila ale za to dosc droga - wizyta - jeden luk ok 200 zl). Mysle wiec o zmanie ortodonty i przejsciu byc moze do dr Fadaleja. Czy wiecie moze ile kosztuje wizyta - calosc 2 luki? Czy oprocz stalej ceny placi sie cos jeszcze np. za zmiane luku, gumek..itp?? Serdecznie wszystkich pozdrawiam • Re: dr Fudalej- Warszawa ciri77 29.10.2004 12:29 Witam. Ja rozpoczelam leczenie u dr Fudaleja, a konkretnie bede miala za tydzien zakladany aparat ceramiczny, na razie na gorna, a potem na dolna szczeke. Wizyta kosztuje 200zl dwa luki, bez wzgledu na to czy cos sie wymienia czy nie, jest to oplata stala, tak zapowiedzial przynajmniej Pan doktor. Natomiast wiem, ze cena moze byc nizsza, to chyba zalezy od wady itp. Na razie jestem zadowolona, odwiedzilam kilku ortodontow i dr Fudalej wydal mi sie najbardziej profesjonalny i godny zaufania. Pozdrawiam • Re: dr Fudalej- Warszawa agnieszkaer 04.01.2005 13:33 Każda wizyta kosztuje 200 zł i nie mniej, bez względu na wadę. Wizyta kosztowała 150 zł, w trakcie leczenia została zmieniona "z dnia na dzień" na 200 zł. Mam wrażenia, że Pan doktor robi wszystko co może aby przedłużać leczenie. Nie polecam go niestety, a nawet zastanawiam się nad zmianą lekarza. To, że robił specjalizacje w Stanach niczego nie zmienia. • Re: dr Fudalej- Warszawa zgardzia 05.01.2005 14:08 ojej, to troche mnie zmartwiłas... ja lecze sie u niego dopiero kilka miesięcy, a konkretnie trzy i narazie jest wszystko ok, chociaz czuje sie czasami w gabinecie jak w malej fabryce prostowania zebów :)), bo pacjentów jest tam jednoczesnie wielu. Agnieszka, opowiedz cos wiecej o Twoich doswiadczeniach. Pozdrawiam • Re: dr Fudalej- Warszawa agnieszkaer 06.01.2005 15:44 Leczę się już ponad rok. Mam również wrażenie, iż jest to rodzaj fabryczki - mnóstwo pacjentów na raz, pomimo umówionej godziny zawsze oczekiwanie na wizytę. Pan doktor nigdy nie ma czasu dla pacjenta i nigdy nie informuje o tym co zostało już zrobione (nie przedstawia również planu leczenia). Praktycznie kontakt z lekarzem jest bardzo utrudniony - wiem, że może to wydać się dziwne, ale niestety tak jest. Wszystkie sprawy załatwiają asystentki (mniej lub bardziej sympatyczne - na co również pan doktor powinien zwrócić uwagę, ponieważ są jego wizytówką). Stałym elementem marketingowym jest obietnica nie usuwania zębów, która z czasem okazuje się nie do końca prawdziwa. Jednak mimo pewnych negatywnych odczuć z mojej strony, kontynuuję leczenie z nadzieją, iż doprowadzi ono do wyznaczonego przez mnie celu (choć konsultowałam już wyniki leczenia z innym lekarzem). • Re: dr Fudalej- Warszawa ciri77 06.01.2005 17:13 Leczę się u dr Fudaleja trzy miesiące i nie zgodzę się z kilkoma uwagami. Osobiscie nie mam problemu z kontaktem z lekarzem, tzn. jeśli chcę się czegoś dokładnie dowiedzieć to po prostu proszę o rozmowę i już, nie zdarzyło mi się na razie, żeby nie znalazl czasu albo mnie zbył. Plan leczenia został mi przedstawiony na drugiej wizycie i to dość szczegółowo, łącznie z kosztami dodatkowymi jakie mogą się pojawić. Na wstępie zostałam uprzedzona, że bez wyrwania zębów się nie obędzie (i to czterech zębów!) i nie przypominam sobie, aby pojawiały się jakieś obietnice leczenia bez konieczności usuwania zębów. A poza tym (na razie) nie czekałam dłużej niż kilka minut na wizytę, więc nie narzekam:) Proponuję zadawać pytania doktorowi, ja tak robię i jak do tej pory wiem co się dzieje gdy siedzę na fotelu u ortodonty. Moje doświadczenie jest na razie pozytywne (a odwiedziłam kilku ortodontów) i mam nadzieję, że takie pozostanie do końca leczenia. • Re: dr Fudalej- Warszawa svea1 10.01.2005 14:12 Ja do dr Fudaleja chodze od roku, aparat niedługo zdejmuję, wiec w moim przypadku trudno mówić o "celowym przedłuzaniu leczenia". To samo z wyrywaniem zębów-plan leczenia miałam przedstawiony na drugiej wizycie, nie było mowy o wyrwaniu czegokolwiek i nic sie nie zmieniło:) Fakt, czasami drażni mnie to, ze w tym samym czasie przyjmuje sie kilku pacjentów i w rezultacie lekarz poswieca mi tylko kilka minut, ale nigdy nie zdarzyło sie, zeby nie znalazł dla mnie dodatkowego czasu na wyjaśnienia moich wątpliwosci. Po prostu trzeba pytać:))) • w skali 10cio stopniowej - u mnie ma 15 tuti 29.10.2004 15:08 zreszta peany nie raz juz pialam na jego czesc na tym forum;) i nikt mi za to nie płaci :) \ to ja niestety płacę ciężką kasę. Odpowiedz Link
bursztynek22 Re: dr Fudalej 16.11.05, 11:48 JOlanta Taczała-pleszew, ul. wojska polskiego 68 Odpowiedz Link
motyl.22 Re: dr Fudalej 16.11.05, 11:59 bursztynek22 napisała: > JOlanta Taczała-pleszew, ul. wojska polskiego 68 w jakim mieście przyjmuje i jakie są u niej ceny? Odpowiedz Link
pfrk1 Orthos, ul. Meander, W-wa 15.03.06, 10:23 Czy ktos z Was zakladal sobie tam aparat. Polecacie? Dzieki z gory za informacje! Odpowiedz Link
mazut5 Re: Orthos, ul. Meander, W-wa 02.04.06, 23:00 Tam to nie wiem, ale wiem, gdzie najtaniej w Wawie- na Gocławiu w Poldentalu.Jeden łuk matalowy 990 zł!!!!!!!!!!!!!! a porcelanowy 1550zł!!!!!!!!Moje dziecko ma górę i dół, a ja zakładam za trzy tyg. Odpowiedz Link
dygotka8 Re: Orthos, ul. Meander, W-wa 31.07.07, 15:07 No i jak jest z tym leczeniem w poldentalu??osatnio spr w necie to maja promocje na aparat metalowy 1100, ceny umiarkowane za wizyty 70 zł a z wymina łuku 140(to dużo??). Ładnie wyprostowali ząbki Tobie i Twojemu dziecku?? Nadal polecasz tego ortoonte??(czy to jest pani Gosiecka Anna??) bardzo prosze o odp czy warto tams ie zapisać... Odpowiedz Link
m-ba Re: Orthos, ul. Meander, W-wa 23.08.07, 04:42 i jak zadowoleni jesteście?jacy są tam ortodonci.polecisz kogoś?myślałam właśnie o poldentalu ale nie mam rozeznania Odpowiedz Link
m-ba poldental 23.08.07, 04:46 polecacie poldental?Myślałam u nich założyć aparat ale bardzo mało o nich wiem.jesteście zadowoleni efektów leczenia? Odpowiedz Link
magdacompl Re: poldental 22.09.07, 16:32 Poldental jest już od wielu lat ale teraz jest tam nowa ortodontka, drGrosicka (pracuje tez w Ortofanie). Ja jestem zadowolona z leczenia, ceny na aparat niskie ale standard ok. trochę trudno ich znaleźć ale chyba warto poszukać. magada Odpowiedz Link
pamparampa Re: dr Fudalej 20.09.06, 23:41 Jest dobrym fachowcem, o czym świadczy jego wykształcenie i długoletnia praktyka. Nosiłem aparat ponad dwa lata pod jego kontrolą i jestem zadowolony z efektów. Ale: - jego uśmiech i szarmanckie maniery nie ukrywały jego szczęścia, gdy płaciłem za każdą wizytę. Te radosne oczy, gdy szeleści forsa... - ociąganie się z wyznaczeniem terminu ostatecznego zdjęcia aparatu: wiadomo - forsa za każdą wizytę robi swoje. Gdy rozpoczynałem spokojną rozmowę o kosztach, o tym co dalej, dlaczego tak drogo, czar i urok odchodził w niebyt, i dało się zauważyć nerwowość. Dziwne: szeleści kasa - radocha, ale gdy rozmawia się o kosztach - to już lekkie poddenerwowanie wkraczało w osobę szanownego pana doktora. Fudalej: fachowość, ale bywa, że z finansami jest nerwowo, a koszty wysokie. Bardzo dobry ortodonta dla ludzi z niemałą kasą. Odpowiedz Link
kicia98 Re: dr Fudalej 24.10.06, 23:32 dzięki za odpowiedź ale chyba ma mało pacjentów skoro przez 4 mies wpisała się tylko 1 os?! Odpowiedz Link
doriss91 dr.Magdalena Chybalska 03.07.07, 15:33 leczę się u niej od 3 mies. i chciałabym poznac opinie iinych na temat jej leczenia! z góry dzięki! Odpowiedz Link
missposh Re: dr.Magdalena Chybalska 27.11.08, 07:58 > W ostrzeszowie jest Chybalska ortodontą i jeszcze jakaś z Sycowa > przyjmuje ja chodze do tej pierwszej ale za późno zby zmienić > odradzam szczerze > 1 kolejki czasem trzeba czekać 3h a jak się spytałam czy nie może > rejestrować to opowiedz była nie > 2 Ma dwa gabinety i lata z tymi łapskami od jednej gęby do drugiej > opłukując lub i nie tylko wodą > 3 Zeoro informacji kiedy bedzie ściągnienty apartat i itp wogóle oni > niczym nie informuje. Teraz jescze stawke podniosła przy dwóch > aparatach 100,00zł za wizyte. Słyszałąm ze jest jakiś gościu w > kępnie i mam większy pożądek ale u niego nie byłam osobiście > MAm wrażenie ze chodząć i płacąc Chybalskiej ona robi mi łaskę Odpowiedz Link
krzysztof.v Re: dr.Magdalena Chybalska 10.12.08, 20:56 Kilka lat temu moja nastoletnia córka wymagała leczenia ortodontycznego. Zwróciliśmy się do lekarza ortodonty z II st. specjalizacji i kilkunastoletnim doświadczeniem. Po prawie dwóch latach leczenia przez p.dr Magdalenę Chybalską mojej córki wiem, że jest wnikliwym i oddanym ortodontą o wysokiej kulturze osobistej i zawodowej. W skomplikowanej wadzie osiągnięty został znakomity rezultat, który przeszedł nasze wyobrażenia. To prawda, że poczekalnie gabinetów dr Chybalskiej w Ostrowie i Ostrzeszowie zazwyczaj są pełne pacjentów ale schludne nowocześnie urządzone przychodnie i miła atmosfera, rekompensują oczekiwanie. Są chwile kiedy pojawi się niecierpliwość i wątpliwości, bo leczenie jest długotrwałe i wymaga konsekwencji ale właśnie ta ilość pacjentów będących w podobnej sytuacji dodaje otuchy. Pewności i zaufania, przynajmniej mnie dodawał fakt, że p.dr Chybalska często uczestniczy w specjalistycznych kursach i sympozjach lekarskich, czego dowodem są liczne dyplomy widoczne w przychodni. W tym miejscu, jeszcze raz chcemy podziękować i pozdrowić p.doktor, choć najpełniej podziękowanie wyraża pełen radości szczery uśmiech mojej córki. Odpowiedz Link
iwona_woz Enel Med ? 24.01.07, 21:07 Czy możecie polecić jakiegoś dobrego ortodonte z Enel Medu - za wyjątkiem dr Samborskiej i Wyszomirskiej. Z góry dziękuję. Odpowiedz Link
someday_someone Re: dr Fudalej 31.01.12, 20:41 moim zdaniem jedną z lepszych specjalistek jest Magdalena Kowalczyk z Galerii Uśmiechu. Jest bardzo uprzejma a do tego widać, że zna się na tym co robi. Odpowiedz Link
tricia23 dr Fudalej- nie polecam 10.03.05, 18:03 Nie polecam dr Fudaleja. Jestem niezadowolona. Przedłuża leczenie. napisała: (agnieszkaer) nie biorac po uwage kosztow to mi to pasi:) napisała: (tuti) Odpowiedz Link
tricia23 Magda Szepietowska 10.03.05, 18:05 witam, ja rowniez chcialam poleci bardzo dobra warszawska ortodontke, i jesli masz jescze szanse i czas to rozeznaj sie tez jaka jest wlasnie ta moja ortodontka..Nazywa sie Magda Szepietowska i przyjmuje na Koszykowej..super babka..do tego ma normalne ceny..u mnie polowa dziewczyn z roku pozakladala sobie u niej aparaty...do tego na samym poczatku sa trudnosci z przywyknieciem do aparatu ja dzwonilam do niej na kome co pare godzin, zawsze byla mila i sluzyla rada!!! nie znam o niej zlej opinii takze mysle ze jest godna polecenia pozdr Ola gdyby ktos chcial jakies blizsze namiary to czekam na pytania napisała ola7 Odpowiedz Link
hardecka Re: Magda Szepietowska 22.04.05, 11:37 Mogłabyś podać mi namiary na tą ortodontkę? Z góry bardzo dziękuję Odpowiedz Link
ola7 Re: Magda Szepietowska 23.06.05, 20:15 witam, podaje Ci kome 604 537 144 pozdrawiam ola Odpowiedz Link
balbriggan Re: Magda Szepietowska 09.05.06, 18:44 Ja nosiłam ruchomy aparat od 4 roku zycia też leczyłam się na Koszykiwej w Warszawie jeszcze w tedy była to wojskowa przychodnia nie wiem jak jest teraz.Mam wspaniałe wspomniwnia Pan dontor Andrzejewski doprowadził wraz ze zdeterminowaną moją mamą do tego że po dziesięciu latach mam idealny zgryz i nigdy nie wstydzilam sie mojego uśmiechu.Mój brat zreszta tez niczego się nie moze powstydzić.leczylismy się w latach 1975-85.Dr Andzejewski zapewne juz nie praktykuje ale to był świetny fachowiec. Teraz moja szescio-letnia latorosl prezetuje zle ustawione dwójki dolne,jakos nie wychodza od p0aru miesięcy dwójki górne coś mi sie zdaje ze będzie troche pracy.Ja jednak nie moge skozystac wizyt u polskich ortodatów.A powiem szczerze ze obawiam sie Irlandzkiej słuzby zdrowi chociaż sama reprezętyję tą gałąź byrzetówki.Ja mam jednak solidne polskie wykształcenie.ewa Odpowiedz Link
tricia23 Elżbieta Osińska z Ropczyc pod Rzeszowem 10.03.05, 18:06 napisała: dosimail Witam Zdjęłam aparat parę miesięcy temu i nadal nie moge uwierzyć jakie mam piekne zęby :D Polecam Panią dr Elżbietę Osińską z Ropczyc pod Rzeszowem. Jest pasjonatką zawodu i perfekcjonistką do bólu. Ma pacjentów z całej Polski i naprawde działa cuda. Pozdrawiam serdecznie Odpowiedz Link
borovka Re: Elżbieta Osińska z Ropczyc pod Rzeszowem 17.07.08, 07:38 a mogłabys podac ile wyniosło cie leczenie, za miesiac mam umowiona oierwsza wizyte Odpowiedz Link
tricia23 dr Chmielinska -Wa-wa 10.03.05, 18:08 napisała :ania0710 ja zakładalam aparat u dr Chmielinskiej - ekstra babka w szpitalu bródnowskim w wawie ma gabinet, 1 pietro, duzy szyld w oknie! za kosmetyczny - przezroczysty zaplacilam tylko 3000 tysiace na oba łuki, Odpowiedz Link
ewaiwona Re: dr Chmielinska -Wa-wa 13.11.05, 16:39 Witam, przyłączam się do chóru śpiewającego hymn pochwalny dla doktor Grażyny Cmielińskiej. Pani doktor przyjmuje również w gabinecie prywatnym w Płońsku. Jest osobą sympatyczną, otwartą i rzetelną. Jest dobrze wykształcona i zna swoje rzemiosło.Jest delikatna i współczująca pacjentowi. Wszystkim polecam Panią doktor Chmielińską !!! Odpowiedz Link
lencia5 Re: dr Chmielinska -Wa-wa 12.03.08, 12:17 A ile kosztują wizyty? bo własnie planuję też założyć przeźroczysty aparacik i cena jest naprawdę ok... ;-) Odpowiedz Link
tricia23 Danuta Kuśnierczyk-Grochowina Zabrze 10.03.05, 18:09 p. dr. Danuta Kuśnierczyk-Grochowina ul. Grunwaldzka Zabrze (magdalenea) Odpowiedz Link
wadereczka ortodontka Małgorzta Kuc - Michalska - Zabrze 07.10.07, 21:29 no to w Zabrzu jest ich conajmniej dwie - dobre...... za co??? za to że tłumaczy i wiem w końcu o co w tym całym leczeniu chodzi - a leczenie jej też wychodzi buźka ;-) z prostymi ząbkami Odpowiedz Link
tricia23 Dominik Piskorski Szczecin,Zakopane 10.03.05, 18:13 napisała:sylwiakk Polecam dr Dominika Piskorskiego, kiedyś w Szczecinie a teraz musiałabym dojeżdżać do Zakopanego:)Pozdrawiam napisała:katiazal W Szczecinie pytaj się o lekarzy z PAM-u Odpowiedz Link
kapsa-icyna Re: Dominik Piskorski Szczecin,Zakopane 13.02.09, 08:57 Podpisuje się pod opinią koleżanki i polecam doktora Dominika Piskorskiego. Należy podkreślić jego fachowość, staranność i zaangażowanie w swoją pracę. Jestem w trakcie leczenia dość poważnej wady zgryzu i chociaż od rozpoczęcia leczenia minęło parę miesiący już są efekty. Jednocześnie odradzam leczenie u doktor Wandy Konty-Gibińskiej przyjmującej w Krakowie, którą umieszczam na czarnej liście. Byłam leczona przez nią bez rezultatów przez okres prawie 4 lat. Pozdrawiam:) Odpowiedz Link
00ina Re: Dominik Piskorski Szczecin,Zakopane 22.01.11, 19:54 Jak leczenie u Piskorskiego? Napisz proszę co o nim sądzisz. Pytam gdyż zastanawiam się czy udać się do niego na konsultację. Leczę się już 3 lata. Aktualnie leczę się u drugiego ortodonty. Pierwzsy ortodonta źle poprowadził leczenie, utworzył wady. Drugi ortodonta ustawił zęby w porządku ale niestety zwęził mi lewą stronę górną. Dla mnie jest to nie do zaakceptowania a on uważa, że wszystko jest w porządku. Tym ortodontą jest Kapera z Krakowa. Jak na tak dobre opinie w internecie to się nie sprawdził w moim przypadku... On uważa, żena tym etapie można kończyć leczenie a ja mam spore wątpliwości. Oczywiście, o niczym bardziej w tym momencie nie marzę, chcę jak najszybciej pozbyć się aparatów ale na dzien dzisiejszy nie jestem zadowolona z efektów leczenia. Będę wdzieczna jeśli się odezwiesz. Pozdrawiam Odpowiedz Link
tricia23 Barbara Wyszomirska - Ortofan, Warszawa 10.03.05, 18:14 napisała : kwiacia1 Barbara Wyszomirska - Ortofan, Warszawa. Miła, kompetentna, wzbudza zaufanie, ma ogromne doświadczenie. napisała lewe_oko Barbara Wyszomirska leczyła parę moich koleżanek i wszystkie były bardzo zadowolone. Poszłabym do niej, ale zniechęca mnie odległość gabinetu... To Praga, o ile się nie mylę? Tak, Pani Wyszomirka przyjmuje na Pradze Północ, na Jagiellońskiej. Aparat ceramiczny kosztuje 2 200 (jeden łuk), metalowy - 1 500. Wizyty za jeden łuk - 160 zł, za dwa - 260 złotych. Wizyty są co 5, a nawet co 6 tygodni, zależy od etapu leczenia. Nie jest to najtaniej, ale widzę zaangażowanie po jej stronie i postępy w wyglądzie moich zębów. Jestem zadowolona - jak do tej pory. Odpowiedz Link
lewander Re: Barbara Wyszomirska - Ortofan, Warszawa 21.11.05, 15:54 prosze o podanie adresu vel telefonu moze - szukam kontaktu - jak mozna - gg 8610534 Odpowiedz Link
bzy2 Re: Barbara Wyszomirska - Ortofan, Warszawa 12.06.06, 17:28 hmmmm.....po II-gio rok widuję juz Pania Wyszomirska z moim aparatem i : - Bardzo długie terminy,jak juz przyjdziesz na umowiona wizyte - to sobie poczekasz ze 30min z innymi na przyjecie. - ma 2 fotele w gabinecie i asystentki do pracy i rozmowy - sama wydaje im tylko polecenia, co w efekci epowoduje to, że przez wizyte widzisz Pania doktor tylko 1min! i nei wiele sie dowiesz na swój temat bo zaraz ucieka na stanowisko obok! - może i ma wykształcenie i doświadczenie, ale jest droga! Traktuje pacjentów jak w fabryce - maszynowo i zaplac! - robi straszliwą łaske - to sie da bardzo odczuć, ze nie ma dla ciebie czasu, ani ochoty słuchać, neio interesuje sie a juz na pewno nie tłumaczy i radzi(juz na pewno nie sama z siebie). jak mi sie jeszcze cos przypomni - dam znac. NIE POLECAM! Odpowiedz Link
babeta1 Re: Barbara Wyszomirska - Ortofan, Warszawa 03.11.06, 10:04 Ja zalozylam aparat wlasnie u doktor Wyszomirskiej. Doktor jest bardzo mila ale faktycznie baaardzo zapracowana, mi aparat zakladala wlasciwie asysytentka, doktor tylko kontrolowala co pewien czas sytuacje a osobiscie przykleila zamki. Sam sposob i plan leczenia jest oczywiscie autorstwa dr Wyszomirskiej wiec to jest najwazniejsze, oczywiscie wolalabym, zeby sama zakladala aparat (chodzi mi o to wieloletnie doswiadczenie!) mam nadzieje, ze przy nastepnej wizycie to wlasnie ona poprzykreca to co trzeba! Odpowiedz Link
harpia_brzydula Re: Barbara Wyszomirska - Ortofan, Warszawa 23.07.09, 13:46 Całkowicie się z tobą zgadzam. Twój tekst czytałam jak własny. Pani doktor kompletnie, choć z uśmiechem na twarzy, ignoruje twoje wątpliwości, a chęc dowiedzienia się czegoś o dalszym przebiegu leczenia zbywa miną lub informacją, że przecież zmiany są widoczne i dalej leczymy..... Jestem zgegustowana. Wydałam na lecznie (trwa już 1,5 roku) lekko ponad 6 tys. zł, a każda kolejna wizyta napawa mnie jedynie lękiem, jak długo jeszcze. Zastanawiam się nad zmianą lekarza prowadzącego - nie wiem tylko jakie są możliwości, aby otrzymać całą dokumentację mojego dotychczasowego leczenia. Czy ktoś tego próbował? Odpowiedz Link
klotylda5 Re: Barbara Wyszomirska - Ortofan, Warszawa 24.05.10, 23:06 Ta Pani jest po prostu fatalna. Brak szacunku do pacjenta. Zero informacji w sprawie leczenia, trudno sie oprzec wrazeniu ze kazde pytanie ktore się do niej kieruje jest przyczyna jej poirytowania. Praktycznie wszystko robią asystentki...To za ich doswiadczenie sie tam paci, a nie za doświadczenie Wyszomirskiej. Zdecydowanie odradzam. Odpowiedz Link
tricia23 Marta Radziejewska- Dental Medic 10.03.05, 18:17 napisała: moniaolo POLECAM dr Martę Radziejewską - Dental Medic, ul. Kabacki Dukt 16(przy samej stacji metra Kabaty) tel. 3216555, profesjonalna, miła, rozsądne ceny. napisała:margollina Tak jak moje poprzedniczka polecam gorąco dr Martę Radziejewską- kompetentna, bardzo dokładna , a przy tym niezmiernie sympatyczna. I ceny- jak na Warszawę - całkiem niskie (wprawdzie aparat zdjęłam 1,5 roku temu, ale od tego czasu ceny na pewno drastycznie sie nie zmieniły). Odpowiedz Link
tricia23 Re: Marta Radziejewska- Dental Medic 10.06.05, 10:49 • joanna.nl 22.04.2005 10:07 no właśnie, jak w temacie. ceny, atmosfera? będę wdzięczna za każde info. • umaa 27.04.2005 13:04 jak najbardsziej polecam, leczyla sie u niej juz dawno, zaczelam jeszce na ordynackiej a skonczylam, na kabatach • moniaolo 05.05.2005 12:59 Podobnie jak umaa zaczęłam na Ordynackeij, skończyłam na Kabatach. Bardzo miła, fachowa. Warto! Napewno będziesz zadowolona. Odpowiedz Link
ulakoszula Re: Marta Radziejewska- Dental Medic 24.06.05, 16:15 Byłam u dr Radziejewskiej na pierwszej wizycie i wyszłam bardzo zadowolona. Wszystko mi powiedziała od razu, więc nie miałam żadnych dodatkowych pytań. Za aparat mogę zapłacić w ratach. Odpowiedz Link
ulaborowa Re: Marta Radziejewska- Dental Medic 10.03.06, 16:09 gorąco polecam klinikę Pani Marty - zawsze sympatycznie, miła obsługa, ceny rozsądne a co najważniejsze efekty leczenia fantastyczne. Odpowiedz Link
foremka Re: Marta Radziejewska- Dental Medic 26.10.06, 11:23 stanowczo odradzam klinikę Pani Marty Radziejewskiej- brak specjalizacji ortodontycznej niestety widac i czuć, krótko mówiąc wysokie ceny i miła obługa nie poparte fachowością. Po porównaniu wyniku konsultacji u tej Pani z tym co usłyszałam od innych ortodontów, ciesze się, że nie zgodziąłm się na leczenie u Pani Radziejewskiej. radzę kierowac się profesjonalizmem, a nie ładnymi wnętrzmai klinik. pozdrawiam Odpowiedz Link
tricia23 dr Mazur- Prima-Dent 10.03.05, 18:17 Polecam dr Mazura z sieci gabinetów Prima-Dent. Zrobił mi idealny uśmiech, minęły już jakieś 3 lata a ja nadal szczerzę się jak głupia :)) Odpowiedz Link
pisanka8 Re: dr Mazur- Prima-Dent nie polecam 29.06.05, 11:21 Mazur dobrze zrobił mi tylko zabki z przodu, ale nie zna sie na Hyrexie. Coś źle zrobił, bo mi teraz tylne zęby do siebie nie pasują. Masakra! Odpowiedz Link
tricia23 dr Samborska z Class-Dentu na Ogrodowej 10.03.05, 18:18 Polecam dr Samborską z Class-Dentu na Ogrodowej (Centrum). Poprawiała mój zgryz i koleżanki, każda z nas miała inne problemy, ale u obu efekt jest bardzo dobry. Ceny rozsądne (zakładałam górę z przezroczystymi zamkami w 2002 za 1700 zł, metalowe były wtedy za 1300), bez możliwości rozłożenia na raty. Wizyta sama w sobie 40 zł + koszty wymiany łuku i innych ustrojstw. Płytka retencyjna kosztowała półtora roku temu 300 zł. Odpowiedz Link
pucek77 Re: dr Samborska z Class-Dentu na Ogrodowej 07.02.06, 10:27 Czy mogę prosić o namiary na dr Samborską? niestety nie mogę znaleźć telefonu do class dent (nie ma w biurze numerów) Odpowiedz Link
tricia23 dr Anna Barucha-Kępka z Bytomia 10.03.05, 18:19 Pani dr Anna Barucha-Kępka z Bytomia!!! ul. Wrocławska 36 Przemiła i profesjonalna Odpowiedz Link
basiulka41 Re: dr Anna Barucha-Kępka z Bytomia 05.02.10, 17:29 Witam, chciałabym się dowiedzieć czegoś więcej o dr Annie Barucha Kępka. Interesuje mnie głównie czy jest dobrym specjalistą i cennik. Będę bardzo wdzięczna za odpowiedź. :) Odpowiedz Link
tricia23 dr Krupa przyjmuje w Help-ie w centrum 10.03.05, 18:19 Polecam dr Krupę, przyjmuje w Help-ie w centrum, ma tez gabinet prywatny,ale nie wiem gdzie. Sympatyczna, kompetentna osobka, chodze do niej juz rok i mi pasuje:) Łuk górny kosmetyczny kosztował 1800, dol metalowy 1200, wizyty róznie, ale mniej niz 100 zł. Odpowiedz Link
tricia23 dr Katarzyna Łoza-Sołtyk, Soldent 10.03.05, 18:20 dr Katarzyna Łoza-Sołtyk, Soldent - na razie jestem bardzo zadowolona Odpowiedz Link
acselektronik Re: dr Katarzyna Łoza-Sołtyk, Soldent 06.08.06, 14:42 Ja także. Profesjonalna obsługa. Odpowiedz Link
andrzejwawa1 Katarzyna Łoza-Sołtyk, Soldent -bez specjalizacji! 08.08.06, 11:29 Mam wątpliwości czy profesjonalna.Pani dr nie ma uprawnień, czyli specjalizacji z ortodoncji. Sprawdź sobie tu, starczy wpisać tylko imię i nazwisko pani dr. www.nil.org.pl/xml/nil/rejlek/hurtd Odpowiedz Link
krishka Re: Katarzyna Łoza-Sołtyk, Soldent -bez specjaliz 09.08.06, 18:44 Też szukam dobrego ortodonty i też wcześniej sprawdzałam na stronie Naczelnej Izby Lekarskiej, czy ma uprawnienia. Potem, z ciekawości, wrzuciłam parę nazwisk znajomych lekarzy, co do których mam absolutną pewność, że specjalizację mają. I w co najmniej dwóch przypadkach okazało się, że baza jest niezaktualizowana. Może w przypadku pani Sołtyk także? Jeśli chodzi o moje poszukiwania - byłam na konsultacji w Dental-Med na Hożej u pani Michalskiej i w Soldencie u pani Sołtyk. Mam jeszcze umówione w dwóch miejscach (na pl. Dąbrowskiego i w Hansa-Med na Klonowej), ale odwołam, bo zdecydowałam się na Soldent. W Dental-Medzie niby było ok, ale jakoś tak nie odniosłam stuprocentowo pozytywnego wrażenia. Mam wrażenie, że pani doktor specjalizuje się w protezach, a aparaty to tak przy okazji. Nie wytłumaczyła mi dokładnie, co i jak chciałaby robić. Wycenę CAŁEGO leczenia (czyli aparat+diagnostyka+wizyty+retencja itp.) zrobiła mi w dużym przybliżeniu na wyraźną moją prośbę (a i tak nic nie powiedziała, że na początek muszę zapłacić kilkaset złotych za wyciski, zdjęcia i plan leczenia), nic nie powiedziała o płytkach retencyjnych, a to przecież też są pieniądze. Pewnie się czepiam i nie przeczę, że być może ta pani zna się na rzeczy i paru osobom wyprostowała zęby, ale intuicyjnie jej nie zaufałam. Dzisiaj byłam w Soldencie i naprawdę jestem zadowolona. Sam fakt, że jako nieliczni w Polsce robią aparaty lingwalne (od wewnętrznej strony zębów), coś chyba znaczy. Ja wprawdzie chcę aparat tradycyjny, ale skoro robią rzeczy o takim stopniu skompliowania, jak aparat lingwalny, to chyba tym bardziej muszą mieć opracowane i wyćwiczone metody tradycyjne. Jako że miałam już zrobione wcześniej zdjęcia (pantomogram i boczne głowy), pani doktor mogła już ocenić, jak duża jest wada i czy konieczne będzie usuwanie jakichś zębów (na szczęście nie trzeba). Powiedziała mi dokładnie o wszystkich kosztach i rodzajach aparatów. I nie namawiała mnie na najdroższe, kryształowe, a wręcz powiedziała, że przy mojej wadzie zgryzu najodpowiedniejsze będą metalowe, lub porcelanowe na górę, a metalowe na dół. Od razu pobrano mi wyciski zębów i wstawiono separatory, a za dwa tygodnie BĘDĘ MIAŁA BLACHY!!! Z innych ortodontów - koleżanka polecała mi dr Wilmańską (nie wiem, czy dobrze zanotowałam) z Perfekt-Med na pl. Dąbrowskiego (jak pisałam, też miałam tam iść na konsultację, ale zostanę w Soldencie). Koleżanka już aparat zdjęła i ma naprawdę piękne, proste i białe zęby. Ceny tam chyba nie odbiegają od "średniej warszawskiej", czyli 1500 za łuk metalowy, 2000 za porcelanę. Pozdrawiam, K. Odpowiedz Link
pacjent_1979 Re: Katarzyna Łoza-Sołtyk, Soldent -bez specjaliz 20.04.09, 21:16 wiesz co? ja moge Cie tylko ostrzec przed naciagarstwem jaki uprawia sie w soldencie.moze bedziesz miala okazje przekonac sie sama. zastanawiam sie czy nie bylem pierwszym przypadkiem ktory leczyla, sadzac po wyniku jej leczenia. utopione pieniadze i brak efektow!!! czlowiek mysli,ze sie poprawi, ale nic z tego - gorzej niz bylo... mam nadzieje, ze Twoj przypadek bedzie inny. co mi z tego ze ludzie sa tam mili, jak musze szukac kolejnego specjalisty??? Odpowiedz Link
foona Re: Katarzyna Łoza-Sołtyk, Soldent -bez specjaliz 08.07.09, 15:10 potwierdzam. leczę się tam od ponad 3 lat i końca nie widać!!!! A wada była naprawdę niewielka!!! miało być max. 1,5 roku. Ponadto pernamentne oczekiwanie na wizytę (mimo umówionej godziny!!!) zapisywałam się na leczenie do p. Łozy - Sołtyk a nie do jej asystentek, które mnie zazwyczaj obsługują (dr. Sołtyk wpada na 3 min i wydaje im polecenia)! Fabryka biznesu!!! Liczy się kasa! Jej miły uśmiech i atmosfera profesjonalizmu nie rekompensują braków postępów w leczeniu! niekompetentny (małoletni) personel w recepcji! Atmosfera koleżeństwa w pracy przekłada się na jokoś Odpowiedz Link
pacjent_1979 Re: dr Katarzyna Łoza-Sołtyk, Soldent 20.04.09, 21:08 nie polecam,nie polecam i jeszcze raz ostrzegam przed leczeniem w tej klinice: kolejki, pospiech ortodonty (brak czasu dla pacjenta- reszte zawsze robi ktos inny, bo na nastepnym fotelu juz czeka kolejny pacjent), odpadajace zamki, kupa utopionej kasy i przede wszystkim brak efektow, jesli nie gorsze niz przed zalozeniem aparatu... mam nadzieje, ze bedziecie miec inne doswiadczenia. Odpowiedz Link
konwalia02 Re: dr Katarzyna Łoza-Sołtyk, Soldent 08.06.09, 00:34 Czytam i czytam te posty, włosy zaczynają mi się jeżyć.Zaczynam teraz doceniać Dr Kosińską i Dr Rawicką z Kliniki Promed. Nie wysługują się w pracy asystentkami, leczą same od A do Z i nie naciągają na kasę, są życzliwe dla pacjenta. Czemu godzicie się na złe traktowanie i obsługę asystentki Odpowiedz Link
renjja Re: Dr Wierusz,warszawa 15.03.05, 14:32 Centrum stomatologii i ortodoncji przy wybrzezu gdańskim. Placówka panstwowa ale za kase przyjmuja wszystkich.Fachowość na najwyższym poziomie.jedyna wada to oczekiwanie na wizytę. A ceny?? hmm,za 2 łuki w tym jeden porcelanowy ok 2500,wizyta kontrolna 120 zł polecam ale tylko dr wierusz bo ta sprawdziłam nie tylko ja Odpowiedz Link
eleonorka1 Re: Dr Wierusz,warszawa 13.04.05, 14:51 Nie polecam Dr. Wierusz, wpisałabym ją na czarną liste. Jest nastawiona wyłacznie na kasę, ma gdzieś pacjentów, o efektach leczenia nie wspomnę. Ja przeniosłam sie po 1,5 roku do innego ortodonty. Pani doktór nie chciała wydać mi mojej dokumentacji: zdjęć, wycisków, karty, a przecież za to płaciłam. Odpowiedz Link
lszulim Re: Dr Wierusz,warszawa 06.07.06, 12:25 nie wiem dlaczego wyslalas pod adresem Dr Wierusz tyle oszczerstw. Ja lecze sie u Pani doktor od czerwca zeszlego roku, jest bardzo ciepla kobieta, z profesjonalnym podejsciem do pacjenta. Zdecydowanie polecam. Odpowiedz Link
the_glass_beat_game Re: Dr Wierusz,warszawa 20.09.07, 09:16 Witam, Niestety muszę się zgodzić z poniższym . Osoba bardzo antypatyczna, miła była na początku, ale kiedy nie może sobie poradzić z problemem zaczyna wyżywać się na pacjencie zamiast mieć pretensje do siebie. Ogólnie baaardzo nie polecam. Zmieniam ortodontę na innego i mam nadzieję, że nie będę mała problemów z pobraniem dokumentacji. Odpowiedz Link
nikolina82 Re: Dr Wierusz,warszawa 23.01.09, 15:23 widać w miarę upływu czasu nic się nie zmienia.. zaczęłam się leczyć u wyżej wymienionej Pani dr na drugiej wizycie, kiedy tak naprawdę w dalszym ciągu nie potrafiła mi powiedzieć jak będzie u mnie wyglądało leczenie była skłonna zapisać mnie na kolejną wizytę (każda 200,-) jednak zaprotestowałam i spytałam czemu.. to się okazało o co chodzi tej kobiecie.. kasa! chciała mi założyć aparat, bez weryfikacji czy aby na pewno wszystkie zęby są już wyleczone.. okazało się oczywiście, że 3 zęby nadają się do leczenia, a założenie aparatu skutecznie by utrudniło leczenie.. nosiłam separatory 2 tygodnie jak się okazało zupełnie bez sensu.. można je założyć na kilka dni przed wizytą a nie na tak długo.. moją nieprawidłowością jest szparowatość i nie wymagało aż tak długiego mojego męczenie w separatorach.. nic to! wesoło się zaczęło robić jak chciałam 'wypożyczyć' dokumentację, pani przez telefon stwierdziła, że mogę przyjść i mi wyda i już wtedy słychać było, że to się nie podoba.. a jak się zjawiłam to się okazało, że jak nie ma mojej dr prowadzącej to nie może mi wydać.. następnie, że najpierw musiałaby dać technikom do 'skserowania'.. kłótnią niestety udało mi się dostać coś, co od początku należało do mnie! cieszę się, że moja przygoda zakończyła się jeszcze przed założeniem aparatu i nie przepłaciłam.. bo ceny są wygórowane.. pacjentów traktuje się jak zwierzęta przed przyjęciem do weterynarza.. w tzw. gabinecie nie oddzielonym niczym poza kotarą szklaną od tzw. poczekalni stoją 3 fotele.. więc teoretycznie idzie taśmowo.. pacjentem zajmują się asystentki a główna pani dr pije kawę.. poczekalnia to 3-4 krzesła dostawiane w miarę jak pojawiają się kolejni pacjenci, skutecznie utrudniając wyjście do toalety czy w ogóle wyjście z tego miejsca.. bardzo mocno nie polecam! Odpowiedz Link
tricia23 Orto z W-wy 10.06.05, 10:34 Poprzenosze kilka wątków do jednego bo masa wątków waznych jest na samym końcu forum. • wisienka7 13.09.2004 14:29 cześć,napiszcie do jakich ortodontów polecilibyście w wa-wie i ile płacicie za wizytę, jest to dla mnie bardzo ważne ponieważ chcę zmienić swojego • kwiacia1 13.09.2004 16:42 Barbara Wyszomirska - Ortofan, Enelmed. 2200 za ceramiczny. Wizyta za jeden łuk - 130 - 160, za dwa łuki do 240 złotych + (jeśli coś założono dodatkowo) wg cennika. Drogo, ale ufam jej. • ciri77 13.09.2004 23:26 Ja leczę się u dr Piotra Fudelaja i póki co jestem zadowolona. Ceramiczny 2200 łuk, wizyta 200-250 za dwa łuki. www.orto.waw.pl/index.html Jest profesjonalnym, konkretnym i wydaje się, że doświadczonym orotdontą. • wierka 14.09.2004 22:47 w tym samym miejscu co pan Piotr przyjmuje pani dr Ewa Czochrowska. Za jeden łuk metalowy zapłaciłam 1500 zł (przezroczysty kosztował 2000 zł). Wizyty były zazwyczaj po 50 zł, czasem zdarzało się po 100. Polecam serdecznie. Świetna specjalistka i do tego bardzo miła. pozdrawiam Weronika •stassio 26.12.2004 23:34 kiedys przyjmowala w promedzie. jak juz wspomnialem moim zdaniem bardzo dobry wybor. mozna jej ufac. :) •ola7 17.09.2004 14:26 polecam Ci dr Szepietowska, przyjmuje na Koszykowej..jest genialna..goraco Ci ja polecam! Jest kims nie tylko od zalozenia aparatu ale to osba, do ktorej ja moge zadzwonic gdy tylko czulam sie zle , cos mi przeszkadzalo albo chcialam o cos spytac..zawsze byla mila i chetnie pomagala goraco polecam •orchidea11 21.09.2004 18:02 Witam na forum. A jak kształtują się ceny u dr. Szpietowskiej? •ola7 23.09.2004 14:02 ceny sa raczej optymalne i chyba nie z gornej polki, ale najlewpiej dowiedziec sie samemu, bo czasem to pojecie wzgledne. •malusia19 13.12.2004 11:00 Czy mogłabys Olu podać jakieś bliższe namiary na tę panią dr. Szepietowską ?? Szukałam ale nic nie mogę znależc na temat tej ortodontki. Mógł by to być np. adres albo chociażby telefon. Z góry dziękuję :) • ortodonta - W-wa Kabaty moniaolo 19.10.2004 08:58 Ja zapłaciłam 1500- dół i 1700 dół - aparat tzw. estetyczny.Wizyty od 60 zł do 200(ale zapłaciłam tylko 2 razy) - najczęściej 100-150 zł. Za 2 m-ce zdejmuję aparat - noszę od 03.2003. Polecam sympatyczną dr Martę Radziejewską tel.321.65.55. • pogorzelska1 19.10.2004 09:42 ja leczę się w Denta Lif-ie na Wiktorskiej, przy Puławskiej u doktor Lizak. Noszę aparat metalowy o dziwo, bardzo ładny, zapłaciłam za jeden łuk 800 zł i za drugi tak samo. Wizyty są od 180 do 240 zł ale ta najdroższa cena jest przez to, że będę miała implanty ortodontyczne. Póki co nie zapłaciłam jeszcze za żadną wizytę. • agnieszkak10 11.11.2004 19:59 Vita Dent, al. Jana Pawla Dr Dobrowolska, cena wizyty 50 zl apaprat metalowy 1200 pln eksapnder 150 pln. • ewa9934 22.12.2004 11:59 Ja lecze sie u dr Anny Wierusz na Ząbkowskiej Ceny to (chyba teraz) 2300 za gore 2000 dol 120-160 wizyty zalezy czy 1 czy 2 luki Jestem zadowolona • zgardzia 22.12.2004 14:06 Ja polecam dr Fudaleja!! Odpowiedz Link
tricia23 Orto z W-wy dr Kasprzak kto zna ? 10.06.05, 10:45 Dr Kasprzak z Periodent w wawie znacie? Autor: lena.so Data: 25.04.2005 14:37 ------------------------------------------------------------------------------- Hej, byłam na pierwszej wizycie u ortodonty w klinice Periodent w Warszawie. Przyjmował mnie dr Kasprzak. Czy wiecie coś na jego temat? Zaproponował mi nietypowe leczenie - najpierw aparat na zęby, a dopiero potem wyrwanie dwóch 5-tek, że niby wtedy łatwiej zęby się przesuwają bo rana jest świerza i szybciej to wszystko idzie. Co Wy na to? Odpowiedz Link
tricia23 Orto z W-wy- bezpłatne konsultacje ? gdzie 10.06.05, 10:54 Autor : bebs 15.04.2005 22:32 Czy ktoś orientuje się gdzie w Warszawie jest gabinet ortodontyczny, w którym pierwsza wizyta - konsultacja - jest bezpłatna. Czy jest to w ogóle w stolicy powszechne? • joanna.nl 19.04.2005 11:53 dental medic, kabacki dukt 16, 321 6555, doktor marta radziejewska Odpowiedz Link
babeta1 Re: Orto z W-wy- bezpłatne konsultacje ? gdzie 29.04.06, 10:23 tricia23 napisała: > Autor : bebs 15.04.2005 22:32 > > Czy ktoś orientuje się gdzie w Warszawie jest gabinet ortodontyczny, w którym > pierwsza wizyta - konsultacja - jest bezpłatna. Czy jest to w ogóle w stolicy > powszechne? > > • joanna.nl 19.04.2005 11:53 > > dental medic, kabacki dukt 16, 321 6555, doktor marta radziejewska > To nieprawda, wlasnie zadzwonilam tam i okazalo sie, ze konsultacja kosztuje 100zl! Odpowiedz Link
lania84 Czy ktos zna DentalMed na ul.Hożej Warszawa? 15.12.06, 17:53 planuje załozyc tam aparat Damona ale juz sma nie wiem..:( Odpowiedz Link
m-ba POLDENTAL jak tam jest? 23.08.07, 04:34 możecie trochę powiedzieć więcej o POLDENTALU? czy ktoś zakładał u nich aparat? Odpowiedz Link
tricia23 Kraków ? 10.06.05, 11:10 Autor : neta55 05.11.2004 23:01 Chcę założyc sobie aparacik, lecz nie wiem któremu orto zaufać. Może ktoś z Was zna dobrego orto? • aribeth7 11.11.2004 09:14 Pani doktor Anna Zalewska, Specjalistyczne Centrum Diagnostyki i Leczenia Wad Zgryzu "ORTOPRAXIS", ul. Benedykta 10. Leczę się u niej od jakiegoś czasu i jestem zadowolona. Ale zadrutować się nie dałam, dostałam wyjmowany aparacik:) • inezja21 11.11.2004 14:48 Doktor Kral (pani), w Eurodencie na pl.Biskupim,tel.6345893. • karola211 13.11.2004 Ja lecze się u dr. Buczko na Urzędniczej i jak narazie jestem zadowolona. Mimo, że aparat noszę dość krótko już jest zauważalna widoczna poprawa. Dodam jeszcze, że mam bardzo poważną wadę, której leczenia nie chciało się podjąć czterach lekarzy u których byłam wcześniej. • domciag 08.11.2004 19:19 dr słós przyjmuje w czwartki i pt na ul. sw.sebastiana 22 (chyba, nr musze sprawdzic) od 15 do 20 ( praktycznie wychodzi po 21) cena luku metalowego - 1800 estetycznego - podobno 2500 (ja mam metalowy gora, dol) wizyta - 50 zl bez wzgledu co bedzie robic, czy zmieni ci tylko gumki, czy bedzie robic wycisk. (raz zaplacilam 80 - ale wtedy musial mi sciagnac pierscien i przycementowac go od nowa) proponuje jednak zadzwnic w okolicach 17-18 czyli czwartek, piatek... bo od pn do srody tam stomatolodzy urzeduja... • malgos_76 09.11.2004 18:14 Hej, polecam tego lekarza, tzn doktora Stós, co prawda u Niego się nie leczę ale ponoć jest bardzo dobrym i chyba nie za tanim specjalistą. I terminy u Niego długie, zdaje sie. • embort 03.12.2004 19:39 Cześć, Ja też próbowałam się dostać do tego ortodonty z Sebastiana (polecił mi go dentysta) ale... Pierwszy możliwy termin był bardzo odległy i bez możliwości wyboru ale oczywiście nie marudziłam. Tamtem dzień zorganizowałam sobie pod kątem wizyty ale niepotrzebnie. Bo w poczekalni był tłum ludzi i okazało się, że mimo ustalonych godzin w poczekalni się po prostu koczuje. To poszłam stamtąd bo akurat nie mogłam czekać. Może i miałam pecha. Nie wiem, potem już nie próbowałam. Nie polecam też dr Dróżdż (?)(ul. Świętokrzyska). Wizyta u niej mnie przeraziła. Za to z całą odpowiedzialnością polecam gabinet Ortopraxis na ul. Benedykta (Podgórze) i dr Zalewską. Poleciła mi ją znajoma i jestem baaaardzo zadowolona. Pozdrawiam,Basia • ewa9930 13.12.2004 09:45 drogie Panie. po wysłuchaniu i przeczytaniu różnych opinii nt ortodontów ,tminów, spędów w poczekalniach itd., zwątpiłam, czy jest sens leczyć się. Tymczasem zaintrygowała mnie osoba forumowego orto. Szczególnie to, że facet jest konkretny i chyba wie o czym mówi. Kilku orto u których byłam nie do konca byli zdecydowani co ze mną zrobiś, raczej wyglądało to na wielką improwizację. W ten oto sposób wylądowałam w Zakopcu. Pan dr, dalej był konkretny i rzeczowy. Wyjaśnił mi na czym polega moja wada, przedstawił plan leczenia, kosztorys, czas i zaznaczył cel do którego dążymy, czyli jak mają być ustawione zęby po leczeniu. Aparat mam od dwóch miesięcy i jestem b. zadowolon tym bardziej, że co miesięczne spacery po Krupówkach są miłym urozmaiceniem. pozdrawiam i życzę powodzenia. Warto poczytac o orto krakowskich : forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=14607197&v=2&s=0 Odpowiedz Link
tricia23 Re: Kraków ? dr Buczko ? 10.06.05, 11:15 irysek_26 11.02.2005 16:55 Czy ktoś leczy sie u pani M. Buczko na Urzedniczej? Jeśli tak to napiszcie swoje opnie na temat leczenia. z góry dziękuje. Pozdrawiam • malgos_76 11.02.2005 Z tego co przeczytałam na tym wątku forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=61&w=14607197&v=2&s=0 odradzają tę panią doktor. Odpowiedz Link
tricia23 Re: Kraków ? dr Mycek kto się leczy ? 10.06.05, 11:17 Autor: mombik2 Data: 08.02.2005 12:58 ------------------------------------------------------------------------------ MAM TAKIE PYTANIE CZY kTOŚ LECZY SIE MOŻE U DR. ELŻBIETY MYCEK " ODONTOS" W KRAKOWIE JEŚLI TAK RPOSZĘ O OPINIĘ NA JEJ TEMAT, DRUGIE MOJE PYTANIE CZY GUMKI W APARACIE METALOWYM MUSZĄ WYSTEMPOWAĆ JEŚLI NIE TO JAKI JEST ŚREDNI KOSZT SPRAWIENIA SOBIE ICH. PROSZE O ODPOWIEDZ Odpowiedz Link
tricia23 Re: Kraków ? dr Zalewska 10.06.05, 11:49 • dr Anna Zalewska ,Kraków wodzu3 25.03.2005 17:38 Mam zamiar wybrać się do ortodontki Anny Zalweskiej,możecie mi napisać co o niej sądzicie?,czy warto u leczyć się w jej gabinecie?? • mariolka000 29.03.2005 10:41 Leczę się u dr. Zalewskiej i uważam że naprawdę świetnie trafiłam. Jest baaardzo sympatyczna i naprawdę zna się na rzeczy. Polecam ;) • dr Anna Zalewska ,Kraków lijana 04.04.2005 18:54 ja też sie u niej lecze jest bardzo fajna. Miła, sympatyczna, zawsze usmiechnieta i zawsze wizyta jest o umowionej godzinie nigdy nie czekałam. Jest dobrym fachowcem. Polecam :) Odpowiedz Link
pannap Re: Kraków ? dr Zalewska 21.02.08, 20:11 ja też polecam Panią Anię Zalewską. Jest rewelacyjna. Przede wszystkim dba o dobro pacjenta Odpowiedz Link
tricia23 Re: Kraków ? dr Szklarska 10.06.05, 11:55 mariolka000 22.03.2005 16:09 Kiedys leczyłam się u Szklarsiej i nie polecam raczej. Kazała mi wyrywać 4 zdrowe zęby, podczas gdy okazało sie to nie potrzebne, poza tym w innym gabinecie potraktowano mnie duzo sympatyczniej. Odpowiedz Link
tricia23 Kraków, dr. Kapera 13.06.05, 08:51 • kryrog 13.03.2005 18:18 Polecam ortodontę w Instytucie Stomatologii w Krakowie ul.Montelupich chyba nr 9, w każdym razie ten budynek obok aresztu .Ja mam tam założone 2 łuki od 14 miesięcy, koszt założenia całego aparatu 3.000 zł, wizyty niedrogo 40 zł .Opieka profesjonalna, cierpliwa / a należę chyba do najstarszych pacjentek /. Tylko jest jedna niedogodność , mianowice trzeba przy każdej wizycie odczekać ok. 2 . Pozdrawiam • iza_crazy 13.03.2005 19:48 dr Piotr Kapera ,Bieżanów - uwielbiam tam jeżdzić:))) a cieszy sie też bardzo dobrą opinia jeden z naj w krk cena za 1 łuk przeźroczysty 2200, wizyty kontr 70:]] • kryrog 14.03.2005 17:26 + odpowiedz właśnie u pana doktora Piotra Kapery leczę się w Instutucie na Montelupich. • iza_crazy 14.03.2005 21:42 athabasca na twoim miejscu nie mialabym watpliwosci...:P Piotruś! Piotruś! :P • kenya1 15.03.2005 17:19 Rowniez lecze sie u dr.Kapery i warto- jak juz pisala moja poprzedniczka- to jeden z najlepszych ortodontow w Krakowie. Aparat kosztowal mnie 3 tys.zl, miesieczne wizyty 100zl.Jezeli rzeczywiscie szukasz dobrego specjalisty, to naprawde szczerze polecam.Pozdrowienia :) Odpowiedz Link
arelkaa1 Re: Kraków, dr. Kapera 23.02.06, 16:20 hej. Możecie mi podać nr tel do dr Kapery. Bardzo prosze. Albo może zna ktoś taniego ortodonte w krakowie. I może sie orientuje ile kosztuje u dr Kapery aparat estetyczny i czy rozkłada na raty Odpowiedz Link
wikaaa1 Re: Kraków ? 22.03.07, 21:45 hej czy ktoś w krakowie leczy/leczył sie u dr Urszuli Niewiarowskiej?przyjmuje przy ul. Wawelskiej Odpowiedz Link
wikaaa1 Re: Kraków dr Urszula Niewiarowska ? 22.03.07, 21:47 wikaaa1 napisała: > zapomnialam napisac tytułu:)hej czy ktoś w krakowie leczy/leczył sie u dr Urszuli Niewiarowskiej?przyjmuje > przy ul. Wawelskiej Odpowiedz Link
tricia23 Legnica 10.06.05, 11:20 Autor : redcherry Traugutta 11/1, dr Pisarska, gorąco polecam Odpowiedz Link
tricia23 dr Piotr Kapera/ KRAKÓW 10.06.05, 11:30 • dr Piotr Kapera/ KRAKÓW aparatka88 18.01.2005 15:13 + odpowiedz Jest to pan ortodonta z krakowa dokładniej z bieżanowa bodajrze.dostałam namiary czy ktos moze sie u niego leczy ? Chciałabym sie dowiedziec mniej wiecej o ceny wizyt i ogolnie jaki jest pan doktor hehe :) • Re: dr Piotr Kapera/ KRAKÓW lukka 18.01.2005 16:15 + odpowiedz Ja też chciałabym się czegoś więcej o nim dowiedzieć, głównie od osób które się u niego leczyły. Znalazłam o nim parę (dokł. 2) pozytywnych opinii na forum. Byłam też na pierwszej wstępnej konsultacji. Pan Dr robi pozytywne wrażenie, jest rzeczowy i konkretny, ma profesjonalnie urządzony gabinet. Ceny podobne jak wszedzie - chyba 1500 czy 1600 za łuk metalowy, 2200 za kryształowy, cen wizyt nie pamiętam (odwiedziłam w sumie 4 ortodontów). Tyle co ja mogę Ci powiedzieć, a chętnie poznam opinie osób które się u niego leczą / leczyły. • Re: dr Piotr Kapera/ KRAKÓW basbas 28.01.2005 20:27 hej dziewczyny! ja lecze sie u dr Kapery. zalozyl mi aparat 1,5 miesiaca temu. Leczenie przebiega bardzo milo. Jest to bardzo mily i rzeczowy czlowiek a przede wszystkim swietny FACHOWIEC. Jeden z najlepszych w Krakowie, o ile nie najlepszy. Polecil mi go moj dentysta, ktory jest wybitnym stomatologiem i mam do niego zaufanie w 100%. Z reszta ten moj lekarz, leczy u dr Kapery swoje dzieci. Ja zalozylam sobie aparat krysztalowy i nie mam z nim najmniejszych problemow. Za jeden luk zaplacilam 2200zl. Kazda wizyta kosztuje 100zl. Jesli macie jeszcze jakis pytania to sluze pomoca. Polecam z calego serca i serdecznie pozdrawiam. • Re: dr Piotr Kapera/ KRAKÓW iza_crazy 29.01.2005 12:54 heja basbas! leczymy sie u tego samego orto i mamy takie same aparaciki:D ja mam dopiero od połtora tygodnia i też jestem baaardzo zadowolona:D .Jestem tego samego zdania ze pan doktor jest świetnym fachowcem i zna sie na rzeczy :) pozdrowionka papapapa:* • Re: dr Piotr Kapera/ KRAKÓW lukka 29.01.2005 18:53 Dziewczyny! Widzę, że leczycie się u dr Kapery od niedawna. Ja zamierzam zacząć za parę m-cy. Chętnie się dowiem o rezultatach waszego leczenia za jakiś czas, więc napiszcie za 2-3 m-ce jak Wam idzie. Aha, napiszcie jeszcze, ile macie lat (ja 27), czy miałyscie wyrywane zęby (mi to na pewno grozi) i czy oprócz aparatu macie jeszcze jakieś inne ustrojstwa w buzi - typu łuki na podniebieniu. Podrawiam • Re: dr Piotr Kapera/ KRAKÓW iza_crazy 29.01.2005 20:35 + odpowiedz ja mam niecałe 17 lat.zębów nie miałam wyrywanych bo i taK mam ich bardzo mało. nigdy nie miałam piątek i jednej czwórki(brak zawiązków:/)pozatym jak byłam młodsza kilka dobrych lat temu leczyłam sie juz aparatem weic mniej wiecej ustawił mi ząbki ale przez moje lenistwo i głupote bardzo zadko go nosiłam w koncu mama sie wkurzyła i przestała ze mna chodzic na wizyty kontrolne.Teraz mam kryształkowy aparacik wszystkim sie podoba:)słysząłam nawet ze jest sexi:P.nie mam zadnych dodatków a nawet pierścieni.mam tylko zamki poprzyklejane. pozdrawiam też jak cos to piszcie na gadu:D • Re: dr Piotr Kapera/ KRAKÓW iza_crazy 06.02.2005 15:47 hejo to ja:)) mam prośbe napiszcie mi numer do dr Piotra bo zgubił mi sie a chciałam polecić koleżance.nio to tyle papa:* • Re: dr Piotr Kapera/ KRAKÓW lukka 09.02.2005 17:54 dr Piotr Kapera/ KRAKÓW tel. (12) 659 03 82 Odpowiedz Link
gosik7505 Re: dr Piotr Kapera/ KRAKÓW 01.07.05, 09:38 czy ktoś zna numer telefonu komórkowego dr Kapery? Odpowiedz Link
tricia23 Wrocław 10.06.05, 11:39 Autor: Andrzejek23 Centrum Ortodontyczne, ul. Parafialna 57, www.ortho.pl Odpowiedz Link
tricia23 Re: Wrocław 13.06.05, 08:59 • centrum ort we wroclawiu - ul. parafialna jessica84 20.01.2005 00:17 witam wszystkich serdecznie:) czy ktos z Was zakladal moze aparat we wroclawiu na parafialnej? chcialabym sie dowiedziec jakie maja ceny bo slyszalam ze sa naprawde swietni w tym co robia + bardzo mila atmosfera. pozdrowionka:)!! • Re: centrum ort we wroclawiu - ul. parafialna andrzejek23 20.01.2005 10:39 + odpowiedz Ja u nich zalozylem i jestem naprawde pod wielkim wrazeniem fachowosci i nastawienia do pacjenta. Atmosfera super! A jesli chodzi o cene to roznie jest, u mnie wyszlo taniej niz u innych. Aparat (oba luki) 1700 a potem 160 za kazdy miesiac leczenia, niezaleznie od ilosci wizyt, ktore na poczatku sa co kilka dni, a potem co trzy tygodnie. Retencja jest uzalezniona od danego przypadku. Albo aparat ret. 250, albo retainery 250, albo nic albo wystarczy wyrwanie 8ek. To wychodzi dopiero po leczeniu. Pozdrawiam! • Re: centrum ort we wroclawiu - ul. parafialna jessica84 25.01.2005 14:08 + odpowiedz Dziekuje Ci Andrzejku bardzo za informacje. Wlasnie tak sobie obliczalam wszystko i rzeczywiscie takie warunki sa znacznie korzystniejsze:)w prawdzie jestem z Leszna a nie z Wroclawia ale tutaj boje sie isc do jakiegos ortodonty bo np. jeden z nich stwierdzil ze zdjecia sa zupelnie niepotrzebne, drugi zapytal mi sie zdjecia czego!!! co wiecej za rok sie przeprowadzam wiec byloby to zupelnie bez sensu dojezdzac z Wrocka do Leszna. A jaki masz aparat? metalowy, porcelanke, krysztal? i czy orientujesz sie moze jak sie ceny zmieniaja w zaleznosci od rodzaju? jeszcze raz bardzo dziekuje i cieplutko pozdrawiam:) • Re: centrum ort we wroclawiu - ul. parafialna andrzejek23 25.01.2005 23:40 + odpowiedz Ja mam aparacik metalowy, ale bardzo mi sie podoba, bo zameczki sa takie malutkie, ze az przyjemnie popatrzec:) Zreszta do powazniejszych wad, zwlaszcza zgryzowych, oni polecaja aparaty metalowe, bo mniejsze jest ryzyko awarii, czyli pekniecia porcelanki czy cuś takiego... Porcelanke chetnie zakladaja do wad typowo zebowych, gdzie nie sa wymagane wielkie sily naciagu. A cenowo to nie wiem jak to jest, ale mysle, ze skoro kompletny aparat dla mnie, czyli gora i dol i wogole wszystko kosztowal 1700, to porcelanka moze kosztowac max 2300, bo jakos tak jest ze wychodzi drozej srednio o 30%. Chyba jeszcze umiem liczyc? :)) Ja rowniez pozdrawiam!;) Odpowiedz Link
malenka Re: Wrocław 22.11.05, 11:00 Ja leczę się u doktora Chojnowskiego. Fakt, przyjmuje prawie przy Auchan, ale warto przejechać taki kawał drogi, bo jest naprawdę dobry. Odpowiedz Link
poull Re: Wrocław 16.07.07, 11:36 Ci z Parafialnej rozwalili mi szkliwo na wszystkich zębach. I trudno będzie mi o tym zapomnieć przez raz po raz pojawiającą się próchnicę. Mimo większej niż wcześniej dbałości o zęby psują mi się one teraz 4 razy szybciej. To samo w sobie mogłoby każdego porządnie zdenerwować... Ale jak przypomnę sobie jeszcze w dodatku okoliczności... jak pomyślę, że stało się tak dlatego, bo komuś się po prostu nie chciało tego dobrze przeprowadzić... to nic tylko się wściec... i popaść w rezygnację :-(... Człowiek zdaje sobie sprawę, że nigdzie nie może czuć się bezpiecznie, bez względu na to, ile jest w stanie poświęcić, żeby wszystko przebiegło tak jak powinno. Że nawet w cieszących się najlepszą sławą klinikach może dojść do odwalenia zwykłej chałtury i że stopnie naukowe nie są żadną gwarancją, bo czyszczenie kleju nie jest akurat sprawą kwalifikacji, lecz podejścia, staranności. A jeśli lekarz jest pewien, że pacjent niczego się nie domyśli, to może mu się po prostu NIE CHCIEĆ przeprowadzić czegoś porządnie. Po co ma tracić na to czas, skoro może zamiast tego przyjąć następnego pacjenta? Jeśli chodzi o leczenie zgryzu, to na razie nie mówię nic. Ufam, że to wykonują dobrze, ale nie chciałbym zapeszać. Wydaje mi się, że cofnięcie się efektu leczenia i zaczynanie wszystkiego jeszcze raz, od początku, byłoby gorsze niż zniszczone szkliwo... Uważam, że powinno się odczekać przynajmniej kilka miesięcy od końca leczenia. Ale że ze szkliwem odwalają beznadziejną robotę to fakt. Chciałbym podkreślić jedno, żeby ktoś, kto się tam leczy niepotrzebnie się nie stresował: Potrafią dobrze oczyścić klej - tylko musi im się chcieć. Jeśli chodzi o mnie, to mam rozwalone szkliwo nawet na przednich zębach (widać to dobrze) :-( . Czyli jest to już szczyt niedbalstwa... Nie rozumiem, jak można tak bardzo zlekceważyć czyjeś zdrowie... Odpowiedz Link
poull Parafialna 16.07.07, 11:50 Ci z Parafialnej rozwalili mi szkliwo na wszystkich zębach. I trudno będzie mi o tym zapomnieć przez raz po raz pojawiającą się próchnicę. Mimo większej niż wcześniej dbałości o zęby psują mi się one teraz 4 razy szybciej. To samo w sobie mogłoby każdego porządnie zdenerwować... Ale jak przypomnę sobie jeszcze w dodatku okoliczności... jak pomyślę, że stało się tak dlatego, bo komuś się po prostu nie chciało tego dobrze przeprowadzić... to nic tylko się wściec... i popaść w rezygnację :-(... Człowiek zdaje sobie sprawę, że nigdzie nie może czuć się bezpiecznie, bez względu na to, ile jest w stanie poświęcić, żeby wszystko przebiegło tak jak powinno. Że nawet w cieszących się najlepszą sławą klinikach może dojść do odwalenia zwykłej chałtury i że stopnie naukowe nie są żadną gwarancją, bo czyszczenie kleju nie jest akurat sprawą kwalifikacji, lecz podejścia, staranności. A jeśli lekarz jest pewien, że pacjent niczego się nie domyśli, to może mu się po prostu NIE CHCIEĆ przeprowadzić czegoś porządnie. Po co ma tracić na to czas, skoro może zamiast tego przyjąć następnego pacjenta? Jeśli chodzi o leczenie zgryzu, to na razie nie mówię nic. Ufam, że to wykonują dobrze, ale nie chciałbym zapeszać. Wydaje mi się, że cofnięcie się efektu leczenia i zaczynanie wszystkiego jeszcze raz, od początku, byłoby gorsze niż zniszczone szkliwo... Uważam, że powinno się odczekać przynajmniej kilka miesięcy od końca leczenia. Ale że ze szkliwem odwalają beznadziejną robotę, to fakt. Chciałbym podkreślić jedno, żeby ktoś, kto się tam leczy, niepotrzebnie się nie stresował: Potrafią dobrze oczyścić klej. Tylko musi im się chcieć. Jeśli chodzi o mnie, to mam rozwalone szkliwo nawet na przednich zębach (widać to dobrze) :-( . Czyli jest to już szczyt niedbalstwa... Nie rozumiem, jak można tak bardzo zlekceważyć czyjeś zdrowie... Odpowiedz Link
tricia23 Łódz 10.06.05, 11:41 • szukam dobrego ortodonty z Łodzi,prosze pomozcie monek26 25.01.2005 14:12 Witajcie, mam 27 lat i zdecydowałam się na aparat na zeby, i mam prosbe moze polecicie mi dobrego ortodonte z Łodzi, prosze was bardzo gdyż chcialabym trafic w dobre rece :)))dzieki wielkie • theria 03.02.2005 13:25 Czesc!ja aparat zakladalam u dr Beaty Jarneckiej (ma II stopien specjalizacji i jest podobno najlepsza w lodzi). trafilam do niej rowniez z polecenia osoby ktora prostowala u niej zabki. Ja osobiscie jestem bardzo zadowolona ze sposobu w jaki traktuje mnie i moje zabki:)jesli chcesz blizsze informacje pisz na maila: teresaw@alpha.net.pl. Odpowiedz Link
tricia23 Re: Łódz 10.06.05, 12:17 • Jaki lekarz w ŁODZI??? tygrysek501 20.03.2005 12:34 Poszukuję dobrego lekarza ortodonty, który mógłby założyć aparat...Czy ktoś może jakiegoś polecić??????? • Re: Jaki lekarz w ŁODZI??? lucja_4 21.04.2005 20:58 Mikołajczyk w Avantex • Re: Jaki lekarz w ŁODZI??? monek26 11.05.2005 14:08 nosze aparat ceramiczny od tygodnia i polecam ortodonte Sergiusza Milera ma prywatny gabinet na Retkini na ulicy Łyżwiarskiej. Ja jestem bardzo zadowolona, odpowiada na wszystkie pytania i watpliwosci , pozdrawiam Odpowiedz Link
lucja_4 Re: Łódz 16.06.05, 13:30 Chciałam tylko powiedziec,że pani Jarnecka to podobno dobry lekarz, ale leczenie jakie mi proponowała, jak się później okazało, byłoby przyczyną brzydkich zmarszczek dookoła ust w przyszłości. Całe szczęście,ze zrezygnowałam. Odpowiedz Link
very_martini Re: Łódz 26.09.05, 20:19 Ja chodziłam do niej przez 2 lata. Nie polecam. Najbardziej razi mnie jej stosunek do pacjentów - przeurocza wobec tych, którzy mają kasę (bo po nich widać albo ona wie, że ją mają), nieuprzejma, opryskliwa i fukacjąca na tych, którym wiedzie się trochę gorzej. Ja miałam szczęście być w tej pierwszej grupie, ale czasami naprawdę było aż głupio, kiedy przypatrzwałam się jej regularnemu brakowi kultury wobec grupy drugiej. Fatalna organizacja w gabinecie - mój rekord to 2 godziny siedzenia w poczekalni. Rozumiem, że ma wielu pacjentów, ale to naprawdę można opanować, skoro tylu lekarzom się to udaje. No i największy zarzut - bardzo nie chciałam wyrywać zębów i mieć aparatu jednocześnie na dole i na górze, a ona nie powiedziała mi jasno i wyraźnie, że w moim przypadku jest to absolutnie niezbędne i inne leczenie nie będzie miało sensu. A to, że nie powiedziała mi, że po zdjęciu aparatu trzeba nosić to retencyjne świństwego, jestem w stanie jej wybaczyć, bo ortodonci jakoś o tym nie wspominają. 16%VOL 22%VAT -- takie tam... forum homeopatia Odpowiedz Link
mefs Re: Łódz 15.11.05, 16:47 Z Lodzkich polecalbym dr Grobelnego. Czasami trzeba "nieco" poczekac w gabinecie (sa tlumy), ale lekarz rozsadnie podchodzi do pacjenta. Ceny ma umiarkowane (tutaj NIE polecam gabinetu Rozy Peterson na Moniuszki), informuje o planach oraz przebiegu leczenia. A jak cos sie przyplacze, u mnie pojawila sie paradontoza (dla niewtajemniczonych - choroba o podlozu genetycznym, zazwyczaj wystepujaca po 40-tce, ale w pewnych "sprzyjajacych" okolicznosciach - znacznie wczesniej), to postara sie skierowac do odpowiedniego specjalisty. Nigdy nie twierdzi, ze jest alfa i omega, potrafi wyslac na konsultacje do innego stomatologa, albo powiedziec, ze jednak zaczyna sie robic dziura, wiec do stomatologa natychmiast isc trzeba. Stara sie nie usuwac zebow - zawsze uprzedza, ze leczenie troche potrwa, a pozniej trzeba zalozyc jeszcze luki do stabilizacji. Ma poczucie humoru - dla niektorych cos niedopuszczalnego (bo wg nich "doktor powinien byc zabawny niczym zaklad pogrzebowy"), dla mnie wielka zaleta, choc czasami paradowalem w roznokolorowych gumkach "za kare". Jakby ktos chcial blizszych informacji - prosze mailem. Odpowiedz Link
meisome Re: Łódz 19.04.06, 14:42 Od 3 miesięcy leczę się u dr Grobelnego ( w Łodzi ) Polecam jego usługi z całą odpowiedzialnością. Szybkie, sprawne, stosunkowo niedrogie. Przed podjęciem ostatecznej decyzji zrobiłam intesywny wywiad środowiskowy, no i wszystkie drogi prowadziły na Kwiatową ;), byle jak najdalej od Pani Róży (notabene :)) Polecam, zachwalam i namawiam wszystkich niezdecydowanych. Odpowiedz Link
gwiazdeczka_211 Re: Łódz 21.04.07, 06:22 Przepraszam czy mogę prosić o dokładne namiary do tego lekarza lub ewentualnie adres strony www? Pozdrawiam Odpowiedz Link
katrinka.vip Ortoprotex Łódz 13.03.10, 22:59 Polecam gabinet Ortoprotex ul.Przybyszewskiego 12,pelen profesjonalizm,mila obsluga,ładny wystroj a pani dr.Joanna doslownie Aniol.Dodam ze to koniec mojej przygody z aparatem,jestem juz po i efekty sa imponujace,zabki sa przesliczne. Ja z kolei wybralam sobie aparat Damon ze wzgledu na mniejsza ilosc wizyt poniewaz przebywam za granica i byloby to dosc klopotliwe gdybym musiala zjawiac sie co miesiac na wizyte w Polsce. Pozdrawiam Odpowiedz Link
adziegelewska Re: Ortoprotex Łódz 14.03.11, 07:50 Witam Również polecam gabinet Ortoprotex. Trafiłam tam z polecenia koleżanek i nie zawiodał się, a wręcz jestem zachwycona. Już jestem po zdjęciu aparatu i efekt jest cudowny - od zawsze marzyłam o takim uśmiechu, a dodatkowo aparat nosiłam stosunkowo krótko bo równo rok. Profesjonalna obsługa, świetna atmosfera. Gorąco polecam wszystkim, którzy szukają ortodonty. Odpowiedz Link
tricia23 Dr Olga Kaska-Czubak - kto się leczy ??? 10.06.05, 11:57 Autor: songor Data: 19.03.2005 14:02 Dr Olga Kaska-Czubak ? leczy sie ktos u niej, zna, inni cos mowili, to moja przyszla ortodontka i chcialabym zapoznac sie z waszymi opiniami o niej. Odpowiedz Link
songor Re: Dr Olga Kaska-Czubak - kto się leczy ??? 30.08.05, 23:36 ja się lecze juz 5 miesiecy jak narazie z efektow jestem zadowolona wybralam ja poniewaz pracuje w prywatnej klinice w ktorej sie lecze i widzialam efekt ładnych prostych zabkow u 2 dentystek z tejze kliniki z czego wnoiskuje ze jest raczej dobrym orto (w koncu jaka dentyska leczylaby sie u zlej :>) Odpowiedz Link
tricia23 Białystok 10.06.05, 11:59 • Dr Adam Bielaczyc, czy ktoś sie u niego leczył? wiksuw 16.03.2005 00:08 + odpowiedz Witam i pozdrawiam. Czy ktoś z forumowiczów korzysta lub korzystał z usług dr Bielaczyca z Białegostoku? Napiszcie jakie macie wrażenia i efekty uzyskane w wyniku jego leczenia. Czy to dobry fachowiec ? • Re: Dr Adam Bielaczyc, czy ktoś sie u niego leczy sylwus114 18.03.2005 12:26 + odpowiedz Czesc ja mialam zamiar zacząć leczenie u tego lekarza ale postanowilam jeszcze skonsultowac sie z innym i ten inny bardziej mnie do siebie przekonał (dr. Szarmach). A ty byłeś tylko u tego lekarza czy może też gdzieś indziej, jeżeli tak to napisz gdzie i jak wrażenia ? • Re: Dr Adam Bielaczyc, czy ktoś sie u niego leczy wiksuw 18.03.2005 20:50 + odpowiedz Cześć Sylwus, Najpierw byłem u dr Grygorczuk? Chyba nie pomyliłem? Ale postanowiłem się jeszcze skonsultować. Powiedziała mi ona że z powodu tyłozgryzu i jeszcze czegoś powinienem poddać się w zasadzie operacji szczęki, zaproponowała mi na początek aparat ruchomy a potem może stały. W Eskulapie w wyniku konsultacji zostałem skierowany do instytutu stomatologii, a tam kierownik polecił mi dr Bielaczyca. O dr Szarmachu nie słyszałem, ale ciekaw jestem jak do niego trafiłaś i jak ci zaprogramował leczenie. Pozdrawiam • Re: Dr Adam Bielaczyc, czy ktoś sie u niego leczy sylwus114 18.03.2005 23:29 + odpowiedz Jest to dr. Izabela Szarmach :), poleciła mi ją moja dentystka, później czytałam o niej gdzies na forum. Jej diagnoza była troche inna niż dr. Bielaczyca (dla mnie bardziej logiczna i ...) więc dlatego sie na nią zdecydowałam. Narazie nosze aparat 1 mies. ale jak dotąd jestem zadowolona pozdrawiam Odpowiedz Link
tricia23 Wrocław gdzie ?? 10.06.05, 12:04 dr Warych, dr Chojnowski-Wrocław, ktoś zna??? Autor: papijon1 Data: 12.03.2005 19:54 witam! czy ktoś z Was podejmował się u nich leczenia, czy możecie powiedzieć coś na temat kosztów, chodzi głównie o cenę wizyt i koszt aparatu ceramicznego. Będę bardzo wdzięczna za wszelkie info, pozdrawiam! Odpowiedz Link
tricia23 Re: Wrocław gdzie ?? " Ortho " 10.06.05, 12:06 • "ORTHO" Wrocław lolik2 21.02.2005 15:57 Czy jest tu ktoś, kto już kończy lub zakończył u nich leczenie i może się podzielić wrażeniami? W wyszukiwarce znalazłam kilka wątków, ale raczej "początkujących". Z góry dziękuję za info :) • Re: "ORTHO" Wrocław yellow10@gazeta.pl 07.03.2005 Witam, mój syn zdemontował aparat 3 lata temu, a moja córka kończy leczenie za pół roku. W sumie jestem zadowolona. Efekt jest super. Tylko te koszty !. Jeśli masz jakieś szczegółowe pytania , to jeśli będę znała na nie odp. chętnie pomogę. Pozdrawiam Odpowiedz Link
bubusia Re: Wrocław gdzie ?? 14.11.05, 16:20 Hej! Gdy szukalem ortodonty dla siebie bylem w kilku gabinetach u pani Warych tez,podobno to znany lekarz i pracuje na klinikach ale ceny!!! Wybralem jednak doktor Slami(tez z polecenia i tez pracuje na klinikach) Jestem juz po leczeniu ,niskie ceny ,duze kompetencje,ide teraz na leczenie z synem.Pani doktor przyjmuje na Psim Polu i w miescie ale ja wybralem ten pierwszy gabinet ze wzgledu na ceny-duzo taniej tel 7923998 Pozdrawiam Odpowiedz Link