zorka7 23.06.05, 17:10 Liczę po cichu (no teraz to już nie będzie "po cichu"), że zrzucę parę kilosków z aparatem na zębach. Jakie są szanse? Ile wam się udało? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
caryca1 Re: aparacik a chudnięcie;))) 23.06.05, 17:22 jak narazie (po 1,5 tygodniu) nic:( naszczescie mnie nic nie bolalo i moglam odrazu normalnie jesc:D jak narazie to sobie za duzo dogadzalam z tego powodu i niestety 1kg mam na plusie :( Odpowiedz Link
ewka.mnk Re: aparacik a chudnięcie;))) 23.06.05, 17:34 Niestety, jak ma się na coś ochotę, to aparat nie powstrzyma nikogo. :) Chudnie się chyba tylko w ekstremalnych przypadkach, gdy zęby naprawde długo i mocno bolą i odechciewa się jeść czegokolwiek. Dla mnie aparat nie jest przeszkodą, żeby wcinać, to co lubię. :) Więc radzę Ci po prostu przejść na dietę, jeśli chcesz schudnąc parę kilo. Odpowiedz Link
lewe_oko Re: aparacik a chudnięcie;))) 23.06.05, 23:11 Ja też na to liczyłam, ale nic z tego. Na początku wszystko boli, ale po miesiącu jadłam już wszystko to zwykle. Nie czuję żadnej różnicy. I nie schudłam ani kilograma! Odpowiedz Link
songor Re: aparacik a chudnięcie;))) 23.06.05, 23:56 taa chudnac? przez pierwsze 2 miesiace przytylam z 5 kg.. bo nie chcialo mi sie co 5 min myć zębów wiec jadlam 3 ogromen posiłki zeby mi starczyło od jednego do drugiego.. teraz to na szczescie zrzucilam ale tylko dlatego ze wrocilam do normlanego trybu jedzenia i myje zeby praktycznie co 1h :| eh no i cwicze.. wiec nie licz ze schudniesz Odpowiedz Link
ijuijuijuu Re: aparacik a chudnięcie;))) 24.06.05, 08:07 no to akurat ja Cię pocieszę, bo schudłam:-) ze 3 kg, a aparat mam z.. miesiąc? :-) Po prostu jak sobie pomyślę, że po tych chrupkach albo batoniku będę musiała ruszać tyłek i myć zęby to mi się odechciewa:-) Poza tym, drogie panie, i panowie też (niech wam będzie), nadal nie mogę gryźć twardych rzeczy, gdyż bolą mnie jedynki (noo ale tylko przy gryzieniu). Reasumując z pięciu posiłków dziennie przeszłam do trzech i to niewielki, więc spoko, ja chudnę. Kwestia, hm, samozaparcia?:P :D Odpowiedz Link
ijuijuijuu Re: aparacik a chudnięcie;))) 24.06.05, 08:08 *niewielkich ** przepraszam, że mało gramatycznie i logicznie, ale pora zdecydowanie za wczesna na skomplikowane wypowiedzi:P Odpowiedz Link
aishunka Re: aparacik a chudnięcie;))) 24.06.05, 11:19 hihi, ja tez mialam taka ogromna nadzieje, ze schudne jak zaloze aparat. Nic z tego :) Przez pierwsze 2 tygodnie jadlam b.malo bo mnie bolaly zeby i bylo mi nie wygodnie, ale juz teraz jem normalnie wszystko :/ jedyne czego nie robie - to nie podgryzam czegos co 5 min (bo mi sie nie chce myc zebow), tylko jem normalne posilki i zaraz PO posilku cos slodkiego, zeby potem mnie nie korcilo. Nadzieje prysly :) Pozdrawiam serdecznie :) Odpowiedz Link
mango-123 Re: aparacik a chudnięcie;))) 24.06.05, 13:47 U mnie też skończyło się na cichej nadziei. Buuu... Choć podobno nie powinnam chudnąć - to zdanie męża,reszty rodziny bliższej i dalszej,koleżanek... Ale ja wiem swoje. Wiem też, że aparacik tego za mnie nie załatwi. A tak liczyłam. :((( Odpowiedz Link
mango-123 Re: aparacik a chudnięcie;))) 27.06.05, 12:13 No nieee, może Tobie się uda? Ja po prostu mam bardzo słabą silną wolę. :((( Odpowiedz Link
orchidea11 Re: aparacik a chudnięcie;))) 27.06.05, 14:48 a ja schudlam i to sporo, (a nosze aparat pol roku), ale m.in. innymi dlatego ze nosze aparat a nie glownie dzieki temu, po prostu moje zycie sie w ostatnio bardzo zaminilo. Ale nie mysl ze, jak juz ktos powiedzial "aparat to zalatwi za Ciebie"...aczkolwiek moze pomoc :) pozdrawiam p.s ciekawe jak to bylo z Agnieszka Chylinska, ona schudla bardzo duzo i po zdjeciu aparatu zaczela wygladac swietnie, a w ogole sliczne zabki dodaja pewnosci siebie i sa wielka ozdoba:) Odpowiedz Link
malluszek Re: aparacik a chudnięcie;))) 27.06.05, 14:51 Ja schudłam chyba 2 kilo...:)U mnie aparat pod tym wzgledem jest na plus!;> Odpowiedz Link
butterfly85 Re: aparacik a chudnięcie;))) 01.05.06, 20:29 OOO ,ja tez mialam takie nadzieje:)-i jeszcze przytyłam :] Odpowiedz Link
mazut5 Re: aparacik a chudnięcie;))) 02.05.06, 12:26 A ja schudłam chyba z 5 kilo w ciągu pierwszych 2 tyg. Ale to dlatego, że mam podniesiony zgryz i mam kontakty tylko na "szóstkach", więc, czym tu gryźć. Po za tym zęby bolały mnie koszmarnie, tak, że miałam ochotę zdjąć łuk(mam tylko dół), więc w grę wchodziły tylko miękkie rzeczy (np.pół melona na cały dzień). Ale tak naprawdę to nie wiem, co lepsze... Odpowiedz Link
mery929214 no i boje sie jeszcze schudnac :( 09.08.06, 20:22 ja w ostatnim czasie schudlam sporo bo 19 kg a nie chcialabym dodatkowo chudnac majac aparat i tego sie boje bo waze narazie 50 kg a nie chce mniej :? Odpowiedz Link
outhlar Re: aparacik a chudnięcie;))) 09.08.06, 21:47 Nie probowalam i nie chcialam. A nawet chyba 1 kg przytyłam ;] Odpowiedz Link
zorka7 Re: aparacik a chudnięcie;))) 11.08.06, 16:02 Mija rok z aparatem - ważę tyle samo;) Odpowiedz Link
amadeaa Re: aparacik a chudnięcie;))) 13.08.06, 12:55 z hyraxem sie chudnie, mam na myśli tego z plastikową obudową na zęby. Odpowiedz Link
likasi Re: aparacik a chudnięcie;))) 14.08.06, 10:15 a ja schudłam i to sporo najbardziej w pierwszych tygodniach aparatu :) W sumie gdzieś z 7 kg :) i myśle że to dlatego ze z aparatem przestałam objadać sie słodyczami!!!! Teraz nie jem czekoladek itp itd, jem lody i czasami drożdzówke i ciastka jakies ale nie w takich ilościach jak wczesniej :) A kiedyś nie było dnia jak nie zjadłam czegoś słodkiego :) Odpowiedz Link