Dodaj do ulubionych

wyrwalam piatki i w tym tyg.zakladam aparat!!!!

21.02.06, 00:02
chcialam Wam to oglosic ze szczescia !!!w koncu bede miec mój upragniony
aparacik,po dlugich staraniach,warto czasami byc zawzietym heh.juz sie
zasatnawiam jak bede w nim wygladac,ale chyba u mojej orto nie bedzie mozna
wybrac koloruw gumeczek,tak mi sie wydaje,gorzej jak mi zalozy jakies
zielone:/z tego co widziałam fioletowe sie ladnie prezentuje.przydaloby sie
cos ozdobic gumeczkami bo bede miec matalowy:/,ale i tak sie ciesze..paaa
Obserwuj wątek
    • gata.verde Re: wyrwalam piatki i w tym tyg.zakladam aparat!! 21.02.06, 09:19
      Gratulacje!!!
      Ale Ci fajnie! A ja dopieeeeeero za 2 tygodnie :((
      • ayuno Re: wyrwalam piatki i w tym tyg.zakladam aparat!! 21.02.06, 11:15
        a ja jutro... troche sie boje ze bede wygladac jak debil ale ogolnie to sie
        ciesze :)
        • gata.verde Re: wyrwalam piatki i w tym tyg.zakladam aparat!! 21.02.06, 19:10
          No co Ty? Dlaczego jak debil? A ja na odwrot: postrzegam jak debili tych,
          ktorzy maja mozliwosci finansowe i nie naprawiaja swoich krzywych zebow lub
          nieprawidlowego zgryzu. Bedziesz przeslicznie wygladac!
          • ayuno Re: wyrwalam piatki i w tym tyg.zakladam aparat!! 21.02.06, 21:02
            mam nadzieje ze nie bedzie zle :D dzieki :D

aa juz sie boje tego jutra... :)
            hm... a w czwartek to bardzo bedzie bolalo? czy da sie zyc?
    • stokrotka.9 Re: wyrwalam piatki i w tym tyg.zakladam aparat!! 22.02.06, 13:13
      Ja wczoraj umówiłam się na pierwszą wizytę, ale dopiero na 22 marca (czyli za
      miesiąc). Już nie mogę się doczekać kiedy będę miała założony aparat.
      Ile czasu czekaliście na założenie aparatu od pierwszej wizyty?
      Pozdrawiam :-)
      • ayuno Re: wyrwalam piatki i w tym tyg.zakladam aparat!! 22.02.06, 14:30
        moja pierwsza wizyta byla 1 lutego...a dzis (22 lutego) zakladam aparat :D za
        pol godzinki doslownie....

aaaa...;)
        • gata.verde Re: wyrwalam piatki i w tym tyg.zakladam aparat!! 22.02.06, 16:10
          No i jak tam Twoje rusztowanie, Ayuno? Napisz jak sie czujesz, ile trwalo
          zakladanie. Szczesliwa? Ciekawe jak Ci sie bedzie spalo pierwszej nocy (tego
          sie u mnie obawiam, bo jestem fikis-mikis francuski piesek jesli chodzi o
          spanie, niestety).
          Pozdro,
          • ayuno Re: wyrwalam piatki i w tym tyg.zakladam aparat!! 22.02.06, 18:37
            juz po wszystkim :D od poltorej godzinki mam aparat :D
            trwalo to poltorej godziny wszystko... i mam teraz sliczne rusztowanie ze
            slicznymi turkusowymi gumeczkami :D
            najgorsze bylo to wbijanie pierscieni :|
            poki co mnie nie boli ale tez sie boje tej nocy...no i jak bedzie jutro...
            i w ogole reakcji ludzi ;) ale co tam wazne ze mi sie podoba i ze bede miec juz
            za niedlugo [:P] prosciutkie zeby :D
            pozdr :*

heh gata.verde skad taki tickerek? ;]
            • gata.verde Re: wyrwalam piatki i w tym tyg.zakladam aparat!! 22.02.06, 19:19
              Turkusoooooowe? No niezle zaszalalas!!! Zaloze sie, ze to ze wzgledu na kolor
              oczu, czyz nie? "Wbijanie pierscieni" - mam nadzieje, ze nie uzyto mlotka przy
              tym, zabrzmialo strasznie!!!
              A tickerek to z forum "dieta South Beach" y "dieta Montignaca" gdzie rowniez
              sie udzielam od pewnego czasu.
              A jesli chodzi o ludzi to wszystkie zazdrosnice beda Cie dolowac to pewne, bo
              az je bedzie skrecac, ze zyskasz na urodzie. Wiec znasz juz ich powody i nie
              martw sie ich reakcjami. Ja reakcji otoczenia sie nie boje, bo mieszkam w
              Hiszpanii i ogolnie ludzie sa tutaj nie tak surowi i bezlitosni w osadzie
              innych jak w Polsce. Dlatego ten problem mam z glowy :))
              Zycze dobrze przespanej nocy (prosze, napisz jutro jak Ci ona minela, bo to
              moja bolaczka, juz sie widze tak z miesiac po zalozeniu aparatu z sincami jak u
              zombie!).
            • lana82 Re: wyrwalam piatki i w tym tyg.zakladam aparat!! 22.02.06, 19:25
              oj nie ciesz sie ze nei boli nie ciesz...
              jutro bedzie gwaranruje :-)
              • ayuno Re: wyrwalam piatki i w tym tyg.zakladam aparat!! 22.02.06, 20:12
                nom nom... bedzie bedzie wiem :(
                i nie zjem sobie paczka w tlusty czwarteeek... :(

turkusowe normalnie... szalenstwo... lekki szok ;D
                heeej wiesz co aj tez sie odchudzaam :] teraz w tym aparaciku mi latwiej bo
                gryzc nie moge ;)
                • ayuno Re: wyrwalam piatki i w tym tyg.zakladam aparat!! 22.02.06, 20:40
                  aa ty mieszkasz w hiszpani?? ;D ale fajnie bez kitu. ;D a gdzie?:)

to z tymi pierscieniami to tak mi pchala je na szostki i kazala zagryzac i cos
                  tak tam 'strzalalo' jesli to tak moge nazwac... :| i ogolnie bolalo bo szostki
                  mialam 'rozruszane' tymi separatorkami i bolalo dosyc :(
                  no ale do przezycia :)
                  a Tobie kiedy zakladaja aparacik? :)
                  • gata.verde Do Ayuno 23.02.06, 09:28
                    Zakladam na poczatku marca (mam wyznaczone 3 wizyty, bo trzeba dokonczyc
                    plombe, ale jak juz na tej pierwszej moj aparacik juz dotrze do mojej orto to
                    kaze jej zakladac, a plombe dokonczyc kiedy indziej).A mieszkam w duzym porcie
                    na atlantyckim wybrzezu Hiszpanii, 30 km. od Portugalii, w Vigo :))
                    Czy mialas zakladane separatory - tak zrozumialam z Twojego postu? Ja nie mam
                    bo orto stwierdzila, ze zobaczymy, byc moze nie trzeba bedzie i od razu sie
                    zalozy.
                    A wiesz ze Twoj nick to hiszpanskie slowo? Wiesz co znaczy "ayuno"?
                    • ayuno Re: Do Ayuno 23.02.06, 10:38
                      boze jak to boli... :( :( :(
                      w nocy sie obudzilam i taki straszny bol :( ale dolne zabki bola mnie o wiele
                      bardziej niz gorne (mam oba luki) :(
                      separatory mialam przez 2 dni zeby mi sie te zeby rozsunely. w sumie sie
                      rozsunely bo gdyby nie to, to te pierscienie by mi chyba za nic tam nie
                      weszly ;)
                      ktos mi mowil ze separatory bola bardziej niz aparat w tych pierwszych dnaich.
                      ale chyba u mnie to jest jednak na odwrot ;)
                      tak. ale przynajmniej nic nie da rady pogryzc...;] przez same te glupie
                      separatory schudlam 1kg ;D

'ayuno' to chyba post/glodowka cos takiego? ;) uczylam sie hiszpanskiego
                      kiedys..;) w ogole w hiszpanii jest strasznie fajnie ;D hm... dlugo tam
                      mieszkasz?
                      • gata.verde Re: Do Ayuno 23.02.06, 12:07
                        Ja bede miala zakladany najpierw tylko gorny luk wiec moze jakos to bedzie. A w
                        Hiszpanii mieszkam od 5 lat :)
                        • ayuno Re: Do Ayuno 23.02.06, 14:01
                          z gora to na prawde spoko... gora boli duzo mniej przynajmniej na dzien
                          dzisiejszy...;)

i co robisz w tej hiszpani?;) cieplo macie przynajmniej teraz nie to co tu :
                          ( ;)
                          • gata.verde Re: Do Ayuno 23.02.06, 14:40
                            No tak, ani platka sniegu :) I dluzsze dni co najwazniejsze :) A jak tam zeby?
                            Nadal Cie boli czy juz sie troche przyzwyczailas? No i jak z jedzeniem i
                            myciem? Czy twoja orto wytlumaczyla Ci jak czyscic czy tego trzeba sie
                            dowiedziec we wlasnym zakresie?
                            • ayuno Re: Do Ayuno 23.02.06, 15:15
                              boli boli ale juz sie przyzwyczailam troche...
                              jem same papki i plyny ;) grysc sie nie da. ;]
                              zabki myje zwykla szczoteczka tylko, tak jak mowila mi orto, 3 razy;)
                              zamierzam sobie kupic elektryczna w najblizszym czasie;)
                              a no i plucze plynem z fluorem czy czyms tam.
                              Orto powiedziala mi ze w sumie mycie jest dla kazdego indywidualne i zazwyczaj
                              kazdy myje i tak jak chce wiec ona nie bedzie nic mi sugerowac...hm... no tylko
                              dokladnie i dlugo ale to chyba oczywiste:)
                              ja to na jakis stronach czytalam o tej higienie i tym wszystkim zw. z myciem. :)

pozdrawiam :D
                            • ayuno Re: Do Ayuno 23.02.06, 15:15
                              boli boli ale juz sie przyzwyczailam troche...
                              jem same papki i plyny ;) grysc sie nie da. ;]
                              zabki myje zwykla szczoteczka tylko, tak jak mowila mi orto, 3 razy;)
                              zamierzam sobie kupic elektryczna w najblizszym czasie;)
                              a no i plucze plynem z fluorem czy czyms tam.
                              Orto powiedziala mi ze w sumie mycie jest dla kazdego indywidualne i zazwyczaj
                              kazdy myje i tak jak chce wiec ona nie bedzie nic mi sugerowac...hm... no tylko
                              dokladnie i dlugo ale to chyba oczywiste:)
                              ja to na jakis stronach czytalam o tej higienie i tym wszystkim zw. z myciem. :)

pozdrawiam :D
                              • ejkas1 mam juz 23.02.06, 23:11
                                mam aparat na zebach na razie na górnych zebach,ale boli troche,orto mi muwila
                                ze poboli jakies 3-4 dni,zobaczymy chyba sie skusze po tabletke przeciwbólowa
                                zeby spokojnie zasnac...troche sie potruje te 3 dni:)
                                • ayuno Re: mam juz 24.02.06, 15:39
                                  i jakie masz gumeczki? ;) mnie to tam jeszcze boli i ciekawe kiedy przestanie :(
                                  • ejkas1 Re: mam juz 26.02.06, 21:05
                                    nawet nie mialam wyboru:/zalozyla przezroczyste i chyba wszystkiim takie
                                    zaklada:/
                                  • ejkas1 Re: mam juz 26.02.06, 21:07
                                    przez 3 dni po zalozeniu bolalo dosc najgorzej w nocy,teraz juz mniej:) ale
                                    gryzc normalnie sie nie da czuje wtedy takie dretwe i bolące zeby ,i czasami
                                    zahaczam jezykiem o ten cienki drucik okropne uczucie ,nie polecam:)
                                    • ayuno Re: mam juz 26.02.06, 21:54
                                      mnie tez juz nie boli ogolnie :) - chyba ze cos jem...
                                      gryzc nie moge i nie wiem czy to sie kiedys zmieni???
                                      wkurzaja mnie ogolnie te druty bo ciagle czyms o nie zahaczam :( jezyk mnie
                                      boli caly i wargi tez mam takie poszarpane od tych zamkow i drutkow na nich..:(
                                      wosk mi sie juz konczy... nie wiecie gdzie to mozna dokupic? w aptece bedzie
                                      czy musze do orto isc?:)
    • gata.verde A mi wlasnie zalozyli separatory :(( 02.03.06, 13:10
      No i mam separatory, chociaz tak na to czekalam i juz sie nie moge doczekac 6
      marca (aparacik!!!) to moj humor sie jakos ulotnil po pol godzinie z tym
      badziewiem u ustach. Cholera, ale dokucza, ide ugotowac zupe dla siebie, bo
      piersi z indyka nie dam rady pogryzc :((
      • juliab777 Re: A mi wlasnie zalozyli separatory :(( 03.03.06, 18:06
        Dziś jest piątek, a ja we wtorek miałam wyrywane dwa zęby i od razu zakładane
        separatory. Ojej jak bolało... nie dość że po wyrwaniu, to jeszcze to
        "rozpieranie". A jutro zakładam aparat. Na szczęście tylko na górę... Bedzie
        ciężko... Pozdrawiam!!!
    • green_grin Re: wyrwalam piatki i w tym tyg.zakladam aparat!! 10.03.06, 19:42
      Zielony jest najpiękniejsiejszy!Ja mam takowy od dwóch dni i jest mi z nim
      bardzo dobrze(szkoda tylko,że nie podaje się pizzy i wielu innych dobroci
      dożylnie).
      • gata.verde Ach, to zarcie... 11.03.06, 22:01
        Nie moge jesc orzechow a tak je lubie... tzn. jakos je gryze, ale tyle ich
        wlazi w aparat, ze niewiele polykam. No i ze smakiem mam problem, juz mi tak
        nie smakuja niektore rzeczy jak wczesniej. Ale boli malutko, tylko przy nacisku
        na zeby, spie super, nie ma porownania z separatorami. A moja krzywa dwojka
        jest znacznie wyprostowana (a to dopiero 3 dni z aparatem!).
        • zajacowna Re: Ach, to zarcie... 13.03.06, 16:05
          ja mam tak jak ty od niedawna aparat - 4 ty dzien.
          ale jem wszystko.. ale fakt polowa jedzenia pozniej wisi na zebach

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka