Dodaj do ulubionych

usmierzanie bolu po zalozeniu separatorow

03.03.06, 09:28
Tyle sie naczytalam o waszych cierpieniach po zalozeniu separatorow. Nie
wiadomo czemu zaczelam myslec, ze ten bol jest nie do unikniecia. Od wczoraj
mam separatory. Bolalo jak cholera, zepsulo mi humor, moi bliscy chodzili
sploszeni po katach, bo widac bylo, ze "bez kija nie podchodz". Po czym
rozpuscilam sobie w szklaneczce naparu z rumianku torebke musujacego
ibuprofenu i .... przeszlo jak reka odjal. Odzyskalam usmiech na twarzy i
nawet dalam rade zjesc kolacje, ze spaniem tez nie bylo problemu.
Kto chce sie uszlachetnic poprzez cierpienie - super, jego sprawa, ale
wszystkim tym, ktorzy chca jakos funkcjonowac normalnie doradzam srodki
przeciwbolowe (oczywiscie nigdy na pusty zoladek). Coz, wiem, ze to chemia i
nas zatruwa, ale bardziej nas zatruwaja kompulsywni palacze kopcacy obok nas
i nie przejmujacy sie tym zupelnie.
Obserwuj wątek
    • aleksandra1977 Re: usmierzanie bolu po zalozeniu separatorow 05.03.06, 17:36
      a ja do Twojego "zestawu małego chemika" dokładam lody i... po bólu :-)
      • gata.verde Re: usmierzanie bolu po zalozeniu separatorow 05.03.06, 19:54
        No to niestety nie dla mnie, bo jestem na diecie :((
    • katarzynka1985 Re: usmierzanie bolu po zalozeniu separatorow 06.03.06, 16:08
      Ja tez jade na tabletkach od kiedy mam separatory. Chcialam sie nie poddawac
      bolowi,ale on wygral i raczej kazdemu polecam lyknac tabletke niz sie meczyc,w
      koncu do czegos sa te leki przeciwbolowe? Mam nadzieje,ze aparat nie bedzie tak
      bolal,bo nie wyobrazam sobie 2 lat albo i wiecej na tabletkach :(
      • zajacowna Re: usmierzanie bolu po zalozeniu separatorow 08.03.06, 18:38
        kazdy pisze o separatorach ze to boli i wogole... ja mam od tygodnia, takie
        metalowe druciki- separatorki... nic a nic mnie nie boli.. dzis zjadlam chyba
        kilo marchewki...Jestem milo zaskoczona
        • gata.verde Re: usmierzanie bolu po zalozeniu separatorow 09.03.06, 14:27
          Ja nie mialam drucikow,tylko male koleczka, po 2 na kazdy zab, i one byly tak
          mocno wciscniete, ale nie miedzy zeby, tylko gorzej: miedzy zeba a dziaslo. I
          dlatego tak bolalo. Teraz mam aparat (na razie tylko 1 luk) i wcale nie boli,
          tylko troszeczke jak jest nacisk na zeby.
          • outhlar Re: usmierzanie bolu po zalozeniu separatorow 22.03.06, 19:12
            Mnie założyła 2 godziny temu tak samo jak Tobie gumki między 5 i 6 a 6 i 7 na dole.
            Jem wszystko i jak narazie nic nie boli ;]
            • anitarawa Re: usmierzanie bolu po zalozeniu separatorow 22.03.06, 22:19
              poczekaj...ja mam od poniedziałku...było ok a dzis już nie mogłam zjeść
              śniadania :(
    • gata.verde Na pocieszenie 23.03.06, 14:24
      Ale powiem wam na pocieszenie, ze aparat nic a nic mnie nie boli. Owszem,
      pierwszy tydzien - zabki sa jakby wrazliwsze na nacisk, ale nie mozna tego
      porownac z psuciem humoru przez separatory. Ja nosze aparat od dnia kobiet (co
      prawda tylko na gore, potem mi zaloza dol) i juz o nim nie pamietam, nie czuje
      go wcale, chociaz na poczatku nie miescil mi sie w ustach.
      • outhlar Re: Na pocieszenie 23.03.06, 18:56
        Faktycznie radość minęła z nastaniem dzisiejszego ranka...Ledwo zjadłam
        śniadanie (mleko z pokrojoną bułką), które i tak sprawiło mi wielki ból. A w
        szkole byłam 9 lekcji i ledwo zjadłam kawałek kanapki...właściwie to gryzłam
        przednimi zębami i połykałam...
        Na szczęście są jogurty i barszcz czerwony...
      • gata.verde Re: Na pocieszenie 24.03.06, 09:27
        Paradoksalnie: separatorow nie widac i czlowiek cierpi bardziej niz majac
        widoczny dla wszystkich aparat. Ja z separatorami bylam na biznesowym obiedzie
        i jak prosilam o cos miekkiego ze wzgledu na leczenie ortodontyczne to wszyscy
        wpatrywali mi sie w zeby i w glowe zachodzili o co chodzi.
        • outhlar Re: Na pocieszenie 24.03.06, 18:21
          Hehe, u mnie w szkole też niewtajemniczeni nie wiedzieli, czemu uboleam nad tym,
          że nie byłam w stanie zjeść wczoraj sałatki...:)
          Ale zupy, kasza manna, jogurty też są dobre ;]
    • salwka4 Re: usmierzanie bolu po zalozeniu separatorow 06.04.06, 07:41
      mam separatory od wczoraj i powiem wam ze wcale tak zle nie jest. Czuje ze cos
      mam w buzi i to COS troche boli ale da sie przezyc:) Ze spaniem nie mialam
      zadnego problemu. Poprostu polozylam sie i usnelam:P nawet chyba zapomnialam ze
      mam separatory....No niestety dzis juz nie jest tak kolorowo ale mam nadzieje
      ze sie obejdzie bez zadnych srodkow przeciwbolowych.
      • gata.verde Re: usmierzanie bolu po zalozeniu separatorow 08.04.06, 10:55
        Ja natomiast pod koniec kwietnia zakladam dolny luk i juz przyszykowalam
        Ibuprofen, bo znowu mnie czekaja te nieszczesne separatory. A aparatu juz sie
        nie moge doczekac, bo ten na gorze nie sprawia mi absolutnie zadnych klopotow:
        wrecz zapominam, ze go mam.
        • outhlar Re: usmierzanie bolu po zalozeniu separatorow 08.04.06, 21:56
          A ja się górnego doczekać nie mogę...narazie mam dolny i też często zapominam,
          że jest :)
          • justus2777 Re: usmierzanie bolu po zalozeniu separatorow 10.04.06, 15:53
            No tak i dołączyłam do "Zaseparowanych" w sobotę 08.kwietnia...;) Nie powiem,
            żeby nie bolało...Ale na szczęście tylko dwa ząbki. Ale dla mnie najlepszym
            sposobem na ból, nie uwierzycie co jest? Żucie gumy hihi....nie powiedziałabym,
            że kiedyś guma do żucia spełni u mnie rolę "leku"...Zajadam się też krakersami
            i paluszkami...Nic nie boli;):D...No może czasem;)Ale, jak aparat ma mniej
            boleć...to zapomnę o nim szybko pozdro ;)
            • outhlar Re: usmierzanie bolu po zalozeniu separatorow 10.04.06, 19:49
              A pewnie, z aparatem będzie lepiej :)
    • krowka00 Re: usmierzanie bolu po zalozeniu separatorow 30.04.06, 22:28
      Ja mam założone separatory od dwóch dni i zęby bolą mnie tylko przy gryzieniu,
      więc nie mam potrzeby brania tabletek przeciwbólowych;)
    • gata.verde Re: usmierzanie bolu po zalozeniu separatorow 02.05.06, 09:47
      Juz sie nie moge doczekac: za 2 godziny zdejmuja mi te cholerne separatory i
      zakladaja dolny luk! Wreszcie pelny, kompletny kaganiec.Od pieciu dni wyobrazam
      sobie tylko ten moment! Koniec cierpienia, tego nieznosnego ucisku, beee, jakie
      to bylo straszne. A te cholerstwa w zuchwie daly mi sie tak we znaki (o wiele
      wiecej niz w gornej szczece), ze prawie nie spalam przez 2 dni. Potem
      wydlubalam jednego z nich i dopiero wczoraj go zalozylam. A zawsze sie mialam
      za wytrzymala osobe!
      • outhlar Re: usmierzanie bolu po zalozeniu separatorow 02.05.06, 10:11
        A ja się górnego doczekać nie mogę.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka