Dodaj do ulubionych

ile się TERAZ płaci za aparat?

31.03.06, 16:39
Wiem, że byo już o tym mowa, ale z tego co sie orientuję, ceny aparatów wciąż
idą w dół, bo ciagle pojawia się coś nowego. Mnie interesuje metalowy aparat
z zamkami mini albo aparat ceramiczy, bo może się okaże, że stać mnie też na
ten drugi. Piszcie też, gdzie zakładiliście sobie aparat, bo chyba w różnych
miastach ceny różnie się kształtują. Pozdrawiam
Obserwuj wątek
    • tomek_idzik Re: ile się TERAZ płaci za aparat? 31.03.06, 17:42
      ciezko powiedziec cos o cenach , tak jak mowisz ceny ida w dol. Rynek bardzo szybko sie rozwija, wciaz pojawiaja sie jakies nowosci wiec producenci musza obnizac ceny poprzednich modeli.Takze produkcja w azji obniza koszty .Teraz nowoscia jest aparat dwufalowego obrazu interferencyjnego.Zamiast druta jest kabel swiatlowodowy .Mam nadzieje ze wszystko Ci sie wyjasnilo.
      • neli8 Re: ile się TERAZ płaci za aparat? 31.03.06, 17:52
        no nie bardzo, bo mi chodzi tu o konkretne ceny, np. chciałabym wiedziec, czy
        1800 za aparat ceramiczny to dużo? bo tyle się płacilo za taką przyjemność rok
        temu, więc może ceny trochę spadły...
        • tomek_idzik Re: ile się TERAZ płaci za aparat? 31.03.06, 18:26
          > no nie bardzo, bo mi chodzi tu o konkretne ceny, np. chciałabym wiedziec, czy
          > 1800 za aparat ceramiczny to dużo? bo tyle się płacilo za taką przyjemność rok
          > temu, więc może ceny trochę spadły...

1800 za ceramiczny to duzo , teraz ponizej tej sumy mozna kupic mocny aparat w plastikowej obudowie.Po Ci ceramiczny ? Spadnie Ci taki no np na wycieczce do muzeum ziemi kaszubskiej i nie bedzie juz robil zdjec.
    • yarzynka Re: ile się TERAZ płaci za aparat? 31.03.06, 18:36
      neli8, ja zakladalam aparat ceramiczny 5 tygodni temu w Lublinie. za kazdy luk
      zaplacilam 2 tys, z kolei siostra ma metalowy - 1.300 za luk, nie wiem jak jest
      w innych miastach, ale jak na Lublin to calkiem wygorowana cena ale
      jakosc 'obslugi' w Klinice Pieknego Usmiechu we wspomnianym miescie nie
      pozostawia jak na razie nic do zyczenia wiec nie zaluje wydanych pieniedzy.
      • chrumpolek Re: ile się TERAZ płaci za aparat? 01.04.06, 00:00
        ja w Warszawie za ceramiczny zapłaciłam 1900 za jeden łuk, aparat metalowy w tej
        samej klinice kosztuje 1350
      • kakao2006 Re: ile się TERAZ płaci za aparat? 01.04.06, 15:22
        W Lublinie w Luxmedzie za metalowy zapłaciłam w zeszłym roku 1200. Jeśli można
        zapytać, ile kosztuje comiesięczna wizyta kontrolna w Klinice Pięknego
        Uśmiechu? Ja płacę 100, niezależnie od tego co jest robione. Kiedyś myślałam,
        żeby założyć aparat właśnie w KPU słynnej Pani dr Pucek, ale zniechęciły
        mnie "plotki" o wysokich cenach :-( Więc? Dzięki za odp.
        • luasa Re: ile się TERAZ płaci za aparat? 01.04.06, 18:54
          we wrocławiu 1200zł za metal, 1700zł za porcelane
          • angeela1 Re: ile się TERAZ płaci za aparat? 01.04.06, 19:56
            Ceramiczny 1700 - utargowane z 1800 - prawdopodobnie, bo zakladam w czwartek,
            takze sie okaze :)
            Metalowy 1400
            • katikuku Re: ile się TERAZ płaci za aparat? 01.04.06, 23:38
              Koszalin Adent: ceramika do 3 2 tys. zł
        • yarzynka Re: ile się TERAZ płaci za aparat? 02.04.06, 01:51
          kakao2006 - za wizyte place tyle samo co ty - 100 zl. na klinike zdecydowalam
          sie bo moja wada jest powazna - niedorozwoj gornej szczeki a doktor Pucek
          zostala mi zarekomendowana. i jeszcze jedno - obsluga jest naprawde swietna,
          czytajac ze orto nie mial czasu zeby odpowiedziec na pytania lub tez byl
          nieuprzejmy ciezko mi uwierzyc ze mozna tak traktowac pacjenta/klienta
    • likasi Re: ile się TERAZ płaci za aparat? 02.04.06, 21:44
      1500 za łuk metalowy, mam góra i dół; wizyta 50 zł, zmiana łuku 150
    • ifeel Warszawa - baaardzo różnie... 02.04.06, 22:27
      Ja szukałam kilka tygodni najtańszego gabinetu i znajdywałam takie, gdzie ceny
      to ok. 1300 za łuk metalowy, za ceramiczny ok.1700-2000, inne odpowiednio
      drożej, ale mnie nie interesują. Natomiast pod Warszawą (Pruszków-Grodzisk) ceny
      odpowiednio jak wyżej: 1200 i 1500. Natomiast tam gdzie zostaję, czyli w Orthos
      na Ursynowie, 1000 za metalowy i 1600 za ceramikę. Myślę nad mieszanym, bo i tak
      cena konkurencyjna! Pozdrawiam.
      • ifeel cd 02.04.06, 22:29
        mieszany znaczy oczywiście góra jasny, dół metal:)
      • mazut5 Re: Warszawa - baaardzo różnie... 02.04.06, 23:10
        Warszawa-Poldental na Gocławiu:1 łuk metalowy-990, porcelanowy-1550, wizyta ze
        zmianą łuku-140, bez zmiany-70. Lekarka świetna, a usuwanie zębów, to u niej
        ostateczność.Pzdr
        • outhlar Prowincja na płn. Mazowsza ;) 02.04.06, 23:44
          Bardzo tanio płaciłyście, ja po 1200 za każdy metalowy łuk i jeszcze Has na
          podniebienie 450.
          Myślę, że to i tak niewygórowane ceny, aczkolwiek wizyty podobnież mają
          kosztować ponad 100 zł. Jak do tej pory płaciłam 40 zł za wyciski, a za
          założenie separatorów i aparatu nic.
          Najważniejsze są dobre i trwałe efekty.
        • vanille6 Re: Warszawa - baaardzo różnie... 10.04.06, 14:04
          Hej mam pytanie dopiero chce założyć aparat stały najlepiej porcelanowy i
          włąnsie zapisałam sie do Poldental do dr,Czecha czy coś o nim wiesz?? i ogólnie
          jak przebiega leczenie w tej przychodni? pzdr
          • mazut5 Re: Warszawa - baaardzo różnie... 11.04.06, 08:24
            Moje wrażenie jest jak najlepsze. Z lekarką możesz pogadać-odpowie na każde
            pytanie, powie ci, jakie masz opcje(jeśli je masz), ogólnie przebieg
            leczenia,jak i czym myć zęby. Być może nawet to tam kupisz. Wizyty co 4-5 tyg,
            i,w zależn. od przebiegu leczenia, nie zawsze zmiana łuku.Ja jestem b. zadowolona
            • vanille6 Re: Warszawa - baaardzo różnie... 11.04.06, 08:40
              Jeśli tak no to ciesze sie bo w sumie tydzien temu miałam miec juz założony
              aparat stały w innym miejscu ale przemila orto na mnie nawrzeszczała bo nie
              chciałam miec metalowego tylko przezroczysty ze to nie jest restauracja zebym
              sobie wybierala w czym bede chodzic i ze nie ma takich malych zamko!! wiec
              zrezygnowalam i zdjęła mi pierścienie i teraz mam szpary od separatorów, a jaki
              Ty masz aparacik i czy miałaś jakies problemy z wyborem zamków??pzrd
              • mazut5 Re: Warszawa - baaardzo różnie... 11.04.06, 10:47
                W tej chwili moja córa ma zalożoną górę i dół. Zakładałam gdzie indziej (nota
                bene przez lekarza z Eurodentalu!),ale zrezygnowałam, bo nie odpowiadało mi jego
                podejście. Ja zakładam za 2tyg. na dół. Zero problemów, może dlatego, że
                zakładam metal, chociaż nie sądzę,żeby były jakiekolwiek. W końcu to ja płacę i
                wiem, czego chcę.Pzdr
          • fanta24 Re: Warszawa - baaardzo różnie... 12.04.06, 16:23
            Hmmm........
            Ja na Nowym Zjeździe płaciłam 1000zł za jeden łuk, a za drugi 1300zł. Nie
            pamietam ile za ktory, czy gora czy duł:/ Teraz za każda wizyte płace 160zł. Mam
            bardzo dobra i miła pania ortodontkę, super kontakt. Pozdrawiam dr. Karłowską.
    • alaja78 Re: ile się TERAZ płaci za aparat? 04.04.06, 11:56
      warszawa - metalowy jeden łuk płaciłam 1200, każda wizyta (przy dwóch łukach)
      180. z tego co widzę ceny aparatów są dość zbliżone, natomiast spore różnice
      pojawiają się przy cenach wizyt.
    • gata81 Re: ile się TERAZ płaci za aparat? 04.04.06, 13:00
      Ja zapłaciłam za założenie na górną szczękę 1200 zł.Każda wizyta waha się w
      granicach 50-70 zł.
      • karlaa5 do: gata81 04.04.06, 13:05
        gdzie zakladalas w jakim miescie?? mozesz podac jakies namiary?
    • salwka4 Re: ile się TERAZ płaci za aparat? 06.04.06, 07:31
      ja zaplace za mini w sumie 3000zł. zakladam aparat w piątek w Krakowie. A jak
      narazie to mam wspaniale GUMECZKI i jest nie przyjemnie....:/
    • krowka00 Re: ile się TERAZ płaci za aparat? 02.05.06, 23:11
      Ja płacę za metalowy 1500zł za jeden łuk, będę zakładać za niecałe dwa tyg.
      Zakładam aparat w Zabrzu.
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka