Dodaj do ulubionych

Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból...

26.05.06, 09:33
Pomarudze Wam trochę, bo już nie mam siły. Mam kryształki, które zarysowują mi
policzki, mam ból i żadnej przyjemności. Nie podobam się sobie....1,5 roku to
aż 548 dni, pozostało jeszcze 544 :( Jak wy dajecie radę twardziele? :) Kiedy
będzie widać efekty?
Obserwuj wątek
    • krowka00 Re: Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból... 26.05.06, 10:49
      Ojejku serio marudzisz, wiesz zęby przesówają się w kości, dlatego czujesz
      ogromny ból. Gdyby po 4 dniach było widać już efekty to aparat nosiłoby się
      miesiąc a nie ponad rok, ale nie martw się za tydzień o bólu już zapomnisz no
      może za dwa tygodnie, a po 1,5 roku twoje zęby będą już prościutkie i będziesz
      miała uśmiech gwiazdy holywood:D
      • salwka4 Re: Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból... 09.06.06, 15:21
        ten bol juz nie dlugo przejdzie bo zeby sie przyzwyczaja, jednak musisz sie
        liczyc z tym ze po kazdej wizycie u orto (zmiany drutu czy cos takiego) tez
        bedzie troche bolec. Ja mam aparat od 1,5 miesiaca i efekty sa super!! naprawde
        warto to wszystko przemeczyc i pozniej patrzec w lustro na swoje piekne zabki:)
    • outhlar Re: Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból... 26.05.06, 12:33
      A może na za dużo się nastawiłaś, zakładając aparat? To nie działa tak szybko, a
      sam aparat bez żadnych dodatków to naprawdę sama przyjemność :)
    • awok Re: Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból... 27.05.06, 15:21
      pierwszy tydzień leci powoli...
      po miesiącu pomyslałam sobie: "Jeszcze jedenaście miesiecy i będzie rok za
      mną... ;-)"
      Teraz za mną już ponad 16 miesięcy. Efekty są super. Aparatu prawie nie
      zauważam.
      Uwierz mi - zleci. A Ty będziesz zadowolona :-)
      • zorka7 Re: Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból... 28.05.06, 15:51
        Pamiętam jak w pierwszym tygodniu miałam kryzys - bolało jak diabli i
        perspektywa chodzenia z tym paskudztwem 2 lata była przerażająca.
        Teraz, po roku, uważam, że założenie aparatu było jedną z lepszych decyzji w
        moim życiu.
        Dlaczego nie zrobiłam tego wcześniej? :)

Efekt zaskoczył nawet mojego orto - in plus. :)
        • kleopatryx Re: Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból... 28.05.06, 21:46
          Dzięki kochani za słowa otuchy. Dzisiaj 6 dzień i faktycznie jakby trochę lżej.
          Na wadze też lżej, nic nie mogę jeść. Już jakoś łatwiej mi zaakceptować fakt
          chodzenia z tym czymś. W dodatku kryształy pożółkły mi od napoju
          multivitaminowego, więc teraz moja dieta jest nie tylko płynna, półpłynna ale i
          biała. Na liście mam: kaszkę manną na mleku, jogurt, kefir, serek
          homogenizowany, no i gotowany makaron, ale zacierkowy tylko. Przychodzi Wam coś
          jeszcze do głowy, co można jeść? Jeansy kupione miesiąc temu spadły mi dzisiaj
          do połowy pośladkó, więc chowam je do szafy :(
        • kleopatryx Re: Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból... 28.05.06, 21:47
          A dodam jeszcze, że u mnie po 6 dniach nie ma żadnychy efektów. Nie mam pojęcia,
          dlaczego i to mnie przygnębia.
          • myszka_333 Re: Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból... 28.05.06, 23:17
            Och 4-6 dni to nic.
            CHyba za dużo się spodziewasz.
            Ale po kilku miesiącach na pewno bedą widoczne efekty, już nie wspominając
            chwili kiedy zdejmiesz aparat.Wtedy dopiero można zobaczyć cały efekt :)
          • mela1 Re: Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból... 29.05.06, 18:14
            Chyba trzeba zmienic podejscie i nie oczekiwac cudow. ja czekalam na wyrazny
            efekt pol roku, nadal bardzo duzo mi brakuje do szczescia i tez sie czasem
            denerwuje, ze mogloby byc szybciej. ale widac gdyby moglo, to by bylo. przeciez
            zeby musza sie ustawic na miejscu porzadnie w kosci, nie siedza w plastelinie,
            zeby je mozna bylo z dnai na dzien rpzesuwac. schudniecia gratuluje, sama bym
            chciala, ale neistety nic mnei nie boli i jem wszytsko lacznie z guma do rzucia
            i orzechami. cierpliwosci, przyzwyczaisz sie, ja juz zapominam, ze mam aparat i
            absolutnie w ncizym mi nie przeszkadza.
          • czarnykwiat Re: Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból... 01.06.06, 08:46
            Dziewczyno nie panikuje, efety takie maluteńkie zobaczysz za jakiś miesiąc jak
            nie później. I totalnie się tym nie przejmuj. To nie wyścig, w twojej szczęce
            powoli ale sukcesywnie będą zachodzić zmiany i o to ci właśnie chodzi. Ja w tym
            miesiącu będę miała rocznice - okrągły roczek, jest duzo lepiej ale jeszcze nie
            do końca. A co do obtarć policzków - obklejej zamki woskiem, to jedyny
            skuteczny sposób, po jakimś czasie policzki się przyzwyczają i będziesz mogła z
            wosku zrezygnować. A co do wagi to juz niedługo będziesz jeść wszystko, tylko
            ostrożnie ;-))

Powodzenie i cierpliwości
          • aleksandra1977 Re: Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból... 03.06.06, 11:29
            no jasne!
            Biegnij do ortodonty i zloz reklamacje.
            • zorka7 Re: Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból... 03.06.06, 12:28

Ja mam w nosie przebarwienia - mam aparat ceramiczny, przebarwiają się tylko
              gumki, które zmieniam raz na miesiąc. Jak mam ochotę na czerwone wino - piję,
              jak chcę coś z curry - jem.;) Zycie jest piękne!
              • kleopatryx Re: Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból... 08.06.06, 11:22
                Ale jak zmieniasz te gumki? Ja nowa jestem i nie mam pojęcia jak to wymienić,
                moje kryształki są już pomarańczowe prawie. Odkryłam, że to nie te kryształki
                pociemniały tylko taka otoczka wokół. Co robić?
    • pigulka1 Re: Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból... 30.05.06, 13:54
      hej, ja zakładam dopiero jutro...mam nadzieję że nie będzie mnie tak bolało...a
      nawet jeśli będzie, to pomyślę o Tobie i będę wiedzieć że nie jestem sama..Ty
      też nie jesteś :-)
      • kleopatryx Re: Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból... 08.06.06, 11:20
        Droda pigułko, ja już przestałam odliczać dni, więc chyba jest dobrze. Boli mnie
        już lekko tylko jeden policzek i tak co drugą, trzecią noc zakładam sobie na noc
        wosk. Nawet nie wiem, ile to dni nosze ten aparat hi hi. Praktyczie zęby mnie
        już nie bolą, jem wszystko ale bardzo drobniutko pokrojone. Apetyt mam jak
        nigdy, czuję się jakbym dopiero teraz poznawała smaki hi hih hi. Trzymaj się
        ciepło, mam nadzieję, że jakos sobie dzielnie radzisz, optymistyczne jest to, że
        ból naprawdę mija z każdym dniem :)
        • pigulka1 Re: Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból... 09.06.06, 15:55
          Ja męczyłam się z aparatem tylko dwa czy trzy dni, jadłam budynie i drobno
          pokrojone kanapki, ale teraz jest świetnie, nie czuję wcale że mam mojego
          metalowego przyjaciela. A jestem z nim już ponad tydzień.... męczy mnie tylko
          to ciągłe mycie zębów, bo zawsze lubiłam cos sobie przegryzać między posiłkami,
          a teraz tego nie robię, bo wszystko co jem zaczepia mi się za aparat, więc
          trzeba by było siedzieć ciągle ze szczoteczką. Ja też trochę kaleczyłam sobie
          język i policzki, ale po kilku dniach wszystko się ułożyło i przyzwyczaiłam sie
          do aparatu i już teraz o nic nie zaczepiam. ##########:-)Pozdrowienia zza
          krat :-)
    • green_grin Re: Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból... 01.06.06, 21:44
      Efekty?Napewno nie po 4 dniach...kochana,daj trochę czasu swoim zębom,przecież
      to są kości,najpierw muszą się rozruszać;)Ja też miaąłm poranione
      policzki,bolało mnie nieziemsko,ale wszystjko można przezyć...po tygodniu było
      już cąłkiem ołkej.Nie ma nic za darmo,trochę pocierpisz,ale za to jakie
      korzyści!Pomyśl o tym i pamiętaj: też myślałam,że nigdy się nie przyzwyczaję,a
      tu pyk i nawet nie zauważyłam kiedy stalismy się friendami;)
      • heca5 Re: Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból... 04.06.06, 15:37
        Hmm z tymi efektami to jest zdaje sie roznie...

Mi orto na ostatniej wizycie gdy wymienial luk tak naciagnal zeby ze po przyjechaniu do domu (10 minut) mialam szpare miedzy 2ką i 3ką na 0,5 mm a wczesniej sie calkowicie stykaly :D
        Poza tym polecam aparat Damon - ladnie wyglada, brak gumek, zadnych pierscieni, nic mi sie nie przebarwia, i co najwazniejsze absolutnie nie obciera (!) Jestem bardzo zadowolona :).
        Pozdrawiam!
        • sylwianna4 Re: Już 4 dni, zero efektów i gigantyczny ból... 13.06.06, 19:44
          czesc:)
          za pare dni zakladam aparat i mam pytanie ... Chcialam zapytac czy po zalozeniu
          mowi sie normalnie ?;)
Inne wątki na temat:

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka