patka_watka 23.01.07, 19:12 Co robicie gdy ktoś śmieje się z waszego aparatu? Macie jakieś teksty po których tamtym robi się głupio? W poniedziałek zakładam i boje się jak to przyjmie otoczenie :( Pomocy ... Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zuza0033 Re: Co zrobić gdy spotkam się z chamską odzywką? 23.01.07, 19:27 Nik nie ma prawa Ci tak powiedzieć a jeśli już się to stanie to powiedz że Ciebie przynajmniej stać na aparat to zawsze działa Odpowiedz Link
patka_watka Re: Co zrobić gdy spotkam się z chamską odzywką? 23.01.07, 20:02 No tak ... miec 3000 tysiące na zebach to fajne uczucie :D Odpowiedz Link
cichy_podmuch_wiatru Re: Co zrobić gdy spotkam się z chamską odzywką? 23.01.07, 21:03 nie przejmuj się... ja tez myślałam, że ktos coś powie na mój a nawet na to uwagi nie zwrócili:P a jak ktos cos powie to to olej :) a jak nie to powiedz tak jak w pierwszym komentarzu:D nie kazdego stac na aparat:P Odpowiedz Link
emfika Re: Co zrobić gdy spotkam się z chamską odzywką? 11.05.08, 15:21 "ja przynajmniej coś robie ze sobą w przeciwieństwie do ciebie" :D Odpowiedz Link
dibotom Re: Co zrobić gdy spotkam się z chamską odzywką? 06.02.07, 16:53 Tak,racja że to fajna rzecz. Ja jak znam moją klasę i liudzi z gimnazjum będą się na początku wyśmiewać,ale ja tak jak radziłaś powiem,że mnie przynajmniej stać,a pozatem dbam o swój uśmiech w przeciwieństwie do tego kogoś. Odpowiedz Link
kolendra-7 Re: Co zrobić gdy spotkam się z chamską odzywką? 18.05.08, 11:37 powiedz: Takiego zebraka jak ty na pewno nie stac na taki luksus :) Odpowiedz Link
trelemorele8 Re: Co zrobić gdy spotkam się z chamską odzywką? 24.01.07, 21:50 Ja aparacik nosiałm prawie 3 lata (wczoraj zdjęłam) i ani razu nie spotkałam się z niesympatycznymi uwagami a wręcz przeciwnie obcy ludzie mówili mi że bardzo ładnie wygląda mój aparat a miałam metalowy. Bo to że znajomi dopingowali i chwalili to naturalne!:) Odpowiedz Link
ijuijuijuu Re: Co zrobić gdy spotkam się z chamską odzywką? 28.01.07, 15:52 wtedy uśmiechaj się szerzej :) moi znajomi mówili "zrób zdjęcie" (zajmuję się fotografią, a zdjęcie - bo aparat na zębach, taki tam dowcip sytuacyjny), ale to było zupełnie przyjacielskie, dopingowali, podtrzymywali na duchu, pomagali wybierać kolory gumek, i tak dalej. to żaden wstyd dbać o własne zdrowie :) to tak jakbyś się wstydziła, że zimą okręcasz się szalkiem albo obcinasz paznokcie Odpowiedz Link
vovin82 Re: Co zrobić gdy spotkam się z chamską odzywką? 28.01.07, 17:26 Szczerze powiedziawszy jeszcze z reakcją otoczenia się nie spotkałem, a już aparat noszę ponad miesiąc (góra i dół). Jedynie najbliżsi i kumple wiedzą ile zł noszę w ustach. Poza tym, na wykładach często robię zdjęcia i jak się mnie pytają: masz aparat? To zawsze odpowiadam: 'który'? xD Odpowiedz Link
blackprincessa Re: Co zrobić gdy spotkam się z chamską odzywką? 01.02.07, 21:23 moim zdaniem aparaty ortodontyczne sa teraz tak popularne i tyle osob je nosi ze juz chyba nikt nie spotyka sie z niemilymi odzywkami. Reakcje sa raczej przeciwne. Jak powiedzial moj znajomy gdy mnie zobaczyl z aparatem: "A ty co, zalozylas sobie aparat bo chcesz byc trendy?" :D takze sama widzisz nie masz sie czym przejmowac Odpowiedz Link
monciaxp Re: Co zrobić gdy spotkam się z chamską odzywką? 06.05.07, 22:32 ja sie z takimi odzwykami nie spotkałam...raczej z zazdrością w oczach bo oni wiedzą że będę mieć proste ząbki. Hmm...jak radzić sobie z odzwyką..dobry jest tekst: Ja niedługo pozbędę sie tej blachy ale ty do końca żyvia pozostaniesz głupcem itp. Odpowiedz Link
claire_802 Re: Co zrobić gdy spotkam się z chamską odzywką? 09.05.07, 12:02 sądzę, że w ogóle nie powinnaś obawiac się chamskich odzywek. nawet u mnie (gdzie koledzy w klasie sa trochę zacofani) sie to nie zdarzyło. przyjęli z zaskoczeniem, ale bez żadnych animozji. co prawda mam kosmetyczny aparat, ale jeśli spotkałabym sie jednak z takim niemiłym komentarzem, to bym powiedziała: "za to moje zeby nie wyglądają jak płot po wojnie" :D:D:D bo przeważnie tak jest, że śmieją się Ci, których natura tez nie obdarzyła hollywoodzkim usmiechem. pozdro!! Odpowiedz Link
magda.le007 Re: Co zrobić gdy spotkam się z chamską odzywką? 26.05.07, 13:10 Najlepiej ignorować. U mnie w klasie jest taki jeden chłopak o rok starszy(bo nie przeszedł do następnej klasy) i on prawie każdemu dokucza. Ostatnio od kiedy mam aparat zaczał mnie przezywać. A ja wcale nie zwracam na to uwagi, bo wiem, że on i tak będzie tak dalej robił. Gdy mu cos odpowiedziałam na te przezwiska, to zaczał jeszcze bardziej mi dokuczać. Więc lepiej udać, że nie słyszę ;). Odpowiedz Link
aparatka_1 Re: Co zrobić gdy spotkam się z chamską odzywką? 11.05.08, 16:55 Widzisz, ja mam krzywe zęby, więc założyłam aparat, a z Twoją buźką nie da sie już zrobić nic :) Może i to niemiłe, ale z takimi ludzmi 'wyśmiewaczami' trzeba krótko. Odpowiedz Link
liliah Re: Co zrobić gdy spotkam się z chamską odzywką? 11.05.08, 18:19 ja przez pol roku noszenia nigdy się z tym nie spotklałam- wprost przeciwnie, same miłe komentarze słyszę sam a czasem się śmieję ze mam szablozębny uśmiech i znajomi to przyjmują z humorem. Trzeba umieć się śmiać z siebie, bo to, czy masz poczucie humoru nie zależy od wyśmiania kogoś tylko obrócenia w żart własnych kompleksów. jesli ktos ci cos przykrego powie to świadczy o tym ze jest burakiem a ty masz sie nie przejmować :) przynajmniej wiesz, że ty w wieku 60 lat będziesz mieć własne zęby, a te cwaniaki będą zęby chować na noc do szuflady ;) Odpowiedz Link
akinom87 Re: Co zrobić gdy spotkam się z chamską odzywką? 11.05.08, 22:33 a ja polecam zamiast glupich odzywek troche dystansu do siebie, swojego wygladu i do innych, poza tym poczucie humoru i wiare w siebie i swoja wartosc;) wg mnie osoby majace aparat i nie wstydzace sie tego sa pozytywnie "nastawione";) przede wszytkim potrzeba do tego odwagi chociaz troszke, ale jak jzu jest po wszytkim to naprawde wszytko jest inne niz sie wydawalo na poczatku;) polecam kazdej osobie zastanawiajacej sie nad aparatem tylko ze wzgledu na to 'co ludzie powiedza" ja tez sie obawialam a teraz zaluje jedynie tego ze wczesniej sie zastanawialam tak dlugo, bo jak sie okazalo nei bylo czego sie bac:) tak jak napisalam dystans i odwaga....moze glupie ale sie tego nauczylam bo mi brakowalo tego wczesniej;) nie wiem jak bylo u was i co o tym myslicie?:) pozdrawiam serdecznie:);) Odpowiedz Link
aparatka_1 Re: Co zrobić gdy spotkam się z chamską odzywką? 12.05.08, 16:34 Też mam w planach aparat i już się wręcz doczekać nie moge :) Chamskich odzywek się nie boje, bo sama pewnie będę się smiała, że w końcu ktoś założył mi kaganiec :P Poza tym, aparat to chyba również jedna z oznak dbałości o siebie, a to się ceni ;) Odpowiedz Link
tiffany79 Re: Co zrobić gdy spotkam się z chamską odzywką? 06.06.08, 12:12 Sama o sobie też mówię, że mam kaganiec :D Kiedyś ktoś mi powiedział coś na temat moich krzywych zębów, więc odpowiedziałam - ja zęby wyprostuje, ale ty nie zmądrzejesz. Odpowiedz Link