Dodaj do ulubionych

debata - a wydawało się, że może być normalnie :((

08.11.10, 19:51
No i debaty kandydatów na burmistrza nie będzie :(
Okazało się, że kandydat Dąbrowski nie chce rozmawiać.
Dziwne, bo on najwięcej na tym mógł skorzystać
Szkoda, że - mimo wcześniejszej zgody na debatę - kandydat się wycofał. Niepoważne.
Ech, szkoda gadać.
Obserwuj wątek
    • kmsanczia Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 08.11.10, 19:59
      Skąd wiesz?
      I jaki jest powód odmowy, rezygnuje z kandydowania?
      • esscort Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 08.11.10, 20:02
        spotkałem wiewiórkę i mi powiedziała.
        Nie, nie rezygnuje, przeciwnie, może się spotkać po I turze :)
        • kmsanczia Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 08.11.10, 20:06
          A, wiewiór. ;)
          Ale jakoś się Dąbrowski wytłumaczył, wyjeżdża na weekend czy nagrodę odbiera?
          • esscort Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 08.11.10, 20:10
            Jakieś oświadczenie przedstawiciel sztabu, radny Kłódkiewicz, odczytał.
            Poczekajmy na informacje z pierwszej ręki: organizatora - lominaki.info
        • krzysiom1 Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 08.11.10, 20:08
          Faktycznie to trochę dziwne.. Ciekawe kto mu doradził taka decyzję?
          Przecież "niemedialność" Pszczólkowskiego jest tak wielka, że taką debatę może z nim wygrać średnio rozgarnięty człowiek.
          • przyjaciel_siara Oho... 08.11.10, 20:13
            krzysiom1 napisał:
            Przecież "niemedialność" Pszczólkowskiego jest tak wielka, że taką debatę może z nim wygrać średnio rozgarnięty człowiek.

I niech mi ktoś zarzuci, że to ja pierwszy jestem nieuprzejmy. Zobaczcie sami -
            znowu menda kąsa...
            • krzysiom1 Re: Oho... 09.11.10, 08:30
              krzysiom1 napisał:
              > Przecież "niemedialność" Pszczólkowskiego jest tak wielka, że taką debatę mo
              > że z nim wygrać średnio rozgarnięty człowiek.

>
              > I niech mi ktoś zarzuci, że to ja pierwszy jestem nieuprzejmy. Zobaczcie sami -
              > znowu menda kąsa...

Mam napisać, że wspaniale wypada w mediach i we wszelkich publicznych wystąpieniach? Wielokrotnie pisano min na forum, że tak własnie nie jest.
              Średnio rozgarnięty człowiek wie, że naszemu burmistrzowi wystarczy zadać dwa pytania wyprowdzające go z równowagi i ma wygraną debatę.
              • przyjaciel_siara Re: Oho... 09.11.10, 12:31
                krzysiom1 napisał:

Mam napisać, że wspaniale wypada w mediach i we wszelkich publicznych wystąpieniach? Wielokrotnie pisano min na forum, że tak własnie nie jest. Średnio rozgarnięty człowiek wie, że naszemu burmistrzowi wystarczy zadać dwa pytania wyprowdzające go z równowagi i ma wygraną debatę.

Myślę, że z tego typu problemami KAŻDY ściera się w mniejszym lub większym stopniu. Gdy przychodzi mi np. prowadzić dyskusję ze "średnio rozgarniętym człowiekiem" również często wpadam w lekkie poddenerwowanie. Brałem udział w kilku spotkaniach z burmistrzem Pszczółkowskim. Jeśli był pytany (zaznaczę - nie bezpardonowo, w sposób chamski atakowany) o cokolwiek - zawsze bardzo precyzyjnie i spokojnie odpowiadał na zadawane pytania.
                To, co zawsze mi imponowało to Jego dokładna znajomość wszystkich poruszanych problemów. Znajomość w najdrobniejszych szczegółach. Stąd twierdzę, że u burmistrza Pszczółkowskiego problemem jest jedynie ten, że nie potrafi on rozmawiać z chamami. Przyznam - ja też nie.

Gorszym zjawiskiem może być brak merytorycznego przygotowania. I tak - jednym się wtedy pocą ręce i nie wiedząc, co z nimi zrobić kręcą się bez celu w miejscu - tak jak np. p. Grądzki, inni z nerwów nie są w ogóle w stanie uczestniczyć w żadnych spotkaniach i debatach...

Krzysiomie - teraz wyjdź z siebie i stań obok. Spójrz na siebie i zadaj sobie pytanie, czyś jest twardziel taki, za jakiego się uważasz? A później powróć, by w spokoju, bezstronnie obiektywizmem się wykazać...

Twój Przyjaciel Siara
                • krzysiom1 Re: Oho... 09.11.10, 20:26
                  Po co mam wychodzić z siebie? Nie mam zamiaru zgrywać i nie zgrywam nigdzie twardziela.
                  Bez względu na to co napiszesz, większość jego obserwatorów wie, że słabo wypada na spotkaniach i w rozmowach z ludźmi. Bardzo łatwo wyprowadzić go z równowagi i usłyszec inwektywy.
                  Oczywiście w trakcie kadencji trochę się wyrobił i wygląda teraz o niebo lepiej, niż wyglądał na początku kadencji ale "medialnośc" nie jest jego mocną stroną i jakakolwiek pisanina tego nie zmieni. Ze stwierdzeniem "To, co zawsze mi imponowało to Jego dokładna znajomość wszystkich poruszanych problemów. Znajomość w najdrobniejszych szzcegółach" mocno bym polemizował.
          • esscort Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 08.11.10, 20:15
            No i Pszczółkowski jako jednak faworyt miał chyba najwięcej do stracenia
            • corner111 Syzyfowa paraca-wydawało się, że może być normalni 08.11.10, 20:26
              No i Syzyf nie podźwignął! Widocznie lubi chodzić w kółko z tym kamieniem.
            • kmsanczia Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 08.11.10, 20:27
              Właśnie taką normalność mamy w Ł. Niby taka walka o wolną prasę, a jak niezależny portal coś organizuje to wychodzi doopa blada. No ale poczekajmy, może coś wesołego wymyślą, żeby się usprawiedliwić, chociaż osobiście wątpię.
              • lomlive Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 08.11.10, 20:29
                Nie wierzysz, że będzie to coś wesołego?:) a ja wierze:P
                • kmsanczia Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 08.11.10, 20:32
                  Obstawiam zero konkretów. :P

• roberto19633 Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 08.11.10, 20:42
                    Ciekaw jestem co ten wiewiór powiedział, Ess..
                    Poczekajmy na rozwój wypadków ewentualne wyjaśnienia. Nie ferujmy wyroków. Czyżbyś corner myślał że Dąbrowski się poddał?
                    Poczekam co drabbu powie? Na razie to jpp.
                    • esscort Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 08.11.10, 20:45
                      No przecież napisałem, co powiedział
                      - że na spotkanie, na którym miano techniczne sprawy omówić (kolejność odpowiedzi itp) przyszedł radny Kłódkiewicz z oświadczeniem, że TD rezygnuje z udziału w debacie przed I turą.
                      • kmsanczia Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 08.11.10, 21:01
                        Ha, już wszystko wiem! :>
                        A wy poczekacie aż wiewiórowi prąd włączą. ;)

Ale obciach, KWW TŁ. :/
                    • netciem Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 08.11.10, 20:56
                      Żeby brać udział w debacie, to trzeba mieć zielone pojęcie o problemach nękających naszą gminę i zaproponować jakieś konkretne rozwiązania. A jak tu mieć zielone pojęcie jak się jest w rozkroku między Warszawą a Łomiankami? Niby od urodzenia w Łomiankach a jednak nie...
                      No-i trzeba stawić czoła trudnej sytuacji - a do tego trzeba mieć j..a, no -odwagę się znaczy. A tu ani jednego ani drugiego ani słychu ani widu... Powinszować kandydata panu Edwardowi, pogratulować...
                      • roberto19633 Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 08.11.10, 21:14
                        Daj spokój, wejdę za chwilę na szczyt wirtualnego Ratusza i skoczę głową w dół.

Taki dyshonor ,już mamy zwycięzcę i pokonanego.
                        Tylko, zadam podstawowe pytanie:
                        Co zmieni się w naszym, moim życiu i otoczeniu w następnych 4 latach?
                        Może będzie nowy Ratusz, mam nadzieję że wodociąg. I co jeszcze, jaką mam gwarancję że zmieni się cokolwiek na lepsze?
                        Na pewno przybędzie bloków w Łomiankach Dolnych, latarni i festynów na Warszawskiej. Ale czy będzie żyło się lepiej? Czy przybędzie przedszkoli i szkół dla nowych mieszkańców? Żaden z kandydatów nie daje gwarancji, tylko możliwości jednego z nich znamy, możliwości drugiego są wielką niewiadomą, może będzie lepiej ,ja wierzę że tak. Ale piszę to tylko w swoim imieniu.
                        • esscort Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 08.11.10, 21:17
                          Roberto, spokojnie, wypij kieliszek "dla spokojności" :) Przeżyjemy cokolwiek się stanie. I naprawdę nie ma to aż takiego znaczenia.
                          • roberto19633 Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 08.11.10, 21:21
                            esscort napisał:

> Roberto, spokojnie, wypij kieliszek "dla spokojności" :) Przeżyjemy cokolwiek s
                            > ię stanie. I naprawdę nie ma to aż takiego znaczenia.

Ess, ja przeżyję. Przecież nawet obecny Burmistrz ,to nie Łukaszenko. Zdrowie jest chyba najważniejsze. A co do kieliszka, nie piję sam do lustra, ale za uspokojenie dziękuję.
                            • guzikiewicz69 Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 08.11.10, 21:45
                              Obecny burmistrz to nie Łukaszenko- to fakt. Co mnie dodatkowo cieszy wpuszcza do urzędu pententów bez przepytywania z ostatniej encykliki papieskiej.
                              • jeser Re: debata i po debacie 08.11.10, 22:41
                                Polityczny komitet TŁ zachował się niepolitycznie.
                                Podłoże takiego stanu może być dwojakie:
                                -albo kandydat zrezygnował
                                -albo komitet zrezygnował
                                Każde z tych zachowań będzie miało znaczący wpływ na globalne proporcje podziału mandatów
                                między komitetami jak również rozkład typów i głosów w poszczególnych komitetach.

------------
                                • esscort Re: debata i po debacie 08.11.10, 22:45
                                  ja bym nie dzielił skóry na niedźwiedziu
                                  • dr_sztrosmajer1 Re: debata i po debacie 08.11.10, 22:53
                                    Papirus z red. Tadejro uznali, że nie zdążą, w tak krótkim terminie, nauczyć kandydata z kapelusza, wszystkich łomiankowskich problemów.No i oczywiście wlać w niego wystarczającej ilości nienawiści.
                                    • papirus22 Re: debata i po debacie 08.11.10, 23:10
                                      dr_sztrosmajer1 napisał:
                                      "Papirus z red. Tadejro uznali, że nie zdążą, w tak krótkim terminie, nauczyć kandydata z kapelusza, wszystkich łomiankowskich problemów..."

Eee, co ja mogę nawet w komitecie nie jestem. Kandydata nie trzeba uczyć spraw gminnych bo je zna. Poza tym jak zwykle mnie przeceniacie.

Debata może się przecież odbyć. Ktoś pisał(chyba tefal_fm), że mamy dwóch prawdziwch liderów Pszczółkowskiego i Grądzkiego i że oni powinni się spotkać. To był dobry pomysł niech się spotkają, w końcu wg. większości na forum Dąbrowski nie ma szans.

Prawdę powiedziwszy po lekturze forum i tym co się tutaj o nim (Dąbrowskim) wypisuje, po tej agresji, chamstwie i kampanii nienawiści nie dziwię się, że ktoś nie ma ochoty na spotykanie się. Wydaje mi się, że ten facet nie chce zwyczajnie się z wami taplać w waszym błocie i brać udział w kolejnych pyskówkach, ponieważ one nie rozwiążą problemów przed jakimi staniemy wkrótce.
                                      • dr_sztrosmajer1 Re: debata i po debacie 08.11.10, 23:19
                                        Idąc Twoim tropem, to Pszczółkowski nie powinien "z Wami gadać". A tak poważnie, to strach obleciał kandydata, albo w bardzo prymitywny sposób próbujecie doprowadzić do debaty Grądzkiego z Pszczółkowskim i na jej gruzach wystrzelić Dąbrowskiego. W temacie "teorii spiskowej"-poziom godny TŁ, jeśli strach obleciał-dsjcie sobie spokój. Co do zasadności dyskusji Grądzki - Pszczółkowski, sorry, z tym panem wszystko już wyjaśnione. Pamiętamy, to w końcu było aż osiem straconych lat.
                                        • esscort Re: debata i po debacie 08.11.10, 23:23
                                          dr_sztrosmajer1 napisał:
                                          Co do zasadności dyskusji Grądzki - Pszczółkowski,

Przecież w tej sytuacji to w ogóle nie wchodzi w grę. Sprawa debaty niestety jest zamknięta. może za 4 lata nikt się nie napuszy i się uda. Szkoda.
                                          • dr_sztrosmajer1 Re: debata i po debacie 09.11.10, 00:03
                                            esscort napisał:
                                            Może szukam drugiego dna, ale coś tu jest nie tak, nie sądzisz Ess?
                                            Inicjatywa wyszła od właściciela Łomianki Info i stronnika TŁ, musieli o tym współdecydować. Co się wydarzyło, że porzucili tę inicjatywę?
                                            > Przecież w tej sytuacji to w ogóle nie wchodzi w grę. Sprawa debaty niestety je
                                            > st zamknięta. może za 4 lata nikt się nie napuszy i się uda. Szkoda.
                                            • redakcja.lomianki.info Re: debata i po debacie 09.11.10, 01:48
                                              dr_sztrosmajer1 napisał:
                                              > Może szukam drugiego dna, ale coś tu jest nie tak, nie sądzisz Ess?
                                              > Inicjatywa wyszła od właściciela Łomianki Info i stronnika TŁ, musieli o tym ws
                                              > półdecydować. Co się wydarzyło, że porzucili tę inicjatywę?

Dr.sztros. - może to nie zabrzmi zbyt skromnie - ale sam wpadłem na ten - jak się okazało - niemożliwy do zrealizowania pomysł. Czasem tak mam, że coś zaplanuje i brnę w to bez opamiętania.
                                              Po drodze oczywiście konsultowałem temat z - moim zdaniem - wartościowymi ludźmi z Łomianek. Informowałem też przedstawicieli komitetów, samych kandydatów. Jeden z kandydatów nawet mnie spławił mało sympatycznie - przy pomocy swojej sekretarki :) No cóż, może miał gorszy dzień :)
                                              Skąd pomysł, że inicjatywa wyszła od TŁ?
                                      • esscort Re: debata i po debacie 08.11.10, 23:20
                                        papirus22 napisał:
                                        > Debata może się przecież odbyć. Ktoś pisał(chyba tefal_fm), że mamy dwóch prawd
                                        > ziwch liderów Pszczółkowskiego i Grądzkiego i że oni powinni się spotkać.

Wiadomo, że już debata przed I turą się nie odbędzie :(
                                        A przed II, jesli przejdzie T.D., to też raczej nie.
                                        >
                                        > Wydaje mi się, że ten facet nie chce zwyczajnie się z wami taplać w waszym błocie i brać udział w kolejnych pyskówkach, ponieważ one nie rozwiążą problemów przed jakimi staniemy wkrótce.

Ale przecież debata miała być nie na forum, lecz w określonych warunkach, gwarantujących spokojny, rzeczowy przebieg. Miało być rozmowa między kandydatami i tylko jedno pytanie "od społeczeństwa", więc nie było najmniejszego zagrożenia taplaniem. No i on przecież chce być naszym burmistrzem. To gdzie i z kim chciałby rozmawiać.
                                        Moim zdaniem zrobił błąd. No ale zobaczymy.
                                      • kmsanczia Re: debata i po debacie 08.11.10, 23:23
                                        Taaa... polityka miłości wg TŁ (jakoś kandydatowi nie przeszkadza).
                                        Chamstwo i agresja prezentowane przez lomianki.info.
                                        Propozycja debaty (czyli darmowej reklamy), w której kandydaci dostaliby gotowe wcześniej im udostępnione pytania.

Żenua.
                                      • drabbu Re: debata i po debacie 08.11.10, 23:45

papirus22 napisał:
                                        > Prawdę powiedziwszy po lekturze forum i tym co się tutaj o nim (Dąbrowskim) wyp
                                        > isuje, po tej agresji, chamstwie i kampanii nienawiści nie dziwię się, że ktoś
                                        > nie ma ochoty na spotykanie się. Wydaje mi się, że ten facet nie chce zwyczajni
                                        > e się z wami taplać w waszym błocie i brać udział w kolejnych pyskówkach,

Papirusie. Zapowiadane spotkanie miało być debatą pomiędzy kandydatami
                                        do funkcji burmistrza, przebiegającą według wspólnie ustalonych reguł. Pomiędzy trzema kandydatami, a nie pomiędzy kandydatem a forumowiczami. To Twój komitet wyborczy zrezygnował teraz z możliwości zaprezentowania się kandydata w ramach dyskusji
                                        bez agresji i pyskówki.

A jednocześnie, Twój komitet stwierdził, że jednak widzi możliwość takiej debaty, choć nie obecnie, lecz przed drugą turą wyborów. Tym samym, Twój komitet wyraźnie zaprzecza temu, co mówisz. W drugiej turze (gdyby do niej doszło) atmosfera na forum nie będzie inna niż obecnie. Teraz się nie da, a wtedy tak, wtedy będzie to możliwe?
                                  • jeser Re: debata i po debacie 08.11.10, 22:56
                                    Tak to oceniam.

-------
    • przyjaciel_siara Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 09.11.10, 00:50
      esscort napisał:

Szkoda, że - mimo wcześniejszej zgody na debatę - kandydat się wycofał. Nie poważne. Ech, szkoda gadać.

Gołota II
    • redakcja.lomianki.info DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 01:55
      Debaty trzech kandydatów nie będzie :(
      dlaczego...? zapraszam nie będę kopiował całości.
      DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... www.lomianki.info/document.php?did=1943

A Wam, tzn. tym którzy pomagali.
      Wielkie dzięki zaangażowanie. Dzięki za wsparcie.
      Dzięki za nadesłane pytania do kandydatów.
      • dr_sztrosmajer1 Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 03:22

panie Macieju,
        odnoszę nieodparte wrażenie, że tekst w tym linku promuje tylko Pańską osobę i łomianki info, a nie próbuje Pan obiektywnie przedstawić sytuację.
        • elba10 Re: TŁ Dało CIAŁA 09.11.10, 08:30
          redakcja.lomianki.info napisał:
          > Po drodze oczywiście konsultowałem temat z - moim zdaniem - wartościowymi ludźm i z Łomianek
          >
          Panie Mor a jakie to niby kryteria używa redakcja do szufladkowania ludzi na wartościowych i tych innych. Jak to się ma ewentualnie do modnych ostatnio podziałów na patriotów i tych pozostałych.
          Jednocześnie szanowana, bezstronna redakcja w podsumowaniu procedur przygotowania debaty, używa zwrotów typu -"
          [i]No i sruuuu - po debacie; Rozmową o tzw. "Dupie Maryni" czy też niekontrolowaną nawalanką w pokoju bez klamek?"/i]
          Niezależnie od stanu emocjonalnego szanowna redakcja powinna trzymać jakiś poziom i w chwilach słabości nie brać przykładu z poziomu TŁ
          • redakcja.lomianki.info Re: TŁ Dało CIAŁA 09.11.10, 09:12
            elba10 napisała:

> redakcja.lomianki.info napisał:
            > > Po drodze oczywiście konsultowałem temat z - moim zdaniem - wartościowymi
            > ludźm i z Łomianek
            > >
            > Panie Mor a jakie to niby kryteria używa redakcja do szufladkowania ludzi na
            > wartościowych i tych innych.

Zupełnie indywidualnych. A co nie dzwoniłem do Ciebie i masz z tym problem?
        • 2hestia Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 08:41
          O czyim języku agresji i pogardy dla innych pisze komitet TŁ?
          Nie włączajac forum, gdzie ci sami autorzy kryją się pod różnymi nikami, są ogólnie dostępna gazety: info.lomianki, GŁ i TŁ. Ani w gazecie info.lomianki ani w GŁ nie ma żadnej agresji skierowanej w kierunku kandydatów na burmistrza i radę. Co sie dzieje w TŁ od pierwszego nr jad, pomówienia, ten właśnie język agresji i pogardy, o którym piszą sami przedstawiciele TŁ.
        • kmsanczia Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 08:45
          A co, ma promować TŁ? Bo nie rozumiem. Oni już zrezygnowali z promocji, przy okazji załatwiając innych kandydatów i mieszkańców. A może to miał być taki sprytny zabieg, głosujcie na naszego kandydata, bo jak będzie II tura to wtedy wyjdę z szafy?
          Red.info może subiektywnie opisał przebieg spotkania (najwyraźniej ręce mu opadły i ja się nie dziwię), ale jeżeli któryś z wybitnych przedstawicieli Łomianek, którzy podpisali się pod tym wystąpieniem ma jakieś wątpliwości to niech tu napisze, tylko może bez kolejnych 20 nowych nicków.
          Z resztą, czego ja wymagam, przecież w TŁ napiszą swoją obiektywną, pełną miłości, łagodną i daleką od chamstwa relację.

Ale jestem naiwna, naprawdę zaczęłam wierzyć, że ten Dąbrowski to normalny gość i coś chce zmienić w Ł. Najwyraźniej jednak niechętnie rozstanie się ze stanowiskiem dyrektora, tam nie trzeba mierzyć się z różnymi reakcjami. Pracownika można łatwo usadzić, mieszkańca nie bardzo. :/
          • bolo889 Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 08:50
            kmsanczia napisała:
            >ten Dąbrowski to normalny gość
            > i coś chce zmienić w Ł. Najwyraźniej jednak niechętnie rozstanie się ze stanow
            > iskiem dyrektora, tam nie trzeba mierzyć się z różnymi reakcjami. Pracownika mo
            > żna łatwo usadzić, mieszkańca nie bardzo. :/

Kolejna obiektywna wypowiedź. Gratuluję wypowiedzi i umiejętności manipulowania forumowiczami. Ja się nie dam nabrać!
            • kmsanczia Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 08:53
              Oczywiście, że ty nie. Nie ważne pod jakimi nickami się ukrywacie, dla mnie tacy ludzie są w Ł. skończeni. Adios.
              • bolo889 Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 09:02
                >dla mnie tac> y ludzie są w Ł. skończeni>

Rozumiem, że mam się Ł wynosić czy mnie ktoś odstrzeli jak wyjdę na ulicę?
                Od takich właśnie wpisów i osób zaczyna się świat agresji i nienawiści. Używanie słowa skończeni nie brzmi zbyt dobrze.
                • kmsanczia Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 09:56
                  Masz rację, właśnie od takich jak ty osób i wpisów się zaczyna. Potem to już tylko zniżanie się do waszego poziomu, żeby bagno (żaby nie powiedzieć to drugie, od perfumerii) nie było górą.
                  Takim ludziom w lokalnej polityce już dziękujemy.
                  Do mieszkańców nic nie mam, każdy ma prawo być lokalnym wariatem, ale od wpływania na losy miasta - wara.
                  • kmsanczia Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 09:56
                    żeby
                • tefalfm Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 12:02
                  bolo889 napisał:

> >dla mnie tac> y ludzie są w Ł. skończeni>
                  >
                  > Rozumiem, że mam się Ł wynosić czy mnie ktoś odstrzeli jak wyjdę na ulicę?
                  > Od takich właśnie wpisów i osób zaczyna się świat agresji i nienawiści. Używani
                  > e słowa skończeni nie brzmi zbyt dobrze.

Teraz sie ukaże lament w twoich łomiankach ze kandydatowi na radnego grożono na forum śmiercią !!!!!!!!!!!!!!
                  • kmsanczia Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 12:04
                    Ciekawe czy pożyczą trumnę od bajmmota. ;)
      • kongorules Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 08:26
        Panie Maćku mógłby pan nam napisać kto układał pytania do debaty? To jest bardzo krótkie i dość konkretne pytanie.
        • bolo889 Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 08:47
          Niestety jak widać na przykładzie tego tekstu na Łomianki.info o żadnym obiektywizmie w debacie od początku nie było mowy. Niestety opis tych wydarzeń nieobiektywny, stronniczy i oczerniający jednego z kandydatów a także sugestia o zespole dezerter itd. jest ewidentnym wpisaniem się w kampanię wyborczą a szkoda że ten serwis internetowy zaangażował się także w wybory. Inicjatorem i pomysłodawcą debaty był Jan G. który mówił o niej już dwa miesięce temu:)

Oj na wybory skrzywił nam się obiektywizm serwisu. Nawet godzina spotkania została zmanipulowana, bo zaczęło sie ono o 17.30 a nie 19.00.

"W dniu dzisiejszym o godzinie 19.00 w Restauracji Lemon Tree (dzięki za gościnność) odbyło się spotkanie związane z planowaną DEBATĄ KANDYDATÓW NA BURMISTRZA - ŁOMIANKI 2010. "

• redakcja.lomianki.info Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 09:04
            bolo889 napisał:

> Niestety jak widać na przykładzie tego tekstu na Łomianki.info o żadnym obiekt
            > ywizmie w debacie od początku nie było mowy. Niestety opis tych wydarzeń nieobi
            > ektywny, stronniczy i oczerniający jednego z kandydatów a także sugestia o zesp
            > ole dezerter itd. jest ewidentnym wpisaniem się w kampanię wyborczą a szkoda ż
            > e ten serwis internetowy zaangażował się także w wybory. Inicjatorem i pomysłod
            > awcą debaty był Jan G. który mówił o niej już dwa miesięce temu:)

Tak, tak... yhy.

> Oj na wybory skrzywił nam się obiektywizm serwisu. Nawet godzina spotkania zost
            > ała zmanipulowana, bo zaczęło sie ono o 17.30 a nie 19.00.
            > "W dniu dzisiejszym o godzinie 19.00 w Restauracji Lemon Tree (dzięki za goś
            > cinność) odbyło się spotkanie związane z planowaną DEBATĄ KANDYDATÓW NA BURMIST
            > RZA - ŁOMIANKI 2010. "

>

Faktycznie zmanipulowałem :) dzięki za uwagę.
            A tak generalnie Panie BOLO - to weź się Pan lecz.
          • tefalfm Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 09:10
            Panie papku pan sie nie boi 20 nicków za panem stoi. I po co te nerwy?
            • bolo889 Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 09:49
              ...ale o co chodzi?
        • redakcja.lomianki.info Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 09:08
          kongorules napisał:

> Panie Maćku mógłby pan nam napisać kto układał pytania do debaty? To jest bardz
          > o krótkie i dość konkretne pytanie.

W tej chwili nie ma to już większego znaczenia. Może za 4lata. pozdr mm./
          • kongorules Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 09:15
            Obawiam się że właśnie ma. Może jednak coś by Pan nam napisał.
            • redakcja.lomianki.info Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 09:21
              kongorules napisał:

> Obawiam się że właśnie ma. Może jednak coś by Pan nam napisał.
              Gwarantuje, że nie ma. Nie miało to wpływu na to czy debata się odbędzie czy nie - gdyż kandydaci nie znali / nie znają pytań. Pytania miały zostać przekazana po ustaleniu szczegółów.
              • guzikiewicz69 Re: DEBATA: stękały góry, a urodział się mysz 09.11.10, 09:57
                Oto jest Owoc czteroletniej batali opozycji- kandydat nie-mowa.
              • marmit1 Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 10:13
                Szkoda że nie ma debaty. Emocje organizatora są zrozumiałe - widoczne w relacji na lomianki.info. Zaangażował się chłopak w przygotowanie, myślał, że tu USA mamy, ale niestety, miało być pięknie, a wyszło jak zwykle.

Może będzie druga tura i debata, poczekajmy.
                • redakcja.lomianki.info Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 13:18
                  marmit1 napisał:

> Szkoda że nie ma debaty. Emocje organizatora są zrozumiałe - widoczne w relacji
                  > na lomianki.info. Zaangażował się chłopak w przygotowanie, myślał, że tu USA m
                  > amy, ale niestety, miało być pięknie, a wyszło jak zwykle.
                  > Może będzie druga tura i debata, poczekajmy.

Eeee tam łUSA. :)
                  Tu nie chodzi o mnie tylko bardziej o ludzi i środki w całą sprawę zaangażowane. Wszystko było dogadane, ustawione terminy (co nie było łatwe): prowadzacy - sala - kandydaci - kilka kamer . W zasadzie wszystko grało.
                  Właśnie dostałem telefon przed chwilą że chłopaki z IBSu mają gotowy system do transmisji na żywo w wysokiej rozdzielczości. A tu dupa blada.
                  Lekko jestem zażenowany - bo przecież kontaktujemy się w zasadzie wszyscy ze sobą na bieżąco. Czyli ja ze komitetami - nie tylko w kwestii debaty. A tu nagle takie... Sruuuuuuu...
                  I jeszcze żeby kandydat musiał gdzieś wyjechać - no choćby na zaplanowany łikend z rodziną - rozumiem. Ale te smutne kawałki o dyskusji merytorycznej i obiektywnej - jakoś mnie nie przekonują.
                  Ech szkoda pisać. A wnioski <?> chyba każdy dzielnie potrafi sobie je wyciągnąć samodzielnie.
        • lomek2 Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 10:25
          A jakie to ma znaczenie, skoro do omawiania pytań nawet nie doszło?

W moich oczach kandydat Dąbrowski już się pogrążył bez niczyjej pomocy i oddał wybory walkowerem. Miał szanse zatrzeć złe wrażenie wywołanie nieprofesjonalnym podejściem TŁ, ale nie skorzystał. A może nie potrafi? W każdym razie nie potrafił ocenić sytuacji i dokonać optymalnego wyboru. Gdyby to się miało przekładać na sprawy gminne, to ja dziękuję za takiego burmistrza.
          W drugiej turze... może i będzie druga tura, ale nawet jeśli, to rewolucji nie będzie.
          • kmsanczia Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 10:30
            Może to nie była jego decyzja, tylko jego komitetu? Ale to tym bardziej świadczy o tym, że miał być tylko marionetką.
            • lomek2 Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 11:15
              Nie sądzę, zresztą nie ważne. Zająć komuś czas, ciągnąć ludzi na spotkanie tylko po to żeby powiedzieć że, "a kuku", przyszli na darmo to nie tyle arogancja, co CHAMSTWO.
            • drabbu Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 11:39
              Km, tego właściwie nie wiadomo. Oświadczenie KWW "TŁ" jest na stronie Łomianki.info. Podpisu p. Dąbrowskiego pod nim nie ma. Ale chyba to nieistotne. Biorąc dosłownie, to
              własnego kandydata komitet urządził zupełnie fatalnie. "Uzasdnienie" odmowy jest czymś
              doczepionym wyraźnie na siłę. Dla mnie ono właśnie wygląda arogancko.
              A naprawdę szliśmy na spotkanie z całą chęcią i dobrą wolą, żeby się dogadać, ustalić szczegóły spotkania. Taką samą chęć mieli też przedstawiciele komitetu ŁnŁ i tak samo byli bardzo przykro zaskoczeni :(
              • guzikiewicz69 Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 11:50
                Tam gdzie zaczyna się konkret, zaczyna się kłopot. Nowy kandydat i tak ma przewagę nad pozostałymi, może czarować , kreować się i opowiadać co chce i tak tego nikt nie zweryfikuje.
              • kmsanczia Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 11:56
                Nie znam się na tych urzędniczych przepisach, może komitet ma władzę nad kandydatem, występuje w jego imieniu itp a on nie ma nic do gadania. Pojęcia nie mam.
                Usiłuję chyba jeszcze sama przed sobą usprawiedliwiać kandydata D., bo jak dotąd słyszałam o nim same pochlebne opinie, a ja łatwowierna idealistka jestem. ;)
                • drabbu Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 12:09
                  Może w TYM komitecie tak właśnie jest, że komitet wywija kandydatem.
                  • kmsanczia Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 12:15
                    W oświadczeniu napisali: 'obecny poziom agresji konkurencyjnych komitetów nie pozwala na spokojną i rzeczową debatę o czym przekonywaliśmy się w trakcie spotkań z wyborcami'.

Zdaje się, że Roberto był na spotkaniu z kandydatem. Roberto możesz to potwierdzić?
                    • amigo465 Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 12:21
                      Tacy są nieodporni, a pogryzać innych potrafią! A kandydat jakiż delikatny, jak by startował na pielęgniarkę ze żłobka, nie na samodzielnego burmistrza.
                    • kmsanczia Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 19:28
                      kmsanczia napisała:
                      > W oświadczeniu napisali: 'obecny poziom agresji konkurencyjnych komitetów
                      > ] nie pozwala na spokojną i rzeczową debatę o czym przekonywaliśmy się w tra
                      > kcie spotkań z wyborcami
                      '.
                      >
                      > Zdaje się, że Roberto był na spotkaniu z kandydatem. Roberto możesz to potwierd
                      > zić?

Roberto pytam się ciebie. :>
                      • esscort Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 19:39
                        Roberto tu
                        forum.gazeta.pl/forum/w,229,118396265,,Kandydat_Dabrowski.html?v=2
                        pisał o spotkaniu z T.D. Nie wspominał, by były jakieś dymy
                        • kmsanczia Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 19:51
                          Z tamtego wątku dowiedzieliśmy się tylko, że na Roberto nikt nie krzyczał. ;) A mi chodzi o te chamskie bardachy rozkręcane na spotkaniach przez konkurencyjne komitety. Były one, czy nie? I w ogóle ileż tych spotkań z kandydatem było, bo my słyszeliśmy tylko o jednym.
                          • esscort Re: DEBATA: Dąbrowski zrezygnował... 09.11.10, 19:57
                            no ale gdyby byly jakieś dymy, to przecież Roberto by o tym pewnie napisał.
    • loginobywatelski Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 09.11.10, 12:22
      niema LIDERA w komitecieTW, a raczej caly komitet stara sie jednostkowo aspirowac do tej roli, i teraz takie mamy nowosci...za duzo głów chce byc tym pierwszym...
      generalnie wszystko tonie w oparach absurdu...
      • loginobywatelski Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 09.11.10, 12:23
        sorry, w komitecie TŁ
        • corner111 Re: debata - a wydawało się, że może być normalni 09.11.10, 14:10
          Tak część z nich aspiracjami się wykazała jako radni. Szkoda, że nie wykazali się rozumem, taktem, umiarem a co najwaleczniejsze umiejętnością kompromisu. Tak trzeba nam takich indywidualistów w radzie, a sesje będą się ciągnęły tygodniami, bez uchwał i konkretnych wniosków. Zapanuje błoga anarchia!
    • esscort wnioski 09.11.10, 18:50
      Patrząc na komentarze, mam następujące wnioski:
      - lomianki.info to dla jednych stronnik Twoich Łomianek dla innych ich przeciwnik :)
      - niektórym się chyba wydaje, że uczestniczą w jakiejś wielkiej rozgrywce politycznej, w której liczy się każdy gest i każde słowo, a nie w zwykłych wyborach do samorządu miasteczka pod nazwą Łomianki
      • roberto19633 Re: wnioski 09.11.10, 18:59
        esscort napisał:

> Patrząc na komentarze, mam następujące wnioski:
        > - lomianki.info to dla jednych stronnik Twoich Łomianek dla innych ich przeciwn
        > ik :)
        > - niektórym się chyba wydaje, że uczestniczą w jakiejś wielkiej rozgrywce polit
        > ycznej, w której liczy się każdy gest i każde słowo, a nie w zwykłych wyborach
        > do samorządu miasteczka pod nazwą Łomianki
        ..>>>> Escorcie-igrzysk,chleba i wina. W końcu te jesienne dni ,wioną nudą.Chyba przystopuję ,zaczyna być złośliwie.
        • drabbu Re: wnioski 09.11.10, 21:01
          Prawdę mówiąc, nie widziałem ani nie oczekiwałem po tej debacie ani "igrzysk" ani
          jakiejś wielkiej rozgrywki politycznej. Tylko interesującego wydarzenia lokalnego, nowego
          w Łomiankach - dlatego uczestniczyłem w ustalaniu szczegółów takiego spotkania.
          Chętnie bym poszedł, żeby bezpośrednio poznać nowego kandydata. Nawet liczyłem, że może udałoby mi się podsunąć mu jakieś pytanie.

Wracając jeszcze na chwilę do owego "poziomu agresji ze strony konkurencyjnych komitetów podczas spotkań z wyborcami", który rzekomo nie pozwala TŁ przyjąć udzialu w debacie.
          Bylem na spotkaniach z burmistrzem Pszczółkowskim. Na tych spotkaniach nie padło ani jedno
          złe słowo pod adresem konkurencji PO, zaś o komitecie i kandydacie TŁ w ogóle nie wspominano. Wczoraj od panów, którzy reprezentowali komitet ŁnŁ dowiedziałem się, że nie było spotkania z p. Grądzkim (umyślnie pytałem). A zatem z ich strony też nie było żadnej
          okazji do używania "języka agresji" wobec konkurencji. Dlatego właśnie uważam, że takie
          "uzasadnienie" jakie przedstawił wczoraj komitet TŁ, to po prostu nieudolny wykręt i to wszystko.
      • kongorules stronniczy ekspert? 09.11.10, 22:31
        Już zasięgnąłem języka.
        Wśród "ekspertów" łomianki.info znalazła się osoba związana z działalnością pana burmistrza, osoba która otrzymała niedawno medal i stała w jednym rzędzie z innymi "zasłużonymi" dla Łomianek rzecznikiem i innymipomocnikami władz. To był zdaje się główny powód wycofania się komitetu TŁ z debaty.
        • kmsanczia Re: stronniczy ekspert? 09.11.10, 22:48
          Już się nie pogrążajcie.
          Albo nie, czekamy na więcej. :?
        • drabbu Re: stronniczy ekspert? 09.11.10, 23:06
          Oficjalnie Komitet TŁ niczego takiego nie stwierdził, a i powód rezygnacji podał zupełnie inny. Wycofali sie w chwili, gdy właśnie mieliśmy wspólnie ustalać dalszy tok przygotowań i samego przebiegu debaty, po to się zebraliśmy. Na tym etapie nie byłoby nawet miejsca dla żadnych "ekspertów" ani żadni "eksperci" po żadnej stronie nie działali. Najzupełniej głupi wymysł.
        • esscort Re: stronniczy ekspert? 09.11.10, 23:48
          I co, zamiast podać prawdziwy powód, zwalili winę na mieszkańców i rywali? A poza tym, co kogo może obchodzić ekspert? Debatę miał prowadzić profesjonalista nie związany z żadnym komitetem. Przecież pytania miały być jednakowe dla wszystkich i w dodatku (co mnie zresztą dziwiło) znane kandydatom wcześniej. Podczas spotkania organizacyjnego można było uzgodnić wszystko, co się chciało itp.
          Kompletnie nie przekonuje mnie to tłumaczenie. Myślę, że T. Dąbrowski zorientował się, że strzelił w płot tymi twierdzeniami o rzekomej agresji, z jaką się spotyka, i wymyślił drugi powód, równie nieudany.
          Nadal nie mogę zrozumieć, dlaczego nie chciał uczestniczyć w tej debacie - mimo wcześniejszego akcesu

I naprawdę WIELKA szkoda, że tak się stało. W dodatku dużo pracy organizacyjnej, wysiłku ludzi poszło na marne
          • drabbu Re: stronniczy ekspert? 10.11.10, 00:11
            Gdyby doszło do spotkania kandydatów, na sali byłaby osoba tak jak nikt inny związana
            "z działalnością pana burmistrza". A mianowicie sam pan burmistrz.
            • redakcja.lomianki.info Re: stronniczy ekspert? 10.11.10, 09:39
              kongorules napisał:
              > Już zasięgnąłem języka.
              > Wśród "ekspertów" łomianki.info znalazła się osoba związana z działalnością pan
              > a burmistrza, osoba która otrzymała niedawno medal i stała w jednym rzędzie z i
              > nnymi "zasłużonymi" dla Łomianek rzecznikiem i innymipomocnikami władz. To był
              > zdaje się główny powód wycofania się komitetu TŁ z debaty.

Ludzie! czy Wy czasami potraficie pomyśleć nie o własnych - mizernych - personalnych uprzedzeniach? Czy potraficie pomyśleć o mieszkańcach Łomianek? Kandydujecie po to, aby służyć mieszkańcom, a nie rozgrywać gierki personalne? No chyba, że się mylę bo jestem zbyt naiwny, a pod przykrywką Waszych górnolotnych obietnic wyborczych kryje się prywata.

To dla mieszkańców miała być ta DEBATA.

Celem - tak jak pisałem w zaproszeniu - www.lomianki.info/document.php?did=1931 - była, obok prezentacji kandydatów (co dla mnie miało mniejsze znaczenie), chęć zainteresowania mieszkańców sprawami lokalnymi.
              Miałem wrażenie, że potraficie - kandydaci i przedstawiciele komitetów wyborczych - wznieść się ponad przeciętność. Chyba można tego właśnie od Was wymagać? Jak nie potraficie, to po jaką cholerę się pchacie do samorządu?

Co do pytań, nad którymi miały pracować osoby zaproszone przez mnie, to dlaczego zakładacie że miały być stronnicze? Miały dotyczyć kwestii zasadniczych dla Łomianek, które chyba nie są dla Was żadną niespodzianką. Wszyscy kandydaci mieli mieć wcześniej dostęp do pytań i miały być one jednakowe dla wszystkich. Miały dotyczyć: przestrzeni publicznej; kanalizacji-wodociągów; komunikacji przyszłego burmistrza z nami mieszkańcami i naszymi przedstawicielami czyli radnymi i może czegoś o połączeniach komunikacyjnych z Warszawą (choć tu się zastanawialiśmy, bo nie leży to bezpośrednio w kompetencjach burmistrza Łomianek i odpowiedzi były by fantazjowaniem).

Spotkanie poniedziałkowe zakładało też dyskusje na ten temat - na temat scenariusza (pisałem o tym w mailach).

Więc reasumując... argument, że nie pasował Wam jeden z "expertów" uważam za beznadziejny. Zresztą jak mieliście z tym problem - trzeba było bezpośrednio do mnie to zgłosić, przecież ostatnio regularnie się kontaktujemy telefonicznie.

Ponadto - generalnie - interesuje mnie jedna kwestia. Czy potraficie sobie wyobrazić sytuację, że ktoś ma gdzieś Wasze rozgrywki pseudo-polityczne i lubi robić coś dla samego robienia? Żeby coś się działo, żeby było "jakoś" w naszej wiosce? Czekam na odpowiedz...

pozdr mm.
              • 2-kam-kam Re: stronniczy ekspert? 10.11.10, 11:39
                redakcja.lomianki.info napisał:
                > Ponadto - generalnie - interesuje mnie jedna kwestia. Czy potraficie sobie w
                > yobrazić sytuację, że ktoś ma gdzieś Wasze rozgrywki pseudo-polityczne i lubi r
                > obić coś dla samego robienia? Żeby coś się działo, żeby było "jakoś" w naszej w
                > iosce? Czekam na odpowiedz...

Panie Macieju. Gratuluje pytania. Jednak nie liczyłabym na odpowiedź.
                Bardzo żałujemy, że nie udało się zorganizować debaty. Robi Pan naprawdę kawał dobrej roboty "w naszej wiosce" .

Panie Tomaszu Dąbrowski. Znam Pana nie od dziś i był Pan moim kandydatem. Jednak w obecnej sytuacji stracił Pan w moich oczach wszystko. Współczuje Panu doradców, ale niestety my mieszkańcy Łomianek musimy mieć świadomość tego , że przyszły Burmistrz nie może pochodzić ze środowiska , w którym podejmowane są takie absurdalne decyzje. Decyzje , które faktycznie uderzają w nas wyborców. Bo ta debata miała być dla nas mieszkańców a nie dla Was kandydatów . Jeżeli Pan nie rozumie takich podstawowych rzeczy - to znaczy że nie nadaje się Pan na Burmistrza Łomianek. Kamila.

• woj-teech Popieram Dąbrowskiego 10.11.10, 12:10
                  Po tym oświadczeniu komitetu p.Tomasza Dąbrowskiego popieram go jeszcze bardziej. To fajnie, że w Łomiankach jest człowiek który nie chce babrać się w politycznych walkach.

Panie Tomku ma pan moje pełne poparcie i mojej rodziny też. Brawo merytoryka nad kłótnie i starcia politycznie reżyserowane.
                  Wojtek
                  • esscort Re: Popieram Dąbrowskiego 10.11.10, 12:18
                    No to po co pan Tomasz 3 dni wcześniej potwierdził przybycie na spotkanie? Czy nie mógł na spotkaniu wykazać sie tą "merytoryką"? To jak zamierza pokazać tę meryorykę?
                    • pwz90 Re: Popieram Dąbrowskiego 10.11.10, 12:25
                      Jakby nie przyszedł to by napisali, "chamstwo", bo się nikt nawet nie pojawił. Jak przyszli ładnie przywitali się i dali oświdczenie to źle że wcześniej nie powiedzieli. Tak to już jest.
                      • esscort Re: Popieram Dąbrowskiego 10.11.10, 13:02
                        pwz90 napisał: Jakby nie przyszedł to by napisali, "chamstwo", bo się nikt nawet nie pojawił.
                        > Jak przyszli ładnie przywitali się i dali oświdczenie to źle że wcześniej nie p
                        > owiedzieli.

Nie. Jak nie miał zamiaru przyjść, to trzeba było d. nie zawracać. A jeśli się odmieniło w trakcie, to trzeba było od razu zadzwonić do organizatora i powiedzieć, żeby on sobie d. nie zawracał, a oświadczenie wysłać faxem - do niego i do pozostałych kandydatów. To chyba jakiś elementarz zachowania się. Wiem, że na amerykańskich filmach czasem tak jest, że sztab wyborczy z tajemniczą miną wyjmuje jakieś oświadczenia, ale halo, to nie film i nie USA, i nie wybory prezydenta.
                • redakcja.lomianki.info Re: stronniczy ekspert? 10.11.10, 13:08
                  2-kam-kam napisała:
                  > Panie Macieju. Gratuluje pytania. Jednak nie liczyłabym na odpowiedź.
                  > Bardzo żałujemy, że nie udało się zorganizować debaty. Robi Pan naprawdę kawał
                  > dobrej roboty "w naszej wiosce" .

Tak. dzięki - tylko teraz to
                  - TŁ sądzą, że trzymam z ŁnŁ i z tymi co medale dostają
                  - ŁnŁ że z PO
                  - PO że z TŁ się układam
                  Już sam się w tych moich nieobiektywnie niemerytorycznych powiązaniach "w naszej wiosce" pogubiłem. A mówili mi "od polityki z daleka bo pachnie nie zbyt ładnie" - no i się sprawdziło :)
                  • esscort Re: stronniczy ekspert? 10.11.10, 13:39
                    redakcja.lomianki.info napisał:>
                    > Tak. dzięki - tylko teraz to
                    > - TŁ sądzą, że trzymam z ŁnŁ i z tymi co medale dostają
                    > - ŁnŁ że z PO
                    > - PO że z TŁ się układam

No i to jest własnie definicja Łomiankowskiej niezależności :)))
                    Martwiłbym się, gdyby tak nie było.
                    I jako to polityka?

• krzysiom1 Re: stronniczy ekspert? 10.11.10, 20:41
                    Jeżeli tak jest to pomyśl co robisz nie tak.
                    Z czegoś musi to wynikać.
                    • brycezion Re: stronniczy ekspert? 10.11.10, 20:49
                      Krzysiom - Nie rozumiem pytania.
                      • krzysiom1 Re: stronniczy ekspert? 10.11.10, 21:11

brycezion napisał:

> Krzysiom - Nie rozumiem pytania.
                        Dlaczego? Nie chcę być rzecznikiem Pana Dąbrowskiego( bo nie mam ani koniecznej wiedzy ani upoważnienia) ale czytając wątek można dojść do takiego wniosku.
                        Nie wiem dlaczego złożono to durne oświadczenie w imieniu Dąbrowskiego ale po lekturze wątku wydaje się, że problem tkwił w doborze "ekspertów" tworzących pytania do debaty.
                        Moim zdaniem spokojnie można w Łomiankach znaleźć ludzi, którym trudno można cokolwiek zarzucić a lomianki. info jakoś na to nie wpadły.
                        Przecież w Polsce żyjemy, codziennie DTV oglądamy i prazesa Jarka słuchamy. Czego po ludziach można oczekiwać?
                        • brycezion Re: stronniczy ekspert? 10.11.10, 21:59
                          Ale mnie chodziło o to, że "robię coś nie tak" i żebym przemyślał. Ale co ???
                          1. Moim zdaniem nie powinno być zgody na debatę przed I turą. Dowiedziałem się o niej dopiero z internetu.
                          2. Problem doboru ekspertów. Nie wiem kogo ostatecznie uzgodniono, czy ktoś uzgadniał ich z Komitetami czy lomianki.info sam wyznaczył i czy to było decydujące dla TŁ.
                          Gdybym JA stawał do debaty, a miał wystarczająco dużo czasu na przygotowanie się i znając z góry pytania, kto przygotowywał dla nas 3 pytania - byłoby dla MNIE bez znaczenia.
                          • krzysiom1 Re: stronniczy ekspert? 10.11.10, 22:05
                            brycezion napisał:
                            > Gdybym JA stawał do debaty, a miał wystarczająco dużo czasu na przygotowanie si
                            > ę i znając z góry pytania, kto przygotowywał dla nas 3 pytania - byłoby dla MNI
                            > E bez znaczenia.

Dokładnie tak!
                            Spróbujmy jednak zrozumieć kandydata u którego emocje związane z wyborami są wielokrotnie większe niż u nas.
                          • drabbu Re: stronniczy ekspert? 10.11.10, 23:52
                            brycezion napisał:
                            2. Problem doboru ekspertów. Nie wiem kogo ostatecznie uzgodniono, czy ktoś uzg
                            > adniał ich z Komitetami

Brycezionie, niech Pan nie wierzy nagle stworzonej forumowej mitologii i nie pogłębia jej.
                            Nie było żadnej kwestii ekspertów, ani nikogo nie uzgadniano. To po prostu bujda. Na spotkaniu nie rozmawialiśmy o tym. Nie doszło do rozmowy o przygotowywaniu pytań.

Według zaproponowanego scenariusza, każdy z kandydatów miałby opdpowiedzieć na 3 pytania
                            i to znane sobie wcześniej. Tak jak Pan sam właśnie napisał. M.in. i to chcieliśmy ustalić - o ile wcześniej. Jakież to podstępne, niewygodne treści można zawrzeć raptem w trzech pytaniach - bez względu na to od kogo pochodzą?

Gdybyśmy uwierzyli, że to kwestia (nikomu nie znanych) pytań i jakichś "ekspertów" była powodem wycofania p. Dąbrowskiego przez jego komitet, to tym bardziej pogrążamy ten komitet. A po co, skoro jest ich oficjalne oświadczenie?
                            Ono nie wytrzymuje krytyki w świetle faktów, co i Esscort podkreśla, ale takie właśnie jest. Jeżeli zaś komitet TŁ chciałby debaty przed II turą - mógł zasygnalizować to od razu. Wtedy nie miałoby sensu spotykać się w poniedziałek w trójstronnym gronie, tylko odczekać stosowny czas.
                            A o debacie wszyscy dowiedzieliśmy się drogą elektroniczną.
    • esscort grądzki gotowy do debaty 10.11.10, 09:50
      Kandydat na burmistrza J.Grądzki deklaruje dalszą gotowość do debaty
      www.lomianki.info/document.php?did=1945
      Już żadnej debaty nie będzie, bo nie sadzę, by ktoś się podjął ponownie jej organizowania tylko po to, by w ostatniej chwili przeczytać jakieś jakieś pożal się Boże "oświadczenie" z argumentami z sufitu.
      Ale wcale się nie dziwię, że w ten sposób T. Dąbrowski jest punktowany. I prawdopodobnie będzie punktowany na wszystkich spotkaniach wyborczych. Na własne życzenie :(
      • mazowianka Re: grądzki gotowy do debaty 10.11.10, 11:14
        Mnie natomiast bardzo ciekawi skąd niejaki kongorulec czy jak mu tam pozyskał te informacje?
        Panie Macieju, proszę się nie przejmować są jeszcze w Łomiankach ludzie którzy doceniają to co pan robi.
        I zapewniam wszystkich że jest dużo osób w naszym miasteczku którym jeszcze chce się coś robić dla innych nie zważając na to że za chwilę zostaną opluci.
        Miłego dnia.Magda Wójcicka
        • kmsanczia Re: grądzki gotowy do debaty 10.11.10, 11:19
          Ale wiecie, że to w sumie świetny powód, żeby odrzucić debatę z tego powodu, że ktoś tam kiedyś stał w rzędzie koło kogoś. Takie to przaśne, małomiasteczkowe i zakapiorskie.
          Coś jak 'przeproście mnie, ale temu panu ręki nie podam'. Dobre wzorce, z najwyższej półki można powiedzieć. :>
          • esscort Re: grądzki gotowy do debaty 10.11.10, 11:25
            No dobra, przyznam się, stałem kiedyś koło Giertycha w kolejce do kasy w marcpolu. Oświadczam, że na wszelki wypadek przegrodziłem moje zakupy i patrzyłem na niego z niechęcią. Bylem też kiedyś na imprezie, na którą przyszedł Andrzej Lepper, ale starałem się na niego nawet nie patrzeć
            • kmsanczia Re: grądzki gotowy do debaty 10.11.10, 12:00
              esscort napisał:
              > No dobra, przyznam się, stałem kiedyś koło Giertycha w kolejce do kasy w marcpo
              > lu. Oświadczam, że na wszelki wypadek przegrodziłem moje zakupy i patrzyłem na
              > niego z niechęcią. Bylem też kiedyś na imprezie, na którą przyszedł Andrzej Lep
              > per, ale starałem się na niego nawet nie patrzeć

Oż ty. To taką masz przeszłość. :>
              No dobra, ja kilka razy stałam koło tego co na plakacie nie ma zmarszczek. Ale przysięgam, sytuacja mnie zmusiła!
            • tgserwis Re: grądzki gotowy do debaty 11.11.10, 00:02
              Jasna cholera. Dawno temu naprawiałem sprzęty biurowe w siedzibie Porozumienia Centrum.
              Czyli jak by na to nie patrzeć, pomagałem Jarkowi i Lechowi.
              Czy powinienem w związku z tym iść do spowiedzi? A może powinienem pokropić głowę i udać się na pielgrzymkę? Zadaliście mi straszną rozterkę moralną.
          • pwz90 a gdyby... 10.11.10, 11:27
            Oczywiście jak zawsze macie rację:)
            A gdyby debatę Kaczyński-Komorowski przygotowywał Jacek Kurski w tym część pytań, to Komorowski na pewno wziąłby w niej udział:)))

To takie prównanie tylko, ale tak to wygląda.
            • esscort Re: a gdyby... 10.11.10, 11:34
              E tam, wcale nie.
              Po pierwsze jacek Kurski jest członkiem PiS
              Po drugie sztab Komorowskiego by sie mógł na to nie zgodzić podczas właśnie spotkania organizacyjnego, a nie przed
              Po trzecie - na pewno by nikomu do głowy nie przyszła debata, w której kandydaci mają taki luksus, że znaja pytania, a jeśli już, to wtedy ocenialiby pytania, a nie osobę autora
              • pwz90 Re: a gdyby... 10.11.10, 11:41
                esscort napisał:
                > Po drugie sztab Komorowskiego by sie mógł na to nie zgodzić podczas właśnie spo
                > tkania organizacyjnego>

Chyba jak piszecie sztab nie zgodził się właśnie w trakcie spotkania orgnizacyjnego?
                • kmsanczia Re: a gdyby... 10.11.10, 11:58
                  Jasne, przyszli z gotowym tekstem i spotkanie się nie odbyło (tzn nie doszło do żadnych rozmów na temat przebiegu debaty). Ale ty jak zwykle masz rację, mistrzuniu manipulacji.

Poza tym rozumiem, że nie ma złych czy dobrych pytań, ważne jest tylko kto je zadaje?
                • drabbu Re: a gdyby... 10.11.10, 12:12
                  Sztab TŁ - w osobie pana B. Kłódkiewicza - przybył na umówione przez Info spotkanie,
                  po czym pozostałym zgromadzonym odczytał pierwszy akapit sztabowego oświadczenia.
                  Wszyscy pozostali zainteresowani wyrazili p. Kłódkiewiczowi swój zawód i zaskoczenie tak niepoważnym podejściem do sprawy. Następnie pan Kłódkiewicz ukłonił się i wyszedł, pozostawiając swoje oświadczenie na stole. W tym momencie ciągnąć spotkania dalej po prostu nie było po co.
                  Swoje oświadczenie (reprodukowane przez Info) miał p. Kłódkiewicz przygotowane tylko
                  w jednym
                  egzemplarzu, choć przecie musiał wiedzieć, że spotka jeszcze dwa inne komitety
                  i organizatora.
                  Wszystko to ani trochę nie podbudowuje mojej opinii o podpisanym tam komitecie TŁ,
                  w tym o dwu powiatowych ważnych radnych :(
                  Żeby się mocniej nie wyrazić - z uwagi na "język agresji" - wyrażam duże zażenowanie .

• pwz90 ??? 10.11.10, 12:17
                    Jak to? Trzeba było zrobić tę debatę Grądzki-Pszczółkowski bez Dąbrowskiego. Co stanęło na przeszkodzie, że się nie odbędzie? Wolny kraj mamy. To byłoby dopiero wydarzenie, dwóch prawdziwcyh "liderów" w politycznym klinczu.
                    • esscort Re: ??? 10.11.10, 12:26
                      ale kandydatów jest 3
                      Teraz oczywiście można wciskać ludziom różne śmieszne kawałki.
                      No i oczywiście każdy kandydat robi, co uważa.
                      Ja z punktu widzenia osoby nie zaangażowanej po stronie żadnego kandydata uważam, że źle się stało, nie tylko ze względu na to, że mało znany kandydat zrobił unik przed wyborcami, ale też dlatego, że po prostu taka debata służyłaby merytorycznej dyskusji i na pewno przycyzyniła się do większego zainteresowania wyborami śród mieszkańców. Ludzie na spotkania nie chodzą, a ulotkach jest propaganda (i wszyscy o tym wiedzą), a debaty można by było posłuchać sobie przez internet.

No i jest jeszcze aspekt ludzki - po cholerę zawracać innym głowę, lekceważyć czyjś czas, pracę, starania, skoro i tak sie nie ma zamiaru w tym uczestniczyć?
                      • pwz90 Re: ??? 10.11.10, 12:27
                        Nie wiem może i zamiar był, ale ten "Kurski" przygotowujący pytania:)
                        • esscort Re: ??? 10.11.10, 12:42
                          Nie brnij Pwz. To nie ma sensu. Był to strzał w stopę i tyle. Wielka szkoda i tyle. Po prostu komitet Dąbrowskiego sam się zapędził w głupich intrygach, kunktatorstwie, kombinowaniu. Kandydat został ośmieszony i skazany na stanie na uboczu. Teraz każde jego wyjście z nory będzie się wiązało z koniecznością tłumaczenia się z tego instrumentalnego traktowania ludzi, z uniku. A ponieważ nie ma sensownego argumentu, to cokolwiek powie, będzie idiotyczne. Bo przecież nie powie, że się wycofał, bo ktoś na jakimś forum w internecie coś napisał albo że słyszal, że pytania ma ukladac ktos kogo on nie lubi, tym bardziej, że nawet nie poznał pytań).
                          Bez sensu się stało. I nie ma co powtarzac w kółko tych argumentów
                    • redakcja.lomianki.info Re: ??? 10.11.10, 12:51
                      PWZ. dobrze o tym wiesz że od początku była planowana debata trzech - czyli wszystkich kandydatów.
                      Zgodziliście się na udział w takiej formie. Zresztą jednym z warunków uczestnictwa Waszego kandydata - zgłaszanym podczas naszych rozmów - był udział WSZYSTKICH trzech kandydatów. Co zastrzegali też przedstawiciele pozostałych sztabów. Dla mnie było to oczywiste i zupełnie zrozumiałe.
                      Więc nie bardzo rozumiem do czego teraz zmierzasz? Może napisz wprost o co Ci chodzi. A nie najpierw że agresja brak obiektywizmu, potem że pytania (których nie znaliście), że autor pytań, a teraz, że co?

Jeszcze mam pytanie. W jaki nieobiektywny sposób można zapytać o plany kandydatów co do kanalizacji, konsultacji społecznych czy planów zagospodarowania? Ja sobie manipulacji na tym polu nie wyobrażam.

Moim zdaniem - nie tylko moim, gdyż od wczoraj odebrałem kilka telefonów na ten temat od anonimowych mieszkańców - wycofując się z udziału w planowanej debacie, zignorowaliście nie pozostałych kandydatów a właśnie swoich wyborców. I tyle :(

pozdrawiam maciekm.
                • esscort Re: a gdyby... 10.11.10, 12:15
                  pwz90 napisał:
                  > Chyba jak piszecie sztab nie zgodził się właśnie w trakcie spotkania orgnizacyjnego?

Ale czy podczas tego spotkania przedstawiciel TŁ poruszył choćby kwestię pytań? To znaczy, kto będzie je układał i czy sztaby będą mogły jakoś wpływać na dobór tych osób lub np. wyboru pytań?
                  Radny kłódkiewicz napisał oświadczenie na miejscu, czy przyszedł z gotowym tekstem?
                  Dlaczego uzasadnienie zawiera jakieś inwektywy pod adresem mieszkańców a nie podaje prawdziwych powodów wycofania się z debaty?
                  • pwz90 Re: a gdyby... 10.11.10, 12:23
                    Wystarczy poczytać forum i nagonkę prowadzoną przeciwko kww TŁ i Dąbrowskiemu. Praktycznie co drugi wątek mamy "przestępcza", "szemrane towarzystwo", "podejrzane typy", "gwałciciel" "oszołom" itd.

Naprawdę nie dziwię się że Dąbrowski nie chce brać udziału w takiej dyskusji. Napisano także o II turze. Mam nadzieję, że wtedy debata będzie możliwa i się trochę uspokoi. Jak info nie będzie chciał już robić, to są inne niezależne media, które taką debatę mogą zorganizować:)
                    • esscort Re: a gdyby... 10.11.10, 12:32
                      pwz90 napisał:

Napisano także o II turze. Mam nadzieję, że wtedy debata będzie możliwa i się trochę uspokoi. Jak info nie będzie chciał już robić, to są inne niezależne media , które taką debatę mogą zorganizować:)

Dobrze, że ten uśmieszek na końcu daleś. Dotyczył zdania: inne niezależne media?.
                      Pisząc o debacie przed druga turą chyba już wyelimnowalęś Dąbrowskiego. Bo nie wierzę, że po takim numerze ktokolwiek zechce z Dąbrowskim rozmawiać o jakiejkolwiek debacie. I nie tyle chodzi o organizatora, co o drugiego kandydata. Przecież po czymś takim on CAŁKOWICIE stracił zdolność do uczestniczenia w debacie z kimkolwiek. Stał się "niedebatowalny". Może sobie sam z sobą debatę nagrać
                    • esscort Re: a gdyby... 10.11.10, 12:34
                      pwz90 napisał:

> Wystarczy poczytać forum i nagonkę prowadzoną przeciwko kww TŁ i Dąbrowskiemu.
                      > Praktycznie co drugi wątek mamy "przestępcza", "szemrane towarzystwo", "podejrz
                      > ane typy", "gwałciciel" "oszołom" itd.
                      >
                      Nie bądź śmieszny:
                      - na forum są zwolennicy i przeciwnicy wszystkich kandydatów
                      - debata miała być nie na forum lecz w domu kultury i nie między p. Dabrowskim a forumowiczami, lecz między kandydatami na burmistrza.
                      • kmsanczia Re: a gdyby... 10.11.10, 12:38
                        Dajcie spokój, wy swoje a medialny mistrz manipulacji swoje. Byle mieć ostatnie zdanie, to może jakiś frajer tylko to przeczyta i uwierzy. W ogóle łagodne prezentowanie argumentów to nie z nimi, bo w każdej formie to i tak chamstwo, nagonka i agresja. A, jeszcze gwałty. :?

Ess zajrzyj na pocztę, please.
                    • tefalfm Re: a gdyby... 10.11.10, 13:46
                      pwz90 napisał:

> Wystarczy poczytać forum i nagonkę prowadzoną przeciwko kww TŁ i Dąbrowskiemu.
                      > Praktycznie co drugi wątek mamy "przestępcza", "szemrane towarzystwo", "podejrz
                      > ane typy", "gwałciciel" "oszołom" itd.
                      >
                      > Naprawdę nie dziwię się że Dąbrowski nie chce brać udziału w takiej dyskusji.

Mistrzu manipulacji o ile pamietam te określenia nie dotyczyły Dąbrowskiego, jeśli się myle to daj dowody , wklej te wątki a przeproszę. To dotyczyło glównie gazetki. "Gwalciciel" , jesli padło ,tez dot. kogoś innego. Jak by Dąbrowski był taki delikatny to przede wszystkich znalazł by sobie inne towarzystwo do wyborów, a debata miala byc dla ludzi, mialy byc znane pyatnia dla wszystkich jednakowe, zgodziliście sie na to, a nagle "spiepszac dziady". Podejrzewam , ze on sie zorientowal w jakim stylu jest prowadzona jego kampania i mu się odechciało. Nie mogł tego powiedziec wprost bo przecież mogą byc w komitecie porządni kudzie i nie chcial ich urazic, bo na mnie ten Dąbrowski sprawia dobre wrazenie i mysle ze to moze byc porządny chłop.
                      • tefalfm Re: a gdyby... 10.11.10, 14:01
                        Poza tym wiele osób napisało wprost , że mogliby zagłosować na Dąbrowskiego ale nie zagłosują ze wdględu na gazetkę twoje lomianki, ktora jest na koszmarnie niskim poziomie. Myśle że Dąbrowski nie ma wątpliwości komu zawdzięczać porażke.
                        • brycezion Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 10.11.10, 18:16
                          Rozumiem żal lomianek.info, że nie doszło do debaty. Miał dobry pomysł, poświęcił mu sporo czasu.
                          Rozumiem zawód ludzi, którzy chcieli usłyszeć Dąbrowskiego w debacie z konkurentami. Sam chciałbym usłyszeć i zobaczyć Go wreszcie na własne oczy.

Myślę, że KW TŁ wyrażając pochopnie zgodę na debatę przed I turą popełnił "błąd taktyczny". Nie wziął pod uwagę lawiny głupoty i chamstwa, jaka się wylała na forum ze strony zwolenników pozostałych 2 kandydatów. Bo niezależny moderator nie gwarantuje spokoju i ciszy na sali. Wielu przeciwników Dąbrowskiego walczy przecież o swoje miejsca na listach radnych. Nie omieszkaliby spróbować "pokazać się" w czasie debaty. Potem KW TŁ zmienił zdanie, co spowodowało konsternację, ale przecież nie chodzi o "błąd taktyczny", a o to kogo wybierzemy do władz. Debata w II turze byłaby znacznie spokojniejsza.

Nie wiem, na ile Dąbrowski miał wpływ na decyzje swojego KW. Oceniając kogoś zawsze najpierw staram się postawić na jego miejscu. W tym wypadku : "Co bym zrobił będąc Dąbrowskim ?"

Na start w wyborach decyduję się z jakichś względów dopiero pod koniec lipca. Dotychczasowa praca absorbuje mnie jeszcze do 3 m-cy. Znam sprawy Łomianek pobieżnie, jak przeciętny mieszkaniec.
                          Jak dotychczas, zawsze obejmując jakieś stanowisko, przed podejmowaniem pierwszych istotnych decyzji, najpierw szczegółowo zapoznaję się z sytuacją.
                          Teraz mam wziąć udział w kluczowej być może publicznej debacie z 2 przeciwnikami, którzy sa "są na bieżąco".
                          3 pytania będą znane. Mój Komitet może mi pomóc w odpowiedzi, ale nigdy nie byłem czyjąś marionetką i muszę sam poznać źródła uzasadnienia. Ale będą jeszcze nieprzewidywalne pytania od kontrkandydatów, internautów, a może i z sali. Muszę więc zapoznać się z budżetami za ostatnie 4 lata, wszystkimi ekspertyzami, a na koniec z komentarzami do nich mojego KW. To przez 2 tygodnie nie jest możliwe.
                          Proszę bardzo - ale debata po II turze. Czy przejdę do niej , to już kłopot mojego KW.

Tak bym postąpił będąc Dąbrowskim.
                          • kmsanczia Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 10.11.10, 18:40
                            Tak, też mi się wydaje, że Dąbrowski nie ma pojęcia o Łomiankach i dlatego się wycofał.
                            • brycezion Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 10.11.10, 18:55
                              Nigdzie nie napisałem, że Dąbrowski nie ma pojęcia o Łomiankach. Co innego "pojęcie" jakie mają klepiący w klawiaturę, a co innego mówienie o konkretach na podstawie konkretnych dokumentów.
                              • kmsanczia Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 10.11.10, 19:08
                                Jakie pojęcie o obecnych dokumentach może mieć Grądzki?? I niby po co mieliby się przerzucać liczbami i papierami w debacie, w której ma się krotką chwilę na odpowiedź?
                                Tu chodziło o pokazanie że ma się jaja, nie ulega emocjom wobec przeciwników, nie jest się pieniaczem albo cichą myszką i że ma się jakąś wizje zarządzania miastem.
                            • krzysiom1 Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 10.11.10, 20:48
                              kmsanczia napisała:

> Tak, też mi się wydaje, że Dąbrowski nie ma pojęcia o Łomiankach i dlatego się
                              > wycofał.

Kasiu pls.... Strasznie się z esscortem nastroszyliście.
                              Podobnie jak Ty uważam, że wycofanie się Dąbrowskiego było bez sensu. Szukam jednak drugiego dna. Zastanawiam się co by Pszczółkowski powiedział po info, że "niezależnym ekspertem" lomianki. info jest Sokołowski?
                              Naprawdę nie mogliście znaleźć ludzi których mozna traktować za bezstronnych?
                              Przecież w Polsce żyjemy a Wy jak dzieci..........
                              • labes Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 10.11.10, 20:54

> Kasiu pls.... Strasznie się z esscortem nastroszyliście.
                                > Podobnie jak Ty uważam, że wycofanie się Dąbrowskiego było bez sensu. Szukam je
                                > dnak drugiego dna. Zastanawiam się co by Pszczółkowski powiedział po info, że "
                                > niezależnym ekspertem" lomianki. info jest Sokołowski?
                                > Naprawdę nie mogliście znaleźć ludzi których mozna traktować za bezstronnych?
                                > Przecież w Polsce żyjemy a Wy jak dzieci..........
                                O czym Ty człowieku bredzisz. Powtarzam Rozum masz wypalony z nienawiści. Ja kobieta Ci to mówię.
                                • krzysiom1 Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 10.11.10, 21:05
                                  Zdaecyduj się kim jesteś chłop czy baba?
                                  Nikogo nie nienawidzę tylko staram się uważnie obserwować i każdego zrozumieć.
                                  Tylko żeby to zrozumieć, trzeba przestać traktować innych według własnejk miarki.
                                • kmsanczia Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 11.11.10, 01:45
                                  Labes, nie podszywaj się pode mnie. ;)
                                  O tej porze byłam w kinie. Polecam. Człowiek od razu nabiera dystansu do do tego całego lokalnego magla. :P
                              • esscort Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 10.11.10, 22:50
                                krzysiom1 napisał: Strasznie się z esscortem nastroszyliście.

Ja się nie nastroszyłem. Rozczarowałem się i odreagowuję. Już mi przeszło.

> Naprawdę nie mogliście znaleźć ludzi których mozna traktować za bezstronnych?
                                > Przecież w Polsce żyjemy a Wy jak dzieci..........

Ale kto "nie mogliście?".
                                Ale tu naprawdę nie było żadnych zagrożeń jakimiś niespodziankami. Przecież TŁ - jeśli miały jakieś wątpliwości co do autorów pytań - mogły je zgłaszać. Formuła była otwarta na całą szerokość. Myślę, że bez problemu można było uzgodnić nawet listę autorów itp. Rozumiem, że były na ten temat negocjacje i odzrucono jakieś postulaty zmierzające do zapewnienia debacie obiektywizmu. Ale przecież nie było. Przyszli z oświadczeniem, ze nie bo nie.
                                Redakcja lomianki.info to chyba ostatnia osoba, która chciałaby manipulować.
                                • redakcja.lomianki.info Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 10.11.10, 23:31
                                  esscort napisał:
                                  > Redakcja lomianki.info to chyba ostatnia osoba, która chciałaby manipulować.

Ess. daj spokój - to nie ma sensu.
                                  Uznajmy że debata się nie odbyła bo moje konsultacje z trzema - moim zdaniem - doświadczonymi i sensownymi obserwatorami nie tylko naszej Łomiankowskiej rzeczywistości miały doprowadzić do wmanipulowania jednego z kandydatów w jakiś niewyobrażalny kanał.

Konsultacje - tak jak pisałem - doprowadziły mnie do wstępnych wniosków, że warto aby kandydaci wypowiedzieli się na temat swoich poglądów na:
                                  1. wodociągi i kanalizację,
                                  2. kierunek rozwoju Łomianek w tym przestrzeń publiczną, kwestie szkół / przedszkoli / kultura / sport - co kandydat uważa za priorytet na 4 lata.
                                  3. wizje potencjalnego burmistrza na temat współdziałania z mieszkańcami, przedstawicielami osiedli, radnymi jako ich przedstawicielami w tym współpracy z niezależnymi od gminy mediami / dostępu do informacji itp.
                                  opcjonalnie 4. wizja/rozwój komunikacji z Wawą (ale to opcja bo moim zdaniem wystąpiłoby kreowanie gruszek na wierzbie bez żadnego gruntu żyznego)

Moje przemyślenia chciałem przedstawić przy okazji omawiania scenariusza debaty podczas poniedziałkowego spotkania - tu liczyłem na konsensus.
                                  Po czym miały być ubrane z sensowne/czytelne/gramatycznie poprawne słowo i przekazane kandydatom - tu miałem prosić o pomoc techniczną wcześniej wspomnianych osób.

Faktycznie jak sam nad tym teraz myślę - to niezły spisek sobie wykombinowałem. Jak cholera.
                                  A manipulator ze mnie pierwszej klasy.

pozdr mm.//
                                  tymczasem spadam, muszę kilka groszy w polu na swoje kolejne spiskowe pomysły zarobić :)

ps. osoba o której piszecie, że nie jest godna aby zadawać pytania kandydatowi Dąbrowskiemu podsunęła pomysł na pytanie nr.3, który później rozbudowałem ciut..
                                  • esscort Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 10.11.10, 23:42
                                    dobra, daje sobie spokój z ta debatą. Chyba wszystko już powiedziano
                                  • pwz90 Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 10.11.10, 23:54
                                    Redakcja pewnie i jest obiektywna ale ciągle docierają coraz ciekawsze informacje kto co z kim ustalał, nawet poza info. Nie ma to jednak już znaczenia. Zdecydowanie po dzisiejszym dniu decyzja KWW TŁ była w 100% słuszna. Możecie się z tym nie zgadzać ale Łomianki okazują się zbyt małe na zachowanie pełnego obiektywizmu w takiej debacie. Zapewniam was nie szukam teorii spiskowych, są niepodważalne fakty i osoby, które nigdy nie będą grały fair a władza jak władza zawsze zrobi swoje aby trwać. Redakcja nawet pewnie nie o wszystkim wie, szkoda.
                                    • esscort Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 11.11.10, 00:00
                                      kurcze miałem nie zabierać głosu na ten temat, ale jeszcze raz:
                                      - wytłumacz mi, jakie mogło być zagrożenie manipulacją w przyjętej formule?
                                      Trzej kandydaci dostają wcześniej po 3 ogólne jednakowe pytania, na odpowiedź mają po 3 minuty (na każde pytanie).
                                      Co tu można zmanipulować?
                                      • drabbu Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 11.11.10, 00:05
                                        Esscorcie, przecież to co Pwz wypisuje, naprawdę jest bardzo cienkie :((
                                        Nagle całe Łomianki zaroiły się od konsultantów Info, o których on sam nic nie wie?
                                        • esscort Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 11.11.10, 00:09
                                          Może jest cienkie, ale wszystko wskazuje na to, że komitet TŁ naprawdę uważa, że było jakieś zagrożenie, skoro zdecydowali się zerwać debatę. Próbuję zrozumieć.
                                        • pwz90 Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 11.11.10, 00:10
                                          Cienkie? Dla ciebie może i tak. Czy ty też kandydujesz z peło, że się tak udzielasz? Jak nazwać twoją postawę na forum? Poczytaj sobie ostatnie 2 lata dla mnie to wystarczy.
                                          Lizustwo? Tak to się nazywa:)
                                          • drabbu Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 11.11.10, 00:15
                                            pwz90 napisał:
                                            > Cienkie?

Jest cienkie i było cienkie :((
                                            • pwz90 Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 11.11.10, 00:24
                                              Możesz sobie pisać wszystko. Zostanę przy swoim.
                                    • brycezion Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 11.11.10, 00:14
                                      Drabbu : Niczego nie pogłębiam. Napisałem co napisałem, proszę przeczytać uważnie i nie doszukiwać się podtekstów.
                                      • pwz90 Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 11.11.10, 00:25
                                        Drabbu nie należy się przejmować.Od zawsze jest zakochany w obecnych władzach. Kiedyś mu przejdzie:)
                                        • brycezion Re: Co bym zrobił na miejscu Dąbrowskiego... 11.11.10, 00:34
                                          Z wzajemnością. Kandyduje na radnego z PO.