mazowianka 08.03.06, 11:58 Jutro tj.9 marca o godz.15.30 odbędzie się posiedzenie połączonych komisji Rady Miejskiej, w sali nr.5 w Urzędzie. Tematem komisji będą: OPŁATY ADIACENCKIE Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
papirus22 Re: Posiedzenie Komisji 08.03.06, 11:59 ohooo, zaczyna się, pewnie stwierdzili, że stawka 25% to za mało! Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Posiedzenie Komisji 08.03.06, 12:22 A mnie się wydaje że P. Burmistrz zaczyna kampanię wyborczą,i zaraz ochoczo zmieni stawkę opłaty na O%. Interpelacja Radnych nieżależnych w sprawie zmiany stawki opłaty została złożona jeszcze w ubiegłym roku i nikt poza nimi nie był tym zainteresowany, a teraz hop jak królik z kapelusza i mamy komisję, więc pójdziemy i zobaczymy co włodarze i radni zależni mają do zaproponowania. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Posiedzenie Komisji 08.03.06, 12:24 To by nawet nie było takie głupie, gdyby zniósł adiacencką chociażby z takiego powodu. Tylko ci którzy już zapłacili mogą go zlinczować. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Posiedzenie Komisji 08.03.06, 13:29 jeżli tak by się stało, to trzeba być dumnym z naszej pracy, to kolejny dowód na to, że jesteśmy skuteczni w naszych działaniach! Zmusiliśmy go do zakończenia CŚR, szkoda tylko 145 tys zł na opracowanie dla Zamany. Teraz go zmusimy do uchwalenia stawki 0%, o co apelowalismy już 2 lata temu! Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Posiedzenie Komisji - J46 gdzie Ty jesteś 08.03.06, 18:28 Mam nadzieję że będziesz jutro na komisji? Jeśli masz jakieś materiały to weż ze sobą. Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: Posiedzenie Komisji 10.03.06, 21:41 Było jak zwykle. Nic nie przygotowane, nic nie przemyślane. Puste hasła. Ma być ICDS Jan Pawała ale nic nie przygotowano. Mają tyko rzekomo wspaniały kamień. Nie ma zezwolenia kościelnego, brak też wszytkiego innego a ma być to ogloszone i wmurowane do rocznicy smierci papieża. Opłaty adiaceckie maja być mniejsze, poniżej 15 % ale jak i co nie wiadomo, no może sie usda i nie pzrekroczą obiecanych 6000 zł. Ale jak to zrobić? Terra icognita. Swary, spory, brak komunikacji w najbardziej oczywistych sprawach, w dodatku zjawili się radni z lamusa /poprzednia rada/ i gagali, gadali, gadali. Widocznie wybory tuż tuż. www.lomianki.abc.pl/ www.lecsokole.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś
ciuciubabka3 Re: Posiedzenie Komisji 09.03.06, 09:53 Sądzę ,że dowalą opłaty takie jak wcześniej proponowali,czyli duże. Jest nowa spółka ,potrzebuje kasy.Zachęceni przeforsowaniem Studium idą za cisem i burmistrz z grupą piętaszków przeforsuje jeszcze to. Wie,że na referendum,żeby został odwołany już jest za mało czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
lolaxyz Re: Posiedzenie Komisji 09.03.06, 10:05 Z drugiej strony zbliżają sie wybory. Jak sokół powie przy wielkanocnym pączku emerytom, że będą musieli zapłacić po 5 czy 10 tys za to że będzie rura jak starszym osobom na leki często nie wystarcza. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Posiedzenie Komisji 09.03.06, 10:28 Już on to jakoś umiejętnie zwali na kogoś. Albo powie, że na razie emerytom odracza, jak wygra inny burmistrz, to wtedy zapłacą. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Posiedzenie Komisji 09.03.06, 10:43 Sokół, powie, że rada to uchwaliła i on nie ma wyjścia, musi to robić. Odpowiedz Link Zgłoś
mwsylwia Re: Posiedzenie Komisji 09.03.06, 10:44 Jak to jest, ze np. w Izabelinie budują kanalizację bez opłaty adiacenckiej? Fakt - mają opłatę partycypacyjną po 3.000 zł od domu. Dlaczgo u nas tak nie można? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Posiedzenie Komisji 09.03.06, 10:46 i w czosnowie, i w legionowie, i nawet kaczyniak w warszawie powiedział, że przy metrze nie będzie pobierana. Łomianki to państwo w państwie inne przepisy, prawo, burmistrz autokrata:( Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Posiedzenie Komisji 09.03.06, 11:09 No to uważaj Papi, bo w takim razie obrażasz głowę państwa, za grozi do 3 lat, chyba że znasz Urbana, to wtedy tylko 20tys. złociszy. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Posiedzenie Komisji 09.03.06, 11:10 jaką głowę? nie moją na pewno. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Posiedzenie Komisji 09.03.06, 11:20 Skoro Łomianki są państwem w państwie, to burmistrz jest głową państwa. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
jaco2001 Re: Posiedzenie Komisji 10.03.06, 12:31 odbyła się komisja ??? jakie wieśći ??? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Posiedzenie Komisji 10.03.06, 14:02 Z zapartym tchem czekam na relacje Bojowników. Czy zostaniemy zlicytowani? Czy mamy jeszcze opłaty adiacenckie? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Posiedzenie Komisji 10.03.06, 14:13 frags napisał: > Z zapartym tchem czekam na relacje Bojowników. Czy zostaniemy zlicytowani? Czy > mamy jeszcze opłaty adiacenckie? i czy można się od tego ubezpieczyć?? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Posiedzenie Komisji 10.03.06, 14:16 Mam nadzieję, że można. Jakaś niepokojąca cisza po posiedzeniu Komisji. Zwykle o tej porze, czyli prawie 24 godziny po posiedzeniu komisji już było wiadomo, że skandal, że znów wycierano buty mieszkańcami, że burmistrz kłamie, że radni opozycyjni walczyli jak lwy itp. Coś tu za cicho... Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Posiedzenie Komisji 10.03.06, 14:24 Czyżbyś był niedoinformowany? Dziwne. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Posiedzenie Komisji 10.03.06, 14:28 W kwestii Łomianek jestem niedoinformowany. Ale - jak wynika z ankiety Sanczii, na Forum można dowiedzieć się wielu ciekawych rzeczy z życia lokalnej społeczności, stąd pytam - co było wczoraj na komisji? Może ktoś był i zechce podzielić się informacjami? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Posiedzenie Komisji 10.03.06, 14:33 Nikogo tam nie było??? Komisja się nie odbyła??? Wszyscy uczestnicy posiedzenia podpisali zobowiązanie do zachowania dyskrecji??? Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Posiedzenie Komisji 10.03.06, 14:37 Sam się zainteresuj i zdobądź informacje. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Posiedzenie Komisji 10.03.06, 14:38 Właśnie się zainteresowałem i dlatego pytam. Forum to źródło informacji, jak wynika z ankiety. Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Posiedzenie Komisji 10.03.06, 14:39 Spoko, dopiero 36 minut od zadania przez ciebie pytania, dopuśćmy możliwość że wielbiciele zebrań nie zajrzeli na forum wyczerpani debatą. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Posiedzenie Komisji 10.03.06, 14:41 Czekam niecierpliwie. Zwykle zaraz po zakończeniu posiedzenia było tu gorąco, niepokoję się. Może papi ma rację i wzorem białoruskim oponenci burmistrza zostali zatrzymani do wyjaśnienia? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: Posiedzenie Komisji 10.03.06, 14:50 I spacyfikowani. A co zrobisz jak już będziesz wiedział? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Posiedzenie Komisji 10.03.06, 14:54 Co zrobię, jak już będę wiedział??? Hmmm, nie myślałem o tym. Pewnie będę czuł się doinformowany i wzrośnie mi poziom zadowolenia, a zatem dzień będzie jeszcze piękniejszy. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Posiedzenie Komisji 10.03.06, 19:10 frags wiesz że ciekawość to pierwszy stopień do piekła:) wydaje mi się że nie chcesz się tam znależć? Skoro jesteś taki ciekawy to trzeba było samemu pójśc, miałbyś wiadomości z pierwszej ręki,więc pewnie się prędko nie dowiesz,bo i właściwie po to tylko żebyś dalej mógł sobie żarty robić,to szkoda naszego czasu. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Posiedzenie Komisji 10.03.06, 19:25 Mam dziwne wrażenie, że tym razem burmistrz i komisja zrobili coś zgodnie z oczekiwaniami mieszkańców - nie wiem, może zawiesili, albo znieśli opłatę adiacencką. Gdyby było inaczej, na forum byłoby jak zawsze, czyli wielki krzyk w stylu "kolejny skandal", "Zbulwersowani mieszkańcy pytają jak długo jeszcze?", "Czyż będzie kara dla Sokoła i jego kliki?" i inne piekne hasła. Mam rację? Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Posiedzenie Komisji 10.03.06, 19:42 Ciepło,ciepło był skandal więc jak przyjdzie czas to się wtedy dowiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Posiedzenie Komisji 10.03.06, 19:44 Skandal??? No, to chyba rzeczywiście burmistrz znosi opłaty adiacenckie. To byłby skandal na calego. Ciekawe, jakbyście taką decyzję przedstawili? Jako rozpaczliwy krok tonącego przed wyborami, zapewne. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Posiedzenie Komisji 10.03.06, 20:33 Tak więc drogi fraksiu zostawiam Cię w twej niwiedzy, bo nie chce mi się dyskutować,będę spędzać czas z przyjaciółmi,żegnam. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Posiedzenie Komisji 11.03.06, 18:02 frags był raz na sesji, więc wie jaki to cyrk. No trudno dalej udaje, że wszystko jest ok, no chyba go zacytuje z tego dnia, jak tv wzywał:) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Posiedzenie Komisji 11.03.06, 18:48 Cześc papi, że cyrk, to ja się rzeczywiście sam przekonałem. Ale pytalem o co innego - jaki jest wynik posiedzenia w sprawie opłat adiacenckich i co powoduje taką ciszę nad tą sprawą na forum. Zwykle po posiedzeniach komisji było tu głośno. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Posiedzenie Komisji 11.03.06, 19:04 Ale teraz nie będzie, jak chcesz coś wiedzieć to zacznij się angażować. Nie licz na łatwiznę. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Posiedzenie Komisji 11.03.06, 19:14 Cześć Daisy, pytałem z ciekawości, ale w zasadzie nie muszę tego wiedzieć. Informacja ciekawa ot tak z nudów, ale bez niej też przeżyję. Angażowałem się dwa razy - przy Domu Dziecka i Sylwestrze. Wystarczy. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Posiedzenie Komisji 11.03.06, 19:20 Spożytkuj swój potencjał z korzyścią dla siebie i obywateli tego miasta. takie jest moje zdanie, wydaje mi się, że warto. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Posiedzenie Komisji 11.03.06, 19:37 Daisy, sama mnie uznałaś za pajaca, czerwoną pchłę i hipokrytę. Jaki może być mój potencjał? Rozszyfrowała go ciocia fragsa. Myślisz, że mimo wszystko warto? Mam wątpliwości. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: Posiedzenie Komisji 11.03.06, 20:02 Zawsze warto, trochę mnie poniosło,przyznaję, taka już jestem, ale uważam, że powinieneś się zaangażować i pomóc nam wszystkim. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Posiedzenie Komisji 11.03.06, 20:04 Nie ma pretensji o to, że poniosło - każdemu się zdarza. Mnie też ponosi - przecież wiesz. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Posiedzenie Komisji 11.03.06, 20:08 Nie, nie. Chyba jednak to nie dla mnie. Szukam spokoju. Ty jak Ty - znamy się i różne rzeczy możemy sobie w chwili, gdy nas ponosi powiedzieć. Ale ciocia fragsa to inna sprawa. Pracuję dość ciężko w trudnej branży, robię swoje i nie chcę żeby mnie poniżano i bezpodstawnie obrażano. Mam wystarczająco dużo swoich kłopotów. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Posiedzenie Komisji 11.03.06, 21:19 No no! "Cierpiętnik" z "branży" się znalazł. Łże jak pies, obraża innych a póżniej zgrywa pokrzywdzonego... Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Posiedzenie Komisji 11.03.06, 22:02 Bzdury pleciesz krzysiom, albo nie umiesz czytać. Nie czuję się pokrzywdzony, ani nie jestem cierpiętnikiem. Wymieniliśmy kilka razy z Daisy ostre uwagi na swój temat - nasze prawo. Padły po obu stronach różne słowa - nie twoja sprawa. A że rozmawiamy nadal - myślę, że to świadczy o tym, że to forum służy ostrej często, ale jednak wymianie zdań. ty tego nie łapiesz i siedzisz dalej w swojej dziupli. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: Posiedzenie Komisji 11.03.06, 22:06 Staram sie nie czytać i nie odpowiedać oszczercom stale przeinaczającym fakty. Ty tego nie łapiesz? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Posiedzenie Komisji 11.03.06, 22:11 włącz sobie tę opcję nieprzyjaciel ustaw mnie tam i nie będziesz mnie widział i tyle. Po co masz się wieczorami denerwować oszczerstwami, łgarstwami i innymi tam. Łapiesz? Miałeś to już dawno zrobić, o czym kilkakrotnie tu rozprawiałeś i co? Zabrakło umiejętności? A może ciekawość gryzie w brzuszek? Co też tam ten okropny frags sobie wypisuje. Oj, krzysiom kłamczuszku, miałes mnie już dawno mieć wyłaczonego no i co? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Posiedzenie Komisji 11.03.06, 19:28 no to dużo sie nie zaangażowałeś, szkoda:( Nikt nie musi za Ciebie siedzieć na sesji i za każdym razem dawac tobie relację jak było, bo i po co jak Ty i tak nie wiesz o co chodzi albo udajesz. Szkoda naszego czasu jak my dla Cibie jesteśmy grupa oszołomów, chcesz wiedzieć więcej zacznij chodzić, wtedy jak się zainteresujesz sokól powie żeś debil bo sie interesujesz nie tym co potrzeba i wtedy powiem witamy. Odpowiedz Link Zgłoś
ciociafragsa Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 11.03.06, 22:14 frags napisał: Angażowałem się > dwa razy - przy Domu Dziecka i Sylwestrze Kiedyś był jeszcze chłopięciem, czytaliśmy sobie taki dziecinny wierszyk "Samochwała w kącie stała..." - no i szkoda żeś nie zapamiętał. Wtedy to przecie twoi Koledzy ci pomogli i zdaje się zrobili większą część roboty - ci sami Koledzy, których potem obśmiewałeś z taką lubością. Myślałam, że przez trzy miesiące prawie od tamtego czasu, toś już odpoczął po tamtym ciężkim trudzie. A może to i twoja niełatwa praca ci nie pozwala na odpoczynek? A tu jeszcze tacy niewdzięcznicy? Ale przeczytaj sobie, coś tu napisał: forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=229&w=38096506&a=38101934 no to skoro nic cię to wszystko nie obchodzi, to nie pisz o zaangażowaniu i chociaż przed sobą fragsiu nie udawaj, bo wypadasz jak hipokryta dubeltowy. Obrażają cię? tylko ty tak uważasz, no może z wyżyn swojego wysokiego stanowiska, ale że bezpodstawnie? Spójrz no fragsiu do lustra - i przyjmij jeszcze te parę słów prawdy - od coraz mniej cię kochającej cioci Kasi Czyś znalazł już całe wiaderko? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 11.03.06, 22:15 Ciotko, ciotko, a ja myślałem hahahaha, ale jajka naprawdę! Pozdrawiam cię mimo wszystko! Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 11.03.06, 22:19 Niestety nie ma ucieczki od głownego hipokryty i oszzcercy na forum. Zaglądam tu czasami nie zalogowany i chcąc, nie chcąc widzę Twe chore wynurzenia. Nie pochlebiaj sobie za bardzo - zapewniam Cię że jesteś wrzucony do wrogów i normalnie jesteś dla mnie niewidzialny. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 11.03.06, 22:21 To zamykaj oczy. Albo zakładaj czarne okulary. Albo już sam nie wiem. Włączaj komputer i trzy razy spluwaj przez lewe ramię. No bo myslę, że najprostsze rozwiązanie - nie wcinaj się, gdy inni rozmawiają - nie wchodzi w rachubę co? Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 07:28 Fragsiu! Ty nie potrafisz jak człowiek odpowiadać? Znowu wypisujesz kretyństwa. Jeżeli niezauważyłeś, że to jest forum na którym każdy ma prawo pisać to najlepiej weź się obraź-bardzo dobrze Ci to wychodzi. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 09:42 krzysiom niewyspany i bajdurzy. Sam niewiele zrozumiał, ale po porannych ablucjach coś tam skrobnął. Jakiś ten krzysiom dziwaczny - niby fragsa nie widzi, niby z nim nie rozmawia, ale co frags słowo to krzysiom trzy. W tonacji sceny balkonowej. A owiankę krzysiom już zjadł? Na sankach był? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 10:48 Dzieciaki jesteście i tyle. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 11:08 Popłacz sobie jeszcze że Cię prześladują-faceta z taaaaką pozycją..... Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 12:32 krzysiom z saneczek już wrócił? Kolejką się pobawił? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 12:34 Frags zna jakąś specjalną pozycję? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 12:36 Sanczis - pozycję?? Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 12:52 krzysiom1 napisał: > faceta z taaaaką pozycją..... Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 12:56 aaaa, faktycznie. Pewnie ma krzysiom jakiś kompleks, może krzysiom na głowie nie umie stanąć, albo na jednej nodze. Może też chodzić o pozycję jaskółki, poularną zabawę wśród chłopców na lekkim rauszu. Kto się przewraca ten słabiak na przykład. Odpowiedz Link Zgłoś
daisy32 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 18:51 Krzysiek, Frags i Ciociu podajcie sobie w końcu dłonie i wypijcie po kufelku piwka w dzien Św.Patryka, tak na zgodę. Życzę Wam tego z całego serca :) Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 18:55 daisy,do czego ty ich namawiasz,przeciesz Oni w czasie tego spotkania mogą sobie krzywdę zrobić:) tym kufelkiem:)) Forum Łomianki OIOM Lec Sokole Odpowiedz Link Zgłoś
kmsanczia Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 18:56 Tylko żeby Ciocia po piwku jeszcze bardziej nie rozrabiała. ;) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 19:11 Daisy, jestem za! Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:01 fraks za czym ty jesteś,za zgodą ? czy za walką? bo się pogubiłam:) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:09 Mi tam i zgoda i walka odpowiada. Mogę być za zgodą. Będzie milej. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:18 Frags zauważam u Ciebie ewolucyjne zmiany i ciesze się, że nasze otoczenie sprzyja uspokojeniu. Wolę jak jest na forum nudno, ale bez obrażania. Z tym kuflem to też bym był ostrożny. Walkę należy kierować tam gdzie jest wymaga sytuacja:) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:23 Umiem rzucać kuflami, bywąłem w takich kultowych lokalach jak bar Hutnik, czy Zbyszko i Jagienka, gdzie rzut kuflem stanowił lokalną rozrywkę dzisiaj zastąpioną przez ciskanie gwoździkami z piórkiem do tarcz. Klimat się zmienia, papi - idzie ku wiośnie. Ludzie się zmieniają. A propos walki - zaglądałem nawet na allegro-militaria. Chciałem jako gest pojednawczy zakupić Wam czołg T-34, symbol walki i zwycięstwa. niestety, nie ma. Pozostaje Willys, ale to chyba nie to samo? Zajechać czołgiem na Warszawską 115 to gest, a Willysem - pretensjonalny obciach. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:23 Kto się kłoci? Tępię kłamczucha. I tyle.... Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:27 To by było nawet ciekawe, papi. T-34 w Słusznej Sprawie. Mógłbyś być Jankiem Kosem, Krzysiom Gustlikiem (ma nawet uszatkę czapę), Sokrates Olgierdem bo taki mądrala. Na obsadę ról Grigorija i Czereśniaka można ogłosić casting. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:30 a Ty szarikiem... Odpowiedz Link Zgłoś
sokrates42 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 14.03.06, 08:28 Pan jest mądrala Panie Frags, nie życzę sobie tego typu porównań. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:29 no i zaczyna się, frags staram się byc obiektywyny, ale odgrzebując historie i teskty to wina bardziej jest po Twojej stronie i pierwszy powinieneś wyciągnąc dłoń pojednania. A czołg, wszystko się przyda o ile będzie skuteczne. Chciałbym abys jako mieszkaniec interesował się gminą, ale nie mogę Ciebie do tego zmusic. Sam musisz wybrac postawę nie polecam biernej białorusko- konfornistycznej:( Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:31 Bierna jest wygodna, po całym dniu w mieście nic mi się nie chce. Nic się nie zaczyna papi - zażartowałem po prostu. Wina jest po mojej stronie? Hmm, ciekawe. Zastanów się mój obiektywny interlokutorze, czy to się też odnosi do ciocifragsa? Ma w tej sprawie inne zdanie. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:33 frags nie dochodzmy kto zaczął kogo prowokować, bo to jest wiadome, zastanówmy się jak ten problem rozwiązać nie prowokuj ludzi i tyle. No jednak Ty tak chyba musisz. Ciekawe czy w pracy też tak walczysz, czy forum to miescje dla oczyszczenia duszy, szkoda, że naszym kosztem Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:35 Papi, ale to Ty zacząłeś dochodzić kto zaczął. Ja na miły apel Daisy odpowiedziałem, że jestem za kuflem piwa na zgodę. Poza tym jestem niegroźny militarnie, bo mam zapalenie stawu w nadgarstku - niestety prawej ręki. Rzucanie kuflem z lewej zawsze szło mi znacznie gorzej. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:37 w nadgarstu a to ciekawe dlaczego, coś ty robił tym nadgastkiem:) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:39 Banalne niestety - dziecko źle podniosłem. A potem podnosiłem, opuszczałem, podnosiłem, opuszczałem, podnosiłem, opuszczałem. No i teraz nie mogę nawet wody mineralnej prawicą odkręcić :))) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:41 ty taki delikatny jesteś jak ..., od podnoszenia dziecka od razu zapalenie, to ja powinien miec zapalenie przez 3 lata. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:42 Nie cholerka, niby nie jestem. Sam nie wiem, co się stało, jakoś źle chwyciłem, a potem nie zwracałem na to uwagi. Zdarza się. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:38 Papi. Święte słowa. Bredzić trzy po trzy na forum też jest wybaczalne. Jednak obrzucanie ludzi wyzwiskami bez powodu, wymyślanie faktów do swoich teorii powinno być tępione i właśnie to robię Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:40 Tęp zatem. Może zostaniesz beatyfikowany jako Św. Krzysiom? Od Siedmiu Boleści? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:43 no już starczy, popiszmy o tym czołgu. Frags jak pchełka na szariku albo wręcz szarig byłby na pierwszym planie, to tak jak na forum:) Kim ja miałm być Grigorim:) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:44 Pchełka może być, lubię sterować z tylnego siedzenia, choćby Szarikiem. Ty papi byłbyś Jankiem Kosem - celne oko, jasna skroń, pewna ręka. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:47 ja nigdy nie byłem w wojsku byłbym mało wiarygodny, słabe oko, ciemna skroń. No ale czołegiem na warszawska mógłbym podjechać. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:48 ja też nie byłem, ale czołgiem z fasonem bym się przejechał. Po Jeziornej. CIekawe kto by na mnie wymusił pierwszeństwo. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:49 frags czy Ty wszystkich zapraszasz na sushi?:) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:51 hahaha nie, nie. Po prostu Ewa, Mama i Iod były wczoraj na winie. Jechaliśmy dzisiaj na sushi bo jakoś nam się zamarzyło i Mama była w pobliżu, więc zgraliśmy chęci i oczekiwania. pozostaję pod wrażeniem znajpomości rzeczy starszego syna Mamy. Chłopak o warszawskich sushiarniach wie chyba wszystko. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:55 ja nie wiem nic i jakoś idzie z tym żyć:) Męczyłbym się, ja jestem domator i wolę dom i włąsne gotowanie, sushi nie umiem robić, ale ryby z dodatkiem owoców morza, lubie raz na rok, i najlepiej nad morzem bo przynajmniej świeze. Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:56 sushi niebezpiecznie wciąga, staje się nałogiem - surowa ryba musi być świeża, bo inaczej nikt by tego nie jadł. Dom tak, ale mam na codzień - w niedzielę fsjnie jest wyskoczyć, bo czuję, że dziczeję. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 20:59 ja jestem wobec tego dziki, mieliśmy jechac dziś do w-wy i nam sie odechciało, już nie byłem w stolicy ze dwa tygodnie:) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 21:00 gdyby sushi bar był w Łomiankach, też bym nie jechał. Z lenistwa. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 21:01 RYBA MUSI BYĆ ŚWIEŻA? Fragsiu! Jakie to odkrywcze! Masz takie spostrzeżenia w związku z Twoją pooooozycją? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 21:02 papi, weź tego krzysioma gdzieś schowaj w jakiejś szopie - wcina się w rozmowę, przeszkadza. Niech krzysiom zobaczy czy go jeszcze nie ma w łóżeczku, ok? Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 21:04 Frags, sam chyba pisałeś, że każdy ma prawo pisać. To jest podstawowa zasada forum, nie możesz nikomu zabronić, nawet jak pisze głupoty, a takich przypadków kilka było. W której szopie? mojej czy dziadka? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 21:05 W Twojej, po co angażować dziadka? Ale glupoty pisze, sam przyznasz. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 21:07 nie przyznam, czyli w mojej szopie:) Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 21:19 Papi,przeciesz ty nie masz szopy. - Forum Łomianki OIOM Lec Sokole Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 21:23 Krzysiom się nam po prostu zawiesił. To się zdarza starszym i słabszym technologiom. Odpowiedz Link Zgłoś
krzysiom1 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 21:42 Frags! Jesteś niereformowalny! Znow kłamliwe i niesprawdzone informacje rozpowszechniasz. Nawet najlepsze i najnowsze programy antywirusowe z pewnymi rodzajami robaków nie dają sobie rady. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 12.03.06, 21:23 to wybuduję specjalnie dla fragsa i będę tam trzymał wszystkich, którzy piszą źle o naszej pchełce co ma szarikiem manipulować, w czołgu który będę prowadził na warszawska 115:) Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 13.03.06, 08:32 Frags mam prośbę nie nazywaj mnie juz papi, bo na forum niektórzy myślą, że jestem związany z papieżem (znaczy papierzem):) Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 13.03.06, 10:26 ok, papirusie już nie będę. A mogę zdrobniale "papek"? Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: fragsiu, dziecko drogie... jeszcze raz 13.03.06, 10:39 jak rozumiem, mogę zdrobniale... :)))) Odpowiedz Link Zgłoś
ciociafragsa Re: fragsiu, dziecko drogie... o czołgu dla ciebie 12.03.06, 21:44 tu znajdziesz czołg w sam raz dla siebie odpowiedni: www.gagu.pl/1,409,samoloty_helikoptery_czo%C5%82gi.html i inne jeszcze rzeczy, które bardzo ci polecam -twoja coraz mniej cię kochająca ciocia Kasia Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: Posiedzenie Komisji 11.03.06, 19:27 Kochani napisale w skrocie co bylo. Sprawę poruszono na wniosek radnych niezależnych, ze standatrowym założeniem że jakoś tam będzie. Ustalono że nie poinien przekraczać 6000zł za wod-kan, a stawka 15%. Co dalej nikt nie wie, bo choć ta społecznie akceptowana granica jest od dana znana nikt a nikt z gminy nie wie jak to rozegrać. Podobno gdzieś tam telefonowano podpbno ..... . Odpowiedz Link Zgłoś
frags Re: Posiedzenie Komisji 11.03.06, 19:39 Dzięki, j46 - nie zauważyłem Twojego wczorajszego wieczornego postu, za co przepraszam. Już wiem, co się działo. Pozdrawiam! Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Posiedzenie Komisji 12.03.06, 22:23 j46 napisał: nie > poinien przekraczać 6000zł za wod-kan, a stawka 15%. Czy to należy uważać za ostateczną decyzję radnych? Czy może jest Państwu wiadomo, jakie są szanse obniżenia tych opłat - w szczególności wodnych? 6000 to zdrowa przesada, zwłaszcza wobec tego, co Państwo napisali o sąsiednich miejscowościach. Chciałbym po długiej nieobecności wrócić do Łomianek, z uwagą czytam wszystkie informacje i będę wdzięczny za odpowiedź. Pozdrawiam Forumowiczów. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Posiedzenie Komisji 12.03.06, 22:36 pencroff nie jest to żadna decyzja, w tej sprawie jest tyle niejasności,wydaje mi się że będą kłopoty z wypracowaniem konsensusu,decyzja może być dopiero po sesji jak radni to uchwalą. Ten cały bałagan powstał z chwilą podjęcia uchwały o podniesieniu stawki do 25%, bo jak było 10% to władza uznała że to za mało.Ale to że ustawa jest od 1997 r. i Łomiankach nie była egzekwowana to ktoś za to powinien ponieść konsekwencję -prawda. P. Burmistrz obudził się dopiero prawie 3 lata po oddaniu inwestycji w Łomiankach Starych i gdyby obciążył wszystkich opłatą 10% pewnie by zapłacili,a tak w tym pędzie zostało popełnione tyle błędów formalnych że mieszkańcy zaskarżyli decyzję do Samorządowego Kolegium Odwoławczego i sprawę wygrali,jak radni zagłosują teraz bóg raczy wiedzieć. Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Posiedzenie Komisji 12.03.06, 23:16 mazowianka: Bardzo uprzejmie dziękuję za informacje. W sprawie opłat adiacenckich jestem zdania, że - skoro wnosi je odp. ustawa - powinny one być, ale minimalne, tzn. na poziomie NIE przekraczającym 5 procent od "wzrostu wartości". Takie zdanie ukształtowałem sobie na podstawie znajomości kilku małych miast na południu Polski, w których okazało się, że takie niewygórowane opłaty skłonni są wszyscy płacić, b. rzadko ktoś się odwołuje, a jednocześnie pozwalają one jednak przyspieszać budowę różnej infrastruktury. Oczywiście, sedno tkwi we właściwym i trafnym zagospodarowaniu uzyskiwanych w ten sposób pieniędzy. Rozumiem ponadto, że radni mogą też jeszcze w głosowaniu obniżyć opłatę "partycypacyjną" (tak się ona nazywa?) związaną z samym doprowadzeniem sieci wodkan do działki. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Posiedzenie Komisji 13.03.06, 09:18 Oczywiście że mogą,problem w tym żeby w końcu zaczeli sami myśleć i działać dla dobra mieszkańców,a nie ślepo godzić się na wszystko co chce P. Burmistrz.A trudno odmówić jeśli jest się żależnym (zatrudnienie rodziny). Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Posiedzenie Komisji 13.03.06, 09:22 Jeżeli stawka miałaby wynosić 5%, to trzeba zatrudnić wtedy na etat rzeczoznawcę, bo koszt wycen stanowił, oczywiście wg. Rozmarynowksiego 10%. Jednak warto iść sprawdzonynymi wzorami, zrobmy tak jak jest w Czosnowie opłata za podłączenie wody 1000zł, za kan-1200-1500zł. Po co te dodatkowe koszty, opłaty, rzeczoznawcy i całe zamieszanie. Odpowiedz Link Zgłoś
dziekanoszczak Re: Posiedzenie Komisji 13.03.06, 10:34 > za podłączenie wody 1000zł, za kan-1200-1500zł. Po co te dodatkowe koszty, > opłaty, rzeczoznawcy i całe zamieszanie. MYŚLĘ, ŻE TAKIE CENY BYŁYBY ZAAKCEPTOWANNE PRZEZ BIEDNIEJSZĄ CZĘŚĆ NASZEJ SPOŁECZNOŚCI. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Posiedzenie Komisji 13.03.06, 10:38 W tej sprawie potrzebny jest jakis kompromis, wypracowany w toku dyskusji. NIe jest to łatwe, Sokołowski podniósł opłaty przyłączeniowe do 6000zł nie pytając nikogo, dodatkowo w 2004 roku uchwalił stawke opłat adiacenckich na 25 %, a później się dziwi, że na Gościńcowej, Spacerowej czy Rolniczej niewiele osób sie podłączyło. No ale jak sie nie zna podstawowych praw ekonomii, to sie brnie w konflikty:( Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Posiedzenie Komisji 13.03.06, 12:10 Dzień dobry Państwu! Niestety, nie umiem powiedzieć, jaki jest koszt dokonania wyceny "wzrostu wartości" pod kątem opłaty adiacenckiej, ale 10% wydaje mi się zdecydowanie zbyt wiele. Skąd taka wysoka stawka? Pisząc powyżej o opłacie adiacenckiej nie wyższej od 5% wzrostu wartości miałem na myśli tylko tyle, że w znanych mi przypadkach opłaty te pozwalają jednak gromadzić dodatkowe fundusze na rozbudowę infrastruktury miejskiej, niekoniecznie wodkan. Jednocześnie gwarantuje się możliwość zwolnienia kogoś z takiej opłaty jeśli ów ktoś nie jest w stanie jej uiścić. Dla "biedniejszej części społeczności" istnieje także możliwość, że miasto - na odpowiednio umotywowany wniosek - dofinansowuje mieszkańcowi koszta związane z doprowadzeniem sieci wodkan. Jako byłemu (dość długoletniemu) mieszkańcowi Łomianek, który chciałby do nich wrócić, przykro mi to mówić, ale przy czytaniu postów wielu z Państwa wyraźnie widać, że ustalenia co do różnych opłat są dyktowane przez burmistrza i posłusznie potwierdzane przez radnych, nie zastanawiających się głębiej, jaki ich poziom jest naprawdę uzasadniony. Widać też, że przynajmniej w kończącej się kadencji Łomianki nie zdołały wybrać ani radnych (przynajmniej w ich większości) ani burmistrzów naprawdę wrażliwych na rozwój miasta i potrafiących przeprowadzić rzetelne analizy ekonomiczne. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Posiedzenie Komisji 13.03.06, 12:35 Fajnie, że możemy o tym dyskutować, burmistrz mógł nas posłuchac dwa lata temu, bo podalismy mu wszystkie argumenty na tacy, wtedy nas olał. Jeżeli wartośc inwestycji urosła powiedzmy o 40 zł za metr, a ktos ma działkę 800 metrów, to wzrost wartości nieruchomości będzię 32000, a więc jezeli przyjmiemy stawkę 5% będzie to 1600 zł. myślę, że rzeczoznawca najmniej będzie chciał wziąc 400-500zł, jeżli będzie z zewnątrz- to jest ok.30% całej operacji. To naprawdę jest duzo roboty i kwota wyceniającego rzetelnie duzo się nie obniży. Jednak mozna albo zatrudnić kogoś na stałę do tej pracy, ale wtedy to następny pracownik. Można tez iśc jak juz pisałem w kierunku stałej opłaty przyłączeniowej. Co do zwalniania z opłaty to juz kiedys tez o tym pisałem, ma o tym decydowac burmistrz i tu jest naprawdę pole do popisu, jakby ktos go krytykował to nie ma szans na zwolnienie, a jak będzie mu pochlebiał to go zwolni z opłaty, pachnie to korupcją. Dodatkowo opłata partycypacyjna byłaby pobierana od osób które sie podłączają, a więc tych których nie stać byłoby na podłączenie nie płaciliby jej. Warto nasladować wzorce przyjęte w Czosnowie, tym bardziej, że tam 80% całej inwestycji finansuje UE i gmina nic poza opłatą przyłaczeniową nie pobiera. 15% całej inwestycji to środki własne gminy a ok. 5% płacą mieszkańcy, ale nie jako opłatę a własnie przyłącze. Odpowiedz Link Zgłoś
robert_58 Re: Posiedzenie Komisji 13.03.06, 12:48 Papirus wydaje mi się, że w przypadku zapędów korupcjogennych, bez względu na przyjety schemat organizacyjny, korupcja może zawsze mie miejsce. Problemem raczej będzie tutaj brak mozliwości kontrolnych oraz jasnych kryteriów zwolnień. Nie oznacza to jednak, że w przypadku wprowadzenia opłat adiacenckich powinien istniec zwolnień. Z drugiej strony wybudowanie stoswnej infrastruktury podwyższa wartośc nieruchomości ... Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Posiedzenie Komisji 13.03.06, 13:20 papirus22 napisał: Fajnie, że możemy o tym dyskutować Nie upieram się oczywiście przy pobieraniu opłat adiacenckich. Naturalnie, każda miejscowość ma inne "warunki gospodarcze" i to, co się sprawdza w jednej, nie musi wcale sprawdzić się w innej. Oczywiste jest, że ci którzy nie podłączają się do sieci - choć jest ona w pobliżu danej działki - nie ponoszą opłat przyłączeniowych ,ale skoro UE wymaga aby do 2010 r. wszyscy już mieli wodociągi i kanalizację - wobec tego warto chyba zawczasu rozstrzygnąć sensownie te sprawy. Jak wynika z wielu wypowiedzi na forum, Łomianki nie mają możliwości, aby skorzystać z wzorców Czosnowa - bowiem raczej nie ma szans na otrzymanie dotacji z Unii, prawda? Czy są szanse, że to się zmieni? Co do zwolnień: w znanych mi przypadkach o zwolnieniach decyduje nie sam burmistrz, lecz kilkuosobowa komisja w skład której wchodzą pracownicy urzędu odpowiadający za infrastrukturę i radni z terenu, z którego pochodzi wniosek. Zainteresowany może, jeśli chce, być na jej posiedzeniu i dodatkowo jeszcze umotywować swoją prośbę. Wydaje mi się, że to rozsądne rozwiązanie i oddala groźbę korupcji. Jeśli komisja taka odmówi mieszkańcowi zwolnienia, może on jeszcze odwołać się do burmistrza. Odpowiedz Link Zgłoś
papirus22 Re: Posiedzenie Komisji 13.03.06, 13:25 Jasne, dyskutujmy, a dojdziemy do porozumienia, nie wolno wyłączać mieszkańców z dyskusji, bo zawsze coś wniosą, a takie sprawy wymagaja szerokich konsulatcji, a nie narzucania, jak to zrobił Sokołowski. Odpowiedz Link Zgłoś
mazowianka Re: Posiedzenie Komisji 13.03.06, 14:30 Ustawa o opłatach adiacenckich mówi że wszyscy bez wyjątku mają ją płacić,czy podłączą się czy też nie. Jeśli w ulicy jest wybudowany nowy wodociąg to niestety, zgodnie z uchwałą rady 25% stawkę zapłacą wszyscy,czy im się to podoba czy nie.Pencroff pisze że to komisja decyduje o tym komu umorzyć opłatę,szkoda że tego nie wiedzą wszyscy ale w naszej Gminie taką decyzję podejmuje sam nasz Władca osobiście. Jeszcze jedno zgodnie z prawem opłata adiacencka nie jest podatkiem,i nie ma od niej umorzeń może być tylko rozłożona na raty z obciążeniem hipoteki. Odpowiedz Link Zgłoś
pencroff Re: Posiedzenie Komisji 13.03.06, 16:08 mazowianka napisała: Pencroff pisze że to komisja decyduje... Przepraszam, pisałem w pośpiechu i nieprecyzyjnie. Chodziło mi właśnie o takie sytuacje, o których napisała Mazowianka. To znaczy: gmina może zadecydować, że ze względu na "wyższe dobro" można w pewnych przypadkach dla naprawdę niezamożnych obniżyć opłatę za podłączenie się do wodociągu czy kanalizacji lub udzielić na to zapomogi. Decyduje głównie wysokość dochodu na głowę, ale także duża liczba dzieci w danej rodzinie, to, kto ma w tej rodzinie pracę i czy np. są w tym domu choroby. A także może taka komisja - jeśli to potrzebne - rozkładać na raty opłaty adiacenckie. Takimi właśnie sprawami zajmują się tego rodzaju komisyjne ciała obecne w kilku miejscowościach. Ostateczną decyzję podejmuje wójt czy burmistrz. Powoływanie takich komsji odbywało się przez stosowną uchwałę radnych tej miejscowości. W każdym przypadku przysługuje mieszkańcowi - jeśli jest niezadowolony - złożenie odwołania do burmistrza. Taka procedura zawsze trochę likwiduje podejrzenia o kumoterstwo, ale wiadomo, jak to jest w małych miejscowościach - jakieś plotki zawsze się pojawią i podejrzenia będą, nawet nieuzasadnione. Dlatego uważam, że jeśli już mają być "kasowane" opłaty adiacenckie, to powinny być ustalone na takim poziomie aby mogli je uregulować wszyscy, albo przynajmniej bardzo zdecydowana większość mieszkańców. Oczywiście, wysokość opłaty za podłączenie się do sieci to osobna sprawa i wypada ona różnie w różnych miejscowościach. Ale 6000 zł określone w Łomiankach wydaje mi się dużo. Odpowiedz Link Zgłoś
j46 Re: Posiedzenie Komisji 17.03.06, 13:28 Swojego czasu zastanawiałem się nad tym problemem. Mam wrażenie, że dobrze zredagowany akt normatywny jest w stanie skonsumować wszystkie uzasadnione postulaty zarówno forum jak też wcześniej zgłaszane przez mieszkańców. Oczywiście wymaga to pewnego nakładu pracy, Ale na pewno jest możliwe, nawet powiem więcej mnie by to zajęło kilkanaście dni. Ale Sokołowski kocha tylko mętną wodę, on wszakże jest naszym ojcem i opiekunem i jemu tylko przysługuje prawo do interpretacji mglistej i bełkotliwej uchwały rady. Więc będzie jak będzie. www.lomianki.abc.pl/ www.lecsokole.pl/ Odpowiedz Link Zgłoś