Dodaj do ulubionych

radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy

29.10.10, 20:46
www.danielpotkanski.pl/
............ jest najlepszy, najlepszy, najlepszy i nawet burmistrz i jej zastępca nie są w połowie tacy dobrzy! On wszystko w Piechowicach współtworzył i wszystko zostało zbudowane z jego inicjatywy i poparciem. gdyby był burmistrzem to nie potrzebowałby ani zastępcy, ani rady miasta ani urzędu miasta! Nauczyciel WF to najbardziej odpowiednia osoba do sprawowania władzy! Kto jeszcze tego nie wie to niech wejdzie na ta stronę i juz będzie wszystko jasne!!!
Obserwuj wątek
    • alif5 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 29.10.10, 23:49
      A czym może się pochwalić Szanowny Pan lub Pani "huhuha4" , czy tylko nickiem, czy może czymś innym ... ?
      • fajnybekus Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 30.10.10, 00:07
        danielku daj sobie na wstrzymanie z tym kto i co prezentuje. ciebie nawet robokop nie przeskoczy w tych bredniach co tam wypisujesz !
        • huhuha4 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 30.10.10, 09:12
          Należę do osób, które się nie chwalą, nie muszę tez narzekać, bo mój status mi na to pozwala. Nie mam żadnego celu politycznego i nie przeszkadza mi czy będzie radnym czy burmistrzem ten czy inny. Wchodzę na stronkę komitetu ZGB i zaskoczył mnie ten radny takimi osiągnięciami - od razu po przeczytaniu widać że powinien być burmistrzem. Tylko czy to wszystko prawda? Człowiek z takim potencjałem jak on się przedstawia nie byłby nauczycielem WF, a co najmniej pełnił kierownicze stanowisko w dobrze prosperującej firmie.
          Ale teraz jest czas pedagogów w Piechowicach. Zastępca burmistrza jest geograf, burmistrzem polonistka, to radnymi powinni być nauczyciele innych przedmiotów.
          • turbodymoman78 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 30.10.10, 11:02
            faktycznie też zagladając na forum zajrzałem na tą stronę i to już jest granda! wyszczególnił wszystko, nawet spotkania ktore wykonywal ramach pełnionych obowiązków (szkoda ze nie wyszczegolnił jeszcze ze pił tam i jadł co było na stole - też kolejny punkt by mogł dodać). Kladki, drogi, orlik, basen, sport, wszystko - to skoro mamy takiego supermana w mieście to proponuję zlikwidować etat burmistrza, zastepcy, urzednikow, szkoły i inne placowki ,dac jemu honorarium i niech chłop pracuje skoro taki rewelacyjny. I jeszcze społecznik - ciekawe tylko czy vice przewodniczącym rady miasta został społecznie i czy na hali sportowej pracuje społecznie (czytaj wprost - bez wynagrodzenia???) bo chyba nie. Wg mnie lepiej by zrobił zamiast tych wielu pochwał i napisał jedno - wybierzcie mnie a oddam etat na hali młodemu nauczycielowi wf bez pracy! bo ja juz tyle fuch mam, że niech i inni sobie zarobią! wg mnie najgorszy kandydat z tej listy! moze bardzo osłabić ten komitet nie mając w sobie odrobiny skromności.
            • merfibrown Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 31.10.10, 01:53
              Widocznie lekcje amerykanskiego marketingu, wzmacniania własnego ja przynoszą efekty. Jeśli chodzi o Pana P. to już nawet jego sąsiedzi bastują w wyborach:) No ileż można...przypisywać sobie cudzych zasług, swoje obowiązki traktować jako łaskę no i pierniczyć głupot....

To jest obrazowy przykład urzędu panującego w ostatnim czasie.

P.S. Jest to tylko moja opinia, ocena z mojej perspektywy, nie mam zamiaru ubliżać i pomawiać kogokolwiek. Swoim postem wyraziłem opinię a nie ugodziłem czyjąś godność. Wszelkie teksty na najniższym poziomie (mój jest jeden stopień wyżej) zachować dla ogniska domowego.
              • wlodek_53 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 06.11.10, 15:29
                Rozbawiło mnie zdanie " W obecnej kadencji udało się przywrócić stan prawny skrzyżowania
                w rejonie ul. Kościuszki i Tysiąclecia co znacznie poprawiło bezpieczeństwo"
                Wygląda na to że pan Potkański się bardzo napracował wykonując tylko to zdjęcie i zamieszczając je na stronie internetowej jako zmiany wynikające z jego pracy jako radnego.
                Poprawa bezpieczeństwa na tym skrzyżowaniu wynika z pracy radnych z poprzedniej kadencji.
                A co widzimy na zdjęciu (cofnięty płot) to wynik nakazu prokuratury z Jeleniej Góry.

Nadal nie ma tam chodników, zjazdów i podjazdów dla osób niepełnosprawnych.
                Widać właśnie te 4 lata wytężonej pracy.
          • serszen1 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 11.11.10, 14:58
            A ja się zastanawiam, z czego zrobione są drzwi w UM,bo każdy kto je przekroczy jako nowy radny,zmienia się o 180 stopni.DP też był fajnym skromnym facetem,któremu przyświecała jakaś idea np. turystyczny rozwój Piechowic itp.Dzisiaj pchanie się w przemysł i to taki beznadziejny jak fabryka za torami,nawet jemu nie przeszkadza,chociaż każdy rozsądny człowiek wie,że zamyka to drogę na rozwinięcie się branży turystycznej. Jednakże jednego nie można mu zaprzeczyć-rzeczywiście coś w tych biednych Piechowicach zrobił,może nawet więcej od innych.Tylko co z tą skromnością?No i ilość funkcji przez niego pełnionych...Problem w Piechowicach leży jednak w czymś innym.Nie ma w urzędzie ani jednej autonomicznej osoby.Nie ma i nie może być,ponieważ rządzi jedna osoba-Burmistrz.Śpiewasz tak jak ona, jesteś przyjaciel,masz inne zdanie(nie zgadzasz się?)i bronisz swojej racji-jesteś wróg.
            No ale czemu tu się dziwić ?Biorąc pod uwagę solidne do tego przygotowanie potrafi zmanipulować i podporządkować sobie każdego.Chodzi oczywiście o korzenie partyjne( z przed OKRĄGŁEGO STOŁU) pani B. A w mieście rządzić powinna rada,a nie grupa bezradnych,słabych i bez pojęcia o czymkolwiek marionetek.
        • raptus33 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 06.11.10, 16:24
          Wlodek 53 B R A W O. ! BRAWO! BRAWO !!! (Prawda nas wyzwoli) Jest szansa , ze nastepna Rada zajmie sie ta sprawa
          energiczniej i w koncu bedziemy mieli BEZPIECZNE PIECHOWICE.
          • chodziarka1 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 07.11.10, 20:12
            Jest to przykład autoreklamy. Ze strony urzędu miasta i porównania oświadczeń majątkowych tego radnego za 2009r: piechowice.bip.pbox.pl/public/get_file_contents.php?id=100763
            i 2006: piechowice.bip.pbox.pl/public/get_file_contents.php?id=63748
            wida że w tym czasie dochody pana Daniela wzrosły o ponad 30.000zł tj o 2,500zł miesięcznie! i to w szkole gdzie zatrudnienie zależy od burmistrza więc nie dziwmy się że on tak wiele robi aby ponownie zostać radnym
            • irena55558 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 07.11.10, 22:21
              No proszę jedna kadencja: nowe mieszkanie na Zabobrzu i MERCEDES C klasa jest w zasięgu ręki i kieszeni naszego supermena. W/w radny, v-ce przewodniczący Rady, v-ce prezes Lechii, zarządca orlika i kto wie co jeszcze ma za funkcje śmieje się wszystkim podatnikom w nos i w przyszlej kadencji chce jeszcze wyrwać z urzędu wiecej kasy !
              • merfibrown Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 08.11.10, 00:17
                A ja to nawet słyszałem plotki o planach budowy domu w okolicach grot w dolnych piechowicach. Ale tak naprawdę, kogo obchodzą zarobki? - zazdrośników i ludzi tego samego pokroju.........
                • chodziarka1 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 08.11.10, 22:40
                  MB - zarobki obchodzić powinny w takich właśnie przypadkach, gdzie są z publicznych pieniędzy. Jakby nasz bohater zarobił w sektorze prywatnym nawet i milion to by go tylko stawiało w lepszym świetle. I tyle
                • irena55558 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 10.11.10, 07:59
                  No prosze - NASZ SUPERMEN nawet dzisiaj spał u mamusi na Kościuszki, żeby wyborców ogłupić i pokazać że tu zamieszkuje. Do czego zdolny jest ten człowiek aby stwarzać pozory o osiągnąć cel !
                  • orz5 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 10.11.10, 08:54
                    Moim zdaniem, to nie ma znaczenia gdzie ten pan nocuje czy też mieszka,gdyż wielu np. radnych startuje z okregów w których nie sa mieszkańcami. najważniejsze że ten pan pracuje na rzecz lokalnej społeczności w swoim okregu i pomaga ludziom
                    • huhuha4 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 10.11.10, 11:13
                      pewnie że to jest najważniejsze. a w tym przypadku to mało jest osób którym DP nie pomógł.
                      • serszen1 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 11.11.10, 15:11
                        Problem to my mamy teraz,Jak z tej,,nędzy i rozpaczy"wybrać nowych radnych?Chociaż takich,którzy na sesję będą przychodzili przygotowani,czyli uczciwych i asertywnych ,kochających to miasto.
                        Oto jest pytanie.
                        • serszen Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 11.11.10, 16:33
                          ...ludzie ,którzy wspierać mnie będą w realizacji MOICH ! zamierzeń. wyborczy post reklamowy p. ZGB
                          Aż strach pomyśleć.
                          Piechowice miasto przyszłości,ze śmierdzącymi straszącymi fabrykami za oknem.
                          -park przemysłowy p. M.,czyli wielkie fabryki i mało miejsc pracy.
                          -miasto bezpieczne-a to dobre,no chyba,że przestępców odstraszy cena wody:)
                          itp.
    • raptus33 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 12.11.10, 22:11
      Szerszen1 nie musisz sie martwic za wszystkich piechowiczan. Kazdy z nas ma swoj okreg
      wyborczy, a w w nim od 6 - lO kandydatow. Wybieramy tylko J E D N A osobe - po
      naradzie z najblizszymi sasiadami, i wtedy mamy gwarancje, ze wybieramy M Y i
      w przyszlosci bedziemy wiedziec do kogo mamy sie zwracac.
      Jesli ludzie sie porozumia (we wlasnym intreresie) to maja szanse wybrac odpowiednia
      osobe. Gorzej jest w okregach, w ktorych nie bardzo jest z kogo wybierac.Ale to juz
      problem tych mieszkancow. Trzeba bylo w odpowiednim momencie zachecic ODPOWIEDNIA
      OSOBE do kandydowania.
      • serszen Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 15.11.10, 14:56
        Masz rację,tylko najgorzej jest z tym porozumieniem mieszkańców i ich poczuciem odpowiedzialności za własne miasto.
    • raptus33 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 15.11.10, 20:49
      Masz calkowita racje SZERSZN, podzielam Twoje poglady. Miejmy nadzieje, ze ludzie
      zrozumieja wreszcie co to jest SAMORZADNOSC OBYWATELSKA i zaczna korzystac ze
      swoich praw. Bo PIECHOWICE - to nasze wspolne mienie i nasze pieniadze, ktore wplacamy
      w ramach roznych podatkow i Z A W S Z E i na kazdym etapie mamy prawo miec WGLAD
      w to zarzadzanie (w naszym imieniu)Nasi radni maja tego dopilnowac i informowac nas,
      gdyby cos SZLO NIE TAK. USTAWA SAMORZADOWA i inne ustawy nam to gwarantuja,
      trzeba tylko konsekwentnie zadac respektowania tych praw.
      Mam nadzije, ze RADNI zarzadaja gazetki, w ktorej beda nas informowac o swoich
      poczynaniach w Radzie. INFORMATIOR maja redagowac RADNI - OBIEKTYWNIE
      niekoniecznie laurki dla burmistrza.
      No i trzeba chodzic na Sesje, a potem na FORUM oceniac Radnych. Jest nadzieja. ?
      • huhuha4 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 16.11.10, 12:03
        A wg mnie ten cały informator stracił sens. jest jak trybuna ludu, która musiała by zlikwidowana, bo nikt już nie wierzył w to co tam pisano. Taka propaganda sukcesu gdy dno totalne.
        • merfibrown Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 17.11.10, 21:11
          Dla mnie i tak najlepsza jest strona!!! Facet jest Geniuszem, zwłaszcza propagandy - jak on może publicznie pokazywać takie zdjęcia - wciska wszystkim KIT! Przecież on pokazuje zdjęcia często z remontów, szkoda tylko że nie poddał obróbce w programie graficznym.
          Wszystko co miało miejsce za ICH kadencji w kraju próbują sobie przypisać. Najlepsze na nas dopiero czeka, w myśl zasady - śmietanka na samym końcu - UWAGA! 18 kwietnia 2007 wybrano Gospodarzy! - KTO PEŁNIŁ WTEDY DYŻUR W URZĘDZIE? :)
          Przecież ten człowiek sam się pogrążył w całym tym towarzystwie wzajemnej adoracji........śmieją się już nawet dzieci:):):):) POZDRAWIAM!
          • chodziarka1 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 17.11.10, 21:35
            A ty o czym? co ma EURO do Piechowic?
            • jabag3232 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 17.11.10, 22:38
              Jak to o kogo... o radnego Daniela, wiceprzewodniczącego rady, supernauczyciela. Wiecie ile ten radny złożył interpelacji przez 4lata? ŻADNEJ!!! Wystarczy przeanalizować protokoły z sesji rady. Przez 4 lata załatwił dla swojego okręgu 2metry kostki brukowej (dziś wygląda to tragicznie), załatwił 3 lampy i huśtawkę.
              • azeta2 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 18.11.10, 08:12
                No właśnie - więcej chyba załatwił sobie niż wyborcom. Bo te wymienione rzeczy to może 6 tysięcy złotych... a dla siebie? na początek był fotel zastępcy przewodniczącego rady i dieta ok. 1200zł, następnie woził dzieci na basen do Hotelu Las - tam tez pobierał pensję (osobiście wiem że rodzice tych dzieci nawet maja zdjęcia pamiątkowe gdzie go wyraźnie widać) i na koniec ma dodatkowy etat w szkole. I to jest najdziwniejsze, bo normalny nauczyciel nie dostanie dodatkowego etatu w tej samej szkole, co najwyżej kilka nadgodzin, a Daniel ma 2 różne etaty - czy to nie przekręt jakiś?
                • serszen Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 18.11.10, 17:16
                  Co wy się tak czepiacie Daniela.Skoro tak was wszystkich zajmuje to znaczy że jednak coś zrobił.Martwiłbym się o całą resztę,która nie robi absolutnie nic poza przyklaskiwaniem pani B. i to jest dramat Piechowic.Radni bez wizji i pomysłu na to miasto,bez własnego zdania,całkowicie podporządkowani jednej osobie,a przecież władza to oni.Takimi można kręcić jak się chce.To mnie przeraża najbardziej.
    • raptus33 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 18.11.10, 22:26
      Szerszen jestes nieobiektywny. Nie mozna uogolniac, ze "reszta nic nie robi" Wg. Ciebie
      tylko l radny pracowal? Poczytaj protokoly z sesji, uchwaly i zobacz ile materialu musieli
      przeczytac, aby wyrobic sobie wlasn e zdanie i glosowac nad uchwalami. Myslisz, ze to
      nie jest praca ? I w koncu rozejrzyj sie po Piechowicach. Chyba widzisz ze duzo sie zmienilo.
      Wiele nowych drog, laweczek, skwerkow itp To wszystko za 4 lata, a poprzednicy mieli duzo
      wiecej i czasu i pieniedzy, czemu nich nie rozliczales ? Najlepszy sposob na Twoje narzekanie
      widze taki : STARTUJ NA RADNEGO W PRZYSZLYCH WYBORACH !!!
      • dinow1 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 18.11.10, 23:59
        Człowieku łatwo wydawać nie swoje pieniądze.
        Przejrzyj budżet mamy 42 % zadłużenia, kredyty już są brane na spłaty wcześniej zaciągniętych kredytów, Piechowice już wpadły w tzw pętlę kredytową.
        Boję się myśleć co będzie za rok.
        • serszen Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 19.11.10, 22:38
          Skoro Piechowice są takie zadłużone,dlaczego obecni radni,po wygraniu wyborów przyznali absolutorium byłemu burmistrzowi.Ponieważ tak zrobili nie mają prawa krytykować nikogo tylko siebie...
          • serszen Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 19.11.10, 22:46
            Ja byłej władzy nie oceniam ponieważ jest dla mnie poniżej wszelkiej krytyki
            Obecni coś tam robią ,ale bez żadnej wizji.Przydało by się zdecydować czy chcemy mieć miasto turystyczne czy przemysłowe?Jeśli jedno i drugie to przynajmniej z rozsądną lokalizacją przemysłu.Szlak mnie trafia kiedy pomyślę o parku przemysłowym za torami.
            A startować może będę ale poczekam na lepsze towarzystwo.
            • serszen Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 19.11.10, 23:04
              I jak słyszę miasto przyszłości...Pytam czyjej?Starszych ludzi,zrezygnowanych i zagubionych?
              Gdzie są młodzi,co władza robi żeby ich zatrzymać?Jakie tu są możliwości?
              Możemy od dzisiaj pokręcić się i pokiwać na nowych urządzeniach treningowych z widokiem i smrodem fabryki M.To są pomysły.Kto w tym mieście( z władzy} spotkał się kiedyś z małymi przedsiębiorcami,żeby zapytać o ich troski i problemy?Kto ma tutaj dżwigać budżet jeśli działalności jest jak na lekarstwo.Ale co o tym może widzieć Burmistrz czy radny nauczyciel?...
              • serszen Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 19.11.10, 23:29
                Jeszce jedno.Po wyborach trzymajcie ludzie krótko swoich radnych i jeszcze krócej Burmistrza na ,,smyczy",mają chodzić jak ,,wytresowane pieski".To oni są dla nas a nie odwrotnie.Mają czuć nieustannie wasz oddech na plecach.Ich zakichanym obowiązkiem jest służyć społeczeństwu
                Winę za ich głupie posunięcia lub nieróbstwo ponosimy my,bo ,,spuszczamy ich ze smyczy..."
                Pamiętajcie,że sami się tam pchają.
                • serszen Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 24.11.10, 19:16
                  No to znowu musimy wybrać mniejsze zło...
                  • mirekbbl Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 25.11.10, 07:54
                    Genetycznie zostałem ukształtowany jako optymista.
                    • serszen Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 28.11.10, 14:20
                      Znałem takiego optymistę,który całe życie grał w totka twierdząc,że kiedyś wygra...Optymizm trzeba poprzeć wiedzą, trafnymi wyborami , odrobiną rozsądku,a przede wszystkim ciężką pracą.
                      • huhuha4 Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 01.12.10, 12:13
                        Po ostatnim zawahaniu się kursu franka nieciekawa sie zrobiła sytuacja dla kredytobiorców w tym i DP. Otóż mieszkanie które zakupił za kredyt we frankach warte ok. 220tysięcy (wg niego) bo wg mnie 56 m kwadratowych to maksymalnie w Jeleniej Górze 170tys może kosztować, a kredyt pomimo płacenia go już kilka lat wynosi 300 tysięcy. Jak takie interesy robi to faktycznie bym nie chciał aby moimi finansami zarządzał.
                        • 0korek Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 01.12.10, 14:28
                          Nie rozumiem tego wątku, wszyscy tak obgadujecie pana Daniela ranego ,a jednak go wybraliście na kolejną kadencję - to o co Wam chodzi????
                          Osoba, która go tak wychwala wydaje się być nim samym - z takim uwielbieniem go opisuje :)
                          • serszen Re: radny lepszy od burmistrz i jej zastepcy 02.12.10, 09:27
                            Powiem wam ludzie jedno:Jak tak sobie poczytam to o czym piszecie,to przestaję się dziwić,że w tych naszych Piechowicach nic się nie dzieje i dziać się z taką mentalnością ludzi długo nie będzie...
                            • serszen Piechowice-wyjątkowo piękne miasto... 02.12.10, 09:41
                              Piechowice-wyjątkowo piękne miasto i co z tego...?
                              • romanr123 Re: Piechowice-wyjątkowo piękne miasto... 02.12.10, 10:41
                                Szerszeń - nic się nie będzie działo,bo Ci co mają odwagę coś zmienić są niszczeni poprzez brak wsparcia innych. A tych którym chce się pracować jest kilku, a tym którym się nie chce setki.
                                To chyba logiczne
                                • serszen Re: Piechowice-wyjątkowo piękne miasto... 03.12.10, 00:05
                                  Nic się nie zmieni bo znowu musimy wybierać między specjalistą od chodników a specjalistką od ławeczek i skwerków.Tylko co się stanie kiedy zabraknie już miejsc na ławeczki .Obawiam się,że wyobraźnia inwestycyjna władzy na ławeczkach i skwerkach się kończą.Zero pomysłu na to nasze miasteczko....
                                  • logik-1 Re: Wróćmy do sprawy DP 11.12.10, 22:14
                                    Wróćmy do sprawy DP.
                                    KW Stowarzyszenia Piechowice zgodnie z ordynacja wyborczą złożył, jeszcze przed wyborami, reklamacją w sprawie umieszczenia w spisie wyborców Daniela Potkańskiego i Iwony Hasiec, co umożliwiało tym osobom kandydowanie na radnych w Piechowicach. Powodem złożenia tej reklamacji był ogólnie znany fakt nie zamieszkiwania obecnie tych osób na terenie naszej gminy.
                                    Burmistrzyni przyzwyczajona do ignorowania prawdy, bez zmrożenia oka odrzuciła wspomnianą reklamację, podając naszemu Komitetowi tę wiadomość już po ponownym wyborze jej pupila na radnego. Uzasadnienie jakiego użyła świadczy tylko o ignorancji naszej władzy w następnej dziedzinie życia społecznego.
                                    Komitet nasz, zgodnie z obowiązującą procedurą zaskarżył tę decyzję w Sądzie Okręgowym, za pośrednictwem Burmistrzyni, która mogła jeszcze sprostować błędna decyzję.
                                    Burmistrzyni poszła jednak w zaparte i po możliwie długiej zwłoce musiała przekazać sprawę do Sądu. Mamy nadzieję, że po sprawiedliwym rozpatrzeniu sprawy przez Sąd z twarzy DP zniknie ironiczny uśmiech (patrz Nowiny Jeleniogórskie) kierowany chyba do naiwnych wyborców z okolic Kościuszki.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka