zawiedzionywyborca 30.06.14, 11:01 Kto oprócz p. Kalisza startuje w wyborach na burmistrza Piechowic ? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
azeta2 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 30.06.14, 13:07 napewno Zofia Grabias bedzie startowac, i obecny burmistrz też, a reszta kandydatów to sie dopiero zdecyduje jak bedzie tuz przed wyborami Odpowiedz Link
saimon2014 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 11.08.14, 13:13 o ile start pana kalisza można traktowac w formie swojskich klimatów to zofia baranowska może być już poważniejszym kandydatem dla obecnego rządzącego, ale ja liczę że pojawi się ktoś nowy, ambitny, macie jakieś typy - z nowym spojrzeniem. są jakieś nowe typy, ale nie piszmy o osobach które z góry wiadomo że zaklepią doły stawki wielkością kilkudizesięciu czy nawet jak się uda przekroczą setkę czy dwie głosów jak to mialo miejsce kiedyś czyli np wojtaś, szyszka czy rębisz, teraz pewnie kalisz, chodzi mi o poważnego kandydata, który może zdobyć parę setek a może przekroczyć tysiąc głosów - ok grabias - baranowska i rudolf (jeśli odważy się wystartować po tym co niezrobił w tej kadencji - ale jednak urz ędujący burmistrz jest jakims liderem), kto jeszcze? Odpowiedz Link
zawiedzionywyborca Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 12.08.14, 10:05 Myślę że Rafał Mazur jest konkretnym kandydatem na fotel burmistrza w nadchodzacej kadencji. Odpowiedz Link
edi.ed Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 22.08.14, 21:55 To juz pora na wybory ? Mysle ze juz nic niezwojuje ta rada . Czas zlecial i szkoda niektorym będzie sie rozstawac ze stolkiem . Bylo nie bylo zawsze wplywalo regularnie pare groszy przez te cztery lata na konto . Odpowiedz Link
saimon2014 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 06.09.14, 11:39 Rafał Mazur - Jacek Kamiński tak widzę dogrywkę niech wygra lepszy. obaj Panowie ze świeżym - czyt. nie spaczonym punktem widzenia. tylko nie wiem którego z nich wybrać, każdy z nich mi pasuje, czekam na programy obu panów! Odpowiedz Link
azeta2 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 06.09.14, 14:39 Też by mnie taka druga tura cieszyła, ale jest mało prawdopodobna, Mazur może nie startować, bo w Piechowicach do powiatu miał bardzo słaby wynik co mu dobrze nie wróży i może się nie będzie narażał na porażkę. Kamiński to dobra kandydatura gdyż umie oszczędzać. Mając ponad ćwierć miliona kredytów przy dochodach rodziny prawie pięć razy mniejszych na rok jest w stanie spłacać te kredyty i jeszcze żyje na dobrej stopie. Jakby tak finansami gminy by się zajął to by wyprowadził na prostą. Takiego cudotwórcy nam potrzeba... no chyba że czegoś tam nie ujawnił w oświadczeniach. Odpowiedz Link
zawiedzionywyborca Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 07.09.14, 00:23 Żadną sztuką jest wydać 30. 000 zł na Bike Advencer z miejskiej kasy jak to uczynił w tym roku pan J. K. chętnyny na fotel burmistrza. Przyjechali cwaniacy z Polski i zabrali wszystkie główne nagrody ! SUPER PROMOCJA PIECHOWIC !!! Ludzie z Piechowic żeby wystartować w tej imprezie musieli zapłacić chyba 690 zł za możliwość startu a p. Grabek cieszy się z zysku. PARODIA i PARANOJA Odpowiedz Link
saimon2014 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 07.09.14, 10:36 fachowcem w tej dziedzinie nie jestem, ale mi się wydaje że to nie radny J.K. czy inny wydaje z kasy miasta 30 000zł jeśli tyle ten Baike Advnetur kosztował tylko burmistrz ze skarbnikiem bo przecież to oni zarządzają kasą miejska i albo godzą się i chcą te pieniądze wydać albo nie. Jeżeli Witold Rudolf, który jak pamiętał w ostatniej kampanii sam przekonywał ludzi, ze Bike Maraton jest nie potrzebny i za drogi w mieście, to po dojściu do władzy nie zrezygnował z tej imprezy, ale pozwolił wydać pieniądze na to, czego nie chciał. I to jest niekonsekwencja tego pana, który już się pakuje mam nadzieje. A co do azety to nie wiem ile pan J.K. ma kredytu, nie interesuje mnie to, ale polska zazdrość wyszła z azety bo zagląda do portfela innemu. Co Cie to interesuje ile kto ma kredytów ile zarabia etc. dbajmy o swoje i swój portfel i budżet, a nie zaglądajmy i zazdrośćmy innemu! Odpowiedz Link
azeta2 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 07.09.14, 12:20 musisz wiedzieć, że budżet miasta jest uchwalany większością głosów a taka mają radni z komitetu Zofii Grabias Baranowskiej wśród których jest Jacek Kamiński. Przez całą kadencje utrudniali Burmistrzowi wszystkie możliwe reformy dodatkowo wprowadzając wydatki do budżetu jak ten na Bike maraton. Teraz na równi z Burmistrzem odpowiadają za to więc nie ma co usprawiedliwiać Jacka K. Sprytnie tez zablokowali podział strukturalny Piechowic na miasto poniżej 5tysięcy mieszkańców i przyległe wsie - To Kamiński, Szmel i jeszcze kilka osób skutecznie mieszkańców namówili aby przyszli na konsultacje i wyrazili sprzeciw, aby potem całą reformę zniszczyć propozycja niewydzielania Górzyńca z miasta - co spowodowałoby duże koszty ale żadnego zysku - Bo Piechowice i tak by nie osiągnęły statusu miejsowości poniżej 5 tysięcy mieszkańców co uniemożliwia korzystanie z wielu funduszy zarówno unijnych jak i strukturalnych. Np. w takiej miejscowości nie można zarejestrować działalności Agroturystycznej i otrzymać na ten cel dofinansowanie. Osobiście rozumiem politykę Kamińskiego i jego kolegów z klubu ZGB bo im gorzej za Rudolfa tym lepiej dla nich na kolejnych wyborach. Co do oświadczeń majątkowych - to są one jawne po to między innymi aby każdy wyborca mógł przekonać się jak zarządza własnymi funduszami samorządowiec w kolejnych latach co daje duży wgląd jak może zarządzać funduszami miasta a wiec po części z kieszeni wyborcy. Nigdy nie zagłosuję na osobę, która bankrutowała i jedyną możliwością na wyjście z finansowych tarapatów jest dla niej objęcie dobrze płatnej funkcji z wyboru. Odpowiedz Link
koszalek88 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 07.09.14, 22:27 A wg. radnego K. Mazur to kłamca i oszust. Odpowiedz Link
saimon2014 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 08.09.14, 14:49 no ja mam już dość leśnych dziadkow jak S. E. , ZGB czy WR - te klimaty powinny odejśc do lamusa, ale się pchają dalej. Czy J.K. Czy R. M. to wg mnie powiew świeżości, przecież Rudolf ze swoich wyborczych obietnic prawie nic nie zrealizowal. poskłócał ludzi, nie umiał żyć z radnymi, ale jak pisze azeta ja mam inne zdanie, to rudolfa nieudolność, że nie potrafił normalnie żyć z radnymi, przecie nawet jego radni na niego teraz gadaja, że się kompletnie nie nadaje. zobaczcie takiego Rolanda Maricniaka w Świeradowie Zdroju - młody facet i jak fajnie Świeradów wydźwignął do góry, bo inaczej patrzy na samorząd, nie ma tego spaczenia sprzed 89 roku. Odpowiedz Link
azeta2 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 08.09.14, 17:57 masz Racje co do Marciniaka - młody ale i kompetentny a Kamiński niestety oprócz sprzedaży obuwia i jazdy rowerem nic nie umie... No może jeszcze ma doświadczenie jak położyć firmę, ale to mu chyba wyszło niespecjalnie i przypadkowo więc ta umiejętność tez niepewna. Co do leśnych dziadków - to nigdy nie chodziło o wiek czy Ejnika, czy ZGB czy Rudolfa - przy zarządzaniu to nie ma znaczenia bo to nie fizyczna praca. Ale niestety ZGB chcąc pewnie dobrze zawsze robiła źle... a że to ma takie skutki jakie ma to teraz powierzenie jej władzy może mieć złe skutki. Odpowiedz Link
edi.ed Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 08.09.14, 20:39 Saimon 2014 zgadzam się z Toba w 70 % ale nie mow ze Rudolf nic nie zrobil . Przynajmniej powiedz ze za jego kadencji zrobiono drogi w Piastowie ,Pakoszowie , Michalowicach przez centrum miasta Piechowice nowa droga z zatoczkami autobusowymi ( tutaj trzeba się ukłonic , Rafałowi Mazurowi i pani Iwonie Sobaś- Łużniakj naszej sekretarz to jej w większości zawdzięczamy te drogi , wyprosila meza jak był Marszalkiem ) . W Gorzyncu wyregulowal strumyk nad basenem , tam tez dal dupy bo ciezkie samochody zniszczyly i tak zniszczona nawierzchnie drogi , wozac kamien i materialy na remont lini kolejowej. Będzie teraz remontowana ul . Gorna . Wyregulowal na Dolnych Piechowicach strumyki wpadające do Kamiennej . Nie wziol kredytow i nie pogłębił zadłużenia miasta . Jakos stara się spłacić stare zadłużenie . No i co tu duzo mowic , parkkkkkkkkkkk mamy marzenie , jak w kamieniołomach . Za jego kadencji został skończony park z przyzadami do ćwiczeń kolo szkoly nr 1 . W Gorzyncu tez tam chyba 2 szt. przyzadow zamontowal , w Michalowicach tez jakis placyk zrobil ,rampa stoi do skakania na rowerach ( niewazne ze już ktos sobie nogi połamał liczy się chec ), jakis murek dla graficiarstwa kolo garazy postawil Była szopka z szachami ale spalili . Za jego kadencji Palac Pakoszow otwaro . No co jeszcze mam Ci wymieniac , potańczył i pośpiewał. Krysztalowe Dni Piechowic Bik maratony i Piecznie Ziemniakow i jakies cuda na patyku tez byly . A zale za to co nie zrobil i jak zrobil , zostawie na razie na boku . Tak na koniec to W. Rudolf nie jest geniuszem raczej filozofem i gadulom , jest z niego jak to powiedział mój kolega ,, Maly kłamczuszek ?? ??Mysle ze nikt nie bedzie usował wpisow i merytorycznie zacznie rozmawiac . Odpowiedz Link
chodziarka1 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 08.09.14, 22:10 Skoro Rudolf tak zaczął to powinien kontynuować, bo ktoś nowy będzie połowę kadencji rozpoznawał teren potem już będzie myślał o nast wyborach... Odpowiedz Link
edi.ed Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 17.09.14, 22:58 chodziarko1 dla burmistrza i radnych , najlepiej zeby sie czas zatrzymal w obecnej chwili . Tylko niewiem czy tego chca mieszkancy Piechowic i nowi kandydaci na burmistrza i radnych . Odpowiedz Link
koszalek88 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 20.09.14, 20:36 Nareszcie kochane forum się rozgadało. Pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
chodziarka1 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 07.10.14, 10:12 czas który nadchodzi nie zawsze jest lepszy niż ten co jest, ale biorąc pod uwagę nieuchronność upływu czasu możemy podjąć decyzję czy chcemy zmian czy nie. Według mnie obecna kadencja pomimo rozdwojenia na linii burmistrz - rada dzieki burmistrzowi przebiegła w miarę sprawnie. Na pewno gdyby miał większość byłoby sprawniej. I dlatego zmiany są potrzebne ale w radzie. Odpowiedz Link
bez-was-lepsze-jutro Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 23.09.14, 21:44 Kiedy komitety wyborcze zaprezentują swoje programy ? Odpowiedz Link
edi.ed Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 25.09.14, 21:22 Nie ma co sie spinac . Za pare dni sami sie beda prezentowac . Komitet Pawla Kalisza juz ma swoja strone . Ja nie stratuje nawet na radnego wiem ze to nie usprawiedliwia zlej pisowni wiec przepraszam ale kandydat na burmistrza,powinien miec strone klarowna , nie z bledami .Mimo to zycze ci Pawle sukcesu . Nie zdazylismy merytorycznie pogaworzyc na forum , szkoda !!! link: www.kwwpawelkalisz.pl/ Odpowiedz Link
pawel.kalisz Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 27.09.14, 10:40 Dziękuję za uwagi dotyczące strony internetowej.Postaram się jak najszybciej usunąć błędy . Odpowiedz Link
saimon2014 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 29.09.14, 09:13 ok, tylko czepiacie się Kalisza, że ma błędy na stronie, a jako jedyny ma stronę, program i wiemy kto od niego startuje. a dzie oferta innych kandydatów? już zaraz wbory Odpowiedz Link
chodziarka1 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 07.10.14, 10:13 wbiło mnie wyżej wiec powtórzę: czas który nadchodzi nie zawsze jest lepszy niż ten co jest, ale biorąc pod uwagę nieuchronność upływu czasu możemy podjąć decyzję czy chcemy zmian czy nie. Według mnie obecna kadencja pomimo rozdwojenia na linii burmistrz - rada dzieki burmistrzowi przebiegła w miarę sprawnie. Na pewno gdyby miał większość byłoby sprawniej. I dlatego zmiany są potrzebne ale w radzie. Odpowiedz Link
chodziarka1 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 07.10.14, 10:27 dodam jeszcze że w najnowszym informatorze z zadowoleniem widzę spadające zadłużenie piechowice.pl/plikownia/informator/IP_wrzesien_2014.pdf Odpowiedz Link
edi.ed Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 08.10.14, 22:31 chodziarka1 ....pierdoły pod tytułem co zrobił burmistrz i jak mu zaszkodziła rada to może pisać tylko miłośnik jego i przynależny do PSLu . Papier wszystko przyjmie , tylko nie portfel. Takie same zyski jak w ZUKu, normalnie geniusze Czerepak z Kozłem. Cztery lata temu popierałem nasz program i kandydata na burmistrza .Dziś popieram program ale przepraszam za burmistrza. Ps. A tak na marginesie , gdzie obecny burmistrz ma swoich wszystkich byłych radnych w nowej kampani Odpowiedz Link
chodziarka1 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 09.10.14, 08:34 Rada nie zaszkodziła burmistrzowi, ale reformie jaka mogła przedsiębiorcom dać wiele korzyści w korzystaniu z funduszy na rozwój wsi. 100.000 zł dla młodego rolnika to średnie dofinansowanie na rozwój działalności okołorolniczej jak agroturystyka lub inne usługi. To przepadło mam nadzieje nie bezpowrotnie bo w Piechowicach jest wiele osób posiadających kawałek ziemi i mogłyby skalkulować sobie czy nie zrobić biznesu. To była największa szansa bo i samo miasto mogłoby z funduszy dla wsi i miejscowości poniżej 5000 mieszkańców wówczas korzystać. Radni wypaczyli to tak, że koszt reformy by był a nie byłoby pozytywnych skutków. Po czym nowy Burmistrz miałby super sytuację - delikatna korekta i sukces. A wiadomo o jakim nowym burmistrzu myślało towarzystwo osierocone przez społeczeństwo Piechowic. To że burmistrz nie obłożył się całymi komitetami "działaczy" po wyborach które dały mu władzę jest też jego zasługą bo umiał być na tyle asertywny aby powiedzieć dzięki za pomoc, ale rządzić będę ja i to jest pewnie przyczyna niezadowolenia poszczególnych kandydatów którzy poparli go w III turze. Ten chciał być zastępcą, tamten objąć ZUK, inny POK czy kogoś tam do urzędu z rodziny wcisnąć. Pewnie też miałeś swoje plany i nie wyszło. Tylko ZGB po objęciu władzy ekipę swoją ustawiała - zastępca, sekretarz, ZUK, nawet dyrektorki szkół i przedszkoli chciała wymieniać - w urzędzie pojawiło się kilka nowych osób i taka tradycja miała się w Piechowicach przyjąć??? A właśnie dobrze że sekretarzem została P. Łużniak (wiadomo czemu) zastępcy nie ma - tu może Burmistrz Rudolf nie pozwalniał wszystkich zośkowych pracowników, ale dał też sygnał dla Piechowiczan - chce normalności, spokoju a nie ciągłej walki i rzucania kłód. O dziwo to się sprawdza i choć wolniej niż obiecywał, i dużo wolniej niż obiecują inni wyprowadza Piechowice z zadłużenia nie popadając w stagnację. A jak swoją wiedzę o rządzeniu czerpiesz z seriali to może podobieństwa do innych poszukaj :-) u siebie jesteś bardziej Solejuk czy Hadziuk bo o to w tym filmie chodzi aby się zastanowić nad sobą widząc przejaskrawione wady. Odpowiedz Link
piechowiczanincija Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 09.10.14, 12:24 Masz rację i dlatego burmistrz przez 3 lata nie sprywatyzował ZUK-u , który mógłby dzisiaj przynosić niezłe dochody dla miasta, a jak już to zrobił to na prezesa spółki wybrał (za pośrednictwem RN swojego partyjnego kolegę, fachowca z wielkim doświadczeniem ekonomicznym byłego milicjanta i strażaka, którego jedynym pomysłem na zwiększenie przychodów była horrendalna podwyżka dla mieszkańców Piechowic za sprzątanie cmentarza w ciągu najbliższych 20 lat. Następnym argumentem, który przemawia za Twoim wywodem był brak jakichkolwiek ruchów w sprawie wyjścia z KSWiK (gdy była taka możliwość) a teraz du...a zimna bo KSWiK rozpoczął oficjalnie inwestycję skanalizowania Piechowic doprowadzając kanalizację do nowego domu p.naszego ukochanego przewodniczącego radu powiatu (aż strach się bać co mu wybudują jak dostanie się wyżej). Teraz p. burmistrz poklepuje się z prezesem KSWiK, który poinformował na ostatniej sesji, że obecna siedziba oddziału piechowickiego jest mało komfortowa do pracy i będą budować na oczyszczalni nowe pomieszczenia za kwotę ok. 400 tys. zł (co przyniesie nam w przyszłym roku podwyżkę cen za wodę i ścieki) i to jest skandal. Takich przykładów dotyczących działania zarówno burmistrza jak i radnych obecnej kadencji ( którzy brali tylko pieniądze za podnoszenie ręki) można wypisać dużo. A pieniądze naprawdę w mieście są, tylko trzeba być odważnym i wiedzieć komu ich nie dawać i przekazać je na cele ważne dla miasta i jego mieszkańców (np. dzieci, młodzież, bezpieczeństwo) Odpowiedz Link
chodziarka1 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 10.10.14, 17:17 Ale sprywatyzował w końcu, nie działał pochopnie jak zosia wchodząc do KSWIK i może partyjny kolega ale zobaczymy czy gospodarzyć umie, w straży jakoś poradził z ruderą po Łuczyńskim. Ile ta opłata za obsługe cmentarza wynosi? coś ok. 500 zł na 20 lat to ile jest miesięcznie i co na to sie składa? pewnie wywóz śmieci, koszenie odśnieżanie, woda, utrzymanie kaplicy itp. za kilka zł na miesiąc to nie tak drogo chyba. Co do wyjścia z KSWiK to nie wiem czy była możliwość, alke skoro juz nie będzie to co za różnica czy rządzić bedzie Kamiński, Kalisz czy ktoś inny? Nie wiem skąd masz info że kasa jest, bo Zosia zadłużała, Rudolf spłaca to jeszcze jest jakaś dodatkowa kasa i nie leją asfaltu przed wyborami jak za Zosi??? Odpowiedz Link
saimon2014 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 09.10.14, 09:06 edi.ed popierasz program ale nie burmistrza, tzn. jaki program, co popierasz? Odpowiedz Link
edi.ed Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 09.10.14, 21:27 chodziarko 1........Myślę że - piechowiczanincija częściowo odpowiedział na Twoją demagogię..ja Ci obiecuję że dostaniesz pełniejszą w odpowiednim czasie , na swój uszczpliwy post .Niestety teraz to nie pora na takie dyskusje .A co do Ciebie saimon to musisz poszukać programu wyborczego koalicji dla obecnego burmistrza po rezygnacji p.Ejnika .I taki program popierałem .Pozdrawiam Odpowiedz Link
chodziarka1 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 10.10.14, 17:18 Znowu wyże to powtórze: Ale sprywatyzował w końcu, nie działał pochopnie jak zosia wchodząc do KSWIK i może partyjny kolega ale zobaczymy czy gospodarzyć umie, w straży jakoś poradził z ruderą po Łuczyńskim. Ile ta opłata za obsługe cmentarza wynosi? coś ok. 500 zł na 20 lat to ile jest miesięcznie i co na to sie składa? pewnie wywóz śmieci, koszenie odśnieżanie, woda, utrzymanie kaplicy itp. za kilka zł na miesiąc to nie tak drogo chyba. Co do wyjścia z KSWiK to nie wiem czy była możliwość, alke skoro juz nie będzie to co za różnica czy rządzić bedzie Kamiński, Kalisz czy ktoś inny? Nie wiem skąd masz info że kasa jest, bo Zosia zadłużała, Rudolf spłaca to jeszcze jest jakaś dodatkowa kasa i nie leją asfaltu przed wyborami jak za Zosi??? Odpowiedz Link
edi.ed Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 10.10.14, 19:23 Taa.... a świnie latają ....chyba Cię Bóg opuścił . Odpowiedz Link
saimon2014 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 11.10.14, 10:53 myśle, że tak szybko jak odejdzie Rudolf tak szybko razem z nim i Wojtaś i ZUK zajmie się wreszcie manager a nie ktoś z przypadku jak było to w ostatnich latach.co do kadencji Rudolfa to chodziarko nie bron tego pana, nawet jego radni od niego odeszli, poskłócał się z kim tylko mógł tak rozpędził się atakując wg niego opozycję że skłócił się z wieloma swoimi ludźmi, czyli pokazał jasno że się nie nadaje i musi odejść, a z nim jego szwadron. Taka prawda, takie życie i tak będzie, tego się nie uniknie, już nie będzie powtórki z 2010 roku gdzie poprzez wycofanie pana Ejnika i srogą zimę mieszkańcy się pogubili i wygrał Wituś "Przypadek". Odpowiedz Link
chodziarka1 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 12.10.14, 11:18 A Zosia się nie skłóciła? - Też jakoś jedności u niej nie ma starych radnych. Ci co nie startowali wcześniej to może nie mogą tego powiedzieć, że się od nich ktoś odwrócił, bo nikt z nimi nie był. Tu nie chodzi o to czy Rudolf to przypadek - wybrany był przeciw zofii i teraz inni próbują go podmienić twierdząc że będą lepsi, że nic nie zrobił, że byle kogo obsadza na stanowiska itd. Najlepiej by było jakby np. Kalisz , Kamiński, Szyszka, Grabias i nawet Piróg ogłosili jakie to osoby będą obsadzone na jakich stanowiskach i byśmy zobaczyli jakich to mają fachowców - Grabias - wiemy że P. Kupczyńska bo będzie wolała chyba zarobki na poziomie ok. 100000 rocznie jak w oświadczeniach swoich gdy była w ZUK niż diety radnej, ale inni mogliby powiedzieć kto lepiej od Wojtasia zarządzać będzie - a na marginesie może parę uwag do niego - by miał okazję się poprawić - zaśmiecona jakaś ulica, nieostrzyżone krzaki itp... Nie mam zamiaru bronić nikogo - obserwuję i widzę że nie jest gorzej to po co zmieniać??? Przeciez weźmiemy kogoś właśnie z przypadku i dopiero może być gorzej jak sie za rządzenie weźmie "manager" Odpowiedz Link
saimon2014 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 12.10.14, 14:14 chodziarko, po części przyznaje Ci rację, Zosia też poskłócała mieszkanców dlatego uważam że i ona i Rudolf nie powinni nigdy więcej pełnić najważniejszej funkcji w mieście, liczę na nowy powiew. p. Kupczńska z jej zarobkami jak rządziła ZUK co dala jej Zosia to też była zagadka, ale Wojtaś co to za fachowiec w sprawach komunalnych - żaden i też za jaką pensje! to są jakieś kpiny! ja mimo Twojej niechęci jestem w ZUK za managerem. Odpowiedz Link
bez-was-lepsze-jutro Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 12.10.14, 20:44 Była i obecna rada wraz burmistrzami jest g.....o warta . A Rudolf tylko potrafi tańczyć i podskakiwać na scenie . Najlepiej na Babie Wielkanocnej.Powinien zostać Przewodniczącym Koła Gospodyń Wiejskich a nie burmistrzem . Odpowiedz Link
chodziarka1 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 13.10.14, 11:07 Z Waszych wypowiedzi widzę, że popieracie Kamińskiego, zauważyć trzeba, że z niego taki "manager" jak z Rudolfa tancerz. Jak ma wejść z podobnymi "managerami" to możemy sie obudzić z rekami w nocnikach. Powtórzę pytanie - poza osobistymi niechęciami jakie są zarzuty do obecnego Prezesa ZUK ? cmentarz zarośnięty? chodniki zawalone śmieciami, trawniki zasrane? Może właśnie lepszy taki gospodarski chłop przypominający stylem zarządzania Ejnika, którego tez grono zosi nazywało pastuchem świń, ale nie zadłużył Piechowic aż do takiego stopnia jak zośka pomimo wielu inwestycji. Skoro Rudolf potrafił zwolnić skarbnika bo stwierdził że źle działa, to jak zobaczy, że Wojtaś się nie sprawdza - to myślę, że też go wymieni. Dajcie przykład osoby, która byłaby lepsza - ale niech to będzie potwierdzone osiągnięciami a nie skończeniem wyższych studiów Szkoły Zarządzania bo po tej szkole chyba więcej bezrobotnych niż po liceum zawodowym. Nasuwają się osoby na myśl - mianowicie Szyszka albo Ryczkowski - ale nie sądzę, aby którykolwiek z kontrkandydatów Rudolfa brał ich pod uwagę. Bądźmy realistami wejdzie nowy i głosząc hasła obsady stanowisk fachowcami poumieszcza znajomych i wcale to nie będzie dobre dla Piechowic. Takie hasła jak nowy powiew mogą się okazać smrodem. Rudolf jakoś sobie nie nagrabił złym rządzeniem a raczej niezadowoleni z niego zarzucają mu że nie podejmuje decyzji które by im przynosiły osobiste korzyści. Te wybory dla niektórych są skokiem na kasę a nie koniecznością dbania o mieszkańców. Dochodzi do nawet do tego że swoje fantazje erotyczne do dyskusji podrzuca w bocznym wątku edi, a to nie powinno mieć miejsca w tak ważnych sprawach. Odpowiedz Link
edi.ed Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 13.10.14, 17:50 chodziarko1 ,,,,,,,,,ja to naspisałem z przymróżeniem oka jak dobry żart . A ty wmawiasza że to są fantazje erotyczne .Jeśli tak to interpretujesz , to kiepskie u ciebie poczucie chumoru, a duży apetyt na fantazje erotyczne . Popierasz Rudolfa i wciskasz ludziom kit jaki to z niego bylby zbawiciel Piechowic -to jest fantazja berdziej niz erotyczna .Pozdrawiam bez erotyki Odpowiedz Link
edi.ed Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 13.10.14, 17:54 Obecny burmistrz w 2010 roku w listopadzie, przegrał swoje wybory . Warunkiem po rezygnacji Pana Ejnika i powrotu do gry o fotel burmistrza , który dostał od koalicji, było wprowadzenie wybranych punktów programu wyborczego, wszystkich wspierających . Miedzy innymi wyprowadzenie mienia danego aportem do KSWiK przez poprzednią panią burmistrz. Przywrócenie ZUKu do poprzedniego stanu i modernizacja tej firmy w nowoczesnym stylu . Iwłanie to???. nad czym tak strasznie się użalasz chodziarko ?.. wieś. Bo właśnie ten temat był poruszany już w maju 2011roku. I ostro przedyskutowany po Kryształowym Wykendzie w 2011 i wiele innych punktów programu wyborczego . Pana Burmistrza po prostu przerosły te plany .. ..Zaczął jak to mówimy , zośkowcom wchodzić w du..e a swoich unikać nawet z nimi nie potrafił się dogadać . Zaczął kombinować jak się pozbyć towarzystwa . Jak mu to wyszło , to widzimy dziś. Kłamstwem i obłudą podejmuje próby pozyskania ludzi którzy niechcą GO na stanowisku szefa miasta . Ponad połowę planów przekombinował na swoje kopyto, wmawiając innym że to jego pomysły , które do końca tak naprawdę nie potrafił wdrożyć .Miało być zmniejszenie wydatków na imprezy . Niestety , mamy dobry przykład ostatniej dużej imprezy Kryształowego Wekeendu i Bike Advenczer ( tutaj J.Kamiński i M.Grabek, burmistrza nie zmuszali do dania tej kwoty na te imprezy to on sam dał , żeby mieć się gdzie polansować ) , połączone kwoty zrobią wrażenie, a ile tego było przez cztery lata . Zostali mu tylko ci którzy mają interes w tym aby przy W. Rudolfie tkwić i przytakiwać że ma racje w tym co robi . Tak sobie wykombinował żeby mieć jakieś szanse na arenie politycznej po zarejestrowaniu dwóch PSL w Piechowicach , wpadł na pomysł że pokocha Wojtasie . I tak z Multi Prezesem jak Wójt z Czerepakiem, starają się coś zrobić , tylko do końca nie wiedzą co ? A na wieś na koniec kadencji wpadł nie dlatego że szukał pieniędzy i chciał pomóc mieszkańcom ,tylko zapytaj się pana Rudolfa dlaczego ? (jak ci nie powie to ja ci napisze ). Po prostu nas oszukał, jego marzeniem było za wszelką cenę posadzić dupsko na fotelu burmistrza i rozpieprzyć , to czego niedał rady za kadencji burmistrza E.Wryszcza. Dzis startuje z poparciem PSLu i mysli że oszuka Piechowice . Odpowiedz Link
edi.ed Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 13.10.14, 19:51 chodziarko a to ó to dla ciebie i tych poliglotów A reszte przepraszam . Odpowiedz Link
smutasek321 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 13.10.14, 21:33 Wiem edi co czujesz nie tylko ciebie oszukał . Nie denerwuj się i nie daj ponieść złości . To człowiek bez duszy. Wszystkich was wykiwał nikogo niema za sobą ze starej koalicji .Zostali z nim tylko donosiciele . Odpowiedz Link
zawiedzionywyborca Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 13.10.14, 22:14 Donosiciele też od niego uciekli. Został sam jak palec w przysłowiowej d ... e. No może te klakiery z jego nowego komitetu "pseudo psl". Odpowiedz Link
azeta2 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 14.10.14, 07:43 łatwo jest obrzucać inwektywami siedząc przed kompem myśląc, że to pomoże waszym kandydatom. Burmistrz nie został wybrany przez komitety wyborcze - tylko przez mieszkańców. Skoro Ejnik zrezygnował to głosowali na Rudolfa przeciwko Grabias. Teraz mamy Rudolfa, Grabias, Grabias-bis, niewiadomo co i Dorotke-karierke.... No i na kogo głosować??? Co do zdrad - to skąd inąd wiem, że właśnie komitet Ejnika, który teraz popiera Szyszkę zdradził go pierwszy namawiając do rezygnacji. A szkoda bo mógł wygrać - są więc w Piechowicach środowiska bardzo zantagonizowane a każdy wyborca to przemyśli i zagłosuje wg swoich preferencji. Najgorszą z możliwości jest właśnie oczernianie. Nazywanie donosicielami czy oszustami. Co do wycofania majątku z KSWiK - też uważam że byłoby to dobre, wręcz wyjście z tej spółki. Ale kto nas tam wprowadził?? Ci radni znów startują w wyborach, ta burmistrz i nikt nie pisze o tym, a na Rudolfie wieszacie psy. Tam było 15 radnych sprawdżcie: Wieczorek, Potkański, Ciepiela, Daniło, Ejnik, Hasiec, Jarecka, Kamiński, Maraś, Mazur, Rębisz, Spolnik, Szach, Szmel, Zackiewicz. za: piechowice.bip.pbox.pl/public/?id=57367, Wg protokołu, okazuje się, że było 14 bez Zackiewicza i w ponkcie 7 siódmej części przegłosowano wejście do KSWiK 13 za - jeden/jedna się wstrzymał - pewnie to była Arleta Ejnik..... więc z obecnych kandydatów mamy winnych: Zofia Grabias jako głowny winowajca i z kandydujących jeszcze kilku.... Wybierzemy kogoś kto to poparł bo teraz będzie lepszy od Rudolfa? link : piechowice.bip.pbox.pl/public/get_file_contents.php?id=67573 Odpowiedz Link
edi.ed Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 14.10.14, 08:50 Przynajmniej niebedzie Go bolala d..a tylko glowa po tych ,,inwektywach" jak to ladnie ujelas . Znalazla sie specjalistka od savoir vivre . Odpowiedz Link
chodziarka1 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 27.10.14, 11:10 wg mnie programy kandydatów są w tych wyborach drugoplanowe, każdy chce piechowiczanom zrobić dobrze. KSWiK w Szklarskiej Porębie zrobił kompleksową inwestycję i teraz woda w tej miejscowości wraz ze ściekami kosztuje ponad 30 zł za metr. Zofia mówi że zwiększy dopłaty i co o 20 groszy za metr? złotówkę? a po co w to wchodziła żeby teraz naprawiać dopłatą? Ja dziękuję tej pani i tym co za tym głosowali. Ważniejsze będzie kto jest godny zaufania a nie kto co powie w kampanii. Bo rozdawanie stanowisk dla swoich - to ich prawdziwy program a my wyborcy tylko mamy na to potem płacić w podatkach i opłatach. Wielu co głosowali przeciw Ejnikowi za ZGB teraz żałuje i co znowu mają ryzykować? Odpowiedz Link
saimon2014 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 28.10.14, 19:53 chodziarko masz rację, ja też widziałem ulotkę pani baranowskiej i ma czelność pisać, że zmniejszy koszty wody komunalnej i ścieków poprzez dopłaty! szok, wmurowało mnie - czy ja jestem debilem??? przecież to ta sama pani co podczas ostatniej kadencji wrąbała nas do kswik, zaserwowała nam ogromne podwyżki wody i ścieków i teraz co, już nie pamięta, nowa ulotka zatrze pamięć - NIE. ja pamiętam i moi znajomi też, tej pani juz na tym etapie dziękuję i wstydziłaby się pisać takie rzeczy. A Rudolf tak trąbił jak szedł do władzy że ma receptę na to i co - NIC W TYM TEMACIE NIE ZROBIŁ, a uwierzyłem mu i głosowałem na niego a może przeciw byłej. Nie powtórzę tego błędu. więc ta dwójka odpada, a pozostali są w grze, zobaczymy Odpowiedz Link
edi.ed Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 28.10.14, 21:17 dokladnie tak jak napisales saimon , wlasnie na taka odpowiedz czekalem .Tej dwojce dziekujemy , Niech sie przekona p.Rudolf jak cos co cztery lata temu dzialalo na jego korzysc, teraz dziala odwrotnie. Mysli sobie ze za te tance i podskoki Piechowice beda GO kochac dozgonnie ,Jak mu sie tak wydaje to jest w bledzie . Odpowiedz Link
saimon2016 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 28.10.14, 22:04 Ludzie czy Wy jesteście naiwni ? Przecież ta cała pokazówka którą przedstawia nam dośmiertnie już chętna na fotel burmistrza pani baranowska jest zrobiona po to aby wypromować jej siostrzeńca kamińskiego. Za rządów tej pani wpadliśmy w WIELKIE a jak wygra kamiński wpadniemy w jeszcze WIĘKSZE szambo za które i tak płacimy już krocie. Przecież oni chcą nam wszystkim pokazać jacy jesteśmy jako społeczeństwo Piechowic tępi, że drugi lub trzeci raz im zaufamy. Zofia, Jacuś, Danielek i Ewa juz byli. Ostatnia trójka nawet dwa razy z rzędu ogłupiała nas wszystkich i dalej mają czelność startować i kolejne 4 lata głosować na zasadzie "nie bo nie". Tak że zastanówmy się wszyscy i nie dajmy się tym chytrym lisom po raz trzeci i drugi ogłupić i oszukać. Odpowiedz Link
saimon2016 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 28.10.14, 22:10 I jeszcze do edi.ed LEPIEJ niech Rudolf dalej tańczy i podskakuje bo podskakuje sam nie wadząc nikomu niż my mamy podskakiwać pod dyktando Zofii czy Jacusia. Odpowiedz Link
saimon2014 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 29.10.14, 08:59 saimon 2016 widzę, że swoim wpisem pobudziłem Cię do aktywności, że aż nick podobny do mojego założyłeś, widze że pięknie klaszczesz panu Rudolfowi - i piszesz że Rudolf nie wadząc nikomu ma dalej rządzić - o nie NIE NIE - Piechowic NIE STAC na tego pana, nie zrobił nic konkretnego poza braniem całkiem niezłej pensji przez 4 lata, pani Baranowska pisząc o tańszej wodzie w obecnej kampanii kpi z mieszkańców chyba - bo to ona nas wprowadziła do spólki kswik i zubożyła nam kieszenie serwując podwyżki wody- otoczyła się byłą kierownik zuk p. kupczynska, potkańskim który spotka sie z protestem wyborczym bo wg prawa polskiego i ordynacji w piechowicach nie mieszka a startuje na radnego, powtarzam Baranowska i Rudolf już byli - nie mogą wrócić bo Piechowic na nich nie stać. Kamiński cieszę się że się odseparował od Baranowskiej, już dawno powinien to zrobić, ale lepiej póżno niz wcale, zna sie na samorządzie bo jest sporo lat radnym, prowadzi sklep i radzi sobie. Kalisz - odważył się startować mimo ze jego żona jest drektorem POK, ma jakieś pomysły, też w biznesie działa, coś próbuje, Szyszka - ja go pamiętam jako kierownika w zakładzie komunalnym, chyba spalił się też na Rudolfie który zostawił tych co go na stołek wsadzili samopas, kompetentny facet, pani Piróg - bez komentarza, ledwo dostała stołek w urzędzie w śmieciach a już jej sodówka uderzyła i na burmistrza chce - z czym do ludzi pani Piróg, tu w śmieciach musi sie pani podszkollić a pani całą gminą chce rządzić - jakieś żarty. zostaje kamiński, kalisz i szyszka- czyli z tej trójki trzeba wybrać 4 lata rządów w mieście. Odpowiedz Link
saimon2016 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 29.10.14, 10:46 NAPEWNO nie kamiski bo to szara eminencja grabiasowej i on dopiero nam pokaże swoje pazurki i jej wpływ jak było do tej pory jeżeli wygra ten wyścig szczurów. Odpowiedz Link
chodziarka1 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 29.10.14, 12:03 saimony to jak będzie 2 tura Zofia Grabias z Witoldem Rudolfem to kto z tej dwójki będzie wg was mniejszym złem??? Bo jakiś wybór przecież będziemy musieli dokonać. Nie ma się co łudzić że będziemy mieli idealnego burmistrza, bo takiego nie ma po prostu. A wiara w to że nowa osoba będzie lepsza od obecnego jest tak naiwna że aż śmieszna. Zadnego praktycznie doświadczenia i co ? Japonie nam zbuduje? nie będzie sie uczyć na błędach decyzje podejmować chaotyczne i możesz sie obudzić z rączka w nocniczku. Jeżęli ma być ktoś burmistrzem to niech to będzie osoba doświadczona na tym stanowisku. Przynajmniej daje prognostyk na rozwój przez doświadczenie. Może się Rudolf zastanawia długo, ale w końcu zaczyna robić to co obiecał i choć mu jednej kadencji nie starczyło to nie spierdzielił nic tak jak poprzedniczka. Jest w Piechowicach drożej - zgoda ale to już niestety efekt decyzji ZGB. To teraz mamy znowu w ciemno dać komuś władzę bo mówi i pewnie tylko mówi że wie jak rządzić??? Odpowiedz Link
saimon2016 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 29.10.14, 22:06 Rudolf zawsze będzie mniejszym złem niź ZGB. Odpowiedz Link
smutasek321 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 29.10.14, 22:22 Na tym forum tylko farbowane lisy i trole maja coś do powiedzenia. Nawet nika swojego nie potraficie dobrać dla swoich potrzeb. Może nazwiecie się _ dupowłazy-rudolfa np. nr 1,2,3 itd. Obecny burmistrz takiej nabrał wiedzy po czterech latach rządzenia że już lepszego nie ma.Ma super kłamliwy jak Zośka program wyborczy . Odpowiedz Link
smutasek456 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 29.10.14, 23:14 Lepiej być dupowłazem-rudolfa np. nr 1,2,3 itd niż takim trolem jak ty i dupowłaze pozostałej piątki żałosny smutasku321. Odpowiedz Link
smutasek456 Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 30.10.14, 09:55 Dzisiaj 30.10.2014r w sztabie ZGB wystawieni będą na próbę radni z dolnych Piechowic. Ciekawe czy pan przewodnicxzący Potkański jak to ma w zwyczaju przyjmować petentów w dresie dzisiaj też wystąpi w tym przepięknym ubraniu w którym najczęściej paraduje. Odpowiedz Link
edi.ed Re: Kto na burmistrza w nowej kadencji ? 30.10.14, 18:42 hmm !...... smutaski ja tez bym bronil swojego pracodawcy . Ale jesli juz chodzi o pana wfiste to mysle ze trzeba by sie zajac dziecmi w pierwszej kolejnosci a w wolnej chwili polityka. .Tak jak zolnierz nie powinien byc politykiem zeby mu granat jaj nie urwal podczas politykowania przez telefon , tak samo i nauczyciel powinien wiedziec gdzie jego miejsce na tej arenie . Odpowiedz Link